zeilcursus-nederland-0140.jpeg

Voorbereiding en Theorie

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Hieronder vind je een selectie boeken, links en leskaarten die wij veel gebruiken aan boord. Wanneer je je goed wilt voorbereiden of achteraf graag een kaart van het gebied wilt waar je hebt gevaren, kun je ze bestellen op de website van Bol.com. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (ook te bestellen bij Bol.com).
liefs uit londen.jpg
Boeken
Handige links
Voorbereiding

Leidraad voor kajuitjachtzeilers

Een klassieker! De leidraad is op de eerste plaats bedoeld voor beginnende zeilers, maar het is voor vele gevorderde zeilers al jaren het naslagwerk. Een echte aanrader voor alle cursisten. Het boek behandelt ook nog eens de diploma-eisen van de CWO en voor Theoretische Kustnavigatie (TKN).

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Cursusboek Klein Vaarbewijs I & II

Dit cursusboek gebruiken we tijdens onze eigen Klein Vaarbewijs cursus. Zowel de cursus als het boek zijn bedoeld als een voorbereiding op het examen Klein Vaarbewijs. Het boek biedt de examenstof stapsgewijs aan. Een echt leerboek, met meer dan 1000 foto’s, kaarten en plaatjes, veel praktijkvoorbeelden, met handige leer- en oefenvragen. Je kunt het gebruiken met of zonder een (online) cursus, afhankelijk van je leerstijl.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Bundel: Cursusboek met plotter en passer

Dit cursusboek Klein Vaarbewijs 1 en 2 kun je ook bestellen met een plotter en/of een passer. Onmisbare hulpmiddelen bij een theoriecursus!

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zeilen in de Zon

Geschreven en getekend door één van onze instructeurs. Een handig en leuk boekje vol met tips voor het varen in Griekenland en Kroatië (voorbereiding, veiligheid en navigatie). Gebaseerd op de ervaringen die wij opdoen tijdens onze zeilvakanties. Aanrader voor iedereen die voor het eerst gaat zeilen in Middellandse Zee.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Het weer in kaart

Het weer is voor een watersporter van levensbelang. Met dit boek leer je zelf conclusies te trekken uit weerberichten en weerkaarten. Geschreven door Henk Huizinga, de weerman van Zilt Magazine die bij Amorgos af en toe een korte introductie meteorologie geeft. Voor de fanatieke of de wat gevorderde zeiler is dit boek zijn geld dubbel en dwars waard.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zwaar weer zeilen

Dit boek kun je eigenlijk om twee redenen lezen: als een boeiend boek terwijl je rustig droog geniet van een lange zomeravond (liefst aan boord natuurlijk). Of omdat je grote plannen hebt als zeezeiler. De bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee, vol ervaringen uit de eerste hand en adviezen van experts op diverse terreinen.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Psychologie Aan Boord

Met alle technische en digitale hulpmiddelen aan boord zou je het belangrijkste vergeten: de bemanning. Het grootste deel van de problemen aan boord wordt nog steeds veroorzaakt door een menselijke fout en niet door storm, stranding of motorstoring. Het ergste wat je kan overkomen is dat je het niet leuk meer vindt...

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Plotter met passer

Een stevige passer en flexibele plotter (koersliniaal) zijn onmisbare hulpmiddelen bij de theorie cursussen en examens. Ze zijn nodig voor het bepalen van coördinaten en koersen....

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Varen doe je samen

Op de site van varen doe je samen vind je allerlei informatie over de knoop- en knelpunten van de Nederlandse wateren, zoals bijvoorbeeld de “Staande mastroute” naar Zeeland. Maar ook informatie over openingstijden van bruggen en sluizen door heel Nederland. Echt een aanrader!

www.varendoejesamen.nl

Vaarbewijs

De officiële site van Vaarbewijs in Nederland. Informatie over examens, prijzen examens, vrijstellingen enz. Voor wie in de komende tijd van plan is om Klein Vaarbewijs 1 en 2 te halen!

www.cbr.nl

CWO

De Stichting CWO (Commissie Watersportopleidingen) is een samenwerkingsverband van de Hiswa-vereniging en het Watersportverbond. De stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er opleidingen en diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO vindt goede opleidingen een waarborg voor veilig en plezierig varen.

www.cwo.nl

Zeiltermen

Altijd al willen weten wat gijpen, korte slag, lange slag, overstag betekent? Op deze site worden bijna alle zeiltermen uitgelegd. In totaal 213 termen. Daarnaast veel informatie over lesgeven.

beterzeilen.nl

Voorbereiding en handige documenten

Ter voorbereiding vind je hier een aantal documenten en kaarten die we gebruiken tijdens de cursussen. De documenten zijn bedoeld als introductie in het zeilen voor iedereen. Wanneer je gaat deelnemen aan één van onze cursussen is het niet noodzakelijk om deze theorie vóór de lessen door te nemen, het kan je natuurlijk wel helpen.
zeilen ijsselmeer jacht tijdens zonnige dag
Bekijk ons totale aanbod