zeilvakantie-griekenland-lefkas-b03.jpeg

Plezier in Zeilen!

Ben je met je gezin op zoek naar de perfecte mix tussen inspanning en ontspanning? Tijdens Family Sailing in Lefkas ligt het accent op samen zeilen. Dat betekent samen ontdekken, leren, genieten en ontmoeten.

Elke dag is een nieuw avontuur. Een lekkere bries in de zeilen. Midden op zee overboord duiken, drijven, dobberen, zwemmen, je achter een goed zeilschip laten meeslepen over haar zacht sissende hekgolf.

Afwisselende ontdekkingstocht

Je zeilt met je eigen gezin, een Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen. Onze schippers zijn niet alleen goed op zee – ook op het land weten ze de weg. Samen met hen zoeken we de leukste restaurantjes. Soms op het prachtige strand, de andere keer in een idyllisch dorpje.
...

Data en Prijzen

- Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
- Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
- Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
- Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
- Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Inbegrepen

De reissom is inclusief:
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
- en linnengoed aan boord.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50),
- SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
- calamiteitenfonds (€ 2,50),
- vervoer of vliegtickets naar Griekenland,
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..

Bijzonderheden of afwijkende data

Wil je advies of heb je vragen over andere mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je deze reis wilt boeken inclusief vluchten. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet tot gezinnen met zeilervaring, die hun handen op vakantie 'vrij' willen hebben.

Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Zeilen op het moederschip

Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Met andere zeilers en jachten

We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

De groep

De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

De reis

De reis maken jullie op eigen gelegenheid. Wellicht wil je je verblijf aan boord verlengen met een strand- of cultuurvakantie in Griekenland. Kom je met het vliegtuig dan kun je de jachthaven prima bereiken vanaf het vliegveld in Preveza. Vanaf de luchthaven in Preveza ben je ongeveer in twintig minuten met de taxi in de jachthaven van Levkas Stad.

In overleg boeken we de vliegtickets voor je. Informeer naar de mogelijkheden.

Gezinsgrootte

We noemen dit een 4-persoons gezinsreis. Wil je graag met 5 personen, bel of mail dan even voor de mogelijkheden. Het zeiljacht heeft namelijk 6 slaapplaatsen verdeeld over 3 hutten met soms 1 of 2 kleinere extra slaapplaatsen in de kajuit. Eén van de drie hutten is in gebruik door de schipper en flottieljeleider.

Kajuitzeiljachten

Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Slapen

Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. Je kunt zelfs onder de sterren op het dek slapen. De Amorgosschipper en flottieljeleider delen samen een hut.

Activiteiten

Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

Lefkas

In vergelijking met de Saronische eilanden zijn de Ionische eilanden minder dicht bevolkt, heel groen en liggen ze relatief geïsoleerd van de andere Griekse eilanden. De bekendste eilanden zijn Corfu, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, en Zakinthos. Op deze eilanden ontdek je veel Italiaanse invloeden: in de cultuur, architectuur en de liefde van eilandbewoners voor bloemen en muziek. De bewoners zijn zeer gastvrij. In sommige authentieke dorpen dragen vrouwen nog traditionele klederdracht. Deze eilanden zijn nog niet overspoeld door massa toerisme.

Lefkas: witte stranden en rotsen

Lefkas ligt onder Corfu en vlak voor de westkust van Griekenland. De gelijknamige hoofdstad wordt door een brug over een ondiepe lagune met het vasteland verbonden. Het binnenland is bergachtig en de hoogste top is “Elati” (1158 meter). In het zuiden rijzen steile witte krijtrotsen uit zee. Het contrast van de witgekleurde stranden en rotsen en de diepblauwe zee is oogverblindend mooi. Verspreid over het eiland zijn vruchtbare dalen waar akkerbouw bedreven wordt. Hier wordt de zeldzame druivensoort Vertzami verbouwd; de beste druivensoort van Griekenland! Voor de oostkust ligt het eiland Skorpios, bekend als privé bezit van de familie Onasis.

Ithaka: koninkrijk van Odysseus

Ten zuiden van Lefkas ligt het kleine liefelijke eiland Ithaka. Ithaka staat bekend als het door Homerus beschreven koninkrijk van Odysseus. De hoofdstad Vathi heeft een gezellige haven. De groene bergen in het noorden en de kale, onherbergzame krijtrotsen in het zuiden worden met elkaar verbonden door een landengte, waarop de Adelaarsberg (Aëtos) staat. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op het naburige Kefalonia in het westen en op de fjordachtige inham in het oosten. De enige verharde weg op het eiland voert van Vathi naar het noorden door een landschap van cipressen, amandelbomen en kleine verspreide olijfboomgaarden. Het eiland is heel rustig en heeft een bijzonder sfeer.

Kefalonia: levendige visserplaatsen

Kefalonia is het grootste Ionische eiland met levendige visserplaatsen zoals Fiscardo, Eufemia en Samos. Fiscardo is het meest fotogenieke dorp van het eiland door de Venetiaanse huizen die rondom een baai met dennenbomen staan. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie: mooie stranden, schitterende bergen, gevarieerde landschappen met overdadige groene natuur, slaperige boerendorpjes, prachtige steden, unieke natuurverschijnselen zoals het ondergrondse meer van Melissani, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden en lekker eten.

Kleinere eilanden

De eilanden Meganissi, Kastos en Kalamos zijn kleine eilanden met weinig bewoners. Zij werken in de landbouw en visserij of hebben een taveerne in één van de vele baaien. Er is nauwelijks toerisme en auto’s zijn zeker op Kastos en Kalamos een bezienswaardigheid. Het water rondom deze eilanden is kristalhelder en prachtig om te snorkelen.

Dag 1 Amsterdam - Lefkas

Vanuit Nederland vlieg je eerst over de kustlijn van de Adriatische Zee naar Preveza in Griekenland. Via de kust rij je in een klein halfuur naar Lefkas stad. Deze dag is een reisdag, maar ook een dag om je vakantie gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of andere zeilers uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, boodschappen doen en de boot inrichten.

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag de stad bekijken of zwemmen in de buurt. ’s Avonds kunnen we met z’n allen eten in een geweldig restaurant met mooie binnentuin; dit plekje is een goed bewaard geheim en lastig om te vinden (oneindig vaak links - rechts door smalle steegjes); vraag naar de specialiteit!

Na afloop kan het nog lang gezellig blijven op het centrale plein of bij de bars aan de rand van het stadje (dansen!).

Dag 2 Lefkas - Spartagori

De eerste dag zeilen! De tocht begint met stukje over een kanaal richting de Ionische Zee. Daar eenmaal aangekomen, gaan de zeilen omhoog en begint het heerlijke genieten: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden.

Daar hoef je niet naar te zoeken, die zijn hier overal en ze hebben de meest prachtige “lunchbaaitjes”: Skorpios, Madouri, Sparti.

Het dorpje Spartagori ligt verscholen in een baai op het kleine eiland Meganissi. Hoog op een klif... maar gelukkig, wij leggen aan bij een strandje met taveerne waar we ’s avonds genieten van het heerlijke Griekse eten, lokale wijn en … het uitzicht op de baai.

Afstand: ca. 11 mijl

Dag 3 Spartagori - Kastos

De tweede ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Je kan de ochtend beginnen met uitslapen, zwemmen in de baai of een klimmetje naar het dorp maken om daar met een frappé te genieten van het geweldige uitzicht. De vakantie is nu echt begonnen!

De zeiltocht brengt ons vandaag naar het eiland Kastos in het oosten. Het eiland is verschoond gebleven van toerisme: er komt twee keer per jaar een ferry… Je wandelt in vijftien minuten van de oost- naar westkust. Onderweg kom je een oude vervallen windmolen tegen waarvandaan je prachtige foto’s van de Ionische Zee kunt maken. Rondom het eiland vind je een aantal mooie snorkelplekken.

Afstand: ca. 19 mijl

Dag 4 Kastos - Groot Vathi

Vandaag verlaten we het ene kleine eiland op zoek naar de volgende: Atokos. Eén van de allermooiste plekjes! Er ligt één geweldige baai: de “one-house-bay”. Helder water, een strand vol kleurige kiezels, groene heuvels, een paar geiten en één huis. That’s it.

We kunnen hier niet overnachten, dus zeilen we op het einde van de dag verder naar Groot Vathi op het eiland Ithaka. Dit is een gezellige plaats met veel winkeltjes, terrassen en taveernes. Shoppen, relaxen, kijken of ... met een gehuurde auto of scooter om het eiland Ithaka ontdekken! Bovenop de heuvels heb je een geweldig uitzicht en er worden ook excursies georganiseerd om meer te weten te komen over het koninkrijk van Odysseus.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 5 Groot Vathi - Sivota

We zeilen vandaag via de oostkust van Ithaca naar het eiland Levkas. Onderweg zijn er mooie ankerplekjes, de meeste zijn ongeschikt om te overnachten vanwege valwinden.

Het dorpje Sivota is klein maar sfeervol; het ligt aan een diepe goed beschutte baai en stelt niet veel meer voor dan een lange kade rond de baai vol (souvenirs)winkeltjes en restaurants waarvan de eigenaren vaak visser zijn.

Langs de baai kun je een mooie avond- of ochtendwandeling maken en mocht je zin hebben: ook vanuit Sivota is een tocht per scooter te gek; de bergen van Lefkas bieden uitzichten die fabuleus zijn.

Afstand: ca. 18 mijl

Dag 6 Sivota – Porto Leone

Begin de dag met een duik in het mooie water! Daarna doen we de boodschappen en zeilen we richting Kalamos.

Onderweg een stop bij een van de grotten aan de zuidkust van Lefkas of Meganissi: kijken hoe ver we de grot in durven te snorkelen… en natuurlijk een stop om te lunchen en relaxen in het zonnetje.

Op Kalamos ligt het dorp Porto Leone op ons te wachten. Dit is een beetje een spookdorp. Schitterende setting in een grote groene baai. Na de grote aardbeving in de jaren ’50 heeft de bevolking het dorp verlaten. De huizen staan nog overeind, deuren hangen open, daken zijn geheel of gedeeltelijk weg. Alleen de kerk wordt nog onderhouden.

Het wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of op het strand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

Afstand: ca. 14 mijl

Dag 7 Porto Leone – Lefkas

Een heerlijk stuk zeilen, terug naar het noorden. Vandaag zeilen we langs de noordoost kant van Meganissi: hier liggen een aantal baaien om te stoppen voor lunch, een duik of een dutje op het dek.

Daarna zeilen we naar Lefkas voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum van Lefkas. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij de brug of nakletsen op één van de terrasjes op het plein!

Afstand: ca. 16 mijl

Wat anderen vinden?

Family Sailing Lefkas (3-5 pers)

Marcel de Kleer

Wat een vakantie! Het enthousiasme van de Schipper en de Flotieljeleider werkte aanstekelijk. Wij hebben op een hele leuke manier kennis gemaakt met zeilen en gaan dit zeker nog een keer doen!

Sander de Graaf

Jelle is een unieke schipper met een goede portie humor. Hij is netjes, direct en behulpzaam. Geeft goed uitleg en betrekt je bij het zeilen. Jelle weet veel, heeft mooie verhalen en heeft zichtbaar plezier in zeilen met de groep. Wij hebben er van genoten.

Rinske Frima

Wij hadden ook dit jaar weer een geweldige family sailing met Amorgos, de medezeilers van de flottielje, en onze schipper en flottieljeleider. Ditmaal waren we op Lefkas en zijn daarna naar mooie baaien gevaren en gezeild. We hebben maar liefst drie keer dolfijnen gezien en met het snorkelen heel veel mooie vissen. Het eten was heerlijk. De kinderen hadden dikke lol met elkaar. Volgend jaar weer!

Anoniem

Onze flotielje sailing ging vanaf Lefkas. Super leuke week gehad vol afwisseling. Wij maar ook onze kids van 12 en 7 hebben het geweldig gehad. Leuke plekjes iedere dag was anders. We hebben niet iedere dag kunnen zeilen omdat er te weinig wind was. Ook moesten we een keer het programma omgooien door het weer. Dat hoort erbij, vinden wij dat maakt het juist uniek zo'n zeilvakantie. Complimenten voor onze flotieljeleider Rick, hij was goed, leuk, zorgzaam en gezellig!

Anoniem

Fantastische zeilweek gehad waarbij we 5 verschillende eilanden aandeden vanaf Lefkas. Onze jonge, ervaren flottielje leider bracht ons in de mooiste baaien en haventjes en reserveerde alvast de beste restaurantjes. De sfeer in de flottielje was zeer goed. Top week gehad!

Anoniem

Was een mooie vakantie die te kort duurde..

Rob, Bilthoven

'Met vrouw en twee dochters van 16 een prachtige week beleefd op de ionische zee.
Mooi weer, een leuke groep boten, en een heel relaxte en ontspannen sfeer aan boord met dank voor de rustige en duidelijke uitleg van Maggie, (we hebben veel geleerd)en de inspanningen van Jaring om het aan boord en voor de groep aangenaam te maken.
Dank... tot volgend jaar?? '

Esther Tops, Boxtel

'We hebben een leuke week gehad, echter viel het weer een beetje tegen de eerste 3 dagen. Teveel wind, onweer en regen. Dit verwacht je niet half juli! De 2de helft van de vakantie was stukken beter!
We hebben genoten en ook maakten de kinderen makkelijk contact met de andere kinderen. Enige jammere was dat we vroeg in de middag al in de haven moesten zijn. Dat is het nadeel om mee te zeilen met schipper op het moederschip. We gaan nu een cursus volgen, zodat we het volgend jaar zelf kunnen doen!'

Annemarie, Ouderkerk aan de Amstel

'We hebben een heerlijke week gehad! De Ionische Eilanden zijn prachtig om langs te varen en aan te leggen. We hadden een fijne schipper aan boord die ons de basisprincipes van het zeilen heeft bijgebracht op een relaxte manier. ''s Avonds gezellig met de mensen van de andere boten aan de wal gegeten. Alles was heel vrijblijvend en ontspannen. We hadden alleen niet zo heel veel wind, waardoor we lang niet alle dagen konden zeilen. Maar wel weer veel gezwommen en gesnorkeld tussendoor.'

Fam van Os , De Lier

'Zonder enige zeil ervaring hebben wij een top vakantie gehad aan boord van een zeiljacht in Griekenland.
Met Schipper en Flottielje leider Ron en Jaring aan boord hebben wij genoten van de mooie natuur en de heerlijke zee, gezellige havens en mooie baaien, heel veel lol, maar ook de rust kunnen vinden (fantastische was het, klapperde zeilen en even helemaal niets)
De groep was gezellig! Echt een aanrader.
Wij hopen als gezin (5 kids met de leeftijd van 21 tot 11) nog eens mee te mogen maken. Misschien wel ná een zeil cursus in Ned om zelf te kunnen varen op vakantie, wie weet! Wij zijn super enthousiast en vinden Amorgos TOP!! '

Yolanthe, Breda

'Wij hebben een fantastische week gehad aan boord van een Bavaria 40. Dit is zeker te danken aan onze schipper Maarten Vervaat en de begeleidster Dominique Michon. De sfeer was erg goed, relaxt en gezellig. Niets moest, alles kon en was bespreekbaar. Van te voren had ik geen duidelijk beeld van hoe alles zou gaan verlopen, maar het varen, zeilen, verblijf, eten aan boord of aan wal, het aanleggen aan de kade, het voor anker gaan, wel of niet aan de mooring, soms heel spannend. De havens en dorpjes die wij aandeden, de prachtige baaien, het groene landschap van de Ionische eilanden, dit alles was een geweldige, leerzame en ontspannen ervaring. Wij hebben enorm genoten en deze reis is wat mij betreft een echte aanrader en voor herhaling vatbaar.

Maarten en Dominique, heel veel dank!
Groetjes Yolanthe, Annemijn, Amber en Bram '

Jacqueline, Oostvoorne

'Een lang gekoesterde droom is uitgekomen, nl met mijn gezin en vrienden ben ik afgelopen week mee geweest met een flottielje reis op de zee rond Lefkas in Griekenland.
Het was in 1 woord een fantastische reis aan boord van een 8 persoons zeilschip met schipper en flottieljeleider. De soepele en professionele houding van de schipper en flottielje leider zorgde ervoor, dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelde aan boord.
De flottielje leider was vaak van boord om alles voor de hele flottielje in goede banen te leiden. De schipper was een goede zeiler met een prettige persoonlijkheid, die oog had voor ieders kwaliteiten, zodat iedereen kon doen, wat hij of zij leuk vond. Lekker zwemmen, snorkelen, zeilen bij harde wind, dobberen bij zachte wind, heerlijk eten aan de kade, lachen met de andere deelnemers, kortom alles is aan bod gekomen.
Deze reis is voor ons onvergetelijk en zeker voor herhaling vatbaar. Met grote dank aan schipper en flottieljeleider. '

Michiel Kouwwehoven,

'We hebben een erg gezellige week gehad met een zeer vriendelijke en behulpzame schipper die ons graag het zeilen bijbracht. De boot zeilde fijn. De tweepersoons hutten slapen heerlijk als je er alleen mag liggen. Zelf heb ik iedere nacht buiten achterin de kuip geslapen en dat was een heerlijke ervaring.
Het is een zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen.'

Familie Eland, Rotterdam

'In augustus hebben wij met ons gezin (ouders en 4 kinderen 8 - 15 jaar) meegedaan aan het flottieljezeilen in Griekenland. We hadden geen zeilervaring dus wisten niet zo goed wat we konden verwachten. Vooraf hadden we op de Amorgos website wel hele mooie foto's gezien van witten stranden en een blauwe zee en dat is helemaal uitgekomen.

Het flottieljezeilen is erg leuk. Wij hadden ons eigen schip dus overdag voldoende privacy. Je moet wel even opletten of je de flottieljeleider aan boord wil hebben. Daar kleven voor- en nadelen aan omdat er een extra persoon meevaart. In totaal bestond ons flottielje uit 9 schepen en ongeveer 50 personen.

Het zeilen is ons goed bevallen. De eerste dagen vond onze jongste zoon het nog erg eng maar later in de week vond hij het prachtig. Zeilen bij windkracht 6 is erg spectaculair, scheef varen is heel spannend.

'S-avonds kun je lekker gezellig met z'n allen uit eten. Dat is niet heel erg duur in Griekenland, gemiddeld betaalden wij 15 euro per persoon voor een complete avond. Al met al kijken wij op een geweldige vakantie terug.'
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod