zeilcursus-zeiljacht-ijsselmeer-00.jpeg

Drie dagen genieten van zeilen

Wil je alleen of met z'n tweeën een zeilcursus volgen, dan is de driedaagse variant misschien wel de leukste manier: een zeiltocht van drie dagen met drie andere deelnemers en een instructeur. Vaak zeilen er nog een paar 'cursus-jachten' dezelfde route en wisselen we 's avonds ervaringen uit. Drie dagen lang genieten van zeilen, leren zeilen, en leven als een zeiler!
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. We vertrekken 2 keer per week en zeilen vaak met 2, 3 of meer zeiljachten.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas (zie ook praktisch)

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Zeilniveau's

We combineren niveau 1 en 2. Dat geeft ons de mogelijkheid om gedifferentieerd les te geven. Over het algemeen verbetert dat de leersnelheid: je leert veel meer door naar cursisten te kijken die een ander niveau hebben dan jij zelf.

Het niveau van de deelnemers aan een Jachtzeilen CWO 1 & 2 training varieert van iemand voor wie dit een eerste kennismaking met zeilen is tot iemand die een eigen jacht heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren en toetsen op een zeilschool aan de CWO jachtzeilen criteria.

Je medecursisten

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een individuele cursus is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

60% van onze deelnemers boekt alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een training. Je hebt geen zeilervaring nodig om deel te nemen. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Op- en afstaptijden

De kajuitzeilopleidingen beginnen op de opstapdag om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigen op de afstapdag om 17.00 uur.

Groepen

Ben je met z'n twee of meer dan kun je een CWO kajuitzeiltraining ook als groepscursus boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere cursisten bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud van de training.

Per jacht geven we tot maximaal 4 personen groepsles. Houd er rekening mee dat wanneer de groep groter wordt, er relatief minder tijd per persoon is om te oefenen.

Overnachten op het water

Het zeiljacht waar we deze cursus mee varen, is - zoals bij alle cursussen - ook ons varend hotel. Je wordt 's ochtends wakker met het geluid van kabbelend water of kwekkende jonge eendjes. En tijdens een meerdaagse cursus overnachten we meestal iedere avond in een andere haven.

Onze jachten zijn standaard voorzien van een toilet, keuken, koelkast, oven, een navigatiehoek en in de kajuit een tafel met banken om comfortabel binnen te kunnen verblijven. Bij goed weer ontbijten of lunchen we natuurlijk lekker buiten in de kuip met uitzicht op het water!

Je slaapt aan boord op indeling in een gedeelde tweepersoonshut of in een kooi (slaapbank) in de kajuit. Ondanks dat we spreken over een ruime jachten, is de binnenruimte anders dan in een bungalow of appartement. Ga je 's ochtends thee zetten, dan sta je meestal niet alleen in de 'kombuis'.

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

De boordkas

Bij de meerdaagse cursussen of tochten wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen en het havengeld in de andere havens worden betaald. De instructeur is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

Markermeer en IJsselmeer; Zuiderzee

Ooit getijdenwater, de Zuiderzee, maar door de bouw van de afsluitdijk verdeeld in IJsselmeer en Waddenzee. De dijk Enkhuizen - Lelystad scheidt het IJsselmeer van het Markermeer.

Aan het Markermeer vind je oud en nieuw land. Almere en IJburg bieden een nieuwe kans om te wonen in de buurt van het water. Plaatsen als Muiden, Marken, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam zijn oude Zuiderzeehavens met een rijke historie.

Eenmaal aan wal maakt juist deze afwisseling het Markermeer een prachtig gebied om te zeilen. De moderne Marina Muiderzand is van alle gemakken voorzien en zeilend langs het stadsdeel Zeeburg heb je uitzicht op het snelst groeiende deel van Amsterdam.

Daar staat de opvallende klederdracht van bijvoorbeeld het eiland Marken tegenover. Of de oude vesting van Muiden en het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.

Gezelligheid

In de oude Zuiderzee havens zoals Volendam, Monnickendam, Edam en Hoorn kun je prima uit eten of genieten van de bedrijvigheid rond de havens. En natuurlijk vind je ook rond het IJ in Amsterdam - op steenworp afstand van Marina Muiderzand - veel vertier.

Wind

Zowel het IJsselmeer als het Markermeer zijn ontspannen vaargebieden zonder getijdenstroom. Vaak staat er een westelijk wind, kracht 2 tot 5. In in het voor- en najaar heb je enkele dagen kans op stevige wind die de omstandigheden een stuk uitdagender maakt.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Een belangrijke functie van het IJsselmeer is de omliggende gebieden voorzien van zoetwater. Dit wordt gebruikt als een drinkwatervoorziening, maar ook om kanalen door te spoelen en verzilting van de polders in Noord-Nederland tegen te gaan.

Watersport

Belangrijk voor de watersport zijn de plaatsen Lelystad, Lemmer, Medemblik en Enkhuizen. Enkhuizen en Lelystad liggen zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer, hebben meerdere jachthavens, veel plaatsen voor de 'bruine vloot' en zijn de twee plaatsen waar een sluis door de Houtribdijk ligt.

Urk

Een bekende plek aan het IJsselmeer is Urk. Tot 1939 was Urk een eiland in het IJsselmeer. Wanneer je de haven op het oude eiland aanvaart, waan je je in lang vervlogen tijden.

Dag 1 Muiderzand - Volendam

In Marina Muiderzand worden we door onze instructeur verwelkomd aan boord van het jacht. We maken kennis met elkaar. We hebben allemaal een driedaagse cursus geboekt. Eén deelnemer heeft al een zeilcursus in Griekenland gedaan en wil graag zijn CWO-diploma Kajuitjachtzeilen 2 halen.

De instructeur zet uiteen wat we deze drie dagen gaan doen en vraagt wat we willen leren, op welk niveau we zitten en wat onze verwachtingen zijn. Na de koffie leggen we onze bagage in de hut en krijgen vervolgens uitleg over het jacht. De cursus is begonnen!

We beginnen met een aantal kleine oefeningen buiten de haven om "het gevoel" te krijgen. We varen achtjes om te kijken hoe ons zeiljacht draait en reageert. We onderzoeken welk effect de schroef heeft bij het achteruitvaren en vervolgens varen we de haven in voor een blok havenmanoeuvres.

Rond één uur is het tijd om te zeilen. Het waait lekker, windkracht 4. De instructeur heeft oefeningen die geschikt zijn voor dit weer, gericht op het uitbreiden van onze zeilvaardigheden. Al trainend zeilen we richting Volendam. Hier lopen we tegen vijf uur binnen.

Nadat we hebben aangelegd evalueren we de dag en worden alle punten die we vandaag hebben behandeld op onze leskaarten afgetekend. Een zinvolle dag waarbij we uitstekend les hebben gekregen. 's Avonds gaan we uit eten in een van de vele restaurants die Volendam rijk is.

Dag 2 Volendam - Hoorn

Vandaag de tweede dag van onze CWO-training. We hebben er weer zin in. Na een lekker ontbijt legt Joost, onze instructeur, uit wat we vandaag gaan doen. We beginnen met havenmanoeuvres en boxvaren. Daarna zullen we uitvaren richting Hoorn.

De ruimte in de haven is beperkt en we moeten optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die we hebben. “Straatje keren” is een oefening die na een aantal keer met de aanwijzingen van Joost best goed lukt in de kleine ruimte. Een jacht van 11 meter goed in en uit een box varen blijkt best lastig. Maar met wat handigheidjes bij het gebruik van de lijnen en de juiste dosering van het gas, lukt het ons uiteindelijk probleemloos.

Na voor iedereen nog een specifieke motoropdracht om te werken aan onze eigen aandachtspunten verlaten we Volendam om koers te zetten richting Hoorn. Onderweg oefenen we "man-over-boord" en kruisen we op en af. Eenmaal in Hoorn doen we nog een kleine oefening in koppelvaren en leggen het jacht uiteindelijk aan in de gezellige oude haven. Wederom een perfecte dag.

Dag 3 Hoorn - Muiderzand

Helaas alweer de laatste dag van onze driedaagse cursus. Vandaag brengen we de navigatielessen van Joost in praktijk. De koers wordt nauwkeurig berekend en uitgezet richting Marina Muiderzand.

Met opdrachten maakt Joost dit lastig en verbreedt onze kennis. Af en toe raken we toch gedesoriënteerd en maken peilingen om onze aanpak te controleren. Joost helpt ons om door de bomen het bos weer te ontdekken.

Bij Muiderzand verhogen we de snelheid van onze "boot-handeling" door het stormrondje uitgebreid te trainen. Wanneer het lekker loopt, wijst Joost ons op details per persoon om verder te verbeteren. Het blijkt nog sneller te kunnen!

Nog één keer mogen we allemaal het jacht een box in varen. En als we eenmaal liggen, evalueren we de laatste dag en onze driedaagse tocht. Eén van de deelnemers haalt CWO 2, ik zelf functioneer op CWO-niveau 1 en de derde deelnemer krijgt ook het CWO-diploma Kajuitzeilen 1 met een vorderingenstaat voor een aantal onderdelen van niveau 2.

Onder het genot van een ankerbiertje proosten we op 3 mooie dagen. Op naar een volgend zeilavontuur!

Wat anderen vinden?

Jachtzeilen CWO 1&2

4.6 gemiddelde uit 567 beoordelingen

Frits ILCKEN, Almere

'Een zeer goede cursus. Vooraf aangegeven wat ik als speerpunten zag en de instructeur heeft deze punten allemaal uitputtend behandeld (zover de weerscondities dit toelieten). Deze cursus is een aanrader en in de toekomst zal ik zeker de opvolger van deze cursus volgen.'

José Postma, Amsterdam

'Voor de derde keer een driedaagse cursus geboekt bij Amorgos waarbij ook rekening is gehouden met ons verzoek om Renato wederom als instructeur te krijgen.
Dit keer waren we met vier cursisten geplaatst op een boot. Wij als twee vriendinnen, en twee heren apart van elkaar. Wij sliepen dan ook samen in een kamer, de instructeur en een van de heren in de andere kamers en de laatste op de bank (erg smal!). Dat is een van de redenen dat wij vinden dat 4 cursisten (in zo’n samenstelling) teveel is.
Bij het introductiepraatje is benadrukt dat plezier in het zeilen op nummer 1 staat. verwachtingen zijn per individu uitgesproken waarbij Renato ook duidelijk heeft aangegeven dat als de cursus niet gaat zoals je wenst, dat je dit dan ook snel kenbaar maakt zodat hij erop kan anticiperen.
Hij heeft bijzonder veel passie voor zeilen en bezit een enorme hoeveelheid aan kennis over het weer en hoe je dit kunt voorspellen/de technische kant van de boot / en niet onbelangrijk: heel veel zeilervaring. Hij heeft een bijzondere manier van lesgeven. Alle kennis die hij heeft wil hij delen en weet dat aan te passen op de behoefte van ieder individu en diens niveau.
Op basis van wat je achtergrond is onderzoekt hij waar je staat qua niveau van zeilen, door je een opdracht te geven, te laten vertellen wat je plan is om de opdracht tot een goed einde te brengen, dit plan uit te voeren (ookal is het in zijn ogen niet de juiste manier) en wanneer het dreigt mis te gaan grijpt hij op tijd in. Dan wordt geëvalueerd waarom het mis ging en ga je samen bespreken hoe het dan wel moet, om het vervolgens op die manier te proberen. Als je aangeeft dat je iets niet weet neemt hij ook de tijd om je te leren hoe je iets moet aanpakken.
Onze ervaring met Renato is dat hij zich voor 100% inzet het maximaal haalbare te doen in een dergelijke 3 daagse cursus, en uitdagingen erin verwerkt. waarbij iedereen zich comfortabel voelt.
Kortom: een 3 daagse cursus bij Amorgos is van harte aan te bevelen en ook zeker met Renato als instructeur, wanneer je ervan houdt om uitgedaagd te worden, je veel wil leren over hoe je op een veilige manier kunt gaan zeilen, en vooral veel plezier wil hebben.
'

Elize, Waalre

'Afgelopen jaren heb ik in het buitenland meegezeild en heb ik besloten om het zelf te willen leren doen het jachtzeilen. Afgelopen weekend eerste driedaagse gehad. Wat een top weekend, afwisselend weer maakt dat je leert in diverse omstandigheden. Het mooiste bij Amorgos is dat fouten maken mag. Zo leer je wat er gebeurt met de boot. Duidelijke instructie en uitleg. Ik heb nog nooit zoveel van zeilen geleerd als dit weekend en ben super enthousiast om verder te gaan. Ook de gezelligheid en gemoedelijkheid zijn ruimschoots aanwezig. Tot de volgende Amorgos! '

Arjan, Schalkwijk

'Aanrader!!!!! Kundige instructeur, prima jachten, dicht bij ruim zeilgebied.
Kortom, ik heb er van genoten.'

Daniëlle, Deventer

'Fantastische 3 daagse cursus, leuke mensen, goede instructeur en veel geleerd. Een echte aanrader!'

Vanessa, Gent

'Een leerrijke, fijne driedaagse met enthousiaste instructeur en medecursisten. Het slechtere, natte weer hield mij niet tegen om verder te gaan.
Voor herhaling vatbaar.Ik heb er zin in!
'

Erica Buma, Amsterdam

'Super leerzaam en gezellig, zelfs met regen!'

Emmy Deves-Sloof, Amsterdam

'De zeilcursus was heel goed en voorzien van voldoende informatie.
De 3 dagen waren leerzaam en jammer genoeg snel voorbij.'

Michiel, Amsterdam

'De driedaagse biedt een mooie mix van zeilen op het open water en gedegen technische oefeningen in en om de haven. Waar je ook staat in je zeilervaring of zeilambities, ik ben er van overtuigd dat deze cursus je wat zal brengen. De instructeurs weten echt wat ze doen, en zorgen ervoor dat ieder aan boord gezien wordt en kan groeien. Echt een aanrader!'

Annet, Gelderland

'Plezier is zeilen staat echt voorop bij Amorgos en je voelt je helemaal thuis in hun prachtige zeil lesjacht.Prachtig onderhouden en veel ervaring opgedaan bij deze gezellige club.'

Hans van Galen, Barneveld

'Het klopte gewoon allemaal. De cursus, de info vooraf via de administratie-medewerkster, de instructeur, de sfeer. Compliment. Verwachtingen overtroffen.'

Martijn, Leiderdorp

'Amorgos, bedankt voor de geweldige driedaagse zeilcursus. Ook voor mij als beginnend zeiler, zonder enige voorervaring, was het enorm de moeite waard. Onder zeer deskundige en prettige leiding van de instructeur werd iedereen aan boord op eigen tempo en niveau begeleid. Mijn persoonlijke doelstellingen werden ruimschoots behaald en zelfs voorbijgestreefd. Deze allround kennismaking met kajuitzeilen smaakt naar meer!'

Johan Munneke, Zeewolde

'Leuke zeilcursus waarbij we veel belangrijke handelingen hebben geoefend. Ook op het gebied van veiligheid hebben we veel geoefend zoals de man over boord manoeuvres. Verder ook erg gezellig en leuk om 3 dagen met onbekende mensen op te trekken die allemaal dezelfde zeilpassie hebben. We hadden een erg enthousiaste instructeur Frank. Al met al 3 leuke en nuttige dagen! '

Vincent, Julianadorp

'Na een weekje gezeild te hebben afgelopen zomer besloten om een keer een cursus te boeken om zelf ook te leren. Fantastische 3-daagse gehad met een zeiltocht waarin van alles werd behandeld. Zelf heel veel gehad aan de motor-manoeuvres en het oefenen met afmeren. Maar natuurlijk ook aan de MOB-oefeningen, navigatie oefeningen en meer. Voor iedereen die de stap wil maken alleen maar meevaren met anderen naar zelf varen is dit de cursus die je wilt. '

Emile Bezemer, Prinsenbeek

'Deelgenomen aan een prachtige 3-daagse cursus CWO1 bij Amorgos. De cursus werd afgesloten met het behalen van het CWO1 certificaat. Inmiddels hebben wij met dezelfde groep ons al weer ingeschreven voor de CWO2 cursus!'

Ludvig, Utrecht

'Goede cursus die aanzet tot nog meer plezier in zeilen. Instructeur Han was didactisch gezien buitengewoon goed en liet ons zelf leren door te doen en door goede uitleg. Verder in de avond gezelligheid in de plaatsen Muiden en Volendam met diverse schepen die in de vloot meevoeren.'

Tom Marrien, Gent, België

'Ontzettend veel geleerd in mijn tweede driedaagse van een zeer ervaren instructeur.'

Warner ten Kate, Amsterdam

'Ik schrijf dit soort evaluaties nooit maar maak nu graag een uitzondering, want ik ben nog steeds in een goed humeur vanwege de geweldige cursus CWO 1 die ik de afgelopen 3 dagen heb gehad. Het was beregezellig, de instructrice was perfect en verdiepte zich echt in ons, en als gevolg heb ik enorm veel geleerd. Bedankt! '

anoniem

'Een goedgevulde, maar niet te intensieve driedaagse. Iedereen aan boord krijgt de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Ik heb heel veel fouten mogen (zien) maken, heb veel geleerd van de gedegen uitleg over hoe het wèl moet, en het oefenen daarmee. Het aanbod is divers en onvoorspelbaar, de atmosfeer goed. Een aanrader.'

Robert Boots, Eindhoven

'Heel veel geleerd tijdens driedaagse cursus, in 1 weekend CWO 1 en bijna 2 gehaald. Instructrice kijkt goed naar wat je doet en laat je ook fouten maken zodat je daarvan leert. Je kunt zelf ook aangeven als je iets wil oefenen. Goede sfeer aan boord, al met al een top weekend!'

Eveline , Voorschoten

'Heb Onlangs de cursus CWO1 gedaan en gehaald, sfeer was super, veel geleerd van een zeer geduldige schipper.
Ben zeker van plan om volgend jaar CWO 2 te gaan doen , nu eerst mijlen varen om ervaring om te doen.'

Margaret van der Toolen-Hoezen, Lelystad

'Amorgos heeft kundige en betrouwbare instructeurs en fijne, ruime zeiljachten om op te oefenen. Ik heb een super ervaring gehad tijdens de 3 daagse zeilcursus en zou er zo weer een boeken.'

jochem, nieuwe niedorp

'Leuk, gezellig en leerzaam weekend gehad, waarin alle beginselen van het jachtzeilen aan bod komen en er ruim de tijd wordt genomen om het voor iedereen op eigen niveau en ervaring begrijpelijk en uitdagend te maken.'

Ronald, Nieuwleusen

'We hebben een leuke en leerzame driedaagse gehad. Veel geleerd, niet alleen van de lessen maar ook van de pech onderweg. De goede sfeer smaakt naar meer.'

Kirsten , Pijnacker

'Professionele instructeur die niet alleen excellente kennis heeft van zeilen maar ook inzicht heeft in hoe mensen leren en hoe je een veilige leeromgeving kan creëren aan boord! Complimenten ! Het wat fantastisch.'

Kim, Leiden

'Heel veel geleerd tijdens deze driedaagse, waardoor ik nu met meer zelfvertrouwen zelf achter het roer ga staan in plaats van mijn man alle manoeuvres voor zijn rekening te laten nemen.'

Nicola, Utrecht

'De cursus is echt een aanrader. Al zeil ik al jaren, heb ik veel opgestoken. De man overboord oefening, navigatie instructie en motormanoeveren waren voor mij de belangrijkste onderdelen. Ik kom zeker terug met mijn zeilmaat om motor manoeveren nog eens goen onder de knie te krijgen.Tot varens!'

Peter Schaft, Nieuwe Wetering

'Met een duidelijk omschreven doelstelling ingeschreven voor de drie daagde cursus. Door samenstelling van groep, volledig aan doelstelling kunnen voldoen, waarbij het niveau van de cursisten goed op elkaar aansloten waardoor geen “onnodige” tijd verloren ging. Prima geregeld'

anoniem

'[hoeft niet anoniem]
Drie dagen leren, leren, leren op een super ontspannende manier onder leiding van een ervaren, geduldige en relaxte instructeur Jaring. Wat waren het geweldige dagen! Nu nog schieten er vlagen van het geleerde door mij heen, wat een mooie mix van theorie en praktijk is. Ik had van tevoren niet gedacht zulke best grote stappen te vooruit te komen en mij vertrouwd te voelen met het motormanoeuvreren en het zeilen, maar dat is wel gelukt. Zelfs afgesloten met mijn CWO1 diploma. Nu vol zelfvertrouwen zelf aan de slag! Dank Jarin!
Esther Mintjes '

Wim Twigt, Lienden

'Veel geleerd. De instructeur (Rob) gaf me een veilig gevoel en bracht rust in het groepje. Door zijn aanpak kreeg je het gevoel rustig een fout te kunnen maken zonder daar een naar gevoel aan over te houden. Met goede informatie kreeg de hele groep snel zaken onder de knie en hebben we ontzettend veel oefeningen kunnen doen. Aan het eind stapten we zelf verzekerd en met een heel goed gevoel van boord! Echt drie top dagen! Bedankt! Nu op voor CWOII !'

William, Amsterdam

'Vrijdagochtend meldden we ons met frisse zin bij Amorgos. De sfeer zat er gelijk in: de reeds aanwezigen stelden zich hartelijk voor alsof we samen zouden gaan varen dit weekend. Zij bleken echter op een andere boot te zitten. Toch was dit tekenend voor het hele weekend. De sfeer op het water en in de pittoreske havens is buitengewoon vriendelijk en gemoedelijk. Mensen helpen elkaar op een manier zoals je spreekwoordelijk gezien op de wal niet meer ziet.

De CWOI cursus kajuitjachtzeilen werd vol passie gegeven door onze instructeur Henk. We hebben echt alle facetten van het zeilen aangeraakt. Van het vaarklaar maken van ons schip, tot en met koersuitzetten op de kaart, het reven van de zeilen bij sterke wind tot aan het manoeuvreren in de kleine knusse haventjes.

We kunnen pagina''s volschrijven over onze ervaringen aan boord. Het is echter veel leuker om dit zelf te ervaren. Je doet zoveel meer dan alleen maar een boot bedienen. Het leuke van kajuitjachtzeilen is dat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Varierend van relaxed zeilen en op tijd de haven in om te genieten van een drankje, tot aan zeer sportief zeilen om zoveel mogelijk snelheid te maken onder alle omstandigheden. Het is aan de cursisten om dit in te vullen. De Amorgos instructeur past hier het programma feilloos van dag tot dag op aan.

Zondagavond reden we moe maar voldaan richting huis. We hadden het idee een week op vakantie te zijn geweest in een compleet andere omgeving, terwijl we eigenlijk maar ca 30minuten van huis waren in hartje Nederland. Dit weekend is een aanrader voor iedereen die zich een keer wil laten verrassen door een ervaring op het water en het gemoedelijkheid van het havenleven. '

Frank, Den Haag

'Overal bij de reviews staan goede verhalen. Ik kan niet anders dan deze bevestigen. Het geduld waarmee schipper Jaap mij de diverse knopen heeft voorgedaan, niets minder dan bewonderenswaardig. Echt een toptijd gehad, mooie combinatie van leuk & leerzaam.
Twee tips: neem een helm mee of aspirientjes, want je stoot gegarandeerd diverse keren je bolletje aan boord.
Bittergarnituur bij Loetje in Amsterdam. Blijf van de Malbec af, die leidt tot dakschade althans volgens mijn zeilmaat Richard. '

Peter Storm, Delft

'Samenstelling cursusgroep en kwaliteit van programma en boot uitstekend. Onze instructeur was helemaal top: daagde uit, hield rekening met individuele ambities en beperkingen, gaf duidelijke instructies, zorgde voor rust op spannende momenten, vertelde niet alleen hoe maar ook waarom, plaatste zich niet boven of buiten de groep, bleef altijd positief in zijn feedback. Subliem'

Jan, Maassluis

'Geweldige ervaring, waarbij onze instructeur Jaring, iedereen op zijn niveau wist aan te spreken en uit te dagen. Prima sfeer, lekker actief en veel geleerd!'

Remco Hoogerbrugge, Utrecht

'Wij hebben de 3-daagse zeilcursus CWO gevolgd en kunnen niet anders zeggen dat het top geregeld was. Leuke instructeur, leuke groep mensen om ons heen, fijne boot en wat hebben we veel geleerd in die 3 dagen.
In een woord: Fantastisch
Wil je leren zeilen, bel naar Amorgos!'

Marcel, Leusden

'Veel geleerd en prettige instructie. Eigen leerdoelen voldoende belicht en invulling aan gegeven. De sfeer was goed en de drie dagen zijn snel voorbij gegaan.'

Nicole,

'Gezellige tijd aan boord gehad en veel geleerd. Voor mij was het oefenen met box invaren en aanleggen fijn om te kunnen oefenen.'

I. Halfman, Amsterdam

'Wie zeilen kan vaart wel bij elke wind! In drie dagen van windstil tot (vlagen van) 7 Bft en van zon tot stevige buien op het Markermeer. Zeer geschikt om te trainen, te oefenen, te leren zeilen, te manoeuvreren op de motor en te genieten. Was voor mij 12 jaar geleden dat ik op een kajuitjacht gevaren had (toen CWO2 gehaald). Deze drie dagen waren een feest van herkenning en plezier. CWO 2 Tidal is reeds geboekt!'

Addie, Driebergen

'Leuke dag Onder leiding van Youri even de laatste puntjes op de i gezet voor Griekenland.

Thanx..'

Marije, Amsterdam

'Ik heb de CWO 1 cursus gedaan bij windracht 5 a 6; het waren leerzame en leuke dagen; we hadden een fijn team; plezier; oefeningen; het was mijn eerste echte kennismaking met zeilen; en ik ben enthousiast geraakt; Ik zou deze cursus iedereen aanraden! Wel adviseer ik om van te voren goed het zeilboek door te nemen. Dit zal je gaan helpen bij de zeilcursus. '

Katja Reiding, Santpoort Noord

'Fijne praktische cursus, goede voorbereiding voor vakantie in Griekenland, maar ook voor zeilen met kajuitjacht in Nederland. Na de cursus meer vertrouwen in boot en eigen kunnen. Nadeel vond ik dat de boot te weinig slaapruimte bood voor 5 personen. Wanneer er 4 losse boekingen zijn kan je niet verwachten dat mensen met elkaar in een 2 persoonshut willen slapen. Dus of minder cursisten of een grotere boot! Nu heeft steeds 1 persoon thuis geslapen (dat kon gelukkig!) en konden we niet naar andere havens uitwijken. Erg jammer, gemiste kans!Is wel iets voor mij om een volgende keer rekening mee te houden. Ik zou een andere keuze gemaakt hebben.'

Guus Paarlberg, Den Haag

'Goeie voorbereiding voor de training over twee weken. Prima sfeer en veel weer geleerd.'

Addie, Driebergen

'Goede voorbereiding op dat wat komen gaat, namelijk varen in het buitenland. Door de positieve inzet van de Instructeur veel geleerd over het zeilen en motormanoeuvreren op een zeiljacht. Hierdoor ga je een stuk zelfverzekerder naar Griekenland. Olivier bedankt!!'

Rob, Huizen

'Afgelopen week heb ik de 3-daagse cursus gevolgd. heb echt super veel bij geleerd. Sfeer aan boord perfect mede door de kundige instructeur. Echt een aanrader. Ben ook van plan door te gaan naar CWO 3'

Walther, Lanaken

'Blijkbaar laatste cursus van dit seizoen . Berekoud maar droog . Sfeer aan boord was geweldig . '' Le port d'' Amsterdam '' invaren in het donker , uniek !!!
Dankjewel Nico , ik heb op een intense manier veel geleerd .
Dankjewel Tjoukje ( ? ) en Bart voor het delen .
Tot gauw ? '

Richard Verstrenge, Amsterdam

'Met veel plezier leer je (beter) zeilen en goed schipperen. Leuk leerzame oefeningen voor beter manoeuvreren en scherper zeilen. Na in 1 jaar CWO 1 en CWO 2 behaald te hebben bij Amorgos, heb ik er nu ontzettend veel zin in om als schipper vol zelfvertrouwen het water op te gaan!'

Robert, Almere

'Bedank????'

Gerard,

'We hebben samen heel veel van deze 3-daagse opgestoken en zijn tot de conclusie gekomen dat we verder willen gaan met onze nieuwe gezamenlijke hobby. Speciale dank aan Eefke. Het was echt helemaal top!'

Aukje, Utrecht

'Deze cursus sloot goed aan op de zeilvakantie die ik via Amorgos 2 weken voor de 3 daagse heb gevolgd in de Cycladen.
Veel heldere uitleg en veel informatie ontvangen over de vaardigheden die je moet bezitten om het CWO 2 diploma te behalen.'

Rob Janssen, Schoonrewoerd

'Uitermate professioneel georganiseerde driedaagse zeilcursus. Goed uitgeruste zeilboten. Goed gestructureerde cursus, die alle aspecten van het gaan zeilen, inclusief aanleggen en manoeuvreren met de zeilboot, aanbied. Mede door de zeer gepassioneerde zeilinstructeur heb ik in drie dagen ongelofelijk veel geleerd en mijn CWO 1 in een keer gehaald. Nu wil ik doorgaan om mijn CWO 2 bij Amorgos te halen met als doel om een boot te kunnen huren en zelfstandig met bemanning te kunnen gaan zeilen.

Rob
62 jaar
'

Annelies, Zeist

'De 3 daagse cursus was erg goed. Een mooie combinatie van theorie en praktijk met veel tips en voorbeelden. Veel respect voor Renato want hij legde heel goed uit en was streng, duidelijk en hield alles in de gaten. Tegelijkertijd was de sfeer heel gezellig en hebben we ook nog goede gesprekken gehad. Op naar een volgende lang weekend oefenen!'

Petra, Belgie

'Nog aan het nagenieten van een zalige 3-daagse met een super team en top instructeur.
Na een toffe ontvangst, kennismaking en uitleg ging al snel de wind in de zeilen. 3 Dagen wolken, zon en de nodige wind brachten ons naar Volendam en Muiden. 1 avond samen eten maken op de boot en de volgende met de bemanning van de andere 2 boten gaan eten bij Ome Ko.
Nog aan het nagenieten van een super leerrijk, ''zeker niet ongezellig'' weekend waarin ik mijn CWO 1 heb behaald!
Oefenen, oefenen, oefenen en heel graag nog eens terug naar Amorgos voor mijn CWO 2. En daarna.. als schipper gaan flottielje zeilen in Griekenland!
Dank je wel aan Renato voor de duidelijke uitleg en het geduld. Het was top !
'

anoniem

'3-daagse individuele cursus jachtzeilen gedaan. Knap hoe binnen de groep iedereen op een prettige manier kan werken aan zijn/haar gestelde doelen. Zeer professioneel en voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. Aanrader!'

Evert in den Berken, Hilversum

'Wat een mooie zeil-cursus CWO-2. Na jarenlange ervaring als schipper heb ik de CWO-2 opleiding gevolgd bij Amorgos. Ik had hele leuke medecursisten en de instructeur Marit deed het echt heel erg goed. Ondanks mijn ervaring heb ik nog heel veel geleerd. Fantastisch. Met een CWO-2 diploma rijker weer voldaan naar huis.
Ik kom zeker terug voor een vervolg.
'

edwin, gorssel

'mooie boot, goeie enthousiaste instructeur die je laat leren van je eigen fouten. verder heel veel kennis en inzicht in het zeilen en manoeuvreren gekregen, met vertrouwen nu zelf op pad.'

Robin Degeling, Hoorn

'De cursus was erg leuk, veel geleerd en perfecte vaar/zeil instructies gehad.
Helemaal top !!
Volgend jaar ga ik voor CWO 2.'

Pieter Donders, Haren

'Een erg leuke en prima zeilcursus, zeer leerzaam. Erg leuke sfeer aan boord. Zeer goede instructeur met geduld en aandacht voor een ieder. Het waren 3 prima en erg gezellige dagen. Veel geleerd en een absolute aanrader om je kajuitszeilen eigen te maken.'

Jorrit Huisman, Gemert

'Een super leuke en erg leerzame driedaagse cursus. In korte tijd leer je heel en krijg je snel vertrouwen in het schip en jouw kunde.

Dit gecombineerd met een zeer leuke sfeer aan boort en zeer gedreven en enthousiaste instructeurs!'

Stefan,

'Nuttige cursus voor wie een begin wil maken met kajuitbootzeilen of al wat ervaring heeft. Als groep moet je er natuurlijk wat van maken maar de ingrediënten zijn aanwezig. Veel geleerd over motormanoeuvreren, hoe onder zeil te komen en hoe een boot zeil- en nachtklaar te maken. Uiteraard was er ook ruimte voor de nodige fun.'

Walther, Lanaken

'Fantastische ervaring .'

Gerda Verschaeren, Onze Lieve Vrouw Waver - België

'Nog op mijn 55ste mijn grenzen kunnen verleggen haha.
In 2 woorden: kei neig!
En een dikke pluim voor de benjamin aan boord: Koen.
Zonder hem hadden we dit allemaal niet gekund.
Blind vertrouwen in die jongeman!'

Julie, Bergen

'Heerlijk gezeild, heldere en ontspannen trainer (Han) en weer veel bijgeleerd. Vooral de logica achter de verschillende manoeuvres en handelingen weer beter in het hoofd en daarmee weer beter in de vingers!'

anoniem

'Super leuk en zeer intensief weekend op het water gehad!'

Rob, Apeldoorn.

'Prima zeil-cursus waarin alle elementen van het zeilen naar voren komen en worden benoemd. Alle ruimte voor individuele wensen en een goede opbouw van de cursus. Een aanrader om je skills te verbeteren.'

Eduard, Ter Aar

'Bijzonder leerzame cursus, veel praktische oefeningen en heb er veel van opgestoken.'

Tom Marrien, Gent, Belgium

'Ik had een geweldig fijne driedaagse leerervaring. Leren zeilen, leren af- en aanmeren, reglement, jachtetiquette, kort om: alles wat ik verwachtte met een heus vakantiegevoel er bovenop. Ik kom snel terug voor het vervolg.'

Tjoukje, Lelystad.

'leuk weekend, intensief geoefend, veel geleerd o.l.v. een ervaren instructeur die ons eigen verantwoordelijkheid gaf en toch de leermomenten op een ontspannen manier wist te benoemen. '

Nicolet, Tilburg

'Gevarieerde cursus waarin je kennismaakt met vele aspecten van het zeilen op binnenwater. Aanrader voor wie nog geen of niet veel zeilervaring heeft. Enthousiaste instructeur en crew, en heerlijk zeilweer, maakten het compleet. '

Laurens van der Ploeg, St. Genis-Pouilly

'De opzet van de zeilcursus is simpel met als resultaat dat iedereen in de ontspannen sfeer de stof makkelijk oppakt. Het ideale weer maakt het natuurlijk wat eenvoudiger.'

Wies Verschoor, Amsterdam

'Beste medewerkers van Amorgos.

We hebben les gehad van Rixt van de Ende. Zij geeft erg goed les. De sfeer aan boord was heel goed.
Het was heel relaxed en wij hebben toch veel geleerd.

Met vriendelijke groet,

Wies Verschoor
'

M.Heemskerk, Utrecht

'3 plezierige dagen met fantastisch mooi zeilweer gehad. Goed begeleid door onze instructrice. Heel divers cursistengezelschap, iedereen kan meedoen. '

Meinertzhagen, Antwerpen / Deurne

'Beste Amorgos.

Vorig jaar cursus van Maartje gekregen en was heel tof.
Dit jaar van Niko gewoon supper.
Ook de weer omstandigheden konden niet beter zijn.
En geluk met de beste mede maatjes Slim en Dionne '

Dionne , Almere

'Ik had een geweldige driedaagse CWO 1 met Nico onze instructeur en nog twee andere cursisten. Ik heb me helemaal op mijn gemak gevoeld, ontzettend veel geleerd en genoten van de bevlogenheid en deskundigheid van Nico.
De boot was uitstekend in orde en heerlijk ruim.
We gingen alle drie serieus aan de slag en mede daardoor was er een goede klik tussen ons als cursisten en Nico.
Ik zie uit naar de volgende keer voor CWO 2, nu eerst lekker ervaring opdoen.
'

Carel Rasch, Bussum

'Goede uitleg en begeleiding. Alle facetten kwamen aan bod en werden herhaald. Uitstekende voorbereiding ook voor een zeilvakantie. Heerlijk relaxte sfeer aan boord.
Eefke je deed het top!'

Emma, Badhoevedorp

'CWO 1 & 2 is zoveel omvattend dat het best pittig is. Verwacht uiterste en krijg het beste.'

Robin en sabine, Zoetermeer

'Lekker ontspannen gezeild met voldoende ruimte om door gecontroleerd fouten te maken snel te leren. We hebben ervan genoten.'

M Rutten, Sevenum

'was leuk , leerzaam, amorgos heeft een goede voorbereiding en een goede "after sales". '

Fieke, Deventer

'De driedaagse opzet van de cursus zorgt ervoor dat je veel leert en tegelijkertijd ben je ook toerist in eigen land. Fijn om nu met de skills van een volwaardig bemanningslid flottielje te gaan zeilen in Kroatië. '

Eric, Almere

'Duidelijk toegankelijke instructie, veel geleerd in goede sfeer. genoten van de cursus. fijne mensen'

Geert, Enschede

'Voor de tweede keer een driedaagse JaZ 1&2 bij Amorgos gedaan. Omdat ik nu voor CWO 2 ging, was er aan het begin weinig nieuws. Maar de instructeur Henk was—naast geweldig enthousiast en voor alles in*—handig genoeg om de tweede helft van de cursus voor iederéén uitdagend en leerzaam te maken en heeft zo iedereen alsnog goed bediend. Een groot compliment daarvoor!
Nu wat meer ervaring opdoen en dan door voor CWO-3 bij Amorgos…

* Doorzeilen tot 19:00 i.p.v. 17:00 omdat wij dat wilden; ''s nachts zeilen als we dat hadden gewild—Henk vond het prima; als ''ie op het water mag dan is het goed!'

Paul, Maarheeze

'Uitstekende en leerzame cursus die zeker goed helpt om een kajuitboten te leren besturen. Goede schepen en goede instructie'

Joris, Maarssen

'Onze instructeur gaf uitleg en instructie op ieders niveau waardoor het voor ons allemaal zeer leerzaam was. Hij straalde veel rust uit tijdens lastige manouvres waardoor ik het gevoel had fouten te mogen maken. Het zeiljacht was perfect in orde. Maar vooral: Enorm veel plezier gehad!'

Will, Lichtenvoorde

'Een prettige kennismaking met 3-daagse cursus CWO. Maik, een erg ervaren zeiler, plande samen met ons waar we ieder voor zich nog wat te leren hadden en dat gingen we oefenen. Waar voor mijn geld en zeker voor herhaling vatbaar. '

Inge, Amsterdam

'We hebben deze week een driedaagse zeilcursus CWO 2 gedaan. Amorgos is echt een aanrader om te beginnen met zeilen met veel plezier. De instructeurs zijn allemaal even aardig en nuchter. Tijdens het zeilen wissel je af van navigator, naar schipper, naar maat en daardoor leer je alle facetten van het zeilen op een leuke manier. Naast het leren is het vooral ook genieten, van het uitzicht, het schipperen, de gezellige havens waar je aanmeert in de avond, de band die je in korte tijd opbouwt met je mede bemanning en als je mazzel hebt van het lekkere weer. Aanrader dus en wij gaan op voor CWO3!'

Sandra Anbeek, Utrecht

'Geslaagd weekend bij Amorgos! Leuke combinatie van zeilen en gezelligheid. Instructeur wist veel van zeilen af, veel kunnen leren! De cursus is zowel geschikt voor als je niks van zeilen weet, maar ook als je al basiskennis hebt. '

michel van scheppingen, wilnis

'heel veel geleerd zonder dat de instructeur als zijnde schooltje spelen deed dus op een zeer relaxte sfeer een leuk weekeinde gehad
zeker gaan we voor cwo 2
bedankt michel en anita van scheppingen'

Els , Utrecht

'Zeer nuttige cursus! Heerlijk gezeild, goede sfeer aan boord. Daarnaast ook veel kunnen oefenen met motormanoevreren, aanleggen en afvaren, mob. Met de instructie duidelijk aangepast aan ieders niveau. s Avonds gezellig samen gegeten en zelfs nog wat extra theorieles gehad. Voor herhaling vatbaar!'

Judith, Leiden

'Mooie boot, vriendelijke instructie. Op naar de Middellandse zee!'

anoniem

'Was een erg leuke 3-daagese met een erg fijne instructeur en leuke groep cursisten. Zakelijk als het moest maar vooral veel lol gemaakt. Het weer zat ook erg mee. Volgend jaar weer!'

Tristan, Uitgeest

'Wij hebben een geweldig weekend gehad met windkracht 6, 7 en soms uitschieters naar 8. Was geweldig om zo te zeilen!
De sfeer aan boord was geweldig en Cathlein onze instructrice heeft voor een prachtige leertijd gezorgd. Wij zijn erg blij onze doelen te hebben gehaald en dat onze verwachtingen overtroffen zijn.
Bedankt hiervoor!
'

Julie Huibregtsen, Bergen NH

'Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens deze driedaagse, naast de technieken en inzichten, is hoe de rust in de boot en het zeilen te houden. Ik heb geleerd hoe je ten alle tijden de controle over de boot kan houden, onder welke omstandigheden dan ook. Dat is me veel waard en geeft me veel ontspanning en plezier in het zeilen weer terug!'

Maarten , Bussum

'Dit review had ik op maps.google al geplaatst:
Fantastische 3 daagse cursus jachtzeilen gehad. Goede instructeur (Jaap), er werd goed geluisterd naar de wensen van de cursisten en veel aandacht voor manoeuvreren op de motor en veilig zeilen. Het belangrijkste werd ook niet vergeten: Plezier maken. Dank'

Jan Wit, Nibbixwoud

'een top zeil-driedaagse, uiterst leerzaam, vertrouwen gevend en erg gezellig!'

anoniem

'Leerzaam, professioneel en gezellig. '

Anne, Antwerpen

'Zelfs een stormdag met windkracht 9 vliegt voorbij in de haven! Veel theorie, scheepsonderdelen, manoeuvreren, met een heel kundige schipper. Dank!'

Yvonne Hooft-Mulder, Emmeloord

'Een super zeilweekend/cursus wind, zon en regen en een super goede instructeur. Genoten van een leerzaam weekend!'

Peter, Alkmaar

'Leuke en interessante cursus gehad. Veel geleerd, dank je wel Han.
...En succes met stoppen met roken Han!'

kees vd donk, roosendaal

'goede instructeur ( Han) , heel veel geleerd en daar kwam ik voor.'

Aart Vlijm, Haarlem

'Fijne 3 daagse veel geleerd en veel te leren.
Hartelijk dank!'

Petra Z., Den Bosch

'Moe maar voldaan en met een hoop bagage aan ervaring, kennis en zeilvaardigheden rijker na drie gezellige dagen helaas de mooie SailEmotion weer gedag moeten zeggen. Mooie ervaring!'

Jan, Wanroij

'Door de cursus te doen, zul je nog veel meer genieten van een zeilvakantie, omdat je ook weet hoe één en ander werkt, en waar je mee bezig bent.
Mooie opportuniteit om de basisbeginselen van het zeilen (en ook het varen op motor) onder de knie te krijgen en te ontdekken of je (mee)zeilen echt leuk vindt.'

Annemiek van Bussel, Zwolle

'Ik ben vaker meegeweest met ervaren zeilers, maar wist nooit precies het hoe en waarom van alle onderdelen en handelingen. In deze cursus heb ik beide eindelijk goed geleerd. Het was leerzaam dus, maar ook gezellig, met vier bemanningsleden en een instructeur. In overleg bepaalden we steeds wat we gingen doen die dag en tot hoe laat we door wilden gaan.'

Nick van Thiel, Veldhoven

'De aankomst was even ongemakkelijk omdat ik zelf mensen aanspraak om te laten weten dat ik voor de cursus kwam. Na het voorstelrondje een introductie konden we aan de slag. Onze instructeur Han was een kalme en geduldige man die iedereen zijn eigen ruimte gaf voor ontwikkeling. Ieder aspect voor cursus kwam aan bod. De nadruk gedurende de cursus was gelegd op motor manouvreren aangezien er niet zoveel wind was. Uiteindelijk hebben we ook de zeilmanouvres kunnen oefenen en was het ''s avonds super gezellig bij het borrelen en dineren. Al met al was het een leuke en zeer leerzame cursus en is er vooral genoten.'

Michiel Glaudemans, 's-Hertogenbosch

'CWO1 gehaald in 3 dagen, samen met 1 CWO1-cursist en 2 CWO2-cursisten. Cursisten en instructeur vormden een heel gezellig groepje en de inzet en het enthousiasme van de instructeur sloot perfect aan op de leergierige groep. We hadden zon, wind en ruimte om alles te oefenen en gewoon van het zeilen te genieten. Helemaal goed dus!'

Philip Meijer, Rijswijk zh

'Ik heb samen met mijn vrouw in 6 dagen (2×3) een veel zekerder gevoel opgebouwd. Na afloop naast huis met CWO 2. Maartje en Lianne waren erg goed in het helpen drempels te overwinnen. Allebei kanjers in dit vak. Hard leren en ondertussen ook een gezellige sfeer aan boord. Geweldig! Ook in de thuishaven en op kantoor zo''n gemoedelijke sfeer. Alsof ik er al jaren kom. Ik kom graag terug! '

André Scholten, Almere

'Dit was een geweldige ervaring. Vooral de persoonlijke intake die vertaald naar het lesmateriaal wat aangeboden wordt is heel prettig. Bijna maatwerk.
Ik heb genoeg vertrouwen opgebouwd om vol enthousiasme het zeilen uit te bouwen en mezelf te verbeteren. Voel me uitgenodigd..
Dank jullie wel voor alle enthousiasme en gezelligheid. '

Els, Beek

'Een Tóp- ervaring: heel veel geleerd en beoefend in 3 dagen tijd. Veel variatie in een hele prettige sfeer samen met de instructeur waardoor je zelfvertrouwen en plezier niet alleen in t zeilen maar ook absoluut in het manouvreren op de motor groeit. Het was ook erg leuk om Amsterdam op het water te beleven. Wat leven wij toch in een bijzonder land!'

Petra Z., Den Bosch

'De driedaagse zeilcursus is een intensieve maar vooral ook leuke training. De instructeur wist een goede balans tussen theorie gekoppeld aan de praktijk te vinden. Daarbij rekening houdend met ieders niveau en leerstijl. Haast ongemerkt leer zo veel in korte tijd (ook van medecursisten) zonder onder druk te staan. Samengevat: Hard werken en ondertussen volop genieten van het plezierige (leren) zeilen.'

Wendy, Amsterdam

'Heerlijk 3 dagen gezeild. Super veel geleerd. De schipper luisterde goed wat we wilden leren en speelde daar goed op in. Leuke mensen aan boord getroffen en leuke schipper.
Ik had mijn CWO 2 al, maar wilde gewoon wat meer zelfvertrouwen opbouwen en dat is zeker gelukt.'

Carl, Finland

'Tijdens de cursus hebben we ontzettend veel veschillende aspecten van het zeilen beoefend, de dagen hadden een mooi, intensief programma. De gekozen route en haventjes waren interestant: geslapen naast het Muiderslot en in de Amsterdam Marina aan het IJ. Onderweg naar Amsterdam ook nog een brug en een sluis meegepakt. De sfeer aanboord was fantastisch, helemaal top!'

Inge, Amsterdam

'Ik heb deze week mijn CWO 1 diploma gehaald bij jullie en denk er met een grote glimlach op mijn gezicht aan terug. Ik ging er aan beginnen met als doel een mix van theorie en praktijk ervaring onder de knie te krijgen. Maar naast dit doel heb ik zulke leuke mensen ontmoet, mooie havens en omgeving gezien, goede gesprekken gehad, verschillende weersomstandigheden getroffen (van keiharde regen en storm tot een knalblauwe lucht) en een passie voor het zeilen gekregen, bedankt daarvoor! Op naar CWO2.'

Merijn, De Bilt

'Drie dagen jachtzeilen CWO 2 gedaan. Onze instructrice Gardi was niet alleen zeiltechnisch maar ook pedagogisch heel kundig en ervaren. We hebben veel geleerd van haar over zeilen maar ook over het omgaan met een bemanning met zeer uiteenlopende zeilervaring. Dat was als aspirant schipper heel leerzaam en bovendien erg gezellig.
Het weer was heel wisselend gedurende de drie dagen en Gardi wist daar snel en flexibel op in te spelen. Er was zelfs gelegenheid voor een heerlijke duik vanaf het schip midden op het Markermeer. Kortom een minivakantie met een CWO 2 diploma als afsluiting. Dank jullie wel! '

Willem de Bruijn, Wageningen

'Deze cursus was ik precies wat ik zocht. De instructeur stemde erg goed af op mijn kennisniveau. Het was erg gezellig en heel veel geleerd. Niet gedacht dat we zoveel zouden kunnen doen.'

Jonathan, Oegstgeest

'Goede opzet, alles was goed geregeld, heel leerzaam (goede uitleg van tevoren, goede feedback achteraf, en we mochten oefeningen eindeloos herhalen als we dat zelf wilden) en ook gewoon heel lekker gezeild.'

Jaap van Zeland, Amsterdam

'Ik heb tijdens de driedaagse veel geleerd. De instructrice had veel kennis en ervaring en wist deze goed over te brengen. Ze gaf een goede feedback. Kritisch waar nodig zeg maar klantgericht maar niet klantgezwicht. Zowel de theorie als de praktijk werd met enthousiasme overgebracht. '

Maarten, Utrecht

'Een erg leuke en leerzame cursus! In 3 dagen worden alle aspecten van het jachtzeilen behandeld: van het voorbereiden van de boot, tot het onder zeil brengen, navigeren, trimmen, strijken van de zeilen, nachtklaar maken, en nog veel meer. De instructeurs geven veel vertrouwen en zorgen ervoor dat je uiteindelijk alles echt begrijpt en onder de knie krijgt. Dit alles in een relaxte sfeer met een leuke groep mensen. Kortom: aanrader!'

Gerard van Helvoort, Gouderak

'Ik denk dat in de toekomst cursussen zouden alleen in een (1) taal moeten worden gegeven vanwege de andere nautische termen wat bij onze cursus voor verwarring en frustratie leidde.'

Luut Zuidema, Naarden

'Een niet te onderschatten cursus, die een goede voorbereiding vereist.
Wij hadden met Marga als instructrice een topper!
Zelden in zo''n korte tijd zoveel progressie gezien bij alle deelnemers.
Grote klasse! En nu door naar CWO 3!!!!! Bij Amorgos natuurlijk!'

Mark, Tilburg

'Wij, ik en mijn vriendin, hebben de 3-daagse CWO 1 cursus gedaan. Samen met 2 andere cursisten en onze instructeur hebben wij 3 dagen gezeild naar Volendam, Monnickendam en weer terug naar Muiderzand. De sfeer was gezellig en ontspannen. Iedereen stond open voor suggesties en feedback waardoor er een omgeving ontstond waarin iedereen in zijn of haar eigen tempo en manier het beste zaken kon aanleren en doen. Naar ons gevoel heeft iedereen voldoende aandacht gekregen van de instructeur en de ruimte en tijd om lastigere routines onder de knie te krijgen. Wij kijken met een goed gevoel terug op de cursusdagen en het zeilen!'

Barbara Simonis, Utrecht

'Ik heb 2 weken gelden een weekend gezeild.
Erg fijne instructeur die erg rustig bleef in zijn aanwijzingen. Geen stress aan boord en een uiterst gezellige sfeer.
Met betrekking tot het zeilen heb ik goed kunne testen wat ik wel en niet goed beheers en waar ik me nog beter in wil bekwamen.
Kortom een erg leerzaam en gezellig weekend'

Johan Hengst, Schildwolde

'Drie dagen heerlijk gezeild en veel geleerd in ontspannen en goede sfeer. '

Pieter Jansen, Tilburg

'Heb de cursus als heel effectief ervaren. Kwam wellicht ook doordat er twee cursisten aan boord waren waardoor er veel persoonlijke instructietijd was. IK had al de nodig zeilervaring op een kajuitboot maar vooral als opstapper. Voel me nu een stuk zekerder aan boord en beheers de nodige handelingen om ontspannen en samen met minder ervaren passagiers een boot te huren. We hebben geluk gehad met het weer. Zon en toenemende wind tijdens de cursus. De omgang met onze instructeur was heel prettig en hij had alle rust om zaken goed en volledig uit te leggen. Prima dus.'

Alex , Ruurlo

'Normaal schrijf ik nooit reviews maar nu voelde ik mij toch enigzins verplicht.;-)
Eén 3-daagse cwo 1 cursus gevolgd en meer dan tevreden...instructrice (lianne) was meer dan capabel en de rust zelve tijdens instructies of begeleiding...prijs technisch een absolute aanrader als je zeilen wilt leren.'

Tim, Esch

'Zeer leuke cursus opzet. Ook voor personen zonder enige zeilervaring. Ze houden goed rekening met je leerdoel en passen daar de instructies individueel op aan. Instructeurs stellen je op je gemak en geven je de ruimte om fouten te kunnen maken en daar weer van te leren(goede feedback). Voor mij zeker voor herhaling vatbaar om verder te leren naar cwo 2'

Luc Verwaest, Balen (België)

'Zeer goed georganiseerd, heldere communicatie (ook vooraf).
Wat betreft kennis/vaardigheden en overbrengen hiervan zeer sterk (ondanks de jonge leeftijd) !
Correcte eindevaluatie.
En veel gelachen !!!
'

Dick Sprong, Loon

'Instructeur Jochem is een TOPPER. .'

Danielle van Vorsselen , Cuijk

'Heerlijke dagen met voldoende leermomenten voor mij . Om thuisgekomen het geoefende in de praktijk te gaan brengen. '

Mylene Schuit, Lisse

'Ik heb met (vooraf) weinig zeilervaring, de driedaagse cursus jachtzeilen gevolgd en genoten. Mede door het enthousiasme en de fijne samenstelling van de andere cursisten qua ervaring in het zeilen was het een topweekend.
De Sail e-Motion waarop we zeilden was een fijn schip. Ik heb enorm genoten, veel geleerd, mijn CWO 1 gehaald en ga zeker door met zeilen.
Dank voor jullie organisatie! '

Jaap Bongers, Rotterdam

'In april ben ik als volledige nieuwkomer in de wereld van het zeilen gestapt.
Kort samengevat is er maar een negatief punt op te merken aan de cursus, namelijk het feit dat de cursus na drie dagen is afgelopen.

Met een bemanning van 4 personen (inclusief instructeur) hebben we de eerste dag de basis van het boot besturen onder de knie gekregen. Veel motormanoeuvreren, wat betekend dat je het vertrouwen krijgt achter het roer en je de touwtjes in handen hebt.
Daarna werden onder goede supervisie van de instructeur de zeilen gehesen en koers gezet naar Muiden. Onderweg het overstag gaan, betonningen en de eerste navigatie de revue laten passeren. Aan het eind van de eerste dag toen we schuin tegenover de boot van Beatrix (de Groene draek) lagen afgemeerd werd er na het traditionele ankerbiertje een heerlijk hapje gegeten met een borrel ter afsluiting. Het feit dat we met meerdere boten waren, gaf dit ook de mogelijkheid om van elkaar te leren en verhalen uit te wisselen.
De tweede dag werd er alleen gezeild en zette we koers richting Volendam om daar in de namiddag nog wat te oefenen met het afmeren in de haven. Tijdens het zeilen werd er volop geoefend met het overstag gaan, koers bepalen en vaarregels.
Ook deze dag werd wederom afgesloten met een welverdiend diner en een borreltje.
De laatste dag weer terug naar de thuishaven. De puntjes op I zetten en oefenen met gijpen, man over boord, navigatie, box invaren en vele andere zaken.

Hoewel het redelijk intensief is, maar het langzaam wordt opgebouwd, merk je pas aan het eind van de cursus hoeveel je geleerd en gedaan hebt.
Als nieuwkomer kan ik dan ook wel zeggen dat ik qua zeilen "overstag" ben.

Onze gewelgige instructeur Jaap (een naamgenoot, dus dat moet wel goed zijn)die kalm maar daadkrachtig optrad heeft ons de eerste kneepjes van het zeilen bijgebracht en wil ik dan ook nogmaals bedanken!

De drie daagse cursus die allen op onze boot met het CWO1 certificaat hebben afgesloten, is dan ook een echte aanrader voor ieder die kennis wil maken met het zeilen. Niks moet en er kan een hoop (zowel op de boot als op de kade) Heb je geen zin om mee te borrelen, dan ga je naar de boot of loop je zelf nog een beetje door de haven.
Wil je nog een specifieke manoeuvre oefenen, het kan geregeld worden.
Aan de instructeurs zal het in ieder geval niet liggen.
'

E. van Kouteren, Hengelo

'Na in 2016 mijn kielboot diploma gehaald te hebben was het nu tijd voor Jachtzeile. Direct de eerste 3-daagse cursus van het seizoen. Nog een beetje fris, maar dan heb je er verder wat aan. We zijn van Muiderzand naar Muiden, Volendam en weer terug naar Muiderzand gevaren. Prima cursus, kleine en leuke groep. Gelachen, gewerkt, geleeerd, kortom een zeer aangename manier om de volgende stap in je zeilopleiding te zetten. M.i. een aanrader voor iedereen die wil leren jactzeilen!'

Stephan Beekhuis, Deventer

'Leuke, leerzame en zeer zeker nuttige cursus om de ins en outs van jachtzeilen zo mee te maken. Onder leiding van onze instructeur Nico veel geleerd op een leuke en prettige manier.'

Vincent, Den Haag

'Drie top dagen gehad! Goede, relaxte sfeer en tijd en ruimte voor ieders niveau en vragen. '

Etienne Stoltenkamp, Oldenzaal

'Jullie werken aanstekelijk bij het zeilvirus dat bij me ontbrand is. '

Chris de Kruyf, Utrecht

'Deze driedaagse cursus voelde ook als vakantie. Op een ontspannen manier leer je tijdens deze actieve cursus heel veel en geniet je van het water, de leuke havens en het goede gezelschap van de bemanning. Ik kijk nu al weer uit naar mijn vervolgcursus.'

Rene Romkes, Olst

'Deze cursus leert je de basis van het kajuitzeilen. De prioriteiten worden op de juiste zaken gelegd. Dus veel motormanoeuvreren, maar ook tijd voor lekker zeilen.
Echt een aanrader voor iedereen die ook maar het idee heeft om te gaan zeilen op een kajuitjacht.
Gewoon doen! Onvergetelijk.'

Hugo vanDuijvenbode, Katwijk

'Veel leren op een relaxte manier in een kleine groep'

ad van opstal, noordwijkerhout

'Mijn zeilopleiding in mijn vakantie heb ik ervaren als een geweldige en leuk vakantie .
In een zeer korte termijn heb ik geleerd zelfstandig te kunnen zeilen.
Zeer zeker ga ik onder de zelfde condities een langere vakantie voor naar het buitenland boeken.
Het was leren en genieten tegelijk.
Bedankt Amorgos

Met vriendelijke groet,

Ad van opstal'

Emma,

'Serieuze zeilles waarbij je echt aan de bak moet; met stevige wind en regen je zeilpak, reddingsvest en life line aan zodat je eerste en tweede rif in het zeil kan trekken onder de deskundige en duidelijke instructie van Jantien! Toppertje!
En een zeer aangename en ontspannen tijd als het weer het toe laat of als hevterug bent in de haven. Fijne betrouwbare mensen bij Amorgos, uitstekende zeilschool. Echte aanrader!'

Geert, Enschede

'Na al veel over zeilen gelezen te hebben—in tijdschriften, het naslagwerk van Amorgos, boeken—was het eindelijk tijd om het in de praktijk te proberen. Lekker drie dagen met drie cursisten en een instructeur op een boot, zowel "pielen in de haven" als zeilen op het IJmeer en Markermeer. Veel geleerd, diploma gescoord en zin om verder te gaan!'

Marlies Hettema, Lochem

'Ooit een keer een zeiltocht gemaakt en het verlangen gekregen om het zeilen zelf aan te leren. Op 23 augustus 2016 ben ik begonnen aan een 3-daags cursus. Wat een geweldig gevoel om aan het roer te staan en om te "spelen" met de wind om de boot aan het zeilen te krijgen en de vaart erin te houden. Gekeken wordt hoe je op de kaart je koers kunt uitstippelen en uit kan rekenen hoe lang jouw tocht duurt. Wat je allemaal moet doen om aan te leggen en weer weg te varen. Nog nagenietend van deze cursus smaakt het naar meer.'

Paul Daniels, Arnhem

'Zeilen met Amorgos betekent niet alleen een perfecte stap naar een CWO diploma onder begeleiding van bezielde instructeurs, maar staat garant voor een fantastische tijd op het water in prachtige zeiljachten.'

Jan Roxs, Paterswolde

'Heb je zin in gewoon een paar dagen zeilen! Doe een cursus bij Amorgos en je bent meteen enthousiast om nog eens deel te nemen en met Jachtzeilen verder te gaan.'

Rik Prins, Zaandam

'Zeer professionele organisatie welke mij vooraf heeft geinsprireerd om mij te laten inschrijven. Onze instructuur Sander heeft ons in de afgelopen 3 dagen alles bijgebracht omtrent het zeilen/ manouvreren in een haven. Op een gepassioneerde en heldere uitleg ben ik nu in staat om zelfstandig zeil uren te kunnen maken. '

Leentje Schade, Amsterdam

'Geweldige ervaring waarbij je veel leert. Met een goede voorbereiding (lees het boek leidraad) dan haal je er het meeste uit. Perfect kado voor iemand die alles al heeft. Leuk voor de zelfverzekerde schipper, maar ook voor de (nog) wat onzekere maat.'

anoniem

'Achteraf een minder goed gevoel overgehouden ondanks dat het leuke dagen waren. Met twee zeer ervaren zeilers aan boord was er van de instructeur m.i minder aandacht voor mij ( terwijl ik echt alleen ooit een helmstok en schoot in handen had gehad....)'

Harry Wagemakers, Dordrecht

'Onder leiding van Han Kerbert drie dagen CWO zeilcursus gedaan onder prachtige weersomstandigheden. De boot, een 34 ft-er, heeft ons langs Muiden en Volendam gebracht. Samen met de andere cursisten drie intensieve dagen beleefd met zowel zeilen als motormanouvreren.

Dankzij de instructies van Han voor zowel de minder ervaren cursisten als voor meer gevorderde cursisten is de cursus meer dan de moeite waard.'

Eddy Yard, 's-Hertogenbosch

'We hebben het heel erg leuk en gezellig gehad en hebben veel geleerd om met een zeil boot om te gaan. Bijna alle aspecten van het zeilen kwamen aan de orde. Buiten het feit dat we geweldig mooi weer hadden, was de uitleg, enthousiasme en gedrevenheid van de instructeur van grote klasse. Ik heb mijn CWO2 niet gehaald, maar dat kwam puur door te kort aan vlieguren. '

Rino, Benthuizen

'Een leuke en leerzame 3-daagse cursus gedaan samen met een hele gezellige groep met ongeveer dezelfde zeilervaring. En niet onbelangrijk een enthousiaste instructeur, die goed uitlegt en ook persoonlijk aandacht geeft waar nodig. In een rondje Markermeer met een overnachting in Muiden en Volendam heb ik op een leuke manier mijn ervaring met zeilen en motorvaren met een kajuitzeiljacht verbeterd. '

Marjolijn, Woerden

'Heerlijke driedaagse zeilcursus. Veel geleerd in supergoede sfeer. Heerlijk. Het voelt als 3 weken vakantie en ook nog CWO-2 gehaald. Top.'

Frederique vd Laan, Soest

'Yes CWO1 gehaald!
Dit waren echt superdagen! Heel gezellig gehad en op ongedwongen wijze zoveel geleerd. In drie dagen weet ik nu van boeg tot spiegel zoveel meer af van de kajuitjacht, regels op het water en natuurlijk het zeilen zelf. s''Avonds met de cursisten en instructeurs van de andere lesboten heel gezellig gehad. (Niels, jouw naam voor eeuwig verbonden aan het varkensgeluiden...)
Ik kom terug! Zo snel mogelijk!
'

Jacques Lijmbach, Rotterdam

'De 3 daagse cursus heeft alle elementen in zich die je als (beginnend) zeiler nodig hebt of kunt gebruiken. Het is een situationele training die rekening houdt met het nivo van de cursisten aan boord. In de 3 dagen wordt zoveel mogelijk theorie en praktijk geoefend rekeninghoudend met de leercurve van elke student. Dagelijks wordt door de cursusleider de individuele progressie en aandachtspunten besproken waardoor je aan het einde van de cursus een duidelijk beeld hebt van jouw vaardigheden afgezet tegen de CWO eisen. '

Sebastiaan, Blaricum

'Intensieve zeilcursus gevolgd, deze was niet alleen heel leerzaam maar ook nog eens gezellig! Zeker aan te raden aan anderen.'

Wilma Crezee, Werkendam

'leerzame driedaagse'

René, Lochem

'Drie dagen heerlijk gezeild. Zeer goede instructeur, materiaal goed voor elkaar (zeilpakken, zwemvesten). '

Veronique van der Plas, Den Haag

'In drie dagen met stevige wind heb ik heel veel geleerd over de belangrijkste handelingen, zeilvoeringen, motormanoeuvres en technische aspecten die nodig zijn om veilig te zeilen. Het was een prima voorbereiding voor onze vakantie met de kinderen naar Denemarken!'

Hildo den Breejen , Veenendaal

'In korte tijd veel leren over het varen met en kajuitzeiljacht. En dat alles op een schoon en prima onderhouden boot in een goede sfeer. En er is ook genoeg ruimte voor gezelligheid. Cursus en korte vakantie in één dus eigenlijk.'

Ernst Reedijk, Bergeijk

'Vond het een geslaagde cursus en we hadden een gezellige clubje !! Hopende het najaar nogmaals mee te gaan.

'

Martin&Sigita van Klaveren, Voorhout

'Was samen met mijn vrouw Sigita en hebben een fantastische cursus gehad mede door Frank die wij als een uitstekende en kundige instructeur hebben ervaren.Hadden vorig een kennismakingsmiddag gedaan en op grond daarvan besloten dit weekend te boeken. Als leken in het zeilen en met administratieve beroepen was het af en toe lichamelijk best zwaar maar Frank had dat goed in de gaten en werden de taken aan boord navenant verdeeld. Iedereen kwam toch aan de beurt met de oefeningen en specials en dat zelf meerdere malen doen vond ik echt een voordeel ten opzichte van cursussen waar je alleen mag toekijken hoe een ander het doet. Vinden jullie locatie en accommodatie zeer goed en wat opvalt ...zo schoon!!
Dus kort maar krachtig zeer goed bevallen met heel veel dank aan Frank!!!'

Iris Waldram, Berg en Terblijt

'Een zeer geslaagde cursus waarin alle aspecten van het zeilen aan bod kwamen. Veel oefenmomenten en gemotiveerde, geduldige, enthousiaste en koelbloedige instructie!
'

Rian Beving, Deventer

'Nadat ik een kleine 10 jaar als kielbootinstructeur actief ben geweest heb ik mijn zeilambities op de kajuitboot gericht en vaar ik nu een aantal jaar zelfstandig op het IJsselmeer en de Waddenzee met slechts CWO 1 kjb op zak.
Graag wilde ik de opgedane ervaring in het CWO 2 kjb certificaat omzetten.
Pogingen bij verschillende zeilscholen leden schipbreuk vanwege het grote aantal cursisten aan boord: aan het einde van de cursussen bleken onderdelen onvoldoende aan bod te kunnen zijn gekomen.
Onlangs wees iemand me op Amorgos. Ik bezocht de open dag en heb ter kennismaking meteen een driedaagse cursus geboekt. En met succes!
Ondanks het feit dat er vier cursisten waren, werden deze niet bij elkaar op één boot ingedeeld, maar werden 2 boten ingezet. Door de uitstekende instructie en de optimale oefenmogelijkheden heb ik mijn cursus succesvol af kunnen ronden. Hoewel… de relaxte en super gezellige sfeer aan boord zullen ook wel een handje hebben meegeholpen.
Chapeau voor Amorgos!'

Etienne , Oldenzaal

'Leuk gehad. Voor herhaling vatbaar '

Joke en Tino de Waal, Maassluis

'We hebben 3 fantastische dagen gehad. De instructeur was echt top. Bedankt Han!
We hebben heel veel geleerd. Het was zeer plezierig om dit te doen. Deskundig, flexibel, veilig, betrouwbaar onder een goede sfeer.'

Anitha en Marc Winters, Houten

'Samen een geweldige driedaagse cursus bij Amorgos gehad voor CWO2 waardoor we beiden het gevoel hebben dat we in een leuke en gezellige ambiance geleerd hebben om in controle te kunnen zeilen met een kajuitjacht.
Lof voor Niels, onze instructeur!'

Joost, Hilversum

'Dit is de tweede keer dat ik zeil met Amorgos, en zeker niet de laatste keer. Fijne uitleg door de instructeur, ingedeeld op ambitieniveau, en binnen relatief korte tijd mijn CWO Kajuitjacht 2 gehaald. Gewoon Top!'

Ranneke Kuiper, Culemborg

'Heerlijke driedaagse gehad! Veel geleerd dankzij de goede en geduldige uitleg van de instructeur. Gezellige en ontspannen sfeer. Ik zeg doen!'

Harm, Den Haag

'Uiterst leerzame cursus voor beginners maar ook voor de inmiddels wat meer ervaren zeilers. Daarnaast ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Goede ervaren instructeurs met veel kennis op zeilgebied, die ook nog eens beschikken over goede didactische kwaliteiten.
Professionele aanpak waardoor er gegarandeerd vorderingen gemaakt worden en toch ook een ontspannen relaxte sfeer waardoor het vakantiegevoel aanwezig blijft.
Zelf heb ik eerder cwo 1 en 2 behaald via Amorgos. Deze keer was het gewoon voor een weekendje er tussenuit. Desondanks heb ik oude kennis opgehaald, parate kennis verder kunnen verfijnen en weer nieuwe kennis opgedaan. Daarnaast heb ik gewoon veel plezier gehad met een leuke groep. Thanks again!'

Dennis, Den Haag

'Ik had me ingeschreven voor een driedaagse cursus CWO 1&2. CWO 1 had ik al, dus CWO 2 was het doel. Samen met de andere crew met meer ervaring die graag alle onderdelen van CWO 2 wilden oefenen hebben we een fantastische drie dagen gehad.
Het weer was een combinatie van 3 tot 6 Bft wind, hagel en regen. Alleen de voorspelde natte sneeuw hebben we niet gezien maar wel een mooie regenboog.
Onze instructeur Maartje heeft ons zoveel mogelijk verschillende opdrachten gegeven en we hebben ons niet verveeld, maar daar hadden we ook om gevraagd.
Maartje verdeelde de taken continue en vroeg ons steeds of we zin hadden in een nieuwe oefening.
Voor mij waren het drie fantastische dagen zeker ook door het uitdagende weer, dat het behaalde CWO 2 wat extra waarde geeft.'

Siegfried, Leidschendam

'na het halen van mijn cwo 1 voor kajuitzeilen had ik afgesproken om weer een weekend te zeilen. Doel was om in ieder geval lekker bezig te zijn met een schip en varen. aandacht aan mijn zwakste punt; varen op de motor was wel een aandachtspunt om dat dit weekend te doen.
Terwijl we op het schip best wel veel lol hebben gemaakt zijn er ongemerkt toch wel veel zaken aan bod gekomen. Van de vier cursisten twee met een CWO 1 naar huis en de twee anderen (waaronder ik) een vorderingsstaat met toch al wel veel zaken voor cwo 2 afgetekend. best leuk om een weekend lekker te zeilen en varen en ook nog verder te komen met de zeilvaardigheid.'

Caroline, Den Haag

'Ik heb voor de tweede keer CWO 1 gedaan. De vorige was wat weggezakt.Gelukkig veel oja momenten maar ook weer wat nieuwe dingen geleerd maar vooral weer feeling krijgen met een kajuitjacht.Erg prettig dat je met totaal maar 4 man bent. Kom je iig aan de beurt en je hebt de ruimte aan boord om goed te slapen want de dagen zijn intensief.'

Maaike, Nijmegen

'Een aanrader voor iedereen die wilt leren zeilen of zijn zeilvaardigheden wilt verbeteren. Onvoorstelbaar hoeveel je in ''slechts'' drie dagen tijd op kunt steken.'

Laura, Den Bosch

'Ik heb de afgelopen 3 dagen een stuk meer zelfvertrouwen gekregen en vertrouwen in mijn eigen kunnen. De CWO training was naast leerzaam ook erg gezellig. Met 3 dames op 1 boot en fantastisch weer een absoluut top weekend gehad. Onze instructrice Olga heeft ons veel bijgebracht en de ruimte gegeven om te laten zien wat we konden. Al met al een aanrader voor iedereen die veiliger en beter wil leren varen en zeilen!'

Martijn, Rotterdam

'Hebben met pasen een leuke 4 daagse cursus gedaan. Stond het hele weekend veel wind, maar konden nog zeker prima oefenen met manoeuvreren in havens. Hadden een heel leuke groep aan boord, en iedereen kon goed mee komen en werd op de persoon af gekeken hoe ver ze waren. Er werd per persoon ook mooi de tijd genomen, zodat iedereen op zijn/ haar eigen niveau kon bij leren en onder de knie kon krijgen. Was een mooi balans in het les geven, elke dag was weer helemaal anders. Ondanks de harde wind hebben we veel kunnen doen en oefenen.
Zeer aan te raden, en heb er van genoten.'

Jasmijn en Funs, Den Bosch

'Na een geweldige reis in Griekenland hebben we dit jaar opnieuw een cursus geboekt, met speciaal verzoek Floor Sietsma als instructrice. Zij was met ons mee in Griekenland wat ontzettend leuk en leerzaam was geweest. Deze driedaagse was weer even goed! We hebben enorm veel geleerd en hele leuke drie dagen gehad. Floor kan zeer goed en enthousiast uitleggen en weet heel veel van het zeilen en de boot. We kijken er naar uit om nog eens met haar te gaan varen.'

Boris, Leiden

'Ik heb in korte tijd heel veel geleerd. Kim is een supergoede instructeur die je alle ruimte geeft om van je fouten te leren. ''s Avonds was het een gezellige boel.'

anoniem

'Ik heb bewondering voor de zeilinstructrice: top lesgegeven, gedreven en heel professioneel. Je merkt dat ze goed getraind en opgeleid zijn. Petje af! Een klein minpuntje vind ikzelf de informatie/ cursusmateriaal dat je krijgt toegestuurd voorafgaand de cursus. Deze vind ik niet helemaal volledig. Het stukje navigatie (koers uitzetten en bepalen, peiling) ontbrak, eveneens de reglementen, voorrangsregels, verlichting en dagtekens. Ik denk dat het goed zou zijn om het cursusmateriaal zo volledig mogelijk te maken, dat je als cursist weet welke punten je goed moet doornemen alvorens naar de cursus te gaan. Ik had het cursusmateriaal doorgenomen, maar miste op de cursus zelf deze genoemde onderdelen. Had wel het boek kajuitzeilen aangeschaft, maar omdat dit niet in het cursusmateriaal werd genoemd, werd ik hierdoor verrast op de cursus zelf.'

Petra de Vries, Velserbroek

'Supercursus om de kneepjes van het zeilen te leren. Veelzijdig, zodat bij weinig wind en toch genoeg uitdaging is om manouveres te leren. Leren omgaan met de motor en zo kunnen wegvaren en aankomen in een haven. Stapsgewijs geleerd, eerst op open water met een boei als "kade", daarna in de haven zelf. Als 4 meiden die hun mannetje willen staan, was het zeer geslaagd!'

Aukje Krikke, Utrecht

'Veel geleerd, ondanks dat er weinig wind stond waren er genoeg andere onderdelen die uitgebreid getest konden worden.
Op naar de volgende 3 daagse om de vorderingenstaat te completeren.'

Eric, Eindhoven

'Ik had het geuk met twee cursisten en 1 instructice te zijn, veel geleerd in ontspannen sfeer. Het weer werkt mee, wat het weekend fantastsich maakte. Ik kom snel weer terug om CWO2 af te ronden! '

Siegfried Scheffler, Leidschendam

'Sinds mijn studietijd vaar ik een of twee keer per jaar een weekend met een open boot (valk). Een enkele keer heb ik mee gevaren op een kajuitjacht. Het leek me leuk om mijn horizon wat te verruimen. Een cursus CWO 1/2 voor kajuitzeilen is dan een leuk weekendje weg waarbij je ook nog wat kunt opsteken. Hoe zou het zijn om weer met een instructeur aan boord te varen en wat zou ik allemaal bij leren?
Uiteindelijk heb ik best wel wat dingen bij geleerd. Waarom gaan de dingen zo op een zeilboot maar vooral hoe werkt het met een twee keer zo lang en ??? keer zo zwaar schip, motor en het koppelvaren? Dat laatste was toch wel een eye opener! En dan ook nog navigeren op coördinaten en koers varen op kompas in plaats van landmarks en tonnen.
Na drie dagen lekker varen, haventjes aansturen, een beetje kletsen, theorie bespreken en gelijk maar toepassen was het weekend eigenlijk zo om. Het weer heeft daar natuurlijk ook wel aan bijgedragen (zonnetje, beetje wind, geen regen).
En dan zondag het moment van de waarheid. Helaas afscheid nemen van mijn zeilmaatje, instructeur en de Ilios maar wel het CWO 1 gehaald.'

Aaron De Jaeger, Ertvelde

'Duidelijke informatie op de site. Goed contact met de medewerkers. Misschien wel eens denken over een bevestiging als de betaling ontvangen is.
Voor de rest hebben we een prachtige driedaagse cursus gehad met Koen als super gemotiveerde instructeur. Goede manier van les geven. Eerst uitleg en dan zelf doen, niet teveel hints tijdens de praktijk, dan maak je wel eens een foutje maar je leert er meer mee dan dat alles stap voor stap voorgekauwd wordt. Zelf leren nadenken wat je aan het doen bent en wat je acties als gevolg zullen hebben. Bedankt voor de leervolle dagen en doe zo voort! '

vd graaf, amstelveen

'had het geluk in een erg goede en leergierige groep te zitten. Maarten de instructeur was daadwerkelijk geweldig. Heeft het nivo gezien en vandaar uit snel geschakeld, het tempo ogeschroefd en coachend opgetreden. Daardoor was onze leercurve nog steiler.'

Roman , Maastricht

'Zeer leerzame ervaring, schipper speelde in op ons individuele niveau. gezellige en leerzame tijd aan boord gehad.'

Paul en Martijn Kröner, Whitley Bay (UK) en Amsterdam

'Dit voorjaar hadden we al bij Amorgos een CWO 1 cursus gedaan met goed gevolg.
Daarna hadden we zelf nog een 6-daagse zeiltocht over het Markermeer en IJsselmeer gedaan. Nu kwamen we terug voor CWO 2 met de wens om meer te trainen in de haven. Om dat we maar met twee cursisten (vader en zoon) waren, kon onze cursusleidster (Floor) het programma precies aan onze wensen aanpassen. We hebben de eerste paar uur dan ook geheel in de Marina doorgebracht met het oefenen in afmeren en wegvaren van hoge en lage wal. Verder goed geoefend met het varen op de motor (voor- en achteruit) om vooral de wielwerking te ervaren. Daarvan natuurlijk ook lekker zeilen waar bij Floor vooral aandacht besteedde aan het implementeren van veilige routines (hijsen en strijken van het grootzeil) en ons ook nieuwe dingen aangeleerd heeft (het bijliggen).
Een hoogtepunt voor ons (Amsterdammers) was wel om het IJ op te varen via de Oranjesluizen om vervolgens langs het Centraal Station te varen naar het I-dock.
Op de terugtocht kwam de "Stad Amsterdam" ons in de haven tegemoet.Zeilen bij windkracht 5 Bft, gezellige sfeer aan boord, wind-zon en regen - kortom: wat wil je nog meer. Diploma CWO 2 gehaald. Bedankt Amorgos en met name Floor Sietsma.
Hartelijke groeten,
Paul en Martijn Kröner.'

Jolanda Clement, Leiden

'Wat een mooie en leerzame ervaring! Zeilen wordt niet alleen heel anders als je zelf aan het roer staat, maar ook wanneer je als volwaardig bemanningslid wordt ingezet - met en zonder je gebreken. Wij hadden met windkracht 5-7 een flinke vuurdoop, de leercurve was erg steil en intensief. Maar door de goede begeleiding van Koen en prima teamwork hingen we echt met grote grijnzen aan de reling! '

Cristian, Haarlem

'Ik ging er zonder verwachtingen in en was blij verrast met hoe leuk en leerzaam ik het vond. Voor herhaling vatbaar!'

Nick van Thiel, Veldhoven

'Een zeer prettige cursus met een super leuke sfeer aan boord. Er wordt goed ingegaan op de theoretische stof en iedere cursist kan op zijn eigen niveau trainen en uitvoeren.
De instructeurs zijn zeer bekwaam, gebruiken duidelijke communicatie en zeer behulpzaam.
Al met al een zeer fijne cursus!'

Bart, Breda

'Top driedaagse in goed gezelschap! Miste alleen het tafeltje in de kuip ;-)'

Sipke, Heiloo

'Samen met zoon 3 dagen op pad geweest voor CWO 1(zoon) en 2 (ik). Vrouke was een prima instructrice, veel inzet, kennis, structuur en gezelligheid. Goede sfeer aan boord en gezellige avonden op de kermis in Volendam en in Muiden.
Veel geleerd en leuke dagen gehad en doel bereikt !'

Alfred, Lelystad

'Zeer duidelijk en goed geregeld.
Leuke sfeer aan boord.
Alles heel relaxed en persoonlijk afgestemd.'

Bert Moss, Losser

'We hebben de drie-daagse als een geweldige manier ervaren om als '' groentje'' kennis te maken met zeilen. We hadden een goede en deskundige instructeur, goed lesmateriaal en een gevarieerd programma. We hebben in deze drie-daagse zoveel geleerd dat we zelfs ons CWO-1 hebben gehaald. We zijn zo enthousiast geworden dat we hebben besloten verder te gaan voor CWO-2. En dat natuurlijk ook gewoon weer bij Amorgos!!'

Caroline Strumphler, Amsterdam

'Zeer goede cursus, professioneel, goed doordacht, systematisch, helder en duidelijk.
Heel knap hoe de instructeur mensen van verschillende niveau''s wist te "bedienen".
Ik kan deze zeilschool van harte aanbevelen.'

Steven Steenhuizen, Heemstede

'Gedegen goede opleiding in drie dagen. Instructeurs hebben veel kennis en zorgen ervoor dat je alle punten van het CWO goed beheerst. Afhankelijk van je niveau pakken ze het op en aan de hand van wat jij aangeeft wat je doelstelling is bouwen ze het verder op. Op de boot is ook een prettige sfeer en de boten zijn perfect onderhouden. '

Dmitri, Oud-Turnhout

'Een prima cursus die de basis legt voor veel zeilplezier, genoeg ruimte voor punten die je zelf wilt aanstippen en voldoende mogelijkheden om alle technieken te oefenen.'

Marjolein, Denekamp

'Ik heb een 3 - daagse zeilcursus voor cwo 2 gedaan. Samen met een dame die ik kende van een eerdere zeilvakantie bij Amorgos. We hadden het geluk dat er last-minute iemand was afgevallen waardoor we met z'n tweeën overbleven. Er was hierdoor meer tijd om manoeuvres te oefenen, maar het was ook intensiever. Ik heb al eens een zeilcursus gedaan met 4 cursisten, dat is toch anders. Erg prettig is het dat je een zeilpak kunt lenen bij Amorgos. De instructeur vroeg vaak wat we nog wilden oefenen en gaf daar ook alle ruimte voor. De uitleg was duidelijk en je voelt je niet meteen dom als je het niet weet. Ook 's avonds was de sfeer goed. Gezellig iets drinken en samen uiteten zorgt ook voor een ontspannen sfeer.
Ik heb er veel geleerd en ben nu al aan het verzinnen wanneer ik weer kan om verder te gaan met mijn vorderingsstaat.'

anoniem

'Een intensieve 3 daagse cursus tijdens welke je in hoog tempo de belangrijke zeilmanoeuvres onder de knie krijgt. Fantastisch. En gezellig ook nog!'

Robert, Naaldwijk

'Zonder enige zeilervaring had ik me voor deze cursus aangemeld om te kijken of zeilen wat voor mij is. Dankzij het uitstekende weer tijdens de cursus, de gezellige groep en uitstekende instructies van Floor, heb ik me prima vermaakt en de beginselen van het kajuitzeilen geleerd, met als resultaat een CWO1-diploma en de wetenschap dat zeilen erg leuk is.'

Iris van der Goot, Den Haag

'Het is geweldig om te ontdekken hoe snel je kunt leren zeilen.
Wat ik fijn vind, is dat de instructeurs ook naar jou als persoon kijken, en jou zo snel over je eigen drempels kunnen helpen om in beweging te komen om te leren. Dat maakt namelijk dat je ook aan leren toekomt.
Bij Amorgos leer je vanuit gerichte deelstapjes heel snel zeilen.
PTVU past Amorgos prima toe.'

Dirk, Hooglede

'Deze opleiding was er een zoals het hoort. Doelgericht en heel goed uitgelegd. De praktijk was praktisch en heel overzichtelijk met een uitgebreide evaluatie achteraf. De to do lijst voor een vervolg cursus beantwoord aan de realiteit. Franka heeft dubbel en dik de problemen van Kroatië recht gezet.'

Marijke, Antwerpen

'Eindelijk werk gemaakt van mijn CWO 1. Erg leuke 3-daagse achter de rug. Smaakt naar meer!! '

Ingrid de Kok, Noordwijk

'Goede cursus, heel veel geleerd, van de instructeur kregen we veel gelegenheid om aan onze eigen "punten"te werken. Intructeur was heel alert op wat we deden of beter konden doen. Top!'

Peter Koomen, Voorhout

'Zonder ervaring super veel geleerd in 3 dagen waarbij ik de indruk heb zelfstandig goed een begin te maken met zelfstandig te zeilen. Dit is een zeer goede start geweest om meer ervaring op te doen en wellicht een vervolg cursus. De theorie werd zeer duidelijk uitgelegd en was direct tijdens het zeilen toepasbaar.'

richard, noordwijk

'goede cursus alleen zou het leuk zijn als je van te voren weet op welk type boot je gaat varen.Verder niks dan een hele positieve ervaring.'

Heleen, Utrecht

'Erg tevreden over deze cursus! Het niveau van de deelnemers was goed op elkaar afgestemd, wat een prima sfeer en samenwerking gaf. We hebben volop kunnen oefenen en hebben veel geleerd. Tevens een heerlijk weekendje eropuit, echt vakantie!'

Kees Verhaar, Maarssen

'We hebben een heerlijke drie dagen gehad! We zaten met z''n 4en + instructeur op een boot. Omdat we allemaal een wat ander begin niveau hadden hebben we veel verschillende oefeningen gedaan, waar iedereen toch ook weer van elkaar leert. Door vooraf doelen te stellen hebben kon de instructeur het programma zo afstemmen dat we uiteindelijk alle 4 ons doel behaalt hebben. Super!'

Edwin Korver, Almere

'Na een uiterst plezierige mailwisseling vooraf hebben we de afgelopen 3 dagen met z''n drieën genoten op de Doler, mede dankzij instructeur Jeroen. Eerste dag Volendam aangedaan, de volgende dag Monnickendam. Volop de oefeningen kunnen doen, onder zonnige en kalme omstandigheden. De laatste dag werden we nog getrakteerd op een stevige 4-6 en konden we de lessen direct in de praktijk brengen. Kortom: alles top. Echt een aanrader!'

Erik Groothuis, Heiloo

'We hebben 3 top dagen gehad. ieder dag een mooie wind van boven de 18 knopen tot zelfs windstoten van 33 knopen. Onze instructeur was daarbij top en we hebben bovenop onze eerdere zeilervaringen nog heel veel bijgeleerd. Het was super. Bedankt.'

Corelle Strikker, Hengelo

'Mijn vriend en ik hebben afgelopen weekend een driedaagse zeilcursus CWO 2 Kajuitzeilen gevolgd.

We hadden enorm geluk met het weer. Er stond genoeg wind waardoor we heerlijk hebben kunnen zeilen. We zaten samen met nog een ander stel aan boord. Iedereen was even enthousiast en leergierig over het leren zeilen. Dat was heel fijn.

We kregen voldoende tijd om te oefenen, mee te kijken, te herhalen en er was alle ruimte voor vragen.

In de avond legden we aan in een haven en gingen we samen een hapje eten.

We zijn drie dagen weggeweest, maar het voelde als een week! Je bent er echt even helemaal uit en na afloop heel wat kennis over het zeilen rijker!

Wat ik heel positief vond was dat onze instructeur ons alles zelf liet doen. Box uitvaren, aanleggen, zeilen hijsen/strijken etc. Hij grijpt alleen in als er écht iets fout dreigt te gaan. Aldoende leren dus. En dat werkt echt. Als je iets fout doet, onthou je dat voor de volgende keer!

Wij kunnen het iedereen aanraden.

'

Peter Spek, Gauw

'Prima cursus, mede dankzij de instructeur, veel geleerd en gedaan.
Absoluut een aanrader voor een ieder die wil gaan kajuitzeilen'

Pieter, Utrecht

'Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. De instructeur was zeer ervaren en kon goed uitleggen. Bovendien paste hij de instructie goed aan aan het niveau van de cursisten.
De boot was goed in orde en de informatie vooraf over de cursus was duidelijk.Ik heb een fijn weekend zeilen gehad.'

Anne, Den Haag

'Heerlijke dagen gehad, super instructeur en geweldige crew aan boord. Erg genoten en ik heb een top ervaring gehad. Bedankt!'

Lambèrt, Haarlem

'Beste Amorgos,

Ik wil jullie bedanken voor de leerzame en prettige afgelopen 3 dagen op het water welke tevens is afgerond met mijn gewilde cwo2 diploma. Leuk als je na 35 jaren zeilen een bewijs van bekwaamheid hebt gescoord.
De sfeer aan boord was zeer goed, onze instructeur Han is zeer bekwaam en weet je echt alles over de theoretische kant van het zeilen en manouvreren, navigeren, meteorologie.

Zijn manier van instrueren sprak mij ook aan, mede omdat hij een perfect evenwicht weet te vinden tussen gedisciplineerd examineren en het genieten van het zeilen en het leven op het water.

Zodra ik weer in de gelegenheid ben boek ik cwo3 bij Amorgos en hopelijk is Han dan weer beschikbaar!
Maar eerst in april TKN in de pocket zien te krijgen, ik kan niet wachten.

Groeten,
Lambèrt Dörr

'

Frits bleichrodt, Rijnsburg

'Prachtige Cursus van beginner tot gevorderde zeiler. Veel informatie en vooral veel doen. een aanrader!'

Harm van Rooij, Nuenen

'Na eerder CWO 1&2 behaald te hebben bij Amorgos heb ik toch voor de derde een cursus gedaan. Gewoon omdat het elke keer weer leuk is, elke keer anders , en elke keer leerzaam (je kunt altijd weer wat bij leren). Ook zeer geschikt om er gewoon lekker een paar dagen tussen uit te zijn.'

Erik Kriboo, Ewijk

'We hadden al enige zeilervaring. Toch wilde mijn partner en ik meer leren over de techniek, de zeilen en het varen op de motor. Daarnaast wilde we meer vertrouwen krijgen bij hardere wind. Deze training sloot daar perfect bij aan. Door de zeer sympathieke en goede instructeur is alles aan bod gekomen en was de sfeer en het weekend fantastisch. We gaan zeker nog een vervolg training plannen want met meer kennis en ervaring is het zeilen nog leuker!'

Paul,

'Net een dagje terug van een drie-daagse cursus CWO 1 & 2 die ik na een goede begeleiding van mijn instructeur (Niels) heb mogen afsluiten met mijn CWO 2 diploma. Ik heb erg genoten van deze ervaring en wil dan ook iedereen aanraden om deze cursus te volgen! Naast de basisvaardigheden die je misschien al kent krijg je veel aanvullende tips om het zeilen en motoren nog soepeler te laten verlopen zodat je heerlijk zonder enige stress manoeuvres kunt uitvoeren. Kort samengevat kan ik alleen maar zeggen: "Helemaal TOP". Amorgos en met name Niels bedankt voor deze heerlijke 3 dagen! En uiteraard ook de rest van de bemanning bedankt voor de leuke tijd en samenwerking. '

Alexander, Rotterdam

'Leuke zeiltraining en nu kan ik met een gerust gevoel zelfstandig een kajuitjacht huren zonder brokken te maken.'

Willem Moret, Rotterdam

'Uitstekende instructie en gezellige sfeer. 3 dagen is wel te kort om CWO 1&2 te doen.'

Corné, Tiel

'Genoten van een zeer geslaagd weekend!
Vrijdag geprofiteerd van de forse wind en heel veel geoefend met zeilmanoeuvres. Zaterdag en zondag genoten van het mooie weer, de omgeving en veel motormanoeuvres gedaan.
Prettige en relaxte sfeer aan boord zowel vanuit cursisten als instructrice.'

Carla de Ruiter, Barneveld

'Op 23 september de 3-daagse cursus gevolgd bij Daan met nog 3 andere cursisten. Ik had al enige zeilervaring als bemanningslid, maar wilde graag het CWO-2 halen. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor we een aantal onderdelen niet konden doen. We hadden regen, harde wind 5-6 Bft met windvlagen van 6-7 Bft, onweer, bliksem en kou. Desondanks hebben wij heel veel gedaan en heb ik weer veel geleerd en meer vertrouwen gekregen in mijn kunnen. De sfeer onderling en aan boord was prima en ik had me geen betere instructeur kunnen wensen dan Daan. Hij zorgde goed voor onze veiligheid, gaf duidelijke uitleg - was to the point - gaf veel praktische tips en zorgde er voor dat iedereen aan zijn/haar trekken kwam. Ondanks het slechte weer heb ik 3 geweldige dagen gehad. We gingen allemaal naar huis met het CWO-1 op zak en ik ga volgende keer graag weer bij Daan een nieuwe poging doen voor het CWO-2.'

Therese Tolk, Marken

'Heerlijke 3 dagen gehad ( ook het weer werkte goed mee!) Veel geleerd, veel geoefend. Goede instructrice.
Het enige dompertje vond ik dat we nog boodschappen moesten doen. Dus een uur na aankomst stond ik in de AH...misschien zou dat anders kunnen....'

Carla van Noordwijk, Rotterdam

'De tweede driedaagse was met Allard en twee mannen en ik. De sfeer was meteen goed. We hadden aangegeven dat we graag wilden proberen om CWO 2 te halen, als dat erin zou zitten. Een van ons had al veel gezeild met Amorgos, deze zomer zelfs nog in Kroatie. Hij heeft het als enige gehaald. Je moet hiervoor ook echt goed als schipper kunnen zeilen dus het was volkomen terecht. Allard wilde wel heel graag dat de oefeningen ook mooi en goed uitgevoerd zouden worden. We hebben allemaal heel serieus en kritisch naar onszelf gekeken en we deden allemaal onze uiterste best. Allard was heel erg betrokken. Het contact was goed, het was gezellig op de boot. Iedereen hielp elkaar.
Ik heb heerlijke dagen gehad en ik kom zeker terug bij Amorgos. Er is een nieuwe hobby geboren!'

Carla van Noordwijk, Rotterdam

'Op dinsdagochtend kwam ik na de file nogal gestrest aan bij Amorgos. O geen probleem, je bent de eerste. Wil je koffie? En zo heerlijk relaxed waren de zes dagen erna ook. Ik trof het met prachtig zonnig weer en een lekker windje. Het was voor mij de eerste keer dat ik ging zeilen. Op de boot hadden we meteen een leuk contact met de andere cursisten. Ik kende niemand vooraf en je moet elkaar meteen vertrouwen omdat je echt samen moet werken. Myrthe legde de oefeningen heel goed uit en de andere 2 cursisten en ik probeerde samen met de bemanning de oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Myrthe gaf me enorm veel zelfvertrouwen door elk succes te benoemen. Haar enthousiasme was enorm. Tijdens het zeilen op het Ijsselmeer met de "kop" in de wind leken alle problemen even weg! Heerlijk. Ik heb heel erg veel geleerd en met elkaar op de boot ontstond iets heel byzonders. We hadden hele leuke gesprekken na het zeilen. Ik kijk terug op geweldige dagen. Ik heb het CWO 1 diploma gehaald. Ik kom zeker terug bij Amorgos om nog meer te leren.'

José de Vries, Suddendorf DE

'Afgelopen week had ik een 3 daagse cursus geboekt. Zonder enige zeilervaring aan boord gegaan. Na 3 dagen had ik zo de smaak te pakken, dat ik direct nog 3 dagen bij dezelfde instructeur erachter aan heb geboekt. Na 6 dagen stapte ik met twinkelende oogjes van de boot en kan ik iedereen aanraden een cursus te boeken. Veel geleerd en veel plezier gehad. Ik kom zeker terug!'

Mieke Derickx, Geulle

'Dit is een cursus waar veel zaken samen komen:sportiviteit, uitdaging, ontspanning, teamwork om er enkele te noemen.
Fijn is ook om op maat te leren van zowel de instructeur als van andere cursisten.
Je krijgt zin in meer.'

Maaike, Bilthoven

'Fantastische, Leuke en zeer betrokken instructeur, die het individu persoonlijk weet te zien en te benaderen. Prima cursus voor iedere beginner een aanrader.'

Ronnie Allebrandi, Haarlem

'Van de start tot en met het eindgesprek was alles prima in orde. Bij het aanleren van vaardigheden werd voortdurend rekening gehouden met de doelstellingen, die ik als deelnemer vooraf had geformuleerd. Ik heb deze vaardigheden voldoende kunnen oefenen en kom zeker nog terug! Hetzij voor het huren van een boot, met mijn zeilvaardige partner hetzij voor een nieuwe cursus. En misschien wel voor beiden! '

Susanne,

'Jullie maken echt waar, wat er op de website staat! Complimenten aan onze instructeur Mike, die naast het vaste programma ieder ook op maat leermogelijkheden wist aan te reiken. En zeker plezier in zeilen weet over te brengen. Dat smaakt naar meer! Het was leuk, leerzaam en de kwaliteit was top!'

Henk van der Hoeven, Lopik

'Dit was voor mij de perfecte zeilcursus! Erg veel geleerd en tegelijkertijd een echt vakantiegevoel ervaren. De "klik" met Jochem onze instructeur en met de rest van de deelnemers was ook erg goed... heel plezierig en veel gelachen. Het 3 dagen continu concept met overnachtingen aan boord geven me ook gelijk een goed idee hoe het er straks aan toe gaat als ik zelfstandig mag gaan varen. Ik heb mijn doel CWO 2 gehaald en kan bijna niet wachten om al het geleerde nu zelf in de praktijk te brengen. Amorgos bedankt!! '

Pieter, 's-Hertogenbosch

'Voor het eerst echt gezeild in Griekenland met schippers van Amorgos. Zo goed bevallen dat ik het zelf ook wilde leren. Logisch om eerst bij Amorgos te kijken voor mogelijkheden. En met succes! CWO1 is binnen en hopelijk dit seizoen nog CWO2. Kundige instructeur (Thomas) die rekening hield met de leerstijl van iedereen en zo alle aspecten van CWO1 op een ongedwongen manier heeft uitgelegd, voorgedaan en laten uitvoeren. Tot binnenkort!'

Sanne, Frankfurt

'Ik wist niet wat ik moest verwachten vooraf... Wanneer en waar er boodschappen gedaan moest worden. Konden we dit vooraf doen om tijd te winnen voor het varen. Alle instructies waren duidelijk. In de haven voor 2 dagen met de groep.

De dagen zijn lang met veel informatie. Je bent heerlijk buiten en aan het werk. Op de boot hangt een leuke sfeer want iedereen is leergierig en de instructeur reageert daar positief op. Uiteindelijk alle 4 CWO1 gehaald en op bepaalde onderdelen CWO2. Ik ben zo enthousiast dat ik het dit jaar nog verder wil oppakken'

anoniem

'Goed georganiseerd, op tijd, heldere instructies en individuele aandacht. Veel hangt uiteraard af van de instructeur. Wij hadden een hele goede.'

Mitchell , West-Graftdijk

'Na een driedaagse cursus cwo1&2 zou ik toekomstige boekers willen waarschuwen voor de persoonlijke aanpak, mensen die voor een tweede keer komen blijken meer tijd te krijgen om hun punten af te werken. Hou er dus rekening mee dat als je al ervaring hebt je voor cwo 2 wilt gaan tijdens deze cursus het je waarschijnlijk niet gaat lukken. Je bent met drie mensen tegelijk een cursus aan het volgen, en niet iedereen zit op hetzelfde niveau. De een krijgt meer tijd dan de ander.'

Tarik Lahouari, Ingelmunster

'De cursus is beter verlopen dan ik kon verwachten. Ik ben van België en heb bewust gekozen om mijn cursus in Nederland te volgen en daar ben ik achteraf gezien heel tevreden over!!! Super yacht (Bavaria 38) top instructeur, volgende cursus vraag ik weer naar Ruud!!'

Geert-Jan Ankoné, Berkel en Rodenrijs

'Alhoewel dit ook wel afhankelijk is van de instructeur zijn de 3-daagse zeiltrainingen zeer intensief maar vooral leerzaam. Zeer Veelzijdige oefeningen. Zeil-, haven- en motormanoeuvres worden diverse keren geoefend onder diverse omstandigheden net zolang totdat ze in je systeem gaan zitten. Aanrader voor iedereen die CWO 1 en CWO 2 wil halen!'

Kilian en Hellen, Voorhout

'Goede service. Prettige sfeer. Wordt goed ingespeeld op wat je wilt leren en op welke wijze.
Zeker voor herhaling vatbaar!'

Peter Vollebregt, Houten

'Heerlijke midweek-vakantie met leuke mensen en gave instructeur. In drie dagen goed kennis gemaakt met het omgaan met een kajuitzeiljacht (CWO1). Kijk uit naar het vervolg en zou graag leren helemaal zelfstandig te zeilen.'

Vincent & Eva, Alkmaar

'Het was een zeer leuke en leerzame cursus! Zowel voor mij (geen zeilervaring), als voor mijn man (enige zeilervaring) was er meer dan genoeg te leren. Een driedaagse cursus waarbij je ook op de boot verblijft geeft een heel goed beeld van het ''echte zeilen''. Onze instructeur gaf goed uitleg en bleef onder alle omstandigheden rustig, waardoor je echt vertrouwen kreeg in het besturen van de boot. Echt een aanrader!'

Erik Kraan, Zutphen

'Gave zeilvakantie die in drie dagen evenveel indruk op me maakte als drie weken trekken en kamperen in Finland. De schipper was relaxed en serieus tegelijk. Veel gelachen en veel geleerd. Los van dat CWO-1 papiertje voel ik me nu zeker genoeg van mezelf om als bemanningslid op te stappen. Dit smaakt naar méér zeilen.'

anoniem

'CWO Kajuitzeil cursus een must om je kennis op te halen.'

Remco de Witte, Deventer

'Prachtige cursus waar ik veel heb geleerd. Ik heb een hele grote stap vooruit gemaakt en dat alles in een prettige, en toch uitdagende sfeer.'

anoniem

'Leuke, goede en gezellige cursus gehad; erg leerzaam. Respectvolle manier van uitleggen en omgaan met bemanning door de instructrice. Door vooraf theorie te bestuderen, ging het leren in de praktijk dubbel zo snel. Ik heb zeker waar gekregen voor mijn geld. '

anoniem

'Goede, strakke en intensieve cursus met ruimte voor plezier. Na deze 3 dagen ben je echt een hoop kennis en ervaring rijker!'

Frank, De Meern

'Samen met mijn vriendin 3 dagen (leren) zeilen op het Markermeer. Ondanks de regen een plezierige en leerzame tijd gehad. Thijs, dank voor je inzet, geduld en gezelligheid.'

Lia, Amsterdam

'Mijn eerste kajuitzeiltocht, drie dagen die ik nóóit meer zal vergeten…
Wat een immens fijn gevoel!!! Regen en onweer hebben me niet belet gigantisch te genieten. Bovendien hadden we het zeer getroffen met onze instructeur: een warme, innemende en enthousiaste persoonlijkheid, die ook nog schijnt te kunnen toveren…
Na afloop ging de hele bemanning huiswaarts met een CWO 1 diploma.
'

Marcel, Enschede

'Goede mix van intensief, interactieve, leren en genieten. Er was voldoende ruimte en balans tussen aandacht voor individuele wensen, kennis ervaring van de cursisten en het CWO1 programma. In de relatief korte tijd heb ik over veel zaken veel geleerd en voelen veel handelingen al als vertrouwd aan! Kom hier zeker terug voor mijn CWO2 die ik zeker ga volgen.'

Jeroen, Amerongen

'Uitstekende training op IJsselmeer gehad van trainer Thomas. Duidelijk "verwachtingen management" vooraf, steeds heldere uitleg, snel eigen verantwoordelijkheid bij deelnemers, hoog leertempo (minimaal 10 nieuwe termen per dag). Inspirerende filosofische gesprekken bij het ankerbiertje. Kortom: de drie dagen optimaal benut, dank!'

Geert, Delft

'Ik heb drie leuke en leerzame dagen gehad. De instructeur was geduldig en duidelijk en gaf ons veel ruimte om dingen zelf te doen. Dankzij het bijhouden van de vorderingenstaat sla je niets over en zie je precies waar nog oefening nodig is. Daarnaast is er genoeg tijd voor ontspanning en gezelligheid, dus het ook gewoon vakantie. Ik kan het iedereen die CWO kajuitzeilen 1&2 wil halen aanraden!'

Richard, Voorburg

'Afgelopen weekend mijn CWO 2 gehaald bij Amorgos. Was gezellig aan boord en leuke haventjes aangedaan voor overnachting. De schipper die de cursus gaf had veel kennis en ervaring dus veel geleerd. Deze cursus is zeker aan te raden.'

anoniem

'Prima cursus met deskundige begeleiding'

Stella Jansen

Ik heb gezeild met Daan en was enorm onder de indruk van zijn vakkundigheid, zijn instructeursvaardigheden (hij weet goed in te schatten wie wat wil/moet weten en wie nog ruimte heeft voor wat extra informatie) en zijn gezellige persoonlijkheid. Leuke vent, waar het gezellig mee zeilen is, die de groep goed inschat en het is natuurlijk altijd heerlijk om te vertoeven in het gezelschap van mensen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Je merkt gewoon dat hij met veel plezier aan het werk is en dat maakt het extra leuk. Zeer hartelijke dank voor alles.
De komende tijd ga ik maar eens kijken hoe ik mijn geleerde vaardigheden in de praktijk ga brengen en ik kom zeker nog terug voor CWO2. Dit smaakt naar meer!

Marianne, Utrecht

'Vond de cursus meer dan geslaagd. Veel geleerd, vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen op de zeilboot, en dat was waarvoor ik de cursus deed. Goede begeleiding door schipper Niko, en met in totaal drie cursisten was er meer dan genoeg tijd om dingen te oefenen. Daarnaast was het gewoon ook erg gezellig, goede sfeer aan boord, en hebben we in mooie plekjes gelegen (Muiden, Volendam) wat ook nog een beetje vakantiegevoel gaf. CWO 1 is nu binnen, en door deze goede ervaring heb ik de smaak te pakken en wil ik, na wat ervaring opgedaan te hebben, graag door voor CWO 2. '

Chris Langerhorst, Amsterdam

'Heb de drie daagse CWO 1 cursus gedaan en ben prettig verrast over de vorderingen die ik maakte en de kennis die ik heb opgedaan . Zeer gedreven en ervaren instructeurs . Perfecte boot . En alles in een heel prettige sfeer .
Aan te raden !'

Paul, Oegstgeest

'Stap voor stap kom je dichter bij het zelfstandig besturen en zeilen van een kajuitzeilschip.Fouten maken is geen probleem.Je krijgt genoeg oefening en feed back om van je fouten te leren. '

Harm van Rooij, Nuenen

'Geweldige 3-daagse cursus. Veel geleerd, veel gezeild en veel plezier gehad. Met de verschillende instapniveaus van de cursisten wordt goed rekening gehouden door de instructeur. En behalve van de instructeur leer je ook van de andere cursisten.'

JW de Vos, Rhenen

'Het was nat. Erg nat. Maar we hebben genoten!
Op alleen de fok joegen we met 7,5 knopen over het Markermeer.
In 3 dagen neem je een enorme hoeveelheid informatie op. Zeer aan te raden!'

Martijn, Soest

'Na het behalen van CWO 1 op zaterdagochtenden zocht ik nog een goede mogelijkheid om een gooi te doen naar CWO niveau 2. Vanwege de ligging van Muiderzand aan het Markermeer en de enthousiaste verhalen op de site heb ik me ingeschreven voor de 3 daagse weekendcursus.
Het was ronduit super. Soms helpen de omstandigheden een handje. Bijna 20 graden en zon in oktober en slechts 1 medecursist waardoor we allebei vol aan de bak konden hielp natuurlijk wel. Maar ook de basis was op orde. We voeren met een prima boot die netjes was en waarop alles werkte. Dat levert dus ook gebakken ei op bij het ontbijt. Onze instructeur Sander verstond de kunst om op een heel plezierige manier les te geven en ons uit te dagen om na te denken en de goede oplossingen te vinden voor onze handelingen en acties.
De dagen zijn omgevlogen. We hebben hard gewerkt en de hele lijst met praktijk en theorie eisen soms meermalen doorgewerkt. Als je dan einde dag de boot hebt aangelegd en klaargemaakt voor de nacht dan smaakt het bier en diner in een van de restaurants aan de kade van Volendam geweldig. Al hoewel de top aanlegplaats toch wel recht tegenover het mooi verlichte Muiderslot ligt. Echt genieten om met een glas in de hand daar vanuit de kuip op uit te kijken. En ook leuk om in Muiden met de boot nog even de sluis te doen.
Kortom zoek je een leerzaam, gezellig en mooi zeilweekend dan is dit echt een aanrader. En wie weet lukt het zelfs om een volgend niveau te halen....'

Laurence van der Steen-Janssen, Den Bosch

'Afgelopen weekeinde de 3-daagse gevolg. Ben zonder enige ervaring opgestapt en met heel veel ervaring na drie dagen weer afgestapt.
Je leert naast zeilen ook jezelf heel goed kennen en verlegt heel wat grenzen.
Doordat de groep gemengd is qua kennis steek je ook van je medecursisten heel wat op.
Maar een actieve houding is belangrijk en dat je gedurende de 3 dagen bedenkt en aangeeft wat je verwachtingen zijn, leren en plezier in zeilen moet voorop blijven staan.
Gisele dank je voor het super-weekeinde en je kennis en kunde, ga zeker verder voor mijn CWO2'

Paulien Haverlach, Bavel

'Met veel plezier heb ik de CWO training gevolgd. Eind september, strak blauwe lucht en flinke oostenwind. Meer geluk konden we niet hebben! Een enthousiaste instructrice die me vooral heeft geholpen om mijn zelfvertrouwen te laten groeien. Prachtig gezeild en geoefend; veel geleerd. En voorop stond "Plezier in Zeilen" :). '

Marieke, Enkhuizen

'Wat was het heerlijk om weer aan boord te stappen. Een intensieve cursus, veel gedaan en veel geleerd. De sfeer aan boord was super en de schipper (Thijs) geweldig.

Het is zeker een aanrader!!'

josw, vleuten

'Ik heb 3 dagen intensief geoefend, samen met 2 andere cursisten. Aan het begin van de dagen werden mijn persoonlijke doelen uitgebreid besproken. Inderdaad heb ik veel geoefend op juist die doelen (in mijn geval manoeuvreren op de motor, aanleggen, inparkeren in box etc.). De instructeur Thijs was zeer ervaren en heeft zo''n beetje alles aan ons cursisten overgelaten; hij greep alleen in als dit noodzakelijk was. Super leerzaam. Ook leuk dat de andere cursisten fanatiek waren, daardoor waren we een zeer goed gemotiveerde en samenwerkende bemanning.'

Natalino, Amsterdam

'Super.'

Daan, Nieuw-Vennep

'Het leek wel vakantie! Samen spelen met de jonge schippers van Amorgos. Ervaren hoe leuk het maken van tochten is en iedere dag een andere haven aanlopen. Alle facetten van het kajuitzeilen komen aan bod en ieder niveau is omhoog te spelen onder toezicht van een ervaren schipper. Binnen de grenzen van veiligheid en welzijn is er geen verzoek te gek.

Wij hebben genoten Skippy!

Nog eens een dagje spelen!?'

Mieke, Leiderdorp

''s Ochtends na aankomst werd bij de kennismakingsronde geinformeerd wat mijn doelen waren voor de komende 3-daagse cursus. Die bleken goed aan te sluiten bij de doelen van de overige 3 deelnemers en na onze spullen aan boord te hebben gebracht en kort wat boodschappen te hebben gedaan konden we het water op.
Ondanks dat er niet al te veel wind stond hebben we elke dag gezeild, oa. man overboord geoefend en ook op het Markermeer lekker voor anker gelegen met de lunch. Verder veel motormanoevreren in en rond de verschillende havens, iets waar ik zelf heel veel van geleerd heb (oefening baart kunst). Ook van het kijken naar hoe je medecursisten een opdracht aanpakten kon je zelf ook al veel leren.
De sfeer aan boord was erg goed en er werd ''s avonds na het ankeren over veel meer gepraat dan zeilen alleen.
Grote complimenten ook voor onze schipper Fleur, die feilloos aanvoelde op welke manier elke cursist het beste uit zich naar boven kon halen.
Al met al een 3-daagse cursus waarvan je het gevoel hebt dat je een week van de wereld geweest bent, leuke mensen hebt ontmoet, heel veel geleerd hebt én je met een diploma weer naar huis gaat. Voor herhaling vatbaar! '

Gerard, Castricum

'Leuke cursus kj2 gedaan, maar vooral ook hard werken en veel leren. De enige manier is te leren zeilen door het te doen en daar geeft de driedaagse alle ruimte voor. Ook manoeuvreren in de haven krijgt grote aandacht wetende dat het daar bij de schippers nog wel eens aan ervaring ontbreekt.'

Mathijs Snel, Amsterdam

'Na een succesvolle eerste keer deze zomer besloten om mijn CWO 2 te gaan halen. Over de keuze van de zeilschool heb ik niet eens gedacht. De ervaringen van voorgaand jaar kwamen ook dit jaar weer terug. Een prettige sfeer aan boord en veel geleerd van instructeur Paul, waarbij veiligheid hoog in het vaandel stond.

In deze drie dagen veel geleerd, en het voornamelijk erg gezellig gehad. Eens even kijken of een cursus dit najaar nog in de agenda past en anders tot volgend jaar.

'

Noor, Amsterdam

'Ik heb enorm genoten van mijn 3-daagse zeilcursus. Leuke medecursisten en een erg goede Instructeur. Genoot zelf zichtbaar van het zeilen en gaf goed les. Duidelijk, enthousiast, relaxt en erg geduldig. Ik heb veel geleerd in 3 dagen en heerlijk gezeild!'

Harm van Rooij, Nuenen

'Erg leerzame cursus gecombineerd met vakantiegevoel; Dus leerzaam maar ook leuk en gezellig. De verhouding tussen motormanoeuvreren en zeilen mochten we zelf aangeven; Het was een goede mix tussen beiden. Goede instructeur die goed inspeelt op de verschillende niveaus en leersnelheid van de cursisten. Voor deze cursus heb ik een zeezeilcursus van een week in Griekenland gedaan. In deze 3-daagse cursus heb ik mijn cwo1 behaald en cwo 2 is bijna helemaal afgetekend.'

Franc Driessen, Amersfoort

'Een heerlijke 3-daagse in Nederland, goed en afwisselend weer, gezellige groep aan boord, goede en relaxte instructeur. Super lastminute keuze.'

Micha Hoiting, Eindhoven

'Met enige ervaring op open zeilboten deed ik mee aan de 3 daagse CWO1&2. De drie dagen waren intensief oefenen met zeilen, motor manoeuvreren en navigeren op het Markermeer met bijzonder goed weer!
Door aan boord al te werken met een vorderingenstaat had ieder zijn eigen afgestemde programma dat duidelijk werd uitgelegd, veel gelegenheid om te oefenen en goede feedback. Het slapen aan boord en aanleggen in de verschillende haventjes zorgt ervoor dat je na een enerverende dag, op een aangename, leuke manier kan gaan ontspannen, en een band met de andere cursisten en instructeur kon opbouwen. Zeker voor herhaling vatbaar!'

Wanda, Amsterdam

'Zeilen geeft mij a la minute ontspanning en Amorgos zorgt daarbij ook nog eens voor zeer goede en ervaren instructeurs waardoor je leert en geniet tegelijkertijd. Ik ga zeker een vervolgcursus boeken.'

Sigrid, Amsterdam

'Drie dagen genoten op het water: Super instructeur en ontzettend veel geleerd!! '

Wouter, Eindhoven

'Hallo,
Ik heb deze week deelgenomen aan de 3 daagse CWO 1/2 cursus. Heb in het verleden al vaker (mee-)gezeild met derden maar wilde nu met name zelf 3 dagen intensief bezig te zijn met de zeil- en motormanoeuvres.
Doordat we met zijn 3-en aan boord waren (1 instructeur en 2 cursisten)hebben we zelf veel handelingen kunnen verrichten zowel qua zeilen als op de motor in de havens (zeer leerzaam). Daarnaast heb ik me ''s avonds prima vermaakt aan boord (een mooie Dufour 34) en in de diverse erg fraaie haventjes en dorpjes (in ons geval de nieuwe haven in Volendam en Muiden naast het slot).
Na 3 dagen afgesloten met het behaalde CWO 1 en weer een ervaring rijker.
Al met al zeker aan te raden en voor mijzelf de eerste stap naar CWO 2.... '

Ivor Kusters, Kaatsheuvel

'Als "open boot" zeiler had ik de verwachting en ambitie dat ik het CWO2 kajuitzeilen wel in 3 dagen zou halen. Tijdens deze cursus werd mij duidelijk dat er toch even wat meer bij komt kijken om verantwoord met een kajuitboot te varen. Realisme won het van de ambitie. Ik was tevreden geweest met een goed gevulde vorderingenstaat, maar dankzij de op de persoon toegespitste lesmethode van een zeer ervaren docente mocht ik aan het einde van de cursus naar huis met CWO2 diploma
Ik ben zo tevreden dat ik vervolgcusussen en flotielle varen ook bij Amorgos ga boeken. '

Bo Buma, Amsterdam

'Als je veel gevaren hebt, er een tijdje uit geweest bent en de zeilwereld heeft je ingehaald met allerlei nieuwe diploma''s ...
Dan kom je drie dagen CWO cursus doen bij Amorgos. Goed om weer eens op het water te zitten en te laten zien dat je kan wat je kunt.

Maar wat mij toch wat verraste was dat de instructeur in staat was veel ervaring en kennis, welke ik al had, expliciet te maken. Van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam. Ik kan nu echt veel beter uitleggen wat ik doe en wat ik van mensen verwacht aan boord.(dat had ik eerder moeten doen ;-)

Ik was ook erg onder de indruk van de steile leercurves van mijn medecursisten ... knap werk.

Met onbekende mensen aan boord was het heel gezellig ... veel te kort ... en een mooie kleine vakantie :-)

En ik ben weer helemaal in de sailing mood ...

Thnx Franka en Amorgos (en mijn scheepsmaatjes)
'

Frank Meijer, Zandvoort

'De CWO 2 training bij Amorgos was prettig en gelukkig ook leerzaam. Vooral het boxvaren was onder begeleiding van onze instructrice een eyeopener met behoorlijk wat wind toch goed gelukt en gesnapt. Aanrader.'

Wanda, Amsterdam

'Drie dagen heerlijk gezeild en ontzettend veel geleerd!

Toen ik de boot op stapte voelde het meteen als vakantie. Heerlijk weer, een enthousiaste schipper en medecursisten. Het kon niet beter!'

anoniem

'Goede en leuke training! Bordevol tips and tricks.'

Rick Wolleswinkel, De Meern

'Ik heb een prima training gehad van Giselle Peters, die rustig, beheerst maar heel duidelijk onze groep heeft geleid en die onze passie voor zeilen weer een leuke extra dimensie heeft gegeven. Well done!'

Jeanne Swaan en David Sienders,

'We hebben erg genoten van onze 3 daagse cursus op het IJmeer. De instructrice was jong maar erg ervaren. Ging leuk om met de groep en kon alles duidelijk uitleggen. Het weer viel ook niet erg tegen. We hadden op slechter gerekend dan we uiteindelijk kregen. Alleen de wind had nog iets meer mogen blazen. Leuke groep en een kennismaking met Amorgos die naar meer smaakt.
Jullie zien ons vast terug.
Jeanne en David'

Annemie, Gent - België

'Ik deed deze opleiding zonder enige voorkennis van zeilen. De instructor legde mij alles uit wat ik nog niet wist. Danzij de manoeuvres op de motor en de oefeningen met het zeilen zelf, ben je na deze cursus al in staat mee te draaien op een zeilschip.

Het slapen aan boord en aanleggen in de verschillende haventjes zorgt ervoor dat je na een leervolle dag, op een aangename, leuke manier kan gaan ontspannen, en een band met de andere cursisten en instructors kan opbouwen.

Zeker een geslaagde cursus!'

Marieke Botman, Enkhuizen

'Wat was het heerlijk. Het leek echt een mini vakantie, alsof je een hele tijd van huis geweest bent.

De cursus is heel intensief. Er wordt veel verteld, maar vooral ook veel geoefend. Wij zaten met vier cursisten aan boord. Alle oefeningen werden door iedereen gedaan, waar je erg veel van leert, kijken naar de anderen en daarnaast het zelf doen.

Zeer zeker een aanrader voor iedereen die zijn cwo wil halen, maar ook gewoon om weer eens heerlijk te genieten op het water.'

Eva, Utrecht

'Fijne 3daagse zeilcursus op het IJmeer/Markermeer gedaan: zonnetje, windje, leuke groep en goede instructie. Kortom, dat was drie dagen knallen. Nu nog aan het nagenieten van een verbrande neus en spierpijn, was helemaal top!'

Nadine, Zeist

'Voor het eerste op z''n ''groot'' kajuitjacht gevaren met wel ervaring op valkjes.
Veel geleerd in drie dagen. Fijn hoe er instructie gegeven werd. Relaxte sfeer aan boord. En cwo 1 gehaald! Bedankt.'

Nanda, Dordrecht

'Fijne training gehad, er wordt goed geluisterd naar wat je wilt leren. Aan het einde mooi mijn CWO diploma 2 gehaald.

En ondanks het leer aspect toch het vakantie gevoel!'

Daniel, Rotterdam

'Ik heb erg genoten van de 3 daagse CWO2 cursus. Hoewel het niveau met CWO1 gemengd was, vond ik het erg leerzaam en heb veel opgestoken, ook van de ''leermomenten'' van andere cursisten. Mede dankzij de instruktrice die ''haar mannetje stond''. Iedere vraag kreeg een uitgebreid antwoord. Verder voor het eerst het leven aan boord van een kajuitjacht mogen ervaren wat ook prima is bevallen. Het jacht van Amorgos was modern uitgerust en bood voldoende comfort aan 5 mensen. Ook het vaargebied vond ik leuk met de overnachting in Muiden. Kom zeker terug bij Amorgos voor een cursus of ervaringstocht.'

Jasper van Tongeren, IJmuiden

'Hartstikke leuk! Instructrice wist op zeer enthousiaste wijze een ieder te prikkelen, uit te dagen op zijn eigen niveau, goed bezig en ga zo door!'

Dorien Müller, Zoetermeer

'Het was een heel leerzame training. Van te voren werd gevraagd wat mijn doelen waren en daar is goed naar geluisterd en op ingespeeld tijdens de lesdagen. De sfeer was prettig, het ging over meer dan zeilles, voor mij was het belangrijk om vertrouwen te krijgen in mijn capaciteiten en dat is bijzonder goed gelukt. Daarbij ook CWOI gehaald en dat wilde ik ook graag om een goede basis te hebben voor komend zeilseizoen.

Ik kan het iedereen aanraden, de instructie wordt op de wensen van de verschillende deelnemers afgestemd en dat ging op een heel natuurlijke manier. Fijn!'

Corelle, Strikker

'Afgelopen weekend mijn CWO1 gehaald. Het was een hele leerzame cursus. Alles werd eerst goed uitgelegd door de instructeur en daarna moesten we zelf aan de slag. Door het direct te doen en te herhalen, blijft het beter ''hangen''. Ook de sfeer aan boord was erg goed. Mijn vriend en ik zijn nu klaar voor onze zeilvakantie in Griekenland. Laat de zomer maar komen!'

Bobby, Amsterdam

'Met enige voorkennis kwam ik aan boord, maar heb in de drie dagen precies op maat een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan. De instructrie was heel goed en didactisch. ''s avonds gingen we uit eten met de andere cursisten van een tweede schip en het overnachten aan boord was gelijk heel sfeervol en maakte het meer dan alleen cursus. Het was heel intensief en tegelijkertijd gezellig. Een aanrader dus!'

Werner Keijzers, Veenendaal

'Mijn naam is Werner en ik ben 56 jaar. In 2012 ben ik begonnen met vaarbewijs 1 en gestart met het aanvullend vaarbewijs. Ik had nooit eerder gezeild en wil dit graag leren. Van 16 tot en met 18 oktober 2012 de eerste kajuitzeiltraining 3-daagse bij Amorgos geboekt. Doel het halen van het cwo-1 certificaat en praktische kennis opdoen van het kajuitjachtzeilen.

Het zeilweer was wisselend van windkracht 4 tot windkracht 7. De voorspelde regen bleek enorm mee te vallen, af en toe een drupje en een buitje, lekker afwisselend maar nooit vervelend. De praktische kennis van het zeilen bij de deelnemers was nogal divers, ik voelde me de Benjamin.

Het uiteenlopende kennisniveau bleek eerder een voordeel dan een nadeel. Het bracht veel verschillende invalshoeken en daarmee interessante gedachten en ook het delen van interessante ervaringen van deelnemers over het zeilen.

Amorgos heeft haar schippers goed opgeleid. Onze schipster, Maaike, blonk onder andere uit in haar passie voor zeilen, opgewektheid en geduld. Een andere gave waar ze over beschikte was haar haast natuurlijk vermogen tot situationeel leidinggeven. Hierdoor werd aan alle deelnemers die aandacht en training gegeven welke nodig was om hun persoonlijke doel te realiseren. Haar bovengemiddeld vermogen tot een begrijpelijke uitleg, zelfs aan een leek op zeilgebied, zou menig vakdocent jaloers maken.

De sfeer aan boord was vanaf het begin tot het eind van de trip gemoedelijk erg gezellig en zelfs harmonieus. In 3 dagen heb ik dankzij onze instructrice en de andere 2 cursisten enorm veel geleerd. En de 3 daagse zeiltocht zelfs af kunnen ronden met het cwo-1 certificaat. Een absolute aanrader en must voor de beginnend kajuitjachtzeiler en elke gespendeerde euro zeker waard!'

, Utrecht

'Drie dagen intensief oefenen met zeilen, op de motor manouvreren en wat navigeren. Erg nuttig en verder ook erg gezellig aan boord en ''s avonds op de wal! Zeker voor herhaling vatbaar dus.'

WJ Schellekens, Nijmegen

'Na een week zee zeilen in Griekenland is deze cursus een hele waardevolle aanvulling in het leren kajuitzeilen! Aanrader dus!'

Lianne van Terwisga, Rijen

'Veel geleerd in 3 dagen, in een gezellige en ontspannen sfeer.'

Roel, Den Haag

'Bijzonder leerzame cursus, waarin veel praktijk wordt geoefend.Ik vind het prettig, dat je als cursist actief kunt oefenen en zelf kunt aangeven waar je wensen liggen met betrekking tot je leerdoelen. Alle aspecten kwamen voldoende aan bod, mede door de kleine groep ( 2 cursisten, 1 instructeur). Goede sfeer aan boord.'

anoniem

'Bedankt! Heb veel geleerd dankzij de fantastische inzet van de instructeur! Ook gedurende alle weertypes inclusief buien en onweer. Fijn. Daar heb ik nu meer zekerheid in. '

Peter Kramer, Zeddam

'Ik wilde kenismaken met zeilen en ben zonder hoge verwachtingen meegegaan. Het was echt helemaal super. Een prachtig schip met alle voorzieningen en een zeer bekwame instructeur (Koen). We hebben echt veel geleerd in (maar)drie dagen. Het smaakt echt naar meer en ik overweeg serieus om in april naar Griekenland te gaan om daar te gaan zeezeilen. De komende winter ga ik de Leidraad Kajuitzeilen goed doorlezen. Ik denk nog vaak terug aan deze drie mooie dagen, de leuke haventjes en de leuke mensen!
'

Machiel, Nieuwegein

'Tijdens onze 3-daagse CWO 1&2 training vielen wij met onze neus in de boter. Het beste weer van het jaar, de beste instructeur die we ons konden wensen, een zeer relaxte sfeer aan boord EN enorm veel geleerd. Dat is in een paar zinnen de samenvatting van een fantastisch weekend. Instructeur David liet ons heel veel zelf doen, hij coachte ons terwijl we zelfstandig de boot aan het zeilen, optuigen, manouvreren, ankeren etc. waren. Erg prettige manier van leren. s''avonds in prima gezelschap heerlijk eten en drinken. Wat wenst een mens nog meer.... PERFECT!'

Mathijs Snel, Amsterdam

'Ik heb de training ervaren als drie zeer ontspannen dagen. Vooraf werden door de instructeur de zeilervaringen gepeild en de verwachtingen van de cursus. Deze werden door de instructeur gelijk vertaald naar de cursus toe.

Aanpak van instructeur als zeer positief ervaren. Instructeur was op achtergrond aanwezig en gaf aan waar hij heen wou, aan de cursisten te bepalen hoe dit volgens de theorie zal moeten en de volledige vrijheid om dit in de praktijk te vertalen, waarbij opbouwende feedback werd gegeven. Ook ruimte voor eigen inbreng zo hebben wij tijdens de cursus nog even geoefend in de sluizen van Muiden.

Drie dagen gezellig en hard gewerkt, maar toch ontspannen teruggekomen van deze cursus. Ik kom zeker nog een keer terug. '

anoniem

'Ik heb een zeer toffe 3-daagse gehad. Ondanks een start met veel regen is de sfeer aan boord heel goed gebleven en heb ik veel geleerd. Celine is een leuke en goede schipper. Met haar rustige en toch gedecideerde aanpak geeft ze vertrouwen en stimuleert ze evenwichtige participatie. Ik was verrast door de samenstelling van de crew, 4 dames en 1 heer en dan ook nog 3 Belgen en 2 Nederlanders, maar als het zo uit mocht komen stap ik graag weer bij ze aan boord.'

Rob van der Ende, Rossum

'Het viel meteen al bij aankomst op dat er een hele relaxte sfeer hangt bij Amorgos.

Mijn medecursisten waren 3 lieftallige dames uit het Belgische en Zuid-Hollandse land en mede dank zij hen is het een gezellig en ongedwongen verblijf aan boord en in de havens geworden en ik hoop zeker om ze bij een volgende cursus weer tegen te komen!

Na een kop koffie en het uitzoeken van zeilpakken en reddingsvesten zijn we aan boord gegaan en uitgevaren.

Ik had de cursus gepland aan het begin van mijn vakantie en vanaf het moment dat we gingen varen viel alle stress van mijn schouders en werd de cursus meteen ook een echte vakantie.

Onze instructrice Celine heeft een hele relaxte, verhelderende manier van lesgeven en ondanks de gezelligheid aan boord weet zij de aandacht op een hele prettige manier toch bij de lesstof te houden.
De cursus was erg leerzaam, zonder geforceerd over te komen en dat heb ik als bijzonder prettig ervaren.
Ik hoop dan ook dat ik haar de volgende keer weer als instructrice tref!

3 dagen continu nieuwe dingen leren en ontdekken over het varen en zeilen, terwijl je ondertussen volop kunt genieten van een zorgeloos en stressvrij vakantiegevoel, wat kan een mens zich nog meer wensen?

Ik heb enorm genoten en CWO1 gehaald en ga zeer zeker verder met CWO2.

Amorgos is wat mij betreft dus een absolute aanrader!!!'

Bart Van Langendonck, Lommel

'Voor mij was het een aangename kennismaking met het zeilen in een ontspannen en leuke sfeer,veel geleerd op korte tijd en veel gelachen.'

Caroline van Wijk, Den Haag

'Na bestuderen van "Leidraad voor kajuitjachtzeilen" was ik toch even bang dat ik dit NOOIT ging leren. De cursus is dan een verademing. Alles valt ineens op zijn plaats en werd duidelijk. Echt leuk!! Eveneens het gevoel dat je vakantie hebt, zo heerlijk op het water. Kortom, geweldige combi!'

Emmy , Den haag

'Altijd maar afwachten met wie je inscheept of wie je instructeur wordt. Gelukkig was meteen duidelijk dat ik het getroffen had. Hele leuke club van 4 met een jonge maar zeer professionele instructeur die vertrouwen en rust uitstraalde.

Gestart vanaf muiderzand, naar volendam. Theorie en zeilen in de praktijk. We hadden een mooie 1e dag, windkracht 4, koers houden en maar gijpen. Gezellig met zijn allen gegeten. ´s Morgens ons eerste rapport in ontvangst genomen. Zorgvuldig ingevuld door Frederik. Nog hoop te leren ????.

Dag 2 was pas echt super. Windkracht 5. Stevig werken aan het roer. Overstag, ptvu, knopen, motor etc., alles kwam aan bod. Gezellig aangemeerd in muiden. Geborreld en gegeten met zijn allen.

Dag 3 weer een rapport..., gelukkig iedereen vooruit gegaan. Te harde wind om ook het grootzeil te hijsen dus alleen op de fok. Thema vd dag manouvreren..., aanleggen aan hoger wal, trossen, springen etc., abacadabra, maar uiteindelijk bleken we het toch allemaal te kunnen. Dus ik heb onzettend veel geleerd van Frederik. Zijn overzicht en rust hebben hier zeker aan bijgedragen. Dank! Voor herhaling vatbaar.'

Edwin, Opperdoes

'3-Daagse cursus was een fantastisch avontuur. Met windkracht 5 in de zeilen en een boot flink scheef heb ik goed leren zeilen en controle gekregen over de boot. De sfeer op de boot was leuk en vormden met z''n allen een goed team op de boot. Alleen al voor de gezelligheid is het leuk om deze cursus te doen. Je leert een hoop en er was veel vrijheid om de cursus naar eigen behoefte aan te passen. '

Petra Doeve, Almere

'Omdat ik regelmatig in een Trident 80 stap en geen zeilervaring heb besloot ik me bij Amorgos aan te melden voor een basistraining vaardigheden.

Blij verrast was ik dat ik binnen een week een 3-daagse training kon volgen olv een zeer sociale en adequate instructeur Ralph. Vooraf ben ik zeer klantvriendelijk en goed geïnformeerd over wat ik kon verwachten.

Veel persoonlijke aandacht omdat we met 2 cursisten aan boord waren. We hebben alle weertypes gehad waardoor alle facetten aan bod kwamen; manoverboord bij windkracht 4,5 maar ook bij 2.. wat een verschil!

Ondanks de zeer intensieve training, was daar ook tijd voor ontspanning, haventje durgerdam, regenstop block van kuffelen(?!) en edam aangedaan. Ralph gaf ons door zijn heldere instructies alle vertrouwen waardoor we zeer zelfstandig aan het werk konden en hij ingreep op het moment dat het echt nodig was. soms liet hij mij ploeteren omdat ik vergeten was een ''stop'' open te zetten. Hierdoor moest ik wel nadenken waarom het niet lukte.

De basis is mij nu bekend waardoor ik nu vol vertrouwen op de Trident zal stappen en zeilhandelingen kan uitvoeren en opvolgen.

dank je wel team Amorgos'

Willem Baarents, Driebergen-Rijsenburg

'De driedaagse CWO 1&2 zijn korte vakanties''s en cursussen in een. Drie dagen weg voelt alsof je ver weg bent geweest en je zeilkennis en kunden een sprong hebben gemaakt. Cursus en vakantie ineen!'

Elly van Schalkwijk, Den Bosch

'Het weekend met instructeur Wietse was een heel actief weekend met 2 medepassagiers. de 3 mannen daagden mij natuurlijk uit, maar alles verliep in een aangename sfeer.
Het een en ander verliep zo succesvol dat ik mijn CWO-1 heb behaald. Ik denk ermet veel plezier aan terug.'

Dirk de Ruijter, Ridderkerk

'Vorig jaar CWO 2 cursus begonnen en heb deze dit jaar afgemaakt. Het Pinksterweekend was geweldig. Heerlijk gezeild en heel veel geoefend met als uiteindelijk resultaat het CWO KJ 2 diploma.

Afgelopen zomer ook met Amorgos mee geweest op 2 weeks flottielje in Griekenland (saronische golf) samen met mijn dochter (13). Niets dan lof voor de begeleiding en instructeurs. mensen met verstand van zeilen en dit graag overbrengen, Het enige nadeel van dit alles is dat ik nu besmet ben met een heel hardnekkig zeilvirus wat waarschijnlijk nooit meer weg gaat.'

Elly van Schalkwijk, Den Bosch

'Op de prachtige boot Doler een fantastisch weekend gehad met 4 cursisten.
Elke dag veel oefenen. Ralf hield de tijdverdeling goed in de gaten, zodat de motorvaaroefeningen niet onderbroken werden door pauzes. Dat kan beter tijdens de oversteek naar een andere haven geregeld worden.
Heel plezierig om met 5 mensen, vreemden voor elkaar, met een goede sfeer zo''n weekend varen mee te maken. '

Richard, Voorburg

'Ik heb een heerlijk weekend gehad. De instructeur was gezellig en ik heb veel geleerd. Ik heb mijn CWO 1 gehaald tijdens dit weekend en ga zeker voor CWO 2 binnenkort. Zeker een aanrader om te boeken '

Renée, muiderberg

'Heerlijk gezeild, perfecte start van het seizoen, veel geleerd en veel gelachen. Bedankt'

Theo van den Berghe, Driehuis

'Heb zeer genoten van de drie daagse zeilcursus. Goede sfeer en goed materiaal. Instructeur was zeer bekwaam en duidelijk "in control" op een goede manier. Ben zeker van plan om via Amorgos CWO 2 te doen, waarschijnlijk in Croatie of Griekenland, indien mogelijk. Zal jullie zeker aanbevelen.'

Elly van Schalkwijk, 's-Hertogenbosch

'Het paasweekend was mijn allereerste zeilles weekend.
Er waren ervaren zeilers aan boord naast de instructeur. Ik wist echt helemaal niets. Ik heb alles gedaan waarvan ik vantevoren dacht: als we dit nou eens zouden doen. Zoals straatje keren, afvaren hogerwal, lagerwal met loeflijn. Alle richtingen in varen met het zeil in de goede stand. Zelfs hoog aan de wind met wind kracht 5. Dat kende ik alleen van tv. Ik had er al wel over gelezen, dit was mijn eerste zeilervaring. Ik ben enthousiast en wil er graag mee verder. Ik ben 55 jaar. '

Piet en Joke, Soesterberg

'Schitterende zeildagen met een ongelofelijke leuke sfeer! Bedankt, Piet en Joke'

Erkelens, Bedburg Hau

'We hebben het een leerzame, bijzonder gezellige cursus gevonden. Mooi schip en een zeer ervaren instructeur welke veel goede tips gaf voor de praktijk. We hebben veel geleerd, beoefend en zijn zeker van plan een vervolg cursus te doen.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod