zeilvakantie-spanje-tenerife-004.jpg

Een week lang zon en zeilen: vakantie met cursus.

Een vakantie waarin je leert zeilen èn geniet van het heerlijke weer eind oktober? Ankeren, navigeren maar ook zon, zee en toffe gesprekken aan boord? De Noordoost passaat en de warme Golfstroom maken Lanzarote in de herfst een aantrekkelijke bestemming: het is absoluut zonzeker en er staat een constante wind.

Tijdens deze zeilcursus leer je hoe je veilig en met plezier een zeiljacht op zee bestuurt. Je gaat zeilen, zwemmen en snorkelen in blauw water en de hele dag actief buiten zijn. Je voelt de wind, de golven en de stralende zon. Het is ontspannen, veel gezelligheid aan boord en lekker eten. Het is èn leren zeilen èn een heerlijke vakantie.

Voorop staat: een gave tijd met elkaar en Plezier in Zeilen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid. Absoluut een geweldige ervaring.

Ervaring is niet nodig

Deze zeilcursussen zijn vakanties waarvoor je niet speciaal een zeiler hoeft te zijn. Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader. Zeilcursussen zijn voor zowel de beginner als gevorderde zeiler.

Relaxed en ontspannen

Overdag ben je lekker actief bezig. Zeilmanoeuvres, navigeren, trimmen, veiligheid, tochtplanning. Maar ook lunchen in een baai. Tijd voor een terrasje, een dorp verkennen of een kleine excursie. Onderweg een boekje lezen aan boord en 's avonds met elkaar uit eten. Je leert op deze manier makkelijk nieuwe mensen kennen. Ga je mee?

Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel de eeuwige lente genoemd.

De Canarische Eilanden

Wist je dat je fantastisch kunt zeilen rond de Canarische Eilanden? Het subtropische klimaat wordt hier de eeuwige lente genoemd... De combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat zorgt voor aangename temperaturen, begroeiing op de eilanden èn die constante wind!

De sfeer op de eilanden is Spaans, maar dan nog wat relaxter. Tenerife is een geliefd eiland onder de overwinteraars. La Gomera en El Hierro zijn echte natuur eilanden. De eilanden hebben bijzondere landschappen met kleine oases, vulkanische stranden omgeven door cactussen en palmbomen en indrukwekkende rotskliffen.

In de verschillende havens vind je de gezelligheid van terrasjes. Die op Tenerife zijn echt gericht op het toerisme. Maar eenmaal richting La Gomera is het er ape-relaxed genieten van Spaanse tapas. Prachtige uitzichten vanaf een leuk barretje of een lekker restaurant bij volle maan...

Onze route

Op basis van de windverwachtingen bekijken we met elkaar welke route ons het meeste gaat brengen. Dat kan naar het meest zuidwestelijk gelegen eiland van de archipel zijn; El Hierro. Maar de wind en de wensen aan boord bepalen de mogelijkheden van het moment.
...

Prijs en data

Deze cursussen zijn onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos instructeur,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Tenerife,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking


Uitgebreid (incl. medische kosten): € 1,91 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 2,71 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Cursus jachtzeilen CWO 1&2 met korting

Je kunt je zeilcursus in Griekenland, Kroatië of de Caribbean aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederland

...s erkend CWO certificaat.

Boek je dit in combinatie met een cursus in het buitenland, dan ontvang je € 75,00 korting.

Je CWO-cursus vindt in de regel plaats op de eerstvolgende dinsdag na terugkomst van je zeilcursus. Na drie dagen stap je van boord met een Jachtzeilen CWO diploma of CWO vorderingenstaat niveau 1 of 2 afhankelijk van je ervaring.

Je ontvangt voor je CWO-cursus een aparte factuur. Wil je op een ander moment je CWO cursus volgen, geef dat dan aan bij de opmerkingen.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, dat is voor meeste zeilcursussen niet nodig.

De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden. Centraal staat 'Plezier in Zeilen' en dat kan op ieder niveau.

Er zijn deelnemers:
- zonder enige zeilervaring
- met zeilervaring in open boten
- met ervaring als bemanningslid op kajuitjachten, en die deze ervaring willen uitbreiden
- die zelf een kajuitjacht willen huren of kopen, en hun ervaring willen uitbreiden
- die zelfstandig zeilen, en oefening willen in enkele specifieke onderdelen van het zeilen, zoals navigatie of havenmanoeuvres

Heb je al veel mijlen gevaren en ervaring op verschillende boten opgedaan en wil je specifieke vaardigheden verbeteren dan is een gevorderden cursus zoals de CWO 2 tidal, CWO 3 non-tidal of een ervaringstocht zoals de Griekse Cycladen of Avontuurlijk zeilen iets voor jou!

Dagopbouw

De ervaring leert dat de wind meestal in de loop van de ochtend goed wordt en halverwege de middag nog even aantrekt. De dagopbouw stemmen we hier op af: waait het niet, dan nemen we de tijd, waait het lekker, dan maken we daar gebruik van.

We ontbijten aan boord en zorgen gezamenlijk voor de boodschappen en het 'vaarklaar' maken van de boot. Wanneer de boot en bemanning klaar is, starten we een lesblok: dat kan zijn zeilen op zee. manoeuvreren met een jacht in de haven, tochtvoorbereiding en navigatie, etc.. Ondertussen (of daarna) leggen we afstand of om rond de middag het anker in een mooie baai te laten zakken.

Dat is het moment om een lunch te maken, eventueel een duik in het water en relaxen. Op sommige dagen zeilen we door en lunchen tijdens het varen. Dat hangt allemaal af van afstand, weer en waar we zin in hebben!

Als in de loop van de middag de wind weer aantrekt gebruiken we die voor het tweede lesblok. Sommige blokken zijn voor iedereen hetzelfde, of we differentiëren een les naar verschillende onderdelen en niveaus.

De dagen waarop de te varen afstanden kort lijken, kunnen we gebruiken om mooie extra “lussen” te zeilen waardoor je meer ziet en meer kunt oefenen.

We sluiten een 'cursusdag' af met een dagevaluatie en het 'ankerbiertje' aan boord of op een terras.

Na het zeilen heb je alle ruimte om te relaxen, een eiland te bezoeken en 's avonds met z'n allen uit eten. In de meeste dorpen vind je leuke kroegen en barretjes om, voor wie dat wil, tot diep in de nacht een feestje te bouwen.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Cursus niveaus

We hanteren de Nederlandse (op het CWO gebaseerde) zeileisen en zeilniveaus waarmee we je opleiden tot bemanningslid of zelfstandig zeiler.

Aan het eind van iedere cursus in het buitenland ontvang je een Amorgos vorderingenstaat of zeildiploma (de cursussen in Nederland sluit je af met een CWO diploma of vorderingenstaat). Op beide staat vermeld op welk niveau je als zeiler functioneert en aan welke elementen je nog kunt werken.

Als je op het niveau bent om zelfstandig te schipperen, kan een volgende stap flottieljezeilen of zelfstandig een zeiljacht huren zijn!

Je kunt deze zeilcursus aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat. Boek je deze gelijktijdig, dan krijg je € 75 korting.

Voorbereiding

Voor de zwerftochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Ongeveer 14 dagen voor vertrek maakt de schipper een app groep aan om kennis te maken, nummers uit te wisselen en eventueel alvast wat kort te sluiten over het eten en gezamenlijke boodschappen.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie indien gewenst zodat je met elkaar contact kunt leggen. Van en naar Vigo zijn er meerdere mogelijkheden om te reizen.

TIP: download de app Rome2Rio om verschillende reisopties te verkennen.

Vertrek: Vigo
Aankomst: Vigo

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt zowel vooraf als achteraf mee op een echte oversteek: Oversteek Lissabon - Tenerife of Oversteek Tenerife - Martinique.

Zeiljacht en inventaris

We varen met het zeiljacht de 'Simaia', een Dehler 44. Het is een ruim schip ingericht voor een langer verblijf aan boord en om veel te zeilen. De Simaia heeft een uitgebreide uitrusting om op zee te kunnen varen: radar, AIS, uitgebreide veiligheidsuitrusting (EPIRB, reddingsvlot, reddingsvesten, lifelines, joon, reddingssling, drijfanker en noodvuurwerkpakket), watermaker, zonnepanelen, hydro-generator, etc. etc..

Het zeiljacht heeft 8 slaapplekken verdeeld over 4 hutten, een complete kombuis, praktisch ingerichte salon en ruime kuip. Er is een dinghy aan boord, zodat we op ankerplaatsen de mogelijkheid hebben om naar de kant te komen. Slaapkussens liggen aan boord. Er zijn geen dekens en bedlinnen, die neem je zelf mee.

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf.

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

De schippers en instructeurs

Je krijgt les van ervaren Nederlandse instructeurs. Deze Amorgos instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Het zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen.

Bij Amorgos krijgen alle instructeurs en schippers een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop, slaapzak en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Aan boord heb je een (goed) zeilpak nodig. We varen ook in de avond- en/of nachtelijke uren. Het kan dan fris zijn. Neem daarom een set warme kleding (thermokleding), een muts en handschoenen mee, naast zeil- of sportschoenen (eventueel (zeil)laarzen), handdoeken, zonnebril, cap en natuurlijk zonnebrandcrème.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Dag 1 – Aankomst Tenerife

Deze dag gebruiken we -naast het reizen- om rustig op te starten: kennismaking met de deelnemers en de instructeur, boodschappen voor onderweg inkopen, bagage een plek aan boord geven en het jacht comfortabel inrichten. ‘s Avonds gaan we met z’n allen een hapje eten. Naar wens reserveren we een tafel in het restaurant Sakura (internationale keuken) of bij het Italiaanse restaurant Europa 3. Maar we kunnen er ook voor kiezen om bij de echte Ierse pub O’ Donnells te gaan eten.

Dag 2 - San Miguel - Los Gigantes (25 mijl)

Na een lekker ontbijtje doen we een uitvoerige controle van de boot. We gaan tenslotte de oceaan op en dat willen we veilig en comfortabel doen.

We laten San Miguel achter ons en varen uit richting Puerto de Los Gigantes, een noordwestelijk gelegen haven. Onderweg passeren we een paar toeristische oorden zoals Playa de las Americas.

Los Gigantes is een prachtig gelegen badplaats aan de westkust van Tenerife, bekend om zijn indrukwekkende kliffen die tot wel 800 meter hoog zijn. Als we voldoende tijd hebben, stoppen we voor de haven zeker in één van de baaien rond Los Gigantes. Spectaculaire rode rotsen, een frisse duik en snorkelen op zoek naar zeeschildpadden en octopussen.

Eenmaal in de haven evalueren we deze eerste dag met een hapje en een drankje. Daarna even sightseeing; talloze winkeltjes, restaurants en ook twee kleine supermarktjes om wat inkopen te doen voor morgen. Vanavond lekker uit eten op Plaza La Bouganville.

Dag 3 - San Sebastian de la Gomera (20 mijl)

Gisteren zagen we onderweg het eiland La Gomera al liggen. Vandaag is dit onze bestemming. Tussen Tenerife en La Gomera ligt een beschermd natuurgebied. De grote veerboten moeten hier omheen varen maar zeilend mogen we er wel doorheen.

Dé plek om walvissen en dolfijnen te spotten. De walvissen liggen vaak heerlijk in de zon op te warmen en om een aanvaring te voorkomen moet je daar soms zelfs voor uitwijken. De dolfijnen zwemmen vrolijk stukjes met ons mee. Geen garantie dat we ze echt gaan zien maar de kans is hier het grootst.

’s-Middags leggen we op tijd aan in de haven van San Sebastian. Een leuk dorp, ver weg van het massatoerisme op Tenerife. Een lieflijk pleintje met onder hoge bomen terrasjes waar locals en toeristen samenkomen voor een verkoelende cerverza of een glaasje prik.

Naast het grote plein met het beeld van Columbus heeft San Sebastian twee “grote” supermarkten en een paar leuke straatjes met wat winkeltjes.

’s-Avonds eten we in El Pajar, Breñusca of Catro Camiños, prima restaurants met diverse internationale en lokale specialiteiten.

Dag 4 - Valle Gran Rey, La Gomera (25 mijl)

Vandaag zeilen we naar de andere kant van La Gomera. Het liefst doen we dat rechtsom om het prachtige natuurfenomeen Los Organos te zien; hoge pilaren van bazaltsteen die als orgelpijpen uit de berg rijzen.

La Gomera is lange tijd een onbewoond geweest. Vandaag zeilen we langs hoge rotswanden en als je die van dichtbij ziet, kun je je goed voorstellen waarom het ondoenlijk was om af te meren aan de ruige kust van La Gomera!

Tussen de kliffen komen we een aantal kleine baaitjes tegen met rotsstranden. Hier werden de goederen van grote boten overgeladen in kleine sloepen om naar het eiland te brengen.

Het plaatsje Valle Gran Rey ligt aan de zuidwestelijke kust van het eiland op het einde van een vallei met ook hier steile rotswanden. Kleurrijke vissersbootjes, fijn vulkaanzand, een mooi strand Play del Inglés met een heerlijk uitzicht op de zondondergang...

Vanavond eten we in het beste visrestaurant van het dorp!

Dag 5 - La Restinga, El Hierro (45 mijl)

We zeilen nog een stukje verder van de toeristische massa vandaan. El Hierro noemen zie hier ook “La Isla Chiquita”: het kleine eiland. Het is het meest zuidwestelijke gelegen Canarische eiland.

En dan zeilen wij vandaag ook nog eens naar de meest westelijke haven! Voorbij La Restinga heb je eerst een lange tijd niets anders dan blauw water en dan de Caribbean ;-). Omdat het een flink stukje zeilen is, vertrekken we vroeg en proberen in een rechte lijn te navigeren!

El Hierro is een klein eiland waarvan de helft ooit is afgebroken en in zee is verdwenen. De mensen zijn er enorm vriendelijk en gastvrij.
La Restinga is bij duikers bekend om zijn onderwaterwereld. Zij komen hier om te duiken in het kristalheldere water van de Mar de las Calmas. De vulkanische rotsen bieden indrukwekkende duiklocaties met kleurrijke koralen, grotten en onderwater leven.

De sfeer in La Restinga is relaxed. Er hangt een rustige, havenvibe. Vissers repareren hun netten. Duikers en snorkelaars delen enthousiast hun verhalen. Een zeebries brengt verkoeling op de terrasjes. En 's avonds lichten de kleurrijke huizen langs de kust op in het licht van de ondergaande zon.

Dag 6 - Playa Santiago (La Gomera) (50 mijl)

Dit wordt het langste rak van de week en brengt ons terug naar La Gomera. We vertrekken voor dag en dauw. Als de zon opkomt boven zee is de kans op het spotten van walvissen en dolfijnen het grootst! Misschien hebben we geluk en zien we voor het ontbijt al de eerste vrolijke sprongen.

Vandaag zullen we zowel de lunch als het ontbijt zeilend bereiden en nuttigen. Als er meer wind staat en de zee onstuimig is, zal dat eenvoudig zijn. Maar bij minder wind kunnen we de tafel in de kuip dekken en genieten van zelfgemaakte broodjes of salades.

Bij een tijdige aankomst in Playa Santiago kunnen we nog even een lekker duik nemen. Het dorpje bestond uit vissers die generaties lang op tonijn en sardines visten. Door het teruglopen van de vispopulatie zijn er nog maar weinig vissers over. En ook de ferry doet de Playa Santiago niet meer aan. De kade wordt nu gebruikt voor het afmeren van plezierjachten.

Dag 7 - Marina San Miguel (43 mijl)

Na een heerlijke nachtrust aan de kade nemen we de tijd om wakker te worden met een "Barraquito" op het terras. De laatste dag alweer… In de haven nog één keer alle rituelen die bij de ochtend horen: tochtplanning, zeilklaar maken, afvaren, zeil omhoog en motor uit!

We willen vandaag alles uit de dag halen wat er nog in zit. We beginnen met de laatste 'oversteek'. Van La Gomera terug naar waar we zijn begonnen: Tenerife. Naar de kust van Los Christianos. Vanaf het water zien we de boulevards met grote hotels opdoemen.

Als we eenmaal kunnen ankeren, genieten we een laatste middagje van de zon op het dek, een verfrissende duik in het water, lekker luieren en genieten van de ruimte en ons uitzicht. Tegen het einde van de middag ronden we Punta Salema en varen we het laatste deel terug naar de marina San Miguel.

Voor degene die nog energie over hebben: eerst een allerlaatste keer lekker uit eten op zijn Spaans, daarna uitgaan tot in de kleine uurtjes.
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod