zeilen denemarken - avondlicht.jpg

Zeilvakantie Denemarken

Op nog geen 600 kilometer van Utrecht ligt aan de grens van Denemarken onze starthaven Flensburg. Veel dichterbij dan de bekende zeilgebieden in Kroatië en Griekenland en met misschien wel net zo veel mogelijkheden! Een omgeving om actief te genieten van natuur, water, vriendelijke havens en gezellige dorpjes. De fjorden bieden een geweldige afwisseling: achter iedere bocht ligt een nieuw uitzicht.

Meerdere bestemmingen en verschillende zeilvakanties

We zeilen zelf tijdens de zomervakantie in Denemarken. Zelfstandig een zeiljacht huren bij Amorgos in Denemarken kan ook buiten de zomervakanties.
  • Flottieljezeilen op de Oostzee; samen zeilen in de Zuid-Funense Archipel met de gezelligheid van een vloot en ondersteuning bij de dagelijkse tochtvoorbereiding en havenmanoeuvres.
  • Zelfstandig zeilen door een zeiljacht te huren vanuit onze vertrekhaven Flensburg. Je zeilt naar de 'Grote Belt' of de 'Kleine Belt' met het Odense Fjord en de Zuid-Funense Archipel.
  • Meezeilen in Denemarken; een actieve vakantie, alleen of met z'n tweeën mee in een groep. En veel meer dan zeilen alleen!
  • Family Sailing; voor ieder gezin met of zonder goede zeilervaring die onder begeleiding van een schipper willen meezeilen in ons Oostzee-flottielje.
...
zeilvakantie denemarken -horuphav.jpg

Flottieljezeilen Denemarken

Vrijheid, blijheid

Samen met je gezin of vrienden op je eigen zeiljacht de Funense Archipel ontdekken? Wij zorgen ervoor dat je niet hoeft na te denken over routes, gezellige havens, bijzondere ankerplekken of een leuk restaurant.

Flottieljes Denemarken


Naar Flottieljezeilen Oostzee
zeilvakantie denemarken - dyvig.jpg

Zeiljacht huren Denemarken

Meer ervaren zeilers zoeken zelf het avontuur. Bij ons kun je een zeilboot huren om de Deense eilanden te ontdekken.

Service en zekerheid

Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor advies over jouw keuze. We kennen de zeilgebieden en de zeiljachten zeer goed.

Van april tot en met september

Je kunt van voor- tot najaar zeilen op de Oostzee mits je voorbereid bent op het weer. De temperaturen schommelen in de zomer rond de 20 graden. Vergelijkbaar met Nederland.
Offerte Zeiljacht huren

Family Sailing

Avontuur en plezier voor de kinderen, ontspanning voor de ouders. Een geweldige manier om de Oostzee te ontdekken.

Ervaring niet nodig

Je vaart mee op het flottielje moederschip. De Amorgosschipper en flottieljeleider zeilen het zeiljacht.

Family Sailing

Data Family Sailing
zeilvakantie denemarken - op het dek.jpg

Klein Vaarbewijs

Een Klein Vaarbewijs (of een ICC) is niet verplicht in Denemarken, maar heb je een eigen ICC, dan neem je die uiteraard mee. In de winter en het voorjaar kun je bij Amorgos een cursus Klein Vaarbewijs volgen.

Huur dit seizoen een jacht bij Amorgos, dan kun je met korting twee cursusdagen volgen op ons kantoor ter voorbereiding op het Klein Vaarbewijs 2.

Meer over zeilen in Denemarken

arrow_drop_downVaargebieden

De Oostzee

De Oostzee strekt zich uit van Denemarken en Duitsland in het zuidwesten tot de Baltische Staten, Rusland en Finland in het noordoosten. Wij zeilen op een heel klein stukje daarvan. Misschien wel het mooiste stukje. De Denen noemen dit 'Sydfynske Øhav', in het Nederlands de Zuid-Funense Archipel. Dit unieke gebied van 55 eilanden in de Oostzee is gemakkelijk bereikbaar vanaf de eilanden Funen en Seeland en is erg populair bij zeilers, watersporters en iedereen die op zoek is naar zijn eigen stukje strand.
denemarken zeilen  sq.jpg

arrow_drop_downZeilroutes

We zeilen aan de oostzijde van het vaste land van Denemarken. Hier ligt het Flensburger Fjord dat uitkomt op het 'Sydfynske Øhav', in het Nederlands de Zuid-Funense Archipel. in dit unieke gebied liggen ruim 55 eilanden. Onze route loopt hier kriskras doorheen richting de zuidzijde van het grote eiland Funen of richting het noorden naar de Kleine Belt of in het Deens 'Lillebælt'. De route ligt niet vast; we laten ons ook leiden door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje. Er zijn vele alternatieven mogelijk.

arrow_drop_downWeer en wind

Over het algemeen is de wind in juni en juli prima om te zeilen. De temperaturen dalen voorzichtig eind augustus. Dat kan gepaard gaan met meer wind en zo nu en dan een verwaaidag. Desondanks is ook eind augustus en september nog een aangenaam seizoen voor een zeilvakantie in Denemarken. Bijkomend voordeel van deze weken: de Duitse en Deense vakanties zijn voorbij en de rust keert terug.

arrow_drop_downAmorgos organiseert zelf

Dat klinkt misschien gek, of normaal, maar dat is het niet. Om op acht tot twaalf locaties flottieljes, meezeilvakanties en zeilcursussen te organiseren heb je een grote club flottieljeleiders, schippers en instructeurs nodig. Sommige organisaties werken met locals, huren zelfstandige schippers in of boeken de begeleiding bij een andere organisatie. Amorgos werkt met eigen schippers en instructeurs. We zijn een opleidingsinstituut en besteden daar veel aandacht aan.

En alleen daarom kunnen we zeggen dat we zelf organiseren. Je zeilt in een flottielje van Amorgos met onze eigen flottieljeleiders. Of je krijgt samen met Nederlandse deelnemers les van een instructeur van Amorgos. En de schippers op meezeilvakanties, Family Sailing of singlereizen zijn ook onze eigen schippers. Dus ook tijdens je vakantie zijn wij je aanspreekpunt!
Bekijk ons totale aanbod