zeilen-ijsselmeer-2023-11.jpeg

Ontspannen op zeilvakantie

(Flottielje) zeilen in de Middellandse Zee of Caraïbische wateren vraagt een aantal specifieke vaardigheden waar we in Nederland niet zo bekend mee zijn. Bereid je hier samen met een Amorgosinstructeur op voor tijdens een 1, 2 of 3-daagse cursus in Nederland.

Naast zelf oefenen is dit een mooie gelegenheid om je gezin of bemanning wegwijs te maken aan boord en te zoeken naar een taakverdeling waarbij iedereen zich goed voelt.
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende startdata voor een voorbereidingsdag. Staat je gewenste vertrekdatum er niet tussen, wil je graag meerdere dagen voorbereiden of is er iets anders dat je wil je weten? Neem dan contact op om te overleggen.

Aanbieding in combinatie met flottieljezeilen:

Boek je een voorbereidingscursus in combinatie met flottieljezeilen of de huur van een zeiljacht bij Amorgos in het buitenland? Dan ontvang je € 75 korting!

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per gezin of groep en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- annuleringsverzekering.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Zeilniveau's

Je hebt voor een voorbereidingsdag geen zeilervaring nodig. Mensen die een voorbereidingsdag volgen variëren: van zeilers die al veel hebben gezien en meegemaakt tot mensen die nog nooit aan boord van een zeiljacht zijn geweest. Sommige komen voor de lol en voorpret, anderen om roestige kennis op te frissen. Er zijn mensen die specifieke manoeuvres willen oefenen en er zijn mensen die voor het eerst een kajuit zien.

NB: wanneer je zelfstandig of in een flottielje gaat zeilen in het buitenland, zal iemand aan boord wel veel zeilervaring moeten hebben. Je bent dan immers op elkaar aangewezen en wilt graag een ontspannen en veilige vakantie hebben.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Groepsgrootte

We geven maximaal 4 volwassenen (of 2 volwassenen en 3 kinderen) per zeiljacht les. Hoe kleiner de groep, hoe intensiever de voorbereidingsdag kan worden. Houd er rekening mee dat een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is om goed te "leren". Je doet veel indrukken op en daarom lassen we, zeker voor kleine groepjes en met kinderen, voldoende momenten om te "relaxen" in.

Wil je met een grotere groep komen, boek dan twee voorbereidingsdagen.

Op- en afstaptijden

De voorbereidingsdagen beginnen om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigen om 17.00 uur.

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Neem zelf wat voor de lunch en iets te eten voor tussendoor mee.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

Markermeer en IJsselmeer; Zuiderzee

Ooit getijdenwater, de Zuiderzee, maar door de bouw van de afsluitdijk verdeeld in IJsselmeer en Waddenzee. De dijk Enkhuizen - Lelystad scheidt het IJsselmeer van het Markermeer.

Aan het Markermeer vind je oud en nieuw land. Almere en IJburg bieden een nieuwe kans om te wonen in de buurt van het water. Plaatsen als Muiden, Marken, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam zijn oude Zuiderzeehavens met een rijke historie.

Eenmaal aan wal maakt juist deze afwisseling het Markermeer een prachtig gebied om te zeilen. De moderne Marina Muiderzand is van alle gemakken voorzien en zeilend langs het stadsdeel Zeeburg heb je uitzicht op het snelst groeiende deel van Amsterdam.

Daar staat de opvallende klederdracht van bijvoorbeeld het eiland Marken tegenover. Of de oude vesting van Muiden en het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.

Gezelligheid

In de oude Zuiderzee havens zoals Volendam, Monnickendam, Edam en Hoorn kun je prima uit eten of genieten van de bedrijvigheid rond de havens. En natuurlijk vind je ook rond het IJ in Amsterdam - op steenworp afstand van Marina Muiderzand - veel vertier.

Wind

Zowel het IJsselmeer als het Markermeer zijn ontspannen vaargebieden zonder getijdenstroom. Vaak staat er een westelijk wind, kracht 2 tot 5. In in het voor- en najaar heb je enkele dagen kans op stevige wind die de omstandigheden een stuk uitdagender maakt.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Een belangrijke functie van het IJsselmeer is de omliggende gebieden voorzien van zoetwater. Dit wordt gebruikt als een drinkwatervoorziening, maar ook om kanalen door te spoelen en verzilting van de polders in Noord-Nederland tegen te gaan.

Watersport

Belangrijk voor de watersport zijn de plaatsen Lelystad, Lemmer, Medemblik en Enkhuizen. Enkhuizen en Lelystad liggen zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer, hebben meerdere jachthavens, veel plaatsen voor de 'bruine vloot' en zijn de twee plaatsen waar een sluis door de Houtribdijk ligt.

Urk

Een bekende plek aan het IJsselmeer is Urk. Tot 1939 was Urk een eiland in het IJsselmeer. Wanneer je de haven op het oude eiland aanvaart, waan je je in lang vervlogen tijden.

Muiderzand en het IJmeer

Tijdens een voorbereidingsdag oefen je veel in en rond de haven Marina Muiderzand. De haven ligt direct aan het IJmeer en een rondje om Pampus of een oversteek richting IJburg, Muiden, Durgerdam of Uitdam is heel goed mogelijk. We kijken vooral naar jullie wensen: gaat het om voorpret en opfrissen, dan kan een oversteek prima. Ligt de focus op oefenen dan zullen we kiezen voor veel zeil- en motormanoeuvres met uitzicht Muiderberg en de skyline van Amsterdam.

Wat anderen vinden?

Voorbereidingsdag Flottieljezeilen

4.7 gemiddelde uit 92 beoordelingen

Janine, Katwijk

'Wij hebben een topdag gehad. Over een week gaan we voor het eerst flottieljezeilen en zijn heel blij deze dag gedaan te hebben. Zo gaan we toch iets meer “beslagen” ten ijs. Goede duidelijke uitleg, een aanrader! '

Alex, Uithoorn

'Was een leuke en leerzame dag waarbij voor iedereen wat te leren valt. Gaat niet alleen over zeilen maar ook over hoe en wat aan boord in relatie met het sociale en menselijke aspect. Wat zijn de valkuilen en waar moet je rekening mee houden. Wij vonden het leuk en erg leerzaam. Bedankt hiervoor en we gaan met n goed gevoel naar Griekenland!'

Loes Polman, Woerden

'De voorbereidingsdag met Frank was heel erg nuttig en ook gezellig!
Met zijn geduld en duidelijke, to the point uitleg gaf hij ons de gelegenheid om veel te oefenen; ieder op zijn eigen niveau. Ook de kinderen kregen veel ruimte en vertrouwen om met de boot te varen.
Nog een weekje en we zien uit naar een mooie vakantie in Pula!'

Koen, Bennekom

'Als gezin hele goede dag met Frank gehad als voorbereiding op onze vakantie in Kroatië.
Heel fijn om je eigen ingesleten (vaar)routines, kenmerken van het gebied en mogelijke rolverdeling aan boord, zo met elkaar door te nemen en te oefenen. Onze tweeling heeft het nog steeds over nul-acht-negen. Mogen ze binnenkort weer in praktijk brengen! Dank voor de top dag!'

Yoeri van Ommen, Amstelveen

'Om goed voorbereid op vakantie te gaan hebben wij een voorbereidingsdag geboekt bij Amorgos. Dit raad ik iedereen aan zeker als niet de gehele groep ervaring heeft in het zeilen. Manon onze instructrice heeft alles duidelijk en rustig uitgelegd en hield alles onder controle. Wij hebben een zeer leuke en leerzame dag gehad en gaan met een goed gevoel op vakantie!'

Christophe, Gent, België

'Uitstekende lesgever, rustig, gestructureerd, alle crewleden werden betrokken, ook de kinderen. Hoewel bij reserveren niet beschikbaar kon op de dag zelf nog het type boot aangepast worden aan onze wensen, zodat we ons optimaal konden voorbereiden voor de flottielje. Zeer tevreden.'

Coert, Naarden

'We hebben dankzij Jochem een goede voorbereidingsdag gehad. We zijn nu vertrouwd met manoeuvreren - vooruit/achteruit - in de havenkom, afmeren incl gebruik mooring lijn. Verder hebben we erg bruikbare tips gekregen om comfort en veiligheid te vergroten waaronder bijliggen en gebruik bulletalie. Een zeer geslaagde dag. We hebben extra zin in de twee weken vakantie om het geleerde in de praktijk te brengen. '

anoniem

'De voorbereidingsdag was een goede manier om mijn wat "roestige" ervaring weer op te frissen. '

Ronald, Alkmaar

'Prima intake om te bespreken wat we wilden leren. Goed meegedacht over specifieke aandachtsgebieden in Griekenland. Zeer prettige instructeur, er werd veel gelachen en de uitleg was voor iedereen (volwassenen en kids) goed te begrijpen. Hele leuke dag, we hebben nu nog meer zin in onze vakantie. '

Edwin te Winkel, Almere

'Deze voorbereidingsdag konden wij zelf aangeven waar wij gericht aandacht aan wilde besteden. Daarnaast gaf de instructeur veel nuttige tips mee. Zeker een dag waar wij straks in Kroatie nog veel aan zullen hebben.'

W.F.J. van Rest, 's-Gravenzande

'We hadden het voornemen om achter het anker aan te leggen te beoefenen.
Helaas werkte de ankerlier niet.
Deze geplande oefening viel dus letterlijk in het water. Jammer.
Prettige instructrice in omgang.'

Jaco, Voorburg

'De voorbereidingsdag was voor ons een bewuste keus om de zeilkennis en ervaring van iedereen van het gezin (6 in totaal) nog eens op te frissen. De dag is ons zeer goed bevallen en mede door instructeur Ron een leerzame en geslaagde voorbereiding op onze zeilvakantie in Croatie. Een goed gebalanceerde mix van theorie (uitleg op de boot) en praktijk en het herhalen van vaardigheden die extra aandacht nodig hadden was voor ons ideaal. Een dag van leren maar vooral veel plezier en ontspanning. Bedankt Ron!'

Jaap, Haarlem

'We hebben ontspannen geoefend, veel geleerd en ook nog lekker gezeild. Instructie altijd positief en op maat, we hebben er nu extra veel zin in !'

Richard Hubert, Borne

'De sfeer was perfect en we hebben een geweldige dag gehad.
We waren ''maar''met zijn drieën en konden daardoor allen veel oefenen.
Straks Flottielje zeilen vanuit Athene met Amorgos: we verheugen ons er reusachtig op!'

Marianne , Almere

'Wij gaan over een aantal weken zeilen in Griekenland en hebben ervoor gekozen om een voorbereidingsdag te doen bij Amorgos in Almere. Dit is ons fantastisch bevallen. Wij hebben een goede instructie gehad wat waar zit op de boot en voor ons heel belangrijk, het manoeuvreren met een grote zeilboot goed geleerd zodat wij weten hoe een grote zeilboot reageert bij het manoeuvreren in een haven. Wij weten uit ervaring dat dit het meest lastige is van een zeilvakantie in het buitenland. De havens in het buitenland zijn toch anders dan in Nederland. Wij gaan met een gerust hart zeilen in Griekenland. Iedereen heeft het mogen oefenen en uiteraard was het zeilen ook fantastisch. Dank Nicolai voor een topdag'

Ingrid Jongejan, Rotterdam

'Top instructeur, rustig, duidelijke uitleg, laat je dingen verkeerd doen om het inzichtelijk te maken en bovenal ook heel gezellig.
Klaar voor zeilreisje naar Kroatië !'

vincent, ouderkerk ad amstel

'super handig, leuk en leerzaam !'

Loes , Bunnik

'Absoluut een aanrader!'

Caroline Strumphler, Amsterdam

'Heel fijn een dagje flottielje voorbereiding bij Amorgos.
Alles doorgenomen en opgefrist voor de "ervaren"zeilers onder ons en top introductie voor de groentjes.
Dankjewel Nico voor een fantastische lesdag.
We voelen ons goed voorbereid op de Flottielje met Amorgos '

Fam H-E Sterken, Laren

'We hebben genoten van een fantastische voorbereidingsdag. Onze instructeur Henk had goed door wat we graag op deze dag wilden leren en betrok ons hele gezin er goed bij.
We verheugen ons erg op de 2 weekse flottielje in Griekenland.'

Fieke, Deventer

'Leerzame voorbereidingsdag gehad voor zowel ervaren als minder ervaren zeilers.'

Ellen Smit, Heemstede

'Die voorbereidingsdag is een geweldige service. We weten nu heel goed waar we oo moeten letten en hebben nog wat cruciale manouvres met elkaar geoefend. Los van dat het heel handig was, was het ook nog eens een uiterst gezellige dag en daar was onze instructeur zeer zeker een belangrijke factor. Super goed gereheld!'

W van Driel, Purmerend

'De opzet was wat ik hoopte dat het zou zijn. Alles wat je op een zeilvakantie tegen kan komen vanaf de voorbespreking en de schip inspectie kwamen aan bod.
Bij het varen,het aanleggen,het zeilen en zelfs het lijnwerpen werden behandeld. Bij elkaar een zeer nuttige dag als voorbereiding'

Hanneke, Alkmaar

'Een zeer nuttige dag waarin we veel hebben geleerd.Zeker voor de teamspirit zeer de moeite waard. De instructeur wist onze onervaren pubers met humor te activeren en erbij te betrekken. Op de terugweg hadden we alle vier een leuke dag gehad en nog meer zin in onze zeilvakantie in Griekenland. '

Monique, Voorthuizen

'Hele nuttige dag. Geeft meer zelfvertrouwen. Het is goed voor de kinderen dat ze nu weten wat hun taak is en hoe ze die kunnen uitvoeren. Ik denk dat het ons veel stress en gedoe gaat schelen. Kortom aanrader voor gezinnen.'

Leon Harmsen, Utrecht

'De voorbereidingsdag was super. Van tevoren een goed overleg over wat je niveau is en wat je graag bij wilt leren of waar je de focus op wil hebben! Onze instructeur Geurt is een fijne en bekwame man die je vertrouwen geeft en alles rustig uitlegt. Ik was al een paar keer eerder wezen zeilen in Kroatie maar ga nu met een aantal bemanningsleden die nog nooit gezeild hebben dus was erg fijn om alles even een paar keer samen gedaan te hebben onder begeleiding voordat we op vakantie gaan. Geeft alle rust en vertrouwen voor een fantastische vakantie! Amorgos en Geurt bedankt!'

Peter, Delft

'Een voorbereidingsdag is van essencieel belang wanneer je met je gezin of bemanning gaat varen die weinig of geen ervaring hebben. Op deze praktijkdag wordt het duidelijk welke taken er verdeeld kunnen worden en een goede/duidelijke communicatie helpt bij de manouvres die voorkomen. De instructeur verteld je handige tips voor het wegvaren en aanmeren onder verschillende condities etc. Wij vonden het in ieder geval een nuttige en leerzame dag, een aanrader!!'

Quirien, Amsterdam

'Blij dat we deze dag hebben gedaan. Komt toch meer bij kijken dan we vooraf dachten. We hebben veel geleerd in 1 dag. Kregen duidelijke uitleg en alle drie de gelegenheid om veel oefenen. Top dag!'

Anton van Boekel, Schaijk

'Zonder ervaring in Griekenland is de voorbereidingsdag onontbeerlijk. Het achteruit op het anker aanmeren moet je geoefend hebben om goed uit te kunnen voeren. De uitleg was duidelijk, to the point. Was een absoluut leerzame dag, hadden we niet wilen missen.'

Edwin Heijman, Reuver

'De twee voorbereidingsdagen waren een zeer goede leerschool en zijn zeer aan te raden. Na afloop was onze conclusie dat het zeilen met een jacht toch hele andere facetten heeft, dan het zeilen in een open zeilboot. De instructrice was fantastisch en heeft twee dagen lang met geduld en openheid een team gemaakt van ons gezin. Haar enthousiasme en energie heeft veel indruk gemaakt op onze twee dochters. Verder willen we de Paashaas bedanken voor de lekkere chocolade eieren die we ''s ochtends op de boot vonden ;-) '

Barbera van der Ven, Waddinxveen

'Voorafgaand aan onze flottielje in Kroatie leek het ons zinvol om onze kennis weer even goed op te frissen. Tijdens deze dag oefen je met situatie die ter plaatse zeker gaan plaats vinden. Zoals aanleggen, ankeren en krijg je heel veel tips over allerlei andere zaken aan boord. Ik zou het echt iedereen willen aanraden deze dag te volgen. Of je moet echt een zeer geroutineerde zeiler zijn die heeel veel op het water of op eigen boot vertoeft. '

Gert Wijsman, Gouda

'Ik vind van mezelf dat ik goed kan zeilen, maar dat is op een kielboot...
Zo''n Jacht heeft een motor en is groot...
Deze voorbereiding heeft mij de angst voor het onbekende weggenomen. Manoeuvreren op de motor blijkt heel goed te doen met een goede instructie!
Amorgos: Top deze voorbereiding.'

Ruud Boots, Alkmaar

'Voorbereiding is het halve werk; zo ook het werken met een "bemanning" is absoluut een pluspunt voor het laten slagen van een zeilvakantie. Scheelt waarschijnlijk een hoop stress ook voor degenen die nog niet kunnen zeilen.'

Vermeer, Bennekom

'Na prettige ontvangst en duidelijke uitleg over de (be)handelingen van dit schip verder met varen op de motor.
Voor ons het begin om te ervaren hoe het schip reageerd.
Met hier en daar verdere aanwijzingen en leermomenten waren we zover om in de middag een stuk te zeilen.
Ook weer een speciale ervaring want er stond best wat wind.
Maar onder de rustige uitleg en duidelijke instructie konden we redelijk uit de voeten. Wat wind verder kan doen met het schip in de haven hebben we als laatste duidelijk ervaren.
Een zeer leerzame dag.'

Ilja, Oegstgeest

'Ik had geen enkele zeilervaring, maar na deze dag heb ik er het volledige vertrouwen in dat we als familie kunnen gaan foltieljezeilen in Griekenland. Dit kwam zeker ook door de rustige en duidelijke uitleg van onze instructeur. En daarbij was het ook nog een hele leuke dag als gezin.'

Dick en Anna Huisman, Wijk aan Zee

'We hebben een zeer plezierige en leerzame dag gehad. Allerlei tips en tricks gekregen die ons een stuk zelfverzekerder hebben gemaakt. Voor ons was het manoeuvreren in de haven het belangrijkst en hebben dat door het vele herhalen aardig onder de knie kunnen krijgen. Onze dank hiervoor, speciaal naar Irish die met veer geduld en rust ons een prachtige dag heeft bezorgd. Groeten Anna en Dick. '

D. Buurman, Nieuwegein

'We hebben een gezellige en leerzame dag gehad. Met een zeer bekwame, vriendelijke en geduldige instructeur. En ook een puik bootje, dat goed was uitgerust.
Helaas niet gezeild, maar we hebben zelf aangegeven dat we het gebeuren op de motor het belangrijkste vonden. Het zeilen leer ik mijn schoonzoons zelf wel.
Het feit dat er een harde wind stond, heeft de training meer waarde gegeven.'

Pascal & Susanne, Zwolle

'Een hele fijne en leerzame zeildag gehad waarbij Amorgos zijn slogan ''plezier in zeilen'' volledig waarmaakte ! We waren beide nagenoeg onervaren en wilden kennis maken met zeilen en dat is gelukt. We gaan zeker verder. '

Rian Beving, Deventer

'Mijn zeilmaatje en ik hebben genoten van de voorbereidingsdag.
Veel geleerd in een relaxte sfeer en veel gezelligheid. Prima in orde!
Dank je wel.'

Leo van der Plas, Katwijk

'Na een korte kennismaking en intake zijn we snel aan de slag gegaan op de boot. Gedurende de dag is er flink geoefend op het uitvoeren van manoeuvres. Iets wat gezien de ervaring van de groep het belangrijkst was, zeil ervaring is voldoende aanwezig. Specifiek voor Griekenland flink geoefend op "in de laag" af meren. Tijdens het varen ook goede en voldoende theoretisch onderbouwing gekregen. Onder zeil hebben we ook, het belangrijkst, safety first, MOB geoefend. Al met al een leuke en leerzame voorbereiding, volgende week gaan we vol vertrouwen naar Griekenland.

Nogmaals bedankt Helma!
Groetjes, Léon, Kevin en Leo.

'

Rob Schaut, Oostzaan

'De voorbereidingsdag Griekenland was wat we er van verwachtte gezellige instructeur en veel geleerd'

Harro van de Rhee, Breda

'We hebben meegedaan aan een voorbereidings dag voor een flottielje reis vanuit Athene in oktober. We zijn met hele gezin gegaan (5) en hebben veel geleerd van Jaap de instrukteur en Djieuwke die ook mee was. Veel geoefend, en tips gehad over hoe we effectief als bemanning de rollen kunnen verdelen. Geoefend met ankeren en achteruitvaren. Ook heel leerzaam om bij windkracht 5 een man over boord manouvre te doen. Die vergeten we niet meer.

Bedankt voor de leuke en nuttige dag!

Harro'

Maarten,

'Erg nuttige dag en zeer zeker aan te raden. Je gaat een stuk zekerder aan de vakantie beginnen na deze voorbereidingsdag omdat je veel voorkomende situaties al geoefend hebt.'

Jan van Muiswinkel, Huizen

'Een aanrader voor elke zeiler ook al heb je veel ervaring in NL zoals wij hebben.

Walter, Almere

'Je kan nog zoveel boeken lezen en Youtube filmpjes kijken hoe moet aanleggen en afvaren in de Middellandse Zee, maar een praktijk cursus is echt de beste voorbereiding op onze vakantie! Echte aanrader.'

Er,

'Een dag helemaal toegespitst op flottielje zeilen met ons gezin in Kroatië. Super om de taken aan boord duidelijk verdeeld te hebben en de bijzonderheden als ankeren en gebruik van de mooringlijn te trainen. Daarnaast nog vele praktische tips om onze vakantie super voorbereid in te gaan'

Jose, Utrecht

'Het was super leuk en leerzaam, bedankt!'

Erik, Annen

'Zeer enthousiaste instructeur die erg snel de verhoudingen in de groep door had en hier prima op leuke en bovenal leerzame wijze op inspeelde. Onmisbare voorbereidingsdag (algemene mening van de hele groep)'

Antoine, Oudorp

'Prima verzorgde dag, prettige en deskundige instructrice. Fijn om alles goed door te kunnen nemen voordat we naar Kroatië afreizen. Het is niet goedkoop, maar zeer de moeite waard!'

familie willemsen, nijmegen

'We hebben met z''n vieren, twee ouders en twee tieners en alle vier min of meer onervaren, een dag zeilles gehad. De dag was goed georganiseerd en de communicatie erover was helder. We hebben veel geleerd, op een fijne manier. De instructeur zorgde voor een ontspannen sfeer waarin iedereen tot z''n recht kwam en de kans had om te leren wat hij/zij wilde leren. We hebben er ook gewoon enorm van genoten; het was leerzaam en heel leuk!'

Jan-Willem Klinkenberg, Rosmalen

'Een voorbereidingsdag met het gezin hoort er echt bij. Van het bewegen/lopen op een boot tot het trainen van de vaardigheden met ieder zijn rol daarin was echt top!
Persoonlijk was voor mij het achteruit varen/manoeuvreren/rekening houden met wielwerking in de haven met wind (3/4 bft)een must en heeft het zelfvertrouwen vergroot.
'

Peter, Kampen

'Doormiddel van de voorbereidingsdag ervaring op kunnen doen met het varen van een Bavaria.
Hiernaast veel handige tips en trucs meegekregen voor het varen in Griekenland.
Eveneens het doorspreken van een te varen route is heel handig!
Scheelt een hoop tijd op internet afstruinen.'

C. Scheiberlich, vlissingen

'Erg nuttig. Gaf veel zelfvertrouwen. Relaxte sfeer.'

Harry, België

'Geslaagde dag "voorbereiding zeilen in het buitenland". Prettige sfeer en heel nuttig. Wel veel geoefend op 1 dag, hopelijk herinneren we ons alles nog in Griekenland. '

Luc, Dilbeek (België)

'In combinatie met een flottielje vaartoch in Griekenland binnen een paar weken boekten we ook een voorbereidingsdag. We weten intussen wel hoe er aan toe gaat in de Saronische golf, maar het was intussen zowat 4 jaar geleden dat we nog hadden gezeild, en we wilden zeker onze zeilskills een keertje opfrissen. En dat is met deze voorbereidingsdag zeker gelukt. Al van bij de koffie in de kantoren van Amorgos polst de instructeur naar onze verwachtingen. Via een checklist worden de punten die we zeker wilden aan bod komen aangekruist. De instructeur (in ons geval David) was super : op een rustige manier zijn alle punten die we wilden behandelen uitvoerig besproken en vooral in de praktijk uitgevoerd. En ook een paar puntjes die we niet hadden aangeduid werden even behandeld, waarbij we een aantal nutitge tips hebben gekregen. Wij gaan dus in volle vertrouwen naar Athene binnen een paar weken, super zo''n voorbereidingsdag. Thnaks David !'

Cornell van den Brink, Amersfoort

'Fleur is een geduldige en ervaren schipper.
Ze legt uit wat handige trucjes zijn, maar ook het begrip erachter, zodat je niet alleen de handeling herhaalt, maar ook beter kunt inschatten wanneer je iets wel of niet moet doen, en evt variaties kunt bedenken.
Er was deze dag veel aandacht voor motorvaren, omdat dat voor ons onbekend terrein was.
Niet alle onderwerpen uit de brochure zijn aan bod geweest, mogelijk hebben we nog een dag nodig. Veiligheid boven alles, maar gezien de prijs wil ik daar toch nog even over nadenken....
'

Bram, Abcoude

'Ter voorbereiding op onze zeilvakantie naar Kroatië hebben wij een uitstekende instructiedag gehad. Mijn kinderen zijn nu veel meer vertrouwd met een zeiljacht en zijn nu goed in staat om in haven te manoeuvreren op de motor.

Aanrader als je met kinderen in het buitenland de zee op gaat!'

Katja Reiding, Santpoort

'Ik heb deze dag niet willen missen en raad ook zeker aan, ook als je een ervaren zeiler bent, om deze voorbereidingsdag te doen. Fijn om even te oefenen met ankeren, aanleggen en achteruit varen met een boot die je nog niet kent. Prettig dat in een gecontroleerde setting iedereen ook in de gelegenheid gesteld wordt om te oefenen, zodat je uiteindelijk allemaal weet wat je moet doen als de situatie zich voordoet. Ik vond het erg pkezierig dat Myrthe zelf ook in Griekenland gezeild had en dus wist wat wij zouden kunnen verwachten niet alleen wat zeilen betreft maar ook bij aankomst. Waardevolle praktische tips zoals het goed checken van de equipment voor vertrek, fotoos maken als er dingen ontbreken, handige boeken om mee te nemen en vooral een eigen kaart meeenemen om je reis op vast te leggen. Ik heb die dag zoveel gehoord dat ik wrs. het meeste weer vergeten ben tegen de tijd dat we met vakantie gaan. Mijn tip voor de organisatie zou zijn om al die waardevolle praktische tips, nuttige informatie en weetjes te bundelen in een map die je aan de deelnemers kunt meegeven. Ook bijv. de schematische tekening van het ankeren en aanleggen. Bij jullie zeer ervaren, deskundige instructeurs is een heleboel kennis en ervaring die je niet in boekjes zult vinden!
Misschien hebben jullie die gegevens al gebundeld en krijgen we binnenkort alles toegestuurd!
'

Gerard Cialdella, Purmerend

'Zeilen in onbekend water is spannend. Je voorbereiden met je zeilmaatjes en een instructeur die het gebied goed kent geeft je vertrouwen. De voorbereidingsdag was een succes. Zelfs het slechte en onstuimige weer bleek achteraf een voordeel. Veel geleerd onder lastige weersomstandigheden.'

Paul Go, Bilthoven

'Deze voorbereidingdag heeft ons het zelfvertrouwen gegeven om als gezin ook als team te kunnen zeilen. Het tempo was precies goed en wat we wilden leren is ook geoefend. De sfeer was goed en het oefenwater uitstekend. Vooral het leren ankeren in de haven waardoor ieder van ons wist wat en waarom er iets moest gebeuren maakte deze dag tot een succes. Super leerzame dag!'

Lotte, Lisse

'Enorm leerzaam en leuk. Het verhoogt de voorpret voor de vakantie!'

Tarik, Ingelmunster

'Vrijdag vertrek ik samen met mijn vrouw voor een weekje flottielje zeilen in Griekenland. Hiervoor een ruime Sun Odyssey 37 gereserveerd. Aangezien we zelf maar met een 28 voet zeilen vonden we het leuk dat Amorgos een voorbereiding mogelijk maakt. Met volle teugen genoten van deze dag en dit dankzij een top instructeur. Alles op eigen maat en aan eigen tempo! We vertrekken nu in volle vertrouwen naar Griekenland. Een dikke pluim voor Maarten!!!'

Chantal, Baarn

'Het was een erg leerzame, nuttige dag. Wij hebben vooral zeilervaring op kleine open bootjes en dan is zo''n jacht toch echt weer even anders! Ook heel goed om met de kinderen te doen zodat zij straks ook hun taken weten en inzien waarom bv aanleggen even een klus is waarbij iedereen moet helpen. Wij gaan met meer vertrouwen richting Griekenland!,'

Peter, Nieuw Vennep

'We hebben 11 april de voorbereidingsdag gedaan met zijn vijven. Heel goed dat we die gedaan hebben ruim voordat we op vakantie gaan. De instructeur is zeer geduldig en legt alles op een zeer prettige manier uit, hij laat je nadenken over bepaalde situaties en stuurt bij als dat nodig is. Ik ben er op deze dag achtergekomen dat ondanks de ruime (mee)zeil-ervaring ik toch wat ervaring mis bij het besturen en manoeuvreren van een zeiljacht in de havens. Dit heeft mij besloten om nog een 3 daagse CWO cursus bij Amorgos te boeken voordat we op zeilvakantie gaan.'

Frank Verhagen, Emmerich

'Aanstaande meivakantie gaan we naar Griekenland om te zeilen. Als ouders en schippers van het gezin wilden we onze skills weer even aanvullen en verversen. Dat kan prima op zo''n voorbereidingsdagje. Ook de kinderen hebben genoten en hadden niet durven dromen dat de instructeur hen ook liet varen en manoeuvreren. Er stond weinig wind helaas, dat gaf ons gelukkig wel de mogelijkheid om veel te oefenen met aanleggen, draaien in krappe omstandigheden en ankeren. Een dagje wel besteed! Han, bedankt. '

Henk-Jan de Graaf, Zwijndrecht

'Was voor ons zeer nuttig. Er is ons gevraagd wat we graag geoefend wilde hebben en wat we wilden weten. Daaraan is ruimschoots voldaan.'

Barbera van der Ven, Waddinxveen

'Wij twijfelde van tevoren of we deze dag zouden boeken. Maar toch gedaan en we hebben er absoluut geen spijt van. Het is een zeer goede voorbereiding voorafgaande aan de zeilvakantie. We zien onze vakantie met vertrouwen tegemoet.'

Truusje en Anton, Broek in Waterland

'heel erg leuk en er veel aan gehad. Wilde nog wel een extra lesdag'

Frits, Zoetermeer

'Uitstekende voorbereiding voor onze reis in Griekenland. De mogelijkheid om je voor te bereiden is geweldig. Om het even waar je boekt: voorbereiden is altijd goed. Voorbereiding, begeleiding en uitvoering, het gaat allemaal even soepel. Zeker omdat onze crew bestaat uit twee kinderen (8 en 10 jaar) dan wil je dat zo'n kennismaking gewoon goed gaat. Het resultaat is buiten onze verwachting, enorm goed en beslist voor herhaling vatbaar!'

Maarten, Amsterdam

'Zeer nuttig om in één dag alle praktische aspecten en vaardigheden ter voorbereiding op het zeilen in het buitenland door te nemen. En door inzet van de instructeur ook nog een heel leuke dag!'

De wilt, Nijmegen

'Zeer nuttig om als minder ervaren zeilers weer de punten op de i te zetten. Geeft vertrouwen voor de vakantie. '

Paul van den Broek, Veghel

'zeer zeker de moeite waard.'

Mel, Huizen

'Twee dagen voorbereidingscursus gehad vanuit marina Almere. Nog meer zin gekregen in de vakantie en nu met een zeker gevoel op vakantie. De instructeur was zeer deskundig en geduldig en de instructie was echt op maat. Echt een aanrader!'

Sandra , Zandvoort

'Nadat we 3 jaar geleden al van de goede zorgen van Amorgos in Griekenland hadden genoten, besloten we dit jaar weer bij hen te boeken. Samen ook de voorbereidingsdag op het flottieljezeilen gevolgd met de focus op motormanoeuvres. Ik had nul ervaring op dat vlak en voel me na deze dag zo zelfverzekerd, dat ik met veel plezier de boot overal zal aanleggen in Griekenland! ;-)
Vooral veel dank aan onze instructrice Anne-Wil die met haar kalme en geduldige aanpak, het beste uit onze vaarcapaciteiten heeft gehaald!'

Martijn, Zeist

'We hebben een hele gezellige en vooral erg leerzame dag gehad. Céline heeft ons echt uitgedaagd en zelf laten nadenken. Bovendien gaf ze aan iedereen nog persoonlijke aandachtspunten mee. We hebben nu het gevoel goed voorbereid op vakantie te gaan!'

Theo van Eijk, Nibbixwoud

'Zeer plezierig. Complete informatie. Deskundige, zeer vriendelijke instructeur (Jasper). '

Sjaron van den Akker, Heesch

'Fijne voorbereiding, zeker doen je kunt dan met een geruster hart op jullie zeilvakantie.'

Melanie, Acquoy

'Na een heerlijke dag op het water zijn we nu echt klaar voor onze vakantie; zeilen in Griekenland!
Tijdens de voorbereidingsdag hebben we de laatse praktische zaken doorgelopen en hebben we tips en handigheidjes gekregen voor onze aankomst en verblijf in Griekenland. Een ieder van ons kon op zijn niveau en tempo oefenen. We hebben een fijne dag gehad. Op naar Athene!!'

Petra van Wingerden, Zoeterwoude

'Een zeer prettige,nuttige en leerzame dag!
Hadden we zeker niet gemist willen hebben, veel informatie over het buitenland en veel kunnen oefenen;manoeuvreren op de motor,aanmeren en veel tips, zeker handig voor het buitenland.....super!! '

Dam, Haarlem

'Iris is een geboren instructeur die ouders en kinderen op een kundige en leuke manier alle noodzakelijke verrichtingen liet oefenen.

Aan het einde van de dag wist iedereen precies wat er moest gebeuren en waren we klaargestoomd voor de vakantie in Griekenland. Bovendien was er nog tijd om lekker een uurtje te zeilen ook.

Kortom een perfecte training (Iris bedankt!), een enorme boost voor iedereen zijn zelfvertrouwen en wat heeft iedereen zin in de vakantie!'

Remko, Weesp

'Goed om je op deze manier voor te bereiden op het flottielje zeilen in Griekenland. Met name het oefenen wat betreft achteruit afmeren en ankeren is zeer nuttig. Dit soort zaken oefen je nagenoeg nooit in NL. Ik kan dit zeker aanraden. Geeft rust en vertrouwen als we straks live gaan!!'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod