zeilvakantie-flottielje-01.jpg

Zeilvakantie Kroatië

Kroatië heeft van alle onze bestemmingen de meeste eilanden. Waar je ook kijkt, overal bewoonde en onbewoonde eilanden als pareltjes in het heldere water. De vaargebieden zijn afwisselend: kleine dorpjes en afgelegen baaien, maar ook aantrekkelijke steden waar je je tot diep in de nacht kunt vermaken. Velen komen al jaren terug met enthousiaste verhalen over dit mooie land.

Meerdere bestemmingen en verschillende zeilvakanties

In Kroatië doen we zo'n beetje alles:
  • Flottieljezeilen in Kroatië; als je kiest voor de gezelligheid van een vloot en ondersteuning bij de dagelijkse tochtvoorbereiding en havenmanoeuvres.
  • Zelfstandig zeilen door een zeiljacht te huren in één van onze vaargebieden langs de Kroatische kust: Pula, Sukosan en Zadar, Split en Trogir of Dubrovnik.
  • Meezeilen in Kroatië; een actieve vakantie, alleen of met z'n tweeën mee in een groep. En veel meer dan zeilen alleen!
  • Zeilcursus in Kroatië; ook alleen of met z'n tweeën mee in een groep waarvan iedereen op z'n eigen manier wil leren zeilen én vakantie vieren! Een super ervaring: beetje spannend, maar achteraf vind iedereen het geweldig.
  • Zeiljacht met een schipper of instructeur van Amorgos; Dat is ideaal wanneer je met groep(je) bent en graag wilt leren zeilen. Informeer naar de mogelijkheden.
  • Family Sailing; voor ieder gezin met of zonder goede zeilervaring die onder begeleiding van een schipper willen meezeilen in één van onze Nederlands flottieljes.

Amorgos organiseert zelf

Dat klinkt misschien gek, of normaal, maar dat is het niet. Om op acht tot twaalf locaties flottieljes, meezeilvakanties en zeilcursussen te organiseren heb je een grote club flottieljeleiders, schippers en instructeurs nodig. Sommige organisaties werken met locals, huren zelfstandige schippers in of boeken de begeleiding bij een andere organisatie. Amorgos werkt met eigen schippers en instructeurs. We zijn een opleidingsinstituut en besteden daar veel aandacht aan.

En alleen daarom kunnen we zeggen dat we zelf organiseren. Je zeilt in een flottielje van Amorgos met onze eigen flottieljeleiders. Of je krijgt samen met Nederlandse deelnemers les van een instructeur van Amorgos. En de schippers op meezeilvakanties, Family Sailing of singlereizen zijn ook onze eigen schippers. Dus ook tijdens je vakantie zijn wij je aanspreekpunt!
...
prachtige baai.jpg

Flottieljezeilen Kroatië

Vrijheid, blijheid

Samen met je gezin of vrienden op je eigen zeiljacht de Kroatische eilanden ontdekken? Wij zorgen ervoor dat je niet hoeft na te denken over routes, gezellige havens, bijzondere ankerplekken of een leuk restaurant.

Flottieljes Kroatië


Naar Flottieljezeilen
zeilvakantie kroatie - aan het roer.jpg

Zeilcursussen Kroatië

Je gaat alleen of met z'n tweeën

Je wilt ontspannen, maar ook iets actiefs doen. Andere mensen ontmoeten. Avontuur, of iets anders. En vooral lekker veel buiten zijn. Liefst in een omgeving met eilanden, baaien en mooie plekjes...

Van eiland naar eiland

Tijdens een zeilcursus in Kroatië vaar je op een zeiljacht van eiland naar eiland. Iedere dag een nieuwe plek. En samen met de andere deelnemers leer je hoe je zo'n zeiljacht op zee bestuurt!
Zeilcursussen Kroatië

Family Sailing

Avontuur en plezier voor de kinderen, ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om Kroatië te ontdekken.

Ervaring niet nodig

Je vaart mee op het flottielje moederschip. De Amorgosschipper en flottieljeleider zeilen het zeiljacht.

Family Sailing

Data Family Sailing
flottieljezeilen amorgos - kinderen en vlag.jpg

Zeiljacht huren in Kroatië

Meer ervaren zeilers zoeken zelf het avontuur. Bij ons kun je een zeilboot huren en de Kroatische kust ontdekken.

Service en zekerheid

Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor advies over jouw keuze. We kennen de zeilgebieden en de zeiljachten zeer goed.

Meest gekozen vaargebieden

Offerte Zeiljacht huren
zeilen in kroatie - jongen in mast.jpg
zeilvakantie kroatie - achter de boot.jpg

Meezeilen Kroatië

Een stralende zon en de wind door je haren. Actief meezeilen of juist lekker luieren op het dek. Zeilen heeft iets magisch.

Onvergetelijke vakanties

Een meezeilvakantie is ultiem vakantie vieren. Het gevoel van vrijheid en avontuur is onvergetelijk. Een mooie omgeving, leuke mensen, samen lekker eten en volop genieten van de zee.

Ervaring niet nodig

Of je nu precies weet hoe je overstag gaat of nog nooit op een zeilboot hebt gezeten, je kunt mee.

Sukosan - juni t/m september
Meezeilen: bekijk de mogelijkheden

Meer over zeilen in Kroatië

arrow_drop_downVaargebieden

Noordelijke Adriatische Zee

Aan de noordelijke Adriatische Zee liggen de Italiaanse lagunes, Sloveense uitlopers van de Alpen en het Kroatisch schiereiland Istrië. Het hele gebied behoorde lange tijd toe aan Italië en kent met Venetië, Triëst, Rovinj en Pula een aantal prachtige steden. Mede door de geografische ligging staat Istrië in Kroatië nog steeds onder sterke culturele invloed van het buurland. Naast de steden zijn ook de kleinere plaatsen als Vrsar en Novigrad in Kroatië of Piran en Izola in Slovenië een bezoek waard. Qua aantrekkingskracht spant Venetië natuurlijk de kroon in deze regio.
novigrad1-min.jpg

Dalmatië

Dalmatië is een smalle kuststrook lopend van het eiland Rab in het noorden tot de baai van Kotor in Montenegro. Met het twee-weekse Sukosan-Split flottielje zeil je in het deel tussen grofweg Zadar en Split. Van noord naar zuid worden de eilandengroepen ookwel de Zadar Archipel, de Kornaten, de Sibenik Archipel en de Midden-Dalmatische eilanden genoemd.

De afwisseling is groot. Lange bijna onbewoonde eilanden in het noorden. Kleine authentieke eilanden waar de tijd lijkt stil te staan voor de kust van Sibenik. Een ruige en open kuststrook vol groene baaien tussen Zlarin en Drvenik Veli. En de rijke cultuur en lange geschiedenis van de steden Trogir en Split.

Dalmatië is bekend van de Nationale Parken: Krka, Kornati en Vransko Jezero. Ook wanneer je houdt van een terras of een avond stappen op z’n tijd kom je hier aan je trekken: Zadar, Split en Trogir zijn oude romantische steden, Vodice, Brac en Hvar zijn toeristische terkpleisters waar je de hele zomer wordt vermaakt met evenementen en festivals aan of vlakbij het water.
vinogradisce bay - pakleni.jpg

Istrië

Istrië ligt in het noorden van de Adriatische zee. Het driehoekige schiereiland behoorde lange tijd toe aan Italië. Mede door de geografische ligging staat Istrië nog steeds onder sterke culturele invloed van het buurland. Ook zijn Romeinse invloeden terug te vinden. Plaatsen zoals Pula, Rovinj en Porec, maar ook de kleine steden zijn een bezoek waard.
st_mali losinj (2)

Midden Dalmatië - Murter

In de regio “Midden Dalmatië” vertrekken we vanuit twee starthavens. Murter en Sibenik. Murter is het grootste en dichtst bij het land gelegen eiland in midden Dalmatië, behorende tot de Šibenik archipel. Murter behoort tot Kroatië. Het ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Sibenik, Split en Trogir. Je kunt je zeilvakantie hier starten of eindigen met een bezoek aan een mediterrane stad. De rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook de kleine steegjes, gezellige pleinen en ongedwongen zomerse sfeer maken deze steden absoluut de moeite waard!
hramina murter vk-min.jpg

Sibenik, oude stad aan de Krka

Sibenik ligt aan de Krka en is één van de twee starthavens die we gebruiken in de regio “Midden Dalmatië”. Een oude stad vol kerkjes, een beroemd verdedigingsfort en een mooie Kathedraal. Voor wat cultuur en historisch besef ga je naar Sibenik.

Maar het is ook de toegangspoort naar het Nationaal Park Krka met haar beroemde watervallen. Je combineert hier eenvoudig natuur, cultuur en heerlijk zeilen. Het vaargebied ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Split en Trogir. En heb je voldoende tijd dan zijn ook die steden op te nemen in je zeilplan...
zeilvakantie kroatie sibenik haven

Noord-Dalmatië

Noord-Dalmatië is het gebied tussen de steden Zadar in het noorden en Sibenik in het zuiden, ook wel de Zadar Riviera genoemd. De Noord Dalmatische eilanden liggen in de Adriatische Zee. De eilanden zijn erg mooi en fotogeniek, afwisselend, groen en ruig. De witte rotsen steken prachtig af tegen het blauwe water. Eilanden als Ugljan, Pasman, Molat, Dugi Otok, Iz en Murter zijn een bezoek waard. In de stadjes en dorpen vind je architectuur, antieke monumenten, kunst in steen, hout en op doek en oude papyrussen. Er liggen vijf nationale parken in deze regio; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvice meren, het noordelijke Velebit-gebergte en de Kornati-eilanden. De watervallen en de Kornati-eilanden mag je zeker niet missen! Ook wanneer je houdt van een terras of een avond stappen op z’n tijd kun je hier aan je trekken komen: Zadar is echt romantisch, Tribunj is een grote toeristische trekpleister en in Tisno op het eiland Murter kun je de hele zomer terecht voor populaire festivals op het strand.
zeilvakantie kroatie zonsondergang zut

Regio Dubrovnik

Voor de kust van Dubrovnik ligt een eilandengroep bestaande uit Korcula, Mljet, het schiereiland Peljesac en een aantal kleinere eilandjes. Korcula is een groen en dichtbebost eiland, met kloven, verlaten strandjes, kleine dorpjes en een middeleeuws stadje. Ook Mljet is zeer groen, bijna 75% van het eiland bestaat uit bos en ongeveer de helft van de eilanden is een nationaal park.
st_hvar haven (2)

Zuid Dalmatië

Wij noemen deze regio voor het gemak “Zuid Dalmatië”, maar het wordt ook wel Midden Dalmatië genoemd. Het ligt ten zuiden van zeilgebied bij Primosten en de Kornatie Archipel. Vanuit Trogir zeilen we richting Brac en Hvar in het Zuiden of de Vis archipel in het zuidwesten. Je kunt je zeilvakantie starten of eindigen met een bezoek aan een Split en Trogir. De rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook de kleine steegjes, gezellige pleinen en ongedwongen zomerse sfeer maken deze steden absoluut de moeite waard!
vinogradisce bay - pakleni.jpg

arrow_drop_downHet land

Kroatië heeft van alle Amorgos bestemmingen de meeste eilanden. Waar je ook kijkt, overal bewoonde en onbewoonde eilanden die als parels in het heldere water. Onze deelnemers komen al jaren terug met enthousiaste verhalen over dit mooie land.

Je zeilt vaak onder een strakblauwe hemel en stralende zon van eiland naar eiland. Je ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in beschutte baaien. ´s Avonds zakt de zon in de zee terwijl jij geniet van de Kroatische keuken in kleine restaurantjes bij idyllische havens.

arrow_drop_downDe wind

Kroatië kent een mediterraan klimaat met vaak warme en droge zomers.

De windkracht is gemiddeld 3 à 4 Beaufort. Er zijn een aantal typische winden die regelmatig de kop op steken. De meest voorkomende zomerse wind is de Maestral, die uit het Noordwesten waait en mooi weer brengt. Deze komt opzetten (kracht 3 à 4) tegen het middaguur om 's avonds weer te gaan liggen.

De stevige Bora, die voornamelijk blaast in de Kvarner en het Velebitkanaal, komt vaak plotseling op en waait vanaf het land uit noordoostelijke richting.

De sterke Sirocco (ook wel Jugo genaamd) houdt vaak meerdere dagen aan en komt uit een zuidelijke richting vanuit zee.

arrow_drop_downEten en drinken

In Kroatië eten we veelal in de plaatselijke taveernes. Het eten bestaat voornamelijk uit vis- en vleesgerechten. Je proeft hier de Mediterrane en Balkan invloeden.

Elk dorp of eiland heeft een eigen specialiteit (bijv. Iz Veli wordt ook wel biefstukeiland genoemd). Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf te koken aan boord. Op de grotere eilanden waar zich kleine dorpjes bevinden kun je boodschappen doen bij lokale middenstand.
8.5
Milan

Wat was dit gaaf zeg!

Geplaatst op 27-08-2016
'Wat was dit gaaf zeg! Op net geen twee uur vliegen een compleet nieuw avontuur binnenvaren met als hoogtepunt een bezoek aan Venetië. In een gezellige verenigingshaven tegenover de grote San Marco wakker worden, geeft toch wel een bijzonder gevoel. Tussen het zeilen en verwonderen door, heerlijk eten en je verbazen over culturele verschillen binnen de EU. Oh ja, ook nog eens nieuwe vrienden voor het leven gemaakt.'
8.7
Angelique

Optimaal, ontzorgd genieten van zeilen

Geplaatst op 29-07-2017
'We hebben genoten! Goede boot, goed gezelschap, goede begeleiding. Op afstand maar ook heel dichtbij. Iedere ochtend palaver, iedere avond fijne anker- en havenplaatsen en iedere keer weer een fijn restaurantje voor de hele club. Optimaal, ontzorgd genieten van zeilen op een bijzondere plek dan is dit je reis!'
8.0
Connelies

Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir

Geplaatst op 16-07-2016
'Heerlijke meezeilweek gehad vanuit Trogir. Mooi gebied, leuke stadjes en haventjes. Prachtige baaien. Ook heel leuk als je niet kunt zeilen, maar gewoon toe bent aan een week met zon, zee, zwemen, en dat samen met een groep gezellige mensen. Daarnaast kan je in Kroatie goed eten, vooral veel vis en zeevruchten.'
7.8
Lisette

Een heerlijke zeilweek en echt een aanrader!

Geplaatst op 22-07-2017
'Een heerlijke zeilweek waarin je de basis van het zeilen leert in een mooie omgeving! een vakkundige en enthousiaste schipper die op een rustige manier uitleg geeft.

Al met al een superweek en echt een aanrader!'
9.0
Familie Grisnigt

Een ware top belevenis

Geplaatst op 29-07-2017
'Een ware top belevenis: super zeilen met een leuk gezelschap, alle soorten wind, mooi weer in een schitterende omgeving onder (bege)leiding van een deskundige, spontane leuke flottielje leider Brandt en schippers Sander en Matthijs. '
10.0
Vanessa (39)

Leuke groep, positieve relaxe sfeer

Geplaatst op 03-09-2016
'Heerlijke week zeilles in sukosan. Leuke groep, positieve relaxe sfeer aan boord. En ontzettend veel geleerd dankzij enthousiaste, kundige schipper die alles rustig uitlegde en op ontspannen manier iedereen liet oefenen. Zeker voor herhaling vatbaar! '
Bekijk ons totale aanbod