kroatie losinj baai.jpg

De eilanden bij Istrië: avontuur en ontspanning

Family Sailing vanuit Pula betekent met het hele gezin genieten van zon, zee en rust in het gebied waar tradities en culturen samensmelten met de Kroatische levensstijl. Ontdek samen de prachtige natuur van Istrië en het eilandenrijk in de Kvarner.

Vaar van eiland naar eiland, leg aan bij afgelegen kiezelstranden en neem een duik in het helderblauwe water van de Adriatische Zee. Wandel naar pittoreske dorpjes en maak kennis met de lokale bevolking. Welk gezinslid ontdekt de meeste Italiaanse en Oostenrijkse invloeden?

Iedere dag is anders

Je zeilt onder begeleiding van een ervaren Amorgos schipper en flottieljeleider in een vloot met andere gezinnen. Onze schippers zijn niet alleen goed op zee – ook op het land weten ze de weg. Samen met hen zoeken we de leukste baaien en restaurantjes. Soms op het prachtige strand, de andere keer in een idyllisch dorpje.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
- vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid per auto of vliegtuig.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Met de auto

De jachthaven ligt ten zuiden van Pula. Neem de ringweg rond Pula om de drukte van het centrum te vermijden. In de marina kun je betaald parkeren op een bewaakte parkeerplaats.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Pula op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Marina Veruda

Vanaf het vliegveld bij Pula rijd je in 20 minuten met de taxi naar Marina Veruda. Op het haventerrein vind je oa. een supermarkt. Voor uitgebreide faciliteiten ga je naar Pula: een mooi centrum, winkels, beroemd amfitheater, hotels en appartementen, bars, terrassen, restaurants, etc..

In de Marina Veruda ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Marina Veruda, Pula
Aankomst: Marina Veruda, Pula

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Istrië

Istrië ligt in het noorden van de Adriatische zee. Het driehoekige schiereiland behoorde lange tijd toe aan Italië. Mede door de geografische ligging staat Istrië nog steeds onder sterke culturele invloed van het buurland. Ook zijn Romeinse invloeden terug te vinden. Plaatsen zoals Pula, Rovinj en Porec, maar ook de kleine steden zijn een bezoek waard.

Pula: Romeinse architectuur

De stad Pula dankt zijn bekendheid onder andere aan het Romeinse amfitheater. Dit grote antieke bouwwerk kon 20.000 toeschouwers huisvesten en behoort tot één van de zes grootste Romeinse amfitheaters ter wereld. Voor cultuurliefhebbers is er meer Romeinse architectuur te ontdekken zoals de stadspoorten van Hercules en de Tempel van Augustus.

De omgeving van Pula wordt verfraaid door een 190 km lange grillige kustlijn en het Nationaal Park Brijuni. Het park bestaat uit veertien eilanden. Brijuni is een wonderbaarlijke samensmelting van natuur en cultuur met een uitzonderlijke pracht aan flora en fauna, een safaripark en resten van Romeinse zomerhuizen en forten.

De Kvarner golf: diversiteit

Contrasten kenmerken de Kvarner, ieder eiland is een wereld op zich. Het bergachtige Cres, het lichtglooiende Krk, het bosrijke Rab en het groene eiland Losinj met haar palmbomen, oleanders en citrusbomen. Het water is azuurblauw met romantische baaien, sfeervolle haventjes en Italiaanse invloeden.

Je vind er zowel levendige, historische plaatsen als Cres, Mali Losinj en Osor, als verlaten eilanden en baaien met één restaurant en een eigen aanlegsteiger voor hongerige zeilers.

Bijzondere flora en fauna

De verscheidenheid en rijkdom van de planten- en dierenwereld in Kvarner zijn beroemd en erkend. Op Krk zijn rond 1.500 plantensoorten geregistreerd. De flora van Cres en Lošinj is bijna net zo rijk. Van ver ruik je de pijnboombossen met dennenappelgeur en kruidengeuren zoals salie, rosmarijn, basilicum, laurier en mirte. In de kleine havens vind je delicatessen gemaakt van kastanjes, vijgen, olijven, bosvruchten en vele bijzondere soorten eetbare paddenstoelen.

Op Cres leeft de beschermde Vale gier: één van de vier Europese giersoorten. De bruine beer is te vinden in de bossen van Gorski Kotar, de mediterrane rob is een bezienswaardigheid en Kvarner scampi is een beroemde gastronomische lekkernij van de regio. De wateren rond Cres en Lošinj zijn een dolfijnreservaat en het is een dolfijn te “adopteren”.

Dag 1 Aankomst - Pula

Marina Veruda in Pula is relatief dichtbij: op 1400 km vanaf Utrecht zit je middenin een heerlijk Mediterraan zeilgebied.

Pula ligt op het schiereiland Istrië en is een gezellig stadje om aan de reis te beginnen. Er zijn oude Romeinse gebouwen, gezellige terrassen en tal van restaurants. Onze vertrekhaven ligt ten zuiden van de stad aan een diepe beschutte baai.

In de haven zijn alle faciliteiten aanwezig (supermarkt, restaurant, watersportzaak). Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je deze dag gebruiken om Pula te verkennen en het Romeinse amfitheater te bezichtigen, de plekjes aan boord in te richten en kennis te maken met je schipper. In de avond gaan we met z’n allen uit eten, als het even kan, buiten de haven.

Dag 2 Pula – Osor

De eerste echte zeildag! We zeilen vandaag langs de baaien aan het zuidelijke punt van Istrië om meteen een mooie oversteek te maken naar de rust en pracht van de eilanden. Met een goede wind wordt dit een heerlijke dag; heel veel zeilen, zonnen, ontspannen, kletsen en genieten van de omgeving.

Onze koers is oostzuidoost richting het eiland Cres. Cres wordt van het kleinere eiland Losinj gescheiden door een kanaal en dat is precies de plek waar Osor ligt. Dit stadje is een klein openluchtmuseum met een antiek theater, een beetje een artistieke sfeer en, als je geluk hebt, is er een klassiek zomeravondconcert. De vakantie is echt begonnen.

Afstand: ca. 30 mijl

Dag 3 Osor – Veli Losinj

Vandaag zakken we af naar het zuiden, langs de kust van Losinj. Het is geen lange tocht, dus wanneer je de dag in Osor wilt beginnen heb je daar alle tijd voor: terrasje, zwemmen, een ijsje, een wandeling om wat meer te zien? Het kan allemaal.

We zeilen eerst naar de oostkust van het eiland Losinj. Daar liggen de baaien voor het uitkiezen. Ideaal om te stoppen voor een lunch, een verfrissende duik of om een uurtje chillen.

In de middag zeilen we verder richting Veli Losinj. Een gezellige plaats met een oude vissershaven midden in het centrum. Veli Losinj ligt aan het einde van de hoofdweg; hierna is er niets anders dan natuur!

In de avond flaneren we door het dorp en sluiten we een topavond af in een leuk restaurant aan de kade.

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 4 Veli Losinj - Punta Kriza

Vandaag een korte afstand: als je goed kijkt, zie je Punta Kriza al liggen. Wil je graag het water op, dan plannen we de route naar Punta Kriza via een van de kleine onbewoonde eilanden: Otok Oruda of Otok Trstenik.

We hebben ook de mogelijkheid om vandaag juist minder te zeilen en de tijd te gebruiken om meer van de omgeving te zien. Veli Losinj heeft een rijke geschiedenis. Een wandeling langs de villa's en tuinen is zeker de moeite waard.

Punta Kriza ligt op het zuidelijk deel van het eiland Cres. Tegen het einde van de middag leggen we hier aan in een rustige baai waar de krekels ons vanavond in slaap zullen tsjirpen. Punta Kriza wordt omgeven door groene heuvels waar je herten kunt zien schuilen.

Dit wordt een mooie avond: lekker eten aan boord of met de anderen op een kiezelstrand. Misschien ga je zelfs nog even zwemmen of roeien onder het maanlicht!

Afstand: ca. 10 mijl

Dag 5 Punta Kriza - Silba

Wakker worden dobberend achter ons anker: dit is een dag om te beginnen met een duik in het water! Het ultieme vakantiegevoel. Vroeg in de ochtend is het water vaak nog spiegelglad en is het heerlijk om het ‘eerste spoor’ te trekken.

We zeilen vandaag naar het zuidelijk gelegen Silba. Een klein eiland met een gezellig dorpje waar auto’s verboden zijn en de tractors alleen de straat op mogen wanneer de ferry aankomt. Vanavond eten we misschien wel in knoflook gestoofde scampi’s in de tuin van een van de levendige Konoba’s!

Afstand: ca. 19 mijl

Dag 6 Silba – Mali Losinj

Vanuit Silba zeilen we terug richting het noorden naar Mali Losinj. Eén van de grootste stadjes op de eilanden.

In de zomer stroomt het hier vol met toeristen en dagjesmensen. Er hangt een gezellige sfeer en vanaf de kades in het oude centrum heb je een prima uitzicht op de kleine boulevard met palmbomen en bougainvillea, vol restaurants, barretjes en Italiaanse ijssalons.

Mali Losinj ziet er prachtig uit. Maak bij avondlicht een paar foto’s van de kade: alles kleurt pastel en dat ziet er erg mooi uit.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 7 Mali Losinj – Pula

De laatste dag vertrekken we vroeg. De oversteek van Mali Losinj naar Pula is een lekker stuk zeilen. Er is vaak net even wat meer wind omdat er geen eilanden zijn die de wind breken.

Aan de zuidkant van Istrië vinden we veel baaien om te stoppen voor een laatste duik in het water of een dutje op het dek. Daarna zeilen we verder richting Pula voor een afsluitende avond in het sfeervolle stadje.

Cocktails drinken, winkelen, uitgaan, souvenirs kopen en lekker eten; het kan er allemaal. Degenen die nog energie over hebben kunnen dansen in de nachtclubs op de heuvel of gezellig napraten op een van de terrasjes aan de baai.

Afstand: ca. 33 mijl

Wat anderen vinden?

Family Sailing Pula (3-5 pers)

Sandy Thieme

We hebben genoten van een geweldige zeilweek. Leuk team van schipper en flottieljeleider en gezellige medezeilers. De week heeft onze verwachtingen overtroffen. De Pula zuid route biedt leuke eilandjes en mooie stukken varen.

Fam. Verschuren, Amersfoort

'We hebben een heerlijke week gehad met dank aan schipper Geurt en flottielje leider Koos. We mochten zelf bepalen wat we wel en wat we niet wilden doen aan boord qua zeilen. Actief en toch ook weer niet. We hebben op mooie plekjes gelegen en de kinderen hebben zich met de andere kinderen uitstekend vermaakt. De zeildagen zijn niet te lang, er blijft genoeg tijd over om te zwemmen en te relaxen. Elke avond weer lekker eten. Een leuke ervaring met veel afwisseling

Helaas lieten de dolfijnen zich niet zien deze week. Wel schildpadden! '

Anne, Maarssen

'Wij hebben 8 dagen lang de Zuid route vanuit Pula gevaren. Een prachtige en afwisselende route. Soms leg je lange stukken af, de volgende dag weer veel minder. Ook qua faciliteiten is het enorm verschillend: de ene dag lagen wij in een haven met een zwembad voor de kinderen, een campingwinkel en prachtig sanitair. De volgende dag gingen wij naar een baai en moesten wij met de bijboot naar de kade en een half uur lopen naar een plaatsje. Het leuke van deze route is dat elke dag anders is en je op plekken komt waar je anders niet komt.
Het gebied rond het eiland Cres staat bekend als dolfijnengebied: bij ons duurde het tot de laatste dag voordat wij ze zagen, maar wat is dat machtig mooi! Een ander hoogtepunt was het slapen op het dek onder een prachtige sterrenhemel en ''s ochtends vroeg een duik nemen. En het plaatje Mali Losinj met zijn gekleurde huisjes en zijn gezellige boulevard vonden wij erg leuk. Kortom: een echte aanrader!
'

Marjolein, Stephan & Simon, Zwolle

'Voor ons als groentjes in de zeilwereld wisten we niet echt wat we moesten verwachten. Ons doel was een vakantie met actie, zon, zee, ontspanning en gezelligheid. Dit is allemaal meer dan gelukt! Alleen was de week veel te kort. Boot, schipper, flottieleleider, de prachtige plekken die we aan hebben gedaan.... allemaal echt fantastisch!!! We gaan zeker nog een keer.'

Nicole, Vught

'We hebben een heerlijke week gehad met ons gezin in Istrië, zeilend met schipper. Zeker mede dankzij een geweldige schipper en flottieljeleider. Ook de samenstelling van het flottielje, het gemak waarin iedereen met elkaar omging zonder enige verplichting in een relaxte sfeer. We hebben ook zeker geleerd dat er voor zeilen geen "handboek" bestaat en veel op improvisatie aankomt... We hebben dolfijnen gezien, prachtig weer gehad, hier en daar ook een bui en onweer, maar dat maakt de verhalen achteraf dan weer spannender. Zeker aan te bevelen! '

Verdonck, Merelbeke, Belgie

'Fantastische omgeving, prima zeilweer en aangenaam gezelschap.
Wat kan je nog meer verwachten van een zeilvakantie?'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod