zeilcursus-cwo-jachtzeilen-nederland-06.jpeg

Zeilcursus afgestemd op jullie wensen

Wil je met een groepje vrienden, bekenden of collega's een zeilcursus volgen? Dan is de driedaagse een aanrader als startpunt: lang genoeg om grote stappen te maken en er helemaal uit te zijn, kort genoeg om als een weekend of midweek te plannen in ieders agenda.

Drie dagen helemaal weg. We varen deze tochten met maximaal vier volwassenen per zeiljacht. Wil je met een grotere groep? Dan boek je twee groepscursussen.
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. We vertrekken 2 keer per week tussen half maart en eind oktober. In onderling overleg zijn andere dagen mogelijk en kunnen we de cursus 1 of 2 dagen langer of korter aanbieden.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas (zie ook praktisch)

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Zeilniveau's

Ervaring is niet nodig. Het niveau van de deelnemers aan een Jachtzeilen CWO 1 & 2 training varieert van iemand voor wie dit een eerste kennismaking met zeilen is tot iemand die een eigen jacht heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren en toetsen op een zeilschool aan de CWO jachtzeilen criteria.

We combineren niveau 1 en 2. Dat geeft ons de mogelijkheid om gedifferentieerd les te geven. Over het algemeen verbetert dat de leersnelheid: je leert veel meer door naar cursisten te kijken die een ander niveau hebben dan jij zelf.

Op- en afstaptijden

De kajuitzeilopleidingen beginnen op de opstapdag om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigen op de afstapdag om 17.00 uur.

Groepsgrootte

Ben je met z'n twee of met een groep vrienden of bekenden dan kun je een CWO zeiltraining als groepscursus boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere cursisten bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud van de training.

We geven maximaal 4 volwassenen per zeiljacht les. Hoe kleiner de groep, hoe intensiever de cursus wordt. Houd er rekening mee dat een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is om goed te "leren". Je doet veel indrukken op en daarom lassen we voor kleine groepjes (2 personen) in overleg ook uurtjes "relaxen" in.

Wil je met een grotere groep zeilles? Boek dan twee cursussen. We varen met twee of meer jachten dan dezelfde tocht.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De boordkas

Bij de meerdaagse cursussen of tochten wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen en het havengeld in de andere havens worden betaald. De instructeur is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

Markermeer en IJsselmeer; Zuiderzee

Ooit getijdenwater, de Zuiderzee, maar door de bouw van de afsluitdijk verdeeld in IJsselmeer en Waddenzee. De dijk Enkhuizen - Lelystad scheidt het IJsselmeer van het Markermeer.

Aan het Markermeer vind je oud en nieuw land. Almere en IJburg bieden een nieuwe kans om te wonen in de buurt van het water. Plaatsen als Muiden, Marken, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam zijn oude Zuiderzeehavens met een rijke historie.

Eenmaal aan wal maakt juist deze afwisseling het Markermeer een prachtig gebied om te zeilen. De moderne Marina Muiderzand is van alle gemakken voorzien en zeilend langs het stadsdeel Zeeburg heb je uitzicht op het snelst groeiende deel van Amsterdam.

Daar staat de opvallende klederdracht van bijvoorbeeld het eiland Marken tegenover. Of de oude vesting van Muiden en het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.

Gezelligheid

In de oude Zuiderzee havens zoals Volendam, Monnickendam, Edam en Hoorn kun je prima uit eten of genieten van de bedrijvigheid rond de havens. En natuurlijk vind je ook rond het IJ in Amsterdam - op steenworp afstand van Marina Muiderzand - veel vertier.

Wind

Zowel het IJsselmeer als het Markermeer zijn ontspannen vaargebieden zonder getijdenstroom. Vaak staat er een westelijk wind, kracht 2 tot 5. In in het voor- en najaar heb je enkele dagen kans op stevige wind die de omstandigheden een stuk uitdagender maakt.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Een belangrijke functie van het IJsselmeer is de omliggende gebieden voorzien van zoetwater. Dit wordt gebruikt als een drinkwatervoorziening, maar ook om kanalen door te spoelen en verzilting van de polders in Noord-Nederland tegen te gaan.

Watersport

Belangrijk voor de watersport zijn de plaatsen Lelystad, Lemmer, Medemblik en Enkhuizen. Enkhuizen en Lelystad liggen zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer, hebben meerdere jachthavens, veel plaatsen voor de 'bruine vloot' en zijn de twee plaatsen waar een sluis door de Houtribdijk ligt.

Urk

Een bekende plek aan het IJsselmeer is Urk. Tot 1939 was Urk een eiland in het IJsselmeer. Wanneer je de haven op het oude eiland aanvaart, waan je je in lang vervlogen tijden.

Start driedaagse

Bij een CWO 1&2 cursus gaat de tijd snel. In korte tijd leren, oefenen, toepassen in de praktijk, bespreken en herhalen van verschillende onderdelen van het kajuitzeilen. Ook een cursus gieten we zo veel mogelijk in een 'vakantietocht'.

En drie dagen maken een echte tocht mogelijk! Je slaapt aan boord, we doen verschillende havens aan en eten droog en warm in de kajuit, onder een stralende ochtendzon op het dek of aan een gezellige kade in een oerhollandse zuiderzee haven.

Dag 1 Muiderzand - Volendam

In Marina Muiderzand worden we door onze instructeur verwelkomd aan boord van het jacht. We maken kennis met elkaar. We hebben allemaal een driedaagse cursus geboekt. Eén deelnemer heeft al een zeilcursus in Griekenland gedaan en wil graag zijn CWO-diploma Kajuitjachtzeilen 2 halen.

De instructeur zet uiteen wat we deze drie dagen gaan doen en vraagt wat we willen leren, op welk niveau we zitten en wat onze verwachtingen zijn. Na de koffie leggen we onze bagage in de hut en krijgen vervolgens uitleg over het jacht. De cursus is begonnen!

We beginnen met een aantal kleine oefeningen buiten de haven om "het gevoel" te krijgen. We varen achtjes om te kijken hoe ons zeiljacht draait en reageert. We onderzoeken welk effect de schroef heeft bij het achteruitvaren en vervolgens varen we de haven in voor een blok havenmanoeuvres.

Rond één uur is het tijd om te zeilen. Het waait lekker, windkracht 4. De instructeur heeft oefeningen die geschikt zijn voor dit weer, gericht op het uitbreiden van onze zeilvaardigheden. Al trainend zeilen we richting Volendam. Hier lopen we tegen vijf uur binnen.

Nadat we hebben aangelegd evalueren we de dag en worden alle punten die we vandaag hebben behandeld op onze leskaarten afgetekend. Een zinvolle dag waarbij we uitstekend les hebben gekregen. 's Avonds gaan we uit eten in een van de vele restaurants die Volendam rijk is.

Dag 2 Volendam - Hoorn

Vandaag de tweede dag van onze CWO-training. We hebben er weer zin in. Na een lekker ontbijt legt Joost, onze instructeur, uit wat we vandaag gaan doen. We beginnen met havenmanoeuvres en boxvaren. Daarna zullen we uitvaren richting Hoorn.

De ruimte in de haven is beperkt en we moeten optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die we hebben. “Straatje keren” is een oefening die na een aantal keer met de aanwijzingen van Joost best goed lukt in de kleine ruimte. Een jacht van 11 meter goed in en uit een box varen blijkt best lastig. Maar met wat handigheidjes bij het gebruik van de lijnen en de juiste dosering van het gas, lukt het ons uiteindelijk probleemloos.

Na voor iedereen nog een specifieke motoropdracht om te werken aan onze eigen aandachtspunten verlaten we Volendam om koers te zetten richting Hoorn. Onderweg oefenen we "man-over-boord" en kruisen we op en af. Eenmaal in Hoorn doen we nog een kleine oefening in koppelvaren en leggen het jacht uiteindelijk aan in de gezellige oude haven. Wederom een perfecte dag.

Dag 3 Hoorn - Muiderzand

Helaas alweer de laatste dag van onze driedaagse cursus. Vandaag brengen we de navigatielessen van Joost in praktijk. De koers wordt nauwkeurig berekend en uitgezet richting Marina Muiderzand.

Met opdrachten maakt Joost dit lastig en verbreedt onze kennis. Af en toe raken we toch gedesoriënteerd en maken peilingen om onze aanpak te controleren. Joost helpt ons om door de bomen het bos weer te ontdekken.

Bij Muiderzand verhogen we de snelheid van onze "boot-handeling" door het stormrondje uitgebreid te trainen. Wanneer het lekker loopt, wijst Joost ons op details per persoon om verder te verbeteren. Het blijkt nog sneller te kunnen!

Nog één keer mogen we allemaal het jacht een box in varen. En als we eenmaal liggen, evalueren we de laatste dag en onze driedaagse tocht. Eén van de deelnemers haalt CWO 2, ik zelf functioneer op CWO-niveau 1 en de derde deelnemer krijgt ook het CWO-diploma Kajuitzeilen 1 met een vorderingenstaat voor een aantal onderdelen van niveau 2.

Onder het genot van een ankerbiertje proosten we op 3 mooie dagen. Op naar een volgend zeilavontuur!

Wat anderen vinden?

Groepen: Jachtzeilen CWO 1&2

4.6 gemiddelde uit 138 beoordelingen

Karin Mathysen Gerst, Oegstgeest

'We hebben in drie daagse cursus met 4 personen heel veel geleerd. De informatie alsook de tijd om te oefenen was goed. De uitleg en feed back fijn. Ben zekerder geworden op de boot en kan zelfstandig op de motor varen. Veel verschillende onderdelen zijn aan bod gekomen. Han is uitstekende instructeur.
De boot was voor Rik minder geschikt. Voor boeking was ons toegezegd dat we een boot met sta hoogte zouden kringen. Ook vonden wij de kuip van het schip niet fijn. Niet lekker zitten aan kleine tafel. Geen fijne zit plekken buiten. Boot was bij aanvang niet écht lekker schoon.
Tip! Een opleidingsschip met meer luxe.
'

Lian Katsman, SOEST

'Wat hebben wij een toffe dagen gehad met schipper Frank. Niets was hem teveel, met rust aandacht en enthousiasme heeft hij ons de beginselen van het zeilen bijgebracht en hebben we fantastische dagen gehad. We stellen een nieuw doel, dus wellicht tot ziens op een volgende keuze om uiteindelijk met een flottielje mee te kunnen gaan! '

Michiel, Losser

'zeer goede instructeur die je zelf fouten laat maken om goed te leren. Binnen 3 dagen veel geleerd en zelfvertrouwen gekregen'

René Mondelaer, Eerbeek

'Bijzonder goede cursus geweest. In 3 dagen veel geleerd; meer dan verwacht. Uitermate nuttig om te zien hoever je het zeilen beheerst en of het verantwoord is met een grotere boot alleen weg te gaan.
'

Mathieu, Ravels, België

'Perfecte zeilervaring, zeker door de geweldige instructeur (Rob), die het instructieprogramma helemaal op maat (en tot laat in de avond) aanleverde, zeer effectief en geslaagd. Ook heel gezellig. En zowaar in drie dagen van onervaren naar behalen CWO 1 (wel hard werken, maar daar hadden we dan ook zelf om gevraagd). We bevelen Amorgos, instructeur Rob en deze zeilcursus zonder meer aan!'

Kelly, Amsterdam

'Super leuke drie dagen! Veel geleerd en doel
behaald: klaar zijn voor de zeilvakantie Kroatië. Han was top en heeft ons allemaal weer verder gebracht in het zeilen.'

Paul Hansman, Utrecht

'Top om het jachtzeilen onder de knie te krijgen, als je persoonlijke aandachtspunten aangeeft wordt hier veel aandacht aan besteed door de instructeur. Met CWO 2 kielboot is de kajuit cursus een prima vervolg als je meer wilt.'

Hans G, Valkenswaard

'Een geweldige ervaring die praktijk aan theorie koppelt. Jarin was een geweldige instructeur die de behoefte goed aanvoelde en hier de training volledig op heft afgestemd. Top !!'

anoniem

'Een zeer geslaagde zeiltraining. Wat we, mijn vrouw en ik, vooraf bedacht hadden te bereiken, is helemaal gelukt. Samen meer vaardigheid, meer plezier en een goede voorbereiding op onze buitenlandse zeiltrip.
Super bedankt instructeurs!'

Lijong,

'Top 3 daagse CWO 1&2 zeilcursus gedaan. Veel geleerd onder diverse weer omstandigheden van een topper van een zeilinstructrice!
Heb super van genoten!'

Suzan, Gouda

'Aandacht ''op maat'' voor cursisten, zodat iedereen leert en de sfeer aan boord ook optimaal is. Nu voor de 2e keer hier ervaren, dus ik beschouw het als constante factoor voor Amorgos :-)'

Margriet, Rhenen

'Renato heeft de cursus perfect vorm gegeven. Veel geleerd in de drie dagen en ik wil dan ook zeker verder gaan voor CWO 2. Renato luisterde goed wat wij wilde leren en hij zorgde dan dit terug kwam in de cursus uiteraard tezamen met de verplichte onderdelen. '

Marco en Catherine Zwaneveld, Castricum

'Top weekend gehad tijdens onze jachtzeilcursus CWO 2. Top instructeur die ons naar een hoger niveau tilde!
Goede sfeer aan boord. Dankzij de geleende zeilpakken van Amorgos hebben we de kou goed kunnen trotseren.

Nu met onze vorderingenstaat CWO 2 in de pocket kijken we er naar uit om volgend seizoen de CWO 2 opleiding af te ronden !

Bedankt Bart en bedankt Amorgos we komen zeker terug volgend jaar.
'

Wouter, Westervoort

'Instructeur Jeroen Bootsman van Amorgos heeft ons in een leerzaam en gezellig weekend alle zeil- navigeer en motormanoeuvre activiteiten zelf laten doen waardoor je superveel leert. We hebben deze cursus 2 x gedaan met de kinderen en 1 x voor de final touch alleen met de instructeur. Nu zijn we na een gezellig weekend ook geslaagd voor CWO 2. Echter aanrader deze cursus maar neem voldoende tijd om CWO 1 en 2 eigen te maken.'

Gerrit,

'3 dagen cwo 2 cursus op zeilboot de Doler meegemaakt. Han, onze instructeur was zeer scherp maar toch erg relaxed. Het waren fijne dagen.'

Angelique Theunissen, Vlijmen

'Wat een geslaagd weekend, alles goed geregeld en we hadden een top instructeur die alles relaxt en goed kon uitleggen. Veel geleerd over technieken, knopen, lijnen, afvallen, oploeven en veilig een boot weer aanmeren, waar de wind ook vandaan komt. De afwisseling van zeilen en leren zeilen is erg prettig, je bent toch een beetje op vakantie. Als gezin een aanrader om te doen! '

Dennis , Montfoort

'Mijn vriendin en ik hebben onder begeleiding van Nico 3 fantastische dagen gehad! We hebben veel geleerd en het was erg gezellig. Nico heeft het voor elkaar gekregen om ons vertrouwd te laten zijn met een kajuitzeiljacht. We hebben een CWO1 en een CWO2 behaald. ''s Avonds zijn we in Muiden en Volendam uit eten geweest met cursisten en begeleiders van andere boten. Het was genieten en leerzaam tegelijk. '

Martin van Bostelen, Koudekerk aan den Rijn

'We hebben een heerlijke midweek gehad. Heerlijk gezeild, gezwommen, top begeleiding door Renato en veel geleerd. Doel was kennis maken met jachtzeilen en vertrouwen op doen voor mogelijke zelfstandige trips. Dat is prima gelukt, en afgesloten met een CWO 1 diploma. Jachtzeilen met ons gezin gaat zeker een vervolg krijgen!'

Paul, Utrecht

'Heel erg leuk en leerzaam. Erg veel geleerd van Duuk. '

Hendriks, Vaals

'De cursus paste precies bij onze behoefte en we hebben zeer veel geleerd. We waren zeer blij met de inzet en het geduld van Saskia. Ook waren we blij met de manier waarop zij ons de dingen leerde. Alleen als het echt fout dreigde te gaan greep ze in. Juist hierdoor hebben we veel geleerd. Ze had zich uitstekend voorbereid. Ze is een topinstructeur. '

Anita,

'CWO 1, de 3-daagse cursus met ons gezin. We hebben heerlijke dagen gehad. Veel geleerd; communicatie, samenwerking en het zeilen, in een ontspannen sfeer. Instructeurs waren zeer relaxed en ervaren. Op naar CWO 2.'

fam Santerse, Enschede

'Heel leuke, nuttige, verrassende en ook sportieve cursus. Veel zeil- en motormanouevres geoefend, waarbij nadrukkelijk het hele gezin het roer en de touwtjes in handen kreeg. Wij kregen meer vertrouwen op het water, comfortzones zijn op een prettige manier duidelijk opgerekt... top.'

anoniem

'Goede inschatting nivo en manier van aanpak. Veel geleerd in professionele sfeer. Op goede momenten relaxed en gevoel voor sfeer in de groep. Hele groep zekerder op het water en in voorbereiding. Op naar cwo 3.'

Evelyn , Utrecht

'We wilden een zeilboot kopen met vrienden en hebben tijdens de cursus op gedegen wijze opnieuw kennisgemaakt met zeilen. De goede instructies van Eefke, het heerlijke weer en bovenal de gezellige sfeer hebben ons overtuigd: binnenkort zwaaien we naar elke boot van Amorgos vanuit onze kajuit ;-)'

Kim, Amsterdam

'We hebben met vier vrienden een geweldige leerzame en vermakelijke tijd gehad, die we iedereen aanraden. Nu willen we alleen maar nog meer leren en zeilen!'

Femke, Martin, Dianne en Stefan, Heemstede

'We hebben 3 geweldige dagen gehad met Gardi. Haar kennis en enthousiasme zijn geweldig en dat weet ze op een hele leuke manier over te brengen aan haar cursisten. Daarnaast is ze ook nog eens heel gezellig. De boot was prima, schoon en netjes onderhouden. Het principe van een weekend (3 dagen) zeilen en leren is ons heel goed bevallen. We waren met een groepje van 4 en kregen alle aandacht en tijd om vertrouwd te raken met de boot, oefeningen te doen en lekker lang aan het roer te staan.

Amorgos bedankt!'

Marten Niemantsverdriet, Oegstgeest

'We waren met 3 cursisten met uiteenlopende zeilervaring. Prima boot en zeer capabele instructeur. Een ieder kreeg voldoende de gelegenheid om op z''n eigen niveau vorderingen te maken. Ongelofelijk hoeveel onderdelen er aan bod kwamen. Uiteraard waren we alle drie zeer tevreden toen we bij de evaluatie ons CWO 1 & 2 certificaat ontvingen.'

Saskia, Leusden

'Zeer veel geleerd, zeer prettige instructrice. We konden zelf aangeven waar we aandacht aan wilden besteden, hier werd zeer goed op ingespeeld. Al met al 3 super dagen gehad, een aanrader!'

Eric van Ierland, Tilburg

'Fantastisch om als gezin met Niko van Schaik op de Mean Above Sea Level een 4 daagse tour te maken op het Marker en IJsselmeer en ook nog heel veel te leren. Amorgos mag hem met zijn boot vaker inhuren. Een absolute aanrader'

Jeroen, Eindhoven

'Naast een zinvolle cursus ter voorbereiding op het zelfstandig varen van een kajuitjacht ook een in het algemeen leuke week gehad. Veel geleerd, leuke mensen.'

Kim Glas, Sneek

'Supergeslaagde cursus in leuke sfeer! Veel geleerd en smaakt naar meer.'

Irma Peddemors, Arnhem

'Tijdens de 3 dagen privé les hebben we enorm veel geleerd. De instructeur gaf een duidelijke uitleg en en het zelfvertrouwen om moeilijke handelingen uit te voeren. De boot zag er netjes uit en is goed onderhouden. Professioneel team bij Amorgos. Ons enthousiasme voor het zeilen is weer verder gegroeid en we houden erg leuke herinneringen aan deze dagen over. We komen zeker terug om onze vaardigheden verder uit te breiden! Bedankt!'

Colin, Mark en Martijn, Utrecht

'Super vet cursusweekend gehad met instructrice Mirthe. Onwijs veel geleerd, super gezellig en CWO 2 gehaald. Vorig jaar CWO 1 met ook al zon top instructeur Daan. Volgend jaar weekendje naar Engeland?! '

Brenda, Rotterdam

'Veel technische verrichtingen geoefend wat heel nuttig was. Ik was verbaasd dat we zo weinig gezeild hebben, maar zou daar waarschijnlijk ook minder nieuwe dingen geleerd hebben. Ondanks windkracht 1-2 hebben we veel kunnen oefenen. Muiden en Marina Amsterdam waren ook heel bijzonder!'

U.S., A'veen

'Met 8 vrienden, 2 kajuitjachten met instructeurs gehuurd.
Instructeurs waren superattent, behulpzaam, gaven goede tips en leuk gezelschap. De tips en instructies vooraf nuttig, praktisch en volledig.
We konden het weekend invullen binnen de randvoorwaarden van weer en tijd, zoals we wilden en hebben veel geleerd. Voor herhaling vatbaar! Hartelijk dank en tot ziens
'

Kees, Maarssen

'We hebben een paar heerlijke dagen gehad! De opbouw van de dagen was uitstekend, waarbij alle deelnemers duidelijke vorderingen konden maken. Daarbij is goed rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers en de bijbehorende doelen. Tip: doe van tevoren de boodschappen voor aan boord, zodat je daar tijdens de cursusdagen geen tijd meer aan hoeft te spenderen. '

Frank vd Heuvel, Delfgauw

'Precies wat we ons ervan voorgesteld hadden. Wij zijn enorm blij dat we deze cursus gedaan hebben als voorbereiding op onze reis naar Levkas. Wij gaan nu zeker zelfverzekerder aan onze volgende trip beginnen. Ook onze kinderen hebben enorm genoten.
Instructie ging ons soms iets te ver in detail(qua benaming ) maar dat mocht de pret niet drukken. Ook al viel het weer wat tegen heb ik alle 4 de dagen met een greins van oor tot oor gelopen. '

Marc Peters, Grubbenvorst

'Hallo Amorgos,

Wij hebben wederom een goed weekend gehad en weer veel geleerd.
Wel vroegen wij ons af wat de waarde van CWO1/2 nu echt betekend. We moesten zelf ons certificaat invullen en onze gegevens staan daarbij dus nergens genoteerd. Je zou toch denken dat de CWO organisatie alle namen wil hebben van personen die cursus met goed resultaat hebben afgesloten.
Daar mag men zeker iets aan doen.

Verder zeer tevreden en een aanrader voor iedereen die de zeilsport een warm hart toedraagt.

Gr,
Marc
'


Hoi Marc,

Goede vraag en ik begrijp je verwarring: We hebben de gewoonte om de voorkant van het diploma door de cursisten in te laten vullen omdat instructeurs meestal niet de n.a.w. gegevens van de cursist paraat hebben.

Op alle diploma’s staat een nummer. Dit nummer wordt door de instructeur op de uitcheck lijst gezet met de daarbij behorende namen. En die gegevens gaan naar het CWO.

Kortom: alle door de cursisten behaalde diploma’s worden vastgelegd ten behoeve van de registratie voor het CWO.

Groetjes
Rens - Amorgos

Freek Veenendaal, Arnhem

'Net als de zeilweek in Kroatie weer een top-schipper tijdens de CWO-cursus 3-daagse. Kennis van zaken, plezierige en duidelijke instructie, veel meteen zelf mogen doen. Heel veel (bij-)geleerd, m.n. op gebied motormanoevreren. Uiteraard ook heerlijk gezeild ;-) Amorgos is een heel prettige club met fijne en vooral ook vaardige mensen!'

Ronald, Amsterdam

'Echt leren zeilen op een kajuitboot. Van open water tot manoeuvreren in de haven, dankzij goede instructies. Goed materiaal, goeie sfeer. Boven verwachting!'

Colin, Mark en Martijn, Utrecht

'Met z''n 3en een 3 daagse CWO cursus gevolgd en wat was het een mooie tijd. Super veel geleerd van Daan, de sfeer was top en de boot prima in orde. Het waren 3 fantastische dagen! Dit gaan we volgend jaar zeker een vervolg geven bij Amorgos.
'

Jeroen, amsterdam

'Met 4 vrienden hebben wij de 3 daagse cwo 1/2 cursus gevolgd. Vanwege de drukte hadden we halverwege een instructeurs wissel, die overdracht had wat soepeler kunnen gaan maar werd uiteindelijk professioneel opgelost. Instructeurs zijn erg prettige mensen en de sfeer aan boord is uitstekend. 2 van ons zijn beloond met een cwo 1-diploma. Wij komen nog eens terug !'

anoniem

'Wij hebben een geweldige driedaagse cursus gehad waar we veel van hebben geleerd. Daardoor hebben we nu ook voldoende vertrouwen dat het flottielje zeilen helemaal goed zal gaan.'

Marc, Grubbenvorst

'Geweldige ervaring en veel geleerd.
Smaakt zeker naar meer.'

Arjan Koppert, Hasselt

'We hebben 3 fantastische dagen beleefd op het Ijsselmeer tijdens een familie-cursus, ondanks het vroege voorjaar (7-9/4) mooi weer en goede wind voor beginners. Leuke idyllische haventjes in Muiden en Durgerdam. Sympathieke, geduldige en enthousiaste instructeur Wim.

Kortom dit is zeker voor herhaling vatbaar!'

anoniem

'Goede cursus, gegeven door bekwame en betrokken mensen. Ik raad Amorgos aan.'

Sjors Konijn, Zuidoostbeemster

'Goed en degelijk les. Flexibele instructeur en prima organisatie. Aanrader!'

Hans en Sanne Schepers, Heemstede

'We hebben in september met z'n 2en een 3 daagse zeilcursus gevolgd bij Amorgos. We deden de cursus CWO 1 en/of CWO 2. Ons doel was dat we vertrouwd zouden raken met z'n 2en op een kajuitzeiljacht, waarbij we een verschillend niveau van ervaring meebrachten. We hebben 3 heerlijke dagen gehad; een zeer ervaren, kundige en enthousiaste instructeur die ons liet proberen en liet ervaren wat er goed, maar ook fout kon gaan, want ''van fouten leer je het meest''. Hij liet ons zijn vertrouwen voelen, zelf nadenken over welke stappen te nemen en deze ook uit te voeren en was wel altijd aanwezig om bij te springen of te evalueren waar nodig. Dit alles in een hele relaxte sfeer, met 'glimmende ogen' en een lach. We hebben de cursus afgesloten met veel meer zelfvertrouwen, het gevoel een kajuitjacht samen te kunnen varen en staan te trappelen om snel een schip te huren! Bedankt Amorgos!'

R.J.Fidder,

'Ik heb vroeger best goed zeilles gehad, en ik heb nu heel veel bijgeleerd. Het boek leidraad voor kajuitjachtzeilers heb ik nu aangeschaft. Was goed advies.'

Zusjes Debbie en Miranda, Leusden

'Samen met m''n zus de drie-daagse CWO-cursus gevolgd. Perfecte combinatie van leren en genieten. We hebben in een korte tijd veel opgestoken en zijn nu de trotse bezitters van de vorderingenstaat CWO-2. Op korte termijn hopen wij onze volledige CWO-2 te halen. Dan is het volgende avontuur Flottielje zeilen in....?'

Fam. Regter, Amsterdam

'Wij kunnen iedereen de CWO Kajuitzeiltraining 3 daagse aanraden. Het is de perfecte manier om het varen en het leven aan een kajuitboot te ervaren en te leren. Doordat je meerdere dagen onderweg bent, vreemde havens in vaart, op onbekend vaarwater vaart en in nieuwe situaties komt, leer je net even meer. De instructeur had een passie voor zeilen en heeft ons op een zeer prettige manier les gegeven met niet 100% maar 200% inzet. Wij hebben inmiddels op twee schepen gevaren en van beide was het materiaal in zeer goede staat en schoon. '

Arjan Groen, Amsterdam

'Dit is een topcursus waarin je echt ALLE kneepjes van het zeilen met een Kajuitzeiljacht leert en oefent. Daarnaast voelt het als een mini-vakantie (ook al is het hard werken van 9-18 iedere dag :) ). Voor ons (2 stellen) was dit een voorbereiding op een week zeilen in Griekenland en wij voelen ons nu perfect voorbereid. Absoluut de moeite en het geld waard!'

Eddy, Soest

'The only way to truly understand the meaning of the Amorgos moto''; "Pleasure in sailing" is to go on one of their training courses.'

Cees v/d Toorn , Roden

'Drie leuke leerzame dagen.Een echte eyopener ,raadzaam voor een ieder.'

fam. Smeets, Paal (België)

'We vertrokken met toch wel wat vragen naar Almere aangezien het voor ons best wel lang geleden was dat we op een kajuitjacht hadden gevaren. Dankzij de stapsgewijs opgebouwde oefeningen van onze lesgever Tijs kregen we al snel terug het gevoel de boot onder controle te hebben. Tijs en Amorgos heel erg bedankt voor een belangrijke bijdrage aan een ''TOP'' zeilvakantie in Kroatië. '

Virjanand, Utrecht

'Samen met broer, zus en vriendin ben ik voor het eerst gaan kajuitzeilen op het IJselmeer. De instructies waren zeer helder en op een ontspannen, maar toch informatieve manier gebracht. Er wordt goed aan de veiligheid gedacht. Verder heb je zelf de keus waar je naartoe zeilt, beperkt door de wind en de tijd natuurlijk.'

Bert en Regi de Brouwer, Ede

'Wat indrukken, wat een informatie en wat een wind. Met 22 knots wind en een ervaren instructeur van Amorgos veel geleerd en altijd veilig gevoeld. CWO doelstelling gehaald!'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod