zeilvakantie-zakynthos.jpg

Zeilvakanties in Griekenland

Zeilen in Griekenland is zon, water, wind en honderden eilanden. Deze elementen maken Griekenland bijzonder aantrekkelijk voor een zeiler. Het verlaten van een eiland dat langzaam uit het zicht verdwijnt en een nieuw eiland dat opdoemt aan de horizon; het geeft het zeilen een extra dimensie.

Zeilen voor iedereen

Er zijn verschillende zeilvakanties in Griekenland mogelijk:

Amorgos organiseert zelf

Dat klinkt misschien gek, of normaal, maar dat is het niet. Om op acht tot twaalf locaties flottieljes, meezeilvakanties en zeilcursussen te organiseren heb je een grote club flottieljeleiders, schippers en instructeurs nodig. Sommige organisaties werken met locals, huren zelfstandige schippers in of boeken de begeleiding bij een andere organisatie. Amorgos werkt met eigen schippers en instructeurs. We zijn een opleidingsinstituut en besteden daar veel aandacht aan.

En alleen daarom kunnen we zeggen dat we zelf organiseren. Je zeilt in een flottielje van Amorgos met onze eigen flottieljeleiders. Of je krijgt samen met Nederlandse deelnemers les van een instructeur van Amorgos. En de schippers op meezeilvakanties, Family Sailing of singlereizen zijn ook onze eigen schippers. Dus ook tijdens je vakantie zijn wij je aanspreekpunt!
...
trainingsweek schippers amorgos griekenland.jpg

Meezeilen Griekenland

Een stralende zon en de wind door je haren. Actief meezeilen of juist lekker luieren op het dek. Zeilen heeft iets magisch.

Onvergetelijke vakanties

Een meezeilvakantie is ultiem vakantie vieren. Het gevoel van vrijheid en avontuur is onvergetelijk. Een mooie omgeving, leuke mensen, samen lekker eten en volop genieten van de zee.

Ervaring niet nodig

Of je nu precies weet hoe je overstag gaat of nog nooit op een zeilboot hebt gezeten, je kunt mee. En je kunt met een gerust gevoel boeken: vertrek is gegarandeerd en er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen.

Meezeilen in Griekenland

jeanneau 57 13-min.jpg

Zeiljacht huren in Griekenland

Meer ervaren zeilers zoeken zelf het avontuur. Bij ons kun je een zeilboot huren en de Griekse wateren ontdekken.

Service en zekerheid

Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor advies over jouw keuze. We kennen de zeilgebieden en de zeiljachten zeer goed.

Meest gekozen vaargebieden

Stuur mij een offerte

Family Sailing

Avontuur en plezier voor de kinderen, ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om Griekenland te ontdekken.

Ervaring niet nodig

Je vaart mee op het flottielje moederschip. De Amorgosschipper en flottieljeleider zeilen het zeiljacht.

Family Sailing

Data Family Sailing
Griekenland meezeilen gevulde meloen

Zeilcursussen Griekenland

Je gaat alleen of met z'n tweeën

Je wilt ontspannen, maar ook iets actiefs doen. Andere mensen ontmoeten. Avontuur, of iets anders. En vooral lekker veel buiten zijn. Liefst in een omgeving met eilanden, baaien en mooie plekjes...

Geweldige ervaring

Dat is het zeker. Zelf zo'n dik zeiljacht besturen. Schuin door de golven heen prikken. Rustig en beheerst aanleggen met Griekse toeschouwers op de kade. Boek nu jouw zeilcursus met garantie op vertrek. Er moet echt iets geks gebeuren willen wij niet varen.
Zeilcursussen Griekenland
trainingsweek griekenland amorgos.jpg
flottielje voor anker en zwemmen maar.jpg

Flottieljezeilen Griekenland

Vrijheid, blijheid

Samen met je gezin of vrienden op je eigen zeiljacht de Griekse wateren ontdekken? Wij zorgen ervoor dat je niet hoeft na te denken over routes, gezellige havens, bijzondere ankerplekken of een leuk restaurant.

Flottieljes Griekenland


zeilvakantie cycladen aan de lier

Zeilen op de Cycladen

Een paar keer per jaar gaan we op avontuur. We gooien de trossen los en laten de bekende routes achter ons. Zeilen de zee op richting het onbekende; de Cycladen. Sprookjesachtig Griekenland.

Een tocht voor zeilers met ervaring. Je hoeft niet per se goed te kunnen zeilen, maar het is wel belangrijk dat je vaker zeiltochten hebt gemaakt. Daarnaast moet je zin hebben in lange tochten. Waarbij de wind zo nu en dan pittig zal zijn. Lees meer...

Meer over zeilen in Griekenland

arrow_drop_downVaargebieden

Cycladen

De Cycladen liggen ten zuidoosten van Athene in de Egeïsche Zee en bestaan uit 34 eilanden. De Grieken zeggen Kiklades, wat betekent 'gegroepeerd in een kring' (Kyklos). Mykonos, Santorini, Naxos en Paros zijn de bekendste. Voor ons heeft het eiland Amorgos natuurlijk speciale waarde: in 1997 organiseerden we onze eerste zeilvakantie naar dit eiland.

Karakteristiek voor de Cycladen zijn de witte kubusvormige huisjes, de talrijke windmolentjes, duiventillen en, pittoreske kerkjes en heel vriendelijke mensen. De eilanden zijn rotsachtig, maar het vruchtbare Naxos en het noordelijk gelegen Andros hebben veel natuurschoon. Het bedevaartseiland Tinos wordt jaarlijks bezocht door vele gelovigen. Mykonos en Ios zijn absolute uitgaanstoppers, terwijl je pure rust kunt vinden op de kleinere eilanden, zoals Sifnos of Antiparos.
st_kerk op Amorgos

Dodecanesen

Deze eilandengroep ligt voor de kust van Turkije. Dodecanesen betekent in het Grieks "Twaalf Eilanden". Waarom deze groep zo heet is vreemd, want het zijn er veel en veel meer. Alle rotspunten meegeteld zijn het zo´n tweehonderd eilanden waarvan er bijna dertig bewoond zijn.
bougainville

Corfu

Corfu is het meest noordelijke en groenste eiland in de Ionische zee. Het eiland heeft honderden baaien, gezellige dorpjes, glooiend groene heuvels en een rijke historie. Keizerin “Sissi” van Oostenrijk had hier haar vakantieresidentie.

Vandaag de dag kun je nog steeds haar paleis bezoeken en je tegoed doen aan zalen vol met keizerlijke pracht en praal. Corfu werd eeuwenlang bezet door de Venetianen en dat is nog goed te zien. De architectuur straalt Venetiaanse warmte uit en je waant je in een Grieks Italië.

Minstens zo indrukwekkend is de natuur van Corfu. Het heuvelachtige (groene) landschap leent zich bij uitstek voor een ontdekkingstocht per mountainbike. Na zo'n dag vol schitterende uitzichten, langs honderden olijfbomen, cipressen en bloeiende oleanders is het heerlijk bijkomen in één van de vele kleine baaitjes langs de kust. Een glaasje ouzo in zo'n typische Griekse taveerne en het vakantiegeluk is compleet...
corfu eten

Zakynthos

Zakynthos is het meest zuidelijk gelegen eiland in de Ionische Zee. Volgens de oude Venetianen de bloem van de Oriënt. Het eiland staat bekend om de mooie stranden. Of om de Caretta Caretta: met uitsterven bedreigde waterschildpadden die ieder jaar naar de zuidpunt van Zakynthos komen om eieren te leggen.

Rond Zakynthos liggen een aantal kleine eilanden en riffen. Het diepste punt van de Middellandse Zee vind je tussen Zakynthos en de westkust van de Peloponnesos en onder invloed van water en wind zijn er opmerkelijke grotten gevormd, zowel op het eiland als in de zee.

Talloze kleurrijke haventjes en prachtige baaien om in te overnachten, maken het een mooie zeilbestemming. Met als bijkomend voordeel dat je de drukte rondom Lefkas een beetje kunt mijden.
zeiljachten zakynthos sq.jpg

Lefkas

In vergelijking met de Saronische eilanden zijn de Ionische eilanden minder dicht bevolkt, heel groen en liggen ze relatief geïsoleerd van de andere Griekse eilanden. De bekendste eilanden zijn Corfu, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, en Zakinthos. Op deze eilanden ontdek je veel Italiaanse invloeden: in de cultuur, architectuur en de liefde van eilandbewoners voor bloemen en muziek. De bewoners zijn zeer gastvrij. In sommige authentieke dorpen dragen vrouwen nog traditionele klederdracht. Deze eilanden zijn nog niet overspoeld door massa toerisme.
st_zakynthos baai

Athene - Saronische Golf

De Saronische eilanden liggen in de Egeïsche zee, net ten zuiden van Athene, ten oosten van de Peloponnissos en ten westen van de Cycladen. Al jaren is het een vertrouwde bestemming voor onze zeilcursus, meezeilvakanties en flottieljes.

De eilanden zijn deels groen en bosrijk. De cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode pannendaken. Doordat de eilanden niet bekend zijn bij het grote publiek zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Van de negen eilanden in de Saronische Golf zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses de belangrijkste.
st_vissersboten

Skiathos - Sporaden

De noordelijke Sporaden met hun rijke plantengroei staan zowel in Griekenland als in het buitenland hoog aangeschreven. De ruwe rotsen, de steile kusten, de gouden stranden met kristalhelder water, de wind die heerlijk naar pijnbomen ruikt en de prachtige zonsondergangen die je vanaf je eigen jacht kunt bewonderen.
zeilvakantie cycladen mykonos (3)

arrow_drop_downHet land

Griekenland is zon, water, wind en honderden eilanden. Deze elementen maken Griekenland bijzonder aantrekkelijk voor een zeiler. Het verlaten van een eiland dat langzaam uit het zicht verdwijnt en een nieuw eiland dat opdoemt aan de horizon geeft een extra dimensie aan het zeilen.

Zeilen in de zon, dolfijnen en waterschildpadden ontmoeten, genieten van de wind en het water. Daarnaast heeft Griekenland een rijke cultuur met een gastvrije trotse bevolking.

arrow_drop_downDe wind

De wind varieert sterk in de verschillende gebieden en seizoenen. In de Saronische en Argolische Golf waait het gedurende het seizoen gemiddeld 3 à 4 Beaufort. Vaak heb je 's ochtends wind die rond de middag enkele uren wegzakt om daarna tot tegen de avond weer aan te trekken.

In de Ionische zee waait het gemiddeld 3 Beaufort. In de ochtend is het vaak windstil. Tegen de middag komt er dan een windje opzetten die kan aantrekken tot tijdelijk 5 of 6 Beaufort.

Op de Cycladen staat de meeste wind. In de zomermaanden waait regelmatig de Meltemi. Dit is een warme harde wind uit noordelijke richtingen, die onder een strak blauwe hemel meerdere dagen achter elkaar het weertype bepaalt. De Meltemi is op zijn sterkst tussen half juli en half september en kan in kracht variëren van 5 à 6 Beaufort met uitlopers tot 8 Beaufort.

arrow_drop_downKlimaat

De kuststreken en eilanden van Griekenland hebben een mediterraan klimaat. Dit wordt gekenmerkt door hete droge zomers en zachte, vochtige winters.
Tijdens de warmste maanden (juni, juli en augustus) kan de temperatuur oplopen tot ruim boven de 30 graden. De luchtvochtigheid is relatief laag; daardoor is de warmte draaglijk. Op de eilanden zorgt de meltemiwind vanuit het westen voor verkoeling.
De groene tijd of bloeiperiode is van maart t/m mei. De droge tijd is van juni t/m september. De natte tijd is van november t/m half maart.

arrow_drop_downEten en drinken

Eten kan in Griekenland in de plaatselijke taveernes, en natuurlijk kun je zelf koken aan boord. Ook kan het erg gezellig zijn om met elkaar een barbecue op het strand te organiseren.

Zorg ervoor dat er steeds voldoende eten en drinken aan boord is zodat je niets tekort komt als je bijvoorbeeld in een verlaten baai wilt overnachten.

arrow_drop_downPraktische Informatie Griekenland

Belangrijkste luchthavens: Athene, Preveza, Goufia
Afstanden naar de jachthavens: ....
Reisdocumenten: een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.
Munteenheid: Euro (EUR)
Bankpas: Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.
Gebruik van een bankpas is meestal gratis. Er geldt een limiet per dag.
Creditcard: Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, winkels en, restaurants en veel tankstations geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als de bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een creditcard bij kleine bedragen af te raden.
Geldautomaten: Griekenland heeft voldoende geldautomaten.
Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op maestrocard.com, mastercard.nl/nl-nl/consumers/locate-an-atm.html of visa.com/atmlocator.
Fooien: Bedieningsgeld is meestal bij de prijs inbegrepen. Rond het bedrag af of laat het kleine wisselgeld liggen. In de luxere restaurants is een fooi van 5-10% gebruikelijk voor een goede service. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.
Internet: Er is een 4G-netwerk. Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens bieden gratis wifi aan voor hun klanten.
Reisseizoen: Griekenland is een bestemming voor lente, zomer en herfst. De prijzen liggen in het hoogseizoen hoger en in augustus, wanneer de Grieken zelf op vakantie gaan, kan het druk zijn.
Tijdsverschil: In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd valt samen met die in Nederland, het tijdsverschil blijft gelijk.
9.0
Anke (32 jaar)

Geslaagde trip!

Geplaatst op 19-08-2017
'Deze trip (meezeilen Athene) was geslaagd, dankzij de relaxte sfeer aan boord en de flexibiliteit van de schipper. Ondanks het feit dat je elke dag op de boot zit, is toch elke dag anders. Van overnachten in een baai tot uitgaan in een dorpje: voor elk wat wils. als wij aangaven meer van het zeilen te willen leren, legde de schipper ons van alles uit en mochten we ook zelf stukken zeilen. Kortom: een heerlijke week!'
8.0
Michiel

Zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen

Geplaatst op 29-07-2017
'We hebben een erg gezellige week gehad met een zeer vriendelijke en behulpzame schipper die ons graag het zeilen bijbracht. De boot zeilde fijn. De tweepersoons hutten slapen heerlijk als je er alleen mag liggen. Zelf heb ik iedere nacht buiten achterin de kuip geslapen en dat was een heerlijke ervaring.
Het is een zeer geschikte formule voor een vakantie met de kinderen.'
8.5
Bram (52 jaar)

Heerlijke week gehad

Geplaatst op 29-07-2017
'Heerlijke week flottieljezeilen gehad met flottieljeleider Koen. Prachtige locaties, een duwtje in de goede richting waar nodig en een erg leuk gezelschap! Tot de volgende keer!'
8.5
Steward (48 jaar)

Met 3 kinderen willen wij niet anders meer

Geplaatst op 15-07-2017
'Als gezin met 3 kinderen willen wij niet anders meer dan een flottielje met andere gezinnen. Zeker dit jaar was een succes met een kinder tafel 1,5 zo groot als de volwasenen tafel. De jeugd was van 8 tot 18 dus voor mijn 3 kinderen voldoende spreiding om aansluiting mee te maken.
Daarnaast was onze enthousiaste Janneke een geweldige Flottielje chef'
7.5
Reinier (36 jaar)

Open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien

Geplaatst op 08-07-2017
'Janneke heeft gezorgd voor een fantastische week. Ze stond open voor suggesties qua routes, afstanden, havens en baaien. Hierdoor hebben we prachtige routes gevaren met mooie wind. In de havens zorgde Janneke voor goede ligplaatsen. Tevens hebben we fantastisch gegeten!'
8.5
Lotte (Amsterdam)

Heerlijke week gehad

Geplaatst op 05-08-2017
'Twee fantastische weken gehad in Griekenland. Nog steeds heimwee om terug te gaan. Alle ervaringen en grapjes gaan nog steeds door mijn hoofd. Vanaf moment 1 was het goed. De sfeer in de groep, het weer, de lol. Alles. De schippers van het moederschip waren enthousiast en ervaren en wilden ons net zo graag iets leren als dat wij dat wilden. Enthousiasme alom. Leuke havens, prachtige baaien en heerlijk eten en drinken. Een dikke aanrader!'
7.0
Froukje (28 jaar)

Leuke zeilcursus!

Geplaatst op 02-09-2017
'Leuke zeilcursus! Goede eerste indruk gekregen van het zeilen, gezellige groep en leuke instructeur met interessante uitleg over het zeilen. De taakverdeling was goed. Nico deed echt zijn best om ons allemaal aandacht te geven en ik heb veel geleerd, o.a. over navigeren. We hebben een mooie route gevaren en prachtige zonsopgang gezien. '
10.0
Simone (46 jaar)

Mijn leukste in-mijn-eentje-weg vakantie

Geplaatst op 30-09-2017
'Ik durf bijna te zeggen dat dit een van mijn leukste in mijn eentje weg vakantie is geweest tot nu toe. Wat heb ik genoten van deze fijne zeil cursus week in Griekenland. We hadden allemaal ongeveer het zelfde niveau en ik heb zoveel geleerd. De schipper was super relax en aardig. Ze heeft goed instructie gegeven en heeft de groep leuk begeleid. Ze zag en was er voor iedereen. Het weer zat ons mee en we hadden bijna iedere dag wind. Echt een aanrader. '
9.0
Ellen (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 22-04-2017
'Wat een prachtige vakantie! De overige bemanning was helemaal top, de schipper super, het eten aan boord gastronomisch, de boot luxe en het weer geweldig, al mocht er ietsje meer wind zijn... Desondanks hebben we heerlijk kunnen zeilen! Volgend jaar misschien een eigen schip in een flottielje, want dit smaakt naar meer ;-)'
Bekijk ons totale aanbod