zeilvakantie-kroatie-sibenik-02.jpg

Een geweldig avontuur en adembenemende natuurgebieden

Aan de monding van Krka ligt de oude stad Sibenik. Deze stad vlak bij de bekende Krka watervallen is voor zeilers uit het noorden vaak een eindpunt. Waar zij omkeren terug naar het noorden, begint onze zeilvakantie! Een minder bekend zeilgebied: de Sibenik Archipel of midden Dalmatië. Het is een stukje verder rijden dan Sukosan en je hebt er zeker zo veel mogelijkheden.

We zeilen naar kleine havenplaatsjes en idyllische eilanden. De flottieljeleiders weten precies in welke baai van Kaprije je jezelf een echte ontdekker kunt voelen, wie er op Drvenik Veli het lekkerst kan koken en op welk terras in Primosten je het beste ´langoest a la Primosten´ kunt bestellen.

Met andere gezinnen in een flottielje

Je zeilt met je eigen gezin, een Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen. Samen ontdekken we eilanden waar de tijd soms stil lijkt te staan. Geniet van een hapje en drankje aan het voordek of op een terrasje, terwijl je kinderen zich samen met hun nieuwe vriendjes uit de vloot vermaken op het strand. En 's avonds met z'n allen lekker uit eten.

...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
- vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. De gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is met eigen vervoer of evt. vliegen naar Zadar of Split en daar met een taxi naar de jachthaven Mandalina in Sibenik.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Met de auto

De jachthaven Mandalina is goed bereikbaar met de auto, op slechts 10 minuten van de snelweg A1, afslag Šibenik. In de haven bevindt zich een bewaakte parkeerplaats waar je betaald kunt parkeren.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Zadar of Split op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Mandalina, Sibenik

Vanaf het vliegveld Zadar of Split rijd je in ca. 50 minuten met de taxi naar jachthaven Mandalina in Sibenik. Mandalina ligt vlakbij het centrum van Sibenik waar je winkels, restaurantjes en eventueel een hotel of appartement vindt.

In de jachthaven ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: jachthaven Mandalina, Sibenik
Aankomst: jachthaven Mandalina, Sibenik

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Sibenik, oude stad aan de Krka

Sibenik ligt aan de Krka en is één van de twee starthavens die we gebruiken in de regio “Midden Dalmatië”. Een oude stad vol kerkjes, een beroemd verdedigingsfort en een mooie Kathedraal. Voor wat cultuur en historisch besef ga je naar Sibenik.

Maar het is ook de toegangspoort naar het Nationaal Park Krka met haar beroemde watervallen. Je combineert hier eenvoudig natuur, cultuur en heerlijk zeilen. Het vaargebied ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Split en Trogir. En heb je voldoende tijd dan zijn ook die steden op te nemen in je zeilplan...

Kaprije: klein en authentiek

Kaprije is één van de bewoonde eilanden in de archipel. Er is één dorpje met ca. 150 bewoners, maar het heeft een supermarkt, postkantoor, pinautomaat, meerdere restaurants en een dokter!

Op Kaprije vind je mooie verlaten baaien en een beschutte haven. De meeste bezoekers komen met hun eigen boot en zijn hier om te zwemmen of wat te eten. Het eiland is glooiend groen begroeid met struiken en olijfbomen. Een geweldige authentiek eiland weg van de bewoonde wereld.

Zirje: het échte eilandleven

Wil je het eilandleven van vroeger meemaken, dan is dit de plek voor jou. Zirje heeft slechts 50 inwoners. In de zomer neemt dit aantal toe tot ca. 500. Dan komen de toeristen, maar ook inwoners uit Sibenik die er een tweede woning hebben (vaak een erfenis van ouders/grootouders die op het eiland woonden).

Op Zirje zijn auto’s wel toegestaan, ze zijn meestal van de lokale bevolking en vaak zijn dit oude auto’s die niet eens een kenteken hebben. Bij Zirje houdt het eilandenrijk van Sibenik op: daarna is er lang niets tot Italië. Het lijkt erop dat dit eiland een beetje “vergeten” is. Zo was nog niet zo lang geleden geen internet, geen stromend water en is elektriciteit nog steeds beperkt. Het eiland heeft slechts één supermarktje en het aanbod aan verse producten is net als op de Kornati beperkt. Er wonen geen gezinnen en ondanks dat er wel auto’s rijden, is er geen tankstation. Een paar konoba’s en verder niets dan natuur.

Dé dagtrip: Nationaal Park Krka

Zoals gezegd: bezoek je slechts één Nationaal Park in Kroatië, laat het dan Krka zijn! Een rivier door een diep uitgesleten kloof, waar je binnen enkele vierkante kilometers zo’n beetje al het natuurschoon vindt waar het vaste land van Kroatië bekend om staat: trapsgewijze watervallen, glasheldere meren, dicht loofbos, diepe kloven en heftige rotswanden. Dat alles verbonden door prachtpaden, sommige over vlonders pal langs de watervallen.

Alleen dit park is reden genoeg om juist in deze regio te willen zeilen. En je kunt een bezoek aan het Nationaal Park makkelijk combineren voor of na deze zeilvakantie. Vanuit Sibenik met de auto is het nog geen 30 minuten rijden.

En als bonus: Trogir

Deze was het toch?’
‘Ja volgens mij wel, dat huis herken ik. Alhoewel...’
‘Nee, toch niet.’
‘Dan moet het hier om de hoek zijn.’
‘um...’

De oude ‘stad’ van Trogir, goed voor amper 4000 inwoners, neemt je flink beet. Een schiereiland waarop een kluwen stegen, een handvol kerken en wat verstopte pleintjes, meer is het eigenlijk niet. Toch verdwaal je er hopeloos! Verstrikt in een antiek labyrint waar iedere steen de andere imiteert.

Ook een bezoek aan Trogir is goed te combineren voor of na je zeilvakantie. De stad ligt op drie kwartier rijden vanaf Sibenik. Trek er minimaal een dag voor uit en je kunt je er ook prima langer vermaken. Het oude plein van Trogir is één van de onbekendste èn mooiste pleinen aan de Méditerranée, met een 16de-eeuwse loggia in de ene hoek en de rijk versierde sint-laurentiuskathedraal in de andere. Loop de kathedraal in, neem de eerste zijbeuk links en kijk omhoog: daar steekt God himself uit het plafond, omringd door honderd engelen.

Het bijna ultieme pluspunt van Trogir is dat je je nooit langer dan een minuut lopen van de autovrije boulevard langs een kabbelende zijtak van de Adriatische Zee bevindt. Ieder terras heeft er eersteklas uitzicht op een loom, levend schilderij van boten en bewoners, toeristen en zee. Een zeilschip legt aan, een vissersboot pruttelt weg, de zon draait langzaam naar het westen – veel spannender wordt het niet in Trogir, en da’s precies het geniale.

Dag 1 Aankomst Sibenik

Sibenik is goed bereikbaar met de auto en de haven heeft voldoende parkeerplekken. Kom je met het vliegtuig, dan brengt een taxibus je van Split of Zadar naar Sibenik. Deze dag gebruiken we -naast het reizen- om rustig op te starten: kennismaking met je medereizigers, de gezinnen uit het flottielje, de schipper en de flottieljeleider, boodschappen doen voor onderweg, bagage een plek aan boord geven en het jacht comfortabel inrichten. ‘s Avonds gaan we met z’n allen lekker uit eten in het dorp.

Dag 2 Sibenik – Kaprije (15 mijl)

Nu begint ons zeilavontuur. We zeilen door de Sibenik Archipel, een mooi gebied met vele baaien. Een dag om te acclimatiseren: in de zon, wind door de haren, achter het roer of met een boekje op het dek... Het genieten is begonnen! De baaien zijn deels alleen per boot bereikbaar en perfect om te ankeren voor een frisse duik of een uitgebreide lunch.

We eindigen ’s avonds in Nozdra Mala; een mooie baai op Kaprije met een kleine kade, een paar moorring boeien en een restaurant. Er is electriciteit, een toilet en een adembenemend uitzicht! Matteo, de restaurant eigenaar, helpt ons met het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met dat uitzicht genieten van een complete maaltijd met lokale wijn.

Dag 3 Kaprije – Primosten (15 mijl)

Heerlijk wakker worden van het kabbelende water en direct uit je bed een frisse duik! Wat een leven… ’s Ochtends nog een tochtje maken naar de bakker: 10 minuten lopen en je staat bovenop een heuvel met uitzicht op het charmante haventje van dit eiland. Heb je meteen ook alle huizen van de paar honderd bewoners op dit eiland gezien, meer is er niet... In Kaprije kun je noodzakelijke boodschappen doen, punt.

Terwijl de zon aan de blauwe hemel staat, voert een warm briesje ons naar Primosten; een pittoreske plaatsje op een schiereiland. De omgeving is bekend om zijn wijngaarden en dankzij één van de tien mooiste stranden van Kroatië: Mala Radua. In een diepe baai liggen kleurige vissersbootjes aan de wal waar de krekels te keer gaan in de bomen. Er loopt een boulevard met kraampjes vol groente en fruit naar de poort van het kleine centrum. Daar vind je kronkelende steegjes die vanaf een centraal plein vol bloembakken en barretjes leiden naar de kerk bovenop de heuvel met een geweldig uitzicht.

Dag 4 Primosten – Drvenik Veli (17 mijl)

We zakken verder af naar het zuiden en varen naar Drvenik Veli. Onderweg laveren we tussen de kust en kleine eilanden door. Er is alle tijd om in een baaitje op een onbewoond eiland te lunchen, lekker te zonnen, te zwemmen of even weg te dromen bij het adembenemende uitzicht. Tegen het einde van de dag leggen we aan bij Drvenik Veli. De in totaal ongeveer 200 bewoners wonen allemaal in dit dorpje. De rest van het eiland bestaat voornamelijk uit zand- en kiezelstranden. Onder het genot van een drankje aanschouwen we het kleurenspel van de zon die langzaam in zee zakt. Daarna genieten we van de lokale gerechten in de plaatselijke taveerne.

Dag 5 Drevenik Veli – Rogoznica (12 mijl)

We draaien om! In dit gebied waait vaak de Meastral, dat is een noordelijke wind en dat betekent dat we vanaf vandaag gaan kruisen. We zeilen via open zee naar Rogoznica, weer zo’n stadje dat in een prachtige, bijna sprookjesachtige omgeving ligt…. We zeilen een diepe baai binnen met een eiland in het midden. Achter het eiland ligt Rogoznica en tegenover het eiland een luxe haven. Het is een typisch klein, rustige mediterrane stadje. Op de kleine boulevard palmbomen, winkeltjes en terrassen met schaduw en bloemen. Het wordt weer moeilijk kiezen: chillen in de zon op het voordek met een wijntje, een wandeling naar de kerk, gebouwd in de middeleeuwse Dalmatische architectuurstijl, een ijsje op de boulevard met goed uitzicht, zwemmen of misschien maak je liever een wandeling naar het Dragon Eye Lake achter de jachthaven… Voor wie zin heeft: in Rogoznica heb je een discotheek en een nachtclub!

Dag 6 Rogoznia – Zirje (20 mijl)

We maken ons na het ontbijt klaar voor een tocht naar het 'vergeten' eiland Zirje. Zodra we kunnen, hijsen we de zeilen en zetten koers richting het noordwesten. Ondertussen lekker zonnen, ontspannen, zeilen, beetje kletsen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Nog niet zo lang geleden was hier geen internet, geen stromend water en elektriciteit is nog steeds beperkt. Het eiland heeft slechts één supermarktje en het aanbod aan verse producten is beperkt. Er wonen geen gezinnen en ondanks dat er wel auto’s rijden, is er geen tankstation. Een paar konoba’s en verder niets dan natuur!

Dag 7 Zirje - Kornati - Sibenik (15 mijl)

De laatste dag is aangebroken. Vandaag kunnen we kiezen via welke eilandjes we zullen zeilen. We willen graag nog veel zwemmen, dus vertrekken we vroeg. In een rechte lijn zou het ongeveer 15 mijl zijn naar Sibenik. Wij varen eerst naar de eilanden ten zuiden van Zlarin: prachtig zeilen tussen groene eilanden en opletten voor ondieptes.

Willen jullie maximaal zeilen? Dan zou je ook kunnen kiezen voor de andere kant: tik de Kornati aan in ten noordwesten van Zirje en surf met de wind in de rug via Tijat terug naar Sibenik. Alles bij elkaar zeil je dan ruim 35 mijl. Een geweldige afsluitende tocht... Einde van de middag zeilen we de Marina Mandalina in Sibenik weer binnen. Hier genieten van een gezellige laatste avond samen. De volgende ochtend nemen we afscheid en vervolgen we onze eigen weg naar huis.

Wat anderen vinden?

Family Sailing Sibenik (3-5 pers)

Anoniem

Super leuke eerste ervaring met een Zeilvakantie. We doen dit zeker nog eens na training op een eigen boot.

Henri Reinders

Zonder enige zeilervaring stapte wij bij Saskia aan boord. Dankzij haar enthousiasme hebben wij een zeer leerzame en geweldige zeilweek gehad. Het was fantastisch, het leren zeilen, loopplankenrace, het skippyballen en de gezelligheid aan boord en aan wal.

Patrick Schilder

Als je niet kunt zeilen is het zeilen op het moederschip met een schipper zeker een te overwegen optie. Je komt op de mooiste plekken, kunt leren zeilen en ontmoet mooie mensen! Wat een top week!!!

Anoniem

Prima schipper, veel mogen zeilen en geleerd!

Anoniem

Meereizen met het moederschip van een flottielje is een aanrader voor wie zich wil "laten zeilen". Besef wel dat de vrijheid beperkt is en je als laatste uitvaart en als eerste aankomt. Of je al dan niet overdag ergens aanmeert en/of uitleg krijgt over het zeilen en al dan niet betrokken wordt hangt af van de schipper. Het flotielje gebeuren is fijn door de interactie met de andere boten.

Stéphanie Dobbelaere

Fantastische ervaring! Flottieljevaren is super leuk voor volwassenen en kids! We doen volgend jaar weer mee!

Anoniem

Hebben een gezellige week gehad! Flottieljeleider had iets meer actief mee kunnen helpen aan boord, denk aan afwas of een keer koken etc. Nu voelde het alsof hij de hele week ‘ onze gast’ was. De schipper deed dit goed. En jammer om met als er net wind was om te zeilen, naar de haven te gaan. Dit gold vooral de laatste dag toen we al vroeg in de haven lagen. Dat vonden we erg jammer.

Mark Verschuren

Leuke week gehad, heerlijk weer, leuke groep en goed en kundig personnel van Amorgos. Lekker gezeild en leuke dorpjes en baaitjes aangedaan. Lekker gegeten in de verschillende restaurants.

Eric Sonnevelt , Rotterdam

'Voor ons was het de eerste keer. Je moet dan afgaan op de positieve en leuke verhalen die je hoort en leest.
Nu na deze ervaring kunnen wij zeggen dat alles waar is.
Het is een actieve vakantie door het zeilen, je ziet veel van de omgeving doordat de flottiele begeleider mooie plekken uitzoekt. Je bent op jezelf maar aan het einde van de dag gezellig met de groep. En als je geen zin hebt om aan het einde van de dag je niet aan te sluiten, dit omdat je zelf iets wilt ondernemen,kan dit ook. Het blijft uniek dit te doen.'

Jolanda, Berkel en Rodenrijs

'We hebben een heerlijke zeilweek gehad. We hadden een zeer ervaren schipper aan boord. We zijn naar hele mooie baaien geweest.
'

Sanne Heijnen , Nuenen

'Wat hebben wij een geweldige week gehad. Veel gezelligheid aan boord met onze schipper en flottieljeleider. Totaal verschillende mensen, maar ze vulden elkaar goed aan. Niet te lange afstanden zeilen en af en toe een stuk op de motor. Voor anker in een baai en hup in het heerlijke water. Omdat wij op het moederschip voeren, waren we altijd als een van de eersten in de haven. Geen stress bij het aanleggen, altijd hulp bij de hand. Superleuk om vervolgens de anderen te zien aankomen. In de havens lagen we meestal aan moringlijn aan de steiger. Onze voorkeur was echter een moringboei. Kon je daarna met je motorbootje naar de wal. Of zwemmen naar de andere boten met je zwemband. Het sanitair in de havens was erg netjes met heerlijke warme douches. Je betaalt wat, maar dan heb je ook wat. De havens zijn namelijk erg prijzig. '' s avonds vaak uit eten met de groep. De flottieljeleider had alle restaurants prima geregeld. Wij hebben ook enkele keren zelf aan boord gekookt. Onze kinderen van 7 en 9 hebben ook volop genoten. Snorkelen in de baai, spelen met vriendjes op de boot of aan de wal, meehelpen aan boord en niet te vergeten, slapen onder de sterren op het dek. Wat een ervaring. Hopelijk volgend jaar weer! '

Cramer vd Bogaart, Utreht

'In 1 woord geweldig! De deze vakantie ging alle verwachtingen te boven. In de eerste plaats doordat alles goed geregeld was, en we het geluk van een leuke flottiele groep hadden. Het belangrijkste echter waren de schipper en flotielle leider die, betrokken, vriendelijk, gezellig en ongelofelijk aardig waren en lief voor de kinderen. Hierin is het cijfer 10 eigenlijk nog te laag, en zou een 10+ beter zijn, want dit kan en mag je niet verwachten van mensen. Alle lof voor Rik en Jaring!'

Linda Nieuwenhuizen, Nieuwkoop

'Onze allereerste zeilervaring. En wat hebben we genoten. Van de mooie route in Kroatie, van de superleuke sfeer aan boord, van alles wat we geleerd hebben, van de andere gezinnen in onze flottielje, van onze schipper en flottieljeleider, die zoveel extra''s brachten....
Deze vakantie staat voor ons op nr. 1, we hebben heimwee!'

Barbara, Utrecht

'Ik ben net terug met mijn 3 zoontjes van een fantastische zeilvakantie in Kroatië.
Heel veel geleerd en we hadden heerlijk weer en wind! ook veel plezier en gein gehad met de ander flottielje leden.
Ik ga het volgend jaar zeker weer doen'

Reninca , Barendrecht

'Het was een heerlijke week onder begeleiding van Niels en Boris. Wij hebben erg gelachen en genoten! Lekker gegeten en dolfijnen gespot. Bovendien was het voor de kinderen superleuk omdat er 17(!) leeftijdsgenoten waren. Voor herhaling vatbaar. '

Schafer, Utrecht

'we hebben een fijne tijd gehad met een leuke groep'

C.Niessen, Hoogerheide

'Wij hadden helemaal geen zeilervaring, dus voor ons een hele nieuwe ontdekking om vakantie te vieren. Dat gevoel was er al direct toen we uit de haven vertrokken. Natuurlijk onmisbaar door onze schipper en flottieljeleider. Het is een onvergetelijke week geweest. We zijn op prachtige plekjes geweest waar je anders nooit komt. Heerlijk relaxed. Na deze week weten we een beetje hoe je moet zeilen, dat hebben we toch kunnen ervaren. We zouden het zo weer doen.'

Tom Bregman, Utrecht

'Na een driedaagse cursus bij Amorgos hebben wij een 8 daagse family sailing flottielje geboekt in Kroatië en het was een bijzondere vakantie. Na 10 minuten waren de kinderen al met de andere kinderen aan het spelen en ook wij hebben genoten van het zeilen, de gezelligheid in de groep en de prachtige omgeving. Op een prettige manier hebben we veel bijgeleerd van de schipper aan boord. We voelen ons nu comfortabel genoeg om een volgende keer zelf te zeilen. Uiteraard met een instructiedag vooraf. We gaan het zeker nog eens doen. '

Yvonne Verhoeven, Sint Oedenrode

'We hebben samen met onze 3 kinderen, tweeling van 7 en een zoontje van 10 jaar een heerlijke zeilweek gehad in Kroatië, mede dankzij een goede organisatie van Amorgos. '

Schaaf, Heemstede

'Onze eerste zeilvakantie bij Amorgos is goed bevallen. Met Bart als schipper en Maartje als Flottieljeleider en onze drie kinderen was het druk maar enorm gezellig aan boord. Bart en Maartje hebben ons enorm veel geleerd op zeilgebied. Daarbij was het contact met de anderen uit de flottielje enorm leuk. Ook de kinderen (22,20 en 14 jaar) vermaakten zich prima. Zeker een vakantie om nog een keer te herhalen:)'

fam. Avontuur,

'We hebben genoten van deze mooie zeilreis tussen de eilanden voor de kust van Kroatië. Begin april zijn we naar de informatiedag van Amorgos geweest. Het hele gezin werd gelijk enthousiast en alle twijfels voor het boeken van deze reis verdwenen. Voor meezeilen is inderdaad geen zeilervaring nodig. Onze dochters hebben veel vriendinnen kunnen maken. Het delen van de boot met de schipper en de flottieljeleider hebben we positief ervaren. Het was erg gezellig. We hebben ook wat leren zeilen met zo''n grote boot. Onze volgende uitdaging is zelf als schipper deze reis nog eens te maken! '

Freek Veenendaal, Arnhem

'Amorgos Familiezeilen:
We zochten een "actieve" vakantie, zomaar gegoogled en bij Amorgos terecht gekomen. En dat bleek een schot in de roos kunnen wij achteraf zeggen (na dag 1 al, trouwens). Het was in een woord: Fantastisch!! Relaxen en genieten van het uitzicht vanaf de boot met schipper aan het roer of zelf zeilen, helemaal top!! Pret met de kids achter een touw aan de boot, met flottielje in havenrestaurantje eten of "Amerikaans" gezamenlijk in een mooi baaitje. Wat ik ervan vond? Dat ik nu zelf cursus zeiljacht varen CWO 1&2 ga doen zegt denk ik genoeg!! '

Fam. Buijtenhuis, Soest

'We hebben de Family Sailing (vader, moeder, dochter van 15 jaar, zoon van 13 jaar) vanuit Sukosan gemaakt en hebben daarbij de middenroute gevaren. Wat een mooie en afwisselende route was dit. De ene avond kwamen we aan in een haventje, de volgende dag waren we in een baai om te overnachten. En elke avond kregen we de kans om lekker (en niet te duur) met de groep of individueel uit eten te gaan. De sfeer aan boord was erg gezellig en goed. De schipper heeft ons (wij hadden allen nog nooit gezeild) wat kneepjes van het zeilen bijgebracht. Iedere dag hebben we er wat bijgeleerd en na een week zou je kunnen zeggen dat we al aardig op weg zijn om een keertje zelf te kunnen zeilen. Een aanrader voor iedereen (dus ook als je nog nooit hebt gezeild!!!)'

lineke maat, apeldoorn

'Prachtig zeilgebied, veel kleine baaien en rustige dorpjes op onbekende eilanden. Qua wind zeer wisselend, maar wel elke dag kunnen zeilen. '

fam Reitsma, Harderwijk

'Het was heel leuk om te zeilen in een flottielje. Zeker voor de kinderen. We zeilden overdag met ons eigen gezin en kwamen soms in een baai 's middags andere boten tegen en in elk geval in de baai waar we overnachtten. Dan konden alle kinderen samen snorkelen, spelletjes doen enz.. Ook voor de ouders was het gezellig. '

Fam. Nagel, Zeist

'De zeilvakantie was super, zeer goed bevallen met een top crew: Martijn die alle aandacht had om onze kinderen zeilen te leren, goede instructies, geduld en humor en durf om ons alleen er voor laten gaan! Liselot, onze fantastische flottielje begeleidster met aandacht voor iedereen! Geweldige sfeer op boot. Echt top! Een echte aanrader.'

Yvette Doorackers, Den Haag

'We hebben een geweldige week gehad met Henriette en Pieter. Het was een onvergetelijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar. '

Aimee Bentinck, Pruhonice Tsjechie

'Wij hebben genoten van onze eerste zeilervaring als gezin. Thomas onze schipper heeft ons veel plezier en zelfvertrouwen in het zeilen gegeven. Hij was de perfecte animator voor alle kinderen van onze Flottielje en wist met zijn enthousiasme en charme de leukste plekjes en restaurantjes voor ons te regelen. Ook Mynke en Robbert hebben bijgedragen aan een super week. Veel dank hiervoor Aimée'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod