zeilvakantie-caribbean-grenadines-11.jpg

One-way Zeilen door de Caribbean

Een zeiltocht door het hart van de Caribbean; van Martinique naar Sint Maarten. Onderweg doen we verschillende mooie eilanden aan. Lijkt je dat wat? Ga dan met ons mee op deze unieke 15-daagse one-way zeilvakantie.

Uniek omdat we niet heen en terug zeilen, maar van de ene mooie bestemming naar de volgende. Onderweg geniet je van tropische regenwouden, kleurrijke straten, Rastafari, barretjes op parelwitte stranden, kleine boten met vers fruit, wuivende kokospalmen en een rijke onderwaterwereld.

Met de passaatwind in de zeilen

Als het een beetje meezit, zwemmen dolfijnen of walvissen ook nog een stukje met ons mee. We leggen aan bij eilanden als Dominica, Guadeloupe, Sint Eustatius en Sint Kitts. Onderweg genieten van de passaatwinden die van oost naar west in onze zeilen waaien. Al met al een enerverende en mooie tocht. Een unieke manier om al het moois dat de Caribische eilanden bieden te verkennen...
...

Data en Prijzen

- Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
- Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
- Ervaring is niet nodig. Vakantie iedereen met zin in zon of zeilen
- Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
- zeilen op een ruim en modern zeiljacht,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- linnengoed aan boord,
- eindschoonmaak van het zeiljacht.
*Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 19,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- ruimbagage vlucht,
- transfer vliegveld – jachthaven,
- bijdrage boordkas.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt in een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een grotere groep, neem gerust contact met ons op. Dat geldt ook wanneer je wilt boeken met een afwijkende vlucht, eigen vlucht of ander vervoer. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
- met hoge dekkingen;
- verzekerd bij annulering en vertraging;
- en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

De premies zijn:
Basis: 7,176% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Europadekking

Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

De groep

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 60 jaar, waarbij de meesten tussen de 30 en 50 jaar oud zijn. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Ben je met een groep vrienden dan kun je met ons een eigen zeilvakantie samenstellen. Jullie bepalen waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat voor de hele groep op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hoeft niet te kunnen zeilen, maar het is wel aan te raden om eerder al een andere zeiltocht te hebben gemaakt. Delen van de etappes die we afleggen gaan namelijk over open zee en er zitten een paar lange dagafstanden tussen. Dan is het prettig wanneer je al eerder mee hebt gezeild, zodat je een beetje weet waar je aan begint.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol en vlieg je via Parijs naar Sint Maarten of Martinique.

De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Sint Maarten of Martinique rijd je met de taxi naar de jachthaven (ter plaatse betalen).

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de vluchtgegevens, namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend) en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

Guadeloupe: Jacques Cousteau

Het eiland Guadeloupe is onderdeel van de Franse Antillen en de Franse cultuur zie je dan ook overal terugkomen. Je geniet er van croissants, baguettes en franse kaasjes. Dat is natuurlijk al een goede reden om het eiland te bezoeken. Toch dankt Guadeloupe zijn populariteit vooral aan de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Het Jacques Cousteau National Park is hiervoor de ideale plek. Daar geniet je van een betoverend mooie onderwereld en spot je vissen in alle kleuren!

Martinique - Sint Maarten

In het hart van de Caribbean vinden we de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Hier zeilen we van Martinique naar Sint Maarten of omgekeerd, van Sint Maarten naar Martinique. Een 15-daagse one-way zeiltocht waarbij we in totaal 250 mijl afleggen. Op sommige dagen leggen we wat langere afstanden af, bijvoorbeeld 45 mijl. Die dagen wisselen we af met rustdagen. Onderweg komen we langs tal van prachtige eilanden met zowel Creoolse, Afrikaanse als Europese invloeden. Ondertussen genieten we van aangename temperaturen en een constante wind van 4 tot 6 Beaufort.

De eilanden die we onderweg aandoen, zijn relatief onbekend, maar daardoor zeker niet minder mooi! We vertellen je graag meer over een aantal eilanden waar we onderweg stoppen, als de tijd en de weersomstandigheden dat toelaten.

Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis, twee eilanden die samen een onafhankelijk land vormen met Koningin Elizabeth II als staathoofd. Grotendeels bedekt met dichte bossen en regenwoud. Bekend van een prima rum, kleurrijke straten, belastingvoordelen en één van de langste stranden in de Caraïben.

Terre-de-Haut: per boot bereikbaar

Terre-de-Haut is een klein eiland ten zuiden van Guadeloupe. Veel toeristen op Guadeloupe vertrekken voor een dagtrip per ferry naar Terre-de-Haut. Hierdoor kan het er overdag erg druk zijn. Daarom leggen wij aan het einde van de dag aan, als de ferry’s het eiland allemaal weer verlaten hebben. Dan kan het ware genieten beginnen! Het water op Terre-de-Haut is blauw en de temperaturen zijn er tropisch. En dan moet het beste nog komen, want het uitzicht is er echt waanzinnig mooi!

Dominica: groener dan groen

Domica is het groenste eiland van het Caribisch gebied. Voor strandliefhebbers is het niet de ideale plek, maar avonturiers zullen dit geweldig vinden. Je vindt er veel bergen, maar liefst 6 slapende vulkanen en ongerepte natuur. Het is dé plek om te genieten van regenwouden, natuurparken en vulkanische hot springs. In de felgekleurde straten op het eiland word je begroet door vrolijke mensen.

Martinique: bloemeneiland

Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Aankomst op het tropische en Frans-creoolse Martinique. Neem samen met je reisgenoten een taxi naar de jachthaven in Le Marin. In de laatste informatie van Amorgos vind de ligplaats van ons jacht dat te herkennen is aan de blauwe Amorgos vlag.

Dag 2 en 3 Le Marin - St. Pierre

Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.

Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

Afstand: 15 zeemijlen.

Dag 4 St. Pierre - Dominica

Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

Afstand: 34 zeemijlen.

Dag 5 Dominica - Portsmouth

Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica.

Afstand: 19 zeemijlen.

Dag 6 Portsmouth - Les Saintes

Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Les Saintes.

Les Saintes is een kleine eilanden‑archipel tussen Dominica en Guadeloupe. Op het eiland Terre de Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een mooi decor voor een prettig verblijf. De eilanden staan flink in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen! Aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

Afstand: 21 zeemijlen.

Dag 7 Les Saintes - Pigeon Island

Pigeon Island ligt halverwege Basse Terre, het westelijke en bergachtige deel van Guadeloupe. Hier kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld van het het Cousteau National Park bewonderen. Er is tijd genoeg want de te zeilen afstand valt zowel vandaag als morgen mee.

Afstand: 21 zeemijlen.

Dag 8 Pigeon Island - Deshaies

Deshaies is een uiterst charmant vissersdorpje aan de noordwestpunt van Guadeloupe. Het ligt direct aan het strand. De goed beschutte baai is diep en omringd door groene heuvels en bergen. Deshaies is een uitstekende plek om te genieten van een prima lokale keuken, vooral verse vis van zee is een specialiteit.

Afstand: 8 zeemijlen.

Dag 9 Deshaies - Montserrat

Montserrat is het volgende eiland dat we aandoen. Dit is een flinke zeildag die ons een kijkje in de keuken van een levende vulkaan brengt... 20 jaar geleden verwoestte een uitbarsting van de Soufrière het zuidelijk gedeelte van het eiland. De hoofdstad Plymouth is nu onder een aslaag bedolven. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan leggen we aan op het noordelijk deel.

Afstand: 44 zeemijlen.

Dag 10 Montserrat - Nevis

Saint Kitts en Nevis, twee eilanden die samen een onafhankelijk land vormen met Koningin Elizabeth II als staatshoofd. Grotendeels bedekt met dichte bossen en regenwoud. Bekend van een prima rum, kleurrijke straten, belastingvoordelen en één van de langste stranden in de Caraïben.

Nevis ziet er vanuit zee uit als een sombrero, met Nevis Peak als 1000 meter hoge punt in het midden. Er wonen slechts 12000 mensen en het is er vredig en rustig. Aardige mensen, pittoreske huizen en goed bewaarde typisch Caribische architectuur maken het allemaal zeer de moeite waard.

Afstand: 34 zeemijlen.

Dag 11 Nevis - St. Kitts

St. Kitts is erg groen en de hoge hellingen van de 1200 meter hoge Mt. Limuiga zijn met regenwoud bedekt. Er leven duizenden apen in de dichte begroeiing.

De lagere hellingen zijn bedekt met uitgestrekte suikerrietvelden en uiteraard wordt er een prima rum gemaakt. Er loopt een spoorlijntje over het hele eiland, aangelegd om het suikerriet naar de fabriek te vervoeren. Baron Edmond de Rothschild Distilleries maakte er een zijn rum, CSR, even proeven.

Afstand: 13 zeemijlen.

Dag 12 St. Kitts - Sint Eustatius

Er wonen nog geen 3.000 mensen. Maar in de Gouden Eeuw was dit één van de grootste handelshavens. Soms lagen er wel honderden schepen op de rede en nog steeds is een klein deel van de oude havenkade te zien. Al snorkelend langs de walkant in Oranjebaai zijn muurtjes uit bakstenen zichtbaar.

Nu is het een klein en authentiek droomeiland.

Afstand: 8 zeemijlen.

Dag 13 Sint Eustatius - St. Barths

Saint Bartélemy is een beetje jet-set. Mooie stranden en opvallend veel prachtige anker baaien. Rond 'Saint Barths' vind je rustieke ini-mini eilandjes waar chillen héél makkelijk wordt.

Afstand: 25 zeemijlen.

Dag 14 St. Barths - Sint Maarten

Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan op de eilandjes rond Saint Barthélemy met veel snorkelen en lekker niets doen. Of we zetten de zeilen en in plaats van rechtstreeks met halve wind door te zeilen naar Sint Maarten, maken we er nog één lange tocht van! Fort Amsterdam ligt op ongeveer 12 mijl, vaar je om Sint Maarten heen, reken dan 20 mijl extra. Live slow, sail fast!

Afstand: 15 zeemijlen.

Wat anderen vinden?

One-way Martinique - Sint Maarten

keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod