zeilvakantie-nederland-wadden-01.jpg

Zeilen zonder zorgen

De zeilclub begon een aantal jaar geleden als een groepje van enthousiaste zeilers die graag vaker samen willen zeilen. Dat is nog steeds de belangrijkste activiteit.

Wekelijks komt de zeilclub samen in Marina Muiderzand. Daar organiseren we toertochten, instructies, korte clinics of een wedstrijdje. Wij regelen de boten, schippers en zo nodig een zeilpak en reddingsvest.

Een avondje Zeilclub betekent enthousiast en soms ook fanatiek zeilen. Het betekent veel gezelligheid, ontspanning, leren en lol. De ene keer gaan we aan de bak met zeil- of motormanoeuvres. De andere keer waaien we gewoon lekker uit.

De zeilclub gaat verder

Inmiddels hebben we met de zeilclub meer activiteiten georganiseerd. Winterzeilen, Barre tocht, Nachtclub zeilen. Allemaal binnen hetzelfde concept: samen zeilen, dichtbij huis en zonder veel poespas er omheen. Gewoon het water op en kijken waar de wind ons brengt.

Wanneer zeilt de zeilclub?

Op zondag- en/of maandagavond in het seizoen. Het seizoen voor de zeilclub bestaat uit drie blokken. Ieder blok bestaat uit 10 avonden. Een lidmaatschap is geldig voor één van die blokken.

Het eerste blok loopt van april tot en met begin juni. Het tweede blok van juni tot half augustus. En het derde blok start half augustus en eindigt eind oktober.

Een lente periode, een blok met lange zomeravonden en een blok wat we zelf de nachtclub zijn gaan noemen: september - oktober. Je kunt dus kiezen uit de seizoen aftrap, de zwoele zomeravonden of je zeilt langzaam maar zeker het donker in oktober tegemoet.

Winterzeilen

Winterzeilen betekent blijven zeilen! Genieten van het uitzicht en het water. Frisse wind door de haren. Op een zeiljacht hoog aan de wind door de golven heen prikken. Dat doe je met de strippenkaart Winterzeilen. Het kan gewoon ;-).

Minimaal drie zondagen naar keuze een stukje toeren met de gezelligheid aan boord. Dus in plaats van Netflix, voetbal, de kerk of een boswandeling, heb je in de winter een nieuwe optie: zondags' zeilen met een zonnetje op het IJmeer.

Winterzeilen betekent enthousiast en soms ook fanatiek zeilen, maar bovenal gezelligheid, ontspanning, leren en lol. We varen op 3 tot 5 zeiljachten variërend van 30 tot 38 voet met ieder zijn eigen kenmerken.
Bekijk ons totale aanbod