zeilvakantie-spanje-coruna-01.jpg

Avontuurlijk Zeilen - Noordwest-Spanje

Zeilend Zwerven. Geleid door wind, eb en vloed. Door wat we tegenkomen en meemaken. Elke dag een andere bestemming. Elke dag een nieuw avontuur. In vaargebieden die buiten de gebaande paden liggen. En altijd op zoek naar bijzonder mooie plekjes. Liefst alleen bereikbaar per boot. Dat zijn onze Zwerftochten.

Ook bij Zwerftochten staat "Plezier in Zeilen" centraal. Lekker zeilen. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. En samen vakantie vieren. Ontspannen op ontdekking. Met leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid.

Ervaring is niet nodig

Zwerftochten zijn zeilvakanties waarvoor je niet speciaal een zeiler hoeft te zijn. Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader. Zwerftochten zijn voor zowel de beginner als gevorderde zeiler. Waarbij beginnen niet per se wil zeggen dat je wilt 'leren zeilen'.

Op het eind van iedere dag leggen we aan in een haven of gaan voor anker in een baai. Dat kan in een vrolijk stadje op het vaste land zijn, maar ook in een stille inham van een piepklein eiland. In overleg koken we met elkaar aan boord of gaan samen lekker uit eten. Je slaapt aan boord in een 2-persoons hut die je deelt met één van de andere deelnemers of in de kajuit.

Elke dag zeilen en zwerven. De relaxte sfeer aan boord. Toffe schippers en enthousiaste deelnemers. Niemand die van tevoren weet wat we gaan meemaken. Nachtelijke gesprekken onder de sterrenhemel. Iedereen laadt z’n batterij op tijdens een vakantie op een zeiljacht...

De Kust van Galicië

De Spaanse Noordwestkust is voor velen een goed bewaard geheim... In tegenstelling tot de Spaanse zuid en oostkust wordt het hier niet tropisch warm en vind je hier geen 'friet van piet' of Benidorm-achtige stranden. De kust is bergachtig en groen. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de toppen die hier 's ochtends door de zeemist en -nevels heen prikken.

Galicië is onder zeilers bekend om zijn Ria's. Diepe rivier inhammen in de kronkelende en bosrijke kust van Galicië. Eigenlijk soort van Spaanse fjorden met Caraïbische zandstranden. Deze Ria's geven een goede beschutting tegen de wind en oceaandeining. Met prachtige ankerbaaien of sfeervolle Spaanse visserijhaventjes.

Rias Baixas

Vanuit Coruna zeilen we langs de Noordkust naar het uiterste noordwest puntje. Daar ligt Kaap Finisterre. Eenmaal voorbij deze kaap wordt het rustiger, zeilen we ruime wind en stijgt de temperatuur. Dit is het gebied van de Rias Baixas. Tot aan Vigo in zuiden vind je sprookjesachtige baaien die een geweldig contrast vormen met open Atlantische oceaan.

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Hier vind je terrasjes en kunnen we genieten van Spaanse tapas en cerveza. In de grotere plaatsen blijft het tot laat in de avond gezellig op straat. Een zwerftocht in deze omgeving is een mooie combinatie van zeilen, natuur, cultuur, uitwaaien en gezelligheid.

Nationaal Park in de oceaan

Voor de Rias Baixas in de Oceaan ligt het National Park van de Atlantische Eilanden van Galicië. Zowel de eilanden als het water er om heen is een beschermd natuurgebied. Een hoogtepunt op deze zwerftocht. De eilanden zijn ontzettend mooi en lastig te bereiken zonder een boot.

Vigo en Islas Cies

Vlak voor Vigo liggen de Islas Cies. Ook deze eilanden horen bij het Nationaal Park. Het water is hier glashelder. Twee van de drie eilanden zijn met elkaar verbonden door het 'mooiste strand ter wereld'. Aan de oostzijde kun je met een bijbootje naar de wal voor een schitterende wandeling met fantastische uitzichten op de ruige westkust en de Atlantische oceaan.

We sluiten deze 8 dagen van zwerven af in Vigo. Een modern en vrolijke Spaanse havenstad met een klein historisch centrum. 's Avonds is het Plaza de la Constitución een goede plek voor tapas en wijn. Onder de arcadebogen en in de kleine straatjes rond het plein is het gezellig druk aan de statafels voor de barretjes en de terrassen. Ideaal voor een leuke laatste avond!
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar La Coruna en Vigo,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

... ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [2436] => Array
            (
              [pakket_id] => 2436
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [3079] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 3079
                      [element_container] => Array
                        (
                          [4182] => Array
                            (
                              [element_id] => 4182
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [33369] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 33369
                                      [titel_content] => Zwerftocht La Coruna - Vigo
                                      [omschrijving_content] => 

Voor wie?

Eén ding is zeker bij iedere zwerftocht: je zult genieten van zeilen! Deze tocht hoeft niet per se uit langere dagen aan boord te bestaan. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat iedereen aan boord graag wil zeilen. Maar de afstanden tussen La Coruna en Vigo zijn goed te overzien. We liggen iedere avond voor anker in een baai of in een haven. Op de oceaan kan het altijd waaien. Het eerste deel tot aan de Noordwest punt van Galicië zijn kan best ruig zijn. Maar in de diepe baaien zijn we goed beschermd. Wanneer het harder waait, reven we de zeilen. Daarbij kan het zijn dat je aangelijnd op het dek werkt en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt functioneren als roerganger is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Deze ervaring of dit niveau is zeker niet noodzakelijk. Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan met ons of één van de mijlenmakers of misschien een oversteek van Brest naar La Coruna iets voor je is. De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 70 jaar. De minimum leeftijd om deel te nemen aan een ervaringstocht is 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn. Op de zwerftochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent dus eigenlijk nooit de enige alleengaande op een ervaringstocht.

Voorbereiding

Voor de meeste ervaringstochten hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Verder

- Met wie: 6 deelnemers, 1 schipper. - Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [33376] => Array ( [content_id] => 33376 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De reissom is per persoon en inclusief: - zeilen op de Simaia, - overnachten aan boord van het zeiljacht, - begeleiding door ervaren Amorgos schippers, - gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33377] => Array ( [content_id] => 33377 [titel_content] => Exclusief [omschrijving_content] => Bij de prijs is niet inbegrepen: - boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50), - reis- en/of annuleringsverzekeringen, - vervoer van en naar La Coruna en Vigo, - bijdrage boordkas. Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33899] => Array ( [content_id] => 33899 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2912] => Array ( [subpakket_id] => 2912 [element_container] => Array ( [1101] => Array ( [element_id] => 1101 [content_container] => Array ( [9482] => Array ( [content_id] => 9482 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'. De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering: - met dekking van je annuleringskosten; - verzekerd bij annulering of afbreken van de reis; - en 24/7 reisassistentie. Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%. De premies zijn: Annulering: 7,14% van de reissom Annulering All risk: 9,08% van de reissom In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd. Woonachtig in België? Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod