muiderzand voor pampus.jpg

Zeilcursussen in Nederland

Ben je benieuwd naar de zeilcursussen die we in Nederland geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt kiezen uit verschillende soorten cursussen: of je nu alleen bent of met zijn tweeën, of je beginner of gevorderd bent, of je al veel hebt gezien of net komt kijken in de zeilsport. Voor iedereen hebben we een passend aanbod.

Onze zeilschool in Marina Muiderzand kenmerkt zich door professioneel opgeleide instructeurs met veel aandacht voor hun sociale en communicatieve vaardigheden, grotere zeiljachten van 30 tot 38 voet, de mogelijkheid om van een cursus ook een korte zeilvakantie te maken en bovenal: het plezier in zeilen.

Onze zeilcursussen

Van april tot en met oktober starten er wekelijkse meerdere zeilcursussen waar je individueel aan kunt deelnemen. De meeste cursussen zijn kort en intensief, waarbij we de hele dag in touw zijn. Aan de individuele cursussen nemen maximaal vier deelnemers deel. Wil je met je eigen groep of gezin een cursus volgen? Dan zijn daar tal van mogelijkheden voor. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact op om advies te krijgen op basis van jouw of jullie wensen en ervaringen.
...
muiderzand zeilcursus vertrekt.jpg

Cursus CWO Jachtzeilen 1 & 2

Meest gekozen

Van maart tot en met oktober meerdere keren per week. Deze cursus kun je volgen als:

Driedaagse: individueel, met een eigen groep(je) of met je gezin.
Avondcursus: individueel, met een eigen groep(je) of met je gezin.
Eén, twee of meer dagen (maatwerk): met een eigen groep of met je gezin
Naar de cursussen
schippersweekend amorgos muiden.jpg

Cursus Jachtzeilen CWO 3 Non-Tidal

Een vierdaagse praktijktraining die je voorbereidt op het CWO 3 praktijkexamen.

Voor iedereen met CWO 2 Jachtzeilen

Deze cursus varen we een paar keer per jaar en is bedoeld voor zeilers met ervaring die een volgende stap willen zetten.
Lees verder
bav38_2.jpg

Zeiljacht verhuur Almere

Mooie en goed onderhouden zeiljachten voor een weekend, midweek of langer.

Onze zeiljachten liggen in Marina Muiderzand. Dat is aan het IJmeer, op relatief korte afstand van bijvoorbeeld Muiden, Durgerdam, Amsterdam, Uitdam, Volendam, Edam, Marken, Hoorn en Enkhuizen!

Marina Muiderzand zelf is goed bereikbaar (via de A1 en A6) en heeft uitgebreide, moderne voorzieningen.

Onze zeiljachten zijn:


Dufour 34
Oceanis 34
Bavaria 35
Sun Odyssey 37
Zon onder wadden

Ervaringstochten

Mooie, langere tochten met één of twee instructeurs aan boord. Vaak zeilen we op een groter schip. Zeiltochten bedoeld om ervaring op te doen.

Voorbeelden


Waddenzee
Almere - Granville
Zwerftocht Kanaaleilanden
Oversteek Azoren - Almere

Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact op om op de hoogte te worden gehouden.
Actuele Ervaringstochten
moeder en zoon

Gezinscursus

Driedaagse zeilcursus: dit is maatwerk met als uitgangspunt de behoeften van het gezin.

Lees verder...
Zeilen Amorgos uitkijken op het water

Korte cursussen

Ben je op zoek naar een kennismakingsles? Of naar een zeilcursus precies afgestemd op jouw wensen? Dat kan zijn rond een bepaald thema: flottieljezeilen, spinnakeren, motormanoeuvreren.

Lees hier verder...
muiderzandinstructeurs.jpg

Zeilclub Amorgos

Zeilen is een manier van leven. Het geeft energie. Het verbindt. Het geeft inzicht. Het geeft een heerlijk gevoel.

Maak zeilen een onderdeel van je leven

Zeilen kost ook tijd. Organiseren, juiste mensen zoeken, een boot, etc.. Met de zeilclub is dat niet meer nodig.

Eenvoudig geregeld

Je rijdt iedere zondag of maandag rond 17.00 uur naar Muiderzand. Ontmoet de juiste mensen. En stapt aan boord. Een lidmaatschap duurt drie maanden. Dan ben je iedere week op het water.
Lid worden Zeilclub
24uurs zeilen.jpg

Cursus Zeezeilen CWO 2

De cursus Zeezeilen CWO 2 tidal is een intensieve 7-daagse praktijktraining die je voorbereidt op het CWO 2 tidal diploma. Je zeilt samen met 4 deelnemers over Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer. Lange dagen, héél véél zeilen en je laten leiden door wind, stroom en het tij. Een aanrader voor iedereen die ervaring op wil doen met het zeilen op stromend water
Zeezeilen CWO 2 Tidal

Meer over zeilen in Nederland

arrow_drop_downVaargebieden

Markermeer en IJsselmeer; Zuiderzee

Ooit getijdenwater, de Zuiderzee, maar door de bouw van de afsluitdijk verdeeld in IJsselmeer en Waddenzee. De dijk Enkhuizen - Lelystad scheidt het IJsselmeer van het Markermeer.

Aan het Markermeer vind je oud en nieuw land. Almere en IJburg bieden een nieuwe kans om te wonen in de buurt van het water. Plaatsen als Muiden, Marken, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam zijn oude Zuiderzeehavens met een rijke historie.

Eenmaal aan wal maakt juist deze afwisseling het Markermeer een prachtig gebied om te zeilen. De moderne Marina Muiderzand is van alle gemakken voorzien en zeilend langs het stadsdeel Zeeburg heb je uitzicht op het snelst groeiende deel van Amsterdam.

Daar staat de opvallende klederdracht van bijvoorbeeld het eiland Marken tegenover. Of de oude vesting van Muiden en het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.
zeilcursus aan het roer

De Waddenzee: voor meerdaagse tochten

In de tochten van 6 dagen of meer is onze bestemming de Waddenzee. Een zeer bijzonder gebied met een uniek landschap en een uitzonderlijk rijke natuur.

De Waddenzee wordt al sinds mensenheugenis door schepen bevaren. Voordat het Noordzeekanaal gegraven werd, was de enige manier om Amsterdam vanaf de Noordzee te bereiken via de Waddenzee en Zuiderzee. Het bevaren van de Waddenzee was in die tijd moeilijk, door de steeds verplaatsende geulen en banken en de spaarzame bebakening. Menig schip verging. Nog steeds vereist de Waddenzee goede kennis en ervaring.
zeilvakantie vlieland

arrow_drop_downWat leer je bij Amorgos?

Op de eerste plaats leer je goed zeilen; zowel de praktijk als de theorie komen aan bod. Je maakt veel mijlen en doet ervaring op in diverse situaties. Je leert ook goed motormanoeuvreren: een belangrijk onderdeel om veilig in en uit een haven of sluis te komen! Naast leren bestaat veel tijd uit oefenen, herhalen, samenwerken en leren van anderen. Iedere dag wordt je op je eigen niveau uitgedaagd.

Je krijgt les van ervaren Nederlandse instructeurs. Al onze instructeurs worden opgeleid volgens de CWO normen. Doordat we aangesloten zijn bij het CWO voldoen we aan kwaliteitseisen met betrekking tot het lesgeven maar ook aan de eisen die gesteld worden aan onze zeiljachten. Jaarlijks komen controleurs kijken of onze instructeurs en onze jachten aan die eisen voldoen.

Bij een CWO 1&2 cursus leiden we je op tot bemanningslid of zelfstandig zeiler onder rustige omstandigheden. Aan het eind van iedere cursus ontvang je een CWO vorderingenstaat of zeildiploma. Op beide staat vermeld op welk niveau je als zeiler functioneert en aan welke elementen je nog kunt werken. Als je op het niveau bent om onder rustige omstandigheden zelfstandig te schipperen, kan een volgende stap het halen van een CWO 3 diploma zijn.

arrow_drop_downMet of zonder ervaring

De cursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om te leren zeilen of juist om je zeilervaring uit te breiden. Ervaring is niet noodzakelijk. Heb je al veel ervaring en wil je met gelijkgestemden trainen op de "puntjes op de i"? Kies dan voor CWO 3 cursus, een ervaringstocht of informeer naar de mogelijkheden voor een maatwerk training.

arrow_drop_downZeilboeken om je voor te bereiden

Hier vind je een selectie boeken en waterkaarten die wij veel gebruiken aan boord. Wanneer je je goed wilt voorbereiden of achteraf graag een kaart van het gebied wilt waar je hebt gevaren, kun je ze bestellen op de website van Bol.com.

Leidraad voor kajuitjachtzeilers

Een klassieker! De leidraad is op de eerste plaats bedoeld voor beginnende zeilers, maar het is voor vele gevorderde zeilers al jaren het naslagwerk. Een echte aanrader voor alle cursisten. Het boek behandelt ook nog eens de diploma-eisen van de CWO en voor Theoretische Kustnavigatie (TKN).

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Leidraad voor het vaarbewijs

Ben je van plan om het klein vaarbewijs te halen? Dan is dit een prima boek ter voorbereiding. Na elk hoofdstuk staan examenvragen om jezelf te toetsen. Je kunt het gebruiken met of zonder een (online) cursus, afhankelijk van je leerstijl. Deze druk is aangepast aan de exameneisen zoals die door de Stichting Vaarbewijs- en Marifoonexamens (VAMEX) zijn vastgesteld vanaf 1 januari 2013. Het boek is ook geschikt als naslag wanneer je nog wat basiskennis kunt gebruiken.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zeilen in de Zon

Geschreven en getekend door één van onze instructeurs. Een handig en leuk boekje vol met tips voor het varen in Griekenland en Kroatië (voorbereiding, veiligheid en navigatie). Gebaseerd op de ervaringen die wij opdoen tijdens onze zeilvakanties. Aanrader voor iedereen die voor het eerst gaat zeilen in Middellandse Zee.

Bestel hem hier - Gratis verzending!


Het weer van morgen

Het weer is voor een watersporter van levensbelang. Met dit boek leer je zelf conclusies te trekken uit weerberichten en weerkaarten. Voor de fanatieke of de wat gevorderde zeiler is dit boek zijn geld dubbel en dwars waard.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zwaar weer zeilen

Dit boek kun je eigenlijk om twee redenen lezen: als een boeiend boek terwijl je rustig droog geniet van een lange zomeravond (liefst aan boord natuurlijk). Of omdat je grote plannen hebt als zeezeiler. De bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee, vol ervaringen uit de eerste hand en adviezen van experts op diverse terreinen.

Bestel hem hier - Gratis verzending!


Psychologie Aan Boord

Met alle technische en digitale hulpmiddelen aan boord zou je het belangrijkste vergeten: de bemanning. Het grootste deel van de problemen aan boord wordt nog steeds veroorzaakt door een menselijke fout en niet door storm, stranding of motorstoring. Het ergste wat je kan overkomen is dat je het niet leuk meer vindt...

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Plotter met passer

Een stevige passer en flexibele plotter (koersliniaal) zijn onmisbare hulpmiddelen bij de theorie cursussen en examens. Ze zijn nodig voor het bepalen van coördinaten en koersen....

Bestel hem hier - Verzending: € 4,95


Nog meer zeilboeken

arrow_drop_downEten en drinken

Ook, of juist, in Nederland zijn er vele mogelijkheden om boodschappen te doen en uit eten te gaan. Plaatsen als Enkhuizen, Hoorn en Harlingen hebben allerlei verschillende soorten eetgelegenheden. Vis, vlees, eenvoudig of luxe, alles kan.

Natuurlijk kunnen we ook koken aan boord op een vierpits gasfornuis met een oven. En geniet voor het slapen gaan van een lokale kruidenbitter.
8.7
Michiel (46 jaar)

Helemaal goed

Geplaatst op 04-08-2018
'CWO1 gehaald in 3 dagen, samen met 1 CWO1-cursist en 2 CWO2-cursisten. Cursisten en instructeur vormden een heel gezellig groepje en de inzet en het enthousiasme van de instructeur sloot perfect aan op de leergierige groep. We hadden zon, wind en ruimte om alles te oefenen en gewoon van het zeilen te genieten. Helemaal goed dus!'
9.0
Petra (43 jaar)

Hard werken en volop genieten

Geplaatst op 01-08-2018
'De driedaagse zeilcursus is een intensieve maar vooral ook leuke training. De instructeur wist een goede balans tussen theorie gekoppeld aan de praktijk te vinden. Daarbij rekening houdend met ieders niveau en leerstijl. Haast ongemerkt leer zo veel in korte tijd (ook van medecursisten) zonder onder druk te staan. Samengevat: Hard werken en ondertussen volop genieten van het plezierige (leren) zeilen.'
9.2
Drew (45 jaar)

Ik vond het fantastisch.

Geplaatst op 13-06-2018
'Het zal heel lang bij me blijven! Dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk en mooi was. Integendeel, soms voelde ik me helemaal niet fijn, er waren problemen die moest opgelost worden op een rollende zee, en ik vroeg me zelfs een paar keer af waar ik aan begonnen was. Dat hoort er ook bij zo''n ervaringstocht. Het is geen prettige week in de Griekse zon — soms is het echt doorbijten.

Maar het was ook niet helemaal zo. Ver van. Er waren schitterende momenten — een hemel vol sterren midden op de Noord Zee; een opkomende zon van vel rood; een schitterende marina op een Engelse rivier. En er waren ook de leuke momenten die komen wanneer 6 vreemden een hechte team vormen om samen de uitdaging aan te gaan.'
9.5
Vincent (36 jaar)

Als gezin een topdag gehad!

Geplaatst op 17-10-2018
'Ik heb samen met mijn kinderen (11 en 14 jr) en vrouw gekozen voor de special interest om meerdere reden. De hoofdreden was; de boot beter onder controle te krijgen ( comfortabel zeilen) bij hardere wind dmv het trimmen van de zeilen. De cursusdag heeft aan (meer dan ) al onze verwachtingen voldaan. We hebben veel geleerd en daarnaast stond onze instructeur ( Daan) open voor al onze vragen. Al met al hebben wij als gezin een topdag gehad!'
8.0
Mark (39 jaar)

Wij kijken met een goed gevoel terug

Geplaatst op 13-06-2018
'Wij, ik en mijn vriendin, hebben de 3-daagse CWO 1 cursus gedaan. Samen met 2 andere cursisten en onze instructeur hebben wij 3 dagen gezeild naar Volendam, Monnickendam en weer terug naar Muiderzand. De sfeer was gezellig en ontspannen. Iedereen stond open voor suggesties en feedback waardoor er een omgeving ontstond waarin iedereen in zijn of haar eigen tempo en manier het beste zaken kon aanleren en doen. Naar ons gevoel heeft iedereen voldoende aandacht gekregen van de instructeur en de ruimte en tijd om lastigere routines onder de knie te krijgen. Wij kijken met een goed gevoel terug op de cursusdagen en het zeilen!'
8.0
Rob (36 jaar)

Veel geleerd

Geplaatst op 29-04-2018
'De voorbereidingsdag Zeilen in Griekenland was wat we er van verwachtte gezellige instructeur en veel geleerd'
8.0
Michael & friends

I will be back!

Geplaatst op 22-04-2018
'Sorry, maar het gaat wel in het engels.

The "Janekke" was amazing. I have sailed since i was six years old in South Africa. Since an age of 15/16 on the atlantic with various famous BOC sailors.I had no words for the experience yesterday on the Markermeer,only emotions, no words were necessary. Thank you Janekke and of cause Amorgos'
Bekijk ons totale aanbod