zeilvakantie-spanje-lanzarote-014.jpg

Een week lang zon en zeilen: vakantie met cursus.

Een vakantie waarin je leert zeilen èn geniet van het heerlijke weer eind oktober? Ankeren, navigeren maar ook zon, zee en toffe gesprekken aan boord? De Noordoost passaat en de warme Golfstroom maken Lanzarote in de herfst een aantrekkelijke bestemming: het is absoluut zonzeker en er staat een constante wind.

Tijdens deze zeilcursus leer je hoe je veilig en met plezier een zeiljacht op zee bestuurt. Je gaat zeilen, zwemmen en snorkelen in blauw water en de hele dag actief buiten zijn. Je voelt de wind, de golven en de stralende zon. Het is ontspannen, veel gezelligheid aan boord en lekker eten. Het is èn leren zeilen èn een heerlijke vakantie.

Voorop staat: een gave tijd met elkaar en Plezier in Zeilen. We zeilen niet speciaal met singles, alleengaanden of juist stelletjes. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. Met veelzijdige groepen. En met gezellige borrels, leuke avonden, lekker eten en veel vrijheid. Absoluut een geweldige ervaring.

Ervaring is niet nodig

Deze zeilcursussen zijn vakanties waarvoor je niet speciaal een zeiler hoeft te zijn. Ben je een minder ervaren zeiler, maar niet bang voor avontuur? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een actieve vakantie op het water door te brengen? Dan is dit sowieso een aanrader. Zeilcursussen zijn voor zowel de beginner als gevorderde zeiler.

Relaxed en ontspannen

Overdag ben je lekker actief bezig. Zeilmanoeuvres, navigeren, trimmen, veiligheid, tochtplanning. Maar ook lunchen in een baai. Tijd voor een terrasje, een dorp verkennen of een kleine excursie. Onderweg een boekje lezen aan boord en 's avonds met elkaar uit eten. Je leert op deze manier makkelijk nieuwe mensen kennen. Ga je mee?

Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel de eeuwige lente genoemd.


De Canarische Eilanden

Wist je dat je fantastisch kunt zeilen rond de Canarische Eilanden? Het subtropische klimaat wordt hier de eeuwige lente genoemd... De combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat zorgt voor aangename temperaturen, begroeiing op de eilanden èn die constante wind!

De sfeer op de eilanden is Spaans, maar dan nog wat relaxter. Lanzarote en Fuertaventura zijn ook echte watersport eilanden. Tussen de eilanden accelereert de wind waardoor het een ideale bestemming is voor dinghy, laser, catamaran, 49'ers, kite- en windsurfers. Maar er zijn ook stranden met een goede branding voor golfsurfers en meerder spots waar duikers graag komen.

De eilanden hebben bijzondere landschappen met kleine oases, lange witte stranden omgeven door cactussen en palmbomen en indrukwekkende vulkanische bergkammen. Een plek waar dit in het vroege licht een bijna surrealistisch karakter krijgt is in het nationaal park Timanfaya. Timanfaya heeft door vulkaanuitbarstingen een spectaculair maanachtig landschap zonder begroeiing.

Playa Papagayo

Vanuit Arrecife zeilen we richting het zuiden via gezellige havens als Puerto del Carmen, Puerto Calero en Marina Rubicon naar de playa's aan de zuidkant van Lanzarote. Voor anker om te lunchen in de baaien van Papagayo. Volgens velen vind je hier de mooiste stranden van Lanzarote. Turquoise water omringd door een fascinerend landschap.

In de verschillende havens vind je de gezelligheid van terrasjes. Het is er ape-relaxed genieten van Spaanse tapas en mocht je tijd over hebben dan kun je hiervandaan excursies maken naar het nationaal park Timanfaya of één van je andere favoriete watersport beoefenen.

Vanaf de baaien van Papagayo is het een klein stukje varen naar het wandeleiland Isla los Lobos. Een eiland van niet meer dan 5 vierkante kilometer met een wandelpad rondom het eiland. Iets verder ligt Puerto de Corralejo op het eiland Fuerteventura. Een havenplaatsje waarvandaan de ferries naar Lanzarote en kleinere bootjes naar Isla los Lobos vertrekken. Prachtige uitzichten vanaf een leuk tapasbarretje of een lekker restaurant bij volle maan... Beetje Ibiza, maar dan zonder de drukte.

Fuertaventura of La Graciosa

Op basis van de windverwachtingen bekijken we met elkaar welke route ons het meeste gaat brengen. Dat kan verder naar het zuiden zijn! De hoofdstad van Fuertaventura, Puerto del Rosario is prima haalbaar in 8 dagen. Maar de wind en de wensen aan boord bepalen.

Het alternatief na één of twee dagen Fuertaventura is een geweldige zeiltocht naar het noorden. Daar ligt een klein, niet toeristisch eilandje met alleen maar zandwegen en weinig luxe. La Graciosa.

De meeste zeilers vinden het bijzonder om op La Graciosa geweest te zijn. Rust en indrukwekkende natuur. Aan de zuidkant liggen een paar kleine strandjes met glashelder, azuurblauw water en uitzicht op een soort gigantische natuurstenen muur: de klif van Famara, op Lanzarote. Imposante kliffen van zo'n 600 meter hoog. Prachtige plek om te genieten van de zonsondergang...

De wind en de stromingen maken Famara tot één van de populairste stranden voor surfers, kitesurfers en windsurfers. De kliffen zelf worden gebruikt door deltavliegers en paragliders. Mocht één van deze activiteiten je inspireren, dan raden we je aan een paar dagen extra te nemen!
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door ervaren Amorgos instructeur,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Lanzarote,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

... ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer
Array
(
  [class] => 
  [data] => Array
    (
      [pakket] => Array
        (
          [2439] => Array
            (
              [pakket_id] => 2439
              [subpakket_container] => Array
                (
                  [3082] => Array
                    (
                      [subpakket_id] => 3082
                      [element_container] => Array
                        (
                          [4187] => Array
                            (
                              [element_id] => 4187
                              [content_container] => Array
                                (
                                  [33451] => Array
                                    (
                                      [content_id] => 33451
                                      [titel_content] => Zeilcursus Lanzarote
                                      [omschrijving_content] => 

Voor wie?

De zeilcursussen zijn voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Je kunt opstappen om als beginner te leren zeilen of juist om als zeiler je ervaring uit te breiden. Centraal staat 'Plezier in Zeilen' en dat kan op ieder niveau. Er zijn deelnemers: - zonder enige zeilervaring - met zeilervaring in open boten - met ervaring als bemanningslid op kajuitjachten, en die deze ervaring willen uitbreiden - die zelf een kajuitjacht willen huren of kopen, en hun ervaring willen uitbreiden - die zelfstandig zeilen, en oefening willen in enkele specifieke onderdelen van het zeilen, zoals navigatie of havenmanoeuvres Aan het eind van iedere cursus in het buitenland ontvang je een Amorgos vorderingenstaat of zeildiploma (de cursussen in Nederland sluit je af met een CWO diploma of vorderingenstaat). Daarop staat vermeld op welk niveau je als zeiler functioneert en aan welke elementen je nog kunt werken. Je kunt deze zeilcursus aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat. Deze zeilcursussen zijn een mooie balans tussen vakantie, ontspanning, zeilervaring opdoen en zeilen leren. Zeilervaring is niet nodig, al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat je zin hebt in een actieve zeilvakantie. Iedere avond avond liggen we voor anker in een baai of in een haven aan de kade. Het Spaanse ritme gaat 's avonds langer door dan wat we in Nederland gewend zijn. Ook in de kleine dorpen is ’s avonds een leuk terrasje te vinden. En aan het einde van de middag vind je daar ‘Tapas’, met de super lekkere ‘Mojo’ saus. De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat 60% van de deelnemers op een zeilcursus alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Voorbereiding

Voor deze zeilcursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Verder

- Met wie: 6 deelnemers, 1 schipper. - Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) [33452] => Array ( [content_id] => 33452 [titel_content] => Inbegrepen [omschrijving_content] => De reissom is per persoon en inclusief: - zeilen op de Simaia, - overnachten aan boord van het zeiljacht, - begeleiding door ervaren Amorgos instructeur, - gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33453] => Array ( [content_id] => 33453 [titel_content] => Exclusief [omschrijving_content] => Bij de prijs is niet inbegrepen: - boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50), - reis- en/of annuleringsverzekeringen, - vervoer van en naar Lanzarote, - bijdrage boordkas. Nb. zelf meenemen: linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord). [sorteervolgorde_content] => 2 [contentcategorie_container] => Array ( [18] => Array ( [contentcategorie_id] => 18 [contentcategoriecode] => KOST EXLC ) ) ) [33902] => Array ( [content_id] => 33902 [titel_content] => Prijs en data [omschrijving_content] => Deze tocht is onderdeel van onze grotere programma Avontuurlijk Zeilen 23/24. Vanaf juli 2023 tot en met juni 2024 zeilen we een rondje op de Atlantische Oceaan. Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en bij de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [118] => Array ( [contentcategorie_id] => 118 [contentcategoriecode] => INTROKOST ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 1 [subpakketcategoriecode] => Basis ) ) ) [2912] => Array ( [subpakket_id] => 2912 [element_container] => Array ( [1101] => Array ( [element_id] => 1101 [content_container] => Array ( [9482] => Array ( [content_id] => 9482 [titel_content] => Annuleringsverzekering [omschrijving_content] => Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'. De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering: - met dekking van je annuleringskosten; - verzekerd bij annulering of afbreken van de reis; - en 24/7 reisassistentie. Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%. De premies zijn: Annulering: 7,14% van de reissom Annulering All risk: 9,08% van de reissom In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd. Woonachtig in België? Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be. [sorteervolgorde_content] => 1 [contentcategorie_container] => Array ( [1] => Array ( [contentcategorie_id] => 1 [contentcategoriecode] => ALG ) ) ) ) ) ) [subpakketcategorie_container] => Array ( [9] => Array ( [subpakketcategorie_id] => 9 [subpakketcategoriecode] => VERZ ) ) ) ) ) ) ) [id] => #bouwblokxhr_245 [meta] => Array ( [device] => desktop ) [content] => )
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod