zeilvakantie-caribbean-bvi-002.jpg

Zwerven door de British Virgin Islands

Zeilend Zwerven. Geleid door wind, de golven en de oceaan. Door wat we tegenkomen en meemaken. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. In vaargebieden die buiten de gebaande paden liggen. En altijd op zoek naar bijzonder mooie plekjes. Liefst alleen bereikbaar per boot. Dat is avontuurlijk zeilen.

Mijlenmakers

Mijlenmakers zijn tochten voor iedereen die van intensief zeilen houdt. We varen deels op volle zee, in dit geval op 'volle' oceaan, en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes. Daarbij ligt de bestemming vast maar de route daar naar toe kan op diverse manieren.

De mijlenmaker Sint Maarten & de BVI is een bijzonder eend in de bijt. Een echte mijlenmaker is wat ons betreft geen 'rondje', maar van A naar B. Dat is hier niet het geval: we starten en eindigen op Sint Maarten. Een mijlenmaker betekent ook dat je 's nachts vaart in een wachtsysteem. En dat gaan we zeker wel doen tijdens deze tocht!

Deze tocht is een combinatie van 2 keer 'mijlenmaken' inclusief varen in het donker met een wachtsysteem enerzijds en anderzijds zo'n 10 dagen lang relaxed zeilen in een tropisch paradijs. Je zult beide meemaken. Zowel het chillen en genieten van palmstranden als de oceaan deining en lange-afstand-zeilen.

Eén ding is zeker: je gaat veel zeilen! De British Virgin Islands staan bekend als een waanzinnig relaxed omgeving om te zeilen met super chille eilanden. Een vakantie waarin iedere dag een avontuur is. Daarbij staat "Plezier in Zeilen" centraal. Lekker zeilen. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren.Met leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Een geweldige tocht voor zeilers die van een beetje uitdaging houden en tussendoor graag relaxen ;-).

Voor wie?

Voor deze tocht hoef je niet speciaal een ervaren zeiler te zijn. Ben je niet bang voor avontuur? Lijkt het je een uitdaging om een langere tocht deels in het donker te maken? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water en rond tropische eilanden door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader.

Eenmaal in de BVI leggen we iedere dag aan in een haven of gaan voor anker in een baai. Dat kan in een vrolijk stadje zijn, maar ook in een stil paradijs op een piepklein eiland. In overleg koken we met elkaar aan boord of gaan samen lekker uit eten. Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut die je deelt met één van de andere deelnemers of in de kajuit.

Elke dag zeilen en zwerven. De relaxte sfeer aan boord. Toffe schippers en enthousiaste deelnemers. Niemand die van tevoren weet wat we gaan meemaken. Nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Iedereen laadt z’n batterij op tijdens een vakantie op een zeiljacht...

Tropische paradijs

Vanuit het vakantie eiland Sint Maarten zeilen we in ca. 15 tot 18 uur naar de British Virgin Islands. Dit is waar tropisch paradijs, ideaal vaargebied voor een ontspannen zeilvakantie. Niet ingewikkeld. Meerdere eilanden op korte afstand. Heldere wateren met een rijk onderwaterleven.

In de BVI liggen erg veel ankerplaatsen, inhammen en baaien die bescherming bieden tegen wind en golven, waardoor het een geweldige plek is om te zeilen. Ontdek de karetschildpadden, luister naar de verhalen van de lokale bevolking en zwem naar gezonken schepen voor de kust van uitgestrekte witte zandstranden.

Koraalrif en historische scheepswrakken

Er zijn verschillende populaire zeilroutes in de BVI, waaronder de "Boatman's Guide to the BVI". Dit is een route langs de populairste eilanden en baaien van de BVI: Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke en Anegada. De BVI staat ook bekend om het snorkelen en duiken, met vele scheepswrakken en koraalriffen om te verkennen. Enkele van de beste plaatsen om te snorkelen en te duiken zijn The Indians, The Caves en The Chimneys.
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Sint Maarten,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een eigen groep, neem gerust contact met ons op. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Voor wie?

Eén ding is zeker bij iedere mijlenmaker: je zult een paar lange afstanden zeilen! We hebben in deze tocht twee langere dagen aan boord en we gaan er vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen.

We zijn deels afhankelijk van de wind, waardoor we misschien een nacht doorzeilen. Op zee kan het altijd waaien, waardoor we op momenten de zeilen reven en aangelijnd op het dek werken.

Daarom is het voor deze tocht belangrijk dat je zeilervaring hebt en handig wanneer je zelfstandig kunt functioneren als roerganger. Wanneer je niet zeker weet of je hier al aan toe bent, maar het avontuur van een ervaringstocht ontzettend ziet zitten, raden we je één van de zwerftochten.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Voorbereiding

Voor de meeste mijlenmaker hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Ongeveer 14 dagen voor vertrek maakt de schipper een app groep aan om kennis te maken, nummers uit te wisselen en eventueel alvast wat kort te sluiten over het eten en gezamenlijke boodschappen.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen.

Vliegtickets boeken

Kijk voor vliegtickets op Google. De meest gebruikte vluchten gaan via Parijs naar de Princess Juliana International Airport op Sint Maarten. We raden je aan een ticket te boeken met de Thalys naar Parijs. Heb je een ticket vanaf Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle en reis je verder vanaf Parijs Orly, dan zit daar een transfer in Parijs bij in. Kijk voor tickets op Google Flights of Skyscanner.

Vertrekhaven Port de Plaisance, Sint Maarten.

Vanaf het vliegveld Prinses Juliana rijd je met de taxi in 10 minuten naar de marina. De haven ligt in het Nederlandse deel van Sint Maarten. Van de schipper krijg je de informatie waar de Simaia precies ligt. Je herkent het jacht aan de blauwe Amorgos vlag.


Vertrek: Sint Maarten
Aankomst: Sint Maarten

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma 23/24. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt voorafgaand aan deze tocht mee met de Mijlenmaker Guadeloupe - Sint Maarten. Of aansluitend gaan Oceaan zeilen met de Oversteek Sint Maarten - Azoren (voor gevorderde zeilers).

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. En ook om te acclimatiseren in een heerlijk topisch klimaat vanuit de winter in Nederland! Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege vlucht hebt.

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Dekens zijn niet nodig in de Caribbean, je hebt hier genoeg aan een laken of lakenzak als je dat prettig vindt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Dag 1 Amsterdam - Sint Maarten

De aankomst met het vliegtuig op de Sint Maarten is echt geweldig! De landingsbaan eindigt in Simpson Bay waar de zeiljachten voor anker liggen en de strandgasten op Maha beach zwaaien naar de vliegtuigen.

Neem vanaf de luchthaven samen met je eventuele reisgenoten een taxi naar de jachthaven. De gebouwen rond de haven zijn in heldere tinten geel, roze en blauw geschilderd. De omgeving trekt zeilers die hun avonturen delen, toeristen die genieten van het uitzicht en de locals die relaxen bij de cafés aan het water. In de jachthaven ligt het jacht die te herkennen is aan de Amorgos vlag.

Dag 2 Simpson Bay - Grande Case

Een dag om in te slingeren. Even acclimatiseren en elkaar leren kennen. We maken een mooie zeiltocht naar de baai van Grande Case. Een vissersdorp in het noorden van het eiland. Je kunt hier heerlijk eten. En je maakt kennis met de mix van Creoolse, Caraïbische en oude Franse cultuur. We oefenen wat zeilmanoeuvres en hebben alle tijd om te zwemmen of lekker te luieren op het voordek.

Afstand: 12 mijl

Dag 3 Grande Case - Cooper Island

In alle vroegte vertrekken we vanuit Grande Case en zetten de zeilen om met de passaat wind koers te zetten naar de British Virgin Islands. De eerste eilanden liggen op zo'n 80 mijl. Dat wil zeggen ca. 16 uur zeilen. Voor deze tocht maken we een 'wachtschema' zodat iedereen zijn rustmomentjes kan pakken.

Het eerste eiland dat op onze route ligt is Cooper Island, waar we een ligplaats zoeken in Manchioneel Bay. Afhankelijk van het tijdstip dat we aankomen nemen we eerst een duik in het water om te snorkelen bij Cistern Point of gaan we linea recta naar het strand om te chillen bij de Cooper Island Beach Club.

Afstand: 80 mijl

Dag 4 Cooper Island - Peter Island

Yes, vandaag gaan we relaxen in de BVI! Als iedereen up & ready is zeilen we naar weer een bizar mooi eilandje: Salt Island. De naam zegt het al, op het eiland vind je twee zout meren. Naast het eiland ligt het wrak van de Rhône, gezonken in 1867. We nemen hier alle tijd voor een verfrissende duik of om te snorkelen.

Aan de wind gaat onze tocht verder naar Deadmen's Bay op Peter Island: witte strand, strandstoelen, wuivende palmen en groene heuvels...

Lekker loungen, een goede lunch, boekje. Het goede leven. Vanaf het strand beklimmen we de heuvels voor een geweldig uitzicht op het Sir Francis Drake Channel en de eilanden.

Tegen de avond varen we klein stukje terug naar Great Harbour: een schilderachtige baai perfect voor een overnachting onder de sterren. Het restaurant de Seven Oceans serveert eenvoudige lokale gerechten. Helemaal top!

Afstand: ca. 7 mijl

Dag 5 Peter Island - Norman Island

In Great Harbour liggen een paar rifs, leuk om te snorkelen. Na het een relaxed ontbijt cruisen we verder over het Sir Francis Drake Channel. Dit is een 'kanaal' tussen het grotere Tortola aan de noordzijde en een reeks kleinere eilanden aan de zuidzijde. Het uitzicht is prachtig: groene hellingen, blauwe zee en witte stranden. Wen er maar aan, want dit paradijs is jouw thuis deze dagen!

Onderweg zoeken we een ankerplaats bij Key Cay. Of eventueel bij één van de kleine eilanden Pelican Island of The Indians. Samen maken we een heerlijke lunch en zwemmen we in het frisse, heldere water. Op Norman Island zeilen we naar the Bight Bay, waar we in de hoek van de 'Pirates' kunnen liggen.

De Pirates is een bruisend restaurant met een beach bar. Tevens de ideale locatie voor een geweldige zonsondergang tijdens het avondeten. Een andere optie voor het avondeten is 'The legendary floating bar'. Deze ligt aan de andere kant van de baai. Zij zijn beroemd door hun bijzondere traditie: iedereen die naakt van het bovenste dek het water induikt, kreeg voorheen een gratis shirt. Met andere woorden: deze bar staat garant voor een avondje feest!

Afstand: ca. 7 mijl

Dag 6 Norman Island - Jost van Dyke

Ben je een vroege vogel, neem vandaag dan gelijk een duik in het heerlijke water. Of pak je snorkelset, stap in de dinghy en ga op zoek naar een mooie snorkelspot. Je vindt hier namelijk overal natuurlijke grotten met een adembenemende onderwaterwereld.

Na het ontbijt zetten we de zeilen om te varen naar Soper's Hole. Dit is een natuurlijk beschutte haven en ligt tussen frisgroene hellingen. De palmen wuiven ons tegemoet met kleurrijke barretjes op de kade. Een mooie plek om boodschappen op de wal te doen, rond te struinen langs boetiekjes en eventueel de watertanks van ons jacht te vullen.

In de middag zeilen we verder richting Jost Van Dyke. Dit kleine paradijs op aarde kent aan de zuidzijde 3 baaien. Blauwe zee, groene palmen, witte stranden en Tortola in de verte… Dit is een schitterende plek om te overnachten en perfect om te relaxen op het strand. En alle foto's die je hier maakt zijn gegarandeerd het inlijsten waard!

Wil je 's avonds vermaak, kies dan voor de Great Harbour. Geen grote haven, maar een grote baai met leuke bars en restaurantjes tussen de palmbomen aan het strand.

Afstand: ca. 13 mijl

Dag 7 Jost van Dyke

Mañana mañana... Het is heerlijk vertoeven bij Jost Van Dyke en de eilandjes hier in de buurt. Dus laten we daarvan genieten! We cruisen een rondje om het eiland: Little Jost Van Dyke, Green Cay, Sandy Spit... en zeker Sandy Cay mag je niet missen. Voor het strand gooien we het anker overboord. En dan met je slippers zwemmend naar het eilandje.

In 20 minuten wandel je naar de top van Sandy Cay met een spectaculair uitzicht! Wanneer we uitgeplonst zijn en de maag begint te rammelen, dan zeilen we een klein stukje verder naar Foxy’s Taboo. Dit is een goede plek om aan wal te gaan voor een lunch. Tevens een mooie plek om te snorkelen indien de wind niet te sterk is.

Het rif is aardig, maar de échte reden om Foxy’s Taboo te bezoeken is vanwege iets anders… Namelijk de schildpadden en roggen! Naast de betonnen kade vind je schildpaddengras: gewoon rustig wachten en ze komen vanzelf naar je toe.

Als de weersvooruitzichten gunstig zijn, dan kunnen we hier eventueel blijven om de nacht door te brengen. Speel je liever safe, dan lig je één baai verder wat veiliger vast aan een ‘mooring’. En daar is het ook zeker geen straf: op de wal vind je namelijk Sydney's Peace and Love Restaurant. Want wil je kreeft eten op de British Virgin Islands? Eet ze dan hier!

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 8 Daimond Cay, Jost van Dyke - Marina Cay

Maak je op voor een lekker dagje zeilen. Na een vroege start zeilen we naar Monkey Point op Guana Island. Dit is een prachtige plek om te snorkelen (mits de wind goed staat). Hierna zeilen we naar Marina Cay waar we bij rustig weer overnachten. Marina Cay heeft op het strand enkele restaurants en een populaire happy hour. Ook is het een supermooie spot om te genieten van de zonsondergang.

Bij onrustig weer gaan we aan de overkant in Trellis Bay voor anker. Het restaurant The Last Resort in Trellis Cay staat bekend om hun hilarische 'diner entertainment'. Je vindt hier ook een supermarkt, internetcafé en je ligt er wat meer beschut. Zowel het eilandje Marina Cay als de baai Trellis Bay (Beef Island) is een bezoek meer dan waard!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 9 Marina Cay - The Baths

We starten vroeg om verder af te zakken richting het zuidelijke puntje van Virgin Gorda. Hier ligt het Nationaal Park the Baths. Een te gekke plek, er zijn mensen die dit het achtste wereldwonder noemen. Het is een rotskust. Op zich zie je dat op bijna ieder Maagdeneiland. Maar niet als deze: de rotsen liggen als gigantische knikkers verspreid met daartussen kleine prachtige strandjes.

Het is een soort doolhof met natuurlijke verborgen zwembaden, grotten en tunnels. Ankeren is hier niet aan te raden, maar er liggen moorringen om ons jacht aan vast te maken. Daarna kunnen we met ons bijbootje naar de kant. Let op bij een noordelijke deining!

Wanneer de zon begint te zakken kiezen we afhankelijk van de windrichting om aan te leggen bij Marina Cay of in de jachthaven van het resort op Scrub Island waar we genieten van een fantastisch zwembad met 2 verdiepingen en restaurants...

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 10 Scrub Island - Saba Rock, North Sound

Vandaag gaan we naar North Sound. Dit is een prachtige locatie. Het ligt volledig beschut tussen grote en kleine eilanden. Het heeft vlak water met een keur aan ankerplaatsen, stranden en restaurants. Eigenlijk is North Sound een soort binnenmeer op zee. Je kunt hier verlaten in een baai liggen of genieten van sjieke restaurants en het 'high-end' nachtleven. Voor ieder wat wils.

We varen in de ochtend naar 3 kleine eilandjes die samen een nationaal park vormen: de Great Dog, George Dog en West Dog. Waanzinnige plek om te snorkelen en te relaxen aan boord. Als we zin krijgen om weer te zeilen, dan varen we richting Saba Rock in North Sound.

Saba Rock heeft een geweldige setting, een mooi restaurant en een prachtig uitzicht. We schuiven aan bij het lopend buffet en genieten van de live muziek.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 11 North Sound & Leverick Bay

Een dagtour -al dan niet met onze zeiljacht- door North Sound heeft veel te bieden. Bekende spots naast Saba Rock zijn hier de Bitter End Yacht Club, Leverick Bay en de Costa Smeralda Yacht Club. Je kunt hier terecht voor een massage, schoonheidsbehandeling of een fijne cocktail. Of je gaat gewoon lekker shoppen.

Maar er is meer: vaar met een rubberboot naar het rif bij Saba en spot schildpadden. Bezoek Sugar Mill, een prachtig startpunt voor een lange wandeling. En kijk uit voor de leguanen! Of leg aan bij de Bitter End Yacht Club voor een dagje catamaranzeilen, windsurfen, kajakken of kitesurfen. En bovenal... kies het palmstrand van jouw voorkeur om een uiltje te knappen en een kokosnoot te kraken.

Einde van de dag leggen we aan in het iet-wat slaperige plaatsje Leverick Bay. Rond de haven vind je winkeltjes, kleurrijke barretjes en een paar straten verder is een markt. 's Avonds komt de boel los in de beachbar 'Jumbies'. Super gezellig en hoe later hoe meer jump up's!

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 12 Leverick Bay - Anagada

Zeilen naar Anegada is als een bezoek aan een sprookjeseiland. En dat slechts een paar dagen per jaar te zien is...

Terwijl de groene heuvels van de andere eilanden altijd zichtbaar zijn, moeten we toch echt eerst een flink stuk zeilen om Anegada te zien. Het is namelijk zo plat als een pannenkoek. Anegada is het enige Maagdeneiland dat niet vulkanisch is, maar een koraaleiland is. Rond Anegada ligt een groot rif. En dat maakt het eiland grotendeels onbereikbaar en ongerept.

Een oase van rust waar je helemaal zen kunt snorkelen. We gaan voor anker bij Setting Point waar af en toe een veerboot komt. Soms waan je je hier werkelijk als 'wie is de mol' op een verlaten eiland. Dus: rubberbootje pakken en op avontuur!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 13 - 14 Anegada - Philipsburg, Sint Maarten

Deze ochtend gebruiken we om verse vis in te slaan in the Settlement of om te genieten van de onderwaterwereld van Anegada. Rustig aan. In de middag vertrekken we voor een lange tocht van zo'n 90 mijl richting Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten. We varen de nacht door en leggen in de ochtend aan in het toeristisch centrum van Sint Maarten. De cruiseschepen zetten hier hun gasten af. Een ideale plek om te shoppen, iets uit te zoeken tussen de vele souvenirs of om je geluk te beproeven in één van de vele casino´s. Einde van de dag varen we naar Simpson Bay voor een gezellige afsluitende avond op Sint Maarten.

Afstand: ca. 90 mijl

Dag 15 Sint Maarten - Nederland

Vroeg in de ochtend staan we op voor ons laatste gezamenlijk tropisch ontbijtje... Helaas, helaas, want daar is het tijd om de spullen te pakken en naar het vliegveld te vertrekken.

Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hopen wij dat jullie dat doen met twinkelende oogjes en een herinnering aan je mooiste vakantie ooit!
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod