zeilvakantie-griekenland-athene-b04.jpg

Ideale combinatie: cursus en vakantie

Wil je een vakantie waarin je leert zeilen en mooie baaien en eilanden ondekt? Ga dan mee met een zeilcursus in Griekenland. Leer hoe je een groot zeiljacht bestuurt. Maar geniet ook van snorkelen, lekker eten, een terras aan het water en de Griekse gezelligheid.

Geweldige zeilgebieden

Griekenland is voor elke liefhebber van een relaxte zeilvakantie een droombestemming. Het water is knalblauw en het waait er relatief vaak. De eilanden hebben ieder een eigen karakter en sfeer. De eiland bevolking is vriendelijk en gastvrij.

✔ Gegarandeerd zon (watertemperatuur in de zomer rond 25 graden)
✔ Afwisselende zeilgebieden
✔ Geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde zeiler
✔ Snorkelen, zwemmen, zeilen, eilanden ontdekken en leuke avonden

Van april tot en met oktober starten er zeilcursussen waar je individueel aan kunt deelnemen. Een ideale combinatie van vakantie vieren en ontdekken hoe het is om met een zeiljacht de wereld rond te gaan.

Hoe ziet een zeilcursus eruit?

Samen met elkaar leer je snel, veilig en verantwoord handelen op een zeiljacht. Je staat aan het roer en bedient de zeilen. Afhankelijk van je ervaring gaan we je verder brengen als volwaardig bemanningslid of als zelfstandig schipper. Tegen het einde van de week, varen sommige deelnemers (bijna) zelfstandig het zeiljacht een Griekse haven binnen!

Het cursusplan ligt niet van te voren vast, maar is deels afhankelijk van jullie zeilniveau, jullie wensen, het weer en de plaatsen die we aandoen. In de praktijk bestaat een cursusdag vaak uit twee lesblokken, twee zeilblokken een uitgebreide lunch incl. zwemmen of zonnen en een aantal vast terugkerende onderdelen.

Een 'lesblok' duurt gemiddeld 2 uur, de 'zeilblokken' soms korter, soms langer, afhankelijk van de afstand. Het grootste deel van de dag ben je dus op (of in) het water.

We besteden veel aandacht aan verschillende leerstijlen, communicatie, verschil in niveaus en een prettige sfeer aan boord.

Moet je ervaring hebben?

Nee, dat is voor een groot deel van de zeilcursussen niet nodig. De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden.

Onze cursussen zijn voor iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie: van jong tot oud, single of niet single, man of vrouw, samen of alleen.

Heb je al veel ervaring en wil je met gelijkgestemden trainen op de 'puntjes op de i'? Kijk dan naar de ervaringstochten en zeker ook de gevorderden cursussen die we varen in Nederland.

Zijn we de hele dag aan het trainen?

Nee joh! Tijdens het zeilen in Griekenland komen we prachtige eilanden tegen met leuke dorpjes, gezellige haventjes, pittoreske pleinen en smalle straatjes. We zien grillige kustlijnen, mooie stranden en diepe baaien. En al zeilend dolfijnen en schildpadden ontmoeten.

Naast het zeilen en oefenen, heb je alle tijd om te ontspannen. Dat kan aan boord met een boekje, maar ook aan de wal kun je van alles ondernemen.

Elke dag is een nieuwe ervaring; elke avond een andere plek met leuke restaurantjes of gezellig koken aan boord waarna je misschien onder de sterrenhemel op het dek in slaap valt.

Is een zeilcursus iets voor jou?

Heb je nog nooit eerder gezeild? Dan ga je een geweldige vakantie meemaken! Reken er niet op dat je na een week zelfstandig de oceaan over zult steken. Maar het ultieme gevoel van vrijheid laat je niet meer los!

Heb je al vaker gezeild op ander boten of in andere gebieden en vind je het leuk om een cursus te volgen? Dan wordt Griekenland of zeilen op jachten vast het een nieuwe hoofdstuk in jouw zeilcarrière. De wind door je haren, de zon op de huid, dat geeft zo'n energie boost!

Een zeilvakantie is de manier om iedere dag nieuwe plekken te ontdekken, ontspannen en actief bezig. De afwisselende eilanden waar je aanlegt. De relaxte sfeer aan boord. De levendige avonden op de terrassen en de nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Binnen no-time ben je er helemaal uit!
8.9
Nico (52 jaar)

Een geweldige week

Geplaatst op 08-07-2018
'Een geweldige week geweest, de sfeer aan boord was buitengewoon goed, Schipper Jaap verstaat z''n vak. Hij heeft ons veel geleerd. Het was een week om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.'
7.0
Froukje (28 jaar)

Leuke zeilcursus!

Geplaatst op 02-09-2017
'Leuke zeilcursus! Goede eerste indruk gekregen van het zeilen, gezellige groep en leuke instructeur met interessante uitleg over het zeilen. De taakverdeling was goed. Nico deed echt zijn best om ons allemaal aandacht te geven en ik heb veel geleerd, o.a. over navigeren. We hebben een mooie route gevaren en prachtige zonsopgang gezien. '
10.0
Simone (46 jaar)

Mijn leukste in-mijn-eentje-weg vakantie

Geplaatst op 30-09-2017
'Ik durf bijna te zeggen dat dit een van mijn leukste in mijn eentje weg vakantie is geweest tot nu toe. Wat heb ik genoten van deze fijne zeil cursus week in Griekenland. We hadden allemaal ongeveer het zelfde niveau en ik heb zoveel geleerd. De schipper was super relax en aardig. Ze heeft goed instructie gegeven en heeft de groep leuk begeleid. Ze zag en was er voor iedereen. Het weer zat ons mee en we hadden bijna iedere dag wind. Echt een aanrader. '
9.0
Ellen (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 22-04-2017
'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'
Bekijk ons totale aanbod