zeilvakantie-kroatie-sukosan-b22.jpg

Zeilen langs duizenden eilanden

Of je nu voor de eerste keer gaat zeilen of dat je dat al vaker hebt gedaan, Kroatië is een echte top bestemming voor zeilers. Het warme weer, het lekkere zonnetje, de mooie afwisselende eilanden en de ultieme vrijheid die je ervaart op het water.

De eilanden regio voor de kust van Zadar wordt niet voor niets het zeilersmekka van Kroatië genoemd. Een levendige kuststrook en een overvloed aan eilanden. Relaxed briesje, mild klimaat, schoon water en honderden bestemmingen waar je vaak alleen over het water kunt komen!

Relaxed zeilen met anderen

Je zeilt met een groep van 12 tot 20 Amorgianen. Iedere dag een nieuwe locatie om te verkennen, gezellige borrels, lekker eten en tot diep in de nacht genieten van de sterren. En hoe kort de nacht ook was, de energie stroomt snel als de zeilen weer staan.
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie voor iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Ook bij deze vakantie:
» Nederlandse instructeurs en schippers
» Vertrek Garantie: er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen
» Kennis van zowel het zeilen als de eilanden en gebieden
» Ruim 25 jaar Plezier in Zeilen met eerlijke ANVR voorwaarden
» En leuke groepen met veel vrijheid

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.)
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer van het vliegveld Zadar naar jachthaven Sukosan met een taxi ca. € 30,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen. De gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Zadar of evt. Split en daar met een taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Zadar of evt. Split op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Met de auto

Kom je met de auto, rijd dan in marina Dalmacija naar pier 3. In de buurt van die pier is een bewaakte parkeerplaats en parkeergarage (video-bewaking) tegen betaling.

Vertrekhaven Marina Dalmacija, Sukosan

Vanaf het vliegveld in Zadar rijd je in 20 minuten met de taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan. In de omgeving van de haven zijn een aantal winkels en restaurantjes te vinden. Voor meer faciliteiten ga je naar Zadar: een mooi centrum, winkels, boulevard, hotels en appartementen, bars, terrassen, restaurants, etc..

In de haven Marina Dalmacija ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Marina Dalmacija, Sukosan
Aankomst: Marina Dalmacija, Sukosan

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eiland- of strandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 17.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. We zeilen met meerdere jachten van Amorgos samen. Het schip waar je op vaart kan in voor- en naseizoen dienen als moederschip van een klein flottielje. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

Kajuitzeiljachten

Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart met maximaal zeven deelnemers en één of twee schippers. We zeilen met minimaal 2 jachten samen.

Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend), het telefoonnummer en de naam van de schipper en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Noord-Dalmatië

Noord-Dalmatië is het gebied tussen de steden Zadar in het noorden en Sibenik in het zuiden, ook wel de Zadar Riviera genoemd. De Noord Dalmatische eilanden liggen in de Adriatische Zee. De eilanden zijn erg mooi en fotogeniek, afwisselend, groen en ruig. De witte rotsen steken prachtig af tegen het blauwe water. Eilanden als Ugljan, Pasman, Molat, Dugi Otok, Iz en Murter zijn een bezoek waard. In de stadjes en dorpen vind je architectuur, antieke monumenten, kunst in steen, hout en op doek en oude papyrussen. Er liggen vijf nationale parken in deze regio; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvice meren, het noordelijke Velebit-gebergte en de Kornati-eilanden. De watervallen en de Kornati-eilanden mag je zeker niet missen! Ook wanneer je houdt van een terras of een avond stappen op z’n tijd kun je hier aan je trekken komen: Zadar is echt romantisch, Tribunj is een grote toeristische trekpleister en in Tisno op het eiland Murter kun je de hele zomer terecht voor populaire festivals op het strand.

Zadar: Oudheid en moderne bouw

Zadar was de hoofdstad van Dalmatië in de 7e eeuw en heeft deze titel tot 1918 behouden. De stad is rijk aan historische kunstschatten, afkomstig uit verschillende perioden. Zo zijn er Romeinse overblijfselen, middeleeuwse vestingmuren en Venetiaanse paleizen. Het kloppende hart van de stad is het Plein van de Natie. De sfeer is het best te beleven door een avond te flaneren over de Kalerarga, een wijde straat door de antieke stadskern die is versierd met kerken, geplaveide pleinen en smalle steegjes.

Uniek in de wereld is het zeeorgel van Zadar. Dit bijzondere bouwwerk maakt met haar onderwaterpijpen een bijzonder geluid: de muziek van de zee. Het orgel is gebouwd in de vorm van een trap en is een onmisbaar ontmoetingspunt voor bezoekers uit Zadar en omgeving.

Kornati-eilanden: uitzonderlijke schoonheid

Deze eilandengroep bestaat uit meer dan 140 eilanden en wordt gekenmerkt door bizarre rotsvormen en buitengewoon hoge klippen. De meeste eilanden zijn onherbergzame kale vlakten en de randen zijn ware paradijsjes met baaien, grotten en verborgen stranden. Als hedendaagse Robinson Crusoe op zoek naar ruimte en ongerepte natuur vind je hier alles wat je hartje begeert.

Het bosrijke gedeelte ten noorden van de Kornati-eilanden is Telascica-bay natuurpark. Dit gebied is één van de veiligste natuurlijke havens van de Adriatische Zee. Je vindt hier een bijzonder fenomeen: het Mir zoutmeer, waarin het water warmer is dan dat van de omringende zee. Een prachtige plek om voor anker met een glaasje wijn naar de zonsondergang te kijken.

Krka watervallen: het beste van Kroatië

Een rivier door een diep uitgesleten kloof, waar je binnen enkele vierkante kilometers zo’n beetje al het natuurschoon vindt waar het vaste land van Kroatië bekend om staat: trapsgewijze watervallen, glasheldere meren, dicht loofbos, diepe kloven en heftige rotswanden. Dat alles verbonden door prachtpaden, sommige over vlonders pal langs de watervallen. Het nationale park is alleen bereikbaar per (taxi)boot of fiets. Dit is reden genoeg om in deze regio te willen zeilen.

Dag 1 Aankomst Sukosan

Sukosan is goed te bereiken met de auto: er ligt sinds een aantal jaar een snelweg van noord naar zuid op een paar kilometer afstand van Sukosan. De jachthaven heeft veel faciliteiten en is de grootste charterhaven in dit gebied. Zo’n vijf kilometer naar het noorden ligt Zadar.

’s Avonds lekker uit eten in Sukosan aan het water. Daarna kan je nog wat drinken op één van de vele gezellige terrassen. Vannacht slaap je aan boord op kabbelend water!

Dag 2 Sukosan – Muline

De eerste dag zeilen we tussen het eiland Ugljan en de stad Zadar door naar het noorden. Eerst de boot zeilklaar maken, dan afvaren, de zeilen omhoog en de motor uit, het heerlijke genieten kan beginnen: zeilen, zonnen, chillen, kletsen of wat lezen, genieten van de omgeving, de strakblauwe hemel en een zachte bries. Wat is vakantie toch fijn!

Onderweg laten we het anker zakken in een mooie baai om het ankeren uit te proberen en een verfrissende duik te nemen.

Het dorp Muline ligt in een rustige baai. Een plekje met een natuurlijke schoonheid: een handvol huizen, kleine haven, kiezelstranden en uitzicht op de glooiende eilanden in de omgeving waar de zon haar dagelijkse kleurenspel toont.

Na een dag zeilen, genieten we hier van een ankerbiertje. Vanavond kiezen we uit barbecueën op de kade, de enige pizzeria of het enige restaurant.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 3 Muline – Veli Rat

Vandaag steken we tussen verschillende grote en kleine eilanden (Sestrunj, Molat) door naar het meest westelijke eiland: Dugi Otok. Een groot en vooral langgerekt eiland dat de opgebouwde golven van de Adriatische Zee tegenhoudt.

De plek waar wij aanleggen op Dugi Otok is prachtig en ongerept: Veli Rat ligt aan een diepe baai middenin in een natuurgebied. Het is een piep klein vissersplaatsje daar waar de weg zo ongeveer ophoudt. Onderweg kun je snorkelen bij een halfgezonken vrachtschip of in oude U-boot grotten.

Vanavond de eerste zonsondergang en als je een klein stukje over het eiland wandelt dan kun je hem in de zee zien zakken... Prachtig!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 4 Veli Rat – Iz Veli

’s Ochtends als eerste een duik in het kraakheldere water… Beetje koud, maar wel direct wakker! Opdrogen in de zon op het dek en rustig aan ontbijten in dit paradijsje….

De afstanden zijn meestal niet groot, daardoor hebben we ook vandaag weer alle tijd om zeilend te zoeken naar een mooie baai om te relaxen, zwemmen of te lunchen. De keuze is reuze: Dugi Otok en het buureiland Zverinzac liggen bezaaid met baaien.

Maar je kunt ook kiezen juist in de ochtend naar de snorkelplek bij het gezonken vrachtschip te varen: waarschijnlijk staan er nog geen golven en dat maakt het makkelijker om dichtbij te komen te ankeren.

In de middag zeilen we naar het eilandje Iz, waar we aanleggen aan de kade in het plaatsje Iz Veli. Hier leeft het! Het dorpje ligt rondom een diepe baai met aan beide zijden boten. Je vindt er een paar winkels, een zeilshop, gezellige restaurants en café’s. We eten de beste biefstukken van Kroatië als we de eigenaar van ons restaurant mogen geloven.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 5 Iz Veli – Telascica

Je kan vanochtend invullen zoals je zelf wilt; langzaam wakker worden in de zon op het dek, zwemmen of snorkelen bij de strandjes net buiten de haven, een ijsje of koffie op het terras, een wandeling. Doe waar je zin in hebt!

De tocht van vandaag brengt ons naar de noordzijde van de Kornatie archipel: een bijzonder natuurgebied met meer dan 140 ruige eilanden. De eilanden hebben mooie baaien en nauwe doorgangetjes, we houden de dieptemeter vaak in de gaten!

Wij zeilen naar de Telascica baai. Dit is één van de mooiste beschermde gebieden van Kroatië. Je vindt er glashelder water. Perfect om te snorkelen en prachtige plekjes voor een uitgebreide lunch.

We leggen in de middag ons jacht aan een meerboei om een uitstapje te maken naar een zoutmeer. Na een korte wandeling heb je een waanzinnig uitzicht vanaf de kliffen over de Adriatische zee en de Kornati eilanden.

Vanavond gaan we voor anker in een mooi beschut stukje van de grote baai dat ook wel Mangrovica wordt genoemd. Daar kunnen we prima eten aan de wal in een konobo met een leuke sfeer. En na afloop is het werkelijk genieten van het uitzicht op de baai of –nog mooier- vanaf één van de topjes in de buurt. Wie durft kan straks nog een stukje zwemmen bij maanlicht!

Afstand: ca. 16 mijl

Dag 6 Telascica - Bribinj

Vandaag een relatief lange tocht, terug naar het noorden. We navigeren eerst tussen smalle doorgangen van de Kornati-eilanden, vervolgens op ruim water varen we langs het eiland Iz richting Bribinj.

Onderweg heb je weer alle keuze: doorzeilen op de wind en ondertussen chillen op het dek met de wind door de haren, of mooie baaien op zoeken en “toeren” in dit prachtige landschap.

Een stukje voorbij Bribinj liggen grotten voor onderzeeboten... spannend en leuk om te naar toe te varen. Het dorpje zelf ligt op het eiland Dugi Otok. Het heeft een noordelijke en zuidelijke baai.

De wind bepaalt welke baai onze overnachtingsplek zal zijn, maar de zuidbaai heeft onze voorkeur. Dat is een plekje met een natuurlijke schoonheid: een kleine haven, wandelpaden met groene pijnboombossen, een terras vol bloemen en het restaurant van Antonio waar goede vis wordt klaargemaakt.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 7 Bribinje – Sukosan / Zadar

Een heerlijk stuk zeilen, via de kustlijn van Ugljan linksom of rechtsom het eiland terug naar Sukosan. Onderweg vind je een aantal baaien om te stoppen voor lunch, een duik of een dutje op het dek.

Op het einde van de dag zeilen richting de haven van Sukosan voor een afsluitende borrel op de kade. Voor degene die nog energie over hebben: eerst lekker uit eten, daarna flaneren of uitgaan in Zader; een prachtige stad met drukke pleintjes en straten, een boulevard aan de zee en mediterrane, ongedwongen sfeer.

Afstand: ca. 18 mijl

Wat anderen vinden?

Actieve zeilvakantie Sukosan

4.4 gemiddelde uit 64 beoordelingen

Annerie , Amsterdam

'Heel leuk om zoveel generaties in 1 flottielje te hebben 20-30-40-50 en 60-ers en Manon onze schipper is een stoere dame die rust uitstraalde. '

JMD, Groningen

'De wereld bestaat voor 70 % uit water. Na deze vakantie vind ik het dan vreemd dat we zo weinig met watervakanties doen. Deze 8 dagen waren voor een beginneling v.w.b. zeilen het einde. Je zeilt mee met mensen die of ook geen ervaring hebben, of juist heel veel. En iedereen laat elkaar in zijn waarde. De meezeilgroep was vreselijk leuk en gezellig! Ik heb aardig wat geleerd van het zeilen. Onze skipper Monique was geweldig! Heel geduldig legde ze van alles uit en we konden allemaal een dagje de kapitein zijn over de groep. We voeren in ons geval binnen een flottielje. De sfeer met de andere boten was heel erg goed. Tijdens de reis kon elk schip bepalen of ze de voorgestelde route zouden gaan bevaren. Als je ‘s avonds maar op de afgesproken aanmeerplek binnenkwam. Ook Tijmen als flottieljeleider was heel goed. Gaf altijd suggesties om andere plekjes of baaitjes op te zoeken. Je vaart binnen een groep met 10 schepen, maar je had niet het gevoel dat je ergens toe verplicht was. Complimenten voor deze mensen!! Je hoeft geen zeilfanaat te zijn om zo’n vakantie leuk te vinden.
De aarde bestaat voor 70% uit water. Ik heb voor 100% plezier gehad. Bedankt! En ik ga zeker nog een keer met Amorgos!'

Robbert Lantrok, Zoetermeer

'Meezeilen in Kroatïe: overtrof alle verwachtingen. Werkelijk prachtig en zeer afwisselend vaargebied, vriendelijke bevolking en algemeen nette havens met sanitaire voorzieningen. Wederom aangenaam verrast door deskundigheid en gastvrijheid van de Amorgos schipper(s). Want hij/zij is mede de basis voor een goede sfeer aan boord en dus een geslaagde vakantie. Amorgos cq Kroatïe? Ik zeg gelijk doen! '

Freek, Oirschot

'Mijn eerste meezeilvakantie was een enorm succes. Naast de materiële zaken, het mooie weer en omgeving hadden we heel veel geluk met Jelle als schipper en Manon als Flottieljeleidster. De chemie tussen de meezeilers maakte het compleet! '

Mike van Ierssel, Oldenzaal

'Geweldige week gehad samen met 8 verschrikkelijk leuke mensen'

Sacha van den Heuvel, Helmond

'Zeer geslaagde reis.
Schipper Jelle Jukema heeft de reis zeker tot een succes gemaakt.
Zeer goede schipper en heeft voor een zeer prettige sfeer gezorgd aan boord!'

Eefje, Utrecht

'Ik heb genoten van meezeilen op de Kroatische wateren. Overdag hadden we een fijne afwisseling van zeilen, snorkelen, zwemmen en s avonds afwisselend geslapen in haventjes aan wal of in baaitjes aan een boei. Alles heel relaxt in een vakantietempo. Extra bonus: het Kroatische eten blijkt heerlijk!'

Annette, Klazienaveen

'Fantastische combinatie van zeilen en actie op land. De omgeving van Noord en Zuid is verrassend verschillend. Geen dag is hetzelfde :)
'

Richard , Zwolle

'Hallo allemaal!
Afgelopen week de Noord route gezeild, echt een waanzinnige mooie route. Mooie baaitjes, leuke dorpjes, heerlijk eten, fantastische azuurblauwe zee en dolfijnen gespot. Kortom een heerlijke relaxte vakantie en zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb genoten!

'

Sierd de Jong, Oenkerk

'Was een fantastische vakantie! Leuke mensen ontmoet en een geweldige schipper!'

Jan Korver, Assen

'2 geweldige weken gehad in Kroatië. Mooie baaitjes en leuke stadjes gezien. Zelfs de dolfijnen ontbraken niet. Zal zo weer terug gaan.voor een iedereen die een keer mee wilt zeilen in Kroatië zou ik dat echt aan raden.'

Bert, Grootebroek

'Prachtige ervaring, leuke mensen ontmoet.
Natuurlijk een geweldige omgeving. Zou zo weer gaan.

'

Susan, Utrecht

'Een heerlijke vakantie waarbij je afwisselend in een haven en een baai voor anker gaat. Veel plezier aan boord, mooie dingen zien, kleine dorpjes waar je gaat eten, prachtige baaitjes om in te zwemmen en snorkelen, dolfijnen die om je boot zwemmen. Kortom, een aanrader! Ook als je nog niet eerder hebt gezeild zoals ikzelf. '

Michael, Delft

'De meest ontspannende vakantie is zeilen en dat in een prachtig gebied van Kroatië. Varen in een flottielje groep was een leuke ervaring met vrijheid in koers en gezellig samenzijn aan de kade. Amorgos regelt het in goede sfeer en ik zie uit naar een volgende keer.'

Mike van Ierssel, Oldenzaal

'We hebben de zuid-route gevaren, iets afwijkend als op de site vermeld maar eigenlijk is bijna elk plekje om aan te leggen even mooi. Enkele hoogtepunten waren wel de watervallen in krka rivier en het eilandje Kakan waar we heerlijk hebben gegeten'

Inken, Kalmthout Belgie

'hele fijne vakantie, leuke en bekwame schipper.
Enige bemerking : misschien met leeftijdscategorieën werken.'

John, Putten

'Leuke meezeilvakantie gehad in Kroatie van 3-10 september, met een leuke schipper (Saskia) en gezellige groep. Wij hebben de zuid-route gedaan, erg mooi met o.a. een prachtig baaitje, Sibenik en Krka watervallen.'

Hedwich, Vleuten

'Deze vakantie komt in mijn top 3! Ik heb een geweldige week gehad. Een leuke groep aan boord en een ook met de hele flottielje was het erg gezellig. De schipper geeft iedereen aandacht en probeert het iedereen naar de zin te maken. Ook de flottieljeleider krijgt het voor elkaar om alle mensen met verschillende verwachtingen bij elkaar te houden en voor ieder wat wils te regelen. Een week lang samen chillen, lachen, hard werken, samenwerken, leren, steigerborrels, lekker eten en nog veel meer. Ik wil terug!'

Rob, Venlo

'Het een super gezellige en afwisselende vakantie.
Ik ga zeker nog eens naar Sukosan om te zeilen.
'

Martijn , Weesp

'Super gezellige week gehad. In het mooie Kroatie kan je heerlijk zeilen of ontspannen in een baai. Kan het iedereen aanraden. Op vakantie zijn en toch gezellig met elkaar de handen af en toe uit de mouwen steken.
Tomaatje bedankt voor de mooie zeilervaring!'

cindy hagens, steenbergen

'het was mijn eerste zeil ervaring maar dankzij deze week zeker niet mijn laatste. het was gezellig, mooi, leerzaam, spannend, in 1 woord geweldig! '

Marjolein, Heerhugowaard

'Heerlijk zeilen tussen de vele eilandjes, aanleggen in leuke plaatsjes of mooie baaien, zon, nieuwe mensen ontmoeten en lekker eten. Geweldige vakantie.'

Han, Eindhoven

'Dit smaakte naar meer! Heerlijk weer, gezellige mensen kortom een topvakantie!'

Judith , Den Bosch

'Heb afgelopen week enorm genoten met de meezeil reis in Kroatië. Echt een aanrader, ook als je alleen van plan bent om deze uitdaging aan te gaan. Mijn eerste keer alleen op pad en kwam in een gezellige warme groep terecht. Als je geen zeilervaring hebt is de meezeil reis een juiste keus, je kunt veel leren en tevens relaxen.
Ik ga zeker nog een keer de uitdaging aan '

Colinda , Breda

'Super leuke meezeilreis! Wat wilt doen ben je geheel vrij in. Alleen doen waar je zin in hebt! Een echte aanrader!'

Hannie, Bussum

'Ik heb een fantastische zeilvakantie gehad in Kroatie. Op deze plek wil ik graag een compliment maken aan onze schipper (Helma) en flottieljeleider (Wies); wat een kanjers zijn dat! Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop zij hun verantwoordelijkheid invulden voor zowel het schip, de reis zelf en de sfeer aan boord. Met een combinatie van rust, deskundigheid, enthousiasme, humor en coachende vaardigheden hebben zij mijn vakantie onvergetelijk gemaakt.'

Ludvig , Utrecht

'Op deze groepsvakantie voelde ik me helemaal thuis. Vanaf dag 1 TOP met uitstekende zorgzame en enthousiaste begeleiding en heel veel geleerd van zeilen met een echt jacht, lekker eten en een gezellige groep. Dit was echt actief genieten in de zon!'

Karen Bloemen, Utrecht

'Zee, zon, zeilen. Wat een heerlijke combinatie! Bij Amorgos is er alle aandacht voor de wensen en behoeften van alle individuen aan boord en voor een zeer gevarieerde vakantie! Naast zeilinstructie, meezeilen, een lesje knopen ook heerlijk snorkelen, zwemmen en lekker eten! Echt een mega-aanrader!!!'

Laura, Franeker

'Afgelopen week was een heerlijke week. Ik mocht de boot delen met een gezellige groep mensen, we boften met het weer, hebben veel mooie dingen gezien en schipper Eveline is knettergek; wat heb ik gelachen! Kroatië is mooi, maar mijn voorkeur gaat toch naar Griekenland uit. De dorpjes vind ik gezelliger en de mensen er over het algemeen vriendelijker. Toch had ik deze week absoluut niet willen missen. Amorgos: bedankt!'

<span class="ervaring">"Plezier hebben, zeilen en genieten!"</span> <span class="naam">Paul Schulte, Amsterdam</span>

'De positieve instelling van schipper en instructeur geven meteen een goed gevoel binnen de hele groep; we gaan plezier hebben, zeilen en genieten! '

<span class="ervaring">"Allen zouden er zo nog een paar dagen achteraan geplakt hebben. werkelijk super"</span> <span class="naam">Jan Kalkman, Bad Gastein</span>

'Mensen, de omgeving, de boot en het weer hebben de reis tot een heerlijke reis gemaakt.
Henriette onze schipper en de mede bemanning waren geweldig. Zowel culinair aan boord als ook op de wal was het genieten.
Allen zouden er zo nog een paar dagen achteraan geplakt hebben. werkelijk super, een aanrader voor zowel zeilers als niet zeilers.'

<span class="ervaring">"Amorgos wederom bedankt voor een onvergetelijke vakantie!!"</span> <span class="naam">Jan-Maarten Hoyng, Amsterdam</span>

'Een heerlijke vakantie gehad, lekker gezeild en een goede samenstelling van de boot. Na vier keer in Athene te zijn geweest nu naar Kroatië en genoten van zon, zee wind en natuur. Zeker voor mij een optie om de noordelijke route ook een keer te gaan doen.
Schipster was goed, duidelijk in instructies en de verwachtingen die ze had. Jammer dat we soms als eerste in de haven moesten liggen voor de andere boten.
Dit is alleen een puntje voor verbetering, maar voor de rest Amorgos wederom bedankt voor een onvergetelijke vakantie!!'

<span class="ervaring">" een topweek in Kroatië. Heerlijk gezeild."</span> <span class="naam">Marianne, </span>

'Zojuist teruggekeerd in Nederland na een topweek in Kroatië. Heerlijk gezeild. Door weersomstandigheden konden we ons niet exact aan de vooraf uitgedachte route houden, maar we hebben evengoed veel gezien en gedaan. De groep was fantastisch, en we werden zeer goed begeleid door schipper Berend. Enig minpuntje is dat de Kroaten soms nog wel één en ander te leren hebben in het opzicht van gastvrijheid. Ik kan deze vakantie zéker aanbevelen!'

<span class="ervaring">"Wij hebben een erg leuke week gehad"</span> <span class="naam">Luke, Rotterdam</span>

'Wij hebben een erg leuke week gehad. Een aanrader om eind augustus te gaan. Wij hadden prachtig zeilweer, te beginnen met een Bora :-) en daarna een mooie wind met veel zon! Bekijk hier onze route: http://tinyurl.com/ZeilRoute2012 '

<span class="ervaring">"echt onbeschrijfelijk mooi... Telkens weer een fantastische groep met onvergetelijke momenten"</span> <span class="naam">Marijke, Antwerpen</span>

'Deze reis is echt onbeschrijfelijk mooi geweest. Telkens weer een fantastische groep met onvergetelijke momenten.
Als Belgische heb ik me dan ook helemaal TOP gevoeld tussen jullie Nederlanders.'

<span class="ervaring">"Een vakantie met alle elementen voor de vakantie van je leven"</span> <span class="naam">Wouter Langeveld, Delft</span>

'Een vakantie met alle elementen voor de vakantie van je leven. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is gezellig meedoen, maar met zulk mooi weer, gezellige mensen, lekker eten en goed onderhouden mooie boten is dat geen enkel probleem!!'

<span class="ervaring">"vele mooie plekken onder een stralend zonnetje"</span> <span class="naam">Andre Brouwer, Den Helder</span>

'De zeil vakantie voldeed geheel aan onze verwachtingen, geweldig! De eerste week was vroeg voor het seizoen en werd gevaren zonder verdere boten van een flottielje, we waren dus vrij om te gaan waar en wanneer we wilden. De complete bemanning is gelijk gestemd en heeft er zin in. De schipper nam ons (6 actieve zeilers ) mee op de noord route, met vele mooie plekken onder een stralend zonnetje.
De wind was niet in z''n beste doen, toch hebben we vele uren het zeil op gehad en behoorlijk wat mijlen kunnen zeilen. We hebben er mede dankzij de schipper een feestweek van gemaakt. Een tip is nog om waterschoenen op de lijst mee te nemen te zetten.
De tweede week zijn er weer 6 actieve zeilers. Deze keer wordt er geruild van boot en krijgen we een 43 voeter mee. De flottielje leider heeft 10 boten, waaronder wij, de actieve zeilers. Wederom zijn we vrij om te gaan waar we willen. En we volgen het flottielje, de zuid route is mooi, het weer prima, en de sfeer aan boord ook. We hebben veel zeil plezier gehad, en Kroatië vanaf de waterkant ontdekt.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod