zeilvakantie-griekenland-lefkas-05.jpeg

Prachtige tocht in een waanzinnig relaxed zeilgebied

Wil je zeilen in het rijk van Odysseus? Op zoek naar groene eilanden en de mooiste stranden van Griekenland? Ga mee naar de Ionische zee; één van de groenste zeilgebieden in Griekenland. De beboste bergen en de steile witte rotspartijen geven adembenemende uitzichten!

Niet voor niets is Lefkas in het verleden verkozen tot de beste zeilbestemming. En tijdens onze Actieve Zeilvakanties is het er helemaal gezellig. Op 2 tot 4 zeiljachten varen we over het blauwe water en leggen aan bij mooie eilandjes. Je kunt actief meezeilen of juist lekker luieren in de zon. Onze schippers zijn toppers wat betreft Plezier in Zeilen. En ook aan de wal zorgen zij voor een geweldige tijd.

Iedere dag een nieuwe ontdekking

Een zeilvakantie met Amorgos is supergezellig. Vrijheid, blijheid. Samen zeilen is een relaxed en leuke manier om elkaar te leren kennen. Iedere dag een nieuwe locatie om te verkennen, gezellige borrels, lekker eten en tot diep in de nacht genieten van de sterren. Deze zeilvakantie gaat nooit meer uit je hart. Ga je mee?
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie voor iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Ook bij deze vakantie:
» Nederlandse instructeurs en schippers
» Vertrek Garantie: er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen
» Kennis van zowel het zeilen als de eilanden en gebieden
» Ruim 25 jaar Plezier in Zeilen met eerlijke ANVR voorwaarden
» En leuke groepen met veel vrijheid

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer van het vliegveld Preveza naar jachthaven Lefkas Stad met een taxi ca. € 40,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen. De meest gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Preveza en daar met een taxi naar de jachthaven Lefkas Marina.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Lefkas Marina

Vanaf het vliegveld in Preveza rijd je in 20 minuten met de taxi naar de jachthaven Lefkas Marina in Lefkas Stad. In de omgeving van de haven zijn vele faciliteiten te vinden: winkels, restaurantjes, strand, hotels en appartementen, bars en terrassen.

In de haven Lefkas Marina ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Lefkas Marina, Lefkas
Aankomst: Lefkas Marina, Lefkas

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eiland- of strandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 17.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. We zeilen met meerdere jachten van Amorgos samen. Het schip waar je op vaart kan in voor- en naseizoen dienen als moederschip van een klein flottielje. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

Kajuitzeiljachten

Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart met maximaal zeven deelnemers en één of twee schippers. We zeilen met minimaal 2 jachten samen.

Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend), het telefoonnummer en de naam van de schipper en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Lefkas

In vergelijking met de Saronische eilanden zijn de Ionische eilanden minder dicht bevolkt, heel groen en liggen ze relatief geïsoleerd van de andere Griekse eilanden. De bekendste eilanden zijn Corfu, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, en Zakinthos. Op deze eilanden ontdek je veel Italiaanse invloeden: in de cultuur, architectuur en de liefde van eilandbewoners voor bloemen en muziek. De bewoners zijn zeer gastvrij. In sommige authentieke dorpen dragen vrouwen nog traditionele klederdracht. Deze eilanden zijn nog niet overspoeld door massa toerisme.

Lefkas: witte stranden en rotsen

Lefkas ligt onder Corfu en vlak voor de westkust van Griekenland. De gelijknamige hoofdstad wordt door een brug over een ondiepe lagune met het vasteland verbonden. Het binnenland is bergachtig en de hoogste top is “Elati” (1158 meter). In het zuiden rijzen steile witte krijtrotsen uit zee. Het contrast van de witgekleurde stranden en rotsen en de diepblauwe zee is oogverblindend mooi. Verspreid over het eiland zijn vruchtbare dalen waar akkerbouw bedreven wordt. Hier wordt de zeldzame druivensoort Vertzami verbouwd; de beste druivensoort van Griekenland! Voor de oostkust ligt het eiland Skorpios, bekend als privé bezit van de familie Onasis.

Ithaka: koninkrijk van Odysseus

Ten zuiden van Lefkas ligt het kleine liefelijke eiland Ithaka. Ithaka staat bekend als het door Homerus beschreven koninkrijk van Odysseus. De hoofdstad Vathi heeft een gezellige haven. De groene bergen in het noorden en de kale, onherbergzame krijtrotsen in het zuiden worden met elkaar verbonden door een landengte, waarop de Adelaarsberg (Aëtos) staat. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op het naburige Kefalonia in het westen en op de fjordachtige inham in het oosten. De enige verharde weg op het eiland voert van Vathi naar het noorden door een landschap van cipressen, amandelbomen en kleine verspreide olijfboomgaarden. Het eiland is heel rustig en heeft een bijzonder sfeer.

Kefalonia: levendige visserplaatsen

Kefalonia is het grootste Ionische eiland met levendige visserplaatsen zoals Fiscardo, Eufemia en Samos. Fiscardo is het meest fotogenieke dorp van het eiland door de Venetiaanse huizen die rondom een baai met dennenbomen staan. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie: mooie stranden, schitterende bergen, gevarieerde landschappen met overdadige groene natuur, slaperige boerendorpjes, prachtige steden, unieke natuurverschijnselen zoals het ondergrondse meer van Melissani, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden en lekker eten.

Kleinere eilanden

De eilanden Meganissi, Kastos en Kalamos zijn kleine eilanden met weinig bewoners. Zij werken in de landbouw en visserij of hebben een taveerne in één van de vele baaien. Er is nauwelijks toerisme en auto’s zijn zeker op Kastos en Kalamos een bezienswaardigheid. Het water rondom deze eilanden is kristalhelder en prachtig om te snorkelen.

Dag 1 Amsterdam - Lefkas

Vanuit Nederland vlieg je eerst over de kustlijn van de Adriatische Zee naar Preveza in Griekenland. Via de kust rij je in een klein halfuur naar Lefkas stad. Deze dag is een reisdag, maar ook een dag om je vakantie gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of andere zeilers uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, boodschappen doen en de boot inrichten.

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag de stad bekijken of zwemmen in de buurt. ’s Avonds kunnen we met z’n allen eten in een geweldig restaurant met mooie binnentuin; dit plekje is een goed bewaard geheim en lastig om te vinden (oneindig vaak links - rechts door smalle steegjes); vraag naar de specialiteit!

Na afloop kan het nog lang gezellig blijven op het centrale plein of bij de bars aan de rand van het stadje (dansen!).

Dag 2 Lefkas - Spartagori

De eerste dag zeilen! De tocht begint met stukje over een kanaal richting de Ionische Zee. Daar eenmaal aangekomen, gaan de zeilen omhoog en begint het heerlijke genieten: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden.

Daar hoef je niet naar te zoeken, die zijn hier overal en ze hebben de meest prachtige “lunchbaaitjes”: Skorpios, Madouri, Sparti.

Het dorpje Spartagori ligt verscholen in een baai op het kleine eiland Meganissi. Hoog op een klif... maar gelukkig, wij leggen aan bij een strandje met taveerne waar we ’s avonds genieten van het heerlijke Griekse eten, lokale wijn en … het uitzicht op de baai.

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 3 Spartagori - Kastos

De tweede ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Je kan de ochtend beginnen met uitslapen, zwemmen in de baai of een klimmetje naar het dorp maken om daar met een frappé te genieten van het geweldige uitzicht. De vakantie is nu echt begonnen!

De zeiltocht brengt ons vandaag naar het eiland Kastos in het oosten. Het eiland is verschoond gebleven van toerisme: er komt twee keer per jaar een ferry… Je wandelt in vijftien minuten van de oost- naar westkust. Onderweg kom je een oude vervallen windmolen tegen waarvandaan je prachtige foto’s van de Ionische Zee kunt maken. Rondom het eiland vind je een aantal mooie snorkelplekken.

Afstand: ca. 19 mijl

Dag 4 Kastos - Groot Vathi

Vandaag verlaten we het ene kleine eiland op zoek naar de volgende: Atokos. Eén van de allermooiste plekjes! Er ligt één geweldige baai: de “one-house-bay”. Helder water, een strand vol kleurige kiezels, groene heuvels, een paar geiten en één huis. That’s it.

We kunnen hier niet overnachten, dus zeilen we op het einde van de dag verder naar Groot Vathi op het eiland Ithaka. Dit is een gezellige plaats met veel winkeltjes, terrassen en taveernes. Shoppen, relaxen, kijken of ... met een gehuurde auto of scooter om het eiland Ithaka ontdekken! Bovenop de heuvels heb je een geweldig uitzicht en er worden ook excursies georganiseerd om meer te weten te komen over het koninkrijk van Odysseus.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 5 Groot Vathi - Sivota

We zeilen vandaag via de oostkust van Ithaca naar het eiland Levkas. Onderweg zijn er mooie ankerplekjes, de meeste zijn ongeschikt om te overnachten vanwege valwinden.

Het dorpje Sivota is klein maar sfeervol; het ligt aan een diepe goed beschutte baai en stelt niet veel meer voor dan een lange kade rond de baai vol (souvenirs)winkeltjes en restaurants waarvan de eigenaren vaak visser zijn.

Langs de baai kun je een mooie avond- of ochtendwandeling maken en mocht je zin hebben: ook vanuit Sivota is een tocht per scooter te gek; de bergen van Lefkas bieden uitzichten die fabuleus zijn.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 6 Sivota – Porto Leone

Begin de dag met een duik in het mooie water! Daarna doen we de boodschappen en zeilen we richting Kalamos.

Onderweg een stop bij een van de grotten aan de zuidkust van Lefkas of Meganissi: kijken hoe ver we de grot in durven te snorkelen… en natuurlijk een stop om te lunchen en relaxen in het zonnetje.

Op Kalamos ligt het dorp Porto Leone op ons te wachten. Dit is een beetje een spookdorp. Schitterende setting in een grote groene baai. Na de grote aardbeving in de jaren ’50 heeft de bevolking het dorp verlaten. De huizen staan nog overeind, deuren hangen open, daken zijn geheel of gedeeltelijk weg. Alleen de kerk wordt nog onderhouden.

Het wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of op het strand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 7 Porto Leone – Lefkas

Een heerlijk stuk zeilen, terug naar het noorden. Vandaag zeilen we langs de noordoost kant van Meganissi: hier liggen een aantal baaien om te stoppen voor lunch, een duik of een dutje op het dek.

Daarna zeilen we naar Lefkas voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum van Lefkas. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij de brug of nakletsen op één van de terrasjes op het plein!

Afstand: ca. 16 mijl

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie Lefkas

4.5 gemiddelde uit 15 beoordelingen

Lotte, Amsterdam

'Twee fantastische weken gehad in Griekenland. Nog steeds heimwee om terug te gaan. Alle ervaringen en grapjes gaan nog steeds door mijn hoofd. Vanaf moment 1 was het goed. De sfeer in de groep, het weer, de lol. Alles. De schippers van het moederschip waren enthousiast en ervaren en wilden ons net zo graag iets leren als dat wij dat wilden. Enthousiasme alom. Leuke havens, prachtige baaien en heerlijk eten en drinken. Een dikke aanrader!'

Leentje

'Ik heb een fantastische week in Griekenland gehad! Onze groep bestond uit 6 mensen en 2 schippers. Ondanks dat we verschillend waren, klikte het heel goed. Er was een hele ontspannen sfeer aan boord, iedereen voelde zich op zijn gemak. De schippers hebben oog voor iedereen en leggen uit hoe het zeilen werkt en wat je kan doen.

Ik sliep de hele week op het dek waardoor je elke ochtend wakker wordt bij zonsopgang, prachtig! Vervolgens ontbijten met elkaar op de boot, dan zeilen, samen de lunch voorbereiden en opeten bij een mooie baai, zwemmen en zonnen. 's Middags na het ankerbiertje is er tijd om het eiland te verkennen en dan 's avonds na een verkoelende buitendouche op de boot, met z'n allen uiteten.

Zelf ben ik een groepsmens maar heb ook behoefte aan mijn eigen ruimte en momenten om alleen of met een paar anderen wat te doen. Deze momenten zijn er echt, zowel op de boot als op de eilanden.

Het continu buiten zijn is echt heerlijk.
Ook het zeilen in Griekenland raad ik aan. De eilanden zijn prachtig, de mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk, de zee is helder en zo zout dat je blijft drijven en je hebt gegarandeerd mooi weer in de zomer.

Na een week voelde het alsof ik drie weken op vakantie was geweest. Bijzonder hoe snel je vertrouwd raakt met het land, het leven op de boot en de mensen. Een week vol geluksmomenten. Het is het geld meer dan waard!'

Marjolein

Ik zal eerlijk zijn, ik vond het in het begin best eng om te doen en heb lang getwijfeld maar door de goede hulp en antwoorden op al mijn vragen via de telefoon waren die twijfels zo weg. En ik ben blij dat ik het heb gedaan! Ik vond het een fantastische ervaring om met al die verschillende mensen te varen met een gemeenschappelijke passie: liefde voor het zeilen. Ik heb enorm genoten en eigenlijk waren de 8 dagen te kort, maar dat is ook een teken van een goede vakantie. Na deze vakantie kan ik alleen maar tegen iedereen zeggen die twijfelt: niet denken maar doen! Het is geweldig en te leuk om te laten liggen, dus ga mee!

PS: kan je dit berichtje ook naar Willem door sturen? Hij was degene die mij te woord heeft gestaan aan de telefoon en vindt het vast leuk om te lezen hoe mijn vakantie was.

Minne, Breda

'Een heerlijke zeilvakantie in dit prachtige stukje Griekenland. Ik heb van elke dag genoten. Slapen op het dek in prachtige haventjes of baaitjes, in de ochtend lekker ontbijten en even zwemmen, dan een stuk zeilen (of soms motoren indien er te weinig wind is...), tussen de middag lekker snorkelen en dan in de middag, wanneer de wind lekker aanhaalt, nog even wat zeemijlen maken waarbij aan het eind van de middag de volgende haven weer opdoemt. Wat een prachtige daginvulling. Alles aan boord ging in goed overleg en persoonlijke wensen werd goed rekening mee gehouden, ook binnen de rest van de flottielje. De ideale combinatie tussen ontspanning en zeilen! '

<span class="ervaring">"Twee weken meezeilen in Levkas heb ik als super ervaren."</span> <span class="naam">Gerard, Amersfoort</span>

'Twee weken meezeilen in Levkas heb ik als super ervaren. Gezellige haventjes en prachtige baaien. Kundige en gezellige schippers en een mooie boot stonden centaal gedurende deze vakantie. Jammer alleen dat je géén zeggenschap hebt over de wind want die liet het de eerste week afweten. Al met al zeker voor herhaling vatbaar.'

<span class="ervaring">"een superervaring: het was nog mooier en leuker dan we hadden gedacht"</span> <span class="naam">Corelle</span>

'Mijn vriend en ik zijn net terug van een 'meezeilvakantie' met Amorgos. We hadden zoiets allebei nog nooit gedaan, maar het concept sprak ons erg aan. En het was nog mooier en leuker dan we hadden gedacht.

Gelukkig hadden we een leuke groep, in totaal waren we met 8 mensen aan boord (incl. schipper en flottieljeleider). Iedereen stak de handen uit de mouwen, en dat is ook wel nodig want een zeilvakantie vraagt wel wat van de bemanning! We moesten zelf boodschappen doen voor het ontbijt, en de lunch, water halen, tafel dekken/afruimen, afwassen etc. Maar vele handen maken licht werk en het was elke keer weer zo gepiept.

Iedere avond gingen we ergens uit eten in een leuk havenstadje of in een gezellige baai. We hebben echt prachtige locaties bezocht, iedere avond opnieuw. Complimenten voor de flottieljeleider (Wytse) die bij ons aan boord was (wij zaten op het moederschip van de flottielje). Wytse had namelijk de route uitgestippeld.
We hebben veel geleerd over het zeilen van onze enthousiaste schipper Rachel. We konden onze wensen gedurende de week aangeven (wat we wilden leren of zelf een keer wilden doen) en daar werd zoveel mogelijk rekening meegehouden. Rachel bedankt voor deze superervaring....en voor je geduld ;-) ....!!!

Overigens is het niet alleen maar actief zijn op een zeilboot, we hebben ook voldoende tijd gehad om lekker te relaxen/zonnen op het dek. Voor de lunch gingen we vaak in een baai liggen waar we nog heerlijk konden snorkelen (voor de liefhebbers). 's Nachts is er de mogelijkheid om op het dek te slapen onder de sterrenhemel.

Kortom; wij vonden zeilen bij Amorgos een superervaring. We zijn zo enthousiast over het zeilen dat we zelfs binnenkort misschien een basiscursus zeilen willen volgen. Dus wie weet varen we zelf een keer mee met de flottielje, maar dan niet op het moederschip!!!'

<span class="ervaring">"Schippers zijn goede zeilers en hebben een fijne persoonlijkheid"</span> <span class="naam">Sytske du Crocq, Rotterdam</span>

"Amorgos is een fijne organisatie. Schippers zijn goede zeilers en hebben een fijne persoonlijkheid. Bovendien zijn ze erg gezellig en ook zorgzaam."

<span class="ervaring">" een compleet nieuwe ervaring voor mij: was TOP"</span> <span class="naam">Joost, Delft</span>

'Dit was een compleet nieuwe ervaring voor mij als kitesurfer. Maar het was in één woord, geweldig! Mijn vriendin heeft al veel ervaring met zeilen en vond dat ik deze keer echt mee moest. Was top: ik heb de tijd van mijn leven gehad. Veel kunnen leren van de schipper en ook lekker mijn eigen ding kunnen doen.

Mijn ogen uitgekeken als we weer eens ankerden in een prachtig baaitje. Ik raad deze 8 daagse meezeil vakantie aan, aan mensen die van zon, zee en lekker eten houden en een beetje avontuurlijk zijn ingesteld.'

<span class="ervaring">"we hebben ons geweldig vermaakt"</span> <span class="naam">Hilda Meufels</span>

'Ik had al enige ervaring met zeilen, maar alsnog heb ik veel bijgeleerd. De schipper was professioneel en hield goed rekening met onze verschillende verwachtingen. Ook al waren die in onze groep soms verschillend, we konden we het erg goed met elkaar vinden en hebben ons geweldig vermaakt met zijn allen. Toppie: snorkelen bij het verlaten dorp Porto Leone. '

<span class="ervaring">"Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer!"</span> <span class="naam">Tom van der Kramp, Den Haag</span>

'Erg genoten van de zon, zee, havenplaatsjes, zwemmen, heerlijk eten en natuurlijk zeilen! Ik heb veel geleerd met dank aan onze ervaren schipper, die ons op ons gemak stelde, ons veel zelf liet doen maar op de goede momenten ingreep. De sfeer zat er goed in en we hebben erg met elkaar kunnen lachen. Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer dat ik meezeil met Amorgos. Zeker een aanrader!'

<span class="ervaring">"genieten van de schilderachtige omgeving"</span> <span class="naam">Linda Kolen</span>

'Ik vond het heerlijk om de hele dag buiten en bezig te zijn. Ik kon mijn rust pakken tijdens het snorkelen, het eten en het genieten van de schilderachtige omgeving. En als ik wilde kon ik mezelf even terugtrekken in mijn eigen hut. Maar ik vond het ook geweldig om actief mee te zeilen, veel te leren en goed samen te werken.'

<span class="ervaring">"Iedereen kreeg wat hij wilde. De schipper was super"</span> <span class="naam">Marissa de Blois, Utrecht</span>

"Amorgos komt op mij over als een goede en leuke zeilreisorganisatie. Fijne schippers, kwalitaitef goede boten, een oké prijs en een leuke uitstraling qua organisatie.

Ik had zelf iets meer willen zeilen en iets minder willen zwemmen, maar voor de groepssamenstelling was dit een uitstekende balans. Iedereen kreeg wat hij wilde. De schipper was super. Zij hield alles goed in balans. Ik heb een fijne week gehad!"
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod