zeilvakantie-griekenland-athene-06.jpeg

Zeilreizen vol avontuur en leuke mensen

Zeilen. Het heeft iets magisch. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. Zon. Wind. Blauwe lucht en helder water. Heb je zin in een echte vakantie? Lekker weer met de wind door je haren?

Geweldige zeilgebieden

Griekenland is de ideale bestemming. Het water is knalblauw, de bevolking gastvrij en vriendelijk. De witte huisjes en kleurrijke kades maken de eilanden fotogeniek. Je kunt actief meezeilen of juist lekker luieren in de zon. Vrijheid, blijheid.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden: Athene, Cycladen, Lefkas
✔ Geschikt voor iedereen; zeiler of geen zeiler, met of zonder ervaring
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Van april tot en met oktober vertrekken er meezeilvakanties en ervaringstochten waar je individueel aan kunt deelnemen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Ga mee naar Griekenland!

Met wie ga je op vakantie?

Op een meezeilvakantie kunnen enkele deelnemers elkaar kennen, maar een groot deel boekt alleen. Dat maakt het nog leuker: vanaf dag één zeil je samen in een prachtige omgeving. Een ongedwongen en relaxte sfeer om nieuwe mensen te ontmoeten.

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is absoluut niet nodig voor meezeilvakanties. Deze vakanties zijn voor zowel zonaanbidders, waterratten, buitenmensen, zeilers, jong, oud, single, niet single. Eigenlijk iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De gezelligheid staat voorop. Wel vragen we je zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. En natuurlijk geeft de schipper graag uitleg over het zeilen als je dat wil.

Heb je zeilervaring en wil juist met ervaren zeilers zeilen? Kijk dan naar de ervaringstochten. Een aanrader in de zonnige bestemmingen, maar zeker ook in Nederland.

Overnachten op moderne zeiljachten

De zeiljachten zijn ook ons varend hotel. In plaats van iedere dag hetzelfde uitzicht, word jij wakker met het zwembad voor de deur ;-). In vergelijking met een hotelovernachting is dit zoveel leuker! Je ankert iedere nacht bij een ander eiland, komt op te gekke plekken en zwemt wanneer je maar wil.

Bij Amorgos zeil je op grotere, moderne jachten die zijn voorzien van douche, toilet, keuken met koelkast en oven, een navigatiehoek en altijd wel een schaduwplekje waar je even heerlijk in je boek kunt verdwijnen.

Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut. Ondanks dat we spreken over een ruime jachten, is de binnenruimte anders dan in een bungalow of appartement. Ga je 's ochtends thee zetten, dan sta je meestal niet alleen in de keuken. Als je daar mee om kunt gaan, ga je een geweldig avontuur beleven.

"Plezier in Zeilen"

Met een groep meezeilen in een waanzinnig mooie omgeving. Dat is de kern van 'Actief meezeilen'. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ook als je niet speciaal komt voor zeilen, maar wel voor een toffe vakantie met leuke mensen is dit een absolute aanrader. Een groot deel van deze tochten is voor zowel de beginner als gevorderde. Waarbij beginnen niet persé wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.
9.0
Anke (32 jaar)

Geslaagde trip!

Geplaatst op 19-08-2017
'Deze trip (meezeilen Athene) was geslaagd, dankzij de relaxte sfeer aan boord en de flexibiliteit van de schipper. Ondanks het feit dat je elke dag op de boot zit, is toch elke dag anders. Van overnachten in een baai tot uitgaan in een dorpje: voor elk wat wils. als wij aangaven meer van het zeilen te willen leren, legde de schipper ons van alles uit en mochten we ook zelf stukken zeilen. Kortom: een heerlijke week!'
8.5
Lotte (Amsterdam)

Heerlijke week gehad

Geplaatst op 05-08-2017
'Twee fantastische weken gehad in Griekenland. Nog steeds heimwee om terug te gaan. Alle ervaringen en grapjes gaan nog steeds door mijn hoofd. Vanaf moment 1 was het goed. De sfeer in de groep, het weer, de lol. Alles. De schippers van het moederschip waren enthousiast en ervaren en wilden ons net zo graag iets leren als dat wij dat wilden. Enthousiasme alom. Leuke havens, prachtige baaien en heerlijk eten en drinken. Een dikke aanrader!'
9.0
Ellen (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 22-04-2017
'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'
Bekijk ons totale aanbod