zeilvakantie-portugal-vigo-03.jpg

Avontuurlijk Zeilen - Zeilen op de Atlantische Oceaan

Mijlenmakers zijn tochten voor iedereen die van intensief zeilen houdt. We varen deels op volle zee, soms door weer en wind en altijd op zoek naar bijzonder mooie stekjes. Daarbij ligt de bestemming vast maar de route daar naar toe kan op diverse manieren.

We varen geen 'rondje', maar van A naar B. Daarbij bepalen eb en vloed regelmatig onze plannen. Bij stroom tegen, kun je soms beter wachten. En sommige havens zijn bij eb niet eens bereikbaar! De sterke getijde stromen en langere afstanden maken dat juist deze tochten fantastisch zijn voor zeilers die van een beetje uitdaging houden ;-).

Nog meer dan onze andere cursussen en vakanties is dit zeilen, zeilen èn alles 'rond het zeilen'. Het weer en de voorspellingen. Het schip in goede conditie houden. Navigatie en veiligheid. Leven aan boord. Eten, drinken en slapen.

Eén ding is zeker: je gaat veel zeilen! Een vakantie waarin iedere dag een avontuur is. Een aantal dagen en een enkele nacht zeilen op zoek naar een nieuwe horizon. Uitdagende omstandigheden in een geweldig mooi gebied. Voor de gevorderde zeiler die zijn ervaring flink wil uitbreiden. Ervaring, beleving en genieten zijn gegarandeerd!

Noordwest Spanje

Het mooie aan deze mijlenmaker is de Oceaan... De afstanden vallen wel mee, maar de deining op de Oceaan is geweldig ;-). Een nacht doorvaren is op deze mijlenmaker niet per se noodzakelijk. Tenzij we in Galicië blijven hangen...

Want deze kust is onder zeilers namelijk beroemd om zijn Ria's. Diepe inhammen in de kronkelende en bergachtige kust van Galicië. Eigenlijk soort van Spaanse fjorden met Caraïbische stranden... Hoe klinkt dat? Super toch? Daar kun je wel een tijdje blijven.

Vlak voor onze Ria de Vigo ligt een populair vakantie eiland Cíes. Een perfecte bestemming om nog even te genieten van de Spaanse deugden. Cíes bestaat uit het drie eilanden, waarvan de twee noordelijke eilandjes aan elkaar vastzitten met een beroemd strand. Hier kunnen we samen onze route doornemen en de vooruitzichten en voorspelingen bekijken. Die hier overigens meestal prima zijn...

De Nortada

Aan de westkust van het Iberische schiereiland is het lekker warm en overdag staat er een constante windrichting. De Nortada, ofwel 'Portugese Noord' brengt aangename verkoeling op het water. Boven het land ligt meestal een lagedrukgebied. En omdat de wind daar links omheen draait zeilen wij met ruime wind richting Lissabon.

In het algemeen komt de Nortade vanaf 12 uur opzetten. In de middag neemt de wind flink toe tot aan zonsondergang. Dat komt door de opwarming van het vaste land. Voor ons betekent dit spectaculair zeezeilen met een geweldige snelheid!

Naar het zuiden wordt het steeds warmer. De Portugese kust verandert geleidelijk van groene bergen naar zandstenen kliffen en stranden met hoge duinen.

Portugese havens

De Portugezen zijn rustige mensen (zeker vergeleken met de Spanjaarden) en hun taal is één van de mooiste van de wereld. Veel huizen en straten in de vissershavens zijn kleurrijk versierd.
Zeker in de haven van Porto is het rijke Portugese verleden te bewonderen. De monumentale gebouwen zijn gedeeltelijk in verval en eigenlijk geeft juist dat de unieke sfeer in deze stad nog meer charme.

Vanuit Porto zeilen we naar Aveiro, het Venetië van Portugal met een mooie binnenstad, kanaaltjes en zelfs Gondola’s. Nog verder naar het zuiden vind je de authentieke Portugese havens Figueira da Foz, Peniche, Nazaré en vlak voor Lissabon, Cascais.

Cascais is de badplaats van Lissabon. Het heeft een mooi strand en ‘s avonds kun je een zonsondergang-wandeling maken. Boven op de kliffen genieten van een drankje met een prachtig uitzicht op de grillige rotsen en het klotsende water.

Lissabon

Het laatste stukje van deze relaxed oceaan tocht is een belevenis op zich. Zeilend over de rivier de Taag naderen we Lissabon. We varen langs 'Torre de Belem', het 16e eeuwse fort dat de ingang van de rivier bewaakt.

Aan de voet van de stad ligt de jachthaven Doca de Alcantara. Midden in het centrum. Neem de (nostalgische) tram 28 om de historische wijken Alfama, Baixa of Sao Bento te zien. We kunnen onze zeiltocht afsluiten in een geweldig lekker Fado restaurant of met een gezellige avond in het nachtleven van deze bruisende stad.
...

Prijs en data

Update september 2023: lastminute 2 plekken beschikbaar


Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Vigo en Lissabon,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [2434] => Array
            (
              [pakket_id] => 2434
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [3077] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 3077
                      [element_container] => Array
                        (
                          [4178] => Array
                            (
                              [element_id] => 4178
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [33318] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 33318
                                      [titel_content] => Mijlenmaker Vigo - Lissabon
                                      [omschrijving_content] => 

Voor wie?

Eén ding is zeker bij iedere ervaringstocht: je zult veel zeilen! We zijn dus ook langere dagen aan boord en we gaan er vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen. We zijn deels afhankelijk van het getijde, waardoor we misschien 's avonds in de schemer of zelfs 's nachts stukken zeilen. Op zee kan het altijd waaien, waardoor we op momenten de zeilen reven en aangelijnd op het dek werken. Daar komen de relatief lange afstanden en pittige inspanningen bij. Daarom is het voor deze tocht belangrijk dat je zeilervaring hebt en handig wanneer je zelfstandig kunt functioneren als roerganger. Wanneer je niet zeker weet of je daar al aan toe bent, maar het avontuur van een ervaringstocht ontzettend ziet zitten, raden we je één van de zwerftochten op de Kanaaleilanden, de Cycladen of in Noord-Spanje aan.

Wat we van je verwachten

- Je gaat mee als volwaardig bemanningslid, we verwachten een actieve bijdrage​. - Lichamelijk en geestelijk fit ook op open zee. - We gaan graag met je in gesprek voor een goed advies!

Verder

- Met wie: 6 deelnemers, 2 schippers. - Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [33319] => Array ( [content_id] => 33319 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De reissom is per persoon en inclusief: - zeilen op de Simaia, - overnachten aan boord van het zeiljacht, - begeleiding door ervaren Amorgos schippers, - gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33320] => Array ( [content_id] => 33320 [titel_content] => Exclusief [omschrijving_content] => Bij de prijs is niet inbegrepen: - boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50), - reis- en/of annuleringsverzekeringen, - vervoer van en naar Vigo en Lissabon, - bijdrage boordkas. Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [34249] => Array ( [content_id] => 34249 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => Update september 2023: lastminute 2 plekken beschikbaar Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2912] => Array ( [subpakket_id] => 2912 [element_container] => Array ( [1101] => Array ( [element_id] => 1101 [content_container] => Array ( [9482] => Array ( [content_id] => 9482 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering: - met hoge dekkingen; - verzekerd bij annulering en vertraging; - en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts. Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen. De premies zijn: Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) [2913] => Array ( [subpakket_id] => 2913 [element_container] => Array ( [1846] => Array ( [element_id] => 1846 [content_container] => Array ( [9483] => Array ( [content_id] => 9483 [titel_content] => Reisverzekering [omschrijving_content] => Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking. Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services: - Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval. - Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering. - Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten. - Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd. Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d. Pakket B: € 1,85 p.p.p.d. Pakket C: € 2,55 p.p.p.d. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs. Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )

Wat anderen vinden?

Mijlenmaker Vigo - Lissabon

keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod