zeilcursus-nederland-010.jpeg

Iedere week op een zeiljacht

Heb je last van een zeilvirus? Dat onrustige gevoel wanneer je een briesje wind voelt? Wanneer je witte wolken tegen een blauwe hemel ziet? Wanneer je over de A6 rijdt en uitkijkt over het Gooi- en Markermeer... Dat is zó herkenbaar!

Hoe zou het zijn om 2 maanden lang iedere week tenminste één keer op het water te zijn? Elke week een stukje toeren met de gezelligheid aan boord. Minimaal één keer per week ontspanning, al dan niet door inspanning, maar op het water...
...

Prijzen en data

Het seizoen voor de zeilclub bestaat uit drie blokken van 9 weken. Het eerste blok loopt van april tot en met mei. Het tweede blok van juni tot en met augustus (incl. 4 weken vakantie). En het derde van september tot en met oktober.

Inbegrepen

De prijs is per persoon en inclusief:
- brandstof,
- reddingsvesten,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [1341] => Array
            (
              [pakket_id] => 1341
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [1911] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 1911
                      [element_container] => Array
                        (
                          [2772] => Array
                            (
                              [element_id] => 2772
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [23698] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 23698
                                      [titel_content] => Samen zeilen met enthousiaste beginners en gevorderden
                                      [omschrijving_content] => Word lid van de Amorgos Zeilclub en vaar 2 maanden lang iedere week op een vaste avond met beginnende en gevorderde zeilers op het Markermeer. 

Onze club van enthousiaste zeilers komt wekelijks samen in Marina Muiderzand. Daar organiseren we toertochten, instructies, korte clinics of een wedstrijdje. Wij regelen de boten, schippers en zo nodig een zeilpak en reddingsvest. 

Een avondje Zeilclub betekent enthousiast en soms ook fanatiek zeilen. Het betekent veel gezelligheid, ontspanning, leren en lol. De ene keer gaan we aan de bak met zeil- of motormanoeuvres. De andere keer waaien we gewoon lekker uit. 

We varen op 4 zeiljachten variërend van 30 tot 38 voet met ieder zijn eigen kenmerken. 

Lidmaatschap

Het seizoen voor de zeilclub bestaat uit drie blokken. Ieder blok bestaat uit 9 avonden. Het eerste blok loopt van april tot en met mei. Het tweede blok van juni tot eind augustus met een vakantiebreak van 18 juli t/m 8 augustus. En het derde blok start begin september en eindigt eind oktober. In het eerste blok heb je keuze uit zondagavond of maandagavond. In het tweede en derde blok zeilen we alleen op maandagavond.

Verschillen tussen de blokken

Ieder blok heeft zijn eigenaardigheden. April en mei zijn de lente maanden. Eindelijk weer zeilen met z'n allen! Een mooie start van het seizoen. Het tweede blok bestaat voor de vakantie break uit heerlijke lange avonden op het water. De zon zakt laat achter de skyline en er zal vast een keer iemand het water in plonzen. Het laatste blok noemen we zelf de nachtclub: vanaf eind september zullen we deels in het donker zeilen... We bouwen het langzaam op totdat je in oktober alles bij maanlicht zult doen. Dat wordt een ervaring op zich!

Globaal programma:

We beginnen om 18.00 uur. De inloop is vanaf 17.00 uur bij Amorgos of op het terras van Harbor House in de haven. Rond 17.50 uur is er een voorbespreking, waarmee we de avond beginnen. Daar wordt ook de indeling doorgesproken. We varen tot 21.00 uur en er zullen avonden zijn waarbij we langer door kunnen varen (ca. 22.00 uur). Na afloop maken we samen de jachten schoon. Lukt het je niet om voor aanvang van de Zeilclub thuis te eten, neem dan brood, een salade of maaltijd mee naar Amorgos. Je kunt op ons kantoor gebruikmaken van de magnetron. Ook is er bestek aanwezig. Houd er wel rekening mee dat we om 18.00 uur beginnen!

Afstemming

Via een whatsappgroep voor de zeilclub houden we je op de hoogte over afspraken en plannen. Via een agenda geef je door wanneer je niet kunt. Afhankelijk van de bezetting kun je tegen een vergoeding een introducé meenemen. Meld je aan onder het tabblad data en prijzen en je bent helemaal klaar om iedere week te genieten van het zeilvirus! [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [23704] => Array ( [content_id] => 23704 [titel_content] => Prijzen en data [omschrijving_content] => Het seizoen voor de zeilclub bestaat uit drie blokken van 9 weken. Het eerste blok loopt van april tot en met mei. Het tweede blok van juni tot en met augustus (incl. 4 weken vakantie). En het derde van september tot en met oktober. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [23706] => Array ( [content_id] => 23706 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De prijs is per persoon en inclusief: - brandstof, - reddingsvesten, - reserveringskosten, - ervaren instructeur. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Wie kan er lid worden?

De zeilclub is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Of je veel of weinig ervaring hebt maakt niet uit. Zelfs wanneer je nog nooit op een zeiljacht hebt gezeild kun je lid worden. Eigenlijk is de zeilclub een geweldige manier om te ontdekken wat, waar en hoe jij verder wilt zeilen.

Het belangrijkste is dat je kunt op zondag- of maandagavond en dat je het leuk vindt om samen met anderen op het water te zijn. Ieder blok telt 20 leden. 's Avonds stap je aan boord met 4 tot 6 andere leden en een instructeur van Amorgos. Tijdens het zeilen leer je van elkaar en met elkaar. En de afgelopen jaren werden er ook buiten de maandagavonden om leuke en langere tochten georganiseerd.

Je medecursisten

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan de Zeilclub is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Omdat het lidmaatschap van de Zeilclub betekent dat de leden iedere week in Muiderzand komen, wonen of werken veel Zeilclub-leden in de regio (Amsterdam - Almere - Amersfoort - Utrecht).

Op- en afstaptijden

De Zeilclub begint om 17.50 uur met een voorbespreking. We stappen om 18.uur aan boord en varen tot 21.00 uur. Daarna maken we de zeiljachten samen schoon. Er zullen avonden zijn waarbij we in onderling overleg langer doorvaren (tot ca. 22.00 uur). De inloop is vanaf 17.00 uur bij Amorgos of op het terras van Harbor House in de haven.

Introducees

Het is ook mogelijk om een introducé mee te nemen als er ruimte op de jachten is. De kosten voor een introducé zijn € 50,- en worden in rekening gebracht bij het lid dat de introducé mee neemt.

Eten en drinken

Ben je aan de late kant en lukt het je niet om voor aanvang van de Zeilclub thuis te eten, neem dan brood, salade of een maaltijd mee naar Amorgos. Je kunt bij ons gebruikmaken van de magnetron. Ook is er bestek aanwezig. Er mag niet worden gekookt in de keuken. Houd er wel rekening mee dat we om 18.00 uur beginnen!

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie ervaringstochten en cursussen! Zij zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Kenmerkend voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne cursus. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers.

Muiderzand en het IJmeer

Tijdens een avondje Zeilclub varen we vanuit de haven Marina Muiderzand op het IJmeer. Het vaargebied wordt bepaalt door jullie wensen: iedere avond kan een ander thema hebben.

Als de focus ligt op zeilen en de wind staat goed dan varen we bijvoorbeeld over het Markermeer naar Marken of richting het Oostvaardersdiep.

Richting het westen kun je genieten van de skyline van Amsterdam en een oversteek over het IJmeer naar Muiden, IJburg of Durgerdam is heel goed mogelijk.

Wanneer we gaan trainen op vaardigheden, maak je snel minder afstand en zullen we kiezen voor bijvoorbeeld motormanoeuvres in en bij de haven met uitzicht op Muiderberg of zeilmanoeuvres in de buurt van het eiland Pampus.

Wat anderen vinden?

Zeilclub Amorgos

Geen ervaringen beschikbaar

geen ervaringen beschikbaar
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod