ondergaande zon tijdens zeilen.jpg

Vijf weken lang ieder week zeilen

Je kunt de Jachtzeilen CWO 1 & 2 ook als avondcursus volgen. In plaats van drie dagen achter elkaar, volg je je vier weken lang één avond per week een korte intensieve zeilcursus vanuit Marina Muiderzand. Na vier weken sluiten we de cursus af met een hele dag waarop je een tocht maakt naar Muiden of Durgerdam.
...

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Je zeilt 4 avonden waarna je de cursus eindigt met één afsluitende dag.

Inbegrepen

De prijs van de cursus is per persoon en inclusief:
- accommodatie aan boord van het zeiljacht,
- brandstof,
- zeilkleding,
- reserveringskosten,
- ervaren instructeur.

Niet inbegrepen:

- annuleringsverzekering.

Met je eigen groep

Wil je met een zelf samengestelde groep de CWO 1 & 2 avondcursus volgen? Dat kan; je bepaalt in overleg wanneer, met wie en hoe de avonden eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat.

Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of ben je met een grotere groep, neem gerust contact met ons op voor maatwerk oplossingen. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Zeilniveau's

We combineren niveau 1 en 2. Dat geeft ons de mogelijkheid om gedifferentieerd les te geven. Over het algemeen verbetert dat de leersnelheid: je leert veel meer door naar cursisten te kijken die een ander niveau hebben dan jij zelf.

Het niveau van de deelnemers aan een Jachtzeilen CWO 1 & 2 training varieert van iemand voor wie dit een eerste kennismaking met zeilen is tot iemand die een eigen jacht heeft en zijn vaardigheden wil verbeteren en toetsen op een zeilschool aan de CWO jachtzeilen criteria.

Je medecursisten

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een individuele cursus is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

60% van onze deelnemers boekt alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een training. Je hebt geen zeilervaring nodig om deel te nemen. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Op- en afstaptijden

De avondcursus begint 's avonds om 18.00 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigt om 21.00 uur. De afsluitende dagcursus begint om 9.30 en eindigt rond 17.00 uur.

Eten en drinken

Neem zelf je lunch of iets te eten voor tussendoor mee. Koffie en thee is aan boord.

Groepen

Ben je met z'n twee of met een groep vrienden of familie dan kun je een CWO kajuitzeiltraining als groepscursus boeken. Je weet dan zeker dat er geen andere cursisten bij je aan boord komen en hebt meer invloed op de inhoud van de training.

Op een avondcursus geven we per jacht les aan 2 tot 3 personen. Houd er rekening mee dat wanneer de groep groter wordt, er relatief minder tijd per persoon is om te oefenen.

Wat anderen vinden?

Avondcursus Jachtzeilen CWO 1&2

8.2 gemiddelde uit 20 beoordelingen

Peter de Koning, Heteren

'De avondcursus en afsluitende dag CWO 1/2 cursus waren een uitkomst voor mijn agenda-technische uitdagingen. De Amorgos cursusleiders zijn competente en vriendelijke begeleiders die ervoor zorgen dat je in een ontspannen sfeer veel leert. En einde van de afsluitende dag CWO 1 diploma in ontvangst mogen nemen.'

Bob vd Kolk, Almere

'Veel geleerd tijdens de CWO-1 cursus. Mijn buurman en ik hebben de smaak nu echt te pakken. CWO 2 gaat er vast komen op termijn. Nu eerst even meters maken met de club, en/of in een valkje komende zomer. Reisje Griekenland of Kraotie staat ook nog op de bucketlist. Dat we tijdens de laatste cursusdag mochten aanmeren in Muiden, naast het schip van de koning...da''s een fraaie afsluiter. Jammer dat Maxima er niet was ;) Gr Bob'

Karen , Almere

'Meezeilen vond ik altijd al geweldig, maar het manoeuvreren in de haven (zelfs als ik niet achter de helmstok stond) dood eng. Daarom heb ik de cursus bij Amorgos geboekt. Het waren hele leerzame cursusavonden! Gesteund door perfect weer, een zeer ervaren en geduldige instructeur en prettige medecursisten was het leren en genieten tegelijk. Hele goede afwisseling van zeilen en "motoren". In een paar avonden en de afsluitende dag heb ik niet alleen mijn CWO 1 gehaald maar zelfs vorderingenstaat 2! Dankzij deze cursus heb ik weer zin in het varen, en zie ik niet meer op tegen het vertrek en de aankomst in de haven. Sterker nog, ik sta zelf wel achter die helmstok :-). '

Frank Hollenberg, Andijk

'Het waren vijf leerzame, maar ook gezellige zeildagen! Allard was een prima instructeur, veel geleerd, eerlijke feedback en ging in op vragen van de cursisten.

Wat ik graag nog als aanvulling zou willen zien is een aanbieding om de openstaande punten uit mijn vorderingenstaat te kunnen beoefenen om zo CWO 2 te behalen. Volgens Allard moest dit binnen een dag te realiseren zijn. Misschien een aanbieding voor ons alle drie om tegen een mooi tarief op 1 lange avond dit samen met Allard te realiseren!? Dit zou een prachtige aanvulling en afsluiting van de cursus zijn.'

anoniem

'Een erg goede cursus. Ontspannen manier van lesgeven en veel geleerd! '

Anoniem, Utrecht

'Fijne zeilschool, heerst een gezellige en ongedwongen sfeer. Cursus inhoud zeer goed op orde, boten zijn nieuw en goed onderhouden. Prima en gezellige instructeurs. Een aanrader.'

Pim, Harderwijk

'Iedere avond weer een bijzonder ontvangst bij de mensen van Amorgos.
Vooraf een goede uitleg over wat we gaan doen die avond. Er is een goede en duidelijke afstemming over wat de persoonlijke mogelijkheden zijn en wat niet.
Ik kijk terug op een leuke ervaring en heb binnen de gegeven tijd veel geleerd over het kajuitzeilen. '

Joyce, Almere

'Avondcursus was een uitkomst. Vier maandagavonden en 1 zeildag. Prima weer gehad, veel geoefend. Gezellige medecursisten. Fijne instructrice. Absoluut een aanrader voor iedereen en het proeft naar meer. '

Rob En Elvira, Amsterdam

'Na onze CWO-1 zijn wij zo dolenthousiast geworden dat wij nog een paar losse dagen hebben geboekt om ook CWO-2 te gaan behalen. Het leuke is dat je op verschillende type boten kunt lessen en daardoor een goed beeld krijgt wat voor type boot het beste bij je past. Echt een aanrader!'

Natalino Busa, Amsterdam

'Leuk, opbouwend en gericht naar de doelen/wensen van de cursisten'

Stefan,

'Een prachtige manier om het zeilen onder de knie te krijgen. Bovendien was onze groep maar twee personen groot. Dat maakte het lere nog leuker.

Kracht van amorgos is het enthousiasme van de instructeurs, zoals Mindo en Sander'

Carla , Utrecht

'Supergeslaagde cursus, aangepast op onze wensen, die per persoon wisselend waren'

Paul, De Meern

'Leuke cursus, mooi weer en afgesloten met CWO2.'

Jos Uivel, Almere

'Het is een enorme beleving om te ondervinden hoe je als leek binnen een relatief korte periode, onder professionele beleiding, zoveel leert hoe om te gaan met het varen op de motor en waar het uiteindelijk om gaat het zeilen. We hebben gedurende de cursus alle weersomstandigheden gehad, van zonnig tot plensbuien. Het is gewoon sensationeel wanneer je op windkracht 4 of 5 de mogelijkheden van de zeilboot leert kennen.
De cursus is een echte aanrader. '
Lees meer
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod