zeilvakantie-kroatie-murter-51.jpg

Ten zuiden van de Kornati

Deze 8-daagse reis start op het gezellige eiland Murter. Goed bereikbaar, kleurrijk, met een paar kleine plaatsen en prachtig gelegen direct aan de Dalmatisch kust met uitzicht op de Sibenik Archipel.

Vanuit de beschutte jachthaven op Murter zeilen we samen met een Amorgos schipper, flottieljeleider en het flottielje naar het open water. In de verte zie je bewoonde en onbewoonde eilanden. Overal vind je baaien, vaak alleen per boot bereikbaar en perfect om te ankeren, voor een frisse duik of een uitgebreide lunch... Vakantie!

Iedere dag weer iets anders

De eerste dagen zeilen we naar schilderachtige eilanden waar het leven stil lijkt te staan. Er rijden geen of weinig auto's, de dorpen zijn klein en authentiek en de natuur is adembenemend.

In het tweede deel van de reis leggen we aan in levendige kustplaatsen zoals Sibenik en Primosten. Hier kun je je onderdompelen in cultuur en historie. Kleine straatjes, oude forten en vestingen, konoba's en taveernes en uitzichten op de heuvels en de blauwe zee.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
- vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking


Uitgebreid (incl. medische kosten): € 1,91 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 2,71 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. De gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is met eigen vervoer of evt. vliegen naar Zadar of Split en daar met een taxi naar de jachthaven in Murter.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Met de auto

Kom je met de auto, dan kun je betaald parkeren in Marina Hramina.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Zadar of evt. Split op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Marina Hramina, Murter

Vanaf het vliegveld in Zadar of Split rijd je in respectievelijk 90 of 120 minuten met de taxi naar Marina Hramina in Murter. Een taxi is eventueel vooraf te boeken via www.croatiatransfers.hr. De marina ligt aan de rand van het gezellige dorpje Murter waar je winkels, restaurantjes en eventueel een hotel of appartement vindt.

In Marina Hramina ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Marina Hramina, Murter
Aankomst: Marina Hramina, Murter

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Midden Dalmatië - Murter

In de regio “Midden Dalmatië” vertrekken we vanuit twee starthavens. Murter en Sibenik. Murter is het grootste en dichtst bij het land gelegen eiland in midden Dalmatië, behorende tot de Šibenik archipel. Murter behoort tot Kroatië. Het ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Sibenik, Split en Trogir. Je kunt je zeilvakantie hier starten of eindigen met een bezoek aan een mediterrane stad. De rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook de kleine steegjes, gezellige pleinen en ongedwongen zomerse sfeer maken deze steden absoluut de moeite waard!

Murter: twee keer per dag eiland

Murter is van oudsher een eiland met vissers, olijfgaarden en scheepsbouwers. Het behoort tot de Šibenik archipel en is daarvan het grootste bewoonde eiland. Murter is goed bereikbaar: geen lange wachttijden bij de ferry maar gewoon met de auto over een burg. Alleen om 9.00 en om 17.00 staat de brug open en is het eiland werkelijk een eiland...

Op het eiland liggen vier dorpen. Het gelijknamige Murter is de grootste plaats. Het strekt zich uit van de beschutte Hramina baai aan de noordkant van het eiland tot de open Slanica baai aan de westzijde. De Hramina baai is door haar natuurlijke ligging een ideale plek voor de jachthaven en de bootwerf. Kleine groene eilanden en de heuvels van Murter beschermen de baai.

Onze jachthaven ligt aan de rand van het dorp, vlakbij het centrum. Alles wat je nodig hebt is op korte afstand te vinden en wanneer je vroeg op de dag arriveert in Murter zul je je zeker vermaken. Voor de zonliefhebbers: aan de andere kant van de dorpskern liggen drie kleine baaien met de rotsstranden Čigrada, Podvrška en Slanica. Handdoekje mee en even bijkomen van de reis!

Sibenik en Vodice

Sibenik is het centrum van de regio. De steile straatjes in de binnenstad en vele kerkjes, waaronder de Sint Jacobuskathedraal zijn een bezichtiging zeker waard. Sibenik is de oudste, door Kroaten gestichte stad aan de Adriatische kust. Je vindt er veel historie en cultuur die wordt beschermd door vier forten. Eén daarvan is voor ons niet te missen: mooi gelegen in het midden van de ingang van de baai voor Sibenik.

Waar Sibenik cultuur en historie heeft, ga je voor feest en vermaak naar Vodice. Deze plaats leeft dag en nacht. Er zij regelmatig festivals, sportwedstrijden, regatta's, volksfeesten of ander entertainment.

Direct voor de kust van Vodice en Sibenik liggen pareltjes op ons te wachten. Zowel onbewoonde als bewoonde eilanden, al hebben die vaak niet meer dan 100 tot 500 inwoners. Er heerst een ontspannen rust in vergelijking met de vakantieoorden aan de kust. Geen campings, een eenvoudig hotel en af en toe een ferry vanuit Sibenik. De havens zijn echte dorpshaven: direct aan het plein, met uitzicht op kerk en slechts plaats voor klein flottielje.

Kaprije: klein en authentiek

Kaprije is één van de bewoonde eilanden in de archipel. Er is één dorpje met ca. 150 bewoners, maar het heeft een supermarkt, postkantoor, pinautomaat, meerdere restaurants en een dokter!

Op Kaprije vind je mooie verlaten baaien en een beschutte haven. De meeste bezoekers komen met hun eigen boot en zijn hier om te zwemmen of wat te eten. Het eiland is glooiend groen begroeid met struiken en olijfbomen. Een geweldige authentiek eiland weg van de bewoonde wereld.

Primosten: bijzondere zonsondergang

Primosten ligt prachtig op een schiereiland en behoort tot de meest pittoreske stadjes aan de Adriatische kust. Vooral ’s avonds bij zonsondergang is het uitzicht fotogeniek. Zoek een mooi ankerplekje voor het eiland en het is bijna zonde om 's avonds van boord te gaan! Dan liever ’s middags naar het dorp peddelen, een wandeling maken, even "bijkomen" in de schaduw op een terrasje en een fles lokale wijn (aanraders!) kopen om aan boord te genieten van dit geweldige uitzicht.

De ligging maakt van Primosten een vruchtbare oase en het dorp staat bekend om de olijfolie en heerlijke rode wijn. De wijngaarden staan op de nominatielijst voor toelating tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zirje: het échte eilandleven

Wil je het eilandleven van vroeger meemaken, dan is dit de plek voor jou. Zirje heeft slechts 50 inwoners. In de zomer neemt dit aantal toe tot ca. 500. Dan komen de toeristen, maar ook inwoners uit Sibenik die er een tweede woning hebben (vaak een erfenis van ouders/grootouders die op het eiland woonden).

Op Zirje zijn auto’s wel toegestaan, ze zijn meestal van de lokale bevolking en vaak zijn dit oude auto’s die niet eens een kenteken hebben. Bij Zirje houdt het eilandenrijk van Sibenik op: daarna is er lang niets tot Italië. Het lijkt erop dat dit eiland een beetje “vergeten” is. Zo was nog niet zo lang geleden geen internet, geen stromend water en is elektriciteit nog steeds beperkt. Het eiland heeft slechts één supermarktje en het aanbod aan verse producten is net als op de Kornati beperkt. Er wonen geen gezinnen en ondanks dat er wel auto’s rijden, is er geen tankstation. Een paar konoba’s en verder niets dan natuur.

Dag 1 Aankomst Murter

Murter is goed bereikbaar met de auto en de haven heeft voldoende parkeerplekken. Kom je met het vliegtuig, dan brengt een taxibus je van Split of Zadar naar Murter.

Deze dag gebruiken we -naast het reizen- om rustig op te starten: kennismaking met de andere gezinnen uit het flottielje, de schipper en de flottieljeleider, boodschappen doen voor onderweg, bagage een plek aan boord geven en het jacht comfortabel inrichten.

‘s Avonds gaan we met z’n allen lekker uit eten in het dorp.

Dag 2 Murter – Zut

Nu begint ons zeilavontuur echt. We laten de haven achter ons en zeilen het eilandenrijk rond Murter binnen, een mooi gebied met veel baaien. Een dag om te acclimatiseren: in de zon, wind door de haren, achter het roer of met een boekje op het dek... Het genieten is begonnen!

De baaien zijn grotendeels alleen per boot bereikbaar en perfect om te ankeren voor een frisse duik of een uitgebreide lunch. Aan het eind van de dag leggen we aan in de moderne haven op het eiland Zut. Het eiland oogt prachtig: behalve het havenkantoor met restaurant is er niets dan natuur.

Klim naar de top en je hebt een indrukwekkend uitzicht op de eilanden van de Kornati. Het ongerepte Zut heeft vele baaien en een aantal goede snorkelspots. ’s Avonds gaan we gezellig met z’n allen eten.

Afstand: ca. 16 mijl

Dag 3 Zut – Kaprije

We zetten koers richting het zuidoosten. In dit gebied waait vaak de Meastral, dat is een noordelijke wind en dat betekent dat we vandaag met een ruime wind naar Kaprije zullen zoeven.

Ondertussen lekker zonnen, ontspannen, zeilen, beetje kletsen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Daar hoef je niet naar te zoeken, links, rechts, overal! En dit zijn pareltjes met de meest prachtige “lunchbaaitjes”: de zuidzijde van Zut en Kornat of wat verder Kakan.

Wanneer er voldoende wind is, en je zeilt graag wat verder, dan varen we eerst naar het noorden om Zut heen en vervolgens dwars door de Kornati archipel. Een bizar landschap en Nationaal Park...

We eindigen ’s avonds in Nozdra Mala; een mooie baai op Kaprije met een kleine kade, een paar moorring boeien en een restaurant. Er is electriciteit, een toilet en een adembenemend uitzicht! Matteo, de restaurant eigenaar, helpt ons met het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met dat uitzicht genieten van een complete maaltijd met lokale wijn.

Afstand: ca. 22 mijl

Dag 4 Kaprije – Primosten

Heerlijk wakker worden van het kabbelende water en direct uit je bed een frisse duik! Wat een leven… ’s Ochtends nog een tochtje maken naar de bakker: 10 minuten lopen en je staat bovenop een heuvel met uitzicht op het charmante haventje van dit eiland. Heb je meteen ook alle huizen van de paar honderd bewoners op dit eiland gezien, meer is er niet... In Kaprije kun je noodzakelijke boodschappen doen, punt.

Terwijl de zon aan de blauwe hemel staat, voert een warm briesje ons naar Primosten; een pittoreske plaatsje op een schiereiland. De omgeving is bekend om zijn wijngaarden en dankzij één van de tien mooiste stranden van Kroatië: Mala Radua.

In een diepe baai liggen kleurige vissersbootjes aan de wal waar de krekels te keer gaan in de bomen. Er loopt een boulevard met kraampjes vol groente en fruit naar de poort van het kleine centrum. Daar vind je kronkelende steegjes die vanaf een centraal plein vol bloembakken en barretjes leiden naar de kerk bovenop de heuvel met een geweldig uitzicht.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 5 Primosten – Sibenik

We zetten koers richting het noordwesten. Halverwege ligt het eiland Zlarin. Het eiland oogt idyllisch: dichte dennenbossen, verschillende rotsstranden en talloze verborgen kleine en grotere baaien.

Zlarin wordt het gouden eiland genoemd en heeft een aantal goede snorkelspots. Er is tijd genoeg om op een mooie plek het anker uit te gooien! Duik in het water, lees een boekje, relax in de zon of maak een overheerlijke maaltijd van al het lekkers dat je in Primosten kon vinden..

Einde van de middag varen we een klein stukje over de kronkelende rivier naar Sibenik. Hier genieten we van een avond ronddwalen in de historische binnenstad.

Afstand: ca. 12 mijl

Dag 6 Sibenik – Vodice

Langzaam worden we wakker en genieten we van een zonnig uitzicht. De vroege vogels nemen een ochtendduik of maken een wandeling door de kleine steegjes van Sibenik.

Vandaag is een dag met verschillende mogelijkheden: we kunnen een flinke afstand zeilen, maar dat hoeft niet. Wil je iets op het land zien, een uitstapje maken, een dag zwemmen of een dagje chillen? Vandaag is je dag!

Naast het oude centrum van Sibenik zijn in de direct omgeving de eilanden Kapranj, Zlarin, Prvic of het prachtige resort eiland Obonjan een bezoekje waard. Je kunt er ankeren in een baai of gewoon omheen zeilen. Het is ook mogelijk om vanuit Sibenik de rivier op te varen naar de Krka watervallen.

We leggen vanavond aan in Vodice. En dat belooft vermaak: Vodice is een levendige stad, met volop keus aan restaurants, barretjes en winkels. In de zomermaanden is er iedere week wel iets te doen. 's Avonds gezellig langs de boulevard slenteren en wat drinken in één van strandtenten of het centrum. Liefhebbers kunnen tot diep in de nacht naar bekende openlucht clubs.

Afstand: ca. 7 mijl

Dag 7 Vodice - Murter

De laatste dag alweer! De ochtend zit vol keuzes: in de kleine straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, koffie drinken op één van de terrassen of de trossen los en ontbijten in alle rust in een baai van het mooie Privc of het stille Tijat?

Als we met een groep jachten zijn, kunnen we deze dag een zeilwedstrijd organiseren. Wie kan het snelst zeilen? Leuk en spannend.

De afsluitende avond in Murter gaan we lekker uit eten. Voor degene die nog energie over hebben, bouwen we daarna een feestje in een lokale konobo.

Afstand: ca. 15 mijl

Wat anderen vinden?

Family Sailing Murter (3-5 pers)

Anoniem

Zeer geslaagde zeilweek in het mooie gebied van Murter. Fantastische baaitjes en mooie dorpjes. Amorgos heeft duidelijk grip op alle dingen waar je aan moet denken om het een releaxte weer te maken. Flottielje met schipper is voor ons de perfecte oplossing om een zorgeloze vakantie te hebben en toch een heel actieve zeilervaring op te doen.

Chantal van Amsterdam , Abcoude

'Wat een fantastische ervaring! Wij zijn geen zeilers. En maakten ons vooraf een klein beetje bezorgd of de kinderen (7,10 en 13) zich niet zouden vervelen aan boord. Maar dat is niet zo. Er valt genoeg te zien (dolfijnen!) te helpen en het is super te zien dat alle kinderen elkaar opzoeken zodra aan wal of ergens voor anker en samen zwemmen en varen met de Dinky’s. De omgeving waar je vaart is fantastisch mooi, de plaatsjes pittoresque en de vrijwel verlaten eilandjes met hun havens Lijken zo uit een boek te komen. Wij hadden de Schipper en de flottielje leider aan boord. Wij hebben dat zeker niet ervaren als vervelend, eerder gezellig en je kunt er veel van leren (hoeft niet, mag). Tip: neem een bodyboard mee om achter de boot te knopen en er aan kunt hangen of er op kunt staan! Al met al een niet te vergeten ervaring. Dus twijfel je nog.. doen!'

Barbara, Utrecht

'Ik ben net terug met mijn 3 zoontjes van een fantastische zeilvakantie in Kroatië.
Heel veel geleerd en we hadden heerlijk weer en wind! ook veel plezier en gein gehad met de ander flottielje leden.
Ik ga het volgend jaar zeker weer doen'

Reninca , Barendrecht

'Het was een heerlijke week onder begeleiding van Niels en Boris. Wij hebben erg gelachen en genoten! Lekker gegeten en dolfijnen gespot. Bovendien was het voor de kinderen superleuk omdat er 17(!) leeftijdsgenoten waren. Voor herhaling vatbaar. '

Aimee Bentinck, Pruhonice Tsjechie

'Wij hebben genoten van onze eerste zeilervaring als gezin. Thomas onze schipper heeft ons veel plezier en zelfvertrouwen in het zeilen gegeven. Hij was de perfecte animator voor alle kinderen van onze Flottielje en wist met zijn enthousiasme en charme de leukste plekjes en restaurantjes voor ons te regelen. Ook Mynke en Robbert hebben bijgedragen aan een super week. Veel dank hiervoor Aimée'
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod