zeilcursus-nederland-109.jpg

Zeilcursus afgestemd op jullie wensen

Wil je met een groepje vrienden, familie of collega's een zeilcursus volgen? Dan is de driedaagse een aanrader als startpunt: lang genoeg om grote stappen te maken en er helemaal uit te zijn, kort genoeg om als een weekend of midweek te plannen in ieders agenda.

Drie dagen helemaal weg. We varen deze tochten met maximaal vier volwassenen per zeiljacht. Wil je met een grotere groep? Dan boek je twee groepscursussen.

Maatregelen en tips voor deze cursus ivm. coronavirus » kijk onder praktisch
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. We vertrekken 2 keer per week tussen half maart en eind oktober. In onderling overleg zijn andere dagen mogelijk en kunnen we de cursus 1 of 2 dagen langer of korter aanbieden.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas (zie ook praktisch)

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [675] => Array
            (
              [pakket_id] => 675
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [1196] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 1196
                      [element_container] => Array
                        (
                          [1652] => Array
                            (
                              [element_id] => 1652
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [23679] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 23679
                                      [titel_content] => Jachtzeilen CWO 1&2 non-tidal (deelname: privé of eigen groep)
                                      [omschrijving_content] => Ons uitgangspunt voor iedere zeilcursus zijn de omstandigheden en het zeilniveau van de deelnemers. In die zin is iedere cursus maatwerk. Voor een groepscursus geldt dat zo mogelijk nog meer: je hebt veel invloed op de inhoud en opbouw van de cursus. Gebruik de drie dagen om -afhankelijk van ervaring- volwaardig te leren kajuitzeilen als bemanning of schipper. Of focus op het niveau van je groep als geheel: zodat een zeilvakantie met het z'n allen binnen bereik komt. 

Je kunt de groepscursussen al boeken met 2 personen: dat biedt ook de mogelijkheid er een intensieve privé training van te maken.

Slapen aan boord op het water

In overleg met je instructeur bepaal je waar jullie heen zeilen. Bij een meerdaagse cursus kun je iedere avond in een andere haven overnachten. Je slaapt aan boord in een hut of in de kajuit. 's Ochtends ontbijten we bij lekker weer in de kuip met uitzicht op het water. Wil je aansluitend voor of na de cursus overnachten dan kun je voor een schappelijke prijs een trekkershut, "beach lodge" of duinhuis op de marina reserveren.

Ruimte voor andere activiteiten?

Tijdens een groepscursus is er natuurlijk ook tijd om andere dingen te doen. Leg aan in de oude haven van Muiden of overnacht in Amsterdam! Geniet languit in de kuip van het zonnetje of ga paling eten in Volendam. En omdat we 3 dagen achter elkaar zeilen zijn de mogelijkheden best groot: Markermeer, IJmeer, Gouwzee en het IJ. We kunnen verschillende havens aandoen, waardoor je heel snel een "vakantiegevoel" hebt!

Het aantal personen

We geven maximaal 4 personen per zeiljacht les. Hoe kleiner de groep, hoe intensiever de cursus wordt, besef je daarbij dat een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is om goed te "leren". Je zult veel indrukken op doen en daarom lassen we met kleine groepjes (2 personen) in overleg ook uurtjes "relaxen" in.

Hoe ziet een CWO 1&2 zeilcursus eruit?

De dagen splitsen we in lesblokken waarin iedereen op zijn eigen niveau aan bod komt. In onderling overleg bepaal je de lengte van de blokken en welke onderdelen de nadruk krijgen. Rond de middag lunchen we aan boord. 's Avonds zoeken we in Marina Muiderzand of één van de historische havens aan het Markermeer of IJsselmeer een rustig plekje om te overnachten.

Doel van de cursus

Samen met onze instructeurs leer je tijdens deze zeilcursus snel, veilig en verantwoord handelen op een kajuitzeiljacht. Daarbij is het doel van de cursus Jachtzeilen CWO 1 om je op te leiden tot een volwaardig bemanningslid en van Jachtzeilen CWO 2 tot zelfstandig schipper onder rustige omstandigheden. Deze twee niveaus combineren we op één jacht zodat je daadwerkelijk "schippert" of "bemant" en leert door de niveauverschillen aan boord.

Onderdelen van de training

We leiden je op volgens de regels van de CWO waarbij we veel aandacht besteden aan verschillende leerstijlen, communicatie, verschil in niveaus en een prettige sfeer aan boord. We behandelen, natuurlijk afhankelijk van je niveau, de volgende onderdelen: - basiszeilen (oploeven, afvallen, overstag, gijpen, zeilstanden etc.); - basis motormanoeuvreren (schroefeffect, straatje keren, etc.); - jachtetiquette (vlagvoering, onbeheerd achterlaten); - navigatie (leren omgaan met kaart, plotter en passer, koersberekeningen, gebruik van almanak, etc.); - schiemannen; - MOB (man-over-boord); - bijzondere manoeuvres op motor (koppelvaren, lager-, hoger- en langswal op motor); - tochtplanning en tochtvoorbereiding; - de werking en het onderhoud van de motor; - het aanvaren van havens, sluizen en bruggen; - boxvaren; - het omgaan met marifoon; - het leren werken met gps; - veiligheid aan boord.

Theorie

De theoretische kennis die voor het Jachtzeilen CWO 1 & 2 diploma vereist is, komt tijdens de training in korte blokken aan bod. Hier hoef je geen theoriecursus voor te volgen. Wil je graag beslagen ten ijs komen, dan is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers een goed studieboek. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor andere zeilboeken, links en leskaarten die we gebruiken.

Diploma en vorderingenstaat CWO 1 of 2

Welk CWO niveau je in een meerdaagse Jachtzeilen CWO 1 & 2 training haalt, is afhankelijk van je voorkennis, je ervaring, je leersnelheid en ook van het weer. Een indicatie wat je kunt bereiken is: Geen ervaring: 3 dagen: vorderingenstaat 1 of diploma 1 6 dagen: diploma 1 of vorderingenstaat 2 9 dagen: vorderingenstaat 2 of diploma 2 Gemiddelde ervaring 3 dagen: diploma 1 of vorderingenstaat 2 6 dagen: vorderingenstaat 2 of diploma 2 Veel ervaring 3 dagen: vorderingenstaat 2 of diploma 2 [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [23682] => Array ( [content_id] => 23682 [titel_content] => [omschrijving_content] => Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. We vertrekken 2 keer per week tussen half maart en eind oktober. In onderling overleg zijn andere dagen mogelijk en kunnen we de cursus 1 of 2 dagen langer of korter aanbieden. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [23685] => Array ( [content_id] => 23685 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De prijs van de cursus is per persoon en inclusief: - accommodatie aan boord van het zeiljacht, - brandstof, - zeilkleding, - reserveringskosten, - ervaren instructeur. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [23686] => Array ( [content_id] => 23686 [titel_content] => Niet inbegrepen: [omschrijving_content] => - maaltijden, - havengelden buiten de thuishaven, - annuleringsverzekering, - bijdrage aan de boordkas (zie ook praktisch) [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2422] => Array ( [subpakket_id] => 2422 [element_container] => Array ( [3465] => Array ( [element_id] => 3465 [content_container] => Array ( [24931] => Array ( [content_id] => 24931 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Maatregelen en tips coronavirus

We zijn superblij dat we cursussen mogen geven. Je zult begrijpen dat de cursussen door de maatregelen niet altijd gaan zoals voor de corona pandemie. De actuele aanpassingen voor je cursus of vakantie communiceren we op deze plaats of via e-mail. De aanpassingen kunnen van week tot week veranderen.

Aanpassingen tijdens de 3-daagse groepscursus

Tijdens een 3-daagse zeilcursus voor groepen of gezinnen hebben we een aantal spelregels, waarmee we de cursus aanpassen aan de actuele maatregelen. Omdat de aanpassingen veranderen per week geven we je een beeld met een aantal voorbeelden uit 2020:

- Varen met minder deelnemers bijv. maximaal één huishouden aan boord of met minder deelnemers (2 of 3 deelnemers ipv. 4).
- Overnachten in gescheiden slaapruimten (tenzij jullie uit hetzelfde huishouden komen)
- Zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de haven komen.
- Extra aandacht voor de hygiëne aan boord.
- Ook aan boord zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden van iedereen buiten je eigen gezin*
- Mondkapje in de kajuit wanneer je daar met anderen bent.

* Er zullen aan boord situaties kunnen voorkomen, waarbij we de 1,5 meter even niet kunnen aanhouden. Instructeurs zijn getraind om dit zoveel mogelijk te vermijden en zullen nu minder of anders ingrijpen. Maar het is van belang voor ieders veiligheid dat ze ingrijpen als dat nodig is! Neem hierin ook eigen verantwoordelijkheid waar mogelijk. Afstand houden doen we samen.

Wat als?

De maatregelen kunnen een zeilcursus onmogelijk maken. In dat geval zijn we helaas genoodzaakt te annuleren. We doen er dan alles aan om je 3-daagse cursus te verplaatsen zodat jullie op een later moment wel kunnen zeilen. Dat doen we in overleg met jou. Mocht dat niet lukken, krijg je je geld terug.

Wanneer we jullie - ivm. de maatregelen - moeten vragen om thuis te overnachten, maakt dat een 3-daagse cursus echt anders. Het liefst zeilen we een 3-daagse tocht natuurlijk met overnachtingen. We annuleren de cursus dan niet, zodat jullie toch zeilles krijgen. Maar in dat geval mag je hoe dan ook omboeken naar een later moment (wanneer jullie voor een echte 3-daagse tocht gaan).

Ook wanneer we het maximaal aantal deelnemers moeten verlagen tot onder het aantal waar jij voor hebt gereserveerd, verplaatsen we de 3-daagse cursus naar een moment waarop we weer met alle deelnemers tegelijk aan boord mogen varen.

Opmerkingen en adviezen:


- Verblijf zo veel mogelijk in de buitenlucht, zoals bij een zeilvakantie hoort ;-). Dus: aan dek, op het terras of in het water.
- Zorg voor goede ventilatie van de binnenruimte aan boord: ramen, luiken en deuren open.
- Neem handzeep mee voor onderweg.
- Douches in de jachthavens zijn gesloten.

De gezondheidscheck

De veiligheid van deelnemers en instructeurs staat voorop. Daarom vragen we iedereen voorafgaand aan een cursus de gezondheidscheck te doen door de onderstaande vragen te beantwoorden. Indien je één van de vragen met ja beantwoordt, annuleer dan je cursus of vakantie en blijf thuis.

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

En ook...

We vragen je natuurlijk ook de algemene richtlijnen van de overheid te volgen. Dus:
- Was vaak je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen dan je gezinsleden.
- Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.
- 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.
- Blijf thuis bij gezondheidsklachten en annuleer je cursus of vakantie.
- Vermijd drukte (ga weg als je geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Zeilniveau's

Ervaring is niet nodig. Het niveau van de deelnemers aan een Jachtzeilen CWO 1 & 2 training varieert van iemand voor wie dit een eerste kennismaking met zeilen is tot iemand die een eigen jacht heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren en toetsen op een zeilschool aan de CWO jachtzeilen criteria.

We combineren niveau 1 en 2. Dat geeft ons de mogelijkheid om gedifferentieerd les te geven. Over het algemeen verbetert dat de leersnelheid: je leert veel meer door naar cursisten te kijken die een ander niveau hebben dan jij zelf.

Op- en afstaptijden

De kajuitzeilopleidingen beginnen op de opstapdag om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigen op de afstapdag om 17.00 uur.

Groepsgrootte

Ben je met z'n twee of met een groep vrienden of familie dan kun je een CWO zeiltraining als groepscursus boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere cursisten bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud van de training.

We geven maximaal 4 volwassenen per zeiljacht les. Hoe kleiner de groep, hoe intensiever de cursus wordt. Houd er rekening mee dat een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is om goed te "leren". Je doet veel indrukken op en daarom lassen we voor kleine groepjes (2 personen) in overleg ook uurtjes "relaxen" in.

Wil je met een grotere groep zeilles? Boek dan twee cursussen. We varen met twee of meer jachten dan dezelfde tocht.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De boordkas

Bij de meerdaagse cursussen of tochten wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen en het havengeld in de andere havens worden betaald. De instructeur is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie ervaringstochten en cursussen! Zij zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Kenmerkend voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne cursus. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers.

Start driedaagse

Bij een CWO 1&2 cursus gaat de tijd snel. In korte tijd leren, oefenen, toepassen in de praktijk, bespreken en herhalen van verschillende onderdelen van het kajuitzeilen. Ook een cursus gieten we zo veel mogelijk in een 'vakantietocht'.

En drie dagen maken een echte tocht mogelijk! Je slaapt aan boord, we doen verschillende havens aan en eten droog en warm in de kajuit, onder een stralende ochtendzon op het dek of aan een gezellige kade in een oerhollandse zuiderzee haven.

Dag 1 Muiderzand - Volendam

In Marina Muiderzand worden we door onze instructeur verwelkomd aan boord van het jacht. We maken kennis met elkaar. We hebben allemaal een driedaagse cursus geboekt. Eén deelnemer heeft al een zeezeilcursus in Griekenland gedaan en wil graag zijn CWO-diploma Kajuitjachtzeilen 2 halen.

De instructeur zet uiteen wat we deze drie dagen gaan doen en vraagt wat we willen leren, op welk niveau we zitten en wat onze verwachtingen zijn. Na de koffie leggen we onze bagage in de hut en krijgen vervolgens uitleg over het jacht. De cursus is begonnen!

We beginnen met een aantal kleine oefeningen buiten de haven om "het gevoel" te krijgen. We varen achtjes om te kijken hoe ons zeiljacht draait en reageert. We onderzoeken welk effect de schroef heeft bij het achteruitvaren en vervolgens varen we de haven in voor een blok havenmanoeuvres.

Rond één uur is het tijd om te zeilen. Het waait lekker, windkracht 4. De instructeur heeft oefeningen die geschikt zijn voor dit weer, gericht op het uitbreiden van onze zeilvaardigheden. Al trainend zeilen we richting Volendam. Hier lopen we tegen vijf uur binnen.

Nadat we hebben aangelegd evalueren we de dag en worden alle punten die we vandaag hebben behandeld op onze leskaarten afgetekend. Een zinvolle dag waarbij we uitstekend les hebben gekregen. 's Avonds gaan we uit eten in een van de vele restaurants die Volendam rijk is.

Dag 2 Volendam - Hoorn

Vandaag de tweede dag van onze CWO-training. We hebben er weer zin in. Na een lekker ontbijt legt Joost, onze instructeur, uit wat we vandaag gaan doen. We beginnen met havenmanoeuvres en boxvaren. Daarna zullen we uitvaren richting Hoorn.

De ruimte in de haven is beperkt en we moeten optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die we hebben. “Straatje keren” is een oefening die na een aantal keer met de aanwijzingen van Joost best goed lukt in de kleine ruimte. Een jacht van 11 meter goed in en uit een box varen blijkt best lastig. Maar met wat handigheidjes bij het gebruik van de lijnen en de juiste dosering van het gas, lukt het ons uiteindelijk probleemloos.

Na voor iedereen nog een specifieke motoropdracht om te werken aan onze eigen aandachtspunten verlaten we Volendam om koers te zetten richting Hoorn. Onderweg oefenen we "man-over-boord" en kruisen we op en af. Eenmaal in Hoorn doen we nog een kleine oefening in koppelvaren en leggen het jacht uiteindelijk aan in de gezellige oude haven. Wederom een perfecte dag.

Dag 3 Hoorn - Muiderzand

Helaas alweer de laatste dag van onze driedaagse cursus. Vandaag brengen we de navigatielessen van Joost in praktijk. De koers wordt nauwkeurig berekend en uitgezet richting Marina Muiderzand.

Met opdrachten maakt Joost dit lastig en verbreedt onze kennis. Af en toe raken we toch gedesoriënteerd en maken peilingen om onze aanpak te controleren. Joost helpt ons om door de bomen het bos weer te ontdekken.

Bij Muiderzand verhogen we de snelheid van onze "boot-handeling" door het stormrondje uitgebreid te trainen. Wanneer het lekker loopt, wijst Joost ons op details per persoon om verder te verbeteren. Het blijkt nog sneller te kunnen!

Nog één keer mogen we allemaal het jacht een box in varen. En als we eenmaal liggen, evalueren we de laatste dag en onze driedaagse tocht. Eén van de deelnemers haalt CWO 2, ik zelf functioneer op CWO-niveau 1 en de derde deelnemer krijgt ook het CWO-diploma Kajuitzeilen 1 met een vorderingenstaat voor een aantal onderdelen van niveau 2.

Onder het genot van een ankerbiertje proosten we op 3 mooie dagen. Op naar een volgend zeilavontuur!

Wat anderen vinden?

Groepen: Jachtzeilen CWO 1&2

8.7 gemiddelde uit 140 beoordelingen

Lies, Voorburg

'Gewoon een keer een mailtje gestuurd om een weekend te zeilen met mijn drie kinderen, kijken of dat ging. In deze Corona tijd heel erg spannend en ook voor Amorgos een goede try-out om te proberen hoe je instructies geeft over de mobiele portofoon.
Driedubbel en dwars top weekend gehad, super weer, weinig wind dus perfecte leeromgeving,mijn drie kids blekken ware schippers en instructeur Jaap bleek een absolute koning. Heel rustig en nooit gestresst heeft hij ons via de portofoon de beginselen vh jachtzeilen bijgebracht. Moe en voldaan maar een prachtige ervaring rijker en zonder enige angst meteen plannen gemaakt voor de zomervakantie in Corona tijd! Bedankt Amorgos! Bedankt Jaap!'

Rob Feenstra , Tilburg

'Oktober 2019 weken 3-daagse gezinscursus gevolgd. Een 12 jarige zoon, een 18 jarige dochter, vader en moeder op een verschillend zeilniveau. Met toch al best wat zeilervaring en verschillende niveaus hadden we allemaal andere doelen. Onze instructeur Jan voelde dat feilloos aan en heeft ons allemaal een stap verder gebracht en ondertussen leerde hij ons hoe als team beter te communiceren aan boord. Zelfs met windkracht 6/7 hebben wij ons geen moment onzeker gevoeld dankzij Jan.En Jan is een fantastische gastheer. Hij is altijd aan het zorgen en houdt rekening met iedereen maar is niet bang om er iets van te zeggen als je niet voldoende deelneemt en bijdraagt aan het leven aan boord. Ook de andere instructeurs van Amorgos waren heel vriendelijk en gaven je een welkom gevoel.Het was lastig om op maandag weer aan het werk te gaan... maar wij komen terug hoor! '

Karin Mathysen Gerst, Oegstgeest

'We hebben in drie daagse cursus met 4 personen heel veel geleerd. De informatie alsook de tijd om te oefenen was goed. De uitleg en feed back fijn. Ben zekerder geworden op de boot en kan zelfstandig op de motor varen. Veel verschillende onderdelen zijn aan bod gekomen. Han is uitstekende instructeur.
De boot was voor Rik minder geschikt. Voor boeking was ons toegezegd dat we een boot met sta hoogte zouden kringen. Ook vonden wij de kuip van het schip niet fijn. Niet lekker zitten aan kleine tafel. Geen fijne zit plekken buiten. Boot was bij aanvang niet écht lekker schoon.
Tip! Een opleidingsschip met meer luxe.
'

Lian Katsman, SOEST

'Wat hebben wij een toffe dagen gehad met schipper Frank. Niets was hem teveel, met rust aandacht en enthousiasme heeft hij ons de beginselen van het zeilen bijgebracht en hebben we fantastische dagen gehad. We stellen een nieuw doel, dus wellicht tot ziens op een volgende keuze om uiteindelijk met een flottielje mee te kunnen gaan! '

anoniem

'met gezin(3 kinderen van 17/16/11jr) 3daagse zeilcursus gedaan. Wat een leuke manier om te ontdekken of zeilen iets voor jou is.
Met 8+ knopen over het water met zo''n grote boot is een bijzondere ervaring.
Wij vonden het leuk/spannend en gezellig.
Onze instructrice Jolanda was super heeft ons in 3 dagen als gezin de basis geleerd van het zeilen.
Wij gaan hier zeker een vervolg aan geven!'

Daan, Hengelo gld

'We hebben als gezin enorm genoten van de drie dagen, lekker ontspannen zeilen, op het Markermeer. Ondanks de soms te harde wind wist de instructeur alles prima te verpakken en voor elk wat wils aan te bieden. Jan bedankt voor de het verzorgen van drie heerlijke dagen en wie weet misschien tot ziens bij een volgende cursus.'

Sara, Ridderkerk

'Wij zijn met ons gezin en twee tieners cursus CWO 1 gaan doen. Heel veel geleerd in korte tijd. We hadden geen zeilervaring, maar dit is heel goed te doen. Goede manier om te leren zeilen. Ook leuk om andere gezinnen tegen te komen die met hetzelfde bezig zijn. Onze kinderen hebben zich vermaakt en ook die kregen aan boord rollen waardoor die zich niet hoefden te vervellen en hun telefoon en iPad niet hebben gemist :-) we hebben zon gehad en 1 dag regen met veel wind. Dat laatste was juist super gaaf weer om in te zeilen. Onwijs veel lol gehad. ‘Slecht’ weer hoeft echt geen belemmering te zijn.'

Xandra, Eindhoven

'Wij (moeder met drie kinderen van 20, 18 en 15 jaar) zijn net terug van een 3-daagse cursus jachtzeilen. Ons doel was om ervaring en zelfvertrouwen op te doen in een (groter) kajuitjacht voordat we volgend jaar flottielje gaan varen. We konden allemaal al goed zeilen in open bootjes en daar werd perfect rekening mee gehouden door Renato, onze skipper. We hebben relatief veel geoefend met manoeuvreren op de motor in de havens en zeilend wat minder mijlen gemaakt. Het was echt ons feestje. Wij kozen waar we naar toe wilden, wat we wilden oefenen, dat we aan boord wilden koken en we kregen ''s avonds nog theorieles over navigeren en manoeuvreren toen we daar om vroegen. Renato is er heel goed in om per persoon de oefeningen te starten vanuit waar diegene goed in is. Super motiverend. Hij ziet en benoemt alles en blijft super rustig als iets niet helemaal gaat zoals de bedoeling was. Hoewel er, mede door de pittige wind, nog een aantal dingen zijn om aan te werken voor we allemaal CWO2 hebben gehaald, hebben we ons doel bereikt. Het (zelf)vertrouwen is er! Tussen nu en volgend jaar zomer nog een dagje extra oefenen met ankeren, manoeuvreren en MOB (Willem!!) en dan zijn we klaar voor die flottielje. En ook daarover hebben we tijdens deze 3-daagse een goed advies gehad: dat we als fanatieke zeilers misschien meer op ons plek zijn als we naar de Oostzee gaan, in plaats van naar de Middellandse Zee. Iets om nog even over na te denken.'

Floris, Den Haag

'Uitstekende ervaring door de familie 3 dagen (lang weekeind) cursus op kajuit zeilen te laten doen op het IJsselmeer. vakantie, leren, nederland verkennen en relaxen. Werkelijk uitstekend. Instructeur was zeer bekwaam, geduldig en proactief en heeft ons veel zeer nuttige handigheden en veiligheids weetjes en praktijken bijgebracht. Ik heb jaren lang gezeild, zelf aangeleerd, en heb hier erg veel aan gehad. Iedereen in de familie kan nu veel meer en heeft meer vertrouwen gekregen in het zeilen maar ook in elkaar. '

Niels, Muscat, Oman

'Heerlijke drie dagen cursus met mijn zoons en vader als voorbereiding op een week flotielje zeilen en daarnaast de gelegenheid om de CWO vaardigheden op te doen. We hebben alle punten doorlopen die belangrijk zijn voor het flotielje zeilen, zodat ik vol vertrouwen onze vakantie in Griekenland tegemoet zie met mijn zoons als volwaardige crew. En natuurlijk ook mooi gezeild op het Ijmeer.'

Marlies, Amsterdam

'Zeilles met de hele familie bij Amorgos is leuk, gezellig en leerzaam. Wie met zn kinderen wil zeilen moet dit echt gaan doen.'

Michiel, Losser

'zeer goede instructeur die je zelf fouten laat maken om goed te leren. Binnen 3 dagen veel geleerd en zelfvertrouwen gekregen'

Mathieu, Ravels, België

'Perfecte zeilervaring, zeker door de geweldige instructeur (Rob), die het instructieprogramma helemaal op maat (en tot laat in de avond) aanleverde, zeer effectief en geslaagd. Ook heel gezellig. En zowaar in drie dagen van onervaren naar behalen CWO 1 (wel hard werken, maar daar hadden we dan ook zelf om gevraagd). We bevelen Amorgos, instructeur Rob en deze zeilcursus zonder meer aan!'

René Mondelaer, Eerbeek

'Bijzonder goede cursus geweest. In 3 dagen veel geleerd; meer dan verwacht. Uitermate nuttig om te zien hoever je het zeilen beheerst en of het verantwoord is met een grotere boot alleen weg te gaan.
'

Jan, Noordwijk

'De wens was om mijn CWO 1 te halen, maar het belangrijkste dat mijn vrouw en kinderen die voor het eerste echt vaarden het naar hun zin hadden en ook niet iets leerde. Hier is heel goed rekening mee gehouden.
Toen we na dag drie weer in de auto stapten vroegen mijn kinderen: Wanneer gaan wij weer? En ik heb mijn CWO 1.
Dankzij een top instructeur! '

Kelly, Amsterdam

'Super leuke drie dagen! Veel geleerd en doel
behaald: klaar zijn voor de zeilvakantie Kroatië. Han was top en heeft ons allemaal weer verder gebracht in het zeilen.'

Paul Hansman, Utrecht

'Top om het jachtzeilen onder de knie te krijgen, als je persoonlijke aandachtspunten aangeeft wordt hier veel aandacht aan besteed door de instructeur. Met CWO 2 kielboot is de kajuit cursus een prima vervolg als je meer wilt.'

Ariane, Utrecht

'Met het hele gezin effectief voorbereid op onze flottielje vakantie komende zomer. Ook ervaring opgedaan met windkracht 8, zonder dat het (te) spannend werd. Alle deelnemers, van 6-51 jr hebben veel opgestoken én plezier gehad. Helemaal tevreden!'

Hans G, Valkenswaard

'Een geweldige ervaring die praktijk aan theorie koppelt. Jarin was een geweldige instructeur die de behoefte goed aanvoelde en hier de training volledig op heft afgestemd. Top !!'

anoniem

'Een zeer geslaagde zeiltraining. Wat we, mijn vrouw en ik, vooraf bedacht hadden te bereiken, is helemaal gelukt. Samen meer vaardigheid, meer plezier en een goede voorbereiding op onze buitenlandse zeiltrip.
Super bedankt instructeurs!'

Lijong,

'Top 3 daagse CWO 1&2 zeilcursus gedaan. Veel geleerd onder diverse weer omstandigheden van een topper van een zeilinstructrice!
Heb super van genoten!'

Suzan, Gouda

'Aandacht ''op maat'' voor cursisten, zodat iedereen leert en de sfeer aan boord ook optimaal is. Nu voor de 2e keer hier ervaren, dus ik beschouw het als constante factoor voor Amorgos :-)'

anoniem

'Een zeilcursus voor volwassenen, samen met mijn vrouw en 2 zonen, dat leek me wel wat. Dus op goede vrijdag stapten we aan boord van de Pollux. Het weer was goed: de zon scheen en de lucht was blauw. De instructeur legde ons de bediening en alle ''lijnen'' uit. We hadden het naslagwerk wel gelezen, maar dat zei ons niet veel. Nu zagen we wat er met schoten en lijnen bedoeld wordt. Na de motor gestart te hebben en enkele oefeningen in de haven met succes te hebben doorstaan voeren we de haven uit. Buiten de haven liet de instructeur ons zien hoe de boot reageert op het stuurgedrag van de boot. '

Margriet, Rhenen

'Renato heeft de cursus perfect vorm gegeven. Veel geleerd in de drie dagen en ik wil dan ook zeker verder gaan voor CWO 2. Renato luisterde goed wat wij wilde leren en hij zorgde dan dit terug kwam in de cursus uiteraard tezamen met de verplichte onderdelen. '

Marco en Catherine Zwaneveld, Castricum

'Top weekend gehad tijdens onze jachtzeilcursus CWO 2. Top instructeur die ons naar een hoger niveau tilde!
Goede sfeer aan boord. Dankzij de geleende zeilpakken van Amorgos hebben we de kou goed kunnen trotseren.

Nu met onze vorderingenstaat CWO 2 in de pocket kijken we er naar uit om volgend seizoen de CWO 2 opleiding af te ronden !

Bedankt Bart en bedankt Amorgos we komen zeker terug volgend jaar.
'

Wouter, Westervoort

'Instructeur Jeroen Bootsman van Amorgos heeft ons in een leerzaam en gezellig weekend alle zeil- navigeer en motormanoeuvre activiteiten zelf laten doen waardoor je superveel leert. We hebben deze cursus 2 x gedaan met de kinderen en 1 x voor de final touch alleen met de instructeur. Nu zijn we na een gezellig weekend ook geslaagd voor CWO 2. Echter aanrader deze cursus maar neem voldoende tijd om CWO 1 en 2 eigen te maken.'

Carel, Nieuwegein

'Vorige week heb ik met mijn twee dochters een driedaagse CWO 1 cursus gedaan. Het heeft aan al mijn verwachtingen voldaan (dan wel overtroffen).
Boot prima in orde, goede ontvangst, goed bereikbaar. En Henk was echt een prima trainer. Drie dagen volle inzet en de uitleg wáárom we dingen deden en zijn team feedback was prima (kan goed merken dat hij leraar is geweest).
Natuurlijk hadden we ook mazzel. 1e dag Bft 3, 2e dag Bft 4 en derde dag Bft 5 tot 6 :-) super.
'

Gerrit,

'3 dagen cwo 2 cursus op zeilboot de Doler meegemaakt. Han, onze instructeur was zeer scherp maar toch erg relaxed. Het waren fijne dagen.'

Angelique Theunissen, Vlijmen

'Wat een geslaagd weekend, alles goed geregeld en we hadden een top instructeur die alles relaxt en goed kon uitleggen. Veel geleerd over technieken, knopen, lijnen, afvallen, oploeven en veilig een boot weer aanmeren, waar de wind ook vandaan komt. De afwisseling van zeilen en leren zeilen is erg prettig, je bent toch een beetje op vakantie. Als gezin een aanrader om te doen! '

Ron de Groot, Sittard

'Samen met gezin drie dagen drie dagen zeil ervaringen opgedaan en opgefrist. Omdat een laser en een valk geen motor hebben was het motormanouvreren met een zeiljacht uiterst zinvol. Wij zijn klaar voor het flottielje zeilen. Kroatië here we come.'

Sander, Den Haag

'Met het gezin hebben we een Zeilcursus Jachtzeilen CWO 1&2 gedaan. De kinderen 6,10 en 12 jaar hebben meegezeild en nieuwe dingen geleerd. Als ouders hebben we ook veel geleerd van de cursus. Tevens was de sfeer aan boord gezellig en we hebben in leuke havens gelegen. Aanrader, dank je wel Amorgos.'

Dennis , Montfoort

'Mijn vriendin en ik hebben onder begeleiding van Nico 3 fantastische dagen gehad! We hebben veel geleerd en het was erg gezellig. Nico heeft het voor elkaar gekregen om ons vertrouwd te laten zijn met een kajuitzeiljacht. We hebben een CWO1 en een CWO2 behaald. ''s Avonds zijn we in Muiden en Volendam uit eten geweest met cursisten en begeleiders van andere boten. Het was genieten en leerzaam tegelijk. '

Wouter, Westervoort

'Super leerzame en gezellige dagen. Zowel I & II is teveel voor 1 weekend wanneer je zonder ervaring start en de kinderen zijn mee, maar leert zeer veel en maakt een goede start met de zeilkennis en -ervaring. Zeker aan te raden!'

Martin van Bostelen, Koudekerk aan den Rijn

'We hebben een heerlijke midweek gehad. Heerlijk gezeild, gezwommen, top begeleiding door Renato en veel geleerd. Doel was kennis maken met jachtzeilen en vertrouwen op doen voor mogelijke zelfstandige trips. Dat is prima gelukt, en afgesloten met een CWO 1 diploma. Jachtzeilen met ons gezin gaat zeker een vervolg krijgen!'

Miranda, Nijmegen

'3 dagen met het gezin gezeild. Echt heel veel geleerd en veel plezier gehad. Weer en wind werkten ook nog mee, het was een groot succes.'

Karel Merks, Saint Gervais les Bains, Frankrijk

'Met het hele gezin, vader, moeder en vier kinderen (13-15-17 en 19 jaar)ter voorbereiding voor een weekje zeilen in Istrie een driedaagse familie CWO cursus gedaan. Ontvangst op de zeilschool is allerhartelijkst, daarna kennis genaakt met onze zeilinstructeur Jochem en zeilboot. Van begin tot eind een perfecte beleving, geholpen door drie dagen mooi zeilweer. Dankzij instructie op maat, waarbij de hele bemanning door Jochem uitgebreid gecoacht werd via Muiden naar Volendam en weer terug naar Muiderzand, gaan wij na deze drie dagen met een gezond zelfvertrouwen naar Kroatie. Doel bereikt! Met Jochem afgesproken om bij terugkeer weer snel samen te komen om de ervaring nog verder uit te bouwen. Absolute aanrader!'

Sylvia ter Haar, Nuenen

'Ik had deze 3-daagse cursus geboekt voor mij en twee schoondochters als voorbereiding op onze zeilweek in Griekenland deze zomer met het hele gezin ( de mannen hebben deze cursus vorig jaar gedaan)waar we een kajuit catamaran hebben gehuurd.De cursus voldeed geheel aan onze verwachtingen!'

Paul, Utrecht

'Heel erg leuk en leerzaam. Erg veel geleerd van Duuk. '

Anita,

'CWO 1, de 3-daagse cursus met ons gezin. We hebben heerlijke dagen gehad. Veel geleerd; communicatie, samenwerking en het zeilen, in een ontspannen sfeer. Instructeurs waren zeer relaxed en ervaren. Op naar CWO 2.'

Hendriks, Vaals

'De cursus paste precies bij onze behoefte en we hebben zeer veel geleerd. We waren zeer blij met de inzet en het geduld van Saskia. Ook waren we blij met de manier waarop zij ons de dingen leerde. Alleen als het echt fout dreigde te gaan greep ze in. Juist hierdoor hebben we veel geleerd. Ze had zich uitstekend voorbereid. Ze is een topinstructeur. '

fam Santerse, Enschede

'Heel leuke, nuttige, verrassende en ook sportieve cursus. Veel zeil- en motormanouevres geoefend, waarbij nadrukkelijk het hele gezin het roer en de touwtjes in handen kreeg. Wij kregen meer vertrouwen op het water, comfortzones zijn op een prettige manier duidelijk opgerekt... top.'

anoniem

'Goede inschatting nivo en manier van aanpak. Veel geleerd in professionele sfeer. Op goede momenten relaxed en gevoel voor sfeer in de groep. Hele groep zekerder op het water en in voorbereiding. Op naar cwo 3.'

Evelyn , Utrecht

'We wilden een zeilboot kopen met vrienden en hebben tijdens de cursus op gedegen wijze opnieuw kennisgemaakt met zeilen. De goede instructies van Eefke, het heerlijke weer en bovenal de gezellige sfeer hebben ons overtuigd: binnenkort zwaaien we naar elke boot van Amorgos vanuit onze kajuit ;-)'

Kim, Amsterdam

'We hebben met vier vrienden een geweldige leerzame en vermakelijke tijd gehad, die we iedereen aanraden. Nu willen we alleen maar nog meer leren en zeilen!'

anoniem

'De instructeur was heel ontspannen, waardoor wij (en onze jonge kinderen) het ook waren. Hij had onze eerste dag (met windkracht 6) mooi opgebouwd, waardoor het groot succes werd.

Achteraf hadden we vaak pas door dat er een hoop geregeld is, waar we zelf (als echte landrotten) nog niet aan gedacht hadden (zoals reserveren voor de overnachting en wat je zoal nodig hebt aan boord).

Deze aanpak en organisatie zorgt ervoor dat je echt kunt genieten van de cursus.'

Femke, Martin, Dianne en Stefan, Heemstede

'We hebben 3 geweldige dagen gehad met Gardi. Haar kennis en enthousiasme zijn geweldig en dat weet ze op een hele leuke manier over te brengen aan haar cursisten. Daarnaast is ze ook nog eens heel gezellig. De boot was prima, schoon en netjes onderhouden. Het principe van een weekend (3 dagen) zeilen en leren is ons heel goed bevallen. We waren met een groepje van 4 en kregen alle aandacht en tijd om vertrouwd te raken met de boot, oefeningen te doen en lekker lang aan het roer te staan.

Amorgos bedankt!'

Wouter, Westervoort

'Wij hebben met ons gezin met 2 kids van 5 en 8 deze cursus geboekt. Vooraf hebben we besproken met Amorgos om het vooral een leerzame zeil - ervaring te laten zijn en vanuit dat weekend het vervolg van onze zeil avonturen te plannen. Met de kinderen van deze leeftijd aan boord is het moeilijk het hele CWO 1 en 2 programma te voltooien dus daar zijn we bewust niet voor gegaan. Desondanks hebben we op drie onderdelen na het CWO 1 af kunnen ronden! Het vervolg wordt een drie daagse met zijn tweeën en daarna door naar een week Flottielje in Kroatie. Dit weekend was mede dankzij professioneel en vriendelijke instructeur Lianne, het mooie zeil-weer en de gezellige avonden in de havens met afstand een van de leukste vakantie-ervaringen. '

Marten Niemantsverdriet, Oegstgeest

'We waren met 3 cursisten met uiteenlopende zeilervaring. Prima boot en zeer capabele instructeur. Een ieder kreeg voldoende de gelegenheid om op z''n eigen niveau vorderingen te maken. Ongelofelijk hoeveel onderdelen er aan bod kwamen. Uiteraard waren we alle drie zeer tevreden toen we bij de evaluatie ons CWO 1 & 2 certificaat ontvingen.'

Saskia, Leusden

'Zeer veel geleerd, zeer prettige instructrice. We konden zelf aangeven waar we aandacht aan wilden besteden, hier werd zeer goed op ingespeeld. Al met al 3 super dagen gehad, een aanrader!'

Eric van Ierland, Tilburg

'Fantastisch om als gezin met Niko van Schaik op de Mean Above Sea Level een 4 daagse tour te maken op het Marker en IJsselmeer en ook nog heel veel te leren. Amorgos mag hem met zijn boot vaker inhuren. Een absolute aanrader'

Jeroen, Eindhoven

'Naast een zinvolle cursus ter voorbereiding op het zelfstandig varen van een kajuitjacht ook een in het algemeen leuke week gehad. Veel geleerd, leuke mensen.'

Kim Glas, Sneek

'Supergeslaagde cursus in leuke sfeer! Veel geleerd en smaakt naar meer.'

Irma Peddemors, Arnhem

'Tijdens de 3 dagen privé les hebben we enorm veel geleerd. De instructeur gaf een duidelijke uitleg en en het zelfvertrouwen om moeilijke handelingen uit te voeren. De boot zag er netjes uit en is goed onderhouden. Professioneel team bij Amorgos. Ons enthousiasme voor het zeilen is weer verder gegroeid en we houden erg leuke herinneringen aan deze dagen over. We komen zeker terug om onze vaardigheden verder uit te breiden! Bedankt!'

Colin, Mark en Martijn, Utrecht

'Super vet cursusweekend gehad met instructrice Mirthe. Onwijs veel geleerd, super gezellig en CWO 2 gehaald. Vorig jaar CWO 1 met ook al zon top instructeur Daan. Volgend jaar weekendje naar Engeland?! '

Brenda, Rotterdam

'Veel technische verrichtingen geoefend wat heel nuttig was. Ik was verbaasd dat we zo weinig gezeild hebben, maar zou daar waarschijnlijk ook minder nieuwe dingen geleerd hebben. Ondanks windkracht 1-2 hebben we veel kunnen oefenen. Muiden en Marina Amsterdam waren ook heel bijzonder!'

U.S., A'veen

'Met 8 vrienden, 2 kajuitjachten met instructeurs gehuurd.
Instructeurs waren superattent, behulpzaam, gaven goede tips en leuk gezelschap. De tips en instructies vooraf nuttig, praktisch en volledig.
We konden het weekend invullen binnen de randvoorwaarden van weer en tijd, zoals we wilden en hebben veel geleerd. Voor herhaling vatbaar! Hartelijk dank en tot ziens
'

Kees, Maarssen

'We hebben een paar heerlijke dagen gehad! De opbouw van de dagen was uitstekend, waarbij alle deelnemers duidelijke vorderingen konden maken. Daarbij is goed rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers en de bijbehorende doelen. Tip: doe van tevoren de boodschappen voor aan boord, zodat je daar tijdens de cursusdagen geen tijd meer aan hoeft te spenderen. '

Frank vd Heuvel, Delfgauw

'Precies wat we ons ervan voorgesteld hadden. Wij zijn enorm blij dat we deze cursus gedaan hebben als voorbereiding op onze reis naar Levkas. Wij gaan nu zeker zelfverzekerder aan onze volgende trip beginnen. Ook onze kinderen hebben enorm genoten.
Instructie ging ons soms iets te ver in detail(qua benaming ) maar dat mocht de pret niet drukken. Ook al viel het weer wat tegen heb ik alle 4 de dagen met een greins van oor tot oor gelopen. '

Marc Peters, Grubbenvorst

'Hallo Amorgos,

Wij hebben wederom een goed weekend gehad en weer veel geleerd.
Wel vroegen wij ons af wat de waarde van CWO1/2 nu echt betekend. We moesten zelf ons certificaat invullen en onze gegevens staan daarbij dus nergens genoteerd. Je zou toch denken dat de CWO organisatie alle namen wil hebben van personen die cursus met goed resultaat hebben afgesloten.
Daar mag men zeker iets aan doen.

Verder zeer tevreden en een aanrader voor iedereen die de zeilsport een warm hart toedraagt.

Gr,
Marc
'


Hoi Marc,

Goede vraag en ik begrijp je verwarring: We hebben de gewoonte om de voorkant van het diploma door de cursisten in te laten vullen omdat instructeurs meestal niet de n.a.w. gegevens van de cursist paraat hebben.

Op alle diploma’s staat een nummer. Dit nummer wordt door de instructeur op de uitcheck lijst gezet met de daarbij behorende namen. En die gegevens gaan naar het CWO.

Kortom: alle door de cursisten behaalde diploma’s worden vastgelegd ten behoeve van de registratie voor het CWO.

Groetjes
Rens - Amorgos

Freek Veenendaal, Arnhem

'Net als de zeilweek in Kroatie weer een top-schipper tijdens de CWO-cursus 3-daagse. Kennis van zaken, plezierige en duidelijke instructie, veel meteen zelf mogen doen. Heel veel (bij-)geleerd, m.n. op gebied motormanoevreren. Uiteraard ook heerlijk gezeild ;-) Amorgos is een heel prettige club met fijne en vooral ook vaardige mensen!'

Ronald, Amsterdam

'Echt leren zeilen op een kajuitboot. Van open water tot manoeuvreren in de haven, dankzij goede instructies. Goed materiaal, goeie sfeer. Boven verwachting!'

Arno Wendrich, Nuenen

'We hebben een fantastisch zeilweekend gehad.Ook voor Iris was dit de eerste keer, maar ging echt super. Veel geleerd en al met al echt top. Voor herhaling vatbaar.

Tot snel,

groet,

Fam. Wendrich'

Colin, Mark en Martijn, Utrecht

'Met z''n 3en een 3 daagse CWO cursus gevolgd en wat was het een mooie tijd. Super veel geleerd van Daan, de sfeer was top en de boot prima in orde. Het waren 3 fantastische dagen! Dit gaan we volgend jaar zeker een vervolg geven bij Amorgos.
'

Jeroen, amsterdam

'Met 4 vrienden hebben wij de 3 daagse cwo 1/2 cursus gevolgd. Vanwege de drukte hadden we halverwege een instructeurs wissel, die overdracht had wat soepeler kunnen gaan maar werd uiteindelijk professioneel opgelost. Instructeurs zijn erg prettige mensen en de sfeer aan boord is uitstekend. 2 van ons zijn beloond met een cwo 1-diploma. Wij komen nog eens terug !'

Sandra Maas, Heemstede

'Zeker aan te raden voor gezinnen. Als team ga je aan de slag om veilig en zeker te leren zeilen en manoeuvreren. Het is hard werken maar voelt als een heerlijke 3-daagse vakantie. Het enthousiasme van de instructeurs werkt aanstekelijk. Hun expertise weten ze op een hele ontspannen manier over te dragen. Het was heerlijk! Dank Amorgos.'

anoniem

'Wij hebben een geweldige driedaagse cursus gehad waar we veel van hebben geleerd. Daardoor hebben we nu ook voldoende vertrouwen dat het flottielje zeilen helemaal goed zal gaan.'

Marc, Grubbenvorst

'Geweldige ervaring en veel geleerd.
Smaakt zeker naar meer.'

Arjan Koppert, Hasselt

'We hebben 3 fantastische dagen beleefd op het Ijsselmeer tijdens een familie-cursus, ondanks het vroege voorjaar (7-9/4) mooi weer en goede wind voor beginners. Leuke idyllische haventjes in Muiden en Durgerdam. Sympathieke, geduldige en enthousiaste instructeur Wim.

Kortom dit is zeker voor herhaling vatbaar!'

Nico Schaefers, Amersfoort

'Met een gezin (2 jongens van 14) groepscursus gedaan. Heel veel geleerd als beginnende zeiler. Ook ging de begeleiding professioneel om met de kinderen en gaf ze verantwoordelijke taken.
Pluim voor Amorgos en Anneloes.'

anoniem

'Goede cursus, gegeven door bekwame en betrokken mensen. Ik raad Amorgos aan.'

Sjors Konijn, Zuidoostbeemster

'Goed en degelijk les. Flexibele instructeur en prima organisatie. Aanrader!'

Hans en Sanne Schepers, Heemstede

'We hebben in september met z'n 2en een 3 daagse zeilcursus gevolgd bij Amorgos. We deden de cursus CWO 1 en/of CWO 2. Ons doel was dat we vertrouwd zouden raken met z'n 2en op een kajuitzeiljacht, waarbij we een verschillend niveau van ervaring meebrachten. We hebben 3 heerlijke dagen gehad; een zeer ervaren, kundige en enthousiaste instructeur die ons liet proberen en liet ervaren wat er goed, maar ook fout kon gaan, want ''van fouten leer je het meest''. Hij liet ons zijn vertrouwen voelen, zelf nadenken over welke stappen te nemen en deze ook uit te voeren en was wel altijd aanwezig om bij te springen of te evalueren waar nodig. Dit alles in een hele relaxte sfeer, met 'glimmende ogen' en een lach. We hebben de cursus afgesloten met veel meer zelfvertrouwen, het gevoel een kajuitjacht samen te kunnen varen en staan te trappelen om snel een schip te huren! Bedankt Amorgos!'

Mariëlle Leermakers, Boxtel

'Zonder enige kennis van het zeilen ben ik (samen met mijn twee zoons 18 en 21) begonnen aan deze cursus, het boek aangeschaft en daar niet veel verder dan hoofdstuk 1 gekomen vanwege de onbegrijpelijke termen. Bij het zien van de prachtige boot was ik op slag ''overstag'' (inmiddels weet ik dus wat dat is). De moeilijke termen kregen betekenis en ik leerde spelen met de wind en de theorie over het zeilen toepassen. Het geweldige gevoel als je aan het stuurwiel staat en ongelooflijk schuin over de grote golven scheert en dan ook nog eens overstag gaat. Dit is in mijn geheugen gegrift. Daarnaast heeft onze instructeur, ons de gelegenheid gegeven alles te ervaren en fouten te maken om zo optimaal te kunnen leren. Ze gaf duidelijke opdrachten en binnen no time waren we een team. Ze voelde feilloos aan dat de jongens wel een uitdaging wilde en er werd een wedstrijdje ingebouwd. Wat zij natuurlijk wonnen. Deze vakantie was een top ervaring en is absoluut voor herhaling vatbaar.'

R.J.Fidder,

'Ik heb vroeger best goed zeilles gehad, en ik heb nu heel veel bijgeleerd. Het boek leidraad voor kajuitjachtzeilers heb ik nu aangeschaft. Was goed advies.'

Fam Wijnheijmer, Enschede

'We hebben een driedaagse CWO gedaan om ons voor te bereiden op een zeilvakantie in Griekenland. Onze ervaring ging 20 jaar terug en was vooral de 16m2! Met deze cursus waren we voldoende vertrouwd om met onze kinderen in een flottielje mee te varen op een 30 voets jacht bij Lefkas. Jochem was top: gezellig en vakbekwaam.'

Zusjes Debbie en Miranda, Leusden

'Samen met m''n zus de drie-daagse CWO-cursus gevolgd. Perfecte combinatie van leren en genieten. We hebben in een korte tijd veel opgestoken en zijn nu de trotse bezitters van de vorderingenstaat CWO-2. Op korte termijn hopen wij onze volledige CWO-2 te halen. Dan is het volgende avontuur Flottielje zeilen in....?'

Fam. Regter, Amsterdam

'Wij kunnen iedereen de CWO Kajuitzeiltraining 3 daagse aanraden. Het is de perfecte manier om het varen en het leven aan een kajuitboot te ervaren en te leren. Doordat je meerdere dagen onderweg bent, vreemde havens in vaart, op onbekend vaarwater vaart en in nieuwe situaties komt, leer je net even meer. De instructeur had een passie voor zeilen en heeft ons op een zeer prettige manier les gegeven met niet 100% maar 200% inzet. Wij hebben inmiddels op twee schepen gevaren en van beide was het materiaal in zeer goede staat en schoon. '

Arjan Groen, Amsterdam

'Dit is een topcursus waarin je echt ALLE kneepjes van het zeilen met een Kajuitzeiljacht leert en oefent. Daarnaast voelt het als een mini-vakantie (ook al is het hard werken van 9-18 iedere dag :) ). Voor ons (2 stellen) was dit een voorbereiding op een week zeilen in Griekenland en wij voelen ons nu perfect voorbereid. Absoluut de moeite en het geld waard!'

Eddy, Soest

'The only way to truly understand the meaning of the Amorgos moto''; "Pleasure in sailing" is to go on one of their training courses.'

Hein, Oostzaan

'Onze reis, vader met drie kinderen in de internet leeftijd, is een geweldige belevenis geweest. We hebben leren zeilen op een groot jacht, overnacht in Oud-hollandse haventjes en daarnaast ook nog lekker gezwommen en gevist. Dat alles in gemoedelijke sfeer waarbij iedereen zich veilig en op zijn gemak voelde. Voor herhaling vatbaar en zeker aan te raden als je eens een avontuur met je gezin wilt beleven.'

Rob Freeling, Delft

'Met ons gezin zijn we 4 dagen op Marker- en IJsselmeer bezig geweest met zeilen, zodat we als gezin beter geworden zijn. Ons doel was daarom niet zozeer het halen van CWO diploma''s als wel het beter leren samenwerken op een zeilboot. En dat is gelukt. Een aanrader!'

Cees v/d Toorn , Roden

'Drie leuke leerzame dagen.Een echte eyopener ,raadzaam voor een ieder.'

fam. Smeets, Paal (België)

'We vertrokken met toch wel wat vragen naar Almere aangezien het voor ons best wel lang geleden was dat we op een kajuitjacht hadden gevaren. Dankzij de stapsgewijs opgebouwde oefeningen van onze lesgever Tijs kregen we al snel terug het gevoel de boot onder controle te hebben. Tijs en Amorgos heel erg bedankt voor een belangrijke bijdrage aan een ''TOP'' zeilvakantie in Kroatië. '

Virjanand, Utrecht

'Samen met broer, zus en vriendin ben ik voor het eerst gaan kajuitzeilen op het IJselmeer. De instructies waren zeer helder en op een ontspannen, maar toch informatieve manier gebracht. Er wordt goed aan de veiligheid gedacht. Verder heb je zelf de keus waar je naartoe zeilt, beperkt door de wind en de tijd natuurlijk.'

Gertjan en gezin, Voorburg

'Leerzaam en leuk 3 dagen met ons gezin weggeweest. Voorpret en voorbereiding voor op de Middellandse zee.'

Bert en Regi de Brouwer, Ede

'Wat indrukken, wat een informatie en wat een wind. Met 22 knots wind en een ervaren instructeur van Amorgos veel geleerd en altijd veilig gevoeld. CWO doelstelling gehaald!'

Marieke Douma, Vroomshoop

'De zeilcursus met ons gezin was heel leerzaam en leuk. Ook onze dochter van 8 heeft de 3 dagen als avontuur beleeft. Ongelofelijk wat je in 3 dagen kunt leren. Nu durven we vertrouwd zelf een zeilboot te huren.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod