zeilvakantie-griekenland-corfu-b13.jpeg

Zeilen zonder zorgen

Zonder enige kennis en ervaring toch genieten van zon, zee, een verfrissende bries en het plezier van een zeilvakantie? Dat kan met Family Sailing: avontuur en plezier voor de kinderen, plezier en ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om Griekenland of Kroatië te ontdekken vanaf het water.

Gemakkelijk, veilig en gezellig

Met je eigen gezin samen op vakantie met een zeiljacht onder begeleiding van een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider. Niets moet, alles mag. Natuurlijk mag je meehelpen of zelf sturen en zeilen, maar dat hoeft niet. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken met een boekje op het dek. Want onze schippers zorgen er voor dat het zeiljacht veilig op het volgende eiland komt.

Iedere dag een ander eiland

En Amorgos schippers zijn niet alleen goed op zee – ook op het land weten ze de weg. De ene dag leggen we aan bij een prachtige strand, de andere keer in een idyllisch dorpje. Lekker zwemmen of slenteren door smalle steegjes. 's Middags zoeken de kinderen uit het flottielje elkaar op. Voor wie dat wil is er altijd wel ergens een gezellige borrel. En 's avonds bezoeken we de leukste restaurantjes.

Voor wie?

Voor gezinnen die graag ondernemen. Iedere dag een nieuwe bestemming. Leuk als jullie al (een beetje) kunnen zeilen, maar dat hoeft niet. Je zeilt met een groep van 5 tot 9 andere gezinnen. Ieder op z'n eigen jacht. In zo'n flottielje spelen de kinderen met leeftijdsgenootjes: wanneer je 's middag aanlegt in de haven, staan de vriendjes op de kade. Spannende verhalen over de dag uitwisselen en samen het dorp, eiland of de baai ontdekken. Je hebt er bij wijze van spreken geen omkijken meer naar.

Family Sailing in Griekenland

Griekenland is ideale bestemming voor een relaxte zeilvakantie. Het water is helderblauw, de bevolking gastvrij en vriendelijk. De witte huisjes en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Je kunt lekker actief spelen en zwemmen of juist luieren in de zon. Vrijheid, blijheid.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden: Athene, Lefkas, Corfu
✔ Iedere avond een andere plek met een prachtige zonsondergang
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Family Sailing in Kroatië

Stralende zon. Blauwe lucht. Wind en water. Ruimte en vrijheid. Duizenden mooie eilanden, snorkelen in heldere baaitjes. Slapen onder een sterrenhemel en genieten van het leven op een zeiljacht. Maak het zo actief of juist relaxed als dat je zelf wil.

✔ Gezellige flottieljes met 6 tot 9 gezinnen, ieder op een eigen zeiljacht
✔ Eten in de leukste restaurantjes direct aan het water of in idyllisch dorpjes
✔ Afwisseling tussen kleine eilanden, romantische baaien en bruisende kustplaatsen
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Ga jij voor totale ontspanning?

Kies voor Family Sailing in Griekenland of Kroatië. Dat betekent met je gezin meezeilen aan boord van het flottielje moederschip.

Je hoeft niet zelf te zeilen of te manoeuvreren in een haven. Je kunt je volledig toeleggen op genieten van zon, zee en Griekenland.

Wel de lusten, maar niet de lasten dus. Zeker wanneer de ervaring beperkt is, een goede keuze.

Hoe ziet een FamilySailing zeilvakantie eruit?

Je leeft aan boord van het moederjacht samen met een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider. Het zeiljacht heeft 3 of 4 hutten (waarvan 1 voor de schipper en flottieljeleider), meestal 2 douches/toiletten, een dekdouche, een keuken en een heerlijk dek om te relaxen in de zon.

Het grootste deel van de tijd ben je buiten. Zeker in de zomermaanden is het zo lekker dat zelfs buiten onder de sterrenhemel kunt slapen!

We zeilen minimaal vijf dagen per week van eiland naar eiland. In de middag leggen we aan in een dorp, een haven of een baai om te overnachten. Terwijl de andere jachten binnen varen kunnen jullie alvast de omgeving verkennen.

's Avonds gaan we ergens in de buurt met het hele flottielje uit eten.

Zeilen heeft iets magisch

Zeilen met 6 tot 9 gezinnen, iedere zijn eigen jacht, samen dezelfde route. Het blijft een geweldig concept. Elke dag een andere omgeving. Avontuur, vrijheid, zwemmen, spelen, lekker eten en drinken: alles zit er in.

Dat is normaal gesproken niet voor iedereen weggelegd; je moet op de eerste plaats zelfstandig een zeiljacht kunnen besturen, tenzij....

Je kiest voor Family Sailing: je zelf laten zeilen. Opstappen aan boord bij de schipper en flottieljeleider op het moederjacht!

Het hele gezin, van jong tot oud, kan onder begeleiding sturen, trimmen en zeilen, maar dat hoeft niet. En op het einde van de dag liggen we aan een zonnige kade en bouwen samen met het flottielje een feestje.
10
anoniem

Onze zeilweek was fantastisch

Geplaatst op 14-08-2021
'Onze zeilweek was fantastisch. Wij hadden geen zeilervaring en hebben dankzij onze ervaren en super aardige schipper op een prettige manier kennisgemaakt met het zeilen en de prachtige baaien en gezellige havens die Kroatië te bieden heeft!'
10
Jan Dunsbergen

De bestemming Kroatië was fantastisch

Geplaatst op 12-08-2023
'Geweldige zeilvakantie gehad, we mochten genieten van een ervaren flottieljeleider die alles regelde, maar tegelijkertijd was er ruimte om mee te denken. De schipper was bekwaam en wilde ons graag wat leren over het zeilen. Beide waren gezellig en hielpen mee om een goede sfeer te creëren. De bestemming Kroatië was fantastisch. Mooie natuur, goed eten, leuke stadjes. We genoten van een fijne afwisseling tussen zeilen, zwemmen en snorkelen, vissen en stadjes bezichtigen. Voor herhaling vatbaar!'
8.0
Michiel

Zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen

Geplaatst op 29-07-2017
'We hebben een erg gezellige week gehad met een zeer vriendelijke en behulpzame schipper die ons graag het zeilen bijbracht. De boot zeilde fijn. De tweepersoons hutten slapen heerlijk als je er alleen mag liggen. Zelf heb ik iedere nacht buiten achterin de kuip geslapen en dat was een heerlijke ervaring.
Het is een zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen.'
10
anoniem

Fantastisch om zo vakantie te vieren!

Geplaatst op 15-07-2023
'We hebben een geweldige week achter de rug met Kristien, de sfeer was ontspannen en gezellig. Fijn ook dat er aandacht was voor de kinderen, van sommen maken (fijn hoor een wiskundejuf als schipper) tot spelletjes op en om de boot, niks was te gek. Hoewel de ruimte natuurlijk klein is hebben we geen moment het gevoel gehad dat we op elkaars lip zaten. Geen dag was hetzelfde en zelfs het vastlopen na de beachlanding was een avontuur dat natuurlijk goed afliep. Fantastisch om zo vakantie te vieren! '
10
Astrid Hoge

Super gave ervaring

Geplaatst op 18-07-2020
'Met Amorgos in flottielje zeilen is een unieke en super gave ervaring. Griekenland heeft de mooiste blauwe zee en het eten is heerlijk. Aardige mensen aan wal en op de boot met de wind in de haren is het echt genieten. Ook kan er flink gezeild worden als je dat wilt. Een 8,5 knopen varen is ons wel gelukt! Met de groep was het een groot feest. De kinderen hadden al snel leuke connectie. Een nachtje met elkaar aan dek slapen was zo geregeld! Dit gaan we zeker nog eens doen!!'
Bekijk ons totale aanbod