zeilvakantie-oceaan-oversteek-03.jpg

Teamprestaties

Het maken van een echte oversteek is een unieke ervaring. Een aantal dagen en nachten zeilen ver van de bewoonde wereld. De kers op de taart. Het neusje van de zalm.

Nog meer dan bij onze andere cursussen en vakanties is een oversteek zeilen, zeilen èn alles 'rond het zeilen'. De voorbereiding. Het weer. Veiligheid. Het schip. Navigatie. Leven aan boord. Eten, drinken en slapen.

Samen met schippers en de crew zorg je voor elkaar en voor het schip. Samen zeil je naar een ver gelegen doel. Je deelt hoogte- en dieptepunten. Als team komen we tot een geweldige prestatie. En uiteindelijk de euforie wanneer na vele mijlen varen onze bestemming uit zee opdoemt...

Spreekt dit je aan?


Van 27 juli 2024 tot en met eind juni 2025 zeilen we in verschillende etappes rond de Atlantische Oceaan. Daar zitten een aantal echte oversteek tochten tussen.

Tja... Die zijn niet voor iedere zeiler weggelegd. Met name door de afstanden en de tijd die het vergt. Een ding is zeker; je gaat heel veel mijlen maken.

We willen de oceaan tochten zo veel mogelijk zeilen met bekende Amorgos deelnemers, liefst met ervaring. Denk je dat dit ook iets voor jou is? Kijk op de webpagina's hieronder voor meer informatie. En bel 036 - 521 82 10 of mail wanneer je vragen hebt.

Is het een brug te ver? Dan zijn er ook mijlenmakers, zwerftochten, cursussen en meezeilvakanties op deze ronde!

Southampton - Vigo. 15 dagen.
Lissabon - Tenerife. 15 dagen.
Tenerife - Martinique. 32 dagen. .
Sint Maarten - Azoren. 32 dagen.


Zwerftochten, Actief meezeilen en Zeilcursussen

Op deze tochten kan je mee als beginner of gevorderde. Individueel of als groep. Meestal met dezelfde start- en aankomsthaven. Met keuze uit prachtige vaargebieden verspreid rond de Atlantische Oceaan.

✔ Meezeilen naar de Spaanse Ria's. Door de 'fjorden' van Noordwest Spanje. Kleine eilandjes met een hoog Caraïbisch gehalte.
✔ Zeilcursussen op Tenerife. Een week genieten van aangename temperaturen en een verkoelende oceaan wind.
✔ Winterseizoen vol zeilvakanties in de Caribbean. Zeilvakanties in de meest ideale omstandigheden: zon èn wind!


Mijlenmakers

Mijlenmakers zijn uitdagende tochten van A naar B. Voor iedereen die al vaker zeilde op een kajuitjacht. We leggen langere afstanden af en mogelijk varen we een enkele keer 's nachts in een wachtsysteem.

Deels op volle zee, soms door weer en wind en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes.

Almere - Southampton: zeilen via het Kanaal naar Zuidwest Engeland.
Vigo - Lissabon: vanuit de Spaanse Rias over de Oceaan naar Lissabon.
Martinique - Sint Maarten: een mijlenmaker Caribbean style!


Bekijk ons totale aanbod