zeilvakantie-kroatie-sukosan-b28.jpg

Avontuur voor de echte liefhebbers

Bij dit soort tochten ligt de route en planning nooit 100% vast... Maar ervaring, beleving en genieten zijn gegarandeerd!

De tochten verschillen in niveau en zijn in die zin zowel voor beginners als gevorderden. Het zijn tochten voor iedereen die van intensief zeilen houdt, vaak op volle zee, soms door weer en wind en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes. Van Scillies tot Cycladen, van Waddenzee tot Bretagne en van de Caribbean tot Helgoland.

Mijlenmaken en heel veel zeilen

Eén ding is zeker bij iedere ervaringstocht: je zult veel zeilen! Je kunt dit met recht echte Mijlenmakers noemen. We zijn langere dagen aan boord en we gaan er vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen.

Moet je ervaring hebben?

Dat verschilt per tocht. Maar voor de meeste ervaringstochten is enige zeilervaring zeker handig.

Soms zeilen we op getijde water, soms zeilen we lange afstanden. In dat geval zeil je ook 's avonds in de schemer of zelfs 's nachts. Verder kan het deze gebieden op zee lekker waaien, waardoor we op momenten de zeilen reven en aangelijnd op het dek werken.

Daarom is het voor dat soort tochten belangrijk dat je zeilervaring hebt en handig wanneer je zelfstandig kunt functioneren als roerganger.

Het zijn geen 'survival-tochten', maar wanneer je niet zeker weet of je lange dagen op zee leuk vindt, raden we je de 'gewone' meezeilvakanties aan. Die zijn ook super voor gasten die niet speciaal voor zeilen komen, maar vooral een leuke vakantie willen.
8.5
Milan

Wat was dit gaaf zeg!

Geplaatst op 27-08-2016
'Wat was dit gaaf zeg! Op net geen twee uur vliegen een compleet nieuw avontuur binnenvaren met als hoogtepunt een bezoek aan Venetië. In een gezellige verenigingshaven tegenover de grote San Marco wakker worden, geeft toch wel een bijzonder gevoel. Tussen het zeilen en verwonderen door, heerlijk eten en je verbazen over culturele verschillen binnen de EU. Oh ja, ook nog eens nieuwe vrienden voor het leven gemaakt.'
9.2
Drew (45 jaar)

Ik vond het fantastisch.

Geplaatst op 13-06-2018
'Het zal heel lang bij me blijven! Dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk en mooi was. Integendeel, soms voelde ik me helemaal niet fijn, er waren problemen die moest opgelost worden op een rollende zee, en ik vroeg me zelfs een paar keer af waar ik aan begonnen was. Dat hoort er ook bij zo''n ervaringstocht. Het is geen prettige week in de Griekse zon — soms is het echt doorbijten.

Maar het was ook niet helemaal zo. Ver van. Er waren schitterende momenten — een hemel vol sterren midden op de Noord Zee; een opkomende zon van vel rood; een schitterende marina op een Engelse rivier. En er waren ook de leuke momenten die komen wanneer 6 vreemden een hechte team vormen om samen de uitdaging aan te gaan.'
Bekijk ons totale aanbod