zeilcursus-nederland-008.jpg

Zeilcursus afgestemd op jullie wensen

Wil je met je gezin een zeilcursus volgen? En wil je in plaats van één dag (een voorbereidingsdag) graag langer en meer? Dan is de driedaagse gezinscursus echt iets voor jullie. In drie dagen heb je voldoende tijd om grote stappen te maken. En door de combinatie met slapen aan boord, samen op zoek naar andere havens, echt een tocht maken, lijkt dit al snel op een echte vakantie!

Drie dagen helemaal weg. Iedere dinsdag en vrijdag mogelijk. We varen met een gezin met maximaal 3 kinderen (t/m 18 jaar) per zeiljacht. Zijn jullie met volwassen kinderen? Dan varen we met een gezin van maximaal 4 personen per jacht. Je kunt natuurlijk ook met een grotere gezinssamenstelling boeken: dan boek je twee gezinscursussen en vaar je op twee jachten.
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. We vertrekken 2 keer per week tussen half maart en eind oktober. In onderling overleg zijn andere dagen mogelijk en kunnen we de cursus 1 of 2 dagen langer of korter aanbieden.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- maaltijden,
- havengelden buiten de thuishaven,
- annuleringsverzekering,
- bijdrage aan de boordkas (zie ook praktisch)

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Maatregelen en tips coronavirus

We zijn superblij dat we cursussen mogen geven. Je zult begrijpen dat de cursussen door de maatregelen niet altijd gaan zoals voor de corona pandemie. De actuele aanpassingen voor je cursus of vakantie communiceren we op deze plaats of via e-mail. De aanpassingen kunnen van week tot week veranderen.

Aanpassingen tijdens de 3-daagse gezinscursus

Tijdens een 3-daagse zeilcursus voor groepen of gezinnen hebben we een aantal spelregels, waarmee we de cursus aanpassen aan de actuele maatregelen. Omdat de aanpassingen veranderen per week geven we je een beeld met een aantal voorbeelden uit 2020 en 2021:

- Varen met minder deelnemers bijv. maximaal één huishouden aan boord of met minder deelnemers (2 of 3 deelnemers ipv. 4).
- Overnachten in gescheiden slaapruimten (tenzij jullie uit hetzelfde huishouden komen)
- Zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de haven komen.
- Extra aandacht voor de hygiëne aan boord.
- Ook aan boord zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden van iedereen buiten je eigen gezin*
- Mondkapje in de kajuit wanneer je daar met anderen bent.

* Er zullen aan boord situaties kunnen voorkomen, waarbij we de 1,5 meter even niet kunnen aanhouden. Instructeurs zijn getraind om dit zoveel mogelijk te vermijden en zullen nu minder of anders ingrijpen. Maar het is van belang voor ieders veiligheid dat ze ingrijpen als dat nodig is! Neem hierin ook eigen verantwoordelijkheid waar mogelijk. Afstand houden doen we samen.

Wat als?

De maatregelen kunnen een zeilcursus onmogelijk maken. In dat geval zijn we helaas genoodzaakt te annuleren. We doen er dan alles aan om je 3-daagse cursus te verplaatsen zodat jullie op een later moment wel kunnen zeilen. Dat doen we in overleg met jou. Mocht dat niet lukken, krijg je je geld terug.

Wanneer we jullie - ivm. de maatregelen - moeten vragen om thuis te overnachten, maakt dat een 3-daagse cursus echt anders. Het liefst zeilen we een 3-daagse tocht natuurlijk met overnachtingen. We annuleren de cursus dan niet, zodat jullie toch zeilles krijgen. Maar in dat geval mag je hoe dan ook omboeken naar een later moment (wanneer jullie voor een echte 3-daagse tocht gaan).

Ook wanneer we het maximaal aantal deelnemers moeten verlagen tot onder het aantal waar jij voor hebt gereserveerd, verplaatsen we de 3-daagse cursus naar een moment waarop we weer met alle deelnemers tegelijk aan boord mogen varen.

Opmerkingen en adviezen:


- Verblijf zo veel mogelijk in de buitenlucht, zoals bij een zeilvakantie hoort ;-). Dus: aan dek, op het terras of in het water.
- Zorg voor goede ventilatie van de binnenruimte aan boord: ramen, luiken en deuren open.
- Neem handzeep mee voor onderweg.
- Douches in de jachthavens zijn gesloten.

De gezondheidscheck

De veiligheid van deelnemers en instructeurs staat voorop. Daarom vragen we iedereen voorafgaand aan een cursus de gezondheidscheck te doen door de onderstaande vragen te beantwoorden. Indien je één van de vragen met ja beantwoordt, annuleer dan je cursus of vakantie en blijf thuis.

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

En ook...

We vragen je natuurlijk ook de algemene richtlijnen van de overheid te volgen. Dus:
- Was vaak je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen dan je gezinsleden.
- Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.
- 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.
- Blijf thuis bij gezondheidsklachten en annuleer je cursus of vakantie.
- Vermijd drukte (ga weg als je geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Zeilniveau's

Ervaring is niet nodig. Het niveau van de deelnemers aan een Jachtzeilen CWO 1 & 2 training varieert van iemand voor wie dit een eerste kennismaking met zeilen is tot iemand die een eigen jacht heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren en toetsen op een zeilschool aan de CWO jachtzeilen criteria.

We combineren niveau 1 en 2. Dat geeft ons de mogelijkheid om gedifferentieerd les te geven. Over het algemeen verbetert dat de leersnelheid: je leert veel meer door naar cursisten te kijken die een ander niveau hebben dan jij zelf.

Op- en afstaptijden

De kajuitzeilopleidingen beginnen op de opstapdag om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigen op de afstapdag om 17.00 uur.

Groepsgrootte

We geven maximaal 4 volwassenen (of 2 volwassenen en 3 kinderen onder de 18) per zeiljacht les. Hoe kleiner de groep, hoe intensiever de cursus wordt. Houd er rekening mee dat een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is om goed te "leren". Je doet veel indrukken op en daarom lassen we voor kleine gezinnen (3 personen) in overleg ook uurtjes "relaxen" in.

Wil je met een grotere familie zeilles? Boek dan twee cursussen. We varen met twee of meer jachten dan dezelfde tocht.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

De boordkas

Bij de meerdaagse cursussen of tochten wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen en het havengeld in de andere havens worden betaald. De instructeur is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

Markermeer en IJsselmeer; Zuiderzee

Ooit getijdenwater, de Zuiderzee, maar door de bouw van de afsluitdijk verdeeld in IJsselmeer en Waddenzee. De dijk Enkhuizen - Lelystad scheidt het IJsselmeer van het Markermeer.

Aan het Markermeer vind je oud en nieuw land. Almere en IJburg bieden een nieuwe kans om te wonen in de buurt van het water. Plaatsen als Muiden, Marken, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam zijn oude Zuiderzeehavens met een rijke historie.

Eenmaal aan wal maakt juist deze afwisseling het Markermeer een prachtig gebied om te zeilen. De moderne Marina Muiderzand is van alle gemakken voorzien en zeilend langs het stadsdeel Zeeburg heb je uitzicht op het snelst groeiende deel van Amsterdam.

Daar staat de opvallende klederdracht van bijvoorbeeld het eiland Marken tegenover. Of de oude vesting van Muiden en het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.

Gezelligheid

In de oude Zuiderzee havens zoals Volendam, Monnickendam, Edam en Hoorn kun je prima uit eten of genieten van de bedrijvigheid rond de havens. En natuurlijk vind je ook rond het IJ in Amsterdam - op steenworp afstand van Marina Muiderzand - veel vertier.

Wind

Zowel het IJsselmeer als het Markermeer zijn ontspannen vaargebieden zonder getijdenstroom. Vaak staat er een westelijk wind, kracht 2 tot 5. In in het voor- en najaar heb je enkele dagen kans op stevige wind die de omstandigheden een stuk uitdagender maakt.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Een belangrijke functie van het IJsselmeer is de omliggende gebieden voorzien van zoetwater. Dit wordt gebruikt als een drinkwatervoorziening, maar ook om kanalen door te spoelen en verzilting van de polders in Noord-Nederland tegen te gaan.

Watersport

Belangrijk voor de watersport zijn de plaatsen Lelystad, Lemmer, Medemblik en Enkhuizen. Enkhuizen en Lelystad liggen zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer, hebben meerdere jachthavens, veel plaatsen voor de 'bruine vloot' en zijn de twee plaatsen waar een sluis door de Houtribdijk ligt.

Urk

Een bekende plek aan het IJsselmeer is Urk. Tot 1939 was Urk een eiland in het IJsselmeer. Wanneer je de haven op het oude eiland aanvaart, waan je je in lang vervlogen tijden.

Start driedaagse

Bij een CWO 1&2 cursus gaat de tijd snel. In korte tijd leren, oefenen, toepassen in de praktijk, bespreken en herhalen van verschillende onderdelen van het kajuitzeilen. Ook een cursus gieten we zo veel mogelijk in een 'vakantietocht'.

En drie dagen maken een echte tocht mogelijk! Je slaapt aan boord, we doen verschillende havens aan en eten droog en warm in de kajuit, onder een stralende ochtendzon op het dek of aan een gezellige kade in een oerhollandse zuiderzee haven.

Dag 1 Muiderzand - Volendam

In Marina Muiderzand worden we door onze instructeur verwelkomd aan boord van het jacht. We maken kennis met elkaar. We hebben allemaal een driedaagse cursus geboekt. Eén deelnemer heeft al een zeilcursus in Griekenland gedaan en wil graag zijn CWO-diploma Kajuitjachtzeilen 2 halen.

De instructeur zet uiteen wat we deze drie dagen gaan doen en vraagt wat we willen leren, op welk niveau we zitten en wat onze verwachtingen zijn. Na de koffie leggen we onze bagage in de hut en krijgen vervolgens uitleg over het jacht. De cursus is begonnen!

We beginnen met een aantal kleine oefeningen buiten de haven om "het gevoel" te krijgen. We varen achtjes om te kijken hoe ons zeiljacht draait en reageert. We onderzoeken welk effect de schroef heeft bij het achteruitvaren en vervolgens varen we de haven in voor een blok havenmanoeuvres.

Rond één uur is het tijd om te zeilen. Het waait lekker, windkracht 4. De instructeur heeft oefeningen die geschikt zijn voor dit weer, gericht op het uitbreiden van onze zeilvaardigheden. Al trainend zeilen we richting Volendam. Hier lopen we tegen vijf uur binnen.

Nadat we hebben aangelegd evalueren we de dag en worden alle punten die we vandaag hebben behandeld op onze leskaarten afgetekend. Een zinvolle dag waarbij we uitstekend les hebben gekregen. 's Avonds gaan we uit eten in een van de vele restaurants die Volendam rijk is.

Dag 2 Volendam - Hoorn

Vandaag de tweede dag van onze CWO-training. We hebben er weer zin in. Na een lekker ontbijt legt Joost, onze instructeur, uit wat we vandaag gaan doen. We beginnen met havenmanoeuvres en boxvaren. Daarna zullen we uitvaren richting Hoorn.

De ruimte in de haven is beperkt en we moeten optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die we hebben. “Straatje keren” is een oefening die na een aantal keer met de aanwijzingen van Joost best goed lukt in de kleine ruimte. Een jacht van 11 meter goed in en uit een box varen blijkt best lastig. Maar met wat handigheidjes bij het gebruik van de lijnen en de juiste dosering van het gas, lukt het ons uiteindelijk probleemloos.

Na voor iedereen nog een specifieke motoropdracht om te werken aan onze eigen aandachtspunten verlaten we Volendam om koers te zetten richting Hoorn. Onderweg oefenen we "man-over-boord" en kruisen we op en af. Eenmaal in Hoorn doen we nog een kleine oefening in koppelvaren en leggen het jacht uiteindelijk aan in de gezellige oude haven. Wederom een perfecte dag.

Dag 3 Hoorn - Muiderzand

Helaas alweer de laatste dag van onze driedaagse cursus. Vandaag brengen we de navigatielessen van Joost in praktijk. De koers wordt nauwkeurig berekend en uitgezet richting Marina Muiderzand.

Met opdrachten maakt Joost dit lastig en verbreedt onze kennis. Af en toe raken we toch gedesoriënteerd en maken peilingen om onze aanpak te controleren. Joost helpt ons om door de bomen het bos weer te ontdekken.

Bij Muiderzand verhogen we de snelheid van onze "boot-handeling" door het stormrondje uitgebreid te trainen. Wanneer het lekker loopt, wijst Joost ons op details per persoon om verder te verbeteren. Het blijkt nog sneller te kunnen!

Nog één keer mogen we allemaal het jacht een box in varen. En als we eenmaal liggen, evalueren we de laatste dag en onze driedaagse tocht. Eén van de deelnemers haalt CWO 2, ik zelf functioneer op CWO-niveau 1 en de derde deelnemer krijgt ook het CWO-diploma Kajuitzeilen 1 met een vorderingenstaat voor een aantal onderdelen van niveau 2.

Onder het genot van een ankerbiertje proosten we op 3 mooie dagen. Op naar een volgend zeilavontuur!

Wat anderen vinden?

Gezinscursus: Jachtzeilen CWO 1&2

4.8 gemiddelde uit 28 beoordelingen

Lies, Voorburg

'Gewoon een keer een mailtje gestuurd om een weekend te zeilen met mijn drie kinderen, kijken of dat ging. In deze Corona tijd heel erg spannend en ook voor Amorgos een goede try-out om te proberen hoe je instructies geeft over de mobiele portofoon.
Driedubbel en dwars top weekend gehad, super weer, weinig wind dus perfecte leeromgeving,mijn drie kids blekken ware schippers en instructeur Jaap bleek een absolute koning. Heel rustig en nooit gestresst heeft hij ons via de portofoon de beginselen vh jachtzeilen bijgebracht. Moe en voldaan maar een prachtige ervaring rijker en zonder enige angst meteen plannen gemaakt voor de zomervakantie in Corona tijd! Bedankt Amorgos! Bedankt Jaap!'

Rob Feenstra , Tilburg

'Oktober 2019 weken 3-daagse gezinscursus gevolgd. Een 12 jarige zoon, een 18 jarige dochter, vader en moeder op een verschillend zeilniveau. Met toch al best wat zeilervaring en verschillende niveaus hadden we allemaal andere doelen. Onze instructeur Jan voelde dat feilloos aan en heeft ons allemaal een stap verder gebracht en ondertussen leerde hij ons hoe als team beter te communiceren aan boord. Zelfs met windkracht 6/7 hebben wij ons geen moment onzeker gevoeld dankzij Jan.En Jan is een fantastische gastheer. Hij is altijd aan het zorgen en houdt rekening met iedereen maar is niet bang om er iets van te zeggen als je niet voldoende deelneemt en bijdraagt aan het leven aan boord. Ook de andere instructeurs van Amorgos waren heel vriendelijk en gaven je een welkom gevoel.Het was lastig om op maandag weer aan het werk te gaan... maar wij komen terug hoor! '

anoniem

'met gezin(3 kinderen van 17/16/11jr) 3daagse zeilcursus gedaan. Wat een leuke manier om te ontdekken of zeilen iets voor jou is.
Met 8+ knopen over het water met zo''n grote boot is een bijzondere ervaring.
Wij vonden het leuk/spannend en gezellig.
Onze instructrice Jolanda was super heeft ons in 3 dagen als gezin de basis geleerd van het zeilen.
Wij gaan hier zeker een vervolg aan geven!'

Daan, Hengelo gld

'We hebben als gezin enorm genoten van de drie dagen, lekker ontspannen zeilen, op het Markermeer. Ondanks de soms te harde wind wist de instructeur alles prima te verpakken en voor elk wat wils aan te bieden. Jan bedankt voor de het verzorgen van drie heerlijke dagen en wie weet misschien tot ziens bij een volgende cursus.'

Sara, Ridderkerk

'Wij zijn met ons gezin en twee tieners cursus CWO 1 gaan doen. Heel veel geleerd in korte tijd. We hadden geen zeilervaring, maar dit is heel goed te doen. Goede manier om te leren zeilen. Ook leuk om andere gezinnen tegen te komen die met hetzelfde bezig zijn. Onze kinderen hebben zich vermaakt en ook die kregen aan boord rollen waardoor die zich niet hoefden te vervellen en hun telefoon en iPad niet hebben gemist :-) we hebben zon gehad en 1 dag regen met veel wind. Dat laatste was juist super gaaf weer om in te zeilen. Onwijs veel lol gehad. ‘Slecht’ weer hoeft echt geen belemmering te zijn.'

Xandra, Eindhoven

'Wij (moeder met drie kinderen van 20, 18 en 15 jaar) zijn net terug van een 3-daagse cursus jachtzeilen. Ons doel was om ervaring en zelfvertrouwen op te doen in een (groter) kajuitjacht voordat we volgend jaar flottielje gaan varen. We konden allemaal al goed zeilen in open bootjes en daar werd perfect rekening mee gehouden door Renato, onze skipper. We hebben relatief veel geoefend met manoeuvreren op de motor in de havens en zeilend wat minder mijlen gemaakt. Het was echt ons feestje. Wij kozen waar we naar toe wilden, wat we wilden oefenen, dat we aan boord wilden koken en we kregen ''s avonds nog theorieles over navigeren en manoeuvreren toen we daar om vroegen. Renato is er heel goed in om per persoon de oefeningen te starten vanuit waar diegene goed in is. Super motiverend. Hij ziet en benoemt alles en blijft super rustig als iets niet helemaal gaat zoals de bedoeling was. Hoewel er, mede door de pittige wind, nog een aantal dingen zijn om aan te werken voor we allemaal CWO2 hebben gehaald, hebben we ons doel bereikt. Het (zelf)vertrouwen is er! Tussen nu en volgend jaar zomer nog een dagje extra oefenen met ankeren, manoeuvreren en MOB (Willem!!) en dan zijn we klaar voor die flottielje. En ook daarover hebben we tijdens deze 3-daagse een goed advies gehad: dat we als fanatieke zeilers misschien meer op ons plek zijn als we naar de Oostzee gaan, in plaats van naar de Middellandse Zee. Iets om nog even over na te denken.'

Floris, Den Haag

'Uitstekende ervaring door de familie 3 dagen (lang weekeind) cursus op kajuit zeilen te laten doen op het IJsselmeer. vakantie, leren, nederland verkennen en relaxen. Werkelijk uitstekend. Instructeur was zeer bekwaam, geduldig en proactief en heeft ons veel zeer nuttige handigheden en veiligheids weetjes en praktijken bijgebracht. Ik heb jaren lang gezeild, zelf aangeleerd, en heb hier erg veel aan gehad. Iedereen in de familie kan nu veel meer en heeft meer vertrouwen gekregen in het zeilen maar ook in elkaar. '

Niels, Muscat, Oman

'Heerlijke drie dagen cursus met mijn zoons en vader als voorbereiding op een week flotielje zeilen en daarnaast de gelegenheid om de CWO vaardigheden op te doen. We hebben alle punten doorlopen die belangrijk zijn voor het flotielje zeilen, zodat ik vol vertrouwen onze vakantie in Griekenland tegemoet zie met mijn zoons als volwaardige crew. En natuurlijk ook mooi gezeild op het Ijmeer.'

Marlies, Amsterdam

'Zeilles met de hele familie bij Amorgos is leuk, gezellig en leerzaam. Wie met zn kinderen wil zeilen moet dit echt gaan doen.'

Jan, Noordwijk

'De wens was om mijn CWO 1 te halen, maar het belangrijkste dat mijn vrouw en kinderen die voor het eerste echt vaarden het naar hun zin hadden en ook niet iets leerde. Hier is heel goed rekening mee gehouden.
Toen we na dag drie weer in de auto stapten vroegen mijn kinderen: Wanneer gaan wij weer? En ik heb mijn CWO 1.
Dankzij een top instructeur! '

Ariane, Utrecht

'Met het hele gezin effectief voorbereid op onze flottielje vakantie komende zomer. Ook ervaring opgedaan met windkracht 8, zonder dat het (te) spannend werd. Alle deelnemers, van 6-51 jr hebben veel opgestoken én plezier gehad. Helemaal tevreden!'

anoniem

'Een zeer geslaagde zeiltraining. Wat we, mijn vrouw en ik, vooraf bedacht hadden te bereiken, is helemaal gelukt. Samen meer vaardigheid, meer plezier en een goede voorbereiding op onze buitenlandse zeiltrip.
Super bedankt instructeurs!'

anoniem

'Een zeilcursus voor volwassenen, samen met mijn vrouw en 2 zonen, dat leek me wel wat. Dus op goede vrijdag stapten we aan boord van de Pollux. Het weer was goed: de zon scheen en de lucht was blauw. De instructeur legde ons de bediening en alle ''lijnen'' uit. We hadden het naslagwerk wel gelezen, maar dat zei ons niet veel. Nu zagen we wat er met schoten en lijnen bedoeld wordt. Na de motor gestart te hebben en enkele oefeningen in de haven met succes te hebben doorstaan voeren we de haven uit. Buiten de haven liet de instructeur ons zien hoe de boot reageert op het stuurgedrag van de boot. '

Carel, Nieuwegein

'Vorige week heb ik met mijn twee dochters een driedaagse CWO 1 cursus gedaan. Het heeft aan al mijn verwachtingen voldaan (dan wel overtroffen).
Boot prima in orde, goede ontvangst, goed bereikbaar. En Henk was echt een prima trainer. Drie dagen volle inzet en de uitleg wáárom we dingen deden en zijn team feedback was prima (kan goed merken dat hij leraar is geweest).
Natuurlijk hadden we ook mazzel. 1e dag Bft 3, 2e dag Bft 4 en derde dag Bft 5 tot 6 :-) super.
'

Ron de Groot, Sittard

'Samen met gezin drie dagen drie dagen zeil ervaringen opgedaan en opgefrist. Omdat een laser en een valk geen motor hebben was het motormanouvreren met een zeiljacht uiterst zinvol. Wij zijn klaar voor het flottielje zeilen. Kroatië here we come.'

Sander, Den Haag

'Met het gezin hebben we een Zeilcursus Jachtzeilen CWO 1&2 gedaan. De kinderen 6,10 en 12 jaar hebben meegezeild en nieuwe dingen geleerd. Als ouders hebben we ook veel geleerd van de cursus. Tevens was de sfeer aan boord gezellig en we hebben in leuke havens gelegen. Aanrader, dank je wel Amorgos.'

Wouter, Westervoort

'Super leerzame en gezellige dagen. Zowel I & II is teveel voor 1 weekend wanneer je zonder ervaring start en de kinderen zijn mee, maar leert zeer veel en maakt een goede start met de zeilkennis en -ervaring. Zeker aan te raden!'

Sylvia ter Haar, Nuenen

'Ik had deze 3-daagse cursus geboekt voor mij en twee schoondochters als voorbereiding op onze zeilweek in Griekenland deze zomer met het hele gezin ( de mannen hebben deze cursus vorig jaar gedaan)waar we een kajuit catamaran hebben gehuurd.De cursus voldeed geheel aan onze verwachtingen!'

Karel Merks, Saint Gervais les Bains, Frankrijk

'Met het hele gezin, vader, moeder en vier kinderen (13-15-17 en 19 jaar)ter voorbereiding voor een weekje zeilen in Istrie een driedaagse familie CWO cursus gedaan. Ontvangst op de zeilschool is allerhartelijkst, daarna kennis genaakt met onze zeilinstructeur Jochem en zeilboot. Van begin tot eind een perfecte beleving, geholpen door drie dagen mooi zeilweer. Dankzij instructie op maat, waarbij de hele bemanning door Jochem uitgebreid gecoacht werd via Muiden naar Volendam en weer terug naar Muiderzand, gaan wij na deze drie dagen met een gezond zelfvertrouwen naar Kroatie. Doel bereikt! Met Jochem afgesproken om bij terugkeer weer snel samen te komen om de ervaring nog verder uit te bouwen. Absolute aanrader!'

Miranda, Nijmegen

'3 dagen met het gezin gezeild. Echt heel veel geleerd en veel plezier gehad. Weer en wind werkten ook nog mee, het was een groot succes.'

Anita,

'CWO 1, de 3-daagse cursus met ons gezin. We hebben heerlijke dagen gehad. Veel geleerd; communicatie, samenwerking en het zeilen, in een ontspannen sfeer. Instructeurs waren zeer relaxed en ervaren. Op naar CWO 2.'

anoniem

'De instructeur was heel ontspannen, waardoor wij (en onze jonge kinderen) het ook waren. Hij had onze eerste dag (met windkracht 6) mooi opgebouwd, waardoor het groot succes werd.

Achteraf hadden we vaak pas door dat er een hoop geregeld is, waar we zelf (als echte landrotten) nog niet aan gedacht hadden (zoals reserveren voor de overnachting en wat je zoal nodig hebt aan boord).

Deze aanpak en organisatie zorgt ervoor dat je echt kunt genieten van de cursus.'

Wouter, Westervoort

'Wij hebben met ons gezin met 2 kids van 5 en 8 deze cursus geboekt. Vooraf hebben we besproken met Amorgos om het vooral een leerzame zeil - ervaring te laten zijn en vanuit dat weekend het vervolg van onze zeil avonturen te plannen. Met de kinderen van deze leeftijd aan boord is het moeilijk het hele CWO 1 en 2 programma te voltooien dus daar zijn we bewust niet voor gegaan. Desondanks hebben we op drie onderdelen na het CWO 1 af kunnen ronden! Het vervolg wordt een drie daagse met zijn tweeën en daarna door naar een week Flottielje in Kroatie. Dit weekend was mede dankzij professioneel en vriendelijke instructeur Lianne, het mooie zeil-weer en de gezellige avonden in de havens met afstand een van de leukste vakantie-ervaringen. '

Eric van Ierland, Tilburg

'Fantastisch om als gezin met Niko van Schaik op de Mean Above Sea Level een 4 daagse tour te maken op het Marker en IJsselmeer en ook nog heel veel te leren. Amorgos mag hem met zijn boot vaker inhuren. Een absolute aanrader'

Freek Veenendaal, Arnhem

'Net als de zeilweek in Kroatie weer een top-schipper tijdens de CWO-cursus 3-daagse. Kennis van zaken, plezierige en duidelijke instructie, veel meteen zelf mogen doen. Heel veel (bij-)geleerd, m.n. op gebied motormanoevreren. Uiteraard ook heerlijk gezeild ;-) Amorgos is een heel prettige club met fijne en vooral ook vaardige mensen!'

Arno Wendrich, Nuenen

'We hebben een fantastisch zeilweekend gehad.Ook voor Iris was dit de eerste keer, maar ging echt super. Veel geleerd en al met al echt top. Voor herhaling vatbaar.

Tot snel,

groet,

Fam. Wendrich'

anoniem

'Wij hebben een geweldige driedaagse cursus gehad waar we veel van hebben geleerd. Daardoor hebben we nu ook voldoende vertrouwen dat het flottielje zeilen helemaal goed zal gaan.'

Sandra Maas, Heemstede

'Zeker aan te raden voor gezinnen. Als team ga je aan de slag om veilig en zeker te leren zeilen en manoeuvreren. Het is hard werken maar voelt als een heerlijke 3-daagse vakantie. Het enthousiasme van de instructeurs werkt aanstekelijk. Hun expertise weten ze op een hele ontspannen manier over te dragen. Het was heerlijk! Dank Amorgos.'

Arjan Koppert, Hasselt

'We hebben 3 fantastische dagen beleefd op het Ijsselmeer tijdens een familie-cursus, ondanks het vroege voorjaar (7-9/4) mooi weer en goede wind voor beginners. Leuke idyllische haventjes in Muiden en Durgerdam. Sympathieke, geduldige en enthousiaste instructeur Wim.

Kortom dit is zeker voor herhaling vatbaar!'

Nico Schaefers, Amersfoort

'Met een gezin (2 jongens van 14) groepscursus gedaan. Heel veel geleerd als beginnende zeiler. Ook ging de begeleiding professioneel om met de kinderen en gaf ze verantwoordelijke taken.
Pluim voor Amorgos en Anneloes.'

Mariëlle Leermakers, Boxtel

'Zonder enige kennis van het zeilen ben ik (samen met mijn twee zoons 18 en 21) begonnen aan deze cursus, het boek aangeschaft en daar niet veel verder dan hoofdstuk 1 gekomen vanwege de onbegrijpelijke termen. Bij het zien van de prachtige boot was ik op slag ''overstag'' (inmiddels weet ik dus wat dat is). De moeilijke termen kregen betekenis en ik leerde spelen met de wind en de theorie over het zeilen toepassen. Het geweldige gevoel als je aan het stuurwiel staat en ongelooflijk schuin over de grote golven scheert en dan ook nog eens overstag gaat. Dit is in mijn geheugen gegrift. Daarnaast heeft onze instructeur, ons de gelegenheid gegeven alles te ervaren en fouten te maken om zo optimaal te kunnen leren. Ze gaf duidelijke opdrachten en binnen no time waren we een team. Ze voelde feilloos aan dat de jongens wel een uitdaging wilde en er werd een wedstrijdje ingebouwd. Wat zij natuurlijk wonnen. Deze vakantie was een top ervaring en is absoluut voor herhaling vatbaar.'

Fam Wijnheijmer, Enschede

'We hebben een driedaagse CWO gedaan om ons voor te bereiden op een zeilvakantie in Griekenland. Onze ervaring ging 20 jaar terug en was vooral de 16m2! Met deze cursus waren we voldoende vertrouwd om met onze kinderen in een flottielje mee te varen op een 30 voets jacht bij Lefkas. Jochem was top: gezellig en vakbekwaam.'

Hein, Oostzaan

'Onze reis, vader met drie kinderen in de internet leeftijd, is een geweldige belevenis geweest. We hebben leren zeilen op een groot jacht, overnacht in Oud-hollandse haventjes en daarnaast ook nog lekker gezwommen en gevist. Dat alles in gemoedelijke sfeer waarbij iedereen zich veilig en op zijn gemak voelde. Voor herhaling vatbaar en zeker aan te raden als je eens een avontuur met je gezin wilt beleven.'

Rob Freeling, Delft

'Met ons gezin zijn we 4 dagen op Marker- en IJsselmeer bezig geweest met zeilen, zodat we als gezin beter geworden zijn. Ons doel was daarom niet zozeer het halen van CWO diploma''s als wel het beter leren samenwerken op een zeilboot. En dat is gelukt. Een aanrader!'

Gertjan en gezin, Voorburg

'Leerzaam en leuk 3 dagen met ons gezin weggeweest. Voorpret en voorbereiding voor op de Middellandse zee.'

Marieke Douma, Vroomshoop

'De zeilcursus met ons gezin was heel leerzaam en leuk. Ook onze dochter van 8 heeft de 3 dagen als avontuur beleeft. Ongelofelijk wat je in 3 dagen kunt leren. Nu durven we vertrouwd zelf een zeilboot te huren.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod