zeilvakantie-nederland-01.jpg

Iedere week op een zeiljacht

Heb je last van een zeilvirus? Dat onrustige gevoel wanneer je een briesje wind voelt? Wanneer je witte wolken tegen een blauwe hemel ziet? Wanneer je over de A6 rijdt en uitkijkt over het Gooi- en Markermeer... Dat is zó herkenbaar!

Hoe zou het zijn om 10 weken lang iedere week tenminste één keer op het water te zijn? Elke week een stukje toeren met de gezelligheid aan boord. Minimaal één keer per week ontspanning, al dan niet door inspanning, maar op het water...
...

Prijzen en data

Het seizoen voor de zeilclub bestaat uit drie blokken van 10 weken. Het eerste blok loopt van april tot en met begin juni. Het tweede blok van juni tot half augustus. En het eind augustus tot en met oktober.

Inbegrepen

De prijs is per persoon en inclusief:
- brandstof,
- reddingsvesten,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Wie kan er lid worden?

De zeilclub is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Of je veel of weinig ervaring hebt maakt niet uit. Zelfs wanneer je nog nooit op een zeiljacht hebt gezeild kun je lid worden. Eigenlijk is de zeilclub een geweldige manier om te ontdekken wat, waar en hoe jij verder wilt zeilen.

Het belangrijkste is dat je kunt op zondag- of maandagavond en dat je het leuk vindt om samen met anderen op het water te zijn. Ieder blok telt 20 leden. 's Avonds stap je aan boord met 4 tot 6 andere leden en een instructeur van Amorgos. Tijdens het zeilen leer je van elkaar en met elkaar. En de afgelopen jaren werden er ook buiten de maandagavonden om leuke en langere tochten georganiseerd.

Je medecursisten

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan de Zeilclub is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Omdat het lidmaatschap van de Zeilclub betekent dat de leden iedere week in Muiderzand komen, wonen of werken veel Zeilclub-leden in de regio (Amsterdam - Almere - Amersfoort - Utrecht).

Op- en afstaptijden

De Zeilclub begint om 17.50 uur met een voorbespreking. We stappen om 18.uur aan boord en varen tot 21.00 uur. Daarna maken we de zeiljachten samen schoon. Er zullen avonden zijn waarbij we in onderling overleg langer doorvaren (tot ca. 22.00 uur). De inloop is vanaf 17.00 uur bij Amorgos of op het terras van Harbor House in de haven.

Introducees

Het is ook mogelijk om een introducé mee te nemen als er ruimte op de jachten is. De kosten voor een introducé zijn € 65,- en worden in rekening gebracht bij het lid dat de introducé mee neemt.

Eten en drinken

Ben je aan de late kant en lukt het je niet om voor aanvang van de Zeilclub thuis te eten, neem dan brood, salade of een maaltijd mee naar Amorgos. Je kunt bij ons gebruikmaken van de magnetron. Ook is er bestek aanwezig. Er mag niet worden gekookt in de keuken. Houd er wel rekening mee dat we om 18.00 uur beginnen!
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod