zeilvakantie-griekenland-lefkas-b03.jpeg

Family Sailing op de Ionische Zee

De Ionische Zee is een ideale bestemming voor een relaxte zeilvakantie. Het water is helderblauw, de bevolking gastvrij en vriendelijk. De witte huisjes en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Je kunt lekker actief spelen en zwemmen of juist luieren in de zon. Vrijheid, blijheid.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende eilanden: Ithaka, Kefalonia, Meganissi, Kastos en Kalamos
✔ Iedere avond een andere plek met een prachtige zonsondergang
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Samen met andere gezinnen

Je zeilt met een groep van 5 tot 9 andere boten met gezinnen. In zo'n flottielje spelen de kinderen met leeftijdsgenootjes: wanneer je 's middag aanlegt in de haven, staan de vriendjes op de kade. Spannende verhalen over de dag uitwisselen en samen het dorp, eiland of de baai ontdekken. Je hebt er bij wijze van spreken geen omkijken meer naar.

De formule van zo'n flottielje is eenvoudig, het effect is groot: jong en oud vermaken zich. Zowel op, als aan het water. Gemeenschappelijke avonturen leiden tot nieuwe contacten voor groot en klein. En... zeilervaring is op het moederschip niet nodig! De Amorgos schipper en flottieljeleider zorgen voor de zeilen, de wind doet de rest ;-).

Ga jij voor totale ontspanning?

Kies voor Family Sailing in Griekenland of Kroatië. Dat betekent met je gezin meezeilen aan boord van het flottielje moederschip.

Je hoeft niet zelf te zeilen of te manoeuvreren in een haven. Je kunt je volledig toeleggen op genieten van zon, zee en Griekenland.

Wel de lusten, maar niet de lasten dus. Zeker wanneer de ervaring beperkt is, een goede keuze.

Hoe ziet een FamilySailing zeilvakantie eruit?

Je leeft aan boord van het moederjacht samen met een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider. Het zeiljacht heeft 3 of 4 hutten (waarvan 1 voor de schipper en flottieljeleider), meestal 2 douches/toiletten, een dekdouche, een keuken en een heerlijk dek om te relaxen in de zon.

Het grootste deel van de tijd ben je buiten. Zeker in de zomermaanden is het zo lekker dat zelfs buiten onder de sterrenhemel kunt slapen!

We zeilen minimaal vijf dagen per week van eiland naar eiland. In de middag leggen we aan in een dorp, een haven of een baai om te overnachten. Terwijl de andere jachten binnen varen kunnen jullie alvast de omgeving verkennen.

's Avonds gaan we ergens in de buurt met het hele flottielje uit eten.

Zeilen heeft iets magisch

Zeilen met 6 tot 9 gezinnen, iedere zijn eigen jacht, samen dezelfde route. Het blijft een geweldig concept. Elke dag een andere omgeving. Avontuur, vrijheid, zwemmen, spelen, lekker eten en drinken: alles zit er in.

Dat is normaal gesproken niet voor iedereen weggelegd; je moet op de eerste plaats zelfstandig een zeiljacht kunnen besturen, tenzij....

Je kiest voor Family Sailing: je zelf laten zeilen. Opstappen aan boord bij de schipper en flottieljeleider op het moederjacht!

Het hele gezin, van jong tot oud, kan onder begeleiding sturen, trimmen en zeilen, maar dat hoeft niet. En op het einde van de dag liggen we aan een zonnige kade en bouwen samen met het flottielje een feestje.
10.0
anoniem

Wat een vakantie!

'Wat een vakantie! Het enthousiasme van de Schipper en de Flotieljeleider werkte aanstekelijk. Wij hebben op een hele leuke manier kennis gemaakt met zeilen en gaan dit zeker nog een keer doen!'
9.5
Rinske Frima

Volgend jaar weer!

'Wij hadden ook dit jaar weer een geweldige family sailing met Amorgos, de medezeilers van de flottielje, en onze schipper en flottieljeleider. Ditmaal waren we op Lefkas en zijn daarna naar mooie baaien gevaren en gezeild. We hebben maar liefst drie keer dolfijnen gezien en met het snorkelen heel veel mooie vissen. Het eten was heerlijk. De kinderen hadden dikke lol met elkaar. Volgend jaar weer!'
9.5
Rob, Bilthoven

een prachtige week

'Met vrouw en twee dochters van 16 een prachtige week beleefd op de ionische zee. Mooi weer, een leuke groep boten, en een heel relaxte en ontspannen sfeer aan boord met dank voor de rustige en duidelijke uitleg van Maggie, (we hebben veel geleerd) en de inspanningen van Jaring om het aan boord en voor de groep aangenaam te maken. Dank... tot volgend jaar?? '
10
Charlotte Berghuijs

een fantastische week

'We hebben een fantastische week gehad en veel ervaring opgedaan. Elke dag bracht weer een compleet nieuwe ervaring met zich mee. Met Onze schipper en flottielje leider aan boord was het erg gezellig. Toch ook best even wennen met z’n zessen op een boot, het was ook erg warm s nachts. Onze groep was super gezellig en onze kinderen waren weliswaar de jongsten maar hebben een topweek gehad!'
9.0
Fam Van der Kraan

pittoreske baaitjes en gezellige groep

'Heerlijke zeilweek beleeft vanuit Athene. Wij hebben gezeild met een schipper aan boord. Ook de flottieljeleider was een paar dagen bij ons aan boord. Dit klinkt wellicht veel drukker dan dat wij het hebben ervaren. Op een buitengewoon prettige harmonieuze wijze heeft dit plaatsgevonden. Voor ons als niet zeilers was dit een zeer leuke kennismaking en mogelijkheid om te genieten van een zeilvakantie. Leuke plaatsen aangedaan, pittoreske baaitjes en gezellige groep!'
10
Joris en Diane

Ik zou het iedereen aanbevelen!

'Met onze kinderen van 10 en 11 een heerlijke zeilweek gehad. We hebben veel geleerd over zeilen en manoeuvreren, we hadden een goeie klik met onze schipper, de groep was heel divers en gezellig, er waren veel speelkameraadjes voor de kinderen, het eten was elke avond top geregeld evenals de optionele excursie. Ik zou het iedereen aanbevelen!'
Bekijk ons totale aanbod