zeilvakantie-griekenland-corfu-b13.jpeg

Zeilen zonder zorgen

Zonder enige kennis en ervaring toch genieten van zon, zee, een verfrissende bries en het plezier van een zeilvakantie? Dat kan met Family Sailing: avontuur en plezier voor de kinderen, plezier en ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om Griekenland of Kroatië te ontdekken vanaf het water.

Aan boord bij Amorgos Schippers

Met je eigen gezin zeil je op een echt zeiljacht onder begeleiding van een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider. Niets moet, alles mag. Onze schippers zijn niet alleen goed op zee – ook op het land weten ze de weg. Samen met hen leert iedereen die dat wil zeilen en zoeken we de leukste restaurantjes. Soms op het prachtige strand, de andere keer in een idyllisch dorpje.

Samen met andere gezinnen

Je zeilt met een groep van 5 tot 9 andere boten met gezinnen. In zo'n flottielje spelen de kinderen met leeftijdsgenootjes: wanneer je 's middag aanlegt in de haven, staan de vriendjes op de kade. Spannende verhalen over de dag uitwisselen en samen het dorp, eiland of de baai ontdekken. Je hebt er bij wijze van spreken geen omkijken meer naar.

Family Sailing in Griekenland

Griekenland is ideale bestemming voor een relaxte zeilvakantie. Het water is helderblauw, de bevolking gastvrij en vriendelijk. De witte huisjes en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Je kunt lekker actief spelen en zwemmen of juist luieren in de zon. Vrijheid, blijheid.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden: Athene, Lefkas, Corfu
✔ Iedere avond een andere plek met een prachtige zonsondergang
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Family Sailing in Kroatië

Stralende zon. Blauwe lucht. Wind en water. Ruimte en vrijheid. Duizenden mooie eilanden, snorkelen in heldere baaitjes. Slapen onder een sterrenhemel en genieten van het leven op een zeiljacht. Maak het zo actief of juist relaxed als dat je zelf wil.

✔ Gezellige flottieljes met 6 tot 9 gezinnen, ieder op een eigen zeiljacht
✔ Eten in de leukste restaurantjes direct aan het water of in idyllisch dorpjes
✔ Afwisseling tussen kleine eilanden, romantische baaien en bruisende kustplaatsen
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Ga jij voor totale ontspanning?

Kies voor Family Sailing in Griekenland of Kroatië. Dat betekent met je gezin meezeilen aan boord van het flottielje moederschip.

Je hoeft niet zelf te zeilen of te manoeuvreren in een haven. Je kunt je volledig toeleggen op genieten van zon, zee en Griekenland.

Wel de lusten, maar niet de lasten dus. Zeker wanneer de ervaring beperkt is, een goede keuze.

Hoe ziet een FamilySailing zeilvakantie eruit?

Je leeft aan boord van het moederjacht samen met een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider. Het zeiljacht heeft 3 of 4 hutten (waarvan 1 voor de schipper en flottieljeleider), meestal 2 douches/toiletten, een dekdouche, een keuken en een heerlijk dek om te relaxen in de zon.

Het grootste deel van de tijd ben je buiten. Zeker in de zomermaanden is het zo lekker dat zelfs buiten onder de sterrenhemel kunt slapen!

We zeilen minimaal vijf dagen per week van eiland naar eiland. In de middag leggen we aan in een dorp, een haven of een baai om te overnachten. Terwijl de andere jachten binnen varen kunnen jullie alvast de omgeving verkennen.

's Avonds gaan we ergens in de buurt met het hele flottielje uit eten.

Zeilen heeft iets magisch

Zeilen met 6 tot 9 gezinnen, iedere zijn eigen jacht, samen dezelfde route. Het blijft een geweldig concept. Elke dag een andere omgeving. Avontuur, vrijheid, zwemmen, spelen, lekker eten en drinken: alles zit er in.

Dat is normaal gesproken niet voor iedereen weggelegd; je moet op de eerste plaats zelfstandig een zeiljacht kunnen besturen, tenzij....

Je kiest voor Family Sailing: je zelf laten zeilen. Opstappen aan boord bij de schipper en flottieljeleider op het moederjacht!

Het hele gezin, van jong tot oud, kan onder begeleiding sturen, trimmen en zeilen, maar dat hoeft niet. En op het einde van de dag liggen we aan een zonnige kade en bouwen samen met het flottielje een feestje.
8.0
Connelies

Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir

Geplaatst op 16-07-2016
'Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir. Mooi gebied, leuke stadjes en haventjes. Prachtige baaien. Ook heel leuk als je niet kunt zeilen, maar gewoon toe bent aan een week met zon, zee, zwemen, en dat samen met een groep gezellige mensen. Daarnaast kan je in Kroatie goed eten, vooral veel vis en zeevruchten.'
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
8.0
Michiel

Zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen

Geplaatst op 29-07-2017
'We hebben een erg gezellige week gehad met een zeer vriendelijke en behulpzame schipper die ons graag het zeilen bijbracht. De boot zeilde fijn. De tweepersoons hutten slapen heerlijk als je er alleen mag liggen. Zelf heb ik iedere nacht buiten achterin de kuip geslapen en dat was een heerlijke ervaring.
Het is een zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen.'
8.5
Steward (48 jaar)

Met 3 kinderen willen wij niet anders meer

Geplaatst op 15-07-2017
'Als gezin met 3 kinderen willen wij niet anders meer dan een flottielje met andere gezinnen. Zeker dit jaar was een succes met een kinder tafel 1,5 zo groot als de volwasenen tafel. De jeugd was van 8 tot 18 dus voor mijn 3 kinderen voldoende spreiding om aansluiting mee te maken.
Daarnaast was onze enthousiaste Janneke een geweldige Flottielje chef'
7.5
Reinier (36 jaar)

Open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien

Geplaatst op 08-07-2017
'Janneke heeft gezorgd voor een fantastische week. Ze stond open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien. Hierdoor hebben we prachtige routes gevaren met mooie wind. In de havens zorgde Janneke voor goede ligplaatsen. Tevens hebben we fantastisch gegeten!'
Bekijk ons totale aanbod