zeilvakantie-caribbean-dominica-033.jpg

Oneway van Martinique naar Guadeloupe

Tijd voor iets anders? Even helemaal weg zijn uit de dagelijkse drukte? Dit wordt een zeilvakantie om bij te komen... Om op een ontspannen manier veel te kunnen zien: ruimte voor jezelf, in een waanzinnige omgeving, avontuurlijk verblijf, met leuke mensen om je heen. Laat Nederland achter je en ontdek de Caraïbische eilanden Martinique, Dominica, Les Saintes en Guadeloupe!

Deze oneway zeiltocht naar Guadeloupe is niet per se alleen voor zeilers. Echte zeilervaring is dan ook niet nodig, als je maar geniet. Naast en tijdens het zeilen is er ruimte om te relaxen en niets te doen. En op de dagen met korte zeilafstanden heb je tijd voor een trip of excursie op de eilanden. Geniet van rust en ruimte. Ontdek de mooiste stranden van de archipel. De regenwouden en vulkanen. Zeilen is een geweldige manier om de Caribbean te verkennen!

Iedere dag een nieuw avontuur

We starten in Martinique en eindigen op Guadeloupe, maar de vaarroute daarnaartoe ligt niet vast. Elke dag bespreekt de schipper de bestemming voor die dag. Als je dat wil, kun je actief mee zeilen: jij bent dan degene die navigeert, het roer en de zeilen bedient en ... de mooiste ankerplaatsen uitzoekt. De schipper houdt natuurlijk een oogje in het zeil. Niets moet, dus heel veel relaxen en je zelf rond laten zeilen mag ook!
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer naar Martinique en terug vanaf Guadeloupe,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..

Extra: een eigen hut reserveren

Wanneer je kiest voor slaapplaats op indeling, slaap je op een slaapplek in de kajuit of je deelt een 2-persoonshut een stapelbed of 2-persoonsbed. Als je het prettig vindt om meer ruimte te hebben, reserveer dan een tweepersoonshut voor jezelf. Ook als je samen boekt en je wilt verzekerd zijn van een hut met zijn tweeën, kun je vooraf een hut reserveren.

Bijzonderheden, afwijkende data of grotere groep

Wil je advies of heb je vragen over de mogelijkheden om te boeken met een eigen groep, neem gerust contact met ons op. In overleg kijken we wat er mogelijk is en tegen welke prijs. E-mail ons of bel telefoonnummer: 036 - 521 82 10.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta

...je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
- Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
- Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
- Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
- Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Premies Reisverzekering met Werelddekking (exclusief de Verenigde Staten en Canada)

Basis: € 2,48 p.p.p.d.
Uitgebreid (incl. medische kosten): € 2,83 p.p.p.d.
Compleet (incl. medische kosten en ongevallen): € 3,63 p.p.p.d.
Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten.

Woonachtig in België?

Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.

Lees meer

Voor wie?

Voor wie niet? ;-) Zeilervaring is op deze tocht niet nodig, als je maar geniet. Het is een combinatie van zeilen, zwemmen, een hike, luieren, snorkelen en Caraïbisch swingen. Je kunt zelf zeilen onder begeleiding van de schipper. Je mag net zoveel doen als je zelf wilt. ’s Middags zoeken we een mooie plek op voor de lunch of je maakt een broodje tijdens de vaart. ’s Avonds anker je in een baai en ga je met de bijboot naar de wal. ’s Nachts is iedereen aan boord.

Tussen de eilanden varen we op de Oceaan. Daar staat meestal een prima windje en dan is enige ervaring handig. Als je zelfstandig kunt sturen is dat vooral hartstikke leuk om ook hier te doen. Wanneer je voor uitdagend avontuur komt en van intensief zeilen houdt, overleg dan met ons of één van de mijlenmakers of misschien een oversteek van Lanzarote naar Martinique iets voor je is..

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de ervaringstochten boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Moet je kunnen zeilen?

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

Weliswaar varen we een paar langere dagafstanden. Daarom is het wel prettig wanneer je al eerder hebt gezeild en van jezelf weet dat je het leuk vindt om aan boord te zijn.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Vooraf delen we jullie informatie zodat je met elkaar contact kunt leggen.

Vliegtickets boeken

Kijk voor vliegtickets op Google. De meest gebruikte vluchten gaan via Parijs naar het vliegveld Fort-de-France op Martinique of terug vanaf vliegveld Pointe-à-Pitre op Guadeloupe via Parijs. We raden je aan een ticket te boeken met de Thalys naar Parijs. Heb je een ticket vanaf Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle en reis je verder vanaf Parijs Orly, dan zit daar een transfer in Parijs bij in. Kijk voor tickets op Google Flights of Skyscanner.

Vertrekhaven Le Marin, Martinique

Vanaf het vliegveld Forte de France rijd je met de taxi in een half uurtje naar Le Marin. Le Marin ligt prachtig in een diepe baai. De haven ligt direct aan de kade van het dorp en alle faciliteiten zijn in de omgeving te vinden: winkels, restaurantjes, de douane, bars en terrassen.

In de haven Le Marin ligt ons zeiljacht de 'Simaia'. Van de schipper krijg je de informatie waar de Simaia precies ligt. Je herkent het jacht aan de blauwe Amorgos vlag.

Eindhaven Marina Pointe-à-Pitre, Guadeloupe

De jachthaven van Pointe-à-Pitre ligt net buiten de stad op ca. 15 minuten met de taxi vanaf het vliegveld.

Vertrek: Le Marin, Martinique
Aankomst: Marina Pointe-à-Pitre, Guadeloupe

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma 23/24. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt voorafgaand aan of aansluitend op deze tocht mee met de Zeilvakantie Martinique - Grenadines.

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. En ook om te acclimatiseren in een heerlijk topisch klimaat vanuit de winter in Nederland! Misschien overweeg je zelfs een eilandvakantie vast te plakken aan deze zeilvakantie. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege vlucht hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Iedereen is welkom!

Boek je alleen met de zekerheid op een slaapplaats in een hut, dan deel je een 2-persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht.

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Wil je samen een 2-persoonshut delen, reserveer dan bij je boeking de "zekerheid op slaapplaats in hut".

De schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel vragen we iedereen zo nu en dan om te helpen bij het hijsen van de zeilen en het aanleggen van het jacht. De schipper leert je graag wat over het zeilen als je dat wil! Daarnaast verzorgen we samen de boodschappen, lunch, de afwas en het opruimen van de boot zodat we kunnen varen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Dekens zijn niet nodig in de Caribbean, je hebt hier genoeg aan een laken of lakenzak als je dat prettig vindt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Dag 1 Amsterdam - Martinique

Afhankelijk van je vlucht kom je in de namiddag of vroege avond aan op het vliegveld Fort de France Martinique. Indien je met reisgenoten dezelfde vlucht hebt, dan kun je gezamenlijk met een taxi naar de jachthaven "Le Marin" reizen.
In de jachthaven ontmoet je de schipper. Na de kennismaking volgt een introductie aan boord van ons zeiljacht met indeling van slaapplaatsen en uitleg van specifieke bootzaken. Met elkaar maken we een plan voor de volgende dag; welke inkopen moeten er gedaan worden en hoe laat willen we uitvaren?

Dag 2 Le Marin - St. Pierre

Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.

Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

Afstand: 15 zeemijlen.

Dag 3 St. Pierre - Dominica

Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

Afstand: 34 zeemijlen.

Dag 4 Dominca - Portsmouth

Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica. Dit is de leukste plek om te verblijven in Dominica.

Afstand: 19 zeemijlen.

Dag 5 Portsmouth - Les Saintes (Terre-de-Haut)

Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Les Saintes.

Les Saintes is een fantastisch mooie eilanden‑archipel ten zuiden van Guadeloupe. Op het eiland Terre-de-Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een geweldig decor voor een aangenaam verblijf. De eilanden staan in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen!

Hartstikke leuk om rond te dwalen tussen charmante huisjes met rode daken. Of huur een mountainbike en bezoek zeker ook Fort Napoléon. Dat ligt op het hogere deel van het eiland en is dé locatie die je hier gezien moet hebben. Nog een aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

Afstand: 22 mijl.

Dag 6 Terre-de-Haut - Les Saintes (Terre-de-Bas)

Terre-de-Haut is het hoofdeiland van de Iles des Saintes. We kunnen vandaag gebruik maken van de tijd. De archipel heeft stranden en baaien die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen. Geniet van het water, neem een duik vanaf de boot of zoek een paar paddleboards en leef je uit! In de loop van de dag gaan we op zoek naar een nieuwe anker plek in Les Saintes. Dat kan zijn bij Terre-de-Bas of naar de ruïnes op Ilet a Cabrit. Net waar we zin in hebben.

Afstand: 5 mijl.

Dag 7 Les Saintes - Marie-Galante

Marie-Galante is het eiland van suikerrietplantages en de honderd windmolens. Op het eiland zijn nu nog zo'n 70 windmolens te zien. We leggen aan bij één van de mooiste stranden van het eiland: Anse Cannot. Voor de liefhebbers staat vanavond de lokale rum op tafel, waarvan wordt gezegd dat het de beste in de wereld is. Die moet je natuurlijk even proeven.

Afstand: 20 zeemijlen.

Dag 8 Marie-Galante - Petit Terre / La Désirade

In de ochtend zeilen we langs de west en noordkust van Marie-Galante. Misschien vangen we een glimp op van de Gueule Grand Gouffre. Dat is een natuurlijke rotsboog in de zee. Een populaire plek om foto's te maken. Maar vanaf het water kan dat alleen bij rustig weer.

Iles de la Petite-Terre is een klein stukje paradijs ruim 20 mijl naar het noordoosten. Het zijn twee onbewoonde eilanden die samen een natuur reservaat vormen. In de vuurtoren zit een klein museum met informatie over de planten en dieren. Als je de tijd hebt, dan zwem je hier met schildpadden, haaien, roggen en fel gekleurde vissen...

Als het weer het niet toelaat hier te overnachten, ligt het grotere eiland La Désirade een kleine anderhalf uur zeilen verderop.

Afstand: 30 mijl

Dag 9 La Désirade - Saint-François

La Désirade is een oase van rust. Het is een klein eiland met weinig toerisme, een paar restaurants en kleine haven. Prima plek om te voet of met een scootertje te ontdekken. Of gewoon lekker relaxen voordat we het veel drukkere Saint-François op Guadeloupe gaan bezoeken!

In de kleine stad Saint-François heb je een authentieke vissershaven met houten huisjes en een oude kerk en aan de andere kant een luxe jachthaven met alle bijbehorende gezelligheid van winkels, restaurants en .. toeristen. Lekker plekje voor een avond feest.

Afstand: 13 mijl

Dag 10 Saint-François - Ilet a Gosier

We zetten koers naar het hart van Guadeloupe. Vlakbij de stad Pointe-à-Pitre, ligt een klein eilandje: Ilet a Gosier. De ankerplaats van dit kleine eiland wordt beschermd door riffen. Als we het anker hebben laten zakken, kijken we uit over een zandstrand met palmbomen, compleet met een schilderachtig strandbarretje. Een ideale plek om te zwemmen of op het strand genieten van de lokale cocktails.

Afstand: 15 mijl

Dag 11 Islet Gosier / Point-à-Pitre - Nederland

Vroeg in de ochtend staan we op voor ons laatste gezamenlijk tropisch ontbijtje... Helaas, helaas, want daar is het tijd om de spullen te pakken en naar het vliegveld te vertrekken. Samen zeilen we het laatste kleine stukje naar de grootste stad van Guadeloupe. Aan de kade van Point-à-Pitre stapt iedereen van boord.

Misschien heb je nog een paar dagen vakantie om hier te genieten van de regenwouden op Basse-Terre of misschien ga je wel duiken in het reservaat van Cousteau. Of, nog mooier, je blijft aan boord en zeilt ook nog mee naar Sint Maarten?!
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod