zeilvakantie-caribbean-grenadines-08.jpg

Witte stranden met wuivende palmen

Zeilen. Het heeft iets magisch. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. Zon. Wind. Blauwe lucht en helder water. Heb je zin in een echte vakantie? Lekker weer met de wind door je haren?

Tropische eilanden in een zeilers paradijs

Ultiem zeilen in het Caribisch gebied! Stel je voor: iedere ochtend wakker worden met het geluid van kabbelende golven en de geur van de zee. Iedere dag stralende zon. Geweldige uitzichten. Groen regenwoud en blauwe lucht. Oceaan zeilen en snorkelen bij koraalrif....

✔ Avontuurlijk èn ontspannen
✔ Heerlijk oceaan zeilen en genieten van geweldige ankerplaatsen
✔ Eten in barretjes aan het water of met een cocktail op het strand
✔ Geschikt voor iedereen, zeiler of geen zeiler, ervaren of niet
✔ Geweldige excursies vol natuur en historie

Vanaf het najaar tot en met voorjaar gaan we weer meezeilvakanties op verschillende locaties in de Caribbean organiseren waar je individueel of als groep aan kunt deelnemen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Ontdek de tropische eilanden!

Met wie ga je op vakantie?

Op een meezeilvakantie kunnen enkele deelnemers elkaar kennen, maar een groot deel boekt alleen. Dat maakt het nog leuker: vanaf dag één zeil je samen in een prachtige omgeving. Een ongedwongen en relaxte sfeer om nieuwe mensen te ontmoeten.

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Op een groeps- of familiereis vaar je met een Amorgos schipper en je eigen vriendengroep of familie. De Caribbean zijn een geweldig zeilgebied, maar overleg van te voren met ons wanneer je met in (kleine) kinderen of geheel onervaren mensen wilt zeilen.

Moet je ervaring hebben?

Voor de meeste meezeilvakanties in de Caribbean is dat niet nodig. Deze vakanties zijn voor zowel zonaanbidders, waterratten, buitenmensen, zeilers, jong, oud, single, niet single. Eigenlijk iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De gezelligheid staat voorop. Wel vragen we je zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. En natuurlijk geeft de schipper graag uitleg over het zeilen als je dat wil.

Heb je zeilervaring en wil juist met ervaren zeilers zeilen? Kijk dan naar de ervaringstochten, mijlenmakers of de oversteken. Een aanrader in de zonnige bestemmingen, maar zeker ook in Nederland.

Overnachten op moderne zeiljachten

De zeiljachten zijn ook ons varend hotel. In plaats van iedere dag hetzelfde uitzicht, word jij wakker met het zwembad voor de deur ;-). In vergelijking met een hotelovernachting is dit zoveel leuker! Je ankert iedere nacht bij een ander eiland, komt op te gekke plekken en zwemt wanneer je maar wil.

Bij Amorgos zeil je op grotere, moderne jachten die zijn voorzien van douche, toilet, keuken met koelkast en oven, een navigatiehoek en altijd wel een schaduwplekje waar je even heerlijk in je boek kunt verdwijnen.

Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut. Ondanks dat we spreken over een ruime jachten, is de binnenruimte anders dan in een bungalow of appartement. Ga je 's ochtends thee zetten, dan sta je meestal niet alleen in de keuken. Als je daar mee om kunt gaan, ga je een geweldig avontuur beleven.

"Plezier in Zeilen"

Met een groep meezeilen in een waanzinnig mooie omgeving. Dat is de kern van 'Actief meezeilen'. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ook als je niet speciaal komt voor zeilen, maar wel voor een toffe vakantie met leuke mensen is dit een absolute aanrader. Een groot deel van deze tochten is voor zowel de beginner als gevorderde. Waarbij beginnen niet persé wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.
Bekijk ons totale aanbod