zeilvakantie-kroatie-sukosan-55.jpg

Super omgeving om het zeilen te ontdekken

Kroatië is een top bestemming om te gaan zeilen. Het warme weer, het lekkere zonnetje, de vele eilanden en de ultieme vrijheid die je ervaart op het water. Eigenlijk is er geen betere plek om te leren zeilen op zee!

Tijdens deze zeilcursus leer je hoe je veilig en met plezier een zeiljacht op zee bestuurt. Je gaat zeilen, zwemmen en snorkelen in helder water en de hele dag actief buiten zijn. Je voelt de wind, de golven en de stralende zon. Het is ontspannen, veel gezelligheid aan boord en lekker eten.

We zeilen samen in een groep van 2 tot 4 zeiljachten met circa 12 tot 25 volwassenen. Allen komen voor de zon en het zeilen. Overdag ben je lekker actief bezig. Zeilmanoeuvres, navigeren, trimmen, veiligheid, tochtplanning.

Leren zeilen tussen honderden eilanden

Tussen de eilanden kunnen we relatief beschut oefenen en ankeren voor een lunch of een overnachting. En aan het einde van de middag bezoeken we sfeervolle mediterrane steden, hebben tijd voor een terrasje of een kleine excursie, er is goede wijn en lekker eten.

Kortom: een ideale omgeving voor een zeilvakantie incl. zeilcursus!
...

Data en prijzen

- Unieke ervaring. Dé combinatie van zeilvakantie en zeilcursus
- Nederlandse ervaren instructeurs
- Voor beginners en gevorderde zeilers
- Actieve vakantie met zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Ook bij deze vakantie:
» Nederlandse instructeurs en schippers
» Vertrek Garantie: er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen
» Kennis van zowel het zeilen als de eilanden en gebieden
» Ruim 25 jaar Plezier in Zeilen met eerlijke ANVR voorwaarden
» En leuke groepen met veel vrijheid

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.)
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer of vliegtickets,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer van het vliegveld Zadar naar jachthaven Sukosan met een taxi ca. € 30,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking


Uitgebreid (incl. medische kosten): € 1,91 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 2,71 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Cursus jachtzeilen CWO 1&2 met korting

Je kunt je zeilcursus in Griekenland, Kroatië of de Caribbean aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederland

...s erkend CWO certificaat.

Boek je dit in combinatie met een cursus in het buitenland, dan ontvang je € 75,00 korting.

Je CWO-cursus vindt in de regel plaats op de eerstvolgende dinsdag na terugkomst van je zeilcursus. Na drie dagen stap je van boord met een Jachtzeilen CWO diploma of CWO vorderingenstaat niveau 1 of 2 afhankelijk van je ervaring.

Je ontvangt voor je CWO-cursus een aparte factuur. Wil je op een ander moment je CWO cursus volgen, geef dat dan aan bij de opmerkingen.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, dat is voor meeste zeilcursussen niet nodig. De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden. Centraal staat 'Plezier in Zeilen' en dat kan op ieder niveau. Er zijn deelnemers:
- zonder enige zeilervaring
- met zeilervaring in open boten
- met ervaring als bemanningslid op kajuitjachten, en die deze ervaring willen uitbreiden
- die zelf een kajuitjacht willen huren of kopen, en hun ervaring willen uitbreiden
- die zelfstandig zeilen, en oefening willen in enkele specifieke onderdelen van het zeilen, zoals navigatie of havenmanoeuvres
Heb je al veel mijlen gevaren en ervaring op verschillende boten opgedaan en wil je specifieke vaardigheden verbeteren dan is de gevorderden cursus op de Griekse Cycladen iets voor jou!

Dagopbouw

De ervaring leert dat de wind meestal in de loop van de ochtend goed is, rond het middaguur gaat liggen en halverwege de middag weer opsteekt. De dagopbouw stemmen we hier op af: waait het niet, dan nemen we de tijd, waait het lekker, dan maken we daar gebruik van.

We ontbijten aan boord en zorgen gezamenlijk voor de boodschappen en het 'vaarklaar' maken van de boot. Wanneer de boot en bemanning klaar is, starten we een lesblok: dat kan zijn zeilen op zee. manoeuvreren met een jacht in de haven, tochtvoorbereiding en navigatie, etc.. Ondertussen (of daarna) leggen we afstand of om rond de middag het anker in een mooie baai te laten zakken.

Dat is het moment om een lunch te maken, te zwemmen, snorkelen en relaxen. Op sommige dagen zeilen we door en lunchen tijdens het varen. Dat hangt allemaal af van afstand, weer en waar we zin in hebben!

Als in de loop van de middag de wind weer aantrekt gebruiken we die voor het tweede lesblok. Sommige blokken zijn voor iedereen hetzelfde, of we differentiëren een les naar verschillende onderdelen en niveaus.

De dagen waarop de te varen afstanden kort lijken, kunnen we gebruiken om mooie extra “lussen” te zeilen waardoor je meer ziet en meer kunt oefenen.

We sluiten een 'cursusdag' af met een dagevaluatie en het 'ankerbiertje' aan boord of op een terras.

Na het zeilen heb je alle ruimte om te relaxen, een eiland te bezoeken en 's avonds met z'n allen uit eten. In de meeste dorpen vind je leuke kroegen en barretjes om, voor wie dat wil, tot diep in de nacht een feestje te bouwen.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

Cursus niveaus

We hanteren de Nederlandse (op het CWO gebaseerde) zeileisen en zeilniveaus waarmee we je opleiden tot bemanningslid of zelfstandig zeiler.

Aan het eind van iedere cursus in het buitenland ontvang je een Amorgos vorderingenstaat of zeildiploma (de cursussen in Nederland sluit je af met een CWO diploma of vorderingenstaat). Op beide staat vermeld op welk niveau je als zeiler functioneert en aan welke elementen je nog kunt werken.

Als je op het niveau bent om zelfstandig te schipperen, kan een volgende stap flottieljezeilen of zelfstandig een zeiljacht huren zijn!

Je kunt deze zeilcursus aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat. Boek je deze gelijktijdig, dan krijg je € 75 korting.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen. De gebruikelijke manier om op de bestemming te komen is vliegen naar Zadar of evt. Split en daar met een taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan.

Tip:

Er verschillende mogelijkheden om te reizen afhankelijk van je wensen. De reisapp rome2rio.com zet alle mogelijkheden voor je op en een rij.

Vliegtickets boeken

Wil je vliegen? Kijk voor tickets naar Zadar of evt. Split op Google Flights, Skyscanner of gebruik de reisapp rome2rio.com.

Met de auto

Kom je met de auto, rijd dan in marina Dalmacija naar pier 3. In de buurt van die pier is een bewaakte parkeerplaats en parkeergarage (video-bewaking) tegen betaling.

Vertrekhaven Marina Dalmacija, Sukosan

Vanaf het vliegveld in Zadar rijd je in 20 minuten met de taxi naar de jachthaven Marina Dalmacija in Sukosan. In de omgeving van de haven zijn een aantal winkels en restaurantjes te vinden. Voor meer faciliteiten ga je naar Zadar: een mooi centrum, winkels, boulevard, hotels en appartementen, bars, terrassen, restaurants, etc..

In de haven Marina Dalmacija ligt ons zeiljacht, herkenbaar aan een lichtblauwe Amorgos vlag. Van de schipper krijg je kort voor vertrek de informatie waar ons zeiljacht precies ligt. Je kunt de schipper bellen of een appje sturen als je bent aangekomen en het jacht niet kunt vinden.

Vertrek: Marina Dalmacija, Sukosan
Aankomst: Marina Dalmacija, Sukosan

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je zelfs een eiland- of strandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 17.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Je krijgt les van ervaren Nederlandse instructeurs. Deze Amorgos instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Het zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen.

Bij Amorgos krijgen alle instructeurs en schippers een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. We zeilen met meerdere jachten van Amorgos samen. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

Kajuitzeiljachten

Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart een zeilcursus met maximaal vijf deelnemers en één instructeur. We zeilen met minimaal 2 jachten.

Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Maar je gaat gaandeweg steeds meer aan boord zelfstandig doen! Daarnaast verzorgen we met elkaar de boodschappen, de lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we iedere dag kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend), het telefoonnummer en de naam van de schipper en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Noord-Dalmatië

Noord-Dalmatië is het gebied tussen de steden Zadar in het noorden en Sibenik in het zuiden, ook wel de Zadar Riviera genoemd. De Noord Dalmatische eilanden liggen in de Adriatische Zee. De eilanden zijn erg mooi en fotogeniek, afwisselend, groen en ruig. De witte rotsen steken prachtig af tegen het blauwe water. Eilanden als Ugljan, Pasman, Molat, Dugi Otok, Iz en Murter zijn een bezoek waard. In de stadjes en dorpen vind je architectuur, antieke monumenten, kunst in steen, hout en op doek en oude papyrussen. Er liggen vijf nationale parken in deze regio; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvice meren, het noordelijke Velebit-gebergte en de Kornati-eilanden. De watervallen en de Kornati-eilanden mag je zeker niet missen! Ook wanneer je houdt van een terras of een avond stappen op z’n tijd kun je hier aan je trekken komen: Zadar is echt romantisch, Tribunj is een grote toeristische trekpleister en in Tisno op het eiland Murter kun je de hele zomer terecht voor populaire festivals op het strand.

Zadar: Oudheid en moderne bouw

Zadar was de hoofdstad van Dalmatië in de 7e eeuw en heeft deze titel tot 1918 behouden. De stad is rijk aan historische kunstschatten, afkomstig uit verschillende perioden. Zo zijn er Romeinse overblijfselen, middeleeuwse vestingmuren en Venetiaanse paleizen. Het kloppende hart van de stad is het Plein van de Natie. De sfeer is het best te beleven door een avond te flaneren over de Kalerarga, een wijde straat door de antieke stadskern die is versierd met kerken, geplaveide pleinen en smalle steegjes.

Uniek in de wereld is het zeeorgel van Zadar. Dit bijzondere bouwwerk maakt met haar onderwaterpijpen een bijzonder geluid: de muziek van de zee. Het orgel is gebouwd in de vorm van een trap en is een onmisbaar ontmoetingspunt voor bezoekers uit Zadar en omgeving.

Kornati-eilanden: uitzonderlijke schoonheid

Deze eilandengroep bestaat uit meer dan 140 eilanden en wordt gekenmerkt door bizarre rotsvormen en buitengewoon hoge klippen. De meeste eilanden zijn onherbergzame kale vlakten en de randen zijn ware paradijsjes met baaien, grotten en verborgen stranden. Als hedendaagse Robinson Crusoe op zoek naar ruimte en ongerepte natuur vind je hier alles wat je hartje begeert.

Het bosrijke gedeelte ten noorden van de Kornati-eilanden is Telascica-bay natuurpark. Dit gebied is één van de veiligste natuurlijke havens van de Adriatische Zee. Je vindt hier een bijzonder fenomeen: het Mir zoutmeer, waarin het water warmer is dan dat van de omringende zee. Een prachtige plek om voor anker met een glaasje wijn naar de zonsondergang te kijken.

Krka watervallen: het beste van Kroatië

Een rivier door een diep uitgesleten kloof, waar je binnen enkele vierkante kilometers zo’n beetje al het natuurschoon vindt waar het vaste land van Kroatië bekend om staat: trapsgewijze watervallen, glasheldere meren, dicht loofbos, diepe kloven en heftige rotswanden. Dat alles verbonden door prachtpaden, sommige over vlonders pal langs de watervallen. Het nationale park is alleen bereikbaar per (taxi)boot of fiets. Dit is reden genoeg om in deze regio te willen zeilen.

Dag 1 Aankomst Sukosan

Sukosan is goed te bereiken met de auto: er ligt sinds een aantal jaar een snelweg van noord naar zuid op een paar kilometer afstand van Sukosan. De jachthaven heeft veel faciliteiten en is de grootste charterhaven in dit gebied. Zo’n vijf kilometer naar het noorden ligt Zadar.

’s Avonds lekker uit eten in Sukosan aan het water. Daarna kan je nog wat drinken op één van de vele gezellige terrassen. Vannacht slaap je aan boord op kabbelend water!

Dag 2 Sukosan – Muline

De eerste dag zeilen we tussen het eiland Ugljan en de stad Zadar door naar het noorden. Eerst de boot zeilklaar maken, dan afvaren, de zeilen omhoog en de motor uit, het heerlijke genieten kan beginnen: zeilen, zonnen, chillen, kletsen of wat lezen, genieten van de omgeving, de strakblauwe hemel en een zachte bries. Wat is vakantie toch fijn!

Onderweg laten we het anker zakken in een mooie baai om het ankeren uit te proberen en een verfrissende duik te nemen.

Het dorp Muline ligt in een rustige baai. Een plekje met een natuurlijke schoonheid: een handvol huizen, kleine haven, kiezelstranden en uitzicht op de glooiende eilanden in de omgeving waar de zon haar dagelijkse kleurenspel toont.

Na een dag zeilen, genieten we hier van een ankerbiertje. Vanavond kiezen we uit barbecueën op de kade, de enige pizzeria of het enige restaurant.

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 3 Muline – Veli Rat

Vandaag steken we tussen verschillende grote en kleine eilanden (Sestrunj, Molat) door naar het meest westelijke eiland: Dugi Otok. Een groot en vooral langgerekt eiland dat de opgebouwde golven van de Adriatische Zee tegenhoudt.

De plek waar wij aanleggen op Dugi Otok is prachtig en ongerept: Veli Rat ligt aan een diepe baai middenin in een natuurgebied. Het is een piep klein vissersplaatsje daar waar de weg zo ongeveer ophoudt. Onderweg kun je snorkelen bij een halfgezonken vrachtschip of in oude U-boot grotten.

Vanavond de eerste zonsondergang en als je een klein stukje over het eiland wandelt dan kun je hem in de zee zien zakken... Prachtig!

Afstand: ca. 15 mijl

Dag 4 Veli Rat – Iz Veli

’s Ochtends als eerste een duik in het kraakheldere water… Beetje koud, maar wel direct wakker! Opdrogen in de zon op het dek en rustig aan ontbijten in dit paradijsje….

De afstanden zijn meestal niet groot, daardoor hebben we ook vandaag weer alle tijd om zeilend te zoeken naar een mooie baai om te relaxen, zwemmen of te lunchen. De keuze is reuze: Dugi Otok en het buureiland Zverinzac liggen bezaaid met baaien.

Maar je kunt ook kiezen juist in de ochtend naar de snorkelplek bij het gezonken vrachtschip te varen: waarschijnlijk staan er nog geen golven en dat maakt het makkelijker om dichtbij te komen te ankeren.

In de middag zeilen we naar het eilandje Iz, waar we aanleggen aan de kade in het plaatsje Iz Veli. Hier leeft het! Het dorpje ligt rondom een diepe baai met aan beide zijden boten. Je vindt er een paar winkels, een zeilshop, gezellige restaurants en café’s. We eten de beste biefstukken van Kroatië als we de eigenaar van ons restaurant mogen geloven.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 5 Iz Veli – Telascica

Je kan vanochtend invullen zoals je zelf wilt; langzaam wakker worden in de zon op het dek, zwemmen of snorkelen bij de strandjes net buiten de haven, een ijsje of koffie op het terras, een wandeling. Doe waar je zin in hebt!

De tocht van vandaag brengt ons naar de noordzijde van de Kornatie archipel: een bijzonder natuurgebied met meer dan 140 ruige eilanden. De eilanden hebben mooie baaien en nauwe doorgangetjes, we houden de dieptemeter vaak in de gaten!

Wij zeilen naar de Telascica baai. Dit is één van de mooiste beschermde gebieden van Kroatië. Je vindt er glashelder water. Perfect om te snorkelen en prachtige plekjes voor een uitgebreide lunch.

We leggen in de middag ons jacht aan een meerboei om een uitstapje te maken naar een zoutmeer. Na een korte wandeling heb je een waanzinnig uitzicht vanaf de kliffen over de Adriatische zee en de Kornati eilanden.

Vanavond gaan we voor anker in een mooi beschut stukje van de grote baai dat ook wel Mangrovica wordt genoemd. Daar kunnen we prima eten aan de wal in een konobo met een leuke sfeer. En na afloop is het werkelijk genieten van het uitzicht op de baai of –nog mooier- vanaf één van de topjes in de buurt. Wie durft kan straks nog een stukje zwemmen bij maanlicht!

Afstand: ca. 16 mijl

Dag 6 Telascica - Bribinj

Vandaag een relatief lange tocht, terug naar het noorden. We navigeren eerst tussen smalle doorgangen van de Kornati-eilanden, vervolgens op ruim water varen we langs het eiland Iz richting Bribinj.

Onderweg heb je weer alle keuze: doorzeilen op de wind en ondertussen chillen op het dek met de wind door de haren, of mooie baaien op zoeken en “toeren” in dit prachtige landschap.

Een stukje voorbij Bribinj liggen grotten voor onderzeeboten... spannend en leuk om te naar toe te varen. Het dorpje zelf ligt op het eiland Dugi Otok. Het heeft een noordelijke en zuidelijke baai.

De wind bepaalt welke baai onze overnachtingsplek zal zijn, maar de zuidbaai heeft onze voorkeur. Dat is een plekje met een natuurlijke schoonheid: een kleine haven, wandelpaden met groene pijnboombossen, een terras vol bloemen en het restaurant van Antonio waar goede vis wordt klaargemaakt.

Afstand: ca. 20 mijl

Dag 7 Bribinje – Sukosan / Zadar

Een heerlijk stuk zeilen, via de kustlijn van Ugljan linksom of rechtsom het eiland terug naar Sukosan. Onderweg vind je een aantal baaien om te stoppen voor lunch, een duik of een dutje op het dek.

Op het einde van de dag zeilen richting de haven van Sukosan voor een afsluitende borrel op de kade. Voor degene die nog energie over hebben: eerst lekker uit eten, daarna flaneren of uitgaan in Zader; een prachtige stad met drukke pleintjes en straten, een boulevard aan de zee en mediterrane, ongedwongen sfeer.

Afstand: ca. 18 mijl

Wat anderen vinden?

Zeilcursus Kroatië

4.5 gemiddelde uit 29 beoordelingen

Bram, Rotterdam

'Rob van Popta heeft ons in acht dagen tijd zoveel geleerd over zeilen. Door zijn training ga ik nu zeker verder met zeilen. Kroatie was bovendien een hele mooie locatie het te leren!'

Cathy, Budel-Dorplein

'Weer een geweldige vakantie gehad!!! Al een aantal jaren in Griekenland mee geweest op de lesboot nu in Kroatie. Plannen volgend jaar zelf te gaan varen. Wat we nu hebben gezien lijkt Kroatie net wat makkelijker voor een eerste keer. Net allemaal wat beter geregeld met onderhoud van de boten en het aanleggen met mooringlijnen en -boeien. Wel een stukje duurder, maar zeker een aanrader!!'

Hannah Petrie , Utrecht

'Wat een heerlijke week!
Duidelijke uitleg van een bekwame schipper, die iedereen liet oefenen en de rust had en ook nam.
Een mooi gebied met een grote boot, wat machtig.
Wel jammer dat er pas in de middag echt een goede wind aantrok, maar de oplossing van in de ochtend motormanoeuvres plannen was perfect.
Een topweek met mooie nieuwe ervaringen om op voort te borduren. '

Gerard, Nieuweroord

'Fijne zeilvakantie met goede uitleg van de schipper'

Eric en Tanja, Limmen

'Super fijne week gehad. Mede door de aanwezigheid van de flottielje leider een prima cursus. Crew was geweldig. 7 mensen die elkaar niet kennen, zijn na een week varen een ervaring rijker'

Arnold , Nieuwleusen

'Het is mij zo goed bevallen dat ik bang ben dat het
een volgende keer alleen maar kan tegen vallen,maar we gaan dat wel uitproberen.

'

Dolinda, Almere

'Redelijk spontaan heb ik mij ingeschreven voor de zeezeilcursus. Zonder enige zeilervaring begon ik aan het weekje avontuur in Kroatië. En ik vond het GEWELDIG ! Onze schipper Eefke heeft mij de beginselen van het zeilen bijgebracht en mede daardoor heb ik een nieuwe hobby gevonden. Zeilen !'

Anna, Olterterp

'Acht dagen zijn eigenlijk veel te kort voor de schoonheid van Kroatië. Zoveel eilanden, zulk mooi blauw water, vele intieme baaien en evenzoveel leuke havenstadjes.
Als je dan toch maar 8 dagen hebt dan is varen in flottielje een goede manier. De flottielje leider weet de leukste baaien en de lekkerste restaurantjes.
Tijdens de cursus is er een fijne afwisseling tussen leren en recreëren en in overleg met de andere cursisten kan er zomaar een zeilwedstrijd ontstaan. Genoten van het mooie land, het gezelschap aan boord en de kennis en uitleg van de schipper.'

Jeannette, Zeist

'Heerlijke vakantie. Veel geleerd, goed gezelschap. Regen, onweer en hagel gezien maar vooral ook veel zon en aangename temperatuur. Was ook gezellig met de bemanning van de flottielje'

Reinier, Meppel

'Afgelopen week een heerlijke week zeilen gehad, heerlijk zeilweer, mooie ruime boot, goede instructeur (koen), goede transfer, juiste uitleg van de werking van de boot en de wind..

Mijn 2e zeilcursus in het middelandse zee gebied en wederom goed bevallen. In totaal inmiddels 5 reizen gedaan, waarvan 4 met Amorgos, De laatste reis was zeer goed te doen, in kroatie zijn de faciliteiten een stuk beter dan in griekenland.

De cursus was zelf heel goed, Koen was een goede instructeur met een glimlach en correcte houding, bijzonder knap hoe hij dit allemaal flikt.

Dank!

Amorgos is nog niet van me af'

Diana & Robert, Naaldwijk

'Wij hebben zojuist een heerlijke zeilweek (cursus) vanuit Sukosan Kroatië achter de rug. Leuke bemanning en flottielje-collega''s en uitstekende instructies van Koen en Jacqueline. We hebben veel bijgeleerd en ondanks de soms wat sombere weervoorspellingen zijn we lekker bijgekleurd. De haventjes waar we hebben overnacht vonden wij echter iets te rustig. Dit doen we zeker nog wel weer eens een keer over, maar dan in een gebied met wat meer avond/nachtleven.'

Janneke, Tilburg

'Ik heb genoten van een heerlijke ontspannen vakantie waarin een goede combinatie werd gevonden tussen relaxen en leren. Zelf had ik graag nog wat meer aandacht aan de theorie besteed, maar misschien was dat ook ingegeven door het iets minder warme weer dan waar ik op gehoopt had. Bedankt voor de heerlijke vakantie!'

Vanessa van Empel, Maastricht

'Heerlijke week zeilles in sukosan. Leuke groep, positieve relaxe sfeer aan boord. En ontzettend veel geleerd dankzij enthousiaste, kundige schipper die alles rustig uitlegde en op ontspannen manier iedereen liet oefenen. Zeker voor herhaling vatbaar! '

Maurice, Haarlem

'De zeilcursus was zeer leerzaam. Een prima boot, leuke groep en een zeer goede en sociale instructeur (Wytze). Verder was er ook leuk contact met de crew van een aantal andere boten in de flottielje. Maar boven alles, het zeilweer was top.'

Ruud Woning, Helvoirt

'Het was een super week. ik kon al zeilen maar heb van de schipper veel bijgeleerd. Ook heb ik op eigen verzoek het varen en aanleggen in de haven veel geoefend. Ik kan nu zelf mooren/aanleggen en wegvaren van de mooringlijn. Het is soms erg nauw en moet je moet het precies en doordacht uitvoeren. Ik weet wat ik moet doen en ben zekerder. Verder was alles goed geregeld en het was erg gezellig. Een aanrader voor een ieder die zelf op pad wil.'

Ruud, Den Bosch

'Top vakantie gehad, zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar. Gezellige mensen aan boord en in de Flottielje. Complimenten voor reisleiding Saskia en instructeur Hans. Boten waren ook in goede staat en compleet.
Croatië is mooi, zonnig, goede wind, lekker water, prijzen waren echter niet lager dan in NL en havengeld was prijzig in vergelijking tot Griekenland. Leuke dorpjes/ haventjes.'

Marianne Klaassen, Amsterdam

'Het was heerlijk. Maar weeronline of windguru heeft de wind niet altijd juist. Veel wind hebben we gehad maar daardoor heerlijk gezeild. Zieke schipper volgende dag weer een nieuwe aangevlogen echt perfect geregeld. Genua gescheurd door de harde wind schipper Maartje meteen aan de telefoon en Kroki Yachtverhuur kwam met een andere Genua. hierdoor geen zeildag gemist. Wat is dit allemaal goed geregeld echt petje af.'

Yvonne Gerz, Den Haag

'Net terug van een heerlijke actieve vakantie. Zon, zee en zeilen.
Qua route en begeleiding goed in elkaar gezet. Niets hoeft qua deelname binnen het flottielje, maar mag.'

Simone, Zeist

'Wil je ontspannen en tegelijkertijd leren hoe het is om te zeilen op een kajuitjacht? Dan is een zeilcursus de perfecte vakantie. Het zijn geen intensieve lesdagen, je raakt op een ontspannen manier vertrouwd met een kajuitjacht doordat je bijv. op verschillende manieren leert aanleggen. '

Guido, Amersfoort.

'Nu al vier keer met Amorgos mee geweest. Iedere keer weer een bijzondere en gezellige reis. Prima telefonische info ook, van mensen die het voor iedereen leuk willen maken. Bedankt!'

Arja, De Lier

'Als open boot zeiler was ik benieuwd hoe het varen op een kajuitzeilboot er aan toe gaat. Tijdens de week krijg je veel uitleg en nog veel belangrijker iedereen wordt op zijn eigen niveau uitgedaagd nieuwe dingen te leren en stappen te maken in het zeilen en varen op de motor. Het varen en manoeuvreren met de motor is een belangrijk onderdeel van de cursus en voor mij was dit helemaal nieuw. Goede zaak dat dit onderdeel uitvoerig werd behandeld omdat je bij andere boten dit onderdeel vaak mis zag gaan.
De skipper gaf ons les en al tijdens de eerste kennismaking vroeg hij naar onze verwachtingen voor de zeilweek. Elke dag werd er ge-evalueerd en gevraagd wat je de volgende dag wilde leren. Iedereen is goed aan zijn trekken gekomen en heeft vorderingen gemaakt. Dit mede door de positieve, enthousiaste, rustige, stimulerende leeromgeving die de skipper creëerde. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt als mede het duidelijk voorbereiden van een manoeuvre.
Naast uitleg is er voldoende ruimte voor ontspanning, even chillen en zwemmen. Een boek had ik mee maar hier ben ik niet aan toegekomen.
Je vaart mee in een Flottielje waardoor je meer mensen leert kennen. Met name tijdens het avondeten. Wij hebben niet zelf gekookt maar dit kan wel aan boord. De ruimte aan boord is beperkt. We hebben met zeven personen op de kleinste boot van de flottielje gezeten. Er zijn geen irritaties geweest en de sfeer was erg goed. Ik denk dat de manier waarop de skipper ons les gaf hier een positieve invloed op heeft gehad. Iedereen was behulpzaam en had geduld met de andere cursisten om zaken uit te leggen. Het is helemaal niet eng om alleen in te schrijven op de zeilcursus. Sterker nog het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde hobby 'zeilen'.
Het 'zeil' gevoel had ik vrij snel te pakken. Voor het goed manoeuvreren op de motor heb ik duidelijk meer tijd nodig.
Kortom een heerlijke actieve week, met leuke lui, een goede leermeester, veel lol, mooie omgeving en heerlijk zwemwater. Ik zeg... voor herhaling vatbaar. '

Birgitte van den Broek, Hilversum

'Vijftien dagen zeilcursus Noord-Dalmatie, wat een geweldige ervaring!! De schippers doen er alles aan je veel te leren en volop te laten genieten van het zeilen. Nooit gedacht dat ik zoveel zou leren.

Noord Dalmatie is een erg afwisselend, mooi gebied. Je bent de hele dag actief, veel gezelligheid overdag aan boord en in de avond is het super toeven met de andere boten uit de Flottielje.

Een echte aanrader voor een zon, zee en zeilliefhebber. Ik kan niet wachten weer te mogen gaan...'

Wim van Triest, Rogat . Meppel

'We hebben een prachtige week gehad langs de dalmatische kust, af en toe waaide het behoorlijk en konden we het schip mooi op een oor leggen en haalden we 7.5 knoop, hele leuke haventjes bezocht, vooral bij kornati eilanden, het was prachtig weer, dus een SUPERWEEK gehad'

esther, Rotterdam

'De kust en de eilanden zijn afwisselend, evenals de de zeilwateren; tussen eilanden door, de zee op. Sukosan als vertrekhaven ligt midden in het gebied waardoor er een zuid- en een noordroute mogelijk is. Vaak zijn er verschillende keuzes te maken in de ligplaatsen; aan de mooring, voor anker en er zijn zelfs grote en kleine havens.'

Niels, Nijmegen

'Prachtige omgeving! Zeer goede instructie en uitleg, maar ook voldoende tijd voor rust.'

Harry Wagemakers, Dordrecht

'Fantastische ervaring achter de rug met dank aan instructeurs van Amorgos en overige cursisten. Werkelijk prachtig gebied met mengeling van natuur en pittoreske plaatsjes. En dat alles in prachtig zonnig weer met heerlijk veel wind. Een echte aanrader voor iedereen met én zonder (veel) zeilervaring!'

Ruud Rijsmus, Veghel

'Wij hebben een 8-daagse zeilcursus in Kroatie gevolgd. De reis was uitstekend georganiseerd. Er was sprake van een flottielje van in totaal 9 boten. De andere boten zagen we `s ochtends bij vertrek en `s avonds weer in de nieuwe aanlegplaats (haven). We hebben vele leuke mensen ontmoet en regelmatig met een grote groep gezellig gegeten. Wij hadden naast een instructeur (Niels Ort) ook de flottieljeleider (Maaike Spee) aan boord. Allebei fantastische mensen met buiten kijf staande kennis van het zeilen. Ze zijn dag en nacht met grote inzet bezig om alles goed te laten verlopen. Complimenten. '

Ton Streppel, Deventer

'Alle medewerkers van Amorgos en de mede-zeilers bedankt voor de fijne week.'

Amber, Den Bosch

'De hele dag buiten in de zon en wind bezig zijn doet je goed. En ik heb goed leren zeilen! Na deze 8 daagse cursus ben ik de trotse eigenaar van een zeildiploma en meer gaan er volgen! '

Selena

'Het was verschrikkelijk spannend om in mijn eentje op reis te gaan, maar voelde me erg veilig bij onze schipper en de rest van de groep. Dalmatië is een prachtige plek om te leren zeilen. Ontzettend veel geleerd van deze cursus, ookal lagen de niveaus op ons schip erg uitelkaar, iedereen had de ruimte om te groeien. Verder erg genoten van de omgeving, het lekkere eten en de gezellige mensen. '

Bart, Den Haag

'De sfeer aan boord was super, met dank aan onze schipper! Veel bijgeleerd tijdens deze cursus. Het weer en vooral de wind zat erg mee, we hebben flink wat afstanden afgelegd. Na het "harde werken" goed kunnen genieten van een lekker biertje en smakelijk eten in de gezellige stadjes.'

Rob van Zandvoort

'Het is altijd genieten om op het water te zijn. Al helemaal als je met een stel gezellige mensen bent die allemaal voor het zelfde komen, leren zeilen. Het is altijd weer even wennen om te leven op een bood, een kleine ruimte met veel mensen. Amorgos heeft prima jachten en ik had een eigen hut geboekt. Ik heb weer veel bijgeleerd en veel genoten. Een top week! '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod