zeilvakantie-kroatie-murter-00.jpeg

FAQ Coronavirus

We zeilen!

Natuurlijk zeilen we ;-). Het hele jaar door met of zonder maatregelen. Wind en water. Ruimte, blauwe lucht en een waterig zonnetje. Frisse wangen, rust op het water. Mooie wolkenpartijen en een prachtige skyline. Genieten van het leven op een zeiljacht. Heel fijn...

Zeilvakanties en corona

Corona lijkt onder controle, maar is niet weg. Gezien de vaccinaties en de eigenschappen van een zeilvakantie verwachten wij dat we de komende maanden gewoon blijven zeilen. Mocht Corona weer invloed krijgen op onze vakanties, dan lees je dat op deze pagina.

Wil je iets anders weten? Bel gerust 036 - 521 82 10 of mail zeilen@amorgos.nl.


Meest gestelde vragen


zeilvakantie-griekenland-athene-36.jpg

Gelden er nog maatregelen op mijn bestemming?

Controleer vlak voor vertrek de laatst geldende corona van het desbetreffende land op www.nederlandwereldwijd.nl. Daar staat duidelijk uitgelegd waar je aan moet voldoen om af te kunnen reizen (vaccinatie-, herstel- of testbewijs).

Wat als ik corona heb en niet mee kan, krijg ik dan mijn geld terug?

Helaas mag je niet op vakantie wanneer de uitslag van jouw test positief is. Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering is belangrijk.

De hoofdboeker kan er voor kiezen om de gehele reis of slechts de positief geteste reiziger(s) te annuleren. Annuleren is in dit geval altijd tegen kosten.

Kun je onverhoopt niet met ons mee omdat je corona hebt, dan is er een goede kans dat jouw annuleringsverzekering dit dekt en jij je geld terug krijgt. Wil je dit zeker weten? Neem dan contact op met het bedrijf waar jij je annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Wat als ik tijdens mijn zeilvakantie positief test op corona?

Op de eerste plaats is het echt belangrijk een goede reisverzekering te hebben. In de meeste landen geldt nog steeds dat je in quarantaine moet bij een positieve test. Je neemt contact op met je reisverzekering en zij zullen zorgen voor een quarantaine-kamer en voor vervangend vervoer voor de terugreis.

Zeil je in een groepsreis, dan betekent dit dat je niet langer aan boord kunt blijven om deel te nemen aan de meezeilvakantie of zeilcursus.

Zeil je met kinderen? Wanneer de kinderen positief testen en de ouders niet, kun je er altijd van uitgaan dat ten minste 1 van de ouders bij het kind mag blijven.

De inreisregels zijn aangescherpt en nu kan ik niet mee

Als reiziger is het jouw eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de toelatingseisen van jouw vakantiebestemming. Wanneer jij niet meer mee kunt door aangescherpte inreisregels (b.v. vaccinatieplicht of geldigheid van je herstelbewijs) dan is dat jouw risico en gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.

Wat gebeurt er als Amorgos een zeilvakantie door corona-regels moet annuleren?

Ja. We hopen het natuurlijk niet, maar stel dat er onverwachte ontwikkelingen zijn, dan kan het gebeuren dat Amorgos een zeilvakantie moet annuleren. Iedereen die geboekt heeft ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons en mag omboeken naar een later tijdstip of krijgt gewoon zijn geld terug. Uiteraard help je ons door direct om te boeken, maar dit hoeft niet.

Mocht de zeilvakantie gewoon door kunnen gaan, maar kun jij niet meer mee? Bijvoorbeeld omdat je niet gevaccineerd bent of jouw herstelbewijs niet meer geldig is? Dan kunnen wij helaas niets betekenen. Op www.nederlandwereldwijd.nl vind je altijd de actuele inreisregels.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik zelf mijn reis wil annuleren?

Dat hangt af van de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten.

Ik wil mijn zeilreis of cursus annuleren. Wat zijn de kosten?

Wanneer je wilt annuleren in een andere situatie dan code oranje gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden: tot 6 weken voor vertrek 50% van de prijs van de zeilreis. Binnen 6 weken voor vertrek 100%.

Individueel meezeilen en zeilcursussen in Griekenland en Kroatië: tot 8 weken voor vertrek gratis annuleren.

Annulering dient schriftelijk te geschieden. In de meeste gevallen is de vliegreis onderdeel van de totaalprijs. Voor dit deel van de prijs zijn de voorwaarden van de betrokken luchtvaartmaatschappij van toepassing.
Bekijk ons totale aanbod