zeilvakantie-oceaan-oversteek-03.jpg

Uitdagend. Uniek. Once-in-a-Lifetime. 32 dagen

Het maken van een echte Oceaan Oversteek is een onvergetelijke ervaring. Een aantal weken dag en nacht zeilen ver van de bewoonde wereld. De kers op de taart. Het neusje van de zalm...

Velen hebben het ons al voorgedaan. En dat al een paar eeuwen aan een stuk. Desondanks blijft een 'Ocean Crossing' tot de verbeelding spreken!

Nog meer dan onze andere cursussen en vakanties is dit zeilen, zeilen èn alles 'rond het zeilen'. Het weer en de voorspellingen. Het schip in goede conditie houden. Navigatie en veiligheid. Leven aan boord. Eten, drinken en slapen.

Het is een teamprestatie. Samen zeilen, samen genieten en samenwerken. Het delen van hoogte- en dieptepunten. En uiteindelijk de euforie wanneer - na vele mijlen varen - onze bestemming uit de zee opdoemt...

De Atlantische Oceaan oversteken

Een echte tocht voor op je bucket list. De eerste dagen gebruiken we ter voorbereiding. Reken voor de oversteek op 18 tot 22 dagen. Een afstand van ongeveer 2700 mijl. Genieten met hoofdletters! Zeilen, navigeren, eten, drinken en slapen. Wachtlopen, de sterrenpracht 's nachts en het leven op zee. Nieuwe vriendschappen en uiteindelijk euforisch terug kijken op een unieke en fantastische prestatie.

De voorbereiding en het inslingeren begint op en rond Tenerife, het centrum van de Canarische Eilanden. Hier maken we ons plan, bevoorraden we ons jacht en leer je de Simaia en haar zeileigenschappen kennen. Afhankelijk van de weervensters kiezen we wel of niet voor inslingeren of oversteken naar Gomera en El Hierro voordat we beginnen aan de oversteek naar Martinique.

De dagen krijgen snel een ritme. We hopen op noordoost passaatwinden, die ons op weg helpen. Dagelijks brood bakken en eten maken. Vislijntjes uitgooien op zoek naar onze eigen sushi. Controles van het schip en de zeilen. Posities bijhouden. De veranderingen in het weer bekijken en met elkaar op zoek naar de optimale route.

Samen bijdragen aan een goede teamspirit. Zorgen voor elkaar en het elkaar zo goed mogelijk naar de zin maken. Het is een bijzondere en onvergetelijke ervaring om onderdeel uit te maken van de crew die een Oceaan 'bedwingt'. Die samen zeilt naar de overkant.

Na drie weken is Barbados het eerste Caraibische eiland dat aan de horizon opdoemt. Als de tijd het toelaat kunnen we nog een of twee eilanden aan doen voordat we deze onvergetelijke Oceaan Oversteek afsluiten in Martinique. Bijvoorbeeld Mustique, Tobago Cays of Saint Lucia. De zeilcondities zijn super: een zeer aangename temperatuur en er staat bijna iedere dag wind. Geweldige uitzichten. Groen regenwoud en snorkelen bij koraalriffen met wuivende palmen...
...

Prijs en data

Deze tocht is onderdeel van het programma Avontuurlijk Zeilen. Vanaf juli zeilen we opnieuw een rondje op de Atlantische Oceaan. Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Caribbean en de Azoren. Unieke tochten. Zowel voor beginners als gevorderden. Allemaal avontuurlijk. Allemaal bijzonder. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hier vind je het gehele programma Avontuurlijk Zeilen.

Uitverkocht of op zoek naar een andere datum? Vertrekkalendar

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:
- zeilen op de Simaia,
- overnachten aan boord van het zeiljacht,
- begeleiding door twee ervaren Amorgos schippers,
- gekeurd reddingsvest met ingebouwde AIS.

Exclusief

Bij de prijs is niet inbegrepen:
- boekingskosten (€ 29,50), SGR klantbijdrage (€ 5,00), calamiteitenfonds (€ 2,50),
- reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- vervoer van en naar Lanzarote en Martinique,
- bijdrage boordkas.

Nb. zelf meenemen: zeilpak, linnengoed en/of slaapzak (kussens zijn aan boord).

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. W

...ij bieden twee varianten, een verzekering voor 'Annulering' en een verzekering voor 'Annulering All risk'.

De verzekering 'Annulering' is een complete verzekering:
- met dekking van je annuleringskosten;
- verzekerd bij annulering of afbreken van de reis;
- en 24/7 reisassistentie.

Met de verzekering 'Annulering All risk' bereid je de dekking uit: moet je je reis annuleren of uitstellen vanwege een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis waarover jij geen controle hebt en die jij niet had kunnen voorzien en die jou voor je vertrekdatum treft? Maar staat deze gebeurtenis niet in de voorwaarden van de verzekering Annulering genoemd. Dan krijg je met de verzekering Annulering All risk de annuleringskosten van je reis vergoed. Er geldt hierbij een eigen risico van 25%.

De premies zijn:
Annulering: 7,14% van de reissom
Annulering All risk: 9,08% van de reissom

In het Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering lees je waar je wel en niet voor bent verzekerd.

Woonachtig in België?
Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een verzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
Lees meer

Voorbereiding

De voorbereiding van een oversteek is een avontuur op zich. Die begint al in Nederland. Gaandeweg ga je steeds meer toeleven naar deze tocht.

De reis plannen. Internet afstruinen op zoek naar routes en ervaringen. Pilots of navigatietools opzoeken. Misschien nieuwe zeilkleding aanschaffen. Etc..

- Ongeveer twee maanden voor vertrek neemt de schipper contact met de bemanning op. Dat is het moment waarop we een kennismaking (online of fysiek) plannen en de voorbereidingen bespreken.

- Zes weken voor vertrek ontvang je een medische vragenlijst. Op zee zijn we niet altijd binnen bereik van professionele medische zorg. Mogelijke risico's die daarbij horen, willen we voor vertrek inventariseren.

- Je ontvangt kort daarna ook een mail van ons met de vraag hoe om te gaan met dringende berichten van thuisblijvers tijdens het gedeelte van de reis waarop je geen (mobiel) bereik hebt (denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname van een familielid).

- De laatste weken zul je via app, mail, telefoon en misschien fysiek, veelvuldig contact hebben met de andere deelnemers, schipper en co-schipper.

De reis

De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij op dezelfde manier reizen. Vooraf delen we jullie informatie indien gewenst zodat je met elkaar contact kunt leggen. Naar Tenerife en vanuit Martinique zijn er meerdere mogelijkheden om te reizen.

TIP: download de app Rome2Rio om verschillende reisopties te verkennen.

Vertrek: Tenerife (Canarische Eilanden)
Aankomst: Martinique

Zeiljacht en inventaris

We varen met het zeiljacht de 'Simaia', een Dehler 44. Het is een ruim schip ingericht voor een langer verblijf aan boord en om veel te zeilen. De Simaia heeft een uitgebreide uitrusting om op zee te kunnen varen: radar, AIS, uitgebreide veiligheidsuitrusting (EPIRB, reddingsvlot, reddingsvesten, lifelines, joon, reddingssling, drijfanker en noodvuurwerkpakket), watermaker, zonnepanelen, hydro-generator, etc. etc..

Het zeiljacht heeft 8 slaapplekken verdeeld over 4 hutten, een complete kombuis, praktisch ingerichte salon en ruime kuip. Er is een dinghy aan boord, zodat we op ankerplaatsen de mogelijkheid hebben om naar de kant te komen. Slaapkussens liggen aan boord. Er zijn geen dekens en bedlinnen, die neem je zelf mee.

De schippers

We varen deze tocht met twee super ervaren schippers (een schipper en co-schipper).

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie.

Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

De groep

De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

De meeste deelnemers zijn tussen 20 en 70 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar. De praktijk leert dat de meeste deelnemers tussen de 25 en 55 jaar zijn.

Op de oversteken boekt 70% van onze deelnemers alleen, de rest komt met z'n twee. Je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft man en iets minder vrouw.

Verlengen van je zeilavontuur

Deze tocht is onderdeel van het Avontuurlijk Programma 24/25. Een rondje van ruim 10 maanden over de Atlantische Oceaan. Je kunt voorafgaand aan deze tocht mee met de Oversteek Madeira - Tenerife of verleng je zeilvakantie op één van de Caraïbische Eilanden!

Eerder aankomen of later vertrekken

Het kan prijstechnisch interessant zijn om eerder te komen en/of later terug te gaan. Misschien overweeg je een vakantie vast te plakken aan deze oversteek. Kijk op de bekende sites als booking.com, airbnb en tripadvisor voor een (budget) hotel.

Op- en afstaptijden

Op de opstapdag ben je vanaf 16.00 uur welkom aan boord en om 9.00 uur 's ochtends stappen we op de laatste dag weer van boord.

We ruimen het schip zoveel mogelijk de één-na-laatste dag op, zodat je eventueel ook enkele uren eerder kunt vertrekken wanneer je een vroege terugreis hebt.

De boordkas

Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten voor het eten en drinken aan boord, diesel, havengelden en eventuele douanegelden betaald. Eén schipper is vrijgesteld van de boordkas. De tweede schipper aan boord draagt bij aan de boordkas. Aan wal betalen beide schippers voor zichzelf.

Single of alleengaanden

We zeilen niet specifiek met of voor singles of alleengaanden. We zeilen omdat we dol zijn op samen zeilen. De groepen zijn gevarieerde en gemengde gezelschappen waarin Plezier in Zeilen en samen een gave tijd hebben, centraal staat.

De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is tijdens een oversteek iets meer dan de helft man en iets minder vrouw. Iedereen is welkom!

Meezeilen als stel

Wil je samen met een vriend, vriendin of partner met onze zeilvakanties mee? Ook dan ben je van harte welkom. We zeilen met leuke veelzijdige groepen met zowel 'stellen' als alleengaanden. De gemene deler is 'Plezier in zeilen' en samen een toffe vakantie vieren. Zie ook hierboven.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Neem een kussensloop, slaapzak en linnengoed mee. Kussens liggen aan boord. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Aan boord heb je een (goed) zeilpak nodig. We varen ook in de avond- en/of nachtelijke uren. Het kan dan fris zijn. Neem daarom een set warme kleding (thermokleding), een muts en handschoenen mee, naast zeil- of sportschoenen (eventueel (zeil)laarzen), handdoeken, zonnebril, cap en natuurlijk zonnebrandcrème.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.
keyboard_arrow_up
Bekijk ons totale aanbod