zeilvakantie-kroatie-sukosan-b19.jpg

Magische omgeving. Zon, zee en heel veel plezier

Zeilen. Het heeft iets magisch. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. Zon. Wind. Blauwe lucht en helder water. Heb je zin in een echte vakantie? Lekker weer met de wind door je haren?

Zovéél eilanden

Stralende zon. Blauwe lucht. Wind en water. Ruimte en vrijheid. Duizenden mooie eilanden, snorkelen in heldere baaitjes. Slapen onder een sterrenhemel en genieten van het leven op een zeiljacht. Heel fijn...

✔ Van vroeg in de zomer tot eind september zonnig en warm
✔ Eten in de gezelligste restaurantjes aan het water of in idyllisch dorpjes
✔ Geschikt voor iedereen, zeiler of geen zeiler, ervaren of niet
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Van juni tot en met september vertrekken er meezeilvakanties in Kroatië waar je individueel aan kunt deelnemen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Ontdek de Kroatische eilanden!

Met wie ga je op vakantie?

Op een meezeilvakantie kunnen enkele deelnemers elkaar kennen, maar een groot deel boekt alleen. Dat maakt het nog leuker: vanaf dag één zeil je samen in een prachtige omgeving. Een ongedwongen en relaxte sfeer om nieuwe mensen te ontmoeten.

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is absoluut niet nodig voor meezeilvakanties. Deze vakanties zijn voor zowel zonaanbidders, waterratten, buitenmensen, zeilers, jong, oud, single, niet single. Eigenlijk iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De gezelligheid staat voorop. Wel vragen we je zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. En natuurlijk geeft de schipper graag uitleg over het zeilen als je dat wil.

Heb je zeilervaring en wil juist met ervaren zeilers zeilen? Kijk dan naar de ervaringstochten. Een aanrader in de zonnige bestemmingen, maar zeker ook in Nederland.

Overnachten op moderne zeiljachten

De zeiljachten zijn ook ons varend hotel. In plaats van iedere dag hetzelfde uitzicht, word jij wakker met het zwembad voor de deur ;-). In vergelijking met een hotelovernachting is dit zoveel leuker! Je ankert iedere nacht bij een ander eiland, komt op te gekke plekken en zwemt wanneer je maar wil.

Bij Amorgos zeil je op grotere, moderne jachten die zijn voorzien van douche, toilet, keuken met koelkast en oven, een navigatiehoek en altijd wel een schaduwplekje waar je even heerlijk in je boek kunt verdwijnen.

Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut. Ondanks dat we spreken over een ruime jachten, is de binnenruimte anders dan in een bungalow of appartement. Ga je 's ochtends thee zetten, dan sta je meestal niet alleen in de keuken. Als je daar mee om kunt gaan, ga je een geweldig avontuur beleven.

"Plezier in Zeilen"

Met een groep meezeilen in een waanzinnig mooie omgeving. Dat is de kern van 'Actief meezeilen'. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ook als je niet speciaal komt voor zeilen, maar wel voor een toffe vakantie met leuke mensen is dit een absolute aanrader. Een groot deel van deze tochten is voor zowel de beginner als gevorderde. Waarbij beginnen niet persé wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.
8.0
Connelies

Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir

Geplaatst op 16-07-2016
'Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir. Mooi gebied, leuke stadjes en haventjes. Prachtige baaien. Ook heel leuk als je niet kunt zeilen, maar gewoon toe bent aan een week met zon, zee, zwemen, en dat samen met een groep gezellige mensen. Daarnaast kan je in Kroatie goed eten, vooral veel vis en zeevruchten.'
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
Bekijk ons totale aanbod