zeilvakantie-griekenland-athene-b17.jpg

Met een groep meezeilen in een waanzinnig mooie omgeving

Heb je zin om lekker te zeilen, actief bezig zijn in de buitenlucht? Zonnen, relaxen en elke dag een andere plek ontdekken? Dan ga je onze meezeilvakanties in een van de fijnste zeilgebieden in Griekenland geweldig vinden.

Samen met een groep van circa 12 tot 25 volwassenen ben je overdag lekker actief bezig. Onze schippers nemen je mee naar de mooiste plekken. Je kunt altijd kiezen voor relaxed meezeilen (zonnen, gezelligheid, boekje lezen) of sportief zeilen (samen navigeren, sturen en de zeilen trimmen).

Gave tijd met elkaar

Voorop staat: Plezier in Zeilen en een gave tijd met elkaar. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid. Absoluut een geweldige ervaring. Ga je mee?
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie voor iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Ook bij deze vakantie:
» Nederlandse instructeurs en schippers
» Vertrek Garantie: er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen
» Kennis van zowel het zeilen als de eilanden en gebieden
» Ruim 25 jaar Plezier in Zeilen met eerlijke ANVR voorwaarden
» En leuke groepen met veel vrijheid

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Athene per bus: € 6,00 p.p en per taxi: € 35,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen. De meest gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Athene en daar met de bus of taxi naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki in Athene.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Alimos Marina Kalamaki, Athene

Vanaf het vliegveld in Athene rijd je in 30-45 minuten met de bus of taxi naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki in Athene. In de omgeving van de haven zijn vele faciliteiten te vinden: winkels, restaurantjes, strand, hotels, bars en terrassen. Er is een goede verbinding met tram of bus naar de ferry haven en het centrum van Athene. Informatie over de buslijnen in Athene vind je op www.athensinfoguide.com.

In de haven Alimos Marina Kalamaki ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Alimos Marina Kalamaki, Athene
Aankomst: Alimos Marina Kalamaki, Athene

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eiland- of strandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 17.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend), het telefoonnummer en de naam van de schipper en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. We zeilen met meerdere jachten van Amorgos samen. Het schip waar je op vaart kan in voor- en naseizoen dienen als moederschip van een klein flottielje. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

Kajuitzeiljachten

Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart met maximaal zeven deelnemers en één of twee schippers. We zeilen met minimaal 2 jachten samen.

Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Athene - Saronische Golf

De Saronische eilanden liggen in de Egeïsche zee, net ten zuiden van Athene, ten oosten van de Peloponnissos en ten westen van de Cycladen. Al jaren is het een vertrouwde bestemming voor onze zeilcursus, meezeilvakanties en flottieljes.

De eilanden zijn deels groen en bosrijk. De cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode pannendaken. Doordat de eilanden niet bekend zijn bij het grote publiek zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Van de negen eilanden in de Saronische Golf zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses de belangrijkste.

Aegina: kleurrijke vissersboten

Aegina ligt in het midden van de Saronische Golf. De stad Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijk vissersgedeelte. Achter de schaduwrijke terrassen aan de kade liggen smalle straatjes. De winkeliers verkopen hier de voor het eiland specifieke waterkruiken en pistachenootjes. Weg uit de drukte in Athene is het hier goed toeven op het strand.

Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: pijnboombossen in het oosten, roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge noorden. Op het hoogste punt van het eiland staat een kapel waar de eilandbewoners de god Zeus smeekten om regen. Verspreid over het eiland zijn kleine olijfboomgaarden en pistachebomen. Het eiland herbergt een aantal overblijfselen van wat vroeger zeer imposante gebouwen geweest moeten zijn.

Poros: witte klokkentoren

Poros is een klein, rustig vulkanisch eiland dicht tegen de Peloponnissos aan. Pijnbomen, olijf- en citrusboomgaarden bedekken de heuvels van het eiland. De grillige rotsachtige kustlijn heeft vele inhammen en geïsoleerde baaitjes, waar je heerlijk kunt zwemmen of kunt overnachten op vrij anker.

Porosstad is tegen een heuvel gebouwd en heeft een levendige haven met veel taveernes en gezellige terrassen. De blauw-witgekalkte huizen blinken in de zon en zijn een voorbeeld van de Griekse eilandarchitectuur. Vanaf de boulevard leiden er vele trapstraatjes naar het hoogste punt alwaar de witte klokkentoren De Roloi staat, een populaire bezienswaardigheid.

Hydra: veel ezeltjes

Hydra is een klein bergachtig eiland met internationale allure en staat bekend om haar mooie kloosters en kerken. Tot haar bewonderaars behoren veel kunstenaars en artistiekelingen die hier voor korte of langere tijd verblijven. Auto's zijn er verboden. Alles wordt vervoerd met ezels of per boot. De hoofdplaats ligt in een beschutte baai en heeft een gezellige haven met veel terrassen, visrestaurantjes, juweliers en galeries. Het eiland heeft ook een museum over de Onafhankelijkheidsoorlog. Opvallend zijn de fraaie 'herenhuizen' die getuigen van de Griekse vlootbasis die hier ooit was.

Spetses: een rijke historie

Dit is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Saronische Archipel. De kleine hoofdstad Spetses ligt rond een drukke haven. Bij aankomst merk je direct dat het eiland ‘leeft’. Er zijn allerlei gezellige terrasjes en pleintjes en in de smalle straatjes zijn veel winkeltjes te vinden. Het centrum is autovrij; wel zie je -voor dit eiland kenmerkende- paardenkoetsen. Een wandeltocht richting de vuurtoren is de moeite waard. De fraai versierde huizen in Aristocratische stijl en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer. Ondanks de geringe grootte is het een heerlijk eiland voor een dagje fietsen of wandelen.

Peloponnessos: onverwachte rust en schoonheid

Dit schiereiland is een bergachtig gebied met veel ravijnen, ruige rotsen, groene rivierdalen, prachtige bossen en rustige stranden. De Peloponnessos heeft een boeiende geschiedenis. De talrijke archeologische vondsten zijn daar het bewijs van. De havens en baaitjes aan de kust van de Peloponnessos zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld Epidhavros. In de oudheid bloeide hier het “Asklepieion”, het belangrijkste kuuroord van de oude Grieken. Dit is samen met het gelijknamige amfitheater een belangrijk monument in goede staat. Het theater is bekend om haar perfecte akoestiek.

Nafplion: verborgen ver in de Argolische golf

De grootste stad in dit stukje Peloponnissos is Nafplion. Het is één van de meest oorspronkelijke en best bewaard gebleven Griekse steden. Mooie monumentale gebouwen, marmeren pleinen, straatjes met taveernes, verschillende kerken en twee oude Turkse moskeeën bieden een gezellige sfeer. Hoog boven Nafplion staat de imposante “Palamidi” burcht. Beklim de lange trap met 1000 treden voor een fantastisch uitzicht over de Argolisch Golf.

Dag 1 Nederland - Athene

Vanuit Nederland aankomen in Athene is voor velen een feest, voor sommigen een kleine cultuur omslag. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op het grote Peloponnisos of Evia en vlakbij Athene ook op de eilanden Aegina, Salamis, Hydra en Kea. Je ziet de stad, de havens en ferries op het water. De vakantie is begonnen…

Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten op de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Het wordt een dag om je verblijf voor de komende week gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of de gezinnen uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, inkopen doen en de bagage en boodschappen een plek aan boord geven.

’s Avonds lekker uit eten op het strand of in een gezellige straatje achter de haven. Voor wie nog energie over heeft, is de openluchtdisco in het hoogseizoen tot vroeg in de ochtend open. Voor alle anderen: oordopjes in (openluchtdisco(!)) en lekker in slaap wiegen aan boord.

Dag 2 Athene – Korfos

De eerste dag steken we over naar de rust van de Peloponnisos. Een mooie tocht waarbij we Athene achter ons laten liggen, de scheepvaartroutes naar Pireas oversteken en dan zeilen tussen de eilanden Aegina, Lagouses en Angistri naar Korfos.

Korfos is een klein, authentiek vissersdorpje dat op het einde van de middag niets dan rust uitstraalt. Restaurant eigenaar George helpt de Amorgos jachten bij het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met uitzicht op zee genieten van Griekse voorgerechtjes, een groot bord vlees en vis en lokale wijn.

Afstand: ca. 28 mijl

Dag 3 Korfos – Epidavros

De eerste ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Het is lastig kiezen: eerst een stuk zwemmen of snorkelen of een frappé op een terras en genieten van de ochtendzon of een Griekse yoghurt met vers fruit op het voordek? We hebben een korte tocht voor de boeg: vanmiddag willen we in Ephidhavros zijn.

Met de taxi(bus) kun je hier naar het indrukwekkende gelijknamige theater, het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Er zijn alternatieven: op het schiereiland bij Epidhavros vind je tussen de subtropische boomgaarden een klein amfitheater op een prachtige plek. En een stukje verder in de baai kun je snorkelend de ruïnes van een verzonken stad vinden!

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 4 Epidavros – Poros

Vandaag zeilen we naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We zeilen om het schiereiland Methana heen en hebben meerdere mogelijkheden om te ankeren voor een lunch of frisse duik in het blauwe water.

Als je houdt van terrasjes, flaneren en Griekse taveernes zit je goed op Poros! Het is niet groot, maar het is er echt gezellig. Je kunt een kleine klim maken naar de opvallende witte klokkentoren die boven het dorp uitsteekt of je archeologische hart ophalen bij het Heiligdom van Poseidon. En ‘s avonds bouwen we -voor wie daar zin in heeft- een feestje in één van de bars.

Afstand: ca. 22 mijl

Dag 5 Poros – Hydra

Van Poros naar Hydra is geen lange tocht. Je hebt de mogelijkheid om uit te slapen of juist de ochtend te gebruiken om meer te zien van het eiland. Door een smalle zeestraat zeilen we naar het zuiden richting Hydra.

Het plaatsje Hydra heeft een kenmerkende haven waar de huizen als een amfitheater om de baai zijn gebouwd. Het is een populaire plek en wanneer we laat aanleggen, liggen we vaak in de “derde of vierde laag”. De sfeer is een tikkeltje mondain, met prachtige steegjes en achteraf taveernes. Vlakbij de haven is een stuk water afgezet met boeien: hier springen de durfals in het lage zonlicht van de hoge rotsen en de anderen dalen via een trap af om te spelen in de golven.

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 6 Hydra – Aegina

Een lekker stuk zeilen. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg stoppen in verschillende baaien: Mandraki, het kikkereiland, nisos Spathia, Russian Bay of nisos Moni. En ondertussen lekker zeilen, relaxen en zonnen aan boord!

Aegina is een levendig stadje op het gelijknamige eiland. De oude haven met haar kade ligt er in de avondzon prachtig bij. Eén van de beste Amorgos geheimen is de taveerne waar we al jarenlang eten. De eigenaar Petros heeft geen menu kaart, maar toont ons aan tafel zijn menu “live”. Iedere dag weer anders en altijd om te watertanden!

Afstand: ca. 26 mijl

Dag 7 Aegina – Athene

De ochtend zit weer vol keuzes: een toeristische bustrip, per scooter naar de tempel van Aphaia, slenteren door de straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, of koffie drinken op één van de terrasjes?

Als we met een groep jachten zijn, kunnen we vandaag de zeiltocht gebruiken om een wedstrijd te organiseren. Wie kan het snelst zeilen? Leuk en spannend.

De afsluitende avond in Alimos Marina Kalamaki genieten we van het strand of vermaken ons in één van de bars.

Wanneer je de volgende dag later op de dag terugvliegt, heb je de mogelijkheid om ’s ochtends naar het oude centrum van Athene te gaan voor een bezoek aan de Akropolis. Een absolute aanrader!

Afstand: ca. 18 mijl

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie Athene

4.4 gemiddelde uit 114 beoordelingen

Nynke Veldman, Sneek

'Jeetje, wat vond ik het spannend om alleen op vakantie te gaan. Met name omdat ik een beperking heb.
Al die spanning is voor niets geweest want ik heb super genoten op mijn "meezeilvakantie".
Sander (onze schipper) is rustig van aard en overziet alles. Hij handelt daar waar nodig is en geeft je alle ruimte te doen wat jij wilt. Mee helpen is altijd welkom maar hoeft niet. Zwemmen, snorkelen, heerlijk zonnen.... Alles is mogelijk.
De sfeer aan boord was reuze gezellig. We hebben veel lol gehad en ook mooie gesprekken.
Het is een enorm leerzame week in een ontspannen sfeer.
Volgend jaar ga ik weer. Kijk er nu al naar uit!'

Anja Wisse, Kapelle

'Het was de eerste keer dat we zo een soort vakantie hebben gedaan. De schipper had alles goed in de hand eb heeft er voor gezorgd dat we een onvergetelijke week hebben gehad'

anoniem

'Prachtige omgeving, heerlijk weer en af en toe ook nog even actief door het zeilen. Bij wat minder wind, kunnen er ook korte uitstapjes worden gemaakt in de omgeving. '

Hans en Sylvia, 's-Gravenzande

'Onze allereerste meezeilvakantie was fantastisch. Fijne mensen aan boord en professionele begeleiding. een prachtige ervaring waar er wellicht nog meer zullen volgen. Bedankt Geertje en Benjamin'

Emma,

'Voor iedereen die een geweldige zeilvakantie wil hebben; meezeilen met schipper Jaap naar Poros!!!'

Mieke, Utrecht

'Het zeilen was erg geslaagd! Een leuke, diverse groep, gezellige en kundige schipper plus zon en helderblauw water vormden de juiste ingrediënten voor een mooie vakantie! Iedere dag deden we een andere plaats aan. De ene keer aan de kade, de volgende dag aan lange lijnen naar de wal en gebruikten we de bijboot om de wal te bereiken en met de groep te eten. Het varen werd dagelijks afgewisseld met zwemmen en snorkelen en het nuttigen van een zelfgemaakte lunch aan boord. Kortom, een echte aanrader en een garantie voor een fantastische vakantie!'

Egbert, Den Haag

'Ik ben zelf een ervaren schipper en heb deze meezeilvakantie geboekt omdat vrienden van me niet op dit moment beschikbaar waren om gezamenlijk een zeiljacht te huren.
Het is uitstekend bevallen. Naast de uitgebreide kennis en ervaring van Peter, onze schipper, is hij erg prettig in de omgang en draagt hij goed bij aan een leuke sfeer aan boord. Altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden en uit zichzelf vertelt hij ook veel. Als hij ziet dat je het nodige kunt, laat hij dingen ook aan je over. En anders kun je ook regelmatig wat oefenen.
Het was erg gezellig bij ons aan boord en met de andere deelnemers aan de flottielje! ????????'

Patrick de Ruiter, Almere

'Geweldige vakantie gehad, leuke mensen aanboord en de schipper en flottieljeleider Peter is zeer kundig en een toffe vent die echt de tijd neemt om dingen uit te leggen en geeft je de ruimte om alles te proberen op zeilgebied (zelfs achteruit zeilen) kortom erg geslaagde vakantie die ik nog een keerje ga overdoen.'

Kees van der Leij, Beverwijk

'Voor mij een heerlijke tijd van actief bezig zijn maar ook uren lang over de zee staren en niets doen.Dit laatste zal niet iedereen waarderen maar hoort er wel bij.Voor mij is het mooiste, achter het stuur,half windkracht 5 zodat je zowat surft over de golven.Dat gevoel!'

Stephane Van Gijseghem, Denderleeuw, België

'als enige belg in fottiele met 16 nerderlanders ben ik zeer open en vriendelijk onvangen. De info liet te wensen over daar op mijn beschrijf slechts één naam zag staan. aan boord bleken we met 3 te zijn een nog 2 andere boten.'

Margriet, Rhenen

'Het was weer een fantastische heerlijke week. Onze flottielje bestond uit 17 gezellige mensen. De schipper Ron was zeer kundig en we voelde ons 100% op ons gemak. Zeker voor herhaling vatbaar. '

Els Anbeek, Driebergen

'Elke dag gezeild, veel leuke plaatsen bekeken, dolfijnen en schildpadden gezien, leuke mensen ontmoet.
Super vakantie als je van zeilen, afwisseling en gezelligheid houdt.'

marjan, Leiden

'De stralende zon, de blauwe zee en pittoreske griekse dorpjes zijn een geweldige basis voor een mooie vakantie. Als mee-zeiler heb je echter ook te maken met onbekende mensen waar je een week mee aan boord verblijft. Dat hoeft geen probleem te zijn. Ik heb vaak met groepen meegezeild en gemerkt dat je met mensen van allerlei plumage een fijne vakantie kunt vieren. Helaas was dit tijdens onze Amorgosreis niet het geval. De sfeer was slecht. Vanaf de eerste dag werd er over mij geroddeld achter mijn rug. Als bierzuipen en voetbal ook mijn interesse had gehad was dat wellicht niet zo geweest. Maar zo ben ik nou eenmaal niet.In zo''n geval is een week wel lang.'

anoniem

'Gezien de unieke omstandigheden in Griekenland (medicane - sept 2018) hebben we er het beste van gemaakt. Schipper nam verantwoordelijke keuzes voor onze (en flotielje) veiligheid. Samen met de bemanning voor de nodige humor gezorgd tijdens onze 3-daagse anker-trip in de haven van Vatih vanwege de heftige wind. Wie weet volgende keer beter weer?!'

Wvan Winkoop Mulderij, Nijkerk

'het was een heerlijke vakantie ,een geweldige schipper alles was er,Zon ,Water,Wind en veel gezelligheid en ook nog Dolfijnen,en heerlijk eten.in een woord geweldig'

Maartje, Utrecht

'Heerlijke week gehad in Griekenland met amorgos. We hadden een hele leuke flottielje en een relaxte en kundige schipper. Ik zou zo weer boeken!'

Geert Bouman, De Wilgen.

'We hebben het reuze naar ons zin gehad. Veel aandacht voor zwemmen, in baaitjes of snorkelen bij een wrak. Geweldig. Er was voldoende wind, we hebben zelfs een tijdje met dubbel gereefd zeil gevaren. Na een zeildag was het gezellig toeven in een lokale eet gelegenheid gezamenlijk met de bemanning van de flottielje schepen. Het was wederom een super vakantie op een fijn schip.'

Roos, Haarlem

'Een van de beste vakanties en kan het iedereen aanraden. Ik ging aan boord met geen enkele zeil ervaring en kwam er na een week vanaf met een bulk aan nieuwe ervaringen en lichtelijk last van het zeilvirus :)
Het zeilen zelf, slapen op het dek in een baaitje, ankerbiertjes met leuke mensen, heerlijk genieten van Griekse gastvrijheid, dansen in de disco, dolfijnen spotten, knopen oefenen, een ochtend plons in kristalhelder water....het was allemaal superleuk!

'

Gert, Woubrugge

'Heerlijk twee weken gezeild in de Saronische en Argolische Golf. Prachtige landschappen, leuke haventjes en prima eten. Door onze fantastische skipper Geertje werd ons alles over het zeilen bijgebracht en vormden we na een paar dagen een goed team. De sfeer aan boord was geweldig en hebben vele leuke avonturen meegemaakt. Beslist een aanrader om ook eens te doen!'

Niek, Zwolle

'Ik heb een heerlijke vakantie gehad met ons flottielje (totaal 8 boten). Al met al een hoop lol. Op de boot zaten wij met in totaal 6 personen. Onze boot was redelijk krap hiervoor. Door het mooie weer kon er ook aan het dek geslapen worden. Elke dag was het wel een feest om te varen/zeilen. De gemiddelde vaarafstand was ongeveer 20 zeemijl en bijna elke dag konden wij zeilen. Tussendoor heerlijk gezwommen en gegeten in de mooie griekse wateren/baaien. In de avond heerlijk gegeten op de wal in de goede restaurants. Soms met het hele flottielje maar ook in kleinere groepjes of met alleen onze boot.
Natuurlijk ook nog een klei npechgeval gehad en deze werd perfect opgelost door onze skipper. Hierdoor wel Hydra gemist :(
Niet veel meegemaakt van de branden op het vaste land (alleen rook gezien).
Al met al een heerlijke vakantie gehad die naar meer smaakt.
Er komt dus wel een vervolg op deze vakantie!

Bedankt voor deze heerlijke reis. '

Renate,

'Ik heb een geweldige week gehad, we hadden een ontzettend leuke boot. We zijn allemaal een dag dagschipper geweest, dat was heel erg leuk en leerzaam. We hebben niet veel wind gehad, maar de tijd die we overhadden daardoor is goed besteed door te oefenen met aanleggen bijvoorbeeld. De dolfijnen waren een absoluut hoogtepunt! Het eten was prima geregeld en elke avond was er een geschikte gelegenheid om nog ergens iets te gaan drinken en of dansen. Absolute aanrader!'

René Mondelaers, Eerbeek

'Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Prachtig weer; op mooie plekken aangelegd. Heerlijk gezeild.
Goede instructeur .
Enig puntje: op de bevestiging duidelijk opnemen dat schoonmaakkosten verschuldigd zijn 80-130,- bij afmeren. Het staat wel ergens klein in een brochure maar gezien de hoogte van het bedrag is het correcter dit ook extra daar te melden.'

Bob, Almere

'Geweldige ervaring! Afwisselend, heerlijke temp aan boord met zeewind, veel gezien en gezeild, heerlijk gegeten, leuke verhalen/vriendschappen, perfecte mix tussen chillen en sportief, geschikt voor all ages. Jammer dat er op het eind wat gedoe kwam over 120,- schoonmaakkosten. Dat was onvoorzien, niet duidelijk en voelde als ''te duur/nepperij''. Tip: diner 1e dag en laatste dag bij Rest Edem was identiek (beetje eenheidsworst). Ik zou daar een andere invulling aan geven als ik Amorgos was. Verder 110% geslaagd en een aanrader voor iedereen. Note: Sr was mee (71) en die vond het prettig om ca 4 nachten in een hotel aan de kade te slapen. Dit bleek prima mogelijk voor ca 30/40 euro incl. ontbijt (2 pers.). Deze (VIP) optie zou ik ook benoemen op de site als ik jullie was. Spreekt een iets oudere doelgroep wellicht ook meer aan. Gr Bob'

Marieke Neervoort, Schoonhoven

'Een heerlijke ervaring zeilen in de Saronische - Argolische Golf. Prachtige landschappen, leuke haventjes en een gepassioneerde en professionele schipper. Griekenland en de Grieken omarmen je en delen hun mooie land met je. Dat maakt deze reis tot een geweldige belevenis. '

M. Schuit, Lisse

'Enorm genoten van 8 dagen zeilen in de Saronische golf. We hadden een geweldige groep, mooie plekjes gezien, leuk gezeild en met elkaar veel plezier gehad. '

Sammy , Kortrijk

'Unieke ervaring, even weg van het vasteland, de dagelijkse sleur, opstaan met de zon met een zeelandschap. Daarnaast heel wat leuke mensen leren kennen, goed gelachen en goed gedronken :)'

Els, Nieuw-Beijerland

'Superleuke zeilvakantie met een groep van 8 personen: vertrokken als onbekenden en binnen no time een soepel werkend team. Heerlijk gezeild, gezwommen, gegeten, gedronken en een beetje cultuur in Epidaurus. En tot slot een party tot in de kleine uurtjes ...'

Anke, Utrecht

'Deze trip was geslaagd, dankzij de relaxte sfeer aan boord en de flexibiliteit van de schipper. Ondanks het feit dat je elke dag op de boot zit, is toch elke dag anders. Van overnachten in een baai tot uitgaan in een dorpje: voor elk wat wils. als wij aangaven meer van het zeilen te willen leren, legde de schipper ons van alles uit en mochten we ook zelf stukken zeilen. Kortom: een heerlijke week!'

Dominique van Rossum, Oudeschild, Texel

'Wat hebben we heerlijk gezeild ! Iedereen kon meedoen als hij/zij zin had. Van zeilen zetten, voor anker gaan tot aan het stuurwiel staan. Mooie dorpjes gezien en heerlijk in een baai geslapen. Met onze deskundige schipper Eva, die ook voor goede sfeer zorgde. Ik heb genoten en ga zeker nog eens mee.'

marga, steenwijk

'Prima verzorgde zeilreis. Materiaal en instructeurs erg goed. '

Jan van der Weide, Emmeloord

'Het was een fantastisch leuke zeilvakantie met veel afwisseling qua weer en eilandjes. Het is iedere keer weer erg leuk om op A-locatie in een Grieks haventje aan te kunnen meren. Je zit direct in het centrum van het plaatsje met de boulevard aan de andere kant van de loopplank. Geweldig!'

Ellen, Sassenheim

'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'

Catherine, Amersfoort

'Zeilen met Peter was heerlijk. Als je wilt, kun je ook veel leren van hem. Maar wil je het rustig aan doen, is het ook goed.
We zeilden op de Farra. Dit is voor het zeilen een fijne boot, wel is hij wat veroudert. We zaten met 5 gasten aan boord en dat is wat mij betreft echt het maximum. De kuip is niet zo groot. Ben je met meer mensen en is de wind stevig, dan kun je nergens fatsoenlijk zitten. Ook de hutten zijn klein. Bovenin een stapelbed is echt een uitdaging. Voor mij reden om bij een volgende boeking echt eerst te weten hoeveel mensen er aan boord zijn.
'

Jan van Craaikamp, Oostzaan

'We hebben een top vakantie gehad. We zijn als onbekenden van elkaar aan boord gekomen en als vrienden van boord gegaan. De omgeving in de Saronische golf is prachtig. Een ruim zeilgebied. Het weer zat mee met een windkracht varierend van 2 bft tot en met 7 bft. Het schip was een strak zeilende First 45F5 met een uitstekende schipper. Dus wat mij betreft een aanrader om mee op stap te gaan. Groeten Jan van Craaikamp.'

Ruth, Amsterdam

'Als niet ervaren zeiler heb ik op aanraden van een vriend een meezeilreis geboekt. Ik heb genoten en ben enthousiast gemaakt om meer te gaan doen met zeilen. Een meezeilreis is een goede combinatie van inspanning en ontspanning '

Saskia, Rotterdam

'Een topweek gehad! Mede door onze schipper Peter,wat een enthousiasme heeft deze man. Leuk om in flotiele te varen en zo ook met de groepen op de andere boten s avonds te borrelen en eten. '

Philip Schamp, Huise-Zingem

'Dit is een aanrader voor iedereen die er echt eens uitwil en aan niks wil denken ,we hadden natuurlijk ook een fantastische skipper aan boord en de sfeer was enorm goed, s''avonds samen eten met de andere meezeilers en wie wil kon daarna een dansje wagen tot soms in de vroege uurtjes(Peter kent daar goed de weg)dit was voor mij een vakantie die bij de top 5 hoort van alle vakanties die ik tot nu toe heb gehad.
Bedankt skipper Peter, Renaud en Brandt. '

Laura, Franeker

'Dit was voor mij de derde keer dat ik met Amorgos mee mocht zeilen en ik heb drie keer een fantastische vakantie gehad. Ook nu heb ik ontzettend genoten. De combinatie van mooi weer, prachtige omgeving, niks moet en alles mag, lekker bezig zijn maar ook ruim voldoende de tijd om lekker te luieren en veel leuke mensen om je heen vind ik heerlijk. En schippers Peter, Brandt en Renaud maakten het feestje compleet. Mannen bedankt!'

pieter, mierlo

'het was n mooie n leuke ervaring om actief mee te zeilen onder leiding van peter. fijne en rustige schipper. een aanrader voor iedereen'

Sjors van Herk, Duizel

'Mijn laatste zeilervaring was alweer een goede 20 jaar geleden: een weekje zeilkamp in VWO 4. Waar ik naar op zoek was een combinatie van actief, buiten, zon en zee. Wat een geweldige keuze is het meezeilen bij Amorgos daarbij gebleken! We hebben echt een geweldige week gehad met onze schipper Peter - de piraat- van Asselt. Goede uitleg over het zeilen en goede sfeer op boord en aan wal! Wat deze reis leuk maakt is dat je op plekken komt waar je anders nooit heen zou gaan (baaitjes, kleine eilandjes) en de combinatie van lekker zeilen en van Griekenland genieten.
Absoluut een aanrader!'

Toon en Ilse, Gent

'Dit was voor ons de 3e zeilvakantie met Amorgos. In tegenstelling tot de vorige 2 reizen (in Kroatië en de Caraïben) gingen we deze keer ''meezeilen''(aangezien er geen zeilcursus was de week dat we wensen te gaan) in de Saronische Golf.
Ook deze keer hebben we enorm genoten van onze vakantie! Leuk gezelschap aan boord. Een leuke en gemotiveerde schipper. Een nette en goed onderhouden boot. Een activiteitenprogramma (zowel tijdens het zeilen als tijdens de vrije momenten aan wal) aangepast aan de wensen van de deelnemers, met voor elk wat wils.
We kunnen eigenlijk bijna niet wachten om een volgende de zeiltrip te boeken...'

Bert, Leuven

'Ondanks matig weer en wispelturige wind, maakten we met schipper Peter en de rest van de groep er een fantastische week van. Wie weet hebben we zelfs (zeil)vrienden voor het leven gevonden! Dankjewel!'

Jan Wegkamp, Almelo

'Een fantastische ervaring en ontspannend tegelijk.'

milena, zoetermeer

'Meezeilen is een leuke opstap, wij hebben een goede indruk gekregen en zijn enthousiast geworden om te leren zeilen. Een week meezeilen als je voor de eerste keer gaat is ons erg bevallen.'

anoniem

'Peter is echt een topper!'

Peter Gielen, Tilburg

'Weekje meegezeild vanuit Athene 13 juni jl. Heerlijke week, hele leuke groep en een perfecte enthousiaste instructeur. (Peter) Zeil zelf al 8 jaar actief maar veel bijgeleerd deze week. Zeker voor herhaling vatbaar. '

Annemarie Diekema, Apeldoorn

'Al voor de derde keer met Amorgos mee geweest, zeilen in Griekenland is zo heerlijk ontspannen, leuke dorpjes, mooie baaitjes, ''s avonds aan wal hapje eten (tegen lage tot zeer redelijke prijzen). Een weekje helemaal weg van alle stress, wind, water en zon staan daarvoor garant. En alle lof voor Amorgos, de reis was (wederom) prima geregeld.'

Ingrid, Amsterdam

'Heerlijke vakantie gahad, op een mooie en ruime boot. Alle dagen een ander pittoresk haventje, met leuke restaurantjes en lekker eten. De groep (allemaal onbekende mensen) was gezellig en inmiddels zijn de vakantie foto''s uitgewisseld! Het weer en het uitzicht zijn uiteraard fantastisch. Helaas niet altijd genoeg wind om het hele stuk van haven tot haven te kunnen zeilen. Maar, al met al zeker voor herhaling vatbaar! '

mechthild de leijer, Sint-Oedenrode

'hartstikke leuk om te doen en zeker de alleengaanden reizen. '

Mirjam vd Klij, Den Haag

'Wat een heerlijke week! Peter is een geweldige schipper, relaxt en met zeer veel kennis en enthousiasme. De groep was erg gezellig en het klikte snel. Al gauw pakte iedereen aan als dat nodig was; boodschappen halen, de lekkerste lunches werden bereidt, de afwas. Het was een superweek en de batterij is weer helemaal opgeladen. Bedankt Peter en deelnemers!'

Annemieke, Deventer

'Zelfs met echt minder weer, nog een hele fijne week gehad. '

Anita Giezen, Kropswolde

'Super vakantie gehad met geweldig weer. Heerlijk zo''n week op het water. Even heerlijk bij kunnen tanken. Gelijk de eerste dag dolfijnen gespot. Zeker voor herhaling vatbaar.'

Wim Kool, Kedichem

'Het meezeilen is/was een bijzondere gebeurtenis.
men mag alles maar men moet niets.
meer informatie moet er komen voor het leven aan boord en aan de wal. was wat summier
Ik heb een super vakantie belevenis gehad, zou het niet willen missen'

hedi, woerden

'alleen op vakantie en zeilen was voor mij een hele nieuwe ervaring maar wat ben ik blij dat ik deze vakantie heb geboekt. het meevaren en ondertussen ook wat leren van het zeilen in zo'n mooi gebied was echt gaaf. dolfijntjes die meezwemmen langs de boot, het mooie heldere zeewater, het heerlijke eten, elke dag zon, een top schipper, hanneke, die veel ervaring heeft en goeie uitleg geeft en een heerlijke vakantiesfeer aan boord brengt, een leuke groep mensen die ook een doel hebben een leuke vakantie hebben met veel gezelligheid en lol maken en niets moet alles mag. kortom het was echt top! bedankt amorgos voor deze fantastische week.'

Mechthild, Sint-Oedenrode

'Een aanrader. Meezeilen voor alleengaanden. Gelukkig waren het mensen die gewoon een partner hebben en lekker willen zeilen. Overdag lekker op je eigen boot en 's avonds gezellig met anderen ergen eten en de verhalen van overdag uitwisselen. Hartstikke leuk'

<span class="ervaring">"Amorgos kan ik met een gerust hart aanbevelen bij vrienden, familie en bekenden."</span> <span class="naam">Henno, Rhoon</span>

'Het was een prima zeilvakantie. De schipper was goed, een vakman en ook een uitstekend gastheer. Ik hoop in de toekomst wederom (hopelijk met familie en/of vrienden) weer bij Amorgos een zeilreis te kunnen boeken of zelf in flottielje verband op een gehuurde boot te varen. Amorgos kan ik met een gerust hart aanbevelen bij vrienden, familie en bekenden.'

<span class="ervaring">"Een fantastisch leuke week met een gevarieerd gezelschap!"</span> <span class="naam">Annemarie Diekema, Apeldoorn</span>

'Een fantastisch leuke week met een gevarieerd gezelschap! Genoten van zon, zeilen en zee, zeker als je weet dat het in Nederland regent en onder de 20 graden is! Schattige eilanden en havenplaatsjes.

Als je alleen op vakantie wilt gaan is een zeilweek (of cursus) een prima aanrader... alle deelnemers hebben een positieve instelling om er een geslaagde week van je maken. Dat bepaald voor een groot deel de sfeer aan boord. En de schipper was ervaren en een schat! Rustig ankeren zelfs bij golven van een halve meter hoog! Klasse Iris!'

<span class="ervaring">"Als je lekker op het dek ligt te genieten, kan je lekker blijven liggen!"</span> <span class="naam">Liset , beverwijk</span>

'De boot en de schipper waren super! De uitleg die gegeven werd mbt het zeilen was erg goed. Genoeg gelegenheid om te oefenen met alles wat er aan boord kan en moet gebeuren. Maar als je lekker op het dek ligt te genieten, kan je lekker blijven liggen! Verder waren de havens, de eilanden en het nachtleven ook best leuk!
genoten! Alleen beetje pech gehad met de groep. Maar dat heeft voor mij de pret niet kunnen drukken! Ik vond het een fijne week, echt vakantie!!!'

<span class="ervaring">"Een echte aanrader"</span> <span class="naam">Anna Blomme, Genk (BE)</span>

'Een echte aanrader voor wie wil leren zeilen en ook nog wil genieten van de fantastisch mooie eilanden die de schipper je laat ontdekken.

Ook voor de totaal onervaren cursisten is dit een leuke vakantie, daar de nadruk ligt op vakantie, maar je kan met al je vragen terecht bij de schipper.
Singles komen hier met gelijkgezinden genieten van een weekje zon en fun!! Zeker doen als je wil leren zeilen, het azuurblauwe water op zich alleen al loont zich.
Bovendien hou je er altijd nog leuke vrienden aan over die ook van zeilen houden!!

Zal voor mij zeker niet de laatste zeilvakantie zijn.'

<span class="ervaring">"Een week weg voelt als 3 weken vakantie!"</span> <span class="naam">Anne, Amsterdam</span>

'Heerlijke vakantie gehad in Griekenland (saronische golf), wederom the sailing blues nu ik weer thuis ben!
Een week weg voelt als 3 weken vakantie! De farra mag dan een oudere boot zijn, maar wat zeilt ze fijn! Fun crew, mooie lunch/zwem baaitjes met chill time in de hangmat, spelende dolfijnen bij de punt, sangria en bbq op een onbewoond eiland en ruim 10 knopen halen zijn toch wel een paar hoogtepunten die mijn week vakantie aardig samenvatten! '

<span class="ervaring">"Eenmaal op de boot zijn werk en stress spontaan verdwenen..."</span> <span class="naam">Rob Smit, Zwolle</span>

'Heerlijke vakantie. Eenmaal op de boot zijn werk en stress spontaan verdwenen... De ideale combinatie tussen relaxen en meezeilen! Vooral bij veel wind is dit een pure verslaving. Nu al heimwee!'

<span class="ervaring">"De perfecte keuze voor een actieve en toch ook relaxte vakantie"</span> <span class="naam">Judith Budde, Zutphen</span>

'Dit is de perfecte keuze voor een actieve en toch ook relaxte vakantie: zeilen op een prachtige kajuitjacht in de mooie Griekse zee, zwemmen, zonnen, slapen onder de sterrenhemel, dolfijnen zien zwemmen rond de boot, heerlijk eten in leuke havenplaatsjes. Ik vond het erg leuk dat er meerdere boten zijn, zodat je met allerlei mensen kunt optrekken. Kortom: een heerlijke vakantie.'

<span class="ervaring">"Wil je er een week tussenuit en even nergens aan hoeven denken? Ga dan zeilen!"</span><span class="naam">Corelle Strikker, Borne</span>

'Vorig jaar hebben wij een meezeilvakantie in Levkas gedaan. Dat is ons zo goed bevallen dat we dit jaar hebben gekozen voor Athene. Waarom Athene? Er werd ons verteld dat daar toch net wat meer wind is dan aan de west-kant van Griekenland. Dat bleek waar, we hebben op 1 dag na, elke dag vele uren kunnen zeilen. Elke avond deden we een andere haven aan op een ander eilandje. We hebben zelfs een keer ge-bbqt op een onbewoond eiland. We hadden toen (bijna) volle maan en een prachtige sterrenhemel. Wat wil je nog meer?

In maart hebben mijn vriend en ik CWO1 gehaald. Ook bij Amorgos, Muiderzand. Prima geregeld, heel gezellig en superveel geleerd. CWO2; here we come!

Ons doel is om uiteindelijk zelf met een flottielje mee te varen.

Wil je er een week tussenuit en even nergens aan hoeven denken? Ga dan zeilen! Ik kan het iedereen aanraden. Wij blijven daarvoor kiezen voor Amorgos. Alles is goed georganiseerd, de schippers zijn zeer vakkundig en leggen duidelijk uit wat er moet gebeuren.

Volgend jaar zijn wij ook weer van de partij, als het aan ons ligt!'

<span class="ervaring">"Zeker een aanrader!"</span><span class="naam">Frederike, Den Haag</span>

'Het zeilen in Griekenland is heerlijk! Zon, wind en zee. Hou je daarvan én kun je het aan om met 6 of 7 onbekenden een hele week op een toch beperkte ruimte te zitten, dan is het zeker een aanrader!'

<span class="ervaring">"Ontzettend leuke week... leuke mensen... fantastisch weer"</span> <span class="naam">Laura, Franeker</span>

'Ik heb een ontzettend leuke week in Griekenland gehad. Ik mocht de boot delen met leuke mensen, het weer was fantastisch, we hebben lekker kunnen zeilen, mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan en schipper Peter is geknipt voor deze job. De week was voorbij voordat ik het in de gaten had! Tip: neem veel zonnebrandcrème mee!'

<span class="ervaring">"bijzonder om aan het rad te staan van een 45voeter!"</span><span class="naam">Carel, Spaarndam</span>

'Het is bijzonder om aan het rad te staan van een 45voeter. Bij goede wind loopt hij bijna 8 knopen, en bij weinig wind is er lekker veel ruimte aan dek :-) .
Daarnaast is het een cadeautje om elke avond op een ander Grieks eiland te zijn. Ook de bijna verlaten baaitjes onderweg zijn een beleving.'

<span class="ervaring">"Zeer de moeite waard"</span><span class="naam">Karin, </span>

'Deze meezeilreis was zeer de moeite waard. Temeer daar ik in schipper Peter van Asselt een prima instructeur vond die geduldig alles uitstekend kon uitleggen. Plus: hij had zijn vaste adressen waar je aan wal (soms tegen geringe betaling) uitstekend kon douchen! Of gezamenlijk het avondeten gebruiken.'

<span class="ervaring">"Prachtige eilanden gezien, veel gezeild en prachtig weer"</span> <span class="naam">Paul van Kuyk, Driebergen</span>

'Een prima ervaring en actieve vakantie. Prachtige eilanden gezien, veel gezeild en prachtig weer.

Dankzij onze relaxte schipper en mede reizigers veel geleerd en gezeild. Tip: vlieg een dag later terug dan kan je Athene nog even bekijken.'

<span class="ervaring">"Zeilen een aanrader voor iedereen"</span> <span class="naam">Anton, Hedel</span>

'Eerste zeil ervaring en direct begonnen met harde wind en behoorlijk woeste zee, even goed inslingeren. Verder erg kundige schipper die veel rust geeft en je de tijd geeft iets te leren over zeilen.

Natuurlijk waren de medepassagiers erg gezellig en hadden we een leuk gemêleerd gezelschap. Goed weer en veel wind maakte het geheel compleet.

Zeilen een aanrader voor iedereen'

<span class="ervaring">"Het was een heerlijke vakantie!"</span> <span class="naam">Dorien Müller, Zoetermeer</span>

'Het was heerlijk om zo laat in het seizoen nog te kunnen gaan varen, het weer was prima om te zeilen en we hebben ook nog regelmatig gezwommen en in de zon gelegen.
De sfeer onderling was prima en er was ruimte voor iedereen om de dingen te doen die je wilde doen, ondanks het feit dat je aan boord natuurlijk niet veel persoonlijke ruimte hebt. Ik was blij verrast door het gemak waarmee dat ging. De schipper heeft iedereen op zijn eigen niveau begeleid, ook heel fijn. Het was een heerlijke vakantie!'

<span class="ervaring">"we verlangden bij de bagageband op Schiphol al weer terug"</span> <span class="naam">Harry Corte, Zutphen</span>

'Deze vakantie was echt geweldig. Het was een goede afwisseling van(zon)vakantie, actief meezeilen en uitgaan. Mede te danken natuurlijk aan onze schipper Peter. Hij weet zijn passie voor zeilen goed over te brengen op de groep. Dus naast een ontzettend leuke tijd ook nog dingen opgestoken over zeilen.
We konden het als groep goed met elkaar vinden, en verlangden bij de bagageband op Schiphol al weer terug naar onze tijd samen in Griekenland.
Amorgos, efcharistó! '

<span class="ervaring">"Alle voorzieningen waren erg okay"</span> <span class="naam">Ciska, Den Haag</span>

'In september 2012 mee geweest met een week "actief meezeilen" en heb het enorm naar mijn zin gehad. We hadden een gezellige groep mensen en een hele leuke en goede schipper. Ik had "seabands" om (polsen) ter voorkoming van zeeziekte, want ik wist dat ik daar gevoelig voor was. Dat werkte uitstekend en is een echte aanrader! Oordoppen zijn ook onmisbaar, als je niet gestoord wilt worden van geluid in de havens of je mede reisgezellen aan boord. De één gaat natuurlijk later naar bed dan de ander of staat eerder/later op. Bedden sliepen erg goed en dat terwijl ik toch wel eens aardig last van mijn rug kan hebben. Alle voorzieningen waren verder ook erg okay! Kortom ik ga volgend jaar weer. '

<span class="ervaring">"ondanks de korte nachten, helemaal tot rust gekomen"</span> <span class="naam">Jitske, Den Haag</span>

'Ik heb een heerlijke week gehad op de Farra met Schipper Peter en mijn medereizigers Ciska, Bas, Harry, Jasper en Jurriaan. Een leuke groep! Het water en het zeilen werkt heerlijk ontspannend en ik ben, ondanks de korte nachten, helemaal tot rust gekomen. Door de ervaring van de schipper hebben we mooie plekjes kunnen zien. Zeker een aanrader voor mensen die houden van een actieve vakantie, maar toch ook willen ontspannen.'

<span class="ervaring">"onvergetelijk ... ongelofelijk"</span> <span class="naam">Jasper van Tongeren, IJmuiden</span>

'Het actief meezeilen heb ik als onvergetelijk ervaren. Alles wat een vakantie zou moeten hebben, had deze. Lekker actief meehelpen met het zeilen als je wil, doe je liever niks mag en kan dat ook. In de ochtend werd ik dagelijks gewekt door de opkomende zon, prima te doen wanneer het in de nachten boven de 20 graden blijft. Vervolgens maakten we het schip klaar om de havens uit te varen op weg naar het volgende eiland. In de middag gingen wij voor anker in een baai om daar lekker te lunchen, zwemmen en te snorkelen. Daarna ging de tocht weer verder om de volgende haven weer binnen te gaan waarna het dagelijks weer een opoffering was een ankerbiertje te nemen na het aanleggen. Even een kijkje nemen op het eiland of gewoon lekker aan dek blijven vertoeven. Rond half 9 gingen we met de bemanning van onze 3 schepen naar een lokaal restaurantje. Daarna gingen velen van ons richting een cocktailbar om daar de dag af te sluiten en de volgende dag weer opnieuw te beginnen. Het eiland met de meeste charmes was voor mij Hydra, waar we eerst 3 boten over moesten klimmen om de steiger te bereiken. De rust op dat eiland is ongelofelijk, ''''back to basics'''', er zijn slechts 2 auto''s en veel ezels. Reviews maken niet veel indruk op mij, maar de reviews die ik voor mijn vakantie gelezen heb begrijp ik nu als geen ander. Dit zal ik zeker nog eens dunnetjes over doen, helaas moesten wij gister afscheid nemen van de groep en schipper Peter, maar houden wij nog contact met elkaar.

Ook wil ik mijn bemanning, de bemanning van de cursusboot, de heren op de flottielje en zeker schipper Peter bedanken voor deze mooie week en graag tot ziens'

<span class="ervaring">"Waarom zitten er niet meer uren in een dag!?"</span> <span class="naam">Jessica, Hoofddorp</span>

'Een heerlijke week gehad op de "Farra" bij schipper Peter. Waarom zitten er niet meer uren in een dag!?
Prachtig weer, leuke havens, genoeg wind, nieuwe vrienden.
Mij zien jullie zeker terug! Carib 2013!'

<span class="ervaring">"goede combinatie voor wie wilt zeilen en uitgaan"</span> <span class="naam">Jacob de Jongh, </span>

'Ik heb al meerdere zeilreizen geboekt bij Amorgos en telkens bevalt het prima. Het gebied onder Athene is een goede combinatie voor wie wilt zeilen en uitgaan. Echt een aanrader!'

<span class="ervaring">"Last but not least hebben we dolfijnen gezien"</span> <span class="naam">Karin, Amsersfoort</span>

'We hadden de eerste week veel wind en hebben daardoor geweldig kunnen zeilen. We hebben zelfs één keer ''s nachts gezeild wat een fantastische ervaring was. De tweede week was er minder wind, maar precies genoeg om Naphlion te kunnen aandoen, in een baaitje met barbeque te overnachten en de plaatsjes te bezoeken die we de eerste week door de wind niet konden doen. En last but not least hebben we dolfijnen gezien! Zeer geslaagde vakantie die ik iedereen kan aanraden.'

<span class="ervaring">"Nooit eerder van m''n leven gezeild, maar wat een fijne ervaring!!"</span> <span class="naam">Marianne Hobé, Tiel</span>

'Wat een heerlijke tijd heb ik gehad op de Farra, een van de zeilschepen van Amorgos. Nooit eerder van m''n leven gezeild, maar wat een fijne ervaring!! Leren Zeilen met de hele crew in een fijne en ontspannen sfeer! Maar ook samen zorg dragen voor t leven aan boord. " Je doet wat je doet, en wat je doet is goed... "En dat alles onder t toeziend oog van een ervaren schipper!! Ik heb een top tijd gehad!'

<span class="ervaring">" puur genieten van het gevoel van rust, ruimte en vrijheid"</span> <span class="naam">anoniem</span>

'Voor mij was deze reis een soort "alternatieve therapie" om het hoofd leeg te maken. Enkele dagen leven in een andere wereld; samen met andere meezeilers op een prachtig blauwe zee. De schipper van Amorgos stimuleert en activeert zoveel als jij wilt, niks moet. Je ontwikkelt zeebenen en verlegt je eigen grenzen door te gaan snorkelen, aparte Griekse gerechten te eten of te zwemmen als nooit te voren. Af en toe komt er wat adrenaline vrij wanneer je de boot schuin zeilt of er dolfijnen langs komen zwemmen. Er is altijd wel iemand aan boord waarmee je kunt kletsen, samen een stadje bekijken of kunt shoppen. Verder is het puur genieten van het gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Deze reis is een aanrader dus !'

<span class="ervaring">"Kortom, een TOP week"</span><span class="naam">Caroline van Wijk, Den Haag</span>

'Snel geregelde zeilvakantie! Heerlijk een week op het water, veel gezeild en geankerd in gezellige haventjes. Het was écht even weg van de snelweg en je hoofd leeg! Schone en goed onderhouden boot. Fantastische, vrolijke schipper. Kregen veel uitleg over zeilen en altijd in voor een geintje. Kortom, een TOP week. Neem wel oordoppen mee voor in de haven van Athene. Erg veel harde muziek en lawaai tot ''s morgens vroeg. Mét oordoppen prima geslapen!'

<span class="ervaring">"Een absolute aanrader"</span><span class="naam">Willem Mak, Veenendaal</span>

'Als zeiler ben je geen stilzitter, actief meezeilen zonder de eindverantwoordelijkheid is ons zeer goed bevallen. De Schipper hield een oogje in het zeil terwijl hij het schipperen aan ons als beginnend zeezeilers overliet en corrigeerde niet te vroeg maar ook niet te laat, we hebben weer veel bijgeleerd.
Actief meezeilen in Griekenland, is een absolute aanrader voor wie de combinatie zoekt tussen vakantie en actief bezig zijn met de elementen.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod