zeilvakantie-caribbean-antigua-005.jpg

Zwerftochten, meezeilen en zeilcursussen

Een ronde over de Atlantische Oceaan... Dat is een flinke stap ;-). Het betekent dat we zeilen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren.

Unieke tochten. Een aantal tochten zijn voor gevorderden. Maar ben je minder fanatiek of ervaren in het zeilen? Dan hebben we zeker ook wat voor jou: zwerftochten, meezeilvakanties of zeilcursussen.

Op deze tochten kan iedereen mee die zin heeft in een avontuurlijke zeilvakantie. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Samen genieten van zeilen. En samen prachtige bestemmingen ontdekken...

Van super mooie zeilvakanties bij de kanaaleilanden tot zeilavontuur in het zeilersparadijs de Grenadines. Van heerlijk 'live slow, sail fast' in de Guadeloupe tot varen bij de Spaanse Ria's. Van swingende zeilvakanties op Martinique tot zeilcursussen op Lanzarote.

Iets voor jou?


Van 22 juli 2023 tot en met eind juni 2024 zeilen we in 25 verschillende etappes rond de Atlantische Oceaan. Een aantal van deze tochten zijn zowel voor de beginner als de gevorderde. Individueel of als groep. Meestal met dezelfde start- en aankomsthaven. Met keuze uit prachtige vaargebieden verspreid rond de Atlantische Oceaan.

✔ Zwerftochten Noordwest Frankrijk. Engelse cottages. Ruige kliffen. En stokbrood met Franse kaasjes.
✔ Meezeilen naar de Spaanse Ria's. Door de 'fjorden' van Noordwest Spanje. Kleine eilandjes met een hoog Caraïbisch gehalte.
✔ Zeilcursussen op Lanzarote. Een week genieten van aangename temperaturen en een verkoelende oceaan wind.
✔ Winterseizoen vol zeilvakanties in de Caribbean. Zeilvakanties in de meest ideale omstandigheden: zon èn wind!

Mijlenmakers

Mijlenmakers zijn uitdagende tochten van A naar B. Voor iedereen die al vaker zeilde op een kajuitjacht. We leggen langere afstanden af en mogelijk varen we een enkele keer 's nachts in een wachtsysteem.

Deels op volle zee, soms door weer en wind en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes.

Almere - Granville: zeilen op het Kanaal.
Granville - Brest: sprookjesachtige kliffen in een blauwgroene oceaan.
Vigo - Lissabon: vanuit de Spaanse Rias over de Oceaan naar Lissabon.
Guadeloupe - Sint Maarten: een mijlenmaker Caribbean style!
Sint Maarten en de BVI: beetje mijlenmaker, beetje zwerven en relaxen dus.


Oversteek Tochten

Het maken van een echte Oceaan Oversteek is een onvergetelijke ervaring. Een aantal dagen en nachten zeilen ver van de bewoonde wereld. De kers op de taart. Het neusje van de zalm...

Nog meer dan onze andere cursussen en vakanties is dit zeilen, zeilen èn alles 'rond het zeilen'. Het weer en de voorspellingen. Het schip in goede conditie houden. Navigatie en veiligheid. Leven aan boord. Eten, drinken en slapen.

Het is een teamprestatie. Samen zeilen, samen genieten en samen werken. Het delen van hoogte- en dieptepunten. En uiteindelijk de euforie wanneer - na vele mijlen varen - onze bestemming uit de zee opdoemt...

Golf van Biskaye. Brest - Coruna. 12 dagen.
Lissabon - Madeira. 11 dagen.
Madeira - Lanzarote. 11 dagen.
Lanzarote - Martinique. 32 dagen.
Sint Maarten - Azoren. 32 dagen.
Azoren - Almere. 22 dagen.
Bekijk ons totale aanbod