zeilvakantie-spanje-islas cies 2.jpg

Avontuurlijk Zeilen - Noordwest-Spanje

Zeilend Zwerven. Geleid door wind, eb en vloed. Door wat we tegenkomen en meemaken. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. In vaargebieden die buiten de gebaande paden liggen. En altijd op zoek naar bijzonder mooie plekjes. Liefst alleen bereikbaar per boot. Dat zijn onze Zwerftochten.

Ook bij Zwerftochten staat "Plezier in Zeilen" centraal. Lekker zeilen. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Ontspannen op ontdekking. Met leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ervaring is niet nodig

Zwerftochten zijn zeilvakanties waarvoor je niet speciaal een zeiler hoeft te zijn. Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader. Zwerftochten zijn voor zowel de beginner als gevorderde zeiler. Waarbij beginnen niet per se wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.

Op het eind van iedere dag leggen we aan in een haven of gaan voor anker in een baai. Dat kan in een vrolijk stadje op het vaste land zijn, maar ook in een stille inham van een piepklein eiland. In overleg koken we met elkaar aan boord of gaan samen lekker uit eten. Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut die je deelt met één van de andere deelnemers of in de kajuit.

Elke dag zeilen en zwerven. De relaxte sfeer aan boord. Toffe schippers en enthousiaste deelnemers. Niemand die van tevoren weet wat we gaan meemaken. Nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Iedereen laadt z’n batterij op tijdens een vakantie op een zeiljacht...

De Kust van Galicië

De Spaanse Noordwestkust is voor velen een goed bewaard geheim... In tegenstelling tot de Spaanse zuid en oostkust wordt het hier niet tropisch warm en vind je hier geen 'friet van piet' of Benidorm-achtige stranden. De kust is bergachtig en groen. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de toppen die hier 's ochtends door de zeemist en -nevels heen prikken.

Galicië is onder zeilers bekend om zijn Ria's. Diepe rivier inhammen in de kronkelende en bosrijke kust van Galicië. Eigenlijk soort van Spaanse fjorden met Caraïbische zandstranden. Deze Ria's geven een goede beschutting tegen de wind en oceaandeining. Met prachtige ankerbaaien of sfeervolle Spaanse visserhaventjes.

Rias Baixas

Vanuit Vigo zeilen we door de Rias Baxias. Sprookjesachtige baaien die een geweldig contrast vormen met open Atlantische oceaan. Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Hier vind je terrasjes en is het volop genieten geblazen van Spaanse tapas en cerveza. In de grotere plaatsen blijft het tot laat in de avond gezellig op straat. Een zwerftocht in deze omgeving is een mooie combinatie van zeilen, natuur, cultuur, uitwaaien en gezelligheid.

Zeilen door een Nationaal Park in de oceaan

Voor de Rias Baixas in de Oceaan ligt het Nationaal Park van de Atlantische Eilanden van Galicië. Zowel de eilanden als het water er omheen is een beschermd natuurgebied. Een hoogtepunt op deze zwerftocht. De eilanden zijn ontzettend mooi en lastig te bereiken zonder een boot.

Vigo en Islas Cies

Vlak voor Vigo liggen de Islas Cies. Ook deze eilanden horen bij het Nationaal Park. Het water is hier glashelder. Twee van de drie eilanden zijn met elkaar verbonden door het 'mooiste strand ter wereld'. Aan de oostzijde kun je met een bijbootje naar de wal voor een schitterende wandeling met fantastische uitzichten op de ruige westkust en de Atlantische oceaan.

We sluiten deze 8 dagen van zwerven af in Vigo. Een modern en vrolijke Spaanse havenstad met een klein historisch centrum. 's Avonds is het Plaza de la Constitución een goede plek voor tapas en wijn. Onder de arcadebogen en in de kleine straatjes rond het plein is het gezellig druk aan de statafels voor de barretjes en de terrassen. Ideaal voor een leuke laatste avond!
...

Prijs en data

Hier vind je het hele programma Avontuurlijk Zeilen.

Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 24/25. Vanaf juli 2024 tot en met juni 2025 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Vigo,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Voorbereiding

Voor de zwerftochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Ongeveer 14 dagen voor vertrek maakt de schipper een app groep aan om kennis te maken, nummers uit te wisselen en eventueel alvast wat kort te sluiten over het eten en gezamenlijke boodschappen.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie indien gewenst zodat je met elkaar contact kunt leggen. Van en naar Vigo zijn er meerdere mogelijkheden om te reizen.

TIP: download de app Rome2Rio om verschillende reisopties te verkennen.

Vertrek: Vigo
Aankomst: Vigo

Zeiljacht en inventaris

We varen met het zeiljacht de 'Simaia', een Dehler 44. Het is een ruim schip ingericht voor een langer verblijf aan boord en om veel te zeilen. De Simaia heeft een uitgebreide uitrusting om op zee te kunnen varen: radar, AIS, uitgebreide veiligheidsuitrusting (EPIRB, reddingsvlot, reddingsvesten, lifelines, joon, reddingssling, drijfanker en noodvuurwerkpakket), watermaker, zonnepanelen, hydro-generator, etc. etc..

Het zeiljacht heeft 8 slaapplekken verdeeld over 4 hutten, een complete kombuis, praktisch ingerichte salon en ruime kuip. Er is een dinghy aan boord, zodat we op ankerplaatsen de mogelijkheid hebben om naar de kant te komen. Slaapkussens liggen aan boord. Er zijn geen dekens en bedlinnen, die neem je zelf mee.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de zwerftochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt voorafgaand aan deze tocht mee vanuit Southampton met de Oversteek Southampton - Vigo of verleng je zeilvakantie met de Mijlenmaker Vigo - Lissabon.

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf.

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop, slaapzak en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Aan boord heb je een (goed) zeilpak nodig. We varen ook in de avond- en/of nachtelijke uren. Het kan dan fris zijn. Neem daarom een set warme kleding (thermokleding), een muts en handschoenen mee, naast zeil- of sportschoenen (eventueel (zeil)laarzen), handdoeken, zonnebril, cap en natuurlijk zonnebrandcrème.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod