zeilvakantie-caribbean-grenadines-17.jpg

Feestdagen in de Caribbean

Waarom zou je de feestdagen dit jaar niet eens heel anders vieren? Hang de kerstlampjes in een kokospalm en neem een Nieuwjaarsduik op een tropisch strand. Met vrienden of familie zeilen in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschildpadden en vliegende vissen zwemmen.

Wat dacht je van zeilen naar prachtige eilanden als Tobago Cays, Bequia en Saint Lucia? Zwemmen, duiken, zeilen, aanleggen bij witte stranden en koraal, regenwoud en palmbomen.

Zie je het voor je? En zal ik je eens wat vertellen? Dit is allesbehalve een droom. Dit zijn de Feestdagen in de Caribbean. Van Martinique naar de Grenadines. Eén van de mooiste tropische zeilgebieden van de wereld. Een geweldig avontuur!

Aan boord bij een Amorgos Schipper

Met je eigen groep vrienden of familie zeil je onder begeleiding van een ervaren Amorgos schipper op ons zeiljacht, de Simaia. Samen met hem of haar zoeken we de mooiste baaien en bepalen we onze route. Onze schippers zijn niet alleen goed op zee - ook op het land weten ze de weg.

Tijdens de feestdagen zeilen we in 11 dagen vanuit Martinique richting het zuiden. Om in de Grenadines te komen zeilen we twee of drie prachtige lange zeildagen. Eenmaal in de Grenadines liggen de bounty-eilanden, koralen en ankerbaaien op een steenworp van elkaar.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Inbegrepen

De reissom inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door twee ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

... je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

... ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Moeten we allen kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet. Let op: we varen langere dagafstanden en dan is het wel prettig wanneer je al eerder hebt gezeild. Dan weet je van te voren of je het leuk vindt langere tijd aan boord te zijn.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. Kijk voor vliegtickets op Google. De meest gebruikte vluchten gaan via Parijs naar het vliegveld Fort-de-France op Martinique. We raden je aan een ticket te boeken met de Thalys naar Parijs. Heb je een ticket vanaf Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle en reis je verder vanaf Parijs Orly, dan zit daar een transfer in Parijs bij in. Kijk voor tickets op Google Flights of Skyscanner.

Vertrekhaven Le Marin, Martinique

Vanaf het vliegveld Forte de France rijd je met de taxi in een half uurtje naar Le Marin. Le Marin ligt prachtig in een diepe baai. De haven ligt direct aan de kade van het dorp en alle faciliteiten zijn in de omgeving te vinden: winkels, restaurantjes, de douane, bars en terrassen.

In de haven Le Marin ligt ons zeiljacht de 'Simaia'. Van de schipper krijg je de informatie waar de Simaia precies ligt. Je herkent het jacht aan de blauwe Amorgos vlag.

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. En ook om te acclimatiseren in een heerlijk topisch klimaat vanuit de winter in Nederland! Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag zijn jullie vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege vlucht hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je familie of vrienden en onze schipper. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Slapen

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. Je kunt zelfs onder de sterren op het dek slapen. De Amorgosschipper heeft een eigen hut.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Activiteiten

Jong en oud kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer jullie dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er ruimte om samen leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike door een tropisch regenwoud, watervallen bezoeken, zwem- en snorkeltrips, excursies en heerlijk eten of barbecueën.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Dekens zijn niet nodig in de Caribbean, je hebt hier genoeg aan een laken of lakenzak als je dat prettig vindt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Martinique

Martinique is een eiland in de Caribische Zee en ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van St. Lucia en St. Vincent & de Grenadines. Het eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Martinique is een Frans eiland, de overige eilanden zijn voormalige Engelse koloniën. Je merkt deze invloeden, maar de Latijns-Amerikaanse invloeden voeren de boventoon. De eilanden zijn omgeven door turkoois blauw water en hebben een prachtige onderwaterwereld.

Martinique: bloemeneiland

Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

St. Lucia: tropisch regenwoud

St. Lucia heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. Tijdens een jungletocht kan je badderen in warme natuurlijke mineraalbaden, douchen onder klaterende watervallen en genieten van kleurrijke bloemen en heel veel verschillende oerwoud geluiden. Dit eiland biedt nog meer: duiken, snorkelen, bergbeklimmingen, paardrijden, schilderachtige dorpjes vol houten huisjes in allerlei kleuren, waterskiën, windsurfen en zonsondergang met een cocktail op het strand.

St. Vincents: per boot bereikbaar

St. Vincent & de Grenadines is een eilandengroep die alleen te bereiken is via een ander Caribisch eiland, zoals Barbados of Martinique. St. Vincent is het hoofdeiland dat nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Het eiland is indrukwekkend door de 1000 meter hoge La Soufrière-vulkaan, welke voor het laatst uitbrak in 1979. De Falls van Baleine zijn spectaculaire watervallen en de botanische tuinen in de hoofdstad Kingstown zijn ook een bezoek waard.

De Grenadines: bounty-eilanden

De Grenadines is een groep van ongeveer 30 kleine eilandjes, zoals Bequia, Baliceaux island, Mustique, Savan Island, Canouan en Tobago Cays, Op de relatief grotere Grenadines tref je kleurrijke dorpjes en hoge bergen aan. De kleinere eilanden hebben niet meer dan een parelwit strand, palmbomen en een koraalrif: werkelijk magnifieke ankerplaatsen. Tobago Cays is een verzameling 'bounty-eilanden', die omgeven zijn door een hoefijzervormig rif. Het is een absolute aanrader om hier een extra dag te blijven en te kunnen genieten van de paradijselijke sfeer en adembenemende onderwaterwereld.

Op het walviseiland Bequia komen zeilers die de wereld rond gaan samen tijdens de feesten bij de strandtenten. Er wordt de Soca gedanst, er is veel reggea en een relaxte sfeer en het feest gaat voor de liefhebbers tot in de kleine uurtje door!

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Afhankelijk van je vlucht kom je in de namiddag of vroege avond aan op het vliegveld Fort de France Martinique. Samen met de andere gasten kun je met een taxi naar de jachthaven "Le Marin".

In de jachthaven ontmoet je de schipper. Na de kennismaking volgt een introductie aan boord van ons zeiljacht met indeling van slaapplaatsen en uitleg van specifieke bootzaken. Met elkaar maken we een plan voor de volgende dag; welke inkopen moeten er gedaan worden en hoe laat willen we uitvaren?

Dag 2 Le Marin - Rodney Bay

Heerlijk slapen op het zeiljacht en de eerste ochtend wakker worden in de Caribbean! Na een tropisch ontbijt met koffie, thee en fruit, gaan we de boodschappen inslaan in de plaatselijke supermarkt. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming: Rodney Bay op St. Lucia.

St. Lucia is het grootste Engelstalige bovenwindse eiland. Het heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. De eerste stop is Rodney Bay, vooral een nuttige plek. Hier kun je geld wisselen en inklaren. Maar als er geen reden voor is, slaan wij deze praktische zaken over. We gaan voor anker, nemen een frisse duik in de prachtige baai en zeilen morgen weer verder! In klaren doen we namelijk Bequia. Op die manier zijn heel snel in het mooiste deel van deze route; de Grenadines.
Afstand: ca. 30 mijl

Dag 3 Rodney Bay - Bequia

Van Rodney Bay naar Bequia is een heerlijke tocht die afhankelijk van de wind zo'n 12 tot 14 uur duurt. We zeilen langs de palmstranden en de slapende vulkaan Petit Piton op St Lucia. We passeren het eiland St. Vincent met de actieve vulkaan de Soufrière. En ten zuiden van St. Vincent ligt onze bestemming: de Grenadines.

Het meest noordelijke eiland van de Grenadines is Bequia. Dit is een echt zeilers- en zeemanseiland. Er worden nog steeds boten gebouwd onder de palmbomen.

Bequia kent drie baaien. De Admiralty Bay, met het stadje Port Elizabeth, biedt de meeste gelegenheid om uit te gaan. Hier kunnen we veilig ankeren of aan een mooringboei liggen. Op Bequia zit ook een duikschool. Als we morgen op tijd op staan en voldoende tijd maken, heb je hier mogelijkheden om je Paddi te gebruiken.

Afstand: ca. 75 mijl

Dag 4 Bequia - Mayreau

In Bequia kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld bewonderen. Er is tijd genoeg, want de te zeilen afstand naar Mayreau, de volgende bestemming is niet groot.

Daar gaan we in Salt Wishtle Bay voor anker. Let op, bij de zuidkant van de baai bevindt zich een koraalrif waar menig jacht op vast is gelopen. In het dorpje zijn enkele restaurants waar je heerlijk vers gevangen kreeft kunt eten.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 5 Mayreau - Tobago Cays

Tobago Cays is werkelijk prachtig. Een hoogtepunt in je reis. De Cays zijn een verzameling 'bounty-eilanden', omgeven door een hoefijzervormig rif. Hier komt het aan op onze navigatiekennis en vaardigheden. Via een smalle, ondiepe doorgang varen we het rif binnen en gaan voor anker tussen de eilandjes.

De zee om ons heen is volkomen vlak. Een geweldige plek om te snorkelen, zwemmen en aan het strand te liggen. We kunnen overnachten aan een mooringboei voor de deur van Romeo. Op zijn 'Petit Bateau' bereidt hij wereldberoemde verse kreeft voor de liefhebbers. We kunnen in onderling overleg ook 's avonds weer terug naar het nabijgelegen Mayreau waar we voor anker gaan in Saline Bay.

Afstand: ca. 5 mijl

Dag 6 Tobago Cays - Union Island

De zeilroute Tobago Cays naar Union Island is een mooie route. Via big horseshoe reef waar een deel is afgezet voor de schildpadden zeilen we in 2 tot 3 uur naar Union Island.

Een prachtige omgeving met kristalhelder water, witte zandstranden en een rijk onderwaterleven. Daar waar het kan leggen we ons jacht stil om te snorkelen, of vis te vangen.

Op Union island kunnen we aan de steiger bij een riant hotel met eigen steelband liggen voor een compleet verzorgde avond! Maar ook de Chatham Bay is een bijzonder mooie plek. Idyllisch restaurantje op een boot. En als we geluk hebben neemt de eigenaar ons mee naar een Reggea party in de bergen.

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 7 Union Island - Mustique

Mustique is min of meer een privé-eiland. Het staat bekend als een luxueuze bestemming voor de jetset uit de film- en muziekindustrie. Mustique heeft prachtige stranden, afgelegen baaien en chique, hele grote villa's van de rijken der aarde.

Het liefst gaan we voor anker bij Basil's Bar. Een legendarisch plek, half in het water waar je heerlijk kunt eten. Het is het culturele hart van Mustique waar zeilers, gasten, vissers en piraten zich uitleven en met een cocktail of biertje genieten van het uitzicht op zee bij zonsondergang.

Afstand: ca. 25 mijl

Dag 8 Mustique - St. Vincent

Aan de zuid kust van St. Vincent liggen Blue Lagoon en Young Island. Blue Lagoon is een prachtige baai die bekend staat om het kristalheldere water en de weelderige groene heuvels er omheen.

De baai is een populaire plek om te zwemmen, snorkelen en duiken, want het water biedt er een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koraal. In het noorden wordt de baai afgeschermd door het kleine Young Island waardoor het ook als ankerplaats voor zeiljachten en catamarans bekend is. In de baai en op het eiland zijn meerdere restaurants en bars, waar 's avonds leuke feestjes worden gebouwd.

Afstand: ca. 25 mijl

Dag 9 St. Vincent - Marigot Bay

Vandaag een lekkere tocht voor de boeg. Van St. Vincent en de Grenadines terug naar het noorden. Het is handig om de tocht naar Martinique in twee dagen te zeilen, met tussendoor een overnachting en tijd om even wat anders te zien. Daarvoor is Marigot Bay een perfecte stop.

Marigot Bay is echt een schilderachtige baai aan de westkust van het eiland Saint Lucia. De baai wordt vaak aangeduid als de "mooiste baai in het Caribisch gebied". Een natural beauty... kristalhelder water, omgeven door weelderige groene heuvels.

Marigot Bay ligt goed beschermd tegen de open zee, waardoor het een geweldige plek is om voor anker te gaan. Er zijn verschillende jachthavens en ankerplekken in de baai. Bezoekers van het land maken tochtjes door de baai in traditionele houten boten die te huur zijn.

Afstand: ca. 50 mijl

Dag 10 Marigot Bay - Le Marin

De laatste oversteek. Een tocht van ongeveer 30 mijl terug naar Martinique. Het is een oversteek waarbij de golfslag die van de oceaan komt lang en hoog kan zijn. Heerlijk zeilen, meestal hoog aan de wind!

Als er nog tijd is nemen we een afscheidsduik vlak voor de grote baai van Le Marin bij het dorpje St. Anne. Daarna leggen we aan in de haven Le Marin op Martinique. Op deze afsluitende avond bouwen we samen een mooi feestje in de bruisende haven. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij het strand of nakletsen bij één van bars of terrasjes aan het water!

Afstand: ca 30 mijl

Dag 11 Le Marin - Nederland

Vroeg in de ochtend staan we op voor ons laatste gezamenlijk tropisch ontbijtje... Helaas, helaas, want daar is het tijd om de spullen te pakken en naar het vliegveld te vertrekken.

Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met twinkelende oogjes en een herinnering aan je mooiste vakantie ooit!

Wat anderen vinden?

Groeps- of Familiereis Caribbean

Philip Schamp, Belgie Zingem

'Reis was supertof, met een ervaren en verantwoordelijk nemende skipper Olga kon het niet beter.
Veel kunnen zeilen en Olga deelde ook graag haar ervaringen met ons, ze is de vrouwelijke Peter Van Asselt. :)
In de toekomst zie ik mezelf nog reizen te maken met Amorgos, maar dan ga ik wel beter communiceren i.v.m. de kostprijs. '

Anne, Boxmeer

'Meezeilen met Amorgos in de Carribean is een absolute aanrader. Met ervaren begeleiding zeil je op een lekkere zeilwind naar mooie baaien en leuke plaatsen. De sfeer is relaxt en onderweg kun je schildpadden en dolfijnen spotten en snorkelen. Het eten is uitstekend, de mensen zijn vriendelijk. Mis vooral de lobster dinner op Tobago keys niet. Ik heb ervan genoten.'

Rick, Werkhoven

'Een schitterende zeilreis! Betoverende omgeving, mooi constant zeilweer en een top schipper van Amorgos (Peter). '

Michael en Lenie, Zoetermeer

'Zeilen in het Caribische gebied is een mooie belevenis. Er staat een constante stevige wind en er zijn flinke golven. De eilandjes waar we stopten zijn als plaatjes uit een reisgids. De luxe van de aanleg/ankerplaatsen varieert van zeer luxe tot vrij primitief. Het overnachten in een baai waar je voor anker ligt is een geweldige ervaring. Overal zijn de lokale bewoners heel erg vriendelijk. '

P.Valkenburg, Eerbeek

'Ontspannen zeilen met lekker windje en temperatuur, veel zon met daarnaast voldoende tijd om op de verschillende eilanden rond te kijken, zwemmen, snorkelen en barbequeen onder genot van een lokale (rum)punch.'

Cees Groot, Alkmaar

'Leuke, actieve vakantie met een humorvolle en gezellige schipper.'

Sophie van Zijl

'Nieuwe lieve mensen, onbekende cultuur, aangenaam klimaat en mooie passie leren kennen. Zeilen is een heerlijke bezigheid waar onze schipper niet alleen vakkundig maar ook heel gepassioneerd in was. Te voelen in je portemonnee maar is het helemaal waard!'

Rianne, Amstelveen

'Naar mijn mening de perfecte manier om te onspannen. Alle zorgen thuis kunnen laten en daardoor extra kunnen genieten van deze avontuurlijke vakantie. Nog nooit één voet op een zeiljacht gezet dus begin was spannend. Maar went erg snel, wat ook niet anders kan met zo’n schipper als de onze! Gezellige mensen, mooie omgeving. Kunnen relaxen en kunnen zweten. Top Amorgos, erg bedankt!'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod