zeilvakantie-zakynthos.jpg

Prachtige tocht naar Zakynthos - 2 weken

We starten vanuit Lefkas Marina op het eiland Lefkas met haar prachtig steile bergwanden. En dan zeilen we in een flottielje naar de helderblauwe open zee waar kleine paradijsjes wachten om door jullie ontdekt te worden... Dit wordt genieten! Zon en zee. Cultuur en schildpadden. Baaien om te snorkelen, zwemmen en relaxen.

We zeilen naar het zuiden. Door het rijk van Odysseus op de eilanden Ithaka en Kefalonia naar onze bestemming: Zakynthos. Een eiland bekend van de 'blauwe grotten', 'het scheepswrak' en van de schildpadden.

Een schilderachtige mix

Maar ook een eiland waar je buiten de gebaande paden nog schilderachtige, nostalgische dorpjes vindt. Met kleine straatjes, ezeltjes, koffiehuizen en tavernen. De rust, de door de zon verbleekte en bijna betoverende stenen, de kleur van leem en kalksteen, we gaan het samen zoeken.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- vervoer of vliegtickets naar Griekenland,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. De meest gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Preveza en daar met een taxi naar jachthaven Lefkas Marina.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Lefkas Marina

Vanaf het vliegveld in Preveza rijd je in 20-30 minuten met de taxi naar de jachthaven Lefkas Marina in Lefkas Stad. In de omgeving van de haven zijn vele faciliteiten te vinden: winkels, restaurantjes, strand, hotels en appartementen, bars en terrassen.

In Lefkas Marina ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Lefkas Marina, Lefkas
Aankomst: Lefkas Marina, Lefkas

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Zakynthos

Zakynthos is het meest zuidelijk gelegen eiland in de Ionische Zee. Volgens de oude Venetianen de bloem van de Oriënt. Het eiland staat bekend om de mooie stranden. Of om de Caretta Caretta: met uitsterven bedreigde waterschildpadden die ieder jaar naar de zuidpunt van Zakynthos komen om eieren te leggen.

Rond Zakynthos liggen een aantal kleine eilanden en riffen. Het diepste punt van de Middellandse Zee vind je tussen Zakynthos en de westkust van de Peloponnesos en onder invloed van water en wind zijn er opmerkelijke grotten gevormd, zowel op het eiland als in de zee.

Talloze kleurrijke haventjes en prachtige baaien om in te overnachten, maken het een mooie zeilbestemming. Met als bijkomend voordeel dat je de drukte rondom Lefkas een beetje kunt mijden.

Il fioro di Levante

Zakynthos is erg bekend geworden met het scheepswrak, de blauwe grotten en het schildpadden eiland (Marathonisi). Stuk voor stuk aanraders. En zeker met een zeilboot. Maar behalve deze highlights vind je ook schilderachtige, nostalgische dorpjes met kleine straatjes. Waar ezeltjes langs de koffiehuizen hobbelen. Voor Griekse begrippen zijn er op Zakynthos veel zandstranden. Sommige zijn natuurlijk wat verpest door resorts. Buiten de bekende plekken vind je ook kleinere stranden met kristal helder water, met een taverne waar je van een lekker Griekse maaltijd geniet.

Ithaka: koninkrijk van Odysseus

Ten zuiden van Lefkas ligt het kleine liefelijke eiland Ithaka. Ithaka staat bekend als het door Homerus beschreven koninkrijk van Odysseus. De hoofdstad Vathi heeft een gezellige haven. De groene bergen in het noorden en de kale, onherbergzame krijtrotsen in het zuiden worden met elkaar verbonden door een landengte, waarop de Adelaarsberg (Aëtos) staat. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op het naburige Kefalonia in het westen en op de fjordachtige inham in het oosten. De enige verharde weg op het eiland voert van Vathi naar het noorden door een landschap van cipressen, amandelbomen en kleine verspreide olijfboomgaarden. Het eiland is heel rustig en heeft een bijzonder sfeer.

Kefalonia: levendige visserplaatsen

Kefalonia is het grootste Ionische eiland met levendige visserplaatsen zoals Fiscardo, Eufemia en Samos. Fiscardo is het meest fotogenieke dorp van het eiland door de Venetiaanse huizen die rondom een baai met dennenbomen staan. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie: mooie stranden, schitterende bergen, gevarieerde landschappen met overdadige groene natuur, slaperige boerendorpjes, prachtige steden, unieke natuurverschijnselen zoals het ondergrondse meer van Melissani, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden en lekker eten.

Lefkas: witte stranden en rotsen

Lefkas ligt onder Corfu en vlak voor de westkust van Griekenland. De gelijknamige hoofdstad wordt door een brug over een ondiepe lagune met het vasteland verbonden. Het binnenland is bergachtig en de hoogste top is “Elati” (1158 meter). In het zuiden rijzen steile witte krijtrotsen uit zee. Het contrast van de witgekleurde stranden en rotsen en de diepblauwe zee is oogverblindend mooi. Verspreid over het eiland zijn vruchtbare dalen waar akkerbouw bedreven wordt. Hier wordt de zeldzame druivensoort Vertzami verbouwd; de beste druivensoort van Griekenland! Voor de oostkust ligt het eiland Skorpios, bekend als privé bezit van de familie Onasis.

Dag 1 Amsterdam - Lefkas

Vanuit Nederland vlieg je eerst over de kustlijn van de Adriatische Zee naar Preveza in Griekenland. Via de kust rij je in een klein halfuur naar Lefkas stad. Deze dag is een reisdag, maar ook een dag om je vakantie gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of andere zeilers uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, boodschappen doen en de boot inrichten.

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag de stad bekijken of zwemmen in de buurt. ’s Avonds kunnen we met z’n allen eten in een geweldig restaurant met mooie binnentuin; dit plekje is een goed bewaard geheim en lastig om te vinden (oneindig vaak links - rechts door smalle steegjes); vraag naar de specialiteit!

Na afloop kan het nog lang gezellig blijven op het centrale plein of bij de bars aan de rand van het stadje (dansen!).

Dag 2 Lefkas - Sivota

De eerste dag zeilen! De tocht begint met stukje over een kanaal richting de Ionische Zee. Daar eenmaal aangekomen, gaan de zeilen omhoog en begint het heerlijke genieten: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden.

Daar hoef je niet naar te zoeken, die zijn hier overal en ze hebben de meest prachtige “lunchbaaitjes”: Skorpios, Madouri, Sparti.

Het dorpje Sivota is klein maar sfeervol; het ligt aan een diepe goed beschutte baai en stelt niet veel meer voor dan een lange kade rond de baai vol (souvenirs)winkeltjes en restaurants waarvan de eigenaren vaak visser zijn. Langs de baai kun je een mooie avond- of ochtendwandeling maken en mocht je zin hebben: ook vanuit Sivota is een tocht per scooter te gek; de bergen van Lefkas bieden uitzichten die fabuleus zijn.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 3 Sivota - Fiskardo

De tweede ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Je kan de ochtend beginnen met uitslapen, zwemmen in de baai of met een frappé op het terras genieten van het geweldige uitzicht. De vakantie is nu echt begonnen!

Fiskardo is het st. Tropez in de Ionische Zee; een tikkeltje chique en in de haven liggen altijd een paar enorme privéjachten. Het dorp is echt sfeervol en schilderachtig, ieder huis heeft een andere kleur.

De sfeer is levendig door de flottieljes en toeristen ferries. Je kunt hier heerlijk uit eten (zelfs een goede Thai!) of genieten van cocktails op een terras aan het water, er zijn een paar openluchtclubs waar we tot diep in de nacht uit ons dak kunnen gaan. Henna-tattoo's zijn hot in Fiskardo en sommige 'mannetjes' hebben ook de enige echte Amorgos-tattoo...

Afstand: ca. 12 mijl

Dag 4 Fiskardo - Eufemia

In Fiskardo is veel te zien; kijk naar de prachtige omgeving, kijk vanaf het voordek naar wat er gebeurt in de haven of kijk vanaf het terras naar voorbijgangers.

De te varen afstand naar Eufemia is niet groot en daarom kunnen we kiezen de dag rustig te beginnen of juist meteen te vertrekken. In Eufemia kunnen we op het einde van de middag een excursie maken naar het blauwgroene ondergrondse Melissanimeer.

Afstand: ca. 12 mijl

Dag 5 Eufemia - Agio Nikolaos

Zakynthos here we come! We laten Kefalonia achter ons en zeilen vandaag een flink eind naar het zuiden. De wind kan hier lekker vanuit een noordoostelijke richting tussen de eilanden door waaien.

Halverwege zien we veel vissers. En dat is niet voor niets! De bodem van de Ionische zee is erg 'bergachtig'. Het diepste punt is meer dan vier kilometer diep en bevindt zich ten oosten van Zakynthos.

Maar hier, iets ten zuiden van Kefalonia, staat een 'berg'. Het puntje van die berg bevindt zich slechts een paar meter onder het wateroppervlak. Dus we moeten goed opletten... Je ziet de prachtig gekleurde rotsbodem als we er overheen varen. En dat is een natuurlijke plek voor veel vissoorten.

Afstand: ca. 32 mijl

Dag 6 Agio Nikolaos – Ormos Vromi

‘s Morgens worden we wakker bij de kleine veerboot die vanaf hier naar Kefalonia vaart. Na de lange tocht van gisteren, doen we het vandaag rustig aan: kabbelend water, wat Grieks geroezemoes op de achtergrond. Kopje thee of een ochtendduik. Mmm… Het vakantiegevoel is nu helemaal werkelijkheid.

Aan de noordzijde van Zakynthos vind je twee beroemde toeristentrekpleisters: de blauwe grotten en het scheepswrak. Nikolaos is de plek waarvandaan we de blauwe grotten kunnen bezoeken.

Met kleine bootjes gaan we de grotten in en je kunt zelf ook het water in waar je je lichaam helemaal blauw ziet worden. Dat terwijl de bodem op vijftien meter diepte nog scherp onder ons doorschuift.

Aan het begin van de middag hijsen we de zeilen en vertrekken we naar Ormos Vromi. Onderweg zien we het beroemde scheepswrak liggen!

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 7 Ormos Vromi - Keri Baai

Ormos Vromi is een diepe baai met kleine bootjes aan de steile noordwestkust. Er is weinig drukte en we hebben vannacht in stilte genoten van de sterren en de maan.

We staan vroeg op vandaag omdat het hier in de loop van de ochtend volstroomt met toeristen. Die gaan hetzelfde doen als wat wij van plan zijn: naar de wrakbaai. Daar ligt een oude coaster waarmee smokkelaars sigaretten probeerden te smokkelen. Helaas kozen ze de verkeerde baai en liepen ze aan de grond.

Het schip ligt op het strand, half boven het zand, half eronder. Geweldig... we zijn er met zonsopkomst, nog geen enkele toerist te bekennen: de hele baai en het wrak voor ons alleen! De baai is erg mooi, met hele hoge wanden en blauw water. Een perfect fotomomentje...

Als de eerste toeristen komen, vertrekken we richting Keri.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 8 Keri Baai

Een relaxdag. Alle eilanden hebben wel een reden om een dag te blijven. Tijdens deze reis kiezen we voor de rust en het ontspannen leven op Zakynthos en dan de baai van Keri. Dat doen we met een reden: dit is de schildpaddenbaai en we willen graag meer weten over deze bijzondere dieren.

We brengen een bezoek aan het Schildpadden Rescue Centre waar we veel te weten komen over de Caretta Caretta schildpadden. Ieder zijn ding, maar wij vonden dit een mooi alternatief voor een boottrip voor schildpaddenspotters. Verder veel relaxen vandaag!

Dag 9 Keri Baai - Zakynthos

Eén dag rust en we kunnen er weer tegenaan! Vandaag draaien we richting het noordwesten. Twintig mijl verder ligt Zakynthos-stad.

We vertrekken op tijd om ’s middags nog wat te kunnen ondernemen in deze levendige havenstad. We varen ruim om de baai van Keri heen: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden.

Daar hoef je hier niet naar te zoeken, want de zuidzijde van Zakynthos ligt bestrooit met de meest prachtige ‘lunchbaaitjes’.

Voor vanavond staat een van de bekendste taverna’s op Zakynthos de planning: Arekia. Hier worden elke avond Canthades gezongen. Aan de grote tafel in het midden van het overvolle restaurant komen we middenin een voorstelling terecht. Het wordt een hilarische avond met veel gezang, prachtige muziek en Grieken die spontaan een dans ten uitvoering brengen. Ook een deel van onze bemanning kan haar enthousiasme niet beteugelen als ze door donkerharige Adonissen worden uitgenodigd voor de Sirtaki.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 10 Zakynthos - Poros

Vandaag verlaten we Zakynthos en zeilen we richting het noorden terug naar Kefalonia. Onderweg zijn er mooie ankerplekjes, de meeste zijn ongeschikt om te overnachten en halverwege zien we Agio Nikolaos weer liggen.

Vanaf deze kant ziet Kefalonia er groen en bergachtig uit, met een prachtige kustlijn. Tegen het einde van de middag trekt de wind lekker aan. En terwijl de ferry de eilandhoppers afzet in Poros, kunnen we prachtig door de baai zeilen en een goed moment afwachten voordat we aanleggen in het haventje.

's Avonds vinden we een gezellige, in de rotsen uitgehouwen bar en genieten we van een cocktail met uitzicht op het water.

Afstand: ca. 25 mijl

Dag 11 Poros - Kioni

Vandaag zetten we koers richting het eiland van Odysseus, Ithaka. Het dorpje Kioni is de bestemming.

Het dorpje is als een amphitheater rondom de baai gebouwd. Het water is kraakhelder en je zwemt tussen de vissen. Kioni is klein, maar heeft alles wat we nodig hebben: een gezellige kade, winkeltjes, taveernes en barretjes. Voor de liefhebbers worden excursies georganiseerd naar een prachtig kerkje waar je uitzicht hebt over de eilanden uit het rijk van Odysseus in de omgeving.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 12 Kioni - Kalamos

Vandaag verlaten we het ene kleine Ithaka op zoek naar een nog kleiner eiland: Atokos. Eén van de allermooiste plekjes! Er ligt één geweldige baai: de “one-house-bay”.

Helder water, een strand vol kleurige kiezels, groene heuvels, een paar geiten en één huis. That’s it. We kunnen hier niet overnachten, dus zeilen we op het einde van de dag verder naar Kalamos.

Op Kalamos ligt het dorp Porto Leone op ons te wachten. Dit is een beetje een spookdorp. Schitterende setting in een grote groene baai. Na de grote aardbeving in de jaren ’50 heeft de bevolking het dorp verlaten. De huizen staan nog overeind, deuren hangen open, daken zijn geheel of gedeeltelijk weg. Alleen de kerk wordt nog onderhouden.

Het wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of op het strand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 13 Kalamos - Klein Vathi

Begin de dag met een duik in het mooie water! Daarna zeilen we naar de haven van Kalamos en doen wat boodschappen bij de lokale super. Het stelt niet veel voor, maar ze hebben alles.

Vanuit de haven zeilen we richting Meganissi. Onderweg een stop bij een van de grotten aan de zuidkust: kijken hoe ver we de grot in durven te snorkelen… en natuurlijk een stop om te lunchen en relaxen in het zonnetje.

Einde van de middag komen we aan in klein Vathi op het eiland Meganissi: een liefelijk dorpje met lounge-bar, plein en een paar taveernes door lokale families gerund. Veel meer is er niet, maar met een lekkere cocktail en uitzicht op de baai heb je ook niet meer nodig!

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 14 Klein Vathi - Lefkas

Laatste dag alweer.. Je kunt nu heel rustig aan doen want het is niet ver naar het noorden. Maar wij hebben eerst onze eigen Meganissi Regatta!

Rondje om het eiland en de winnaars trakteren vanavond. Het wordt een spannende race waarbij van alles wordt ingezet...

Daarna zeilen we naar Lefkas voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum van Lefkas. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij de brug of nakletsen op één van de terrasjes op het plein!

Afstand: ca. 12 mijl

Wat anderen vinden?

Family Sailing Zakynthos (3-5 pers)

Fam Van der Kraan, Oosterhout

'Heerlijke zeilweek beleeft. Wij hebben gezeild met een schipper aan boord. Ook de flottieljeleider was een paar dagen bij ons aan boord. Dit klinkt wellicht veel drukker dan dat wij het hebben ervaren. Op een buitengewoon prettige harmonieuze wijze heeft dit plaatsgevonden. Voor ons als niet zeilers was dit een zeer leuke kennismaking en mogelijkheid om te genieten van een zeilvakantie. Leuke plaatsen aangedaan, pittoreske baaitjes en gezellige groep! '

Martine, Utrecht

'Een heerlijke actieve en toch ontspannen vakantie, omdat de ervaren schippers van Amorgos goed weten wat ze doen. We hebben lekker gezeild, eindeloos in blauw water gezwommen, heerlijk gegeten en gedronken, mooie plaatsjes gezien en cultuur gesnoven in Athene en Epidauros. Met andere woorden: voor iedereen wat wils.'

Antoon, Prinsenbeek

'Ik ben met drie dochters 14,18 en 20 met amorgos gaan zeilen van 1 tm 8 augustus. Aan boord een schipper Janneke en flottielje leider Marleen. Beide waren en super team en wisten het zeil programma zeer afwisselend te maken zodat iedereen van flottielje naar zijn zin had. Wij hebben super gezeild, gesnorkeld, gezwommen en ook nog cultuur gesnoven. Eten in restaurants was afwisselend maar altijd gezellig. En niet te vergeten waren de avondjes op de dansvloer voor de meiden ook heel leuk. Bedankt voor de fijne super vakantie !'
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod