zeiltochten-ervaringstochten-00.jpeg

Veel zeilen, flinke afstanden

Mijlenmakers zijn tochten op volle zee. Soms met afstanden van 24 uur of langer waarbij we varen in een wachtsysteem. Maar het vaste land blijft eigenlijk altijd in zicht. Uitdagend, maar in tegenstelling tot een 'oversteek' liggen we (bijna) dagelijks in een haven aan de vaste wal of voor anker in een baai.

De mijlenmakers zijn tochten van A naar B voor zeilers met wat ervaring. Deels op oceanen, soms door weer en wind en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes. Toegankelijker en misschien ook minder spannend dan een echte oversteek.

Spreekt dit je aan?


Van 27 juli 2024 tot en met eind juni 2025 zeilen we in verschillende etappes rond de Atlantische Oceaan. Daar zitten een aantal mijlenmakers tussen. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder.

Almere - Southampton: zeilen via het Kanaal naar Zuidwest Engeland.
Vigo - Lissabon: vanuit de Spaanse Rias over de Oceaan naar Lissabon.
Martinique - Sint Maarten: een mijlenmaker Caribbean style!

Nog een mijlenmaker:
Griekenland Cycladen: meer island-hoppen, met gegarandeerd een flinke hoeveelheid mijlen.

Zwerftochten, Actief meezeilen en Zeilcursussen

Op deze tochten kan je mee als beginner of gevorderde. Individueel of als groep. Meestal met dezelfde start- en aankomsthaven. Met keuze uit prachtige vaargebieden verspreid rond de Atlantische Oceaan.

✔ Meezeilen naar de Spaanse Ria's. Door de 'fjorden' van Noordwest Spanje. Kleine eilandjes met een hoog Caraïbisch gehalte.
✔ Zeilcursussen op Tenerife. Een week genieten van aangename temperaturen en een verkoelende oceaan wind.
✔ Winterseizoen vol zeilvakanties in de Caribbean. Zeilvakanties in de meest ideale omstandigheden: zon èn wind!


Oversteek Tochten

Het maken van een echte Oceaan Oversteek is een onvergetelijke ervaring. Een aantal dagen en nachten zeilen ver van de bewoonde wereld. De kers op de taart. Het neusje van de zalm...

Nog meer dan onze andere cursussen en vakanties is dit zeilen, zeilen èn alles 'rond het zeilen'. Het weer en de voorspellingen. Het schip in goede conditie houden. Navigatie en veiligheid. Leven aan boord. Eten, drinken en slapen.

Het is een teamprestatie. Samen zeilen, samen genieten en samen werken. Het delen van hoogte- en dieptepunten. En uiteindelijk de euforie wanneer - na vele mijlen varen - onze bestemming uit de zee opdoemt...

Azoren - Almere. 22 dagen.
Southampton - Vigo. 15 dagen.
Lissabon - Tenerife. 15 dagen.
Tenerife - Martinique. 32 dagen. .
Sint Maarten - Azoren. 32 dagen.
Bekijk ons totale aanbod