zeilvakantie-kroatie-sukosan-b06.jpeg

Een week lang volop zeilen

Duizenden eilanden, bewoond en onbewoond, zon en prachtig helder water. Hier geniet je maximaal van buiten zijn en zeilen. Overdag leer je aanleggen, wegvaren, sturen en zeilen op je eigen niveau. Maak het zo actief of juist relaxed als dat je zelf wil.

Kroatië: populair onder zeilers

Kroatië is een top bestemming om te gaan zeilen. Het warme weer, het lekkere zonnetje, de vele eilanden en de ultieme vrijheid die je ervaart op het water. Eigenlijk is er geen betere plek om te leren zeilen op zee!

✔ Van vroeg in de zomer tot eind september zonnig en warm
✔ Eilanden met diepe baaien, zowel beschut als open water
✔ Geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde zeiler
✔ De afwisseling is groot: van historische steden tot ini-mini vissersdorpen

Hoe ziet een zeilcursus eruit?

Samen met elkaar leer je snel, veilig en verantwoord handelen op een zeiljacht. Je staat aan het roer en bedient de zeilen. Afhankelijk van je ervaring gaan we je verder brengen als volwaardig bemanningslid of als zelfstandig schipper. Tegen het einde van de week, varen sommige deelnemers (bijna) zelfstandig het zeiljacht een Griekse haven binnen!

Het cursusplan ligt niet van te voren vast, maar is deels afhankelijk van jullie zeilniveau, jullie wensen, het weer en de plaatsen die we aandoen. In de praktijk bestaat een cursusdag vaak uit twee lesblokken, twee zeilblokken een uitgebreide lunch incl. zwemmen of zonnen en een aantal vast terugkerende onderdelen.

Een 'lesblok' duurt gemiddeld 2 uur, de 'zeilblokken' soms korter, soms langer, afhankelijk van de afstand. Het grootste deel van de dag ben je dus op (of in) het water.

We besteden veel aandacht aan verschillende leerstijlen, communicatie, verschil in niveaus en een prettige sfeer aan boord.

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is voor een groot deel van de zeilcursussen niet nodig. De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden.

Onze cursussen zijn voor iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie: van jong tot oud, single of niet single, man of vrouw, samen of alleen.

Heb je al veel ervaring en wil je met gelijkgestemden trainen op de 'puntjes op de i'? Kijk dan naar de ervaringstochten en zeker ook de gevorderden cursussen die we varen in Nederland.

Zijn we de hele dag aan het trainen?

Nee joh! Tijdens het zeilen in Kroatië komen we prachtige eilanden tegen met leuke dorpjes, gezellige haventjes, pittoreske pleinen en smalle straatjes. We zien grillige kustlijnen, mooie stranden en diepe baaien. En al zeilend dolfijnen en schildpadden ontmoeten.

Naast het zeilen en oefenen, heb je alle tijd om te ontspannen. Dat kan aan boord met een boekje, maar ook aan de wal kun je van alles ondernemen.

Elke dag is een nieuwe ervaring; elke avond een andere plek met leuke restaurantjes of gezellig koken aan boord waarna je misschien onder de sterrenhemel op het dek in slaap valt.

Is een zeilcursus iets voor jou?

Heb je nog nooit eerder gezeild? Dan ga je een geweldige vakantie meemaken! Reken er niet op dat je na een week zelfstandig de oceaan over zult steken. Maar het ultieme gevoel van vrijheid laat je niet meer los!

Heb je al vaker gezeild op ander boten of in andere gebieden en vind je het leuk om een cursus te volgen? Dan worden de Kroatische eilanden of zeilen op jachten vast het een nieuwe hoofdstuk in jouw zeilcarrière. De wind door je haren, de zon op de huid, dat geeft zo'n energie boost!

Een zeilvakantie is de manier om iedere dag nieuwe plekken te ontdekken, ontspannen en actief bezig. De afwisselende eilanden waar je aanlegt. De relaxte sfeer aan boord. De levendige avonden op de terrassen en de nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Binnen no-time ben je er helemaal uit!
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
10.0
Vanessa (39)

Leuke groep, positieve relaxe sfeer

Geplaatst op 03-09-2016
'Heerlijke week zeilles in sukosan. Leuke groep, positieve relaxe sfeer aan boord. En ontzettend veel geleerd dankzij enthousiaste, kundige schipper die alles rustig uitlegde en op ontspannen manier iedereen liet oefenen. Zeker voor herhaling vatbaar! '
Bekijk ons totale aanbod