zeilvakantie-spanje-islas cies 2.jpg

Avontuurlijk Zeilen - Noordwest-Spanje

Zeilend Zwerven. Geleid door wind, eb en vloed. Door wat we tegenkomen en meemaken. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. In vaargebieden die buiten de gebaande paden liggen. En altijd op zoek naar bijzonder mooie plekjes. Liefst alleen bereikbaar per boot. Dat zijn onze Zwerftochten.

Ook bij Zwerftochten staat "Plezier in Zeilen" centraal. Lekker zeilen. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Ontspannen op ontdekking. Met leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ervaring is niet nodig

Zwerftochten zijn zeilvakanties waarvoor je niet speciaal een zeiler hoeft te zijn. Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader. Zwerftochten zijn voor zowel de beginner als gevorderde zeiler. Waarbij beginnen niet per se wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.

Op het eind van iedere dag leggen we aan in een haven of gaan voor anker in een baai. Dat kan in een vrolijk stadje op het vaste land zijn, maar ook in een stille inham van een piepklein eiland. In overleg koken we met elkaar aan boord of gaan samen lekker uit eten. Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut die je deelt met één van de andere deelnemers of in de kajuit.

Elke dag zeilen en zwerven. De relaxte sfeer aan boord. Toffe schippers en enthousiaste deelnemers. Niemand die van tevoren weet wat we gaan meemaken. Nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Iedereen laadt z’n batterij op tijdens een vakantie op een zeiljacht...

De Kust van Galicië

De Spaanse Noordwestkust is voor velen een goed bewaard geheim... In tegenstelling tot de Spaanse zuid en oostkust wordt het hier niet tropisch warm en vind je hier geen 'friet van piet' of Benidorm-achtige stranden. De kust is bergachtig en groen. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de toppen die hier 's ochtends door de zeemist en -nevels heen prikken.

Galicië is onder zeilers bekend om zijn Ria's. Diepe rivier inhammen in de kronkelende en bosrijke kust van Galicië. Eigenlijk soort van Spaanse fjorden met Caraïbische zandstranden. Deze Ria's geven een goede beschutting tegen de wind en oceaandeining. Met prachtige ankerbaaien of sfeervolle Spaanse visserhaventjes.

Rias Baixas

Vanuit Vigo zeilen we door de Rias Baxias. Sprookjesachtige baaien die een geweldig contrast vormen met open Atlantische oceaan. Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Hier vind je terrasjes en is het volop genieten geblazen van Spaanse tapas en cerveza. In de grotere plaatsen blijft het tot laat in de avond gezellig op straat. Een zwerftocht in deze omgeving is een mooie combinatie van zeilen, natuur, cultuur, uitwaaien en gezelligheid.

Zeilen door een Nationaal Park in de oceaan

Voor de Rias Baixas in de Oceaan ligt het Nationaal Park van de Atlantische Eilanden van Galicië. Zowel de eilanden als het water er omheen is een beschermd natuurgebied. Een hoogtepunt op deze zwerftocht. De eilanden zijn ontzettend mooi en lastig te bereiken zonder een boot.

Vigo en Islas Cies

Vlak voor Vigo liggen de Islas Cies. Ook deze eilanden horen bij het Nationaal Park. Het water is hier glashelder. Twee van de drie eilanden zijn met elkaar verbonden door het 'mooiste strand ter wereld'. Aan de oostzijde kun je met een bijbootje naar de wal voor een schitterende wandeling met fantastische uitzichten op de ruige westkust en de Atlantische oceaan.

We sluiten deze 8 dagen van zwerven af in Vigo. Een modern en vrolijke Spaanse havenstad met een klein historisch centrum. 's Avonds is het Plaza de la Constitución een goede plek voor tapas en wijn. Onder de arcadebogen en in de kleine straatjes rond het plein is het gezellig druk aan de statafels voor de barretjes en de terrassen. Ideaal voor een leuke laatste avond!
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Prijs en data

Update augustus 2023: Helaas uitverkocht!
Hier vind je het hele programma Avontuurlijk Zeilen.


Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Vigo,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [2437] => Array
            (
              [pakket_id] => 2437
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [3080] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 3080
                      [element_container] => Array
                        (
                          [4183] => Array
                            (
                              [element_id] => 4183
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [33400] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 33400
                                      [titel_content] => Zwerftocht Vigo & de Spaanse Ria's
                                      [omschrijving_content] => 

Voor wie?

Eén ding is zeker bij iedere zwerftocht: je zult genieten van zeilen! Deze tocht hoeft niet per se uit langere dagen aan boord te bestaan. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen. Maar de afstanden tussen de eilanden en de Rias zijn goed te overzien. We liggen iedere avond voor anker in een baai of in een haven. Op de Atlantische Oceaan kan het altijd waaien. Maar in de diepe baaien en achter de eilanden zijn we goed beschermd. Wanneer het harder waait, reven we de zeilen. Daarbij kan het zijn dat je aangelijnd op het dek werkt en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt functioneren als roerganger is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Deze ervaring of dit niveau is zeker niet noodzakelijk. Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan met ons of één van de mijlenmakers of misschien een oversteek van Brest naar La Coruna iets voor je is. De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een ervaringstocht is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn. Op de zwerftochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een ervaringstocht.

Voorbereiding

Voor de meeste ervaringstochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Verder

- Met wie: 6 deelnemers, 1 schipper. - Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [33401] => Array ( [content_id] => 33401 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De reissom is per persoon en inclusief: - zeilen op de Simaia, - overnachten aan boord van het zeiljacht, - begeleiding door ervaren Amorgos schippers, - gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33402] => Array ( [content_id] => 33402 [titel_content] => Exclusief [omschrijving_content] => Bij de prijs is niet inbegrepen: - boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50), - reis- en/of annuleringsverzekeringen, - vervoer van en naar Vigo, - bijdrage boordkas. Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33901] => Array ( [content_id] => 33901 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [34248] => Array ( [content_id] => 34248 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => Update augustus 2023: Helaas uitverkocht! Hier vind je het hele programma Avontuurlijk Zeilen. Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2912] => Array ( [subpakket_id] => 2912 [element_container] => Array ( [1101] => Array ( [element_id] => 1101 [content_container] => Array ( [9482] => Array ( [content_id] => 9482 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) [2913] => Array ( [subpakket_id] => 2913 [element_container] => Array ( [1846] => Array ( [element_id] => 1846 [content_container] => Array ( [9483] => Array ( [content_id] => 9483 [titel_content] => Reisverzekering [omschrijving_content] => Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking. Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services: - Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval. - Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering. - Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten. - Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd. Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d. Pakket B: € 1,85 p.p.p.d. Pakket C: € 2,55 p.p.p.d. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs. Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Wat anderen vinden?

Zwerftocht Vigo & Spaanse Ria's

keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod