zeilvakantie-italie-sardinie-07.jpg

Zon, Zee, Zeilen

Zeilen. Het heeft iets magisch. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. Zon. Wind. Blauwe lucht en helder water. Als je zelf niet (goed) kunt zeilen en ook niet op zoek bent naar een 'cursus', maar wel graag wil genieten van een zeilvakantie, dan kun je meezeilen op een zeiljacht met een Amorgos schipper.

Wat is Meezeilen?

Meezeilen wil dus zeggen dat je als gezin (Family Sailing), als vriendengroep of individueel (Actief Meezeilen) aan boord stapt van een Amorgos jacht. Op het zeiljacht zorgt een Amorgos schipper voor het 'reilen en zeilen'. Je bent vrij om zo actief en sportief te zijn als je zelf. Maar dat hoeft niet. Lekker zonnen op het voordek. Of zeilen, navigeren en zelf aan roer naast een ervaren schipper. En alles daar tussen in. Wat jij wilt.

Zoek je vooral een leuke vakantie?

Kom je niet speciaal voor het zeilen, maar wel voor een toffe vakantie met leuke mensen? Ook dan is dit een absolute aanrader. De omgeving, het water, de mensen, de eilanden. Samen op avontuur, samen relaxen of feesten en samen ondernemen. Je zult niet vaak zo lang zo relaxed hebben gevoeld!

Meezeilen in Kroatië

Stralende zon. Blauwe lucht. Wind en water. Ruimte en vrijheid. Duizenden mooie eilanden, snorkelen in heldere baaitjes. Slapen onder een sterrenhemel en genieten van het leven op een zeiljacht. Heel fijn...

✔ Van vroeg in de zomer tot eind september zonnig en warm
✔ Eten in de gezelligste restaurantjes aan het water of in idyllisch dorpjes
✔ Geschikt voor iedereen, zeiler of geen zeiler, ervaren of niet
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Meezeilen in Griekenland

Griekenland is de ideale bestemming. Het water is knalblauw, de bevolking gastvrij en vriendelijk. De witte huisjes en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Je kunt actief meezeilen of juist lekker luieren in de zon. Vrijheid, blijheid.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden: Athene, Cycladen, Lefkas
✔ Geschikt voor iedereen; zeiler of geen zeiler, met of zonder ervaring
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Meezeilen voor gezinnen

Zonder enige kennis en ervaring toch genieten van zon, zee, een verfrissende bries en het plezier van een zeilvakantie? Dat kan met Family Sailing: avontuur en plezier voor de kinderen, plezier en ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om Griekenland of Kroatië te ontdekken vanaf het water.

✔ Gezellige flottieljes met 6 tot 9 gezinnen, ieder op een eigen zeiljacht
✔ Kinderen vinden heel snel leeftijdsgenootjes in het flottielje
✔ Eten in de leukste restaurantjes direct aan het water of in idyllisch dorpjes
✔ De moeite waard voor gezinnen met jongere kinderen: Lefkas, Corfu, Sukosan
✔ Interessant voor gezinnen met oudere kinderen: Athene, Trogir, Sukosan
✔ Afwisseling tussen kleine eilanden met romantische baaien en kustplaatsen waar je kunt shoppen of jezelf onderdompelen in het uitgaansleven

Individueel meezeilen

De actieve meezeilvakanties zijn juist voor volwassenen. Niet speciaal voor singles, alleengaanden of juist stelletjes. Maar voor iedereen die zin heeft in zon, zee en zeilen. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Op een meezeilvakantie kunnen enkele deelnemers elkaar kennen, maar een groot deel boekt alleen. Dat maakt het nog leuker: vanaf dag één zeil je samen in een prachtige omgeving. Een ongedwongen en relaxte sfeer om nieuwe mensen te ontmoeten.

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in vakantie en iedere dag iets nieuws ontdekken!

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is absoluut niet nodig voor meezeilvakanties. Deze vakanties zijn voor zowel zonaanbidders, waterratten, buitenmensen, zeilers, jong, oud, single, niet single. Eigenlijk iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

Dat geldt zowel voor Family Sailing als voor de Actieve meezeilvakanties. Gezelligheid staat voorop. Wel vragen we je zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. En natuurlijk geeft de schipper graag uitleg over het zeilen als je dat wil.

Heb je zeilervaring en wil juist met ervaren zeilers zeilen? Kijk dan naar de ervaringstochten. Een aanrader in de zonnige bestemmingen, maar zeker ook in Nederland.

9.0
Anke (32 jaar)

Geslaagde trip!

Geplaatst op 19-08-2017
'Deze trip (meezeilen Athene) was geslaagd, dankzij de relaxte sfeer aan boord en de flexibiliteit van de schipper. Ondanks het feit dat je elke dag op de boot zit, is toch elke dag anders. Van overnachten in een baai tot uitgaan in een dorpje: voor elk wat wils. als wij aangaven meer van het zeilen te willen leren, legde de schipper ons van alles uit en mochten we ook zelf stukken zeilen. Kortom: een heerlijke week!'
8.0
Connelies

Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir

Geplaatst op 16-07-2016
'Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir. Mooi gebied, leuke stadjes en haventjes. Prachtige baaien. Ook heel leuk als je niet kunt zeilen, maar gewoon toe bent aan een week met zon, zee, zwemen, en dat samen met een groep gezellige mensen. Daarnaast kan je in Kroatie goed eten, vooral veel vis en zeevruchten.'
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
8.0
Michiel

Zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen

Geplaatst op 29-07-2017
'We hebben een erg gezellige week gehad met een zeer vriendelijke en behulpzame schipper die ons graag het zeilen bijbracht. De boot zeilde fijn. De tweepersoons hutten slapen heerlijk als je er alleen mag liggen. Zelf heb ik iedere nacht buiten achterin de kuip geslapen en dat was een heerlijke ervaring.
Het is een zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen.'
8.5
Steward (48 jaar)

Met 3 kinderen willen wij niet anders meer

Geplaatst op 15-07-2017
'Als gezin met 3 kinderen willen wij niet anders meer dan een flottielje met andere gezinnen. Zeker dit jaar was een succes met een kinder tafel 1,5 zo groot als de volwasenen tafel. De jeugd was van 8 tot 18 dus voor mijn 3 kinderen voldoende spreiding om aansluiting mee te maken.
Daarnaast was onze enthousiaste Janneke een geweldige Flottielje chef'
7.5
Reinier (36 jaar)

Open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien

Geplaatst op 08-07-2017
'Janneke heeft gezorgd voor een fantastische week. Ze stond open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien. Hierdoor hebben we prachtige routes gevaren met mooie wind. In de havens zorgde Janneke voor goede ligplaatsen. Tevens hebben we fantastisch gegeten!'
8.5
Lotte (Amsterdam)

Heerlijke week gehad

Geplaatst op 05-08-2017
'Twee fantastische weken gehad in Griekenland. Nog steeds heimwee om terug te gaan. Alle ervaringen en grapjes gaan nog steeds door mijn hoofd. Vanaf moment 1 was het goed. De sfeer in de groep, het weer, de lol. Alles. De schippers van het moederschip waren enthousiast en ervaren en wilden ons net zo graag iets leren als dat wij dat wilden. Enthousiasme alom. Leuke havens, prachtige baaien en heerlijk eten en drinken. Een dikke aanrader!'
9.0
Ellen (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 22-04-2017
'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'
Bekijk ons totale aanbod