zeilvakantie-griekenland-athene-b03.jpg

Een week lang volop zeilen: vakantie met cursus.

Een vakantie waarin je leert zeilen èn eilanden met mooie baaien ontdekt? Ankeren, navigeren maar ook zon, zee en toffe gesprekken aan boord? De Saronische Golf is een aantrekkelijk gebied: het is absoluut zonzeker en er staat een prima wind (1-5 Beaufort).

Tijdens deze zeilcursus leer je hoe je veilig en met plezier een zeiljacht op zee bestuurt. Je gaat zeilen, zwemmen en snorkelen in blauw water en de hele dag actief buiten zijn. Je voelt de wind, de golven en de stralende zon. Het is ontspannen, veel gezelligheid aan boord en lekker eten. Het is èn leren zeilen èn een heerlijke vakantie.

We zeilen samen in een groep van 2 tot 4 zeiljachten met circa 12 tot 25 volwassenen. Allen komen voor de zon en het zeilen. Overdag ben je lekker actief bezig. Zeilmanoeuvres, navigeren, trimmen, veiligheid, tochtplanning.

Relaxed en ontspannen

Maar ook lunchen in een baai. Tijd voor een terrasje, een dorp verkennen of een kleine excursie. Onderweg een boekje lezen aan boord en 's avonds met elkaar uit eten. Je leert op deze manier makkelijk nieuwe mensen kennen.

Voorop staat: een gave tijd met elkaar en Plezier in Zeilen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid. Absoluut een geweldige ervaring. Ga je mee?
...

Data en prijzen

- Unieke ervaring. Dé combinatie van zeilvakantie en zeilcursus
- Nederlandse ervaren instructeurs
- Voor beginners en gevorderde zeilers
- Actieve vakantie met zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Ook bij deze vakantie:
» Nederlandse instructeurs en schippers
» Vertrek Garantie: er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen
» Kennis van zowel het zeilen als de eilanden en gebieden
» Ruim 25 jaar Plezier in Zeilen met eerlijke ANVR voorwaarden
» En leuke groepen met veel vrijheid

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Athene per bus: € 6,00 p.p en per taxi: € 35,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Cursus jachtzeilen CWO 1&2 met korting

Je kunt je zeilcursus in Griekenland, Kroatië of de Caribbean aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederland

...s erkend CWO certificaat.

Boek je dit in combinatie met een cursus in het buitenland, dan ontvang je € 75,00 korting.

Je CWO-cursus vindt in de regel plaats op de eerstvolgende dinsdag na terugkomst van je zeilcursus. Na drie dagen stap je van boord met een Jachtzeilen CWO diploma of CWO vorderingenstaat niveau 1 of 2 afhankelijk van je ervaring.

Je ontvangt voor je CWO-cursus een aparte factuur. Wil je op een ander moment je CWO cursus volgen, geef dat dan aan bij de opmerkingen.
Lees meer

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, dat is voor meeste zeilcursussen niet nodig. De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden. Centraal staat 'Plezier in Zeilen' en dat kan op ieder niveau. Er zijn deelnemers:
- zonder enige zeilervaring
- met zeilervaring in open boten
- met ervaring als bemanningslid op kajuitjachten, en die deze ervaring willen uitbreiden
- die zelf een kajuitjacht willen huren of kopen, en hun ervaring willen uitbreiden
- die zelfstandig zeilen, en oefening willen in enkele specifieke onderdelen van het zeilen, zoals navigatie of havenmanoeuvres
Heb je al veel mijlen gevaren en ervaring op verschillende boten opgedaan en wil je specifieke vaardigheden verbeteren dan is de gevorderden cursus op de Griekse Cycladen iets voor jou!

Dagopbouw

De ervaring leert dat de wind meestal in de loop van de ochtend goed is, rond het middaguur gaat liggen en halverwege de middag weer opsteekt. De dagopbouw stemmen we hier op af: waait het niet, dan nemen we de tijd, waait het lekker, dan maken we daar gebruik van.

We ontbijten aan boord en zorgen gezamenlijk voor de boodschappen en het 'vaarklaar' maken van de boot. Wanneer de boot en bemanning klaar is, starten we een lesblok: dat kan zijn zeilen op zee. manoeuvreren met een jacht in de haven, tochtvoorbereiding en navigatie, etc.. Ondertussen (of daarna) leggen we afstand of om rond de middag het anker in een mooie baai te laten zakken.

Dat is het moment om een lunch te maken, te zwemmen, snorkelen en relaxen. Op sommige dagen zeilen we door en lunchen tijdens het varen. Dat hangt allemaal af van afstand, weer en waar we zin in hebben!

Als in de loop van de middag de wind weer aantrekt gebruiken we die voor het tweede lesblok. Sommige blokken zijn voor iedereen hetzelfde, of we differentiëren een les naar verschillende onderdelen en niveaus.

De dagen waarop de te varen afstanden kort lijken, kunnen we gebruiken om mooie extra “lussen” te zeilen waardoor je meer ziet en meer kunt oefenen.

We sluiten een 'cursusdag' af met een dagevaluatie en het 'ankerbiertje' aan boord of op een terras.

Na het zeilen heb je alle ruimte om te relaxen, een eiland te bezoeken en 's avonds met z'n allen uit eten. In de meeste dorpen vind je leuke kroegen en barretjes om, voor wie dat wil, tot diep in de nacht een feestje te bouwen.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Cursus niveaus

We hanteren de Nederlandse (op het CWO gebaseerde) zeileisen en zeilniveaus waarmee we je opleiden tot bemanningslid of zelfstandig zeiler.

Aan het eind van iedere cursus in het buitenland ontvang je een Amorgos vorderingenstaat of zeildiploma (de cursussen in Nederland sluit je af met een CWO diploma of vorderingenstaat). Op beide staat vermeld op welk niveau je als zeiler functioneert en aan welke elementen je nog kunt werken.

Als je op het niveau bent om zelfstandig te schipperen, kan een volgende stap flottieljezeilen of zelfstandig een zeiljacht huren zijn!

Je kunt deze zeilcursus aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat. Boek je deze gelijktijdig, dan krijg je € 75 korting.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen. De meest gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Athene en daar met de bus of een taxi naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki in Athene.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Vertrekhaven Alimos Marina Kalamaki, Athene

Vanaf het vliegveld in Athene rijd je in 30-45 minuten met de bus of taxi naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki in Athene. In de omgeving van de haven zijn vele faciliteiten te vinden: winkels, restaurantjes, strand, hotels, bars en terrassen. Er is een goede verbinding met tram of bus naar de ferry haven en het centrum van Athene. Informatie over de buslijnen in Athene vind je op www.athensinfoguide.com.

In de haven Alimos Marina Kalamaki ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Alimos Marina Kalamaki, Athene
Aankomst: Alimos Marina Kalamaki, Athene

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eiland- of strandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 17.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Je krijgt les van ervaren Nederlandse instructeurs. Deze Amorgos instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Het zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen.

Bij Amorgos krijgen alle instructeurs en schippers een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. We zeilen met meerdere jachten van Amorgos samen. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

Kajuitzeiljachten

Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart een zeilcursus met maximaal vijf deelnemers en één instructeur. We zeilen met minimaal 2 jachten.

Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Maar je gaat gaandeweg steeds meer aan boord zelfstandig doen! Daarnaast verzorgen we met elkaar de boodschappen, de lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we iedere dag kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend), het telefoonnummer en de naam van de schipper en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Athene - Saronische Golf

De Saronische eilanden liggen in de Egeïsche zee, net ten zuiden van Athene, ten oosten van de Peloponnissos en ten westen van de Cycladen. Al jaren is het een vertrouwde bestemming voor onze zeilcursus, meezeilvakanties en flottieljes.

De eilanden zijn deels groen en bosrijk. De cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode pannendaken. Doordat de eilanden niet bekend zijn bij het grote publiek zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Van de negen eilanden in de Saronische Golf zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses de belangrijkste.

Aegina: kleurrijke vissersboten

Aegina ligt in het midden van de Saronische Golf. De stad Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijk vissersgedeelte. Achter de schaduwrijke terrassen aan de kade liggen smalle straatjes. De winkeliers verkopen hier de voor het eiland specifieke waterkruiken en pistachenootjes. Weg uit de drukte in Athene is het hier goed toeven op het strand.

Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: pijnboombossen in het oosten, roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge noorden. Op het hoogste punt van het eiland staat een kapel waar de eilandbewoners de god Zeus smeekten om regen. Verspreid over het eiland zijn kleine olijfboomgaarden en pistachebomen. Het eiland herbergt een aantal overblijfselen van wat vroeger zeer imposante gebouwen geweest moeten zijn.

Poros: witte klokkentoren

Poros is een klein, rustig vulkanisch eiland dicht tegen de Peloponnissos aan. Pijnbomen, olijf- en citrusboomgaarden bedekken de heuvels van het eiland. De grillige rotsachtige kustlijn heeft vele inhammen en geïsoleerde baaitjes, waar je heerlijk kunt zwemmen of kunt overnachten op vrij anker.

Porosstad is tegen een heuvel gebouwd en heeft een levendige haven met veel taveernes en gezellige terrassen. De blauw-witgekalkte huizen blinken in de zon en zijn een voorbeeld van de Griekse eilandarchitectuur. Vanaf de boulevard leiden er vele trapstraatjes naar het hoogste punt alwaar de witte klokkentoren De Roloi staat, een populaire bezienswaardigheid.

Hydra: veel ezeltjes

Hydra is een klein bergachtig eiland met internationale allure en staat bekend om haar mooie kloosters en kerken. Tot haar bewonderaars behoren veel kunstenaars en artistiekelingen die hier voor korte of langere tijd verblijven. Auto's zijn er verboden. Alles wordt vervoerd met ezels of per boot. De hoofdplaats ligt in een beschutte baai en heeft een gezellige haven met veel terrassen, visrestaurantjes, juweliers en galeries. Het eiland heeft ook een museum over de Onafhankelijkheidsoorlog. Opvallend zijn de fraaie 'herenhuizen' die getuigen van de Griekse vlootbasis die hier ooit was.

Spetses: een rijke historie

Dit is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Saronische Archipel. De kleine hoofdstad Spetses ligt rond een drukke haven. Bij aankomst merk je direct dat het eiland ‘leeft’. Er zijn allerlei gezellige terrasjes en pleintjes en in de smalle straatjes zijn veel winkeltjes te vinden. Het centrum is autovrij; wel zie je -voor dit eiland kenmerkende- paardenkoetsen. Een wandeltocht richting de vuurtoren is de moeite waard. De fraai versierde huizen in Aristocratische stijl en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer. Ondanks de geringe grootte is het een heerlijk eiland voor een dagje fietsen of wandelen.

Peloponnessos: onverwachte rust en schoonheid

Dit schiereiland is een bergachtig gebied met veel ravijnen, ruige rotsen, groene rivierdalen, prachtige bossen en rustige stranden. De Peloponnessos heeft een boeiende geschiedenis. De talrijke archeologische vondsten zijn daar het bewijs van. De havens en baaitjes aan de kust van de Peloponnessos zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld Epidhavros. In de oudheid bloeide hier het “Asklepieion”, het belangrijkste kuuroord van de oude Grieken. Dit is samen met het gelijknamige amfitheater een belangrijk monument in goede staat. Het theater is bekend om haar perfecte akoestiek.

Nafplion: verborgen ver in de Argolische golf

De grootste stad in dit stukje Peloponnissos is Nafplion. Het is één van de meest oorspronkelijke en best bewaard gebleven Griekse steden. Mooie monumentale gebouwen, marmeren pleinen, straatjes met taveernes, verschillende kerken en twee oude Turkse moskeeën bieden een gezellige sfeer. Hoog boven Nafplion staat de imposante “Palamidi” burcht. Beklim de lange trap met 1000 treden voor een fantastisch uitzicht over de Argolisch Golf.

Dag 1 Nederland - Athene

Vanuit Nederland aankomen in Athene is voor velen een feest, voor sommigen een kleine cultuur omslag. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op het grote Peloponnisos of Evia en vlakbij Athene ook op de eilanden Aegina, Salamis, Hydra en Kea. Je ziet de stad, de havens en ferries op het water. De vakantie is begonnen… Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten op de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Het wordt een dag om je verblijf voor de komende week gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of de gezinnen uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, inkopen doen en de bagage en boodschappen een plek aan boord geven. ’s Avonds lekker uit eten op het strand of in een gezellige straatje achter de haven. Voor wie nog energie over heeft, is de openluchtdisco in het hoogseizoen tot vroeg in de ochtend open. Voor alle anderen: oordopjes in (openluchtdisco(!)) en lekker in slaap wiegen aan boord.

Dag 2 Athene – Korfos

De eerste dag steken we over naar de rust van de Peloponnisos. Een mooie tocht waarbij we Athene achter ons laten liggen, de scheepvaartroutes naar Pireas oversteken en dan zeilen tussen de eilanden Aegina, Lagouses en Angistri naar Korfos. Korfos is een klein, authentiek vissersdorpje dat op het einde van de middag niets dan rust uitstraalt. Restaurant eigenaar George helpt de Amorgos jachten bij het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met uitzicht op zee genieten van Griekse voorgerechtjes, een groot bord vlees en vis en lokale wijn.

Afstand: ca. 28 mijl

Dag 3 Korfos – Epidavros

De eerste ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Het is lastig kiezen: eerst een stuk zwemmen of snorkelen of een frappé op een terras en genieten van de ochtendzon of een Griekse yoghurt met vers fruit op het voordek? We hebben een korte tocht voor de boeg: vanmiddag willen we in Ephidhavros zijn. Met de taxi(bus) kun je hier naar het indrukwekkende gelijknamige theater, het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Er zijn alternatieven: op het schiereiland bij Epidhavros vind je tussen de subtropische boomgaarden een klein amfitheater op een prachtige plek. En een stukje verder in de baai kun je snorkelend de ruïnes van een verzonken stad vinden!

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 4 Epidavros – Poros

Vandaag zeilen we naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We zeilen om het schiereiland Methana heen en hebben meerdere mogelijkheden om te ankeren voor een lunch of frisse duik in het blauwe water. Als je houdt van terrasjes, flaneren en Griekse taveernes ziet je goed op Poros! Het is niet groot, maar het is er echt gezellig. Je kunt een kleine klim maken naar de opvallende witte klokkentoren die boven het dorp uitsteekt of je archeologische hart ophalen bij het Heiligdom van Poseidon. En ‘s avonds bouwen we -voor wie daar zin in heeft- een feestje in één van de bars.

Afstand: ca. 22 mijl

Dag 5 Poros – Hydra

Van Poros naar Hydra is geen lange tocht. Je hebt de mogelijkheid om uit te slapen of juist de ochtend te gebruiken om meer te zien van het eiland. Door een smalle zeestraat zeilen we naar het zuiden richting Hydra. Het plaatsje Hydra heeft een kenmerkende haven waar de huizen als een amfitheater om de baai zijn gebouwd. Het is een populaire plek en wanneer we laat aanleggen, liggen we vaak in de “derde of vierde laag”. De sfeer is een tikkeltje mondain, met prachtige steegjes en achteraf taveernes. Vlakbij de haven is een stuk water afgezet met boeien: hier springen de durfals in het lage zonlicht van de hoge rotsen en de anderen dalen via een trap af om te spelen in de golven.

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 6 Hydra – Aegina

Een lekker stuk zeilen. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg stoppen in verschillende baaien: Mandraki, het kikkereiland, nisos Spathia, Russian Bay of nisos Moni. En ondertussen lekker zeilen, relaxen en zonnen aan boord! Aegina is een levendig stadje op het gelijknamige eiland. De oude haven met haar kade ligt er in de avondzon prachtig bij. Eén van de beste Amorgos geheimen is de taveerne waar we al jarenlang eten. De eigenaar Petros heeft geen menu kaart, maar toont ons aan tafel zijn menu “live”. Iedere dag weer anders en altijd om te watertanden!

Afstand: ca. 26 mijl

Dag 7 Aegina – Athene

De ochtend zit weer vol keuzes: een toeristische bustrip, per scooter naar de tempel van Aphaia, slenteren door de straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, of koffie drinken op één van de terrasjes? Als we met een groep jachten zijn, kunnen we vandaag de zeiltocht gebruiken om een wedstrijd te organiseren. Wie kan het snelst zeilen? Leuk en spannend. De afsluitende avond in Alimos Marina Kalamaki genieten we van het strand of vermaken ons in één van de bars.

Wanneer je de volgende dag later op de dag terugvliegt, heb je de mogelijkheid om ’s ochtends naar het oude centrum van Athene te gaan voor een bezoek aan de Akropolis. Een absolute aanrader!

Afstand: ca. 18 mijl

Wat anderen vinden?

Zeilcursus Griekenland Athene

4.3 gemiddelde uit 40 beoordelingen

Henk, Haaksbergen

'Van een zeilcursus verwacht je te kunnen zeilen, maar als er geen wind is houdt het op. Gelukkig is er een motor waarop je Griekenland prima kan (er)varen. Aan boord van de flottielje leider krijg je behalve de geweldige tour ook nog alle voorbereiding mee, wat zeer nuttig is, als je straks zelf gaat varen. Al met al een mooie trip en veel geleerd.'

Joep & Lianne, Amersfoort

'We hebben een fantastische week gehad! De sfeer aan boord was super. Dit dankzij de meezeilers, maar zeker ook dankzij Benjamin en als bonus Martine die wat ons betreft grote waardering verdient voor het regelen van alles wat er bij flottielje zeilen komt kijken. Naast het feit dan Benjamin zorgde voor een goede sfeer, had hij oog voor de verschillende leerstijlen van iedere cursist en speelde daar goed op in. Gecontroleerd fouten mogen maken zorgde ervoor dat we super veel hebben geleerd deze week! '

Ludvig, Utrecht

'tijdens deze zeilcursus in Athene en omstreken heb ik samen met mijn reisgenoten en instructeur Rosemarie "plezier in zeilen" in de praktijk gebracht. Het was een heerlijke week met veel plezier, voldoende wind en vele mooie momenten. Daar kregen we samen zeker een "big smile" van op ons gezicht.'

Heleen & Ruben ,

'Zeer fijne en leerzame zeilweek gehad in Griekenland. Was een leuke groep en een super schipper (Jaap). Veel geleerd en zelfvertrouwen gekregen in het zeilen, ankeren en motor manoeuvreren. Ook al het Griekse eten was heerlijk. '

Manten, Amsterdam

'Zeilen tussen de Griekse eilanden is prachtig en de boot was voorzien van voldoende ruimte voor 7 personen. Echter na een week zeilen hebben we niet zoveel bijgeleerd over het zeilen als we van te voren hadden gedacht. De bijdrage van de schipper gedurende deze week was minimaal en mede daardoor kijken we met teleurstelling terug op deze week. '

Robert, Zeewolde

'Een erg leuke week gehad, waar we als deelnemers ook mede invulling aan hebben kunnen geven. Onze skipper was erg ervaren en heeft ons in korte tijd veel kunnen bijbrengen (rekening houdend met het verschil in ervaring). Leuke sfeer aan boord waar de skipper ook een belangrijke bijdrage aan heeft gegeven. Ook gezellig om ''s avonds met de andere boten uit de flottielje te dineren.'

Maarten, Utrecht area

'Prima zeezeilcursus gehad van schipper Ron in de Grieke wateren bij Athene. Afwisselende weersomstandigheden, leuke havens, veel geleerd en prima sfeer aan boord. Een aanrader!'

Stephane Van Gijseghem, Denderleeuw, Belgie

'als pas gescheiden man heeft de schipper met zachte aanmoediging mijn zelfvertrouwen verstrekt.
De schipper was zeer bekwaam en voelde zeer goed aan hoe je mensen aanvoelt. De mix van jongeren en ouderen was zeer positief ook naar kennis en kunde. k ben zeer tevreden'

Jerah, Bolsward

'Al lange tijd leek het ons leuk om een cursus zeilen te gaan doen. Wegens tijdsgebrek waren wij hier nog niet aan toegekomen en het boeken van de zomervakantie stond alweer voor de deur. Na een korte zoektocht kwamen we tot de conclusie dat we de zomervakantie en het leren zeilen ook kunnen combineren. Deze combi is ons uitstekend bevallen. De 8 daagse zeezeilcursus in Griekenland is een aanrader als je op zoek bent naar zon, actief bezig zijn en leren zeilen!'

Jan Kamphuis (56), Delden

'een prachtige combinatie van vakantie en (beter) leren zeilen.
'

Mirjam , Den Haag

'Heerlijk om in Griekenland in de flottielje te zeilen en ondertussen ook nog heel veel te leren!
Gezellige mensen, mooie tochten en een geweldige schipper met oog voor ieder individu en eindeloze energie. Het was een superweek!'

Ruurd, soest

'Een geweldige belevenis en een ''must'' voor iedereen die wil leren zeilen in de Griekse wateren.'

simone kamping, arnhem

'Ik durf bijna te zeggen dat dit een van mijn leukste in mijn eentje weg vakantie is geweest tot nu toe. Wat heb ik genoten van deze fijne zeil cursus week in Griekenland. We hadden allemaal ongeveer het zelfde niveau en ik heb zoveel geleerd. De schipper was super relax en aardig. Ze heeft goed instructie gegeven en heeft de groep leuk begeleid. Ze zag en was er voor iedereen. Het weer zat ons mee en we hadden bijna iedere dag wind. Echt een aanrader. '

Bart Hoogvelt, Delft

'Okt. 2016 had ik mijn eerste cursus zeezeilen in Griekenland. Samen met 4 mannen en 2 vrouwen en uiteraard de skipper (Peter). Heel variabel kennis-niveau (ik wist niets, nada, nul van zeilen. Het leek mij gewoon leuk. Thuis aangekomen ben ik nog 2 weken flabber-gasted geweest van wat ik had meegemaakt. Het sfeertje aan boord en alles wat ik geleerd en gedaan had was echt top.

Dit jaar weer de cursus gedaan in de eerste week okt. Weer een geweldige vakantie gehad en heel veel geleerd. Ik ben nu 3 dagen terug en nog volop aan het nagenieten. Dank aan Florin (skipper) en mijn mede-cursisten. Mijn volgende stap is de 3daagse CWO-2 cursus hier te volgen en dan op naar een volgende reis.'

Froukje, Den Haag

'Leuke zeilcursus! Goede eerste indruk gekregen van het zeilen, gezellige groep en leuke instructeur met interessante uitleg over het zeilen. De taakverdeling was goed. Nico deed echt zijn best om ons allemaal aandacht te geven en ik heb veel geleerd, o.a. over navigeren. We hebben een mooie route gevaren en prachtige zonsopgang gezien. '

Nico van den Driesche, Nieuw Vennep

'Een geweldige week geweest, de sfeer aan boord was buitengewoon goed, Schipper Jaap verstaat z''n vak. Hij heeft ons veel geleerd. Het was een week om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.'

Karen, Amsterdam

'Wind in de zeilen, blauwe luchten, schippersbiertje (wijntje), een leuke schipper, actie, heerlijk eten, fantastische havenplaatjes, relaxen, lachen, ...
Wat wil je nog meer in een vakantie?! '

Woelie kraan, Utrecht

'Top ! Afwisselende vakantie .
Waarbij leuke plaatsen worden aan gedaan .
Dit is Leuk ,dus gewoon doen !
'

Bart Hoogvelt, Delft

'Ik had nog nooit eerder gezeild en anders dan dat het mij leuk leek en ik een actieve vakantie wilde, wist ik niets van zeilen.
Na 2 dagen was ik al helemaal entousiast en heb ik besloten om in Nederland mijn CWO 1+2 en vaarbewijs te halen. Dat wordt dan wel voorjaar 2017, maar ok.
Maar verder.... wat een leuke leerzame week en dat met een geweldig en gezellig team/medezeilers.
Ik heb ervan genoten en ga dit zeker nog 1 of 2 keer herhalen. Ja... Ook als de papieren heb.. :-))
'

Ewald, Utrecht

'Perfect combi van zeilen, goed weer, leuke stadjes en lekker eten! Wat wil een mens meer.....'

Martijn, Weesp

'Heerlijk genoten van een zeilcursus in het mooie Griekenland. Terwijl je vakantie heb lekker leren zeilen en daarnaast tijd hebben om te plaatsjes te bekijken, van de zon te genieten en zwemmen.'

Barbara, Utrecht

'Ik heb een erg leuke week gehad! De schippers waren ervaren en kenden het gebied goed, dat was erg fijn. De groep aan boord was leuk. Kortom, een echte aanrader!'

carmen heilker, Brielle

'Na lang overleg wat voor een vakantie ik zou maken met m''n zoon, is onze keus gevallen op een weekje zeezeilen met instructie in Griekenland.
We hebben een top week gehad, mede door de hele relaxte en kundige schipster Kim Hazelaar.
Wat een ervaring met zeven verschillende karakters op een schip. Voor iedereen was er wat te doen, zeilen, motor manouvreren, zwemmen, snorkelen, in mooie baaitjes lunchen, bbq op het strand,
heerlijk grieks eten overal.

En wat een lol met z''n allen, kortom een onvergetelijke reis, ik zou zo weer kiezen voor Amorgos, en dan het liefst met KIM de schipster '

Rian Beving, Deventer

'Na alle regen en uitblijvend mooi weer in Nederland waren de Griekse weersomstandigheden een verademing. De hele week volop zomer! Tot ´s avonds laat bleef het lekker warm op de terrasjes en stranden waar we gegeten hebben. De stijl van onze schipper (Peter) was geheel in lijn: relaxt.
´s Morgens op het gemak met z´n allen koffie in de kuip om wakker te worden. Vervolgens ontbijt en ons vertrek voorbereiden. Tijdens onze zeiltochten kwam het cursuselement voldoende aan bod en werd de duidelijke uitleg van onze schipper geflankeerd door gezellige verhalen.
Voor de lunch lagen we in prachtige baaien voor anker: lekker eten, beetje zwemmen, snorkelen en van de zon genieten. Op verzoek werd ook de spinaker gehesen en haalden we snelheden tot 8 mph! Kikken!
Voor de nacht lagen we afwisselend in een haven(tje) of voor anker en gingen dan
met de dinghy naar de wal om in typisch Griekse restaurantjes van heerlijke gerechten te genieten of er werd op het strand een barbecue georganiseerd.
Samen met de bemanning van de flottieljeschepen was het allemaal heel gezellig.
Terug op de boot werd onze dag nog even met een afzakkertje afgesloten.
Kortom: een zeezeilcursus in Griekenland is een zonnige, leerzame aanrader!
'

Kim, Sneek

'Prachtige week gehad; fijne wind, lekkere temperatuur, leuke groep en dankzij topinstructeur Han óók nog eens veel geleerd. Kon eigenlijk niet beter! Bedankt Amorgos!'

Carla, Haren

'Fantastische week gehad! Alles van geen wind tot zeer harde wind meegemaakt. Maar gelukkig meestal gewoon goede wind gehad.
Veel geleerd van vakkundige en gezellige schipper Peter en vooral heel veel lol gehad. Prachtige dorpjes gezien en heerlijk gegeten. Voor herhaling vatbaar! '

Lidy Luinstra, Haarlem

'Geweldige sfeer, de schipper geeft goede instructies om het zeilen (bij) te leren, zorgt voor veiligheid aan boord,entertaint, kiest de mooiste baaitjes, kortom: super week gehad.'

Jeannette, Alkmaar

'Hartstikke leuk om te doen. Spannend om aan te haken bij een groep die elkaar verder ook niet kent. Dynamiek onderling was heel interessant.
Het varen op zo''n boot, de hele dag buiten, en een soort van bezig zijn, is gewoon heerlijk! Ik heb veel geleerd. Achteraf had ik nog meer willen leren maar dat is dan voor een volgende keer.
Want dat is wel zeker: ik wil nog wel een keer met Amorgos op '' stap'' '

anoniem

'Prima schip, prachtige tocht en gezellige Griekse haventjes. Iedereen kreeg goed de gelegenheid op eigen niveau te trainen. Zwemmen op volle zee, dolfijnen spotten en heerlijk eten. Ik kijk nu al uit naar een volgende zeilvakantie.'

Rob, Eindhoven

'Erg leuke, leerzame en gezellige reis.

Goede begeleiding voor alle niveaus, leuke sfeer op boot, mooie plekken bezocht, en een goede mix van leren, plezier en ervaren.

Zeker aan te raden en voor herhaling vatbaar.'

Hans Geurts, Venlo

'Heb ervaren dat Amorgos haar visie: "Plezier in zeilen" ook daadwerkelijk uit draagt
Onze schipper Peter heeft dit goede inhoud gegeven!'

Teus Stam, Rotterdam

'De 8-daagse cursus voor beginners kan ik zeer aanraden. Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer (met name de wind) en de mede-reisgenoten natuurlijk, maar de begeleiding is echt top. Amorgos bedankt!'

Petra de Vries, Velserbroek

'Een geweldige ervaring om te leren zeilen op een kajuitjacht in bijzonder omstandigheden. Griekse sferen, wisselende weersomstandigheden die juist het zeilen intenser maken, ontmoeten van nieuwe mensen en daarmee samenwerken om voor mij nieuwe havens te bereiken. Daarnaast zien hoe anderen zelfstandig een jacht bevaren en voor welke uitdagingen zij staan. Een zeilvakantie die indruk maakt en ik ben een ervaring rijker. Dit smaakt naar meer ervaringen en de wens om zelfstandig te kunnen varen!
Petra'

Aukje Krikke, Utrecht

'Genoten van een heerlijke week vakantie in Griekenland, als je houdt van cultuur en natuur en lekker Grieks eten, zeker een reis boeken !'

Els, Utrecht

'Heerlijke zeilweek! Goede combinatie van (leren) zeilen en ontspannen. En dat in een prachtige omgeving met elke avond weer een ander dorpje om te verkennen en gezellig te eten. Ook dit jaar weer een super gezellige groep en ook nog goed gezelschap van de flottieljeboten!'

wim hoogbergen, Houten

'Prima georganiseerde zeiltocht. Na de boeking ben je al op vakantie. Goede informatie, goed schip en perfecte schipper die de weg op zee en op land (de goede restuarantjes) rond Griekenland kent. Zon en wind in de zeilen maakt het compleet. Een 8.'

Dominique, Utrecht

'Weer een heerlijke vakantie met alles erop en eraan. Zeer goede instructeur met veel inzet en kennis. '

Karin Rientjes, Gauw

'Het was een super vakantie !
Wij zijn met een schat aan informatie en zeilkennis/ervaring van boord gegaan. Zeer gevarieerd programma en zeilomstandigheden in een gezellige ongedwongen sfeer.
Volgend jaar voor de 3e keer !!'

Francisco, Amsterdam

'Afgelopen maand een week zeilcusrus gedaan in Griekenland, de Saronische golf. Dit alles onder perfecte omstandigheden en in de gelukkige aanwezigheid van 5 andere fijne medecursisten en een inspirerende zeer vaardige schipper/instructeur. Ondanks dat de niveaus van iedereen erg uit elkaar lagen, van zeilbooteigenaar tot nog nooit gezeild hebbende cursisten heeft de instructeur dit perfect aangevoeld en iedereen op een hoger niveau gebracht dan voor de cursus. We hebben allemaal heel veel geleerd en tegelijkertijd een heerlijke vakantie gehad. Met door ons gevraagde nadruk op echt iets leren, maar zeker ook veel plezier gehad. Dus ook een echte vakantie in een prachtige omgeving, met fijne mensen.
Voor mij een ideale combinatie die ik iedereen die enige interesse en affiniteit met zeilen heeft kan aanbevelen. '

Iris, Apeldoorn

'Ik heb een fantastische tijd gehad, onwijs veel geleerd en mooie zeiltochten gemaakt. Een compliment voor onze schipper, hij wist de praktische en theoretische aspecten goed op te bouwen, door heel veel zelf te ontdekken. '

Olga, Hoofddorp

'Dit wat mijn eerste zeilcursus op een kajuitjacht en heb daar enorm van genoten. Duidelijke uitleg van de instructeur, fijne boot, mooie route en een gezellige sfeer aan boord. Zou zo weer een week willen boeken. Gelukkig ga ik alweer snel de driedaagse cursus in NL doen. Zal het warme weer dan wel missen.'

Lotte, Amsterdam

'Een week genieten, ervaren en beleven vanaf de Griekse wateren. En dat in combinatie met het bijleren van zeilskills, zeilstanden, motormaneuvres, ankeren. Een enthousiaste schipper, een gezellige groep met leeftijdsgenoten en met beiden nog steeds contact!
Dolfijnen, zonsondergang, ankeren in de golven, snorkelen en heerlijk eten. '

Kristel, Utrecht

'Ben je op zoek naar de ideale mix van ontspanning en inspanning, in combinatie met zon, lekker eten en het ontmoeten van nieuwe mensen, dan zit je met deze cursusreis helemaal goed.
Het maakt ook niet uit of je geen, een beetje of al een redelijke dosis zeilervaring hebt, de instructeurs van Amorgos zijn prima in staat om iedereen op zijn/haar eigen niveau een stapje verder te brengen.'

Vincent, Amsterdam

'Prima week met een dito instructeur....'

Maarten, Amsterdam

'Geweldig om vrijwel zonder ervaring toch meteen aan het roer van zo''n groot jacht te staan. Heerlijk om na een dag zeilen in pittoreske haventjes aan te leggen en aan de boulevard te genieten van een hapje en een drankje. Instructeurs die in de beperkte ruimte slim een sfeer neerzet waarin iedereen zich thuis voelt en goed inspeelt op de behoeftes van verschillende deelnemers ten aanzien van ontspanning en inspanning. '

Dominique, Utrecht

'Geweldige week waarin we veel behandeld hebben en veel hebben kunnen genieten van mooi weer, leuke Griekse plaatsen en in een relaxte omgeving veel hebben kunnen doen. '

Willy van Ophem en Aad van der Harg, Delft

'Wij hebben enorm genoten van de zeilcursus in de Saronische golf. We hebben veel geleerd van Peter en het was erg gezellig aan boord. Het was onze eerste zeilervaring en we gaan zeker door, we willen zo snel mogelijk CWO 1 + 2 halen.'

Gerjon Zomer, Utrecht

'Net terug van een week zeilen in de Saronische golf met cursist Filip en schipper Peter van Asselt. Gave week, enorm veel geleerd en gelachen. Top! '

<span class="ervaring">"Daarom besloten óók nog een zeilcursus in Griekenland te boeken"</span> <span class="naam">Marianne, Utrecht</span>

'Na deze zomer een meezeilvakantie in Levkas te hebben gedaan had ik de smaak van het zeilen te pakken, daarom besloten ook nog een zeilcursus in Griekenland te boeken, Athene ditmaal. En heb hier absoluut geen spijt van!

Leuke groep, goede sfeer aan boord, heel veel geleerd (de eerste dagen was er weinig wind maar schipper Peter loste dat creatief op door ons die dagen meer te leren over navigatie, motormanoeuvres etc, en de dagen er na hebben we wel fijn kunnen zeilen, zelfs een nachtzeiltocht gemaakt).

Voor de tijd van het jaar hadden we ook prachtig weer: de hele week 25 graden en zon. Het was wel te merken dat het seizoen op het einde liep, in verschillende plaatsen was een aantal restaurants/clubs al gesloten, maar er was toch nog genoeg open om elke dag lekker te kunnen eten en wat bezienswaardigheden te kunnen zien.

Al met al een hele goede week gehad, kan niet wachten tot het voorjaar is en het nieuwe zeilseizoen begint zodat ik in de praktijk kan gaan brengen wat ik heb geleerd. '

<span class="ervaring">"Erg veel geleerd in zeer relaxte omstandigheden"</span> <span class="naam">Joris, Eindhoven</span>

'Ik heb erg veel geleerd in zeer relaxte omstandigheden. Je krijgt de kans om vanalles zelf te doen. Dit is een goede manier om bekend te geraken met de basisskills om een grotere boot te varen op de middellandse zee.'

<span class="ervaring">"Een heerlijke ongedwongen actieve vakantieweek"</span> <span class="naam">Karin Rientjes, Gauw</span>

'Een heerlijke ongedwongen actieve vakantieweek gehad. Genieten van prachtige wateren en de typisch Griekse dorpjes samen met een gezellige groep die dezelfde passie deelt. Een schipper-instructeur die ons telkens wist te verrassen.

Volgend jaar weer om een nog betere zeiler te worden. '

<span class="ervaring">"Relaxe sfeer, met mooi weer en een fantastische omgeving"</span> <span class="naam">Barry Lugtigheid, Nootdorp</span>

'Heb je altijd al willen leren zeilen of beter leren zeilen en dat in een relaxe sfeer, met mooi weer en een fantastische omgeving, dan is dit dè vakantie voor jou.'

<span class="ervaring">"Wat een heerlijke manier om kennis te maken met zeilen."</span> <span class="naam">Judith Budde, Zutphen</span>

'Wat een heerlijke manier om kennis te maken met zeilen: met de zon op je huid en de wind in je haar leren zeilen in een prachtig gebied onder deskundige leiding. En dan dolfijnen om de boot zien zwemmen, op dek slapen onder de sterren, eten op romantische plekken op het strand. Echt vakantie!'

<span class="ervaring">"Leuke groepen mensen, fantastische enthousiaste schippers en daarnaast zon, zee, zeilen en heerlijk eten"</span> <span class="naam">Marieke Botman, Enkhuizen</span>

'Wat was het een geweldige vankantie! Leuke groepen mensen, fantastische enthousiaste schippers en daarnaast zon, zee, zeilen en heerlijk eten. Erg veel geleerd en daardoor nu in staat om zelfstandig te gaan zeilen.

Iedereen kreeg les op zijn/haar niveau waardoor je je allemaal kunt ontwikkelen op eigen tempo. Dolfijnen gezien en als toetje op de taart de laatste vrijdag ''s ochtends al om 5 uur vertrokken om de zon al zeilend op te zien komen en wat was het geweldig zeilweer, lekker veel wind en daardoor de hele dag kunnen zeilen. Echt een super afsluiter van 2 geweldige weken zeilen. Met pijn in het hart dan ook weer terug gegaan naar Nederland.'

<span class="ervaring">"Ontzettend goede combinatie tussen vakantie vieren en het leren zeilen."</span> <span class="naam">Harm van Rooij, Nuenen</span>

'Het is een ontzettend goede combinatie tussen vakantie vieren en het leren zeilen. We hebben heel veel gezien, inclusief dolfijnen. Tegelijkertijd hebben we heel veel geleerd over het zeilen en ook over motor manoeuvreren en ankeren. Bij dit alles hebben we heel veel plezier gehad. Echt een aanrader!'

<span class="ervaring">"een week met vreemden op een boot, moet er niet aan denken!"</span> <span class="naam">Maarten en Bastienne, Eindhoven</span>

'Geboekt met koudwatervrees ("een week met vreemden op een boot, moet er niet aan denken!"). Maar tegendeel bleek waar. We willen morgen weer mee. Complimenten voor Peter, veel geleerd en perfecte sfeer aan boord. '

<span class="ervaring">"Volgend jaar zeker naar de cycladen of de Carib.."</span> <span class="naam">Roland, Gorinchem</span>

'Heerlijke week gehad. Veel geleerd en veel plezier gehad. Volgend jaar zeker naar de cycladen of de Carib......'

<span class="ervaring">"Een ervaring die ik niet had willen missen."</span> <span class="naam">Djurre, Almere</span>

'Een hele goede week gehad, Begreep van onze schipper Peter dat dit het eerste jaar is dat er nog zo laat in het seizoen gevaren wordt, wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Temperatuur buiten en van het water nog aangenaam, dorpjes rustig maar nog genoeg open.

Ervaren schipper met veel geduld en duidelijke uitleg, door gebrek aan wind wat minder gezeild, dit werd echter goed opgevangen door uitleg over tocht planning en navigatie.

Op een dag met (meer dan) voldoende wind konden we pas later vertrekken en zijn we deels in het donker naar een ander eiland gevaren. Een ervaring die ik niet had willen missen.'

<span class="ervaring">"een leuke groep mensen bij elkaar. Voor herhaling vatbaar! Een echte aanrader!"</span> <span class="naam">M E, Amsterdam</span>

'De zeilcursus vanuit Athene was geweldig! De bemanning was zeer divers en iedereen had wel wat zeilervaring. Ondanks dat het eind oktober was hebben we mooi zeilweer gehad, eerste dagen beetje zon, beetje wolken maar wel windkracht 5. Goed om een en ander te leren. Manoeuvreren in de haven, aanleggen met anker en mooringlijnen en op zee dingen als man over boord en bijliggen.

De instructeur/schipper Peter was geweldig goed om je te laten ontdekken hoe het allemaal werkt (ook letterlijk blind gevaren). Onder het "lessen" heerlijk in baaien geankerd voor de lunch en elke avond in een leuk dorpje gegeten en gedronken.

Het vaargebied is prachtig en ook tussendoor is er aan de wal genoeg ruimte om iets te bekijken. We hadden een leuke groep mensen bij elkaar. Voor herhaling vatbaar! Een echte aanrader! '

<span class="ervaring">"Deze week smaakt naar meer!"</span> <span class="naam">Richard Schalke, Naaldwijk</span>

'Het was een fantastische week, waarin we de luxe hadden om les te krijgen van twee instructrices/schippers. Helaas hadden we weinig wind, maar er bleef voldoende oefenstof over om mee te werken. Ook de interactie met de meezeilers van de andere boten in het flotielje was super. Deze week smaakt naar meer!'

<span class="ervaring">"Deze vakantie omvat alles!"</span> <span class="naam">Sylvia, Eindhoven</span>

'Deze vakantie omvat alles! Overdag lekker bezig zijn op het water en in het water (achter de boot hangen en snorkelen), de basisbeginselen van het zeilen leren, mooie natuur (incl. dolfijnen gezien!!), leuke stadjes, cultuur (amfitheater), lekker eten, gezellige ankerborrels en gezellige mensen op de boot en in de flotielje.'

<span class="ervaring">"een leuke gezellige groep met een enthousiaste instructeur in pracht weer"</span> <span class="naam">Gerwin, Rotterdam</span>

'Mijn zeil cursus heb ik last minute geboekt om het slechte weer in Nederland te ontvluchten. Dat is zeker gelukt, ik kwam terecht in een leuke gezellige groep met een enthousiaste instructeur in pracht weer. Groet'

<span class="ervaring">"Ik heb er een leuke nieuwe hobby aan overgehouden en toffe nieuwe mensen leren kennen!"</span> <span class="naam">Christel Herben, Amsterdam</span>

'Zon, zee en zeilen, wat wil je nog meer? Ik had van te voren helemaal geen ervaring met zeilen en wist niet wat ik kon verwachten. Bovendien was het erg spannend alleen op reis te gaan. Maar het is me allemaal super meegevallen! De opvang van Amorgos was uitstekend en ik heb me geen moment alleen gevoeld. Ik heb er een leuke nieuwe hobby aan overgehouden en toffe nieuwe mensen leren kennen! En dan allemaal onder de heerlijke Griekse zon :)'

<span class="ervaring">"Top weekje zeilcursus gehad, met van spiegelglad water tot huizenhoge golven"</span> <span class="naam">Eva, Utrecht</span>

'Top weekje zeilcursus gehad, met van spiegelglad water tot huizenhoge golven. Veel geleerd, veel lol gehad en me altijd veilig gevoeld. Dat vraagt om een vervolg!'

<span class="ervaring">"een hele goede sfeer aan boord"</span> <span class="naam">Inger Heij, Epe</span>

"Ik zou op deze plek graag een compliment willen maken voor Fleur, onze schipper. Ze zei dat het de eerste keer was dat ze deze reis leidde, maar dat was niet te merken. Ze deed het fantastisch. Ik heb veel van haar geleerd. Wat ik vooral heel prettig vond, is haar goede mensenkennis. Ze had de verschillende 'types' op haar jacht snel door en kon alles met ons bespreekbaar maken. Mede daardoor hadden we een hele goede sfeer aan boord."
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod