zeilcursus-nederland-101.jpg

Jij bepaalt wat je wilt leren in één dag

Oefenen, bijsturen, oefenen, bijsturen en nog een keer oefenen tot dat je het onder de knie hebt. Soms helpt extra. Zeker wanneer het gaat over aanleggen en wegvaren of sluizen en boxen, kan een cursus op maat je over de "drempel" heen helpen.

Daarbij bepaal jij wat je wilt leren. Je komt met z'n twee en samen met een instructeur ontdek je welke vaardigheden en inzichten nodig zijn of welke belemmeringen weg genomen moeten worden. Of je 'maat' komt om je te ondersteunen of om te leren, bepaal je zelf. Maar voor het leren en varen is een tweede deelnemer wel handig.
...

Speciale prijzen

De special interest bieden we regelmatig op maandagen tegen een speciale prijs met fikse korting. De normale prijs voor een dag training door de week is € 495, in vakanties is dit € 545.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is een vaste prijs en inclusief:
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [801] => Array
            (
              [pakket_id] => 801
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [1349] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 1349
                      [element_container] => Array
                        (
                          [1984] => Array
                            (
                              [element_id] => 1984
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [23800] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 23800
                                      [titel_content] => Special interest: Training op maat
                                      [omschrijving_content] => Special interest of maatwerk trainingen zijn op maandag en vrijdag mogelijk, mits één van de zeiljachten beschikbaar is. Daarbij bepaal je zelf met wie je komt. Om de doelstelling waar te kunnen maken trainen we met maximaal twee personen: dan heb je voldoende "handjes" en alle aandacht voor jouw vaardigheden. Wat je niveau is maakt in dit geval niet uit, het is immers maatwerk wat we leveren. Laat bij je boeking wel even weten waar je je op wilt richten.

Tip:

Heb je een cursus CWO 1&2 gedaan dan is deze cursus dé aanvulling om net dat beetje extra vertrouwen op te bouwen om zelfstandig te gaan zeilen. Vaak zijn de andere deelnemers in een CWO 1&2 cursus ook geïnteresseerd om samen met jou zo'n training te boeken.

Bijvoorbeeld: motormanoeuvreren

Ook al heet het zeilen, een belangrijk onderdeel van kajuitzeilen is manoeuvreren op de motor. Maar wat vaak zien we juist op dat onderdeel stress! Zelfs ervaren zeilers kunnen bij een verkeerde wind flinke moeite hebben met een box, steiger of sluisbak... Logisch dus, dat maatwerk trainingen vaak beginnen met een vraag over motormanoevreren. In Marina Muiderzand hebben we heel veel leuke uitdagingen voor alle windrichtingen: meldsteigers, doodlopende "straatjes", lange steigers, tank steigers, grote en kleine boxen. Hierdoor kunnen we elke situatie nabootsen om op ieder niveau te oefenen in aanvaren, wegvaren, keren en draaien, achteruit of vooruit, stilliggen, wieleffect, slim gebruik van lijnen, etc..

Gennakeren, MOB of afronden diploma's

Behalve motormanoeuvreren kun je ook denken aan een training gennaker zeilen, een dag de Man-Over-Boord manoeuvre centraal of oefenen in het aanleggen op zeil. Een dag maatwerk training kan ook datgene zijn wat je nodig hebt om de resterende puntjes van je vorderingenstaat af te ronden. Stuur ons een copy van je vorderingenstaat en we bekijken of afronding in één dag haalbaar is. Zo kom je snel in het bezit van je CWO Kajuitjachtzeilen 1 of 2 diploma. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [23801] => Array ( [content_id] => 23801 [titel_content] => Speciale prijzen [omschrijving_content] => De special interest bieden we regelmatig op maandagen tegen een speciale prijs met fikse korting. De normale prijs voor een dag training door de week is € 495, in vakanties is dit € 545. [sorteervolgorde_content] => [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) [23804] => Array ( [content_id] => 23804 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De prijs van de cursus is een vaste prijs en inclusief: - brandstof, - zeilkleding, - reserveringskosten, - ervaren instructeur. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [26500] => Array ( [content_id] => 26500 [titel_content] => Maatregelen en tips coronavirus [omschrijving_content] => We zijn superblij dat we weer cursussen mogen geven. Je zult begrijpen dat de cursussen niet direct weer gaan zoals voor de corona pandemie. Op dit moment communiceren we de actuele aanpassingen en maatregelen voor je cursus of vakantie op deze plaats of via e-mail. De aanpassingen kunnen van week tot week veranderen.

Aanpassingen tijdens de cursus Special Interest

Tijdens de cursus hebben we een aantal spelregels, waarmee we de dag aanpassen aan de actuele maatregelen. Omdat de aanpassingen veranderen per week geven we je een beeld met een aantal voorbeelden uit 2020 en 2021: - Ontvangst in de buitenlucht. - Zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de haven komen. - Extra aandacht voor de hygiëne aan boord. - Ook aan boord zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden* - Mondkapje in de kajuit wanneer je daar met anderen bent. * Er zullen aan boord situaties kunnen voorkomen, waarbij we de 1,5 meter even niet kunnen aanhouden. Instructeurs zijn getraind om dit zoveel mogelijk te vermijden en zullen nu minder of anders ingrijpen. Maar het is van belang voor ieders veiligheid dat ze ingrijpen als dat nodig is! Neem hierin ook eigen verantwoordelijkheid waar mogelijk. Afstand houden doen we samen.

Andere adviezen:

- Verblijf zo veel mogelijk in de buitenlucht, zoals bij een zeilvakantie hoort ;-). Dus: aan dek, op het terras of in het water. - Zorg voor goede ventilatie van de binnenruimte aan boord: ramen, luiken en deuren open. - Neem handzeep mee voor onderweg.

De gezondheidscheck

De veiligheid van deelnemers en instructeurs staat voorop. Daarom vragen we iedereen voorafgaand aan een cursus de gezondheidscheck te doen door de onderstaande vragen te beantwoorden. Indien je één van de vragen met ja beantwoordt, annuleer dan je cursus of vakantie en blijf thuis. 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling geen reuk of smaak? 2. Heb je op dit moment corona? 3. Ben je in quarantaine volgens de regels van de GGD?

En ook...

We vragen je de algemene richtlijnen van de overheid te volgen. Dus: - Was regelmatig je handen. - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. - Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg. - Blijf thuis bij klachten, doe een (zelf)test en annuleer je cursus of vakantie. - Ventileer binnenruimtes en zorg voor frisse lucht. - Haal je vaccinatie, booster- of herhaalprik. [sorteervolgorde_content] => 100 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2422] => Array ( [subpakket_id] => 2422 [element_container] => Array ( [3465] => Array ( [element_id] => 3465 [content_container] => Array ( [24931] => Array ( [content_id] => 24931 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Wat anderen vinden?

Special Interest Training

9.0 gemiddelde uit 60 beoordelingen

alfred, den haag

'Ter voorbereiding van onze zeilvakantie deden we een opfriscursus (deels was dit i.v.m. weggezakte kennis en kunde, deels waren zaken nog onbekend). Hoewel de weergoden niet geheel meewerkte was de cursus perfect op ons afgestemd na het eerste overleg voor we van start gingen. Zaken zoals afmeren, voor anker gaan buiten en in de haven (box) leek een hele uitdaging. Ook al was de het maar 1 dag, we voelen ons nu zelfverzekerder om op de zeilen te hijsen in Griekenland!
Bedankt Jaap!'

Rian Beving, Deventer

'Vaardigheden die waren weggezakt heb ik kunnen ophalen en weer nieuwe dingen geleerd. Jaap is voor mij een uitstekende instructeur: helder en duidelijk in zijn uitleg en lekker relaxed. Een heerlijke dag beleefd.Dankjewel!'

Sander, Amsterdam

'Het kon niet mooier...'

Marco, Amsterdam

'Was super en Peter bedankt !'

Hans, Elst (Ut)

'We hadden een geweldige dag waarin we veel hebben geleerd en genoten. Jasper is een zeer goede instructeur die zijn rust uitstraalt naar de bemanning. Een uitgekiende balans tussen theorie en praktijk maakte het een zeer leerzame dag.'

Marieke, Woerden

'Geweldige dag gehad, veel geleerd, gezellige sfeer! Bedankt.'

Tanja, Hoogmade

'super dag gehad met het gezin, goed om samen te leren werken en precies geleerd wat wij graag wilden die dag!'

Janet,

'Een hele leerzame dag. De instructeur heeft ons geleerd hoe om te gaan met een zeiljacht in de haven. Aanleggen van de boot in verschillende situaties en omstandigheden door te ervaren en te laten zien wat er met de boot gebeurd. '

Hans Flipse, Naarden

'Op een regenachtige en winderige dag werden wij door onze jonge enthousiaste zeilinstructeur Marrit verwelkomt met koffie en thee. Wij zijn 5 mannen in de leeftijd van 25 - 61 jaar.
Marrit heeft met ons eerst op kantoor en later in de kajuit uitvoerig de mogelijkheden van deze dag doorgenomen en onze behoeftes gepeild.
Eerst kregen wij een volledige uitleg over het schip, binnen en buiten.
Toen zijn we op de motor in het havenkommetje gaan varen. Veel wind, maar iedereen heeft gestuurd, vooruit en achteruit gevaren.
Na de lunch uitleg gekregen over het zeilen en daarna veel motormanoeuvres uitgevoerd. Zoals achteruit aanleggen aan hogerwal en achteruit aanleggen in een box. Iedereen heeft goed kunnen oefenen en we zijn mede door goede communicatie onderling maar ook met Marrit, nu zeker in staat om zelfstandig te gaan Flottielje zeilen.'

anoniem

'Ondanks de harde wind (7tot 8)toch het water op geweest. Wel met 2 riffen in het zeil.
Als het manoeuvreren op de motor met deze wind gaat. Wordt het met de vakantie zeker geen probleem.
De instructeur gaf ons de gelegenheid tot het maken van fouten. En gaf ook aan hoe deze weer op te lossen
'

Rob ter Haar, Utrecht

'''s Morgens 10 uur present samen met H en tot verrassing ontvangen door Jaap! Lang niet gezien. Op naar de Sail Emotion (bekend schip, handig). Aan boord eerst enige theorie, maar kort en genoeg en dan het water op; nou ja, de haven kom je niet uit, want moteren buiten de haven vergt niet zo veel. Zeer, zeer veel geoefend; hoge wal, lage wal met veel wind, box varen, straatje keren, ankeren etc. Maar ook en vooral lijn- en motorbeheersing, zaken die je keihard nodig hebt als je met z''n tweeën aan boord bent en waar je niet goed aan toe komt als je meestal, zo als ik, op de maandagavondclub met een bemanning van 4 of 5 aan boord bent (wel hééél gezellig en leuk).
Wonderlijk hoe leuk hard werken kan zijn en hoe snel de tijd dan gaat!
Prachtige, leuke en nuttige dag gehad!'

Suzan en Charlotte, Gouda

'Oefenen in de kleine ruimte, superveel geleerd in een ontspannen sfeer, zeker voor herhaling vatbaar! Hierdoor neemt de zekerheid en het vertrouwen toe om zelf eens een keer te gaan varen.'

Paul Cremers, Den Haag

'Eerste ervaring met Amorgos is prima bevallen. Duidelijke en volledige communicatie, prima instructrice, fijne zeildag gehad. Voor herhaling vatbaar.'

Andrea Smits, Utrecht

'Gisteren een lesdag special interest voor mij en mijn vriend genomen. Dagje privéles waarin je zelf aangeeft waar je verder in wilt komen en wat je die dag wilt leren en oefenen was helemaal top. De investering waard om dit samen te doen. Stimulans om samen nu een boot te huren en meer plezier te hebben straks in flottielje in Kroatië.'

lenders, heerlen

'Bedankt! Super'

Guy, Nijmegen

'Een extra lesdag geboekt want ik wilde het manouvreren in de haven weer oefenen en leren zeilen met de gennaker. De lesdag heeft mijn verwachtingen geheel waargemaakt want met vertrouwen zie ik deze zomer het moment tegemoet, dat ik dit bijzondere zeil zelfstandig ga gebruiken.'

Wim, Amsterdam

'Je kan alle certificaten en vaarbewijzen in de kast hebben liggen, verschillende vaarboeken bestuderen, maar daar ga je niet beter (en veiliger) van varen. Door een paar dagen met een bekwaam en kritisch instructeur het water op te gaan kom je erachter wat er nog voor verbeterpunten zijn om met veel (vaar-)plezier en rust aan boord ''je'' schip de baas te zijn! Ieder seizoen is dit een prachtige kickoff!'

Els van den Berg, Beek Montferland

'Dit is een Gouden Tip om je focus te pakken voor
die '' dingetjes '' waar je nét nog meer wilt oefenen.
Een boost voor je zelfvertrouwen en het gevoel voor het schip.'

nienke , Bussum

'Heel veel geleerd van jaap tijdens de special interest dag. Onze focus zat vooral op het motormanoeuvreren en daar heeft hij ons echt goed bij geholpen. Zou het zeker aanraden voor mensen die nog niet zo bedreven zijn en graag zelfstandig op jachten willen gaan varen... bedankt!! '

Joost, Leusden

'ik had zelf de CWO2 training gedaan, maar wilde motor manoeuvreren nog wat bijspijkeren. We hebben als gezin daarom een special interesttraining gedaan. Ik haalde mijn CWO2 en mijn gezinsleden kregen meteen heel veel goede tips, waardoor wij ons als team meer met de boot vertrouwd voelen. Prima dag leuk en nuttig. '

Frank, Andijk

'Goede aangepaste cursus dag, weer veel geleerd gezellige dag mooi weer en afgesloten met een CWO 2 diploma!

'

Corina Hardeveld, Delft

'Samen met mijn dochter de beginselen van het zeilen ervaren. Duidelijke uitleg om de instructies op te volgen.
Kortom een intensieve, leerzame en gezellige dag met onze instructeur Jaap.
Aan te raden!'

Vincent, Barendrecht

'Ik heb samen met mijn kinderen (11 en 14 jr) en vrouw gekozen voor de special interest om meerdere reden. De hoofdreden was; de boot beter onder controle te krijgen ( comfortabel zeilen) bij hardere wind dmv het trimmen van de zeilen. De cursusdag heeft aan (meer dan ) al onze verwachtingen voldaan. We hebben veel geleerd en daarnaast stond onze instructeur ( Daan) open voor al onze vragen. Al met al hebben wij als gezin een topdag gehad!'

Gerrit Evink, Oosterwolde (Gld)

'Echt mooie dag gehad, voor ons voor de eerste keer, weer was goed, sfeer perfect, hele gezin plezier gehad. '

Gijs Groener, enschede

'Super leuke leerzame en gezellige dag gehad met Olga. Onze kinderen en wij hebben veel geleerd en zijn erg nieuwsgierig naar de volgende zeilcursus. Wij komen zeker terug.
Ook perfect, lastminute, geregeld door Rens!'

Martina , Amsterdam

'Uitstekende cursus! Helemaal op maat
Wij hebben precies geoefend waar wij behoefte aan hadden, veel manoevreren in de haven, MOB, ankeren, mooring gebruik, bijliggen
Echt een aanrader voordat je een jacht inhet buitenland gaat huren'

Anton de Jong, Pijnacker

'De training op maat was prima, we konden precies aangeven wat we wilden trainen en dat kwam er ook uit. De sfeer aan boord was relaxt, en er is veel geleerd en gedaan. De achtergrond is goed toegelicht en de oefeningen waren speels. Hierdoor weer een stap vooruit gemaakt.'

Manon, Utrecht

'Al een jaar ligt ons zeilboot(je) weinig gebruikt in de haven. In- en uit de box varen en manouvreren in de haven was voor ons niet weggelegd. Na deze cursus van 1 dag hebben we er vertrouwen in gekregen: Kan niet wachten om erop uit te gaan met onze zeilboot en zorgeloos weer terug in de havenbox te varen!'

Erik Vrolijk, Delft

'DE cursus dag verliep precies zoals we hadden aan gemeld,(gewoon geluk) veel wind (6 Bf of iets meer) en dat hadden we. Om goed te extra te leren aan/afmeren/ box en natuurlijk te zeilen alle zeilen te durven te hijsen.
Alles ging zoals het had moeten gaan. goede uitleg gekregen al zijn het kleine dingen maar zeer handig.
Onze instructrice Celine, top was een erg leuke en leerzame dag, nogmaals dank daarvoor!'

jose, witteveen

'mooi opgelost. bedankt en thomas is een topper!!!
relaxed en met passie en met kennis van zaken.'

anoniem

'Goede instructie dag ervaren. Alleen jammer dat vooraf door planning op basis van vorderingstaten van 2 eerdere 3-daagse cursussen ingeschat werd dat afronding in 1 dag te doen was terwijl op instructiedag bleek dat Instructeur er echter al bij aanvang geheel anders over dacht en meende dat het niet te doen zou zijn.'

Caroline Strumphler, Amsterdam

'Ik had aanvankelijk bij enjoy sailing voor MINDER! geld 2 dagen prive cursus geboekt.
Heb toch voor jullie gekozen omdat ik de manier waarop er bij jullie les wordt gegeven erg goed vind.
Die systematiek en structuur geeft de cursist veel houvast.
Dus wel duur maar je krijgt er ook echt wat voor terug .'

Rene, Bernheze

'Ik heb een opfris cursus gedaan van 1 dag ter voorbereiding op mijn vakantie. Ideaal om dat op deze manier te doen. De hele dag wordt afgestemd op jouw behoefte.'

Harcko Pama, Haarlem

'Na de positieve driedaagse cursus CWO kajuit zeilen 1&2 was de special interest cursus van één dag de meest passende manier om de laatste punten voor mij CWO 2 diploma te oefenen en te behalen. Ik ben erg positief over de wijze van instructie. Zeer bekwame instructeurs, goede onderlinge sfeer en uitdagende activiteiten/oefeningen. Ik zou iedereen een zeilcursus van Amorgos aanraden ongeacht je niveau. Je stapt stukken wijzer en enthousiast van de boot af na zo''n cursus. Veel zeilplezier!!'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod