zeilvakantie-carieb-guadeloupe-02.jpeg

Update Coronavirus

We zeilen overal

En dat is goed nieuws! Sinds juni 2021 gaan zo goed als alle cursussen, flottieljes en zeilvakanties al door. En sinds het voorjaar van 2022 zijn op alle bestemmingen de meeste corona maatregelen verdwenen, waardoor we bijna geen aanpassingen meer hoeven te bedenken.

Wijs op reis

Al keert de ouderwetse gezelligheid op de meeste plekken terug, blijf rekening houden met elkaar (en met corona). Gebruik daarbij je gezonde verstand. Voor maatregelen vanuit overheden verwijzen we naar betrouwbare websites die doorlopend worden geüpdate:

 • RIVM: rivm.nl/coronavirus-covid-19
 • Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels
 • Wijs op Reis: nederlandwereldwijd.nl/reizen
 • Europese Unie: reopen.europa.eu/nl


  Corona gerelateerde maatregelen die wij hanteren

  Gezien de vaccinaties en de eigenschappen van een zeilvakantie verwachten wij dat we de komende maanden onze vakanties zonder extra of andere maatregelen uit te kunnen voeren. Wij volgen de regels van de Nederlandse overheid en de regels die gelden in het land waar we zijn. Mocht corona opnieuw invloed krijgen op onze vakanties, dan lees je dat op de Corona-FAQ pagina.


  Wat kan sowieso?

  Bijna iedere dag kun je met ons zeilen op het Markermeer. Onze zeilcursussen, voorbereidingsdagen en ervaringstochten vertrekken vanuit Muiderzand. Sinds half april varen we ook volop met flottieljes, meezeilvakanties en cursussen in Griekenland en Kroatië. Wil je ook plannen maken? Begin dan hier:

  1. Zoek je een zeiljacht met/zonder flottielje?
 • Gebruik het zoekfilter op deze pagina: amorgos.nl/zelfzeilen/zeiljacht-huren.
  TIP: de jachten zijn "beschikbaar" of "beschikbaar op aanvraag". Kies voor de eerste categorie als je zekerheid wil.  2. Wil je met een groep of gezin zeilen met een schipper?
 • Misschien is Family Sailing wat voor jou: www.amorgos.nl/mz/family-sailing
 • Wil je met een groep vrienden varen met een schipper? meezeilen.amorgos.nl/zeilvakanties-groepen
  TIP: dit is onze actuele beschikbaarheid! Zekerheid gegarandeerd. Deze jachten zeilen mee in een flottielje.  3. Wil je meezeilen of een zeilcursus boeken?
  Kijk voor de actuele beschikbaarheid op:
 • Meezeilen Griekenland en Kroatië: www.amorgos.nl/mz/actief-meezeilen
 • Zeilcursussen Griekenland en Kroatië: www.amorgos.nl/mz/zeilcursus
 • Cursussen en losse dagen Nederland: amorgos.nl/mz/zeilcursus/nederland

  Boeken met zo min mogelijk risico's

  In het buitenland vallen meezeilvakanties, zeilcursussen, ervaringstochten en Family Sailing onder de ‘pakketreizen’ regeling. Bij deze pakketreizen heb je recht op restitutie bij een negatief reisadvies.

  Onze individuele meezeilvakanties en zeilcursussen in Griekenland en Kroatië boek je sowieso risicoloos. Want tot acht weken voor vertrek kun je deze vakanties kosteloos annuleren.

  Bij het huren van een zeiljacht (met of zonder flottieljebegeleiding) is dat niet automatisch het geval. Hier gelden de voorwaarden van de verhuurder van het jacht en is Amorgos bemiddelaar. Dat betekent dat je bij een negatief reisadvies in de meeste gevallen gebruik kunt maken van de omboekgarantie.

  Wil je nog meer zekerheid?

  Overweeg dan bij je boeking de reis- en annuleringsverzekering van Allianz. Deze verzekeringen hebben standaard een Covid-19 dekking. Zo ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent.


  Wil je meer weten?

  Lees dan de meest gestelde vragen en onze antwoorden in de Corona FAQ of bel 036 - 521 82 10. NB: gebruik bij voorkeur email, door de drukte is het lastig ons telefonisch te bereiken.

 • flottielje-griekenland-corfu-04.jpeg
  Bekijk ons totale aanbod