Opstap- en Open dag Amorgos Zeilvakanties

Zondag 15 september | 10.30 - 17.00 | Marina Muiderzand

De Amorgos opstap- en open dag is een superleuk en inspirerend dagje uit voor zeilliefhebbers met of zonder zeilervaring. Kom langs en doe ideeën op voor avontuurlijke vakanties, ervaar onze professionele zeilcursussen, doe mee aan één van de zeilclinics of kom lekker genieten van het water en de relaxte sfeer. Op zondag 15 september ben je vanaf 10:30 uur van harte welkom op Marina Muiderzand in Almere. De toegang is gratis.

Stap aan boord, bekijk de zeiljachten, ontmoet instructeurs en flottieljeleiders

Tijdens de open dag kom je alles te weten over Amorgos. Maak kennis met de zeilschool, onze instructeurs, met de schippers en onze flottieljeleiders. Ontdek de vaargebieden voor 2020, leer alles over de opleidingen CWO jachtzeilen non-tidal en tidal, en neem een kijkje op de nieuwe zeiljachten in de verhuurvloot.
beach rally.jpg

Het programma

De hele dag ben je welkom voor een advies over zeilen, cursussen en zeilvakanties of om ervaringen en verhalen van het afgelopen seizoen uit te wisselen. De zeekaarten en pilots liggen klaar en met een kop koffie wijzen onze ervaringsdeskundigen je de mooiste bestemmingen en onbekende baaien...

Tijdens de open dag verzorgen we doorlopend presentaties en met een rondleiding op één van onze zeiljachten of een echte zeilclinic kom je helemaal in de stemming.

Wat kun je verwachten?

 • Een gratis zeilclinic (bijna ieder uur).
 • Clinics knopen, koppels en krachten.
 • Verrassend programma voor kinderen
 • 11:00 uur: Zeilen met kinderen, hoe maak je het leuk voor iedereen?
 • 12:15 uur: Hoe maak je van flottielje zeilen de vakantie van je leven?
 • 13:30 uur: Nog niet vaak gezeild en toch een waanzinnige zeilvakantie komende winter (TIP)
 • 14:45 uur: Van 'meezeilen' tot 'zelfstandig schipper', hoe doe je dat?
Aanmelden wachtlijst gratis zeilclinic »
muiderzand zeiljachten aan de kade.jpg

En ook in onze haven:

 • Geweldig uitzicht, heerlijk eten en een relaxte sfeer op het terras van Harbour House.
 • Via de stronkenroute door het riet sluipen, bootjes kijken bij X-Yachts en de makelaar, je uitleven op het trekvlot of flaneren over de steigers.
 • Een bezoekje aan het catamaranstrand en bij goed weer chillen op de tribune met sensationeel catamaranvaren en kitesurfen voor je neus.

Voor de allerjongsten:

 • Zandbak en glijbaan om de hoek.
 • Veilig omheinde waterspeeltuin.
 • Strandbad Duin, een superleuk strandje waar kinderen heerlijk kunnen ravotten, rennen en zwemmen.
sukosan paar mooie lucht fototjess 400.jpg

Presentatie bijwonen?

We noemen het presentaties, maar ze zijn interactief. We willen graag kennis delen die voor jullie relevant is. Dus afhankelijk van vragen en wensen kunnen de presentaties verschillende richtingen op gaan.

Iedereen kan aanschuiven, reserveer om zeker te zijn van een plekje.

11:00 uur: Zeilen met Kinderen, hoe maak je het leuk voor iedereen?

Na opnieuw een zomervakantie met soms weken waarin 80 gezinnen verdeeld over ca. 12 verschillende flottieljes met ons meezeilen zitten we boordevol ideeën hoe je een zeilvakantie super gaaf maakt voor iedereen.

12:15 uur: Hoe maak je van flottielje zeilen de vakantie van je leven?

Amorgos schippers delen op basis van jarenlange ervaring tips en trucs die van een 'gewone' zeilvakantie een echte droomreis maken

13:30 uur: Nog niet vaak gezeild en toch een waanzinnige zeilvakantie komende winter (TIP)

November tot en met maart is de tijd om te zeilen in de Caribbean. Zeilen op zich is al genieten, maar... zeilen in de Caribbean is genieten in het kwadraat! Willem gaat laten zien hoe je met of zonder ervaring hier een geweldige reis maakt. Ieder eiland een eigen cultuur, witte stranden, heerlijk eten, het comfort en de ruimte op de catamarans met een doorgewinterde Amorgosschipper en iedere ochtend een duik in de oceaan. Je bent de stress al kwijt voordat de trossen los zijn; een vakantie om je druk te maken over niets. En na het zeilen met een heerlijke cocktail of gekoeld wijntje in de hand, realiseer je je: dit is het leven!

14:45 uur: Van 'meezeilen' tot 'zelfstandig schipper', hoe doe je dat?

Heb je nog niet vaak gezeild maar de smaak te pakken? De wens om nu zelf met een (groot) zeiljacht naar mooie bestemmingen te zeilen, lijkt misschien onhaalbaar. Niels legt uit hoe je als meezeiler een zelfstandig schipper kunt worden. Hij denkt met je mee en gaat in op de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

Reserveren presentatie »

Open dag Actiekorting

Voor iedereen die zich tot en met 16 september inschrijft

Iedereen die zich voor, tijdens of de dag na de opstap- en open dag inschrijft voor een zeilcursus of zeilvakantie in 2019-2020, kan gebruik maken van een aantal actiekortingen, bijvoorbeeld:

 • € 50 korting op alle individuele CWO-cursussen
 • € 150 korting op alle driedaagse groeps- en gezinscursussen
 • € 100 korting op alle ervaringstochten
 • € 100 korting op alle meezeilvakanties en zeilcursussen: Griekenland, Kroatië, Denemarken, Caribbean
 • € 200 korting op alle weken FamilySailing of Sailing with Friends: Griekenland, Kroatië en Denemarken.
 • Verhuur en Flottieljes in het buitenland: 5% extra korting op de huurprijzen in 2020. Voor zeiljachtverhuur en flottieljes gelden meerdere kortingen (vroegboek-, herboek-, meerweekse-, betalingskorting). Informeer naar de mogelijkheden.

  NB. Deze kortingen zijn alleen geldig bij reservering t/m maandag 16 september!
  onder vermelding van: OPEN DAG ACTIEKORTING
  .
 • Kom je ook?

  Marina Muiderzand
  Marinaweg 10
  1361 AC Almere

  Korte zeilclinic volgen?

  Als je wilt deelnemen aan onze zeilclinic moet je wel even reserveren, want vol = vol. De zeiljachten vertrekken volgens schema en op inschrijving. Een clinic duurt iets langer dan een uur. Je mag zelf sturen en misschien, als tijd en situatie dat toelaten, aanleggen of wegvaren. Maar je kunt ook gewoon meezeilen en genieten van zon en uitzicht aan boord!
  Aanmelden wachtlijst gratis zeilclinic »
  Bekijk ons totale aanbod