zeilvakantie-griekenland-corfu-b12.jpeg

Corfu: een ideale gezinsbestemming

Zeil vanaf het groen glooiende en gastvrije Corfu naar ongerepte vissersplaatsjes of beschutte stranden. En droom weg terwijl je dobberend achter het anker uitkijkt over de groene bossen die tot aan het water reiken en de rotsachtige inhammen. De wind is er goed en de zee vaak rustig (ideaal, mocht je zeeziek worden).

Plezier en avontuur voor de kinderen, ontspanning voor de ouders

De dagafstanden zijn hier niet lang waardoor er voldoende tijd is om lekker te luieren, zonnen en zwemmen of om vroeg in de haven te zijn en het binnenland te verkennen. Er zijn veel baaien en zelfs zandstranden waar we aan leggen om samen een gezellige avond met lekker eten te organiseren en de kinderen zich heel goed vermaken.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- vervoer of vliegtickets naar Corfu,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 35,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking


Uitgebreid (incl. medische kosten): € 1,91 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 2,71 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen zowel met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet als met families die zeilervaring hebben op bijvoorbeeld open of kleine boten, en die graag met een schipper flottielje zeilen.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties. Amorgos schippers zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is daarbij de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

Door het jaar heen trainen we met elkaar op het Markermeer vanuit Marina Muiderzand. Een deel van de schippers ontwikkelt zich verder tijdens de instructeursopleiding jachtzeilen non-tidal om CWO cursussen in Nederland te kunnen geven. En de meest ervaren zeilers stromen door naar de CWO tidal opleiding om al instructeur gevorderden cursussen en oceaan oversteken te kunnen maken.

Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. Dat kan met de auto of door te vliegen naar Corfu Airport en daar met een taxi naar de jachthaven Gouvia Marina. Je kunt je auto parkeren op één van de parkeerterreinen in de marina.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Gouvia Marina

Vanaf het vliegveld op Corfu rijd je in 15 minuten met de taxi naar Gouvia Marina. In de omgeving van de haven zijn vele faciliteiten te vinden: winkels, restaurantjes, strand, hotels en appartementen, bars en terrassen.

In de haven Gouvia Marina ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Gouvia Marina, Corfu
Aankomst: Gouvia Marina, Corfu

Slaapplaatsen aan boord

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. 3-5 persoons Family Sailing reizen varen meestal op een zeiljacht met drie hutten en 1 slaapplaats (kooi) in de kajuit.

Eén van de drie hutten is in gebruik door de Amorgosschipper en de flottieljeleider. Wanneer je met 5 personen deelneemt, slapen er vier personen in 2-persoonshutten en de vijfde in de kajuit.

In sommige gevallen gebruiken we een zeiljacht met 4 hutten.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Corfu

Corfu is het meest noordelijke en groenste eiland in de Ionische zee. Het eiland heeft honderden baaien, gezellige dorpjes, glooiend groene heuvels en een rijke historie. Keizerin “Sissi” van Oostenrijk had hier haar vakantieresidentie.

Vandaag de dag kun je nog steeds haar paleis bezoeken en je tegoed doen aan zalen vol met keizerlijke pracht en praal. Corfu werd eeuwenlang bezet door de Venetianen en dat is nog goed te zien. De architectuur straalt Venetiaanse warmte uit en je waant je in een Grieks Italië.

Minstens zo indrukwekkend is de natuur van Corfu. Het heuvelachtige (groene) landschap leent zich bij uitstek voor een ontdekkingstocht per mountainbike. Na zo'n dag vol schitterende uitzichten, langs honderden olijfbomen, cipressen en bloeiende oleanders is het heerlijk bijkomen in één van de vele kleine baaitjes langs de kust. Een glaasje ouzo in zo'n typische Griekse taveerne en het vakantiegeluk is compleet...

Corfu: een gastvrij vakantie eiland

Corfu is een vrij groot eiland. Je hoeft er niet alleen te zeilen, maar kunt er ook lekker zonnen op de stranden of actief bezig zijn. Golfbanen, paardrijden, tennis, wandelpaden, mountainbiken, duiken, surfen en zelfs een echte cricket traditie, die dateerd uit het begin van de 18e eeuw. Corfu biedt ruim voldoende faciliteiten. Gastvrijheid is "the way of life". De tafel wordt gedekt met eten voor een de onverwachte gast, een voorbijganger wordt begroet en een hartelijk welkom voor degene die aanlegt in een haventje. De Corfioten zijn vriendelijk, ze zijn op gezelligheid gesteld en bereid om van de kleinste bijeenkomst een feestje te maken. De lokale keuken is gebaseerd op dat wat de natuur te bieden heeft, zoals veel vers fruit, groente en zeebanket. In de zomer komt de hoofdstad Kerkyra 's nachts tot leven: kleine bars en mooie discotheken worden druk bezocht tot in de vroege uurtjes. Als je echter meer van een rustige avond houdt, dan zijn er vele taveernes aan zee, waar het enige geluid wordt veroorzaakt door de golven en het klinken van de glazen (en... jamas!). De nachten op Corfu zijn stralend, de hemel is gevuld met sterren die hier veel helderder lijken.

Indrukwekkend groen en blauw op Paxi

Paxos en Antipaxos (Paxi) zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu. Er wonen slechts tweeënhalf duizend mensen, maar in de zomer is het druk bezocht! De eilanden zijn zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele vissersdorpen en rustige stranden. De oostkust van Paxos is erg steil met indrukwekkend hoge rotsen en grotten. Aan de noordkant ligt de baai van Laka: beroemd door zijn helderblauwe water. Het sfeervolle dorp bestaat uit smalle steegjes die uitkomen op pleintjes. Vanuit de haven kun je een prachtige wandeling omhoog maken naar de ingang van de baai en de vuurtoren. Daar heb je een prachtig uitzicht over de baai en de zee. Op ongeveer een half uur varen vanaf Paxos ligt Antipaxos. Op dit eiland is helemaal geen autoverkeer. Er wonen hier ook maar weinig mensen. De enkele inwoners zijn voor aanvoer geheel afhankelijk van Paxos. De baaien van Anti-Paxos aan de noord-oostkust zijn de mooiste van de gehele Griekse westkust, witte stranden met azuur blauwe zee.

Het Griekse vaste land: toeristische en authentiek

De kust van het vaste land wordt gekenmerkt door rotsachtige inhammen, prachtige baaien met mooie en langgerekte zand- of kiezelstranden. De baaien worden omringd door heuvels met pijnbomen, cipressen en olijfbomen en er liggen een aantal oude vissersplaatsjes. Het meest bekend is Parga. Hoewel de toeristische invloeden duidelijk te merken zijn in dit leuke stadje, blijft Parga iets speciaals uitstralen. Het is er gemoedelijk en sfeervol. Parga ligt tegen een kleine berghelling en het uitzicht van boven naar de heuvels is magisch. De terrasjes zijn gezellig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes en smalle steegjes. Overal zijn karakteristieke Venetiaanse huizen. Het minst bekend is Sayiadha, op loopafstand van de grens met Albani?. Een zeer klein niet-toeristisch vissershaventje met een onbedorven Griekse sfeer. Op de berg ligt het oude en nu verlaten dorp Sayiadha. De wandeling naar dit dorp biedr verschillende mooie uitkijkpunten met vergezichten over het natuurreservaat van Kalamas. Het verborgen dorpje is totaal verlaten alleen de kerk is gerenoveerd en heeft een nieuw dak gekregen. Hierin zijn oude muurschilderingen bewaard gebleven.

Dag 1 Aankomst - Corfu

Vanuit Nederland vlieg je eerst over de kustlijn van de Adriatische Zee naar het vliegveld van Corfu of Preveza. Onze thuishaven Gouvia Marina ligt op nog geen kwartier rijden van het vliegveld van Corfu.

Deze dag is een reisdag, maar ook een dag om je vakantie gezellig en comfortabel in te beginnen: kennismaken met je medereizigers, andere zeilers uit het flottielje, met de flottieljeleiders of de lokale verhuurder, boodschappen doen en de boot inrichten.

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag bijkomen van de reis op één van de stranden in de buurt of in het zwembad dat voor iedereen open is. Heb je energie over, dan kun je de dorpsstraat intrekken om lekker uit eten te gaan... De vakantie is begonnen!

Dag 2 Gouvia - Aghios Stefanos

De eerste dag zeilen! Buiten de haven gaan de zeilen omhoog en begint het heerlijke genieten: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen. Wow... dat wordt relaxen en genieten van de omgeving. We kijken uit naar mooie baaien en daarvoor hoeven we niet ver te zoeken. De kust richting Aghios ligt letterlijk bezaaid met baaien: prachtige plekjes om te snorkelen, zwemmen en om lekker te luieren.

Zo'n eerste dag is ook altijd even in komen. Voor sommigen is het best spannend om straks op z'n Grieks te moeten aanleggen en dan kan een keer extra ankeren in een baai best prettig zijn. Onthou vooral: uiteindelijk hoef je pas een oplossing te bedenken wanneer het probleem zich voordoet...

Het rustieke Aghios Stefanos ligt in een klein baaitje verscholen op slechts 1,5 mijl van de ruige bergkust van Albanië. Meestal zul je het laatste stukje lekker kruisen tegen de noordwesten wind in. Eenmaal op de kade genieten we van het uitzicht en ’s avonds van het heerlijke Griekse eten en de lokale wijn…

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 3 Aghios Stefanos - Sayiadha

Bijna elke week komen we wel een keer in Sayiadha. Een niet toeristisch vissershaventje, gelegen op het vasteland van Griekenland, op loopafstand van de Albanese grens. Wat ons hier naar toe trekt is de onbedorven sfeer van het afgelegen plaatsje, "Aleko's" taverne -met altijd verse vis en grote garnalen tegen lokale prijzen-, en natuurlijk de zeiltocht er naar toe met vaak een strakke wind zonder golfslag.

De smalle haveningang met 's middags een stevige dwarswind maakt deze haven een avontuur om binnen te varen... Maar met een goede briefing vooraf, goede voorbereiding aan boord, en bovendien met de vele helpende handen op de kade, gaat het altijd goed. Eenmaal op de kade vermaken de kinderen zich hier uitstekend. Met schepnetjes en emmertjes en zijn ze uren zoet om krabbetjes en kleine visjes te vangen.

En dan op naar Aleko. Voor we aan tafel gaan gaan we eerst binnen bestellen. Grote bakken vis en garnalen staan klaar. Wijs maar aan wat je hebben wilt, dan gaat het van de weegschaal direct de keuken in, en al bijna voordat je aan tafel zit, staan de schalen met vers gebakken vis, salades en brood op tafel!

Afstand: ca. 17 mijl

Dag 4 Sayiadha - Mourtos

Sayiadha verleidt tot een vroege ochtendwandeling. Ongeveer een uur de berg op lopen ligt het oude, nu verlaten, dorpje Sayiadha. Voor de ergste hitte willen we terug zijn, dus vroeg uit de veren en op pad! Een stevige wandeling de bergen in met een paar mooie uitkijkpunten.

Het dorpje ligt verscholen en is vanaf zee niet te zien. Waarschijnlijk vanwege vroegere angst voor piraterij. We kijken hier over het natuurreservaat van Kalamas: een interessant vogelgebied. In de winter leven hier o.a. pelikanen en flamingo's. In het voorjaar broedt de ooievaar op de kerktoren van Sayiadha. Het voedselrijke gebied met de uitloop van de rivier en het ondiepe water herbergt vele vogelsoorten, maar ook zeeschildpadden, grote roggen, dolfijnen en veel vis en inktvis.

Boven, vlakbij het dorp komt heerlijk koel bronwater uit een pijp stromen. De plaatselijke bewoners hebben hier hun vee vrij rondlopen, je kunt een koe of een geit op je pad tegenkomen! In het najaar hangen de bomen vol vijgen, walnoten en amandelen en snoepen we van druiven en kaktusvruchten. Dat moet je wel voorzichtig doen, anders heb je zomaar een mond vol kleine stekeltjes.

De zeiltocht brengt ons vandaag naar de Mourtos. Mourtos is een aardig plaatsje op het Griekse vasteland met hele vriendelijke bewoners. Drie kleine eilandjes (Sivota Islands) met beschutte ankerplaatsen liggen vlak voor de deur. Mourtos is omringd door groene heuvels en in het voor- en najaar rustig en traditioneel. In de zomer is het veel levendiger met vele terrasjes en enkele uitstekende taverna's op de kade. Dagelijks komen er vissers binnen met hun vangst; wie heeft er wel eens een inktvis gezien? Voor de kids een happening en na het kijken willen de meeste hem ook eventjes aanraken... Met het nodige gegil en gegiebel worden de grenzen verlegd!

Afstand: ca. 17 mijl

Dag 5 Mourtos - Gaios

's Ochtends nog even door Mourtos heen wandelen voor een koffie, een broodje of een ijsje en dan een dagje baai-hoppen. De eilanden voor Mourtos maken zwemmen, snorkelen en niets doen aantrekkelijk! Er liggen meerdere beschutte baaien waar je ook prima kunt overnachten wanneer je liever niet aan de betonnen kade slaapt. Vanuit een aantal baaien ben je met het bijbootje en een stukje wandelen binnen een kwartier in Mourtos.

De eerste vraag die net aangekomen zeilers vaak gretig stellen is: "Gaan we deze week naar Paxos?" Het eiland Paxos heeft iets magisch. Het is klein, pittoresk, mooi..., maar ook toeristisch. Niet vervelend toeristisch: gezellig, met leuke winkeltjes, sieraden en snuisterijen. Afgewisseld door taveernes en terrassen in de zon, met grote parasollen, waaronder je lekkere drankjes of sorbets geserveerd krijgt. Tot diep in de nacht kan je hier uitgaan, van bruin café tot disco, van cocktailbars tot Grieks dansen op straat.

Vandaag zoeken we deze gezelligheid op en zeilen we naar Gaios, het toeristisch centrum van Paxos (in augustus kun je Gaios beter links laten liggen, dan wordt het bijna overspoeld door Italiaanse "strijkijzers"... al is het natuurlijk ook wel weer grappig om vanuit je kuip naar te kijken).

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 6 Gaios - Petriti

Vandaag gaan we naar een typisch Grieks vissersplaatsje. Weinig toeristisch, waar je het oorspronkelijke leven in al z'n eenvoud mee maakt. Hier komt een groot deel van de vis voor de taveernes op het eiland aan wal. De vissers die ’s nachts hun netten uitzetten komen vroeg in de morgen terug en drinken dan bij het kroegje aan de haven hun eerste ouzo. De rest van de dag gebruiken ze om netten te herstellen. Een riviertje voert water aan door een frisse groene omgeving. Het heldere zeewater met een klein zandstrand maken het geheel perfect om heerlijk te zwemmen en te zonnen.

Afstand: ca. 22 mijl

Dag 7 Petriti- Gouvia

Een heerlijk stuk zeilen: langs de kust van het vaste land terug naar Corfu. Eenmaal in de haven een wrang gevoel: is het echt afgelopen? Of zullen we nog even naar buiten varen...

Na het laatste ankerbiertje met z'n alle naar de dorpsstraat van Gouvia voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne. En voor degene die nog energie over hebben: dansen of na kletsen op één van de terrasjes op het plein!

Afstand: ca. 17 mijl
Wat anderen vinden?

Family Sailing Corfu (3-5 pers)

Anoniem

We hebben een mooie en relaxte week gehad met een kundige en betrokken schipper en gezellige families in de flottielje. Onze kinderen hebben zich heel erg vermaakt met de kinderen van de andere boten. De baaien rond Corfu zijn prachtig. Was top!

Babette Bajema

Stefaan is een fijne schipper. Hij had zich goed voorbereid op hoe zeilen met kinderen is. Ze mochten werkelijk waar overal aan mee doen. Ze werden echt betrokken bij het zeilen als ze dat wilde. Mijn zoon vond dat bijzonder gaaf en mijn dochter wilde niet altijd en dat was ook prima. Je kon jezelf zijn. Ook bedachten Stefaan en Josefien altijd wel wat om te doen ook als er geen wind was. Met een go-pro beelden onder water maken, op de sup, met een vinn in het water met alle kinderen van de flotien aan boord om een swing te doen in het water. Toch super cool. Genieten! En wij als ouders hebben ook een start gemaakt met het eerste zeilen.

Peter en Wies Beukema, Tolbert

'Een hele leuke manier om als onervaren zeilers met behulp van een schipper mee te kunnen met een flottielje zeilvakantie. De organisatie en de contacten met de andere gezinnen in de flottielje waren goed, kortom een aanrader!'

Reninca de la Combé, Barendrecht

'Het was een onvergetelijke trip. Met name de vakkundige en gezellige schipper Martijn heeft ervoor gezorgd dat we op schitterde idyllische plekken zijn geweest. Als je van mooie natuur houdt, de wind door je haren wilt voelen en ''s avonds lekker eten bij lokale Griekse restaurantjes, even helemaal los van de dagelijkse beslommeringen dan moet je zeker gaan zeilen in Griekenland. Voor ons was het onvergetelijk. '
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod