zeilvakantie-kroatie-sukosan-55.jpg

Zeilcursussen op Kajuitjachten

Van april tot en met oktober starten er wekelijkse meerdere zeilcursussen waar je individueel aan kunt deelnemen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Variërend van intensief of gevorderd tot instap cursussen of super relaxed zonnige cursussen in de Mediterrané.

Tijdens een zeilcursus leer je hoe je veilig en met plezier een groot zeiljacht bestuurt. En het is genieten van de omgeving en de hele dag buiten zijn. Je voelt de wind, de golven en de stralende zon. Het is heerlijk ontspannen, veel gezelligheid aan boord en lekker eten.

In binnen- en buitenland

Bijna dagelijks zijn bieden we zeilcursussen aan vanuit Marina Muiderzand op het Markermeer. Er bestaan verschillende soorten cursussen: of je nu alleen bent of met z'n twee, of je beginner of gevorderd bent, of je al veel hebt gezien of net komt kijken in de zeilsport. Voor iedereen hebben we een passend aanbod.

Maar ook in Griekenland en Kroatië kun je leren zeilen. Deze cursussen zijn een ideale combinatie van vakantie vieren en ontdekken hoe het is om met een zeiljacht de wereld rond te gaan. Zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Iedere dag op zoek naar een nieuw eiland en voor anker in mooie baaien.

Zeilcursussen in Griekenland

Griekenland is voor elke liefhebber van een relaxte zeilvakantie de ideale bestemming. Het water is knalblauw en het waait er relatief vaak. De eilanden hebben ieder een eigen karakter en sfeer. De eiland bevolking is vriendelijk en gastvrij.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden
✔ Geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde zeiler
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Zeilcursussen in Kroatië

Duizenden eilanden, bewoond en onbewoond, zon en prachtig helder water. Hier geniet je maximaal van buiten zijn en zeilen. Overdag leer je aanleggen, wegvaren, sturen en zeilen op je eigen niveau. Maak het zo actief of juist relaxed als dat je zelf wil.

✔ Van vroeg in de zomer tot eind september zonnig en warm
✔ Eilanden met diepe baaien, zowel beschut als open water
✔ Geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde zeiler
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Zeilcursussen in Nederland

Onze zeilschool in Marina Muiderzand kenmerkt zich door professioneel opgeleide instructeurs met veel aandacht voor hun sociale en communicatieve vaardigheden, grotere zeiljachten van 30 tot 38 voet, de mogelijkheid om van een cursus ook een korte zeilvakantie te maken en bovenal: het plezier in zeilen.

✔ Alleen of met zijn tweeën, beginner of gevorderd; alles kan
✔ Van april tot en met oktober wekelijkse meerdere zeilcursussen
✔ Instructeurs worden opgeleid volgens de CWO normen
✔ "Plezier in zeilen" staat wat ons betreft centraal.

Welke zeilcursus past bij jou?

Je kunt kiezen uit verschillende bestemmingen. Van dichtbij tot verder weg. Overal zeil je op kajuitjachten, krijg je les van onze eigen Amorgos instructeurs en is plezier in zeilen heel belangrijk.

Maar er zijn ook verschillen. Als eerste de duur. Wil je een enkele dag of dagdeel? Of wil je er een lange vakantie van maken?

Daarnaast is ook de intensiteit verschillend. Een CWO zeilcursus is over het algemeen intensiever dan een zeilcursus zonder CWO diploma's. En een cursus in Kroatië of Griekenland is zeker ook een zonnige vakantie.

Benieuwd naar de cursussen die we voor jou hebben? Gebruik de Zoek & Vind filters!

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is voor een groot deel van de zeilcursussen niet nodig. De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden.

Onze cursussen zijn voor iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie: van jong tot oud, single of niet single, man of vrouw, samen of alleen.

Heb je al veel ervaring en wil je met gelijkgestemden trainen op de 'puntjes op de i'? Kijk dan naar de ervaringstochten en zeker ook de gevorderden cursussen die we varen in Nederland.

Heel veel zien, heel veel leren

Tijdens het zeilen in Griekenland en Kroatië komen we prachtige eilanden tegen met leuke dorpjes, gezellige haventjes, pittoreske pleinen en smalle straatjes. We zien grillige kustlijnen, mooie stranden, diepe baaien, bergen en in de Caribbean ook regenwouden. En al zeilend dolfijnen en schildpadden ontmoeten.

Tijdens de meerdaagse tochten op het IJsselmeer leggen we aan in verschillende havens aan het Markermeer, IJmeer, Gouwzee, het IJ of nog verder. Je leert om te handelen in onverwachte situaties en zult ook hier al heel snel een "vakantiegevoel" hebben!

Elke dag is een nieuwe ervaring; elke avond een andere plek met leuke restaurantjes of een gezellig koken aan boord waarna je misschien onder de sterrenhemel op het dek in slaap valt.
8.7
Michiel (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 04-08-2018
'CWO1 gehaald in 3 dagen, samen met 1 CWO1-cursist en 2 CWO2-cursisten. Cursisten en instructeur vormden een heel gezellig groepje en de inzet en het enthousiasme van de instructeur sloot perfect aan op de leergierige groep. We hadden zon, wind en ruimte om alles te oefenen en gewoon van het zeilen te genieten. Helemaal goed dus!'
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
10.0
Vanessa (39)

Leuke groep, positieve relaxe sfeer

Geplaatst op 03-09-2016
'Heerlijke week zeilles in sukosan. Leuke groep, positieve relaxe sfeer aan boord. En ontzettend veel geleerd dankzij enthousiaste, kundige schipper die alles rustig uitlegde en op ontspannen manier iedereen liet oefenen. Zeker voor herhaling vatbaar! '
9.0
Petra (43 jaar)

Hard werken en volop genieten

Geplaatst op 01-08-2018
'De driedaagse zeilcursus is een intensieve maar vooral ook leuke training. De instructeur wist een goede balans tussen theorie gekoppeld aan de praktijk te vinden. Daarbij rekening houdend met ieders niveau en leerstijl. Haast ongemerkt leer zo veel in korte tijd (ook van medecursisten) zonder onder druk te staan. Samengevat: Hard werken en ondertussen volop genieten van het plezierige (leren) zeilen.'
8.9
Nico (52 jaar)

Een geweldige week

Geplaatst op 08-07-2018
'Een geweldige week geweest, de sfeer aan boord was buitengewoon goed, Schipper Jaap verstaat z''n vak. Hij heeft ons veel geleerd. Het was een week om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.'
9.2
Drew (45 jaar)

Ik vond het fantastisch.

Geplaatst op 13-06-2018
'Het zal heel lang bij me blijven! Dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk en mooi was. Integendeel, soms voelde ik me helemaal niet fijn, er waren problemen die moest opgelost worden op een rollende zee, en ik vroeg me zelfs een paar keer af waar ik aan begonnen was. Dat hoort er ook bij zo''n ervaringstocht. Het is geen prettige week in de Griekse zon — soms is het echt doorbijten.

Maar het was ook niet helemaal zo. Ver van. Er waren schitterende momenten — een hemel vol sterren midden op de Noord Zee; een opkomende zon van vel rood; een schitterende marina op een Engelse rivier. En er waren ook de leuke momenten die komen wanneer 6 vreemden een hechte team vormen om samen de uitdaging aan te gaan.'
9.5
Vincent (36 jaar)

Als gezin een topdag gehad!

Geplaatst op 17-10-2018
'Ik heb samen met mijn kinderen (11 en 14 jr) en vrouw gekozen voor de special interest om meerdere reden. De hoofdreden was; de boot beter onder controle te krijgen ( comfortabel zeilen) bij hardere wind dmv het trimmen van de zeilen. De cursusdag heeft aan (meer dan ) al onze verwachtingen voldaan. We hebben veel geleerd en daarnaast stond onze instructeur ( Daan) open voor al onze vragen. Al met al hebben wij als gezin een topdag gehad!'
8.0
Mark (39 jaar)

Wij kijken met een goed gevoel terug

Geplaatst op 13-06-2018
'Wij, ik en mijn vriendin, hebben de 3-daagse CWO 1 cursus gedaan. Samen met 2 andere cursisten en onze instructeur hebben wij 3 dagen gezeild naar Volendam, Monnickendam en weer terug naar Muiderzand. De sfeer was gezellig en ontspannen. Iedereen stond open voor suggesties en feedback waardoor er een omgeving ontstond waarin iedereen in zijn of haar eigen tempo en manier het beste zaken kon aanleren en doen. Naar ons gevoel heeft iedereen voldoende aandacht gekregen van de instructeur en de ruimte en tijd om lastigere routines onder de knie te krijgen. Wij kijken met een goed gevoel terug op de cursusdagen en het zeilen!'
8.0
Rob (36 jaar)

Veel geleerd

Geplaatst op 29-04-2018
'De voorbereidingsdag Zeilen in Griekenland was wat we er van verwachtte gezellige instructeur en veel geleerd'
7.0
Froukje (28 jaar)

Leuke zeilcursus!

Geplaatst op 02-09-2017
'Leuke zeilcursus! Goede eerste indruk gekregen van het zeilen, gezellige groep en leuke instructeur met interessante uitleg over het zeilen. De taakverdeling was goed. Nico deed echt zijn best om ons allemaal aandacht te geven en ik heb veel geleerd, o.a. over navigeren. We hebben een mooie route gevaren en prachtige zonsopgang gezien. '
8.0
Michael & friends

I will be back!

Geplaatst op 22-04-2018
'Sorry, maar het gaat wel in het engels.

The "Janekke" was amazing. I have sailed since i was six years old in South Africa. Since an age of 15/16 on the atlantic with various famous BOC sailors.I had no words for the experience yesterday on the Markermeer,only emotions, no words were necessary. Thank you Janekke and of cause Amorgos'
10.0
Simone (46 jaar)

Mijn leukste in-mijn-eentje-weg vakantie

Geplaatst op 30-09-2017
'Ik durf bijna te zeggen dat dit een van mijn leukste in mijn eentje weg vakantie is geweest tot nu toe. Wat heb ik genoten van deze fijne zeil cursus week in Griekenland. We hadden allemaal ongeveer het zelfde niveau en ik heb zoveel geleerd. De schipper was super relax en aardig. Ze heeft goed instructie gegeven en heeft de groep leuk begeleid. Ze zag en was er voor iedereen. Het weer zat ons mee en we hadden bijna iedere dag wind. Echt een aanrader. '
9.0
Ellen (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 22-04-2017
'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'
Bekijk ons totale aanbod